Bryssel 13.11.2017

COM(2017) 662 final

KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE JA NEUVOSTOLLE

Vuosikertomus Euroopan unionin humanitaarisen avun politiikoista ja niiden täytäntöönpanosta vuonna 2016


Sisältö

Johdanto Johdanto

Yleiskatsaus vuonna 2016 tuetuista keskeisistä humanitaarisen avun operaatioista Yleiskatsaus vuonna 2016 tuetuista keskeisistä humanitaarisen avun operaatioista

Lisätietoa ja lähteitä Lisätietoa ja lähteitä

Johdanto

Tässä kertomuksessa esitellään Euroopan komission pelastuspalveluasioiden ja humanitaarisen avun operaatioiden pääosaston (ECHO) täytäntöönpanemat unionin keskeiset toimet ja politiikkojen tulokset humanitaarisen avun alalla vuonna 2016. Kertomus on laadittu humanitaarisesta avusta 20 päivänä kesäkuuta 1996 annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 1257/96 19 artiklan mukaisesti. Kyseisen artiklan mukaisesti komissio toimittaa vuosittain Euroopan parlamentille ja neuvostolle vuosikertomuksen, johon on liitetty tiivistelmä edellisen vuoden aikana rahoitetuista toimista.

Yleiskatsaus vuonna 2016 tuetuista keskeisistä humanitaarisen avun operaatioista

Vuonna 2016 humanitaarisia kriisejä oli enemmän ja ne olivat aiempaa monimutkaisempia ja vakavampia. Aseellisia konflikteja oli yli 50, ja vakavimpien laajamittaisten kriisien kuten Syyrian, Jemenin, Etelä-Sudanin tai Tšad-järven alueen kriisien ratkaisemisessa edistyttiin vain vähän tai ei ollenkaan. Luonnonkatastrofit, jotka liittyvät megatrendeihin kuten ilmastonmuutokseen, kaupungistumiseen ja väestönpaineeseen, ovat viime vuosina johtaneet tilanteeseen, jossa arviolta 26 miljoonaa ihmistä tarvitsee vuosittain humanitaarista apua. Yhteensä yli 95 miljoonaa ihmistä 40 maassa oli humanitaarisen avun tarpeessa vuonna 2016, ja melkein 65 miljoonaa (puolet heistä lapsia) joutui siirtymään kotiseudultaan. Määrä oli suurempi kuin koskaan aiemmin.

Tämän takia EU:n humanitaarisen avun budjetti vuonna 2016 oli suurempi kuin koskaan ennen, 1,8 miljardia euroa 1 .

Syyrian kriisiin vastaaminen

Huomattava osa EU:n humanitaarisen avun budjetista vuonna 2016 kohdistui pakolaisten tukemiseen maissa, joihin Syyrian kriisi kaikkein suorimmin vaikuttaa, ja humanitaarisen avun tarpeessa olevien ihmisten tukemiseen Syyriassa.

Komissio myönsi 454 miljoonaa euroa humanitaarisiin operaatioihin Syyriassa ja sen naapurimaissa Lontoon konferenssissa helmikuussa 2016 annettujen lupausten mukaisesti.

Syyriassa melkein puolet komission humanitaarisesta avusta kohdistui välittömiin ihmishenkiä pelastaviin operaatioihin ja humanitaarisiin hätätoimiin. Lisäksi toimitettiin puhdasta juomavettä, varmistettiin jätevesihuolto ja hygienia, toimitettiin elintarvikkeita ja hätäaputarvikkeita sekä toteutettiin lastensuojelutoimia. Jordaniassa ja Libanonissa EU:n humanitaarista apua on käytetty kaikkein heikoimmassa asemassa olevien pakolaisten tukemiseen käteisavustuksin, ihmishenkiä pelastavaan erikoissairaanhoitoon, epäviralliseen koulutukseen, suojatiloihin, vesihuoltoon, hygieniaan ja jätevesihuoltoon. Kansainvälisellä tasolla pyrittiin myös vahvasti edistämään esteiden poistamista humanitaarisen avun toimittamisen tieltä, pakolaisten suojelua ja kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista.

Vuonna 2016 EU otti myös käyttöön Turkin-pakolaisavun koordinointivälineen 2 , jolla vastataan Turkin vastaanottamien kolmen miljoonan pakolaisen tarpeisiin. Välineestä kohdistetaan 1,4 miljardia euroa vuosina 2016 ja 2017 humanitaariseen apuun lähinnä leirien ulkopuolella asuville pakolaisille, jotka muodostavat suurimman osan Turkissa olevista pakolaisista ja jotka ovat myös kaikkein heikoimmassa asemassa. Sen vuoksi komissio käynnisti Maailman ruokaohjelman ja Turkin Punaisen Puolikuun kautta EU:n suurimman humanitaarisen hankkeen, hätätilanteiden sosiaalisen turvaverkon (ESSN), jonka tavoitteena on siirtää kuukausittain maksukorttien avulla rahaa miljoonalle kaikkein heikoimmassa asemassa olevalle pakolaiselle.

Afrikan humanitaarisiin tarpeisiin vastaaminen

Afrikan humanitaarisiin kriiseihin reagoiminen oli, kuten aiempinakin vuosina, tärkeässä asemassa EU:n humanitaarisessa avussa. Apua toimitettiin erityisesti Sahelin alueen ja Afrikan sarven sekä Tšad-järven alueen monimutkaisiin hätätilanteisiin, joissa elintarvikekriisien lisäksi oli käynnissä useita pitkittyneitä konflikteja. Komissio myönsi yhteensä 747 miljoonaa euroa Saharan eteläpuolisen Afrikan kriiseihin. Suurimmat määrät kohdistuivat Sudaniin ja Etelä-Sudaniin
(192 miljoonaa euroa) ja Afrikan sarveen (203 miljoonaa euroa) sekä Länsi-Afrikkaan (140 miljoonaa euroa). Keskeisellä sijalla komission strategiassa Afrikan sarven ja Sahelin alueella oli varmistaa tiiviit yhteydet EU:n kehitysapuun ja siten tukea kriiseistä kärsivien yhteisöjen selviytymiskykyä. EU on ollut edelleen erittäin aktiivinen humanitaarisen avun antaja Keski-Afrikan tasavallassa. Tämä on linjassa sen kanssa, että EU on johdonmukaisesti osallistunut näkyvästi Keski-Afrikan tasavallan auttamiseen lyhyellä ja pitemmällä aikavälillä ja tukenut maan rajojen sisäpuolella olevien konfliktin uhrien ja naapurimaissa olevien pakolaisten selviytymiskykyä.

Irak, laajempi Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka

EU:lla oli tärkeä rooli Irakin konfliktin uhrien auttamisessa (avun määrä oli 159 miljoonaa euroa), ja se oli kansainvälisen toiminnan eturintamassa tilanteen parantamiseksi (muun muassa osallistuen YK:n yleiskokouksen puitteissa pidettyyn korkean tason tilaisuuteen, jota isännöi komissaari Stylianides). EU auttoi myös toteuttamaan ja koordinoimaan Mosulin konfliktin yhteydessä luontoissuorituksina annettavaa EU:n jäsenvaltioiden apua EU:n pelastuspalvelumekanismin 3 kautta.

Lisäksi EU jatkoi merkittävän tuen (70 miljoonaa euroa) antamista humanitaarisiin operaatioihin Jemenissä, jossa tilanne jatkuvasti huononi sekä humanitaaristen perustarpeiden että kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamisen osalta. Tukea annettiin myös Palestiinalle (25 miljoonaa euroa). Pohjois-Afrikassa jatkettiin tuen antamista Sahrawi-pakolaisten ja konfliktista kärsivän Libyan väestön humanitaarisiin tarpeisiin.

Ukraina

EU oli edelleen yksi suurimmista humanitaarisen avun antajista Ukrainan kriisissä. Se toimitti elintarvikkeita, suojatiloja, terveyspalveluja ja psykologista tukea kaikkein heikoimmassa asemassa oleville Itä-Ukrainan konfliktista kärsiville ihmisille. Yhteensä
28,4 miljoonaa euroa kohdennettiin EU:n humanitaariseen toimintaan Ukrainan kriisissä.

Luonnonkatastrofien edellyttämät toimet

Nopea ja tehokas reagoiminen luonnonkatastrofeihin oli yksi komission tärkeimmistä prioriteeteista myös vuonna 2016. Siihen liittyy sekä kumppanijärjestöjen kautta toimitettava humanitaarinen apu että EU:n pelastuspalvelumekanismi, joka helpottaa ja koordinoi jäsenvaltioiden luontoissuorituksina annettavaa apua EU:n hätäavun koordinointikeskuksen kautta.

Vuonna 2016 tärkeänä prioriteettina olivat toimet El Niño-ilmiöön reagoimiseksi; ilmiö oli kyseisenä vuonna yksi pahimmista koskaan. Komissio antoi 298 miljoonaa euroa humanitaarisena hätäapuna El Niño -ilmiöstä kärsiville ihmisille.

Komissio oli valmis myös antamaan tukea äkillisissä katastrofitilanteissa. EU antoi rahoitustukea erityisesti Fidžillä trooppisesta syklonista Winstonista, Papua-Uudessa-Guineassa kuivuudesta ja Ecuadorissa vuonna 2016 tapahtuneesta maanjäristyksestä kärsiville ihmisille. Annettu apu oli sekä humanitaarista että Euroopan pelastuspalveluapua.

Monialaiset kysymykset

Koulutus hätätilanteissa

Koulutuksen edistäminen hätätilanteissa on ollut yksi komission tärkeimmistä prioriteeteista viime vuosina. Vuonna 2016 komissio osoitti yli 4 prosenttia alkuperäisistä humanitaarisen avun määrärahoista koulutukseen hätätilanteissa, mikä on linjassa komissaari Stylianidesin toimikautensa alussa tekemien sitoumusten kanssa.

Maailman humanitaarisen avun huippukokous

Komissio osallistui aktiivisesti Maailman humanitaarisen avun huippukokoukseen (WHS), joka järjestettiin Istanbulissa 23. ja 24. toukokuuta 2016. EU teki noin 100 sitoumusta. Niihin kuuluivat pakkomuuttoja koskeva uusi kehityslähtöinen politiikka 4 , humanitaarista suojelua koskevat uudet suuntaviivat; aktiivinen osallistuminen ja liittyminen kattavaan nk. Grand Bargain -sopimukseen tavoitteena parantaa avun tehokkuutta ja tuloksellisuutta; hätätilanteissa järjestettävän koulutuksen rahoittamisen jatkaminen humanitaarisen avun määrärahoista; liittyminen vammaisia humanitaarisissa toimissa koskevaan peruskirjaan 5 ja kaupunkikriisejä koskevaan peruskirjaan 6 .

Grand Bargain -sopimus

Komissiolla oli keskeinen rooli Grand Bargain -sopimuksesta neuvoteltaessa ennen Maailman humanitaarisen avun huippukokousta sekä sen sitoumusten täytäntöönpanon ensimmäisenä vuonna. Grand Bargain -sopimuksessa avunantajat ja täytäntöönpanovirastot ovat sitoutuneet toimenpidepakettiin, jolla lisätään humanitaaristen toimien tehokkuutta yhteisten toimien ja molemminpuolisen sitoutumisen kautta. Komissiolla on Grand Bargain -sopimuksen suhteen välittäjän rooli, minkä lisäksi komissio perustaa toimintalinjan humanitaaristen tarpeiden puolueettomaksi ja kattavaksi arvioimiseksi. Toimintalinjalla on keskeinen merkitys, sillä se luo perustan strategiselle suunnittelulle ja rahoitukselle sekä kohdennetuille ja tehokkaille humanitaarisille toimille.

Humanitaarisen avun ja kehitysyhteistyön jatkumo

Humanitaarisen avun ja kehitysyhteistyön jatkumon merkityksestä keskusteltiin useissa monenvälisissä tilaisuuksissa ja Euroopan tasolla. Vuonna 2016 tapahtui tässä suhteessa edistystä sekä politiikan tasolla (esim. uudistettu kehityspolitiikkaa koskeva eurooppalainen konsensus 7 , Maailman humanitaarisen avun huippukokous ja Grand Bargain -sopimus) että operatiivisella tasolla.

Komission yksiköt tekivät tiivistä yhteistyötä Haitissa hirmumyrsky Matthew’n jälkeen vahvistaakseen elintarviketurvaa ja maaseudun selviytymiskykyä sekä parantaakseen kaupunkien selviytymiskykyä. Nigeriassa kehitettiin yhteinen selviytymiskykyä koskeva lähestymistapa Koillis-Nigerian monimutkaisen kriisin ratkaisemiseksi. Komission yksiköt määrittivät alustavasti pilottimaat, joiden avulla humanitaarista apua ja kehitysyhteistyötä tehostetaan ja esitellään.

Komission yksiköt tekevät tiivistä yhteistyötä Euroopan ulkosuhdehallinnon (EUH) kanssa pakkomuuttojen alalla toimien tukemiseksi kentällä, jotta voidaan ottaa käyttöön kattava kehityslähtöinen pakkomuuttoja koskeva lähestymistapa. Tämä on myös jatkoa New Yorkin julkilausumaan pakolaisista ja muuttajista, jonka YK:n yleiskokous hyväksyi 19. syyskuuta 2016. Sillä edistetään lisäksi vuonna 2016 julkaistun Euroopan unionin globaalistrategian täytäntöönpanoa.

Humanitaarista apua ja kehitysyhteistyötä on vahvistettu, jotta voidaan vastata kriiseistä ja konflikteista kärsivien lasten koulutustarpeisiin ja rakentaa kestävämpiä koulutusjärjestelmiä hauraissa ja kriiseistä kärsivissä ympäristöissä Maailman humanitaarisen avun huippukokouksessa perustetun ”Education Cannot Wait” -rahaston avulla.

Komissio jatkoi myös jatkumoa koskevan lähestymistavan soveltamista elintarvike- ja ravitsemusturvan parantamiseksi Sahelin alueella Sahelin alueen selviytymiskyvyn kehittämisaloitetta tukevan EU:n maailmanlaajuisen yhteenliittymän (AGIR) kautta. EU antoi vuosina 2014–2020 1,5 miljardia euroa kehitysapua Länsi-Afrikan selviytymiskykyä lujittavien toimien tukemiseen.

Vuosien 2015–2016 El Niño -kriisi oli toinen hyvä esimerkki humanitaaristen ja kehitysyhteistyön toimijoiden sekä kansainvälisen yhteisön ja kansallisten ja paikallisten hallintojen yhteistoiminnasta. EU:n kokonaisrahoitus oli
yhteensä 539 miljoonaa euroa.

Kriiseistä kärsivissä maissa toteuttamissaan toimissa EU on aina soveltanut periaatetta, että avusta ei saa koitua vahinkoa, ja pyrkinyt varmistamaan konfliktit huomioon ottavan lähestymistavan tukemissaan toimissa.

Käteiseen rahaan perustuva tukimuoto

Grand Bargain -sopimuksen sitoumusten mukaisesti komissio on kehittänyt edelleen käteiseen rahaan perustuvan tuen käyttöä aina kun se on ollut tarkoituksenmukaista. Rajoittamattomiin, monikäyttöisiin käteissiirtoihin perustuva tuki on yleistynyt, sillä ne ovat kohdeväestöä kunnioittava ja joustava tukimuoto. Muita etuja käteisen rahan käytöstä tukimuotona on sen suurempi tehokkuus, edullisuus ja se, että avunantajien ja veronmaksajien kannalta käteisen rahan käytöllä on viime kädessä suurempi vaikutus, koska kaikkein heikoimmassa asemassa olevat väestönosat saavat siten enemmän apua. Tukea pyrittiin aina kun se oli mahdollista ja tarkoituksenmukaista lähentämään paikallisiin ja kansallisiin mekanismeihin, kuten sosiaalisen suojelun järjestelmiin.

Pakkomuutto

Eri puolilla maailmaa tapahtuneiden konfliktien vuoksi siirtymään joutuneiden ihmisten määrä on lisääntynyt dramaattisesti ja aika, jonka he joutuvat viettämään tilapäisolosuhteissa, on huolestuttavasti pidentynyt. Sen vuoksi komissio on virallisesti hyväksynyt uuden kehityslähtöisen lähestymistavan pakkomuuttoon. Kyseisellä politiikalla pyritään estämään pakkomuuttotilanteiden pitkittyminen ja vähitellen lopettamaan tällä hetkellä tilapäisolosuhteissa elävien riippuvuus humanitaarisesta avusta. Uudessa lähestymistavassa keskitytään edistämään omaehtoista selviytymistä ja tarjotaan pakkomuuttajille mahdollisuus elää ihmisarvoista elämää myös vastaanottavaa yhteiskuntaa hyödyttäen vapaaehtoiseen paluuseen tai uudelleensijoittamiseen saakka. Euroopan komission muuttoliikettä ja väestörakennetta koskeva tietokeskus (KCMD) käynnistettiin kesäkuussa 2016 pitkittyneitä pakkomuuttotilanteita ja niiden syitä koskevan tietopohjan lisäämiseksi.

Unohdetut kriisit

EU korosti edelleen erityisesti unohdettujen kriisien uhrien auttamista, joille suunnataan yleensä vähintään 15 prosenttia humanitaarisen avun alkuperäisistä määrärahoista. EU jatkoi humanitaarisen avun antamista Länsi-Saharan pakolaisille Algeriassa, maan sisällä siirtymään joutuneille henkilöille Myanmarissa ja Sudanissa, konflikteista kärsivälle väestölle Pakistanissa ja Darfurin pakolaisille Tšadissa.

Hätätoimenpiteet

EU:n humanitaarisen avun hätätoimenpiteet on suunniteltu siten, että niillä voidaan vastata nopeasti äkillisiin hätätilanteisiin. Ne koostuvat kolmesta rahoitusmekanismista, jotka koskevat seuraavia osa-alueita: epidemioiden valvonta, pienimuotoiset toimet ja tuki Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisen liiton hätärahastolle (DREF). Lopullinen määrä oli yhteensä 11,5 miljoonaa euroa, josta 3,5 miljoonaa euroa kohdennettiin epidemioiden valvontaan, 5 miljoonaa euroa pienimuotoisiin toimiin ja 3 miljoonaa euroa DREF-rahastolle.

ECHOn lento-ohjelma ja muut humanitaariset kuljetus- ja logistiikkatoimet

Tietyissä kriisitilanteissa humanitaariset lentokuljetukset ovat turvallisuusrajoitteiden tai puuttuvan infrastruktuurin vuoksi ainoa keino päästä syrjäisille alueille ja saavuttaa hädässä olevat ihmiset. Humanitaarisia lentokuljetuksia käytetään myös evakuoitaessa ihmisiä lääketieteellisistä ja turvallisuussyistä. Avun perille viemiseksi turvattomissa tai muuten vaikeissa oloissa komissio rahoittaa erityisiä kuljetus- ja logistiikkaohjelmia etenkin Yhdistyneiden kansakuntien humanitaarisen avun lentokuljetusten ja logistiikan alan klusterin kautta (yhteensä 20,97 miljoonalla eurolla). Komissiolla on myös oma ECHO Flight -palvelu Saharan eteläpuolisen Afrikan kriisialueilla olevia humanitaarisia avustustyöntekijöitä varten (budjetti vähän alle 14 miljoonaa euroa).



Humanitaaristen avustustoimien arviointi

ECHOn arviointiohjelma kestää yli viiden vuoden ajan ja sillä pyritään kattamaan kaikki ECHOn toimet kyseisen ajanjakson aikana. Humanitaarisen avun osalta tämä varmistetaan toteuttamalla joukko maantieteellisiä ja temaattisia arviointeja, jotka kattavat ECHOn humanitaaristen toimien kaikki tärkeät näkökohdat. Lisäksi yksi kattava arviointi tehdään kunkin viisivuotiskauden aikana, mikä merkitsee 30:tä meneillään olevaa arviointia ja tarvittaessa lisätutkimuksia. Tällainen kattava arviointi toteutetaan vuonna 2017 ja se käsittää vuodet 2012–2016. Arvioinnissa tarkastellaan EU:n humanitaarisen avun politiikan yleistä täytäntöönpanoa.



Vuoden 2016 talousarvio

1. Luettelo ECHOn tekemistä rahoitussopimuksista 8 : 

http://ec.europa.eu/echo/files/funding/agreements/agreements_2016.pdf

2. ECHON vuoden 2016 talousarvion toteutuminen

ECHON VUODEN 2016 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

Alue/maa

Summa

Afrikka

767

Sudan ja Etelä-Sudan

192

Keski-Afrikka

94

Suurten järvien alue

63

Afrikan sarvi

203

Eteläinen Afrikka, Intian valtameren alue

47

Länsi-Afrikka

140

Pohjois-Afrikka

20

Afrikka

10

Lähi-itä ja Euroopan naapurimaat

747

Lähi-itä

634

Euroopan naapurimaat

114

Aasia, Tyynenmeren alue

119

Lounais- ja Keski-Aasia

73

Kaakkois-Aasia ja Tyynenmeren alue

47

Keski- ja Etelä-Amerikka, Karibianmeren alue

46

Keski- ja Etelä-Amerikka

28

Karibianmeren alue

18

Maailmanlaajuiset katastrofit

41

Pelastuspalvelu

42

EU:n vapaaehtoisapu

8

Maitotuotteiden jakelu

30

Täydentävät toimet ja tuki

89

YHTEENSÄ

1,889

(miljoonaa euroa)


Lisätietoa ja lähteitä

·Tietoa ECHOn toiminnasta:

http://ec.europa.eu/echo/en

·Taloudellisia tietoja Euroopan komission humanitaarisen avun toimista vuonna 2016:    
http://ec.europa.eu/echo/funding-evaluations/funding-decisions-hips_en

·Tietoa aiempien vuosien toiminnasta:     http://ec.europa.eu/echo/about/annual_reports_en.htm

·ECHOn vuoden 2016 toimintakertomus: https://ec.europa.eu/info/publications/annual-activity-reports-2016_en

·Vuoden 2016 hallinto- ja tuloksellisuuskertomus:
https://ec.europa.eu/info/node/10237

·ECHOn arviointikertomukset:
http://ec.europa.eu/echo/funding-evaluations/evaluations_en

· Euroopan komission ja jäsenvaltioiden humanitaarisen avun rahoitusta koskevat tiedot: https://euaidexplorer.ec.europa.eu

· Luettelo vuonna 2016 rahoitusta saaneista kumppaneista:

KUMPPANIT 2016 – HUMANITAARISET AVUSTUSTOIMET

Kumppanin nimi

Kumppanin kansalaisuus

ACCIÓN CONTRA EL HAMBRE - ES

ESPANJA

ACTED - FR

RANSKA

ACTION AGAINST HUNGER - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

ACTION CONTRE LA FAIM - FR

RANSKA

ACTIONAID - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

ADRA DANMARK - DK

TANSKA

ADRA DEUTSCHLAND E.V. - DE

SAKSA

AGA KHAN FOUNDATION - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

AGENCY FOR CO-OPERATION AND RESEARCH IN DEVELOPMENT - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

AGRONOMES ET VETERINAIRES SANS FRONTIERES - FR

RANSKA

ALLIANCE POUR L'ACTION MEDICALE INTERNATIONALE - FR

RANSKA

ČLOVEK V TÍSNI, O.P.S. - CZ

TŠEKKI

ARBEITER-SAMARITER-BUND DEUTSCHLAND E.V. - DE

SAKSA

ARTSEN ZONDER GRENZEN - NL

ALANKOMAAT

ASSOCIAZIONE INTERNAZIONALE VOLONTARI LAICI- SERVIZIO DI PACE - IT

ITALIA

CARE - AT

ITÄVALTA

CARE - DE

SAKSA

CARE - FR

RANSKA

CARE - NL

ALANKOMAAT

CARE - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

CARITAS - AT

ITÄVALTA

CARITAS - CH

SVEITSI

CARITAS - DE

SAKSA

CARITAS - FR

RANSKA

CARITAS - LU

LUXEMBURG

CATHOLIC AGENCY FOR OVERSEAS DEVELOPMENT - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

CESVI FONDAZIONE ONLUS – IT

ITALIA

CHRISTIAN AID - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

COMITATO INTERNAZIONALE PER LO SVILUPPO DEI POPOLI - IT

ITALIA

CONCERN WORLDWIDE - IE

IRLANTI

COOPERAZIONE INTERNAZIONALE - IT

ITALIA

DANISH COMMITTEE FOR AID TO AFGHAN REFUGEES - DK

TANSKA

DANSK FLYGTNINGEHJAELP - DK

TANSKA

DEUTSCHE WELTHUNGERHILFE E.V. - DE

SAKSA

EVANGELISCHES WERK FÜR DIAKONIE UND ENTWICKLUNG E.V. - DE

SAKSA

Yhdistyneiden Kansakuntien elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO)

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

FEDERACION DE ASOCIACIONES MEDICUS MUNDI ESPAÑA - ES

ESPANJA

FEDERATION HANDICAP INTERNATIONAL - FR

RANSKA

FOLKEKIRKENS NODHJAELP - DK

TANSKA

FONDAZIONE TERRE DES HOMMES ITALIA ONLUS - IT

ITALIA

FUNDACION ALIANZA POR LOS DERECHOS, LA IGUALD Y LA SOLIDARIDAD INTERNACIONAL - ES

ESPANJA

FUNDACION OXFAM INTERMON - ES

ESPANJA

FUNDACIÓN PLAN INTERNATIONAL ESPAÑA - ES

ESPANJA

FUNDACIÓN SAVE THE CHILDREN - ES

ESPANJA

GOAL - IE

IRLANTI

GRUPPO DI VOLONTARIATO CIVILE - IT

ITALIA

HELP - HILFE ZUR SELBSTHILFE E.V. - DE

SAKSA

HELPAGE INTERNATIONAL - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

ICRC

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

IFRC

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

INTERNATIONAL MEDICAL CORPS - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

INTERNATIONAL NGO SAFETY ORGANISATION - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

INTERNATIONAL RESCUE COMMITTEE - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

INTERSOS - IT

ITALIA

Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö (IOM)

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

ISLAMIC RELIEF WORLDWIDE - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

JOHANNITER-UNFALL-HILFE E.V. - DE

SAKSA

KIRKENS NØDHJELP - NO

NORJA

KIRKON ULKOMAANAPU SR. - FI

SUOMI

LA CHAINE DE L'ESPOIR - FR

RANSKA

LUTHERAN WORLD FEDERATION - CH

SVEITSI

MALTESER HILFSDIENST E.V. - DE

SAKSA

MEDECINS DU MONDE - BE

BELGIA

MEDAIR - CH

SVEITSI

MEDECINS DU MONDE - FR

RANSKA

MEDECINS SANS FRONTIERES - BE

BELGIA

MEDECINS SANS FRONTIERES - CH

SVEITSI

MEDICO INTERNATIONAL E.V - DE

SAKSA

MEDICOS DEL MUNDO ESPAÑA - ES

ESPANJA

MERCY CORPS EUROPE - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

MISSION AVIATION FELLOWSHIP INTERNATIONAL - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

MISSION OST FORENING - DK

TANSKA

MOVIMIENTO POR LA PAZ, EL DESARME Y LA LIBERTAD - ES

ESPANJA

MUSLIM AID - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

NORWEGIAN REFUGEE COUNCIL – NO

NORJA

OXFAM – UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

OXFAM ITALIA ONLUS ASSOCIAZIONE – IT

ITALIA

OXFAM-SOLIDARITE(IT) – BE

BELGIA

PELASTAKAA LAPSET - RÄDDA BARNEN - FI

SUOMI

PLAN INTERNATIONAL - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

PLAN INTERNATIONAL SVERIGE INSAMLINGSSTIFTELSE - SE

RUOTSI

PLAN IRELAND CHARITABLE ASSISTANCE - IE

IRLANTI

POLSKA AKCJA HUMANITARNA - PL

PUOLA

PRACTICAL ACTION - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

PREMIERE URGENCE INTERNATIONALE - FR

RANSKA

RADDA BARNENS RKSFORBUND - SE

RUOTSI

RED BARNET - DK

TANSKA

PUNAINEN RISTI - BE

BELGIA

PUNAINEN RISTI - DE

SAKSA

PUNAINEN RISTI - DK

TANSKA

PUNAINEN RISTI - ES

ESPANJA

PUNAINEN RISTI - FI

SUOMI

PUNAINEN RISTI - FR

RANSKA

PUNAINEN RISTI - LU

LUXEMBURG

PUNAINEN RISTI - NL

ALANKOMAAT

PUNAINEN RISTI - NO

NORJA

PUNAINEN RISTI - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

REDD BARNA - NO

NORJA

REDR - ENGINEERS FOR DISASTER RELIEF - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

RELIEF INTERNATIONAL - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

SAVE THE CHILDREN - NL

ALANKOMAAT

SAVE THE CHILDREN ITALIA ONLUS - IT

ITALIA

SOLIDAR SUISSE - CH

SVEITSI

SOLIDARITES INTERNATIONAL - FR

RANSKA

SOS SAHEL INTERNATIONAL FRANCE - FR

RANSKA

SOS-KINDERDORF INTERNATIONAL - AT

ITÄVALTA

STICHTING OXFAM NOVIB - NL

ALANKOMAAT

STICHTING WAR CHILD - NL

ALANKOMAAT

STICHTING WORLD VISION NEDERLAND - NL

ALANKOMAAT

SVENSKA KYRKAN - SE

RUOTSI

TEARFUND - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

TERRE DES HOMMES - CH

SVEITSI

THE INTERNATIONAL CATHOLIC MIGRATION COMMISSION - CH

SVEITSI

THE SAVE THE CHILDREN FUND - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

TIERÄRZTE OHNE GRENZEN E.V. - DE

SAKSA

TRIANGLE GENERATION HUMANITAIRE - FR

RANSKA

TROCAIRE - IE

IRLANTI

YK:n humanitaaristen asioiden koordinointitoimisto (OCHA)

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimisto

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

YK - PAHO

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

UNDP

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

UNESCO

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

UNFPA

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

UNHCR

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

UNICEF

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

UNISDR

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

UNOPS

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

UNRWA

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

UNWOMEN

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

WFP

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

WHO

KANSAINVÄLINEN JÄRJESTÖ

WORLD VISION - DE

SAKSA

WORLD VISION - UK

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

ZOA - NL

ALANKOMAAT

(1)  Euroopan kehitysrahaston varoista saatava 173 miljoonan euron rahoitus sisältyy tähän summaan.
(2)  Komission päätös C(2015) 9500, annettu 24 päivänä marraskuuta 2015, unionin ja sen jäsenvaltioiden toimien yhteensovittamisesta Turkin-pakolaisavun koordinointivälineen avulla (EUVL C 407, 8.12.2015, s. 8), sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna Turkin-pakolaisavun koordinointivälineestä sekä 24 päivänä marraskuuta 2015 annetun komission päätöksen C(2015) 9500 muuttamisesta 18 päivänä huhtikuuta 2017 annetulla komission päätöksellä.
(3)  http://ec.europa.eu/echo/what/civil-protection/mechanism_en
(4)  Komission tiedonanto ”Ihmisarvoinen elämä: apuriippuvuudesta omaehtoiseen selviytymiseen. Pakkomuutto ja kehitys”, COM(2016) 234 final.
(5)  http://humanitariandisabilitycharter.org/
(6)   https://unhabitat.org/wp-content/uploads/2016/05/Global-Alliance-for-Urban-Crises-Charter-for-WHS-Final.pdf
(7)  https://ec.europa.eu/europeaid/policies/european-development-policy/european-consensus-development_en
(8) Mukaan luettuina asianomaisten kumppaniorganisaatioiden nimet.