11.6.2016   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 154/3


KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) 2016/921,

annettu 10 päivänä kesäkuuta 2016,

tiettyjen hedelmien ja vihannesten tuottajille tilapäisesti myönnettävistä poikkeuksellisista lisätukitoimenpiteistä

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon maataloustuotteiden yhteisestä markkinajärjestelystä ja neuvoston asetusten (ETY) N:o 922/72, (ETY) N:o 234/79, (EY) N:o 1037/2001 ja (EY) N:o 1234/2007 kumoamisesta 17 päivänä joulukuuta 2013 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1308/2013 (1) ja erityisesti sen 219 artiklan 1 kohdan yhdessä sen 228 artiklan kanssa,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Venäjän hallitus kielsi 7 päivänä elokuuta 2014 tiettyjen tuotteiden, kuten hedelmien ja vihannesten, tuonnin unionista Venäjälle. Tämä kielto aiheutti vakavan markkinahäiriöiden uhan, koska hinnat alenivat huomattavasti tärkeän vientikohteen yhtäkkiä kadotessa. Kesäkuun 24 päivänä 2015 kyseistä kieltoa jatkettiin elokuuhun 2016 saakka. Tammikuussa 2016 Venäjän tuontikielto ulotettiin myös Turkkiin. Turkki on vienyt huomattavia määriä hedelmiä ja vihanneksia Venäjälle. Tuontikiellon laajentamisen myötä on riskinä, että Turkista peräisin olevia tuotteita ohjataan unioniin tai kolmansien maiden markkinoille, joilla ne kilpailevat unionin tuotteiden kanssa. Tämä tilanne koskee erityisesti niitä jäsenvaltioita, joissa alan järjestäytymisaste on alhainen. Näissä olosuhteissa markkinahäiriöiden uhka EU:ssa on edelleen todellinen, ja on hyväksyttävä ja pantava täytäntöön riittävät toimenpiteet niin kauan, kun Venäjän tuontikielto on voimassa.

(2)

Tällainen markkinahäiriöiden uhka on erityisen vakava hedelmä- ja vihannesalalla, jolla huomattavat määrät helposti pilaantuvia tuotteita on perinteisesti viety Venäjälle. On osoittautunut vaikeaksi ohjata koko tuotantoa muihin tarkoituksiin. Epävarmuus tuontikiellon uusimisesta voi vaikuttaa kielteisesti useiden kyseisen alan tuotteiden alkavaan kauteen.

(3)

Näin ollen unionin markkinoilla vallitsee edelleen tilanne, jonka ratkaisemiseen asetuksen (EU) N:o 1308/2013 nojalla käytettävissä olevat tavanomaiset toimenpiteet eivät vaikuta riittävän.

(4)

Jotta estettäisiin vakavat ja pitkittyneet markkinahäiriöt, komission delegoiduissa asetuksissa (EU) N:o 913/2014 (2), (EU) N:o 932/2014 (3), (EU) N:o 1031/2014 (4) ja (EU) 2015/1369 (5) säädettiin markkinoiltapoistoon, raakana korjaamiseen tai korjaamatta jättämiseen myönnettävän tuen enimmäismääristä Venäjälle perinteisesti suuntautuvan viennin perusteella laskettuna. Koska markkinahäiriöiden uhka jatkuu edelleen, mainituissa asetuksissa alun perin säädettyjä toimenpiteitä olisi mukautettava.

(5)

Väliaikaisten poikkeuksellisten tukitoimenpiteiden voimassaoloa olisi sen vuoksi jatkettava vielä vuodella tai siihen saakka, kun unionin ja Venäjän välisessä kaupassa tapahtuu muutos, kaikkien niiden tuotteiden osalta, jotka kuuluivat delegoidun asetuksen (EU) N:o 1031/2014 soveltamisalaan. Tukikelpoisten tuotteiden luetteloon olisi lisäksi lisättävä imeläkirsikat ja persimonit, koska jotkut jäsenvaltiot ovat perinteisesti vieneet kyseisiä tuotteita Venäjälle.

(6)

Unionin väliaikaisen taloudellisen tuen myöntämisessä olisi otettava huomioon määrät, joihin tuontikiellon arvioidaan vaikuttavan. Kyseiset määrät olisi laskettava kullekin jäsenvaltiolle ottaen huomioon delegoidun asetuksen (EU) 2015/1369 liitteessä I vahvistettu taso. Lisäksi määriä olisi pienennettävä tuntuvasti sen seikan ottamiseksi huomioon, että tuottajilla on ollut enemmän aikaa sopeutua ja löytää uusia markkinoita.

(7)

Jos poikkeuksellisia tukitoimenpiteitä on jäsenvaltiossa jonkin tietyn tuotteen osalta hyödynnetty hyvin vähän ja tällaisen tuen myöntämisen hallinnolliset kustannukset ovat sen vuoksi suhteettoman korkeat, asianomaiselle jäsenvaltiolle olisi annettava mahdollisuus olla soveltamatta kyseisiä toimenpiteitä.

(8)

Tämän asetuksen soveltamisalaan kuuluvia tuotteita, jotka olisi viety Venäjälle, on jo ohjattu tai ohjataan toisten jäsenvaltioiden markkinoille. Tällaisissa jäsenvaltioissa toimivat samojen tuotteiden tuottajat, jotka eivät perinteisesti vie tuotteitaan Venäjälle, voivat joutua kohtaamaan merkittäviä markkinahäiriöitä ja hintojen laskua. Markkinoiden tasapainottamiseksi entisestään unionin väliaikaisen taloudellisen tuen olisi sen vuoksi myös oltava kaikkien jäsenvaltioiden tuottajien saatavilla yhden tai useamman tämän asetuksen soveltamisalaan kuuluvan tuotteen osalta siten, että kyseessä oleva määrä on enintään 3 000 tonnia jäsenvaltiota kohden.

(9)

Jäsenvaltio voi myös olla käyttämättä 3 000 tonnin määrää. Jos jäsenvaltio tekee tällaisen päätöksen, sen on ilmoitettava siitä komissiolle hyvissä ajoin, jotta komissio voi päättää käyttämättömien määrien mahdollisesta uudelleenjakamisesta.

(10)

Markkinoiltapoistot, korjaamatta jättäminen ja korjaaminen raakana ovat toimivia kriisinhallintatoimenpiteitä silloin, kun hedelmistä ja vihanneksista syntyy ylijäämää tilapäisten ja ennalta arvaamattomien olosuhteiden vuoksi. Jäsenvaltioiden olisi voitava soveltaa niiden saataville asetettuihin määriin yhtä tai useampaa näistä toimenpiteistä niin, että kyseiset määrät tulevat käytetyksi mahdollisimman tehokkaasti.

(11)

Rajoituksesta, jonka mukaan tukea saavien markkinoiltapoistojen osuus saa olla enintään viisi prosenttia kaupan pidetystä tuotannosta, olisi väliaikaisesti luovuttava samalla tavoin kuin delegoidussa asetuksessa (EU) N:o 932/2014. Unionin taloudellista tukea olisi sen vuoksi annettava, vaikka markkinoiltapoistojen osuus olisi yli viisi prosenttia.

(12)

Markkinoiltapoistoon annettavan unionin väliaikaisen taloudellisen tuen olisi pohjauduttava komission täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 (6) liitteessä XI ilmaisjakelua varten tehtäville markkinoiltapoistoille ja muuta tarkoitusta varten tehtäville markkinoiltapoistoille vahvistettuihin määriin. Tässä asetuksessa olisi vahvistettava enimmäismäärät sellaisille tuotteille, joille ei ole vahvistettu mitään määrää täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 liitteessä XI.

(13)

Koska täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 liitteessä XI tomaateille vahvistetuissa määrissä viitataan jalostettaviksi tarkoitettujen tomaattien markkinointivuoteen ja tuoreina kulutettaviksi tarkoitettujen tomaattien markkinointivuoteen, on aiheellista selkeyttää, että tuoreina kulutettaviksi tarkoitetuille tomaateille tässä asetuksessa vahvistettu enimmäismäärä koskee 1 päivän marraskuuta ja 31 päivän toukokuuta välistä aikaa.

(14)

Markkinahäiriöiden poikkeuksellisuuden vuoksi ja sen varmistamiseksi, että kaikki hedelmien ja vihannesten tuottajat saavat unionin tukea, markkinoiltapoistoon annettava unionin väliaikainen taloudellinen tuki olisi ulotettava koskemaan myös hyväksyttyyn tuottajaorganisaatioon kuulumattomia hedelmien ja vihannesten tuottajia.

(15)

Jotta kannustettaisiin markkinoilta poistettujen hedelmien ja vihannesten ilmaisjakelua hyväntekeväisyysjärjestöjen kaltaisille järjestöille ja kouluille tai muuhun vastaavaan jäsenvaltioiden hyväksymään tarkoitukseen, täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 liitteessä XI vahvistettuja enimmäismääriä olisi sovellettava kokonaisuudessaan myös hyväksyttyyn tuottajaorganisaatioon kuulumattomiin tuottajiin. Kun markkinoiltapoistot tehdään muuta tarkoitusta varten kuin ilmaisjakeluun, tällaisten tuottajien olisi saatava 50 prosenttia vahvistetuista enimmäismääristä. Hyväksyttyyn tuottajaorganisaatioon kuulumattomien tuottajien olisi tällöin täytettävä samat tai samankaltaiset edellytykset kuin tuottajaorganisaatioiden. Sen vuoksi niihin olisi sovellettava niitä asetuksen (EU) N:o 1308/2013 ja täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 asiaankuuluvia säännöksiä, joita sovelletaan myös hyväksyttyihin tuottajaorganisaatioihin.

(16)

Tuottajaorganisaatiot ovat hedelmä- ja vihannesalan perustoimijoita, jotka soveltuvat parhaiten varmistamaan, että markkinoiltapoistoon annettavaa unionin väliaikaista taloudellista tukea maksetaan hyväksyttyyn tuottajaorganisaatioon kuulumattomille tuottajille. Niiden olisi varmistettava, että tällaista tukea maksetaan hyväksyttyyn tuottajaorganisaatioon kuulumattomille tuottajille sopimuksen tekemisen myötä. Koska hedelmä- ja vihannesmarkkinoiden toimituspuoli ei ole yhtä organisoitunutta kaikissa jäsenvaltioissa, on aiheellista sallia, että jäsenvaltioiden toimivaltainen viranomainen maksaa perustelluissa tapauksissa tuen suoraan tuottajille.

(17)

Jäsenvaltioiden olisi vahvistettava korjaamatta jättämiselle ja korjaamiselle raakana annettava hehtaarikohtainen tuki siten, että se kattaa enintään 90 prosenttia muuta tarkoitusta kuin ilmaisjakelua varten tehtäviin markkinoiltapoistoihin sovellettavasta enimmäismäärästä, joka vahvistetaan täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 liitteessä XI taikka tässä asetuksessa, kun kyseessä ovat tuotteet, joille ei ole vahvistettu mitään määrää mainitussa liitteessä. Tuoreina kulutettaviksi tarkoitettujen tomaattien osalta huomioon otettavan määrän olisi 1 päivän marraskuuta ja 31 päivän toukokuuta välisenä aikana oltava täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 liitteessä XI vahvistettu määrä. Korjaamatta jättämiseen olisi annettava tukea myös silloin, kun kaupallista tuotantoa on saatu asianomaiselta tuotantoalueelta tavanomaisen tuotantosyklin aikana.

(18)

Tuottajaorganisaatiot keskittävät tarjonnan ja pystyvät toimimaan nopeammin kuin tällaisiin organisaatioihin kuulumattomat tuottajat, kun joudutaan käsittelemään suurempia määriä, joten vaikutus markkinoihin on välitön. Jotta tässä asetuksessa säädettyjen poikkeuksellisten tukitoimenpiteiden täytäntöönpanoa tehostettaisiin ja markkinoiden vakautumista nopeutettaisiin, on näin ollen aiheellista korottaa hyväksyttyyn tuottajaorganisaatioon kuuluville tuottajille muuta tarkoitusta kuin ilmaisjakelua varten tehtävää markkinoiltapoistoa varten annettava unionin väliaikainen taloudellinen tuki 75 prosenttiin asiaankuuluvista enimmäismääristä, jotka on vahvistettu muuta tarkoitusta varten tehtävään markkinoiltapoistoon annettavalle tuelle.

(19)

Kuten markkinoiltapoistoissa, korjaamatta jättämiseen ja korjaamiseen raakana annettava unionin väliaikainen taloudellinen tuki olisi ulotettava koskemaan hyväksyttyyn tuottajaorganisaatioon kuulumattomia tuottajia. Taloudellisen tuen tulisi olla 50 prosenttia tuottajaorganisaatiolle vahvistetun tuen enimmäismääristä.

(20)

Koska tuottajaorganisaatioon kuulumattomia tuottajia on paljon ja koska luotettavia ja toteuttamiskelpoisia tarkastuksia on tarpeen tehdä, unionin väliaikaista taloudellista tukea ei tulisi antaa tuottajaorganisaatioon kuulumattomille tuottajille sellaisten hedelmien ja vihannesten korjaamiseen raakana, joiden tavanomainen sadonkorjuu on jo alkanut, eikä korjaamatta jättämiseen, kun kaupallista tuotantoa on saatu asianomaiselta tuotantoalueelta tavanomaisen tuotantosyklin aikana. Hyväksyttyyn tuottajaorganisaatioon kuulumattomiin tuottajiin olisi tässä yhteydessä sovellettava sellaisia asetuksen (EU) N:o 1308/2013 ja täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 asiaankuuluvia säännöksiä, joita sovelletaan hyväksyttyihin tuottajaorganisaatioihin.

(21)

Jäsenvaltion toimivaltaisen viranomaisen olisi maksettava korjaamatta jättämiseen ja korjaamiseen raakana annettava unionin väliaikainen taloudellinen tuki suoraan tuottajaorganisaatioon kuulumattomille tuottajille. Kyseisen toimivaltaisen viranomaisen olisi maksettava asiaankuuluvat määrät tuottajille täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 sekä asiaankuuluvien kansallisten sääntöjen ja menettelyjen mukaisesti.

(22)

Jotta varmistetaan, että tiettyjen hedelmien ja vihannesten tuottajille annettava unionin väliaikainen taloudellinen tuki käytetään aiottuun tarkoitukseen ja että unionin talousarviota käytetään tehokkaasti, jäsenvaltioiden olisi tehtävä kohtuullinen määrä tarkastuksia. Olisi tehtävä erityisesti asiakirjoihin perustuvia tarkastuksia, tunnistustarkastuksia ja fyysisiä tarkastuksia sekä paikalla tehtäviä tarkastuksia siten, että ne kattavat kohtuullisen määrän tuotteita, pinta-alaa, tuottajaorganisaatioita ja hyväksyttyyn tuottajaorganisaatioon kuulumattomia tuottajia. Jäsenvaltioiden olisi varmistettava, että tomaattien markkinoiltapoistot, raakana korjaaminen ja korjaamatta jättäminen koskevat ainoastaan tuoreina kulutettaviksi tarkoitettuja lajikkeita.

(23)

Jäsenvaltioiden olisi ilmoitettava komissiolle tuottajaorganisaatioiden ja tuottajaorganisaatioon kuulumattomien tuottajien toteuttamista toimista säännöllisesti.

(24)

Jotta estettäisiin vakavat ja pitkittyneet markkinahäiriöt ja varmistettaisiin tehokkaasti hintojen vakaantuminen, on keskeytyksettä jatkettava voimassa olevia tukitoimenpiteitä, joiden on tarkoitus päättyä 30 päivänä kesäkuuta 2016. Tämän asetuksen olisi sen vuoksi tultava voimaan päivänä, jona se julkaistaan, ja sitä olisi sovellettava kyseisestä päivästä tai 1 päivästä heinäkuuta 2016 sen mukaan, kumpi ajankohta on myöhäisempi,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

Aihe ja soveltamisala

1.   Tässä asetuksessa vahvistetaan säännöt unionin taloudellisesta tuesta, jäljempänä ’taloudellinen tuki’, jota myönnetään tilapäisesti sovellettaviin tukitoimenpiteisiin asetuksen (EU) N:o 1308/2013 154 artiklan mukaisesti hyväksytyille hedelmä- ja vihannesalan tuottajaorganisaatioille ja tällaiseen tuottajaorganisaatioon kuulumattomille tuottajille.

Nämä tilapäisesti sovellettavat tukitoimenpiteet kattavat markkinoiltapoistot, korjaamatta jättämisen ja korjaamisen raakana.

2.   Edellä 1 kohdassa tarkoitettua tukea myönnetään seuraaville tuoreina kulutettaviksi tarkoitetuille hedelmä- ja vihannesalan tuotteille:

a)

CN-koodin 0702 00 00 tomaatit;

b)

CN-koodin 0706 10 00 porkkanat;

c)

CN-koodin 0704 90 10 keräkaalit;

d)

CN-koodin 0709 60 10 paprikat;

e)

CN-koodin 0704 10 00 kukkakaalit ja parsakaalit (ei kuitenkaan Brassica oleracea var. italica);

f)

CN-koodin 0707 00 05 kurkut;

g)

CN-koodin 0707 00 90 pikkukurkut;

h)

CN-koodin 0709 51 00Agaricus-suvun sienet;

i)

CN-koodin 0808 10 omenat;

j)

CN-koodin 0808 30 päärynät;

k)

CN-koodin 0809 40 05 luumut;

l)

CN-koodien 0810 20, 0810 30 ja 0810 40 marjat;

m)

CN-koodin 0806 10 10 tuoreet syötäviksi tarkoitetut viinirypäleet;

n)

CN-koodin 0810 50 00 kiivit;

o)

CN-koodin 0805 10 20 makeat appelsiinit;

p)

CN-koodin 0805 20 10 klementiinit;

q)

CN-koodien 0805 20 30, 0805 20 50, 0805 20 70 ja 0805 20 90 mandariinit (myös tangeriinit ja satsumat), wilkingit ja muut niiden kaltaiset sitrushedelmähybridit;

r)

CN-koodin 0805 50 10 sitruunat;

s)

CN-koodin 0809 30 persikat ja nektariinit;

t)

CN-koodin 0809 29 00 imeläkirsikat;

u)

CN-koodin 0810 70 00 persimonit.

3.   Edellä 1 kohdassa tarkoitettu tuki kattaa toimet, jotka toteutetaan ajanjaksolla, joka alkaa 1 päivänä heinäkuuta 2016 tai tämän asetuksen voimaantulopäivänä sen mukaan, kumpi ajankohta on myöhäisempi, ja päättyy, kun 2 artiklan 1 kohdassa säädetyt määrät on käytetty asianomaisessa jäsenvaltiossa loppuun, tai 30 päivänä kesäkuuta 2017 sen mukaan, kumpi päivämäärä on aikaisempi.

4.   Jos tiettyjen tuotteiden tuonnissa unionista Venäjälle tapahtuu muutoksia ennen 30 päivää kesäkuuta 2017, komissio voi muuttaa tätä asetusta tai kumota sen.

2 artikla

Enimmäismäärien myöntäminen jäsenvaltioille

1.   Edellä 1 artiklan 1 kohdassa tarkoitettu tukitoimenpiteisiin myönnettävä unionin taloudellinen tuki asetetaan jäsenvaltioiden saataville liitteessä I vahvistettujen tuotemäärien osalta.

Taloudellista tukea on saatavilla kaikissa jäsenvaltioissa yhden tai useamman 1 artiklan 2 kohdassa tarkoitetun, jäsenvaltion valitseman tuotteen osalta markkinoiltapoistoon, raakana korjaamiseen tai korjaamatta jättämiseen siten, että kyseessä oleva lisämäärä on enintään 3 000 tonnia jäsenvaltiota kohden.

2.   Edellä 1 kohdassa tarkoitettujen jäsenvaltiokohtaisten määrien osalta jäsenvaltiot voivat määrittää kunkin 1 artiklan 2 kohdassa tarkoitetun tuotteen osalta:

a)

ilmaisjakelua varten markkinoilta poistetut määrät;

b)

muuta tarkoitusta kuin ilmaisjakelua varten markkinoilta poistetut määrät;

c)

raakana korjattava ja korjaamatta jätettävä vastaava ala.

3.   Jos delegoidun asetuksen (EU) N:o 1031/2014 mukaisesti markkinoilta tosiasiallisesti poistetut määrät olivat jäsenvaltiossa 8 päivän elokuuta 2015 ja 30 päivän kesäkuuta 2016 välisellä ajanjaksolla jonkin mainitun asetuksen liitteessä I b määritellyn tuoteryhmän osalta alle 5 prosenttia kyseiselle jäsenvaltiolle kyseisen tuoteryhmän osalta osoitetuista kokonaismääristä, jäsenvaltio voi päättää, ettei se käytä sille liitteen I mukaisesti myönnettyä määrää. Tällöin asianomaisen jäsenvaltion on ilmoitettava päätöksestään komissiolle viimeistään 31 päivänä lokakuuta 2016. Kyseisessä jäsenvaltiossa asianomaisen tuoteluokan osalta toteutetut markkinoiltapoistoa, raakana korjaamista ja korjaamatta jättämistä koskevat toimet eivät ilmoitushetkestä lähtien enää voi saada taloudellista tukea.

4.   Jäsenvaltio voi päättää, ettei se käytä 1 kohdan toisessa alakohdassa tarkoitettua 3 000 tonnin määrää tai osaa siitä, 31 päivään lokakuuta 2016 mennessä. Jäsenvaltion on ilmoitettava mahdollisista käyttämättä jääneistä määristä komissiolle viimeistään samana päivänä. Kyseisessä jäsenvaltiossa tietyn tuoteluokan osalta toteutetut markkinoiltapoistoa, raakana korjaamista ja korjaamatta jättämistä koskevat toimet eivät ilmoitushetkestä lähtien enää voi saada tämän asetuksen mukaista taloudellista tukea.

3 artikla

Määrien jakaminen tuottajille

Jäsenvaltioiden on jaettava 2 artiklan 1 kohdassa tarkoitetut määrät tuottajaorganisaatioille ja tuottajaorganisaatioihin kuulumattomille tuottajille hakujärjestyksessä.

Jäsenvaltio voi kuitenkin päättää soveltaa määrien jakamiseksi toisenlaista järjestelmää, jonka on perustuttava puolueettomiin ja syrjimättömiin kriteereihin. Jäsenvaltio voi tässä tarkoituksessa ottaa huomioon sen, miten paljon Venäjän tuontikielto vaikuttaa asianomaisiin tuottajiin.

4 artikla

Markkinoiltapoistoja, korjaamatta jättämistä ja korjaamista raakana koskeviin tuottajaorganisaatioiden toimenpiteisiin sovellettavat yhteiset säännökset

1.   Tuottajaorganisaatioiden tämän asetuksen mukaisesti toteutettaviin markkinoiltapoistoja, korjaamatta jättämistä ja korjaamista raakana koskeviin toimiin myönnetään tukea tuottajaorganisaatioille silloinkin, kun niiden toimintaohjelmissa tai jäsenvaltioiden kansallisissa strategioissa ei määrätä kyseisistä toimista.

Edellä ensimmäisessä alakohdassa tarkoitettua tukea ei oteta huomioon laskettaessa asetuksen (EU) N:o 1308/2013 34 artiklan 2 kohdassa tarkoitettuja enimmäismääriä.

Asetuksen (EU) N:o 1308/2013 32 artiklan 2 kohtaa ja täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 55 artiklan 4 kohtaa ei sovelleta tämän asetuksen mukaiseen taloudelliseen tukeen.

2.   Asetuksen (EU) N:o 1308/2013 33 artiklan 3 kohdan neljännessä alakohdassa tarkoitettua menojen kolmannesta koskevaa enimmäismäärää ja täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 66 artiklan 3 kohdan c alakohdassa tarkoitettua toimintarahaston määrän lisäämistä enintään 25 prosentilla ei sovelleta tämän asetuksen mukaisesti markkinoiltapoistoista, korjaamatta jättämisestä ja korjaamisesta raakana aiheutuviin menoihin.

3.   Edellä 5 ja 7 artiklan mukaisesti syntyneet menot muodostavat osan tuottajaorganisaatioiden toimintarahastosta.

4.   Jos tuottajaorganisaation hyväksynnän voimassaolo on keskeytetty täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 114 artiklan 2 kohdan mukaisesti, 6 ja 8 artiklaa sovellettaessa kyseisen tuottajaorganisaation jäseniä pidetään hyväksyttyyn tuottajaorganisaatioon kuulumattomina tuottajina.

5 artikla

Tuottajaorganisaatioille markkinoiltapoistoon annettava taloudellinen tuki

1.   Asetuksen (EU) N:o 1308/2013 34 artiklan 4 kohdassa ja täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 79 artiklan 2 kohdassa tarkoitettua 5 prosentin enimmäismäärää ei sovelleta tämän asetuksen mukaisiin toimiin.

2.   Tuottajaorganisaatioille markkinoiltapoistoon annettavan taloudellisen tuen enimmäismäärät vahvistetaan liitteessä II.

3.   Poiketen siitä, mitä asetuksen (EU) N:o 1308/2013 34 artiklan 1 kohdassa säädetään, muuta tarkoitusta kuin ilmaisjakelua varten tehtävään markkinoiltapoistoon annettava taloudellinen tuki on 75 prosenttia tämän asetuksen liitteessä II tarkoitetuista, muihin tarkoituksiin myönnettävän tuen enimmäismääristä.

6 artikla

Tuottajaorganisaatioihin kuulumattomille tuottajille markkinoiltapoistoon annettava taloudellinen tuki

1.   Hyväksyttyihin tuottajaorganisaatioihin kuulumattomille tuottajille markkinoiltapoistoon ilmaisjakelua varten annettavan taloudellisen tuen enimmäismäärät vahvistetaan liitteessä II.

Hyväksyttyihin tuottajaorganisaatioihin kuulumattomille tuottajille markkinoiltapoistoon muuta tarkoitusta varten kuin ilmaisjakeluun annettavan taloudellisen tuen enimmäismäärät ovat 50 prosenttia liitteessä II vahvistetuista määristä.

2.   Hyväksyttyihin tuottajaorganisaatioihin kuulumattomien tuottajien on tehtävä sopimus tällaisen organisaation kanssa toimitettavien tuotteiden koko määrästä. Tuottajaorganisaatioiden on hyväksyttävä kaikki kohtuulliset pyynnöt hyväksyttyihin tuottajaorganisaatioihin kuulumattomilta tuottajilta. Tuottajaorganisaatioon kuulumattomien tuottajien toimittamien määrien on oltava johdonmukaisia alueellisten tuotosten ja asianomaisen pinta-alan kanssa.

Hyväksyttyyn tuottajaorganisaatioon kuulumattomille tuottajille taloudellisen tuen maksaa se tuottajaorganisaatio, jonka kanssa ne ovat tehneet sopimuksen.

Tuottajaorganisaation on pidettävä itsellään määrät, jotka vastaavat sille asianomaisten tuotteiden markkinoiltapoistosta aiheutuneita todellisia kustannuksia. Nämä kustannukset on todistettava kauppalaskuilla.

3.   Asianmukaisesti perustellusta syystä, joka voi olla esimerkiksi se, että tuottajat ovat organisoituneet rajoitetusti asianomaisessa jäsenvaltiossa, jäsenvaltiot voivat syrjimättömällä tavalla antaa luvan siihen, että hyväksyttyyn tuottajaorganisaatioon kuulumaton tuottaja antaa jäsenvaltion toimivaltaiselle viranomaiselle ilmoituksen toimitettavasta määrästä sen sijaan, että se allekirjoittaisi 2 kohdassa tarkoitetun sopimuksen. Tällaiseen ilmoitukseen sovelletaan täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 78 artiklaa soveltuvin osin. Tuottajaorganisaatioon kuulumattomien tuottajien toimittamien määrien on oltava johdonmukaisia alueellisten tuotosten ja asianomaisen pinta-alan kanssa.

Tällaisessa tapauksessa jäsenvaltion toimivaltaisen viranomaisen on maksettava taloudellinen tuki suoraan tuottajalle. Jäsenvaltioiden on annettava tätä varten uusia kansallisia sääntöjä tai menettelyjä tai sovellettava jo voimassa olevia sääntöjä tai menettelyjä.

4.   Tähän artiklaan sovelletaan soveltuvin osin asetusta (EU) N:o 1308/2013 ja täytäntöönpanoasetusta (EU) N:o 543/2011 sekä tämän asetuksen 4 artiklaa.

7 artikla

Tuottajaorganisaatioille korjaamatta jättämiseen ja korjaamiseen raakana annettava taloudellinen tuki

1.   Poiketen siitä, mitä täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 85 artiklan 4 kohdassa säädetään, jäsenvaltioiden on vahvistettava korjaamatta jättämiseen ja korjaamiseen raakana annettavan unionin taloudellisen tuen ja tuottajaorganisaation rahoitusosuuden sisältävän hehtaarikohtaisen tuen määrä siten, että se kattaa enintään 90 prosenttia tämän asetuksen liitteessä II säädetyistä muuta tarkoitusta kuin ilmaisjakelua varten tehtäville markkinoiltapoistoille vahvistetuista määristä. Korjaamiseen raakana annettava tuki koskee ainoastaan tuotteita, jotka ovat fyysisesti pelloissa ja jotka tosiasiallisesti korjataan raakoina.

Poiketen siitä, mitä asetuksen (EU) N:o 1308/2013 34 artiklan 4 kohdassa säädetään, korjaamatta jättämiseen ja korjaamiseen raakana annettavan unionin taloudellisen tuen on oltava 75 prosenttia jäsenvaltioiden ensimmäisen alakohdan mukaisesti vahvistamista määristä.

2.   Poiketen siitä, mitä täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 85 artiklan 3 kohdassa säädetään, mainitun asetuksen 84 artiklan 1 kohdan b alakohdassa tarkoitettuja korjaamatta jättämistä koskevia toimenpiteitä voidaan toteuttaa, vaikka kaupallista tuotantoa olisi saatu asianomaiselta tuotantoalueelta tavanomaisen tuotantosyklin aikana. Tällaisissa tapauksissa tämän artiklan 1 kohdassa tarkoitettuja tukimääriä on alennettava suhteellisesti ottaen huomioon asianomaisen tuottajaorganisaation varastokirjanpidon ja rahoitustilien perusteella vahvistettu jo korjattu tuotanto.

8 artikla

Tuottajaorganisaatioon kuulumattomille tuottajille annettava taloudellinen tuki korjaamatta jättämiseen ja korjaamiseen raakana

1.   Poiketen siitä, mitä täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 85 artiklan 3 kohdassa säädetään, seuraavia säännöksiä sovelletaan:

a)

korjaamiseen raakana annettava tuki koskee ainoastaan tuotteita, jotka ovat fyysisesti pelloissa ja jotka tosiasiallisesti korjataan raakoina ja joiden tavanomainen sadonkorjuu ei ole alkanut;

b)

korjaamatta jättämistä koskevia toimenpiteitä ei saa toteuttaa, kun kaupallista tuotantoa on saatu asianomaiselta alueelta tavanomaisen tuotantosyklin aikana;

c)

sekä korjaamatta jättämistä että korjaamista raakana ei missään olosuhteissa saa soveltaa samaan tuotteeseen ja samalla alueella.

2.   Korjaamatta jättämiseen ja korjaamiseen raakana annettava taloudellinen tuki on 50 prosenttia jäsenvaltioiden 7 artiklan 1 kohdan mukaisesti vahvistamista määristä.

3.   Hyväksyttyyn tuottajaorganisaatioon kuulumattomien tuottajien on tehtävä asianmukainen ilmoitus jäsenvaltion toimivaltaiselle viranomaiselle jäsenvaltion täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 85 artiklan 1 kohdan a alakohdan nojalla hyväksymiä yksityiskohtaisia määräyksiä noudattaen.

4.   Jäsenvaltion toimivaltaisen viranomaisen on maksettava taloudellinen tuki suoraan tuottajalle. Jäsenvaltioiden on annettava tätä varten uusia kansallisia sääntöjä tai menettelyjä tai sovellettava jo voimassa olevia sääntöjä tai menettelyjä.

5.   Tähän artiklaan sovelletaan soveltuvin osin asetusta (EU) N:o 1308/2013 ja täytäntöönpanoasetusta (EU) N:o 543/2011.

9 artikla

Markkinoiltapoistoa, korjaamatta jättämistä ja korjaamista raakana koskevat tarkastukset

1.   Edellä 5 ja 6 artiklassa tarkoitetuille markkinoiltapoistotoimille on tehtävä:

a)

ensimmäisen tason tarkastuksia täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 108 artiklan mukaisesti. Tällaisten tarkastusten on katettava vähintään 10 prosenttia markkinoilta poistettujen tuotteiden määrästä ja vähintään 10 prosenttia tämän asetuksen 5 artiklassa tarkoitettua taloudellista tukea saavista tuottajaorganisaatioista.

Edellä 6 artiklan 3 kohdassa tarkoitetuissa markkinoiltapoistotoimissa ensimmäisen tason tarkastusten on kuitenkin katettava 100 prosenttia markkinoilta poistetuista tuotemääristä;

b)

toisen tason tarkastuksia täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 109 artiklan mukaisesti. Paikalla tehtävien tarkastusten on kuitenkin katettava vähintään 40 prosenttia ensimmäisen tason tarkastusten kohteena olleista yksiköistä ja vähintään 5 prosenttia markkinoilta poistetuista tuotemääristä.

2.   Edellä 7 ja 8 artiklassa tarkoitettuihin korjaamatta jättämistä ja korjaamista raakana koskeviin toimiin sovelletaan täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 110 artiklassa säädettyjä tarkastuksia ja edellytyksiä, lukuun ottamatta vaatimusta, jonka mukaan satoa ei saa olla korjattu osittain, kun tämän asetuksen 7 artiklan 2 kohdassa säädettyä poikkeusta sovelletaan. Tarkastukset on tehtävä ainakin 25 prosentille asianomaisista tuotantoalueista.

Kun kyseessä ovat 8 artiklassa tarkoitetut korjaamatta jättämistä ja korjaamista raakana koskevat toimet, tarkastukset on tehtävä kaikille asianomaisille tuotantoalueille.

3.   Jäsenvaltioiden on toteutettava asianmukaisia valvontatoimenpiteitä varmistaakseen, että tomaattien markkinoiltapoistot, korjaamatta jättäminen ja korjaaminen raakana koskevat ainoastaan tuoreina kulutettaviksi tarkoitettuja lajikkeita.

10 artikla

Taloudellisen tuen hakeminen ja maksaminen

1.   Tuottajaorganisaatioiden on haettava 5 ja 7 artiklassa tarkoitettua taloudellista tukea viimeistään 31 päivänä heinäkuuta 2017.

2.   Hyväksyttyyn tuottajaorganisaatioon kuulumattomien tuottajien sekä tuottajien, jotka eivät ole allekirjoittaneet sopimusta hyväksytyn tuottajaorganisaation kanssa, on viimeistään 31 päivänä heinäkuuta 2017 itse haettava 6 ja 8 artiklassa tarkoitettua taloudellista tukea jäsenvaltioiden nimeämiltä toimivaltaisilta viranomaisilta.

3.   Hakemusten mukana on oltava todisteasiakirjat, joissa perustellaan asianomaisen taloudellisen tuen määrän myöntäminen, ja kirjallinen vakuutus siitä, ettei hakija ole saanut eikä tule saamaan rahoitusta unionilta tai kansallisista lähteistä kahteen kertaan eikä korvausta tämän asetuksen mukaisesti myönnettyyn taloudelliseen tukeen oikeutettuja toimia varten otetusta vakuutuksesta.

11 artikla

Ilmoitukset

1.   Jäsenvaltioiden on ilmoitettava komissiolle kunkin kuukauden ensimmäisenä päivänä 1 päivään lokakuuta 2017 asti seuraavat tiedot kustakin tuotteesta:

a)

ilmaisjakelua varten markkinoilta poistetut määrät;

b)

muuta tarkoitusta kuin ilmaisjakelua varten markkinoilta poistetut määrät;

c)

raakana korjattu ja korjaamatta jätetty vastaava ala;

d)

a, b ja c alakohdassa tarkoitettujen määrien ja alojen osalta aiheutuneet kokonaismenot.

Ilmoituksiin on sisällytettävä ainoastaan toteutetut toimet.

Jäsenvaltioiden on käytettävä näissä ilmoituksissa liitteessä III olevaa mallia.

2.   Kun jäsenvaltiot antavat ensimmäisen ilmoituksensa, niiden on ilmoitettava komissiolle täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 79 artiklan 1 kohdan tai 85 artiklan 4 kohdan ja tämän asetuksen 5–8 artiklan mukaisesti vahvistamat tukimääränsä liitteessä IV olevaa mallia käyttäen.

12 artikla

Unionin taloudellisen tuen maksaminen

Tämän asetuksen mukaisista maksuista aiheutuviin jäsenvaltioiden menoihin voidaan myöntää taloudellista tukea vain, jos ne on maksettu viimeistään 30 päivänä syyskuuta 2017.

13 artikla

Voimaantulo ja soveltaminen

Tämä asetus tulee voimaan päivänä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Sitä sovelletaan 1 päivästä heinäkuuta 2016 tai päivästä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä, sen mukaan, kumpi ajankohta on myöhäisempi.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 10 päivänä kesäkuuta 2016.

Komission puolesta

Puheenjohtaja

Jean-Claude JUNCKER


(1)  EUVL L 347, 20.12.2013, s. 671.

(2)  Komission delegoitu asetus (EU) N:o 913/2014, annettu 21 päivänä elokuuta 2014, väliaikaisista poikkeuksellisista tukitoimenpiteistä persikoiden ja nektariinien tuottajille (EUVL L 248, 22.8.2014, s. 1).

(3)  Komission delegoitu asetus (EU) N:o 932/2014, annettu 29 päivänä elokuuta 2014, hedelmien ja vihannesten tuottajille tilapäisesti myönnettävistä poikkeuksellisista tukitoimenpiteistä ja delegoidun asetuksen (EU) N:o 913/2014 muuttamisesta (EUVL L 259, 30.8.2014, s. 2).

(4)  Komission delegoitu asetus (EU) N:o 1031/2014, annettu 29 päivänä syyskuuta 2014, tiettyjen hedelmien ja vihannesten tuottajille tilapäisesti myönnettävistä poikkeuksellisista lisätukitoimenpiteistä (EUVL L 284, 30.9.2014, s. 22).

(5)  Komission delegoitu asetus (EU) 2015/1369, annettu 7 päivänä elokuuta 2015, tiettyjen hedelmien ja vihannesten tuottajille tilapäisesti myönnettävistä poikkeuksellisista lisätukitoimenpiteistä annetun delegoidun asetuksen (EU) N:o 1031/2014 muuttamisesta (EUVL L 211, 8.8.2015, s. 17).

(6)  Komission täytäntöönpanoasetus (EU) N:o 543/2011, annettu 7 päivänä kesäkuuta 2011, neuvoston asetuksen (EY) N:o 1234/2007 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä hedelmä- ja vihannesalan sekä hedelmä- ja vihannesjalostealan osalta (EUVL L 157, 15.6.2011, s. 1).


LIITE I

Asetuksen 2 artiklan 1 kohdassa tarkoitetut jäsenvaltioille myönnetyt tuotteiden enimmäismäärät

(tonnia)

 

Omenat ja päärynät

Luumut, syötäväksi tarkoitetut viinirypäleet ja kiivit

Tomaatit, porkkanat, paprikat, kurkut ja pikkukurkut

Appelsiinit, klementiinit, mandariinit ja sitruunat

Persikat ja nektariinit

Bulgaria

 

 

 

 

300

Belgia

25 700

 

5 000

 

 

Saksa

1 900

 

 

 

 

Kreikka

800

4 900

400

2 400

6 300

Espanja

2 300

1 500

6 900

16 600

11 500

Ranska

3 600

 

1 000

 

100

Kroatia

600

 

 

1 000

 

Italia

5 300

4 600

200

1 000

2 800

Kypros

 

 

 

3 600

 

Latvia

200

 

400

 

 

Liettua

 

 

900

 

 

Unkari

 

100

 

 

 

Alankomaat

6 900

 

6 800

 

 

Itävalta

600

 

 

 

 

Puola

88 900

500

9 400

 

600

Portugali

1 100

 

 

 

 


LIITE II

Asetuksen 5, 6 ja 7 artiklassa tarkoitetut markkinoiltapoistoille myönnettävän tuen enimmäismäärät

(euroa/100 kg)

Tuote

Enimmäistuki

Ilmaisjakelu

Muu tarkoitus

Kukkakaalit

15,69

10,52

Tomaatit

27,45

18,30

Omenat

16,98

13,22

Tuoreet syötäväksi tarkoitetut viinirypäleet

39,16

26,11

Nektariinit

26,90

26,90

Persikat

26,90

26,90

Päärynät

23,85

15,90

Appelsiinit

21,00

21,00

Mandariinit

19,50

19,50

Klementiinit

22,16

19,50

Satsumat

19,50

19,50

Sitruunat

23,99

19,50

Porkkanat

12,81

8,54

Keräkaalit

5,81

3,88

Paprikat

44,40

30,00

Parsakaali (ei kuitenkaan Brassica oleracea var. italica)

15,69

10,52

Kurkut ja pikkukurkut

24,00

16,00

Sienet

43,99

29,33

Luumut

34,00

20,40

Marjat

12,76

8,50

Kiivit

29,69

19,79

Persimonit

21,02

14,01

Kirsikat

48,14

32,09


LIITE III

Asetuksen 11 artiklan 1 kohdassa tarkoitetut tiedonantojen mallit

MARKKINOILTAPOISTOILMOITUS – ILMAISJAKELU

Jäsenvaltio: …

Ajanjakso: …

Päivämäärä: …


Tuote

Tuottajaorganisaatiot

Tuottajaorganisaatioon kuulumattomat tuottajat

Määrät yhteensä

(t)

Unionin taloudellinen tuki yhteensä

(euroa)

Määrät

(t)

Unionin taloudellinen tuki (euroa)

Määrät

(t)

Unionin taloudellinen tuki (euroa)

markkinoiltapoisto

kuljetus

lajittelu ja pakkaaminen

YHTEENSÄ

markkinoiltapoisto

kuljetus

lajittelu ja pakkaaminen

YHTEENSÄ

(a)

(b)

(c)

(d)

(e) = (b) + (c) + (d)

(f)

(g)

(h)

(i)

(j) = (g) + (h) + (i)

(k) = (a) + (f)

(l) = (e) + (j)

Omenat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päärynät

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omenat ja päärynät yhteensä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tomaatit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Porkkanat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paprikat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kurkut ja pikkukurkut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vihannekset yhteensä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luumut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuoreet syötäväksi tarkoitetut viinirypäleet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiivit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muut hedelmät yhteensä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Appelsiinit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klementiinit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mandariinit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitruunat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitrushedelmät yhteensä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persikat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nektariinit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persikat ja nektariinit yhteensä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keräkaalit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kukkakaalit ja parsakaali (ei kuiten-kaan Brassica oleracea var. italica)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sienet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marjat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirsikat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persimonit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muut yhteensä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YHTEENSÄ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huomautus: Joka ilmoituksesta on täytettävä uusi excel-lomake.

ILMOITUS MARKKINOILTAPOISTOSTA – MUU KÄYTTÖTARKOITUS

Jäsenvaltio: …

Ajanjakso: …

Päivämäärä: …


Tuote

Tuottajaorganisaatiot

Tuottajaorganisaatioon kuulumattomat tuottajat

Määrät yhteensä

(t)

Unionin taloudellinen tuki yhteensä

(euroa)

Määrät

(t)

Unionin taloudellinen tuki

(euroa)

Määrät

(t)

Unionin taloudellinen tuki

(euroa)

(a)

(b)

(c)

(d)

(e) = (a) + (c)

(f) = (b) + (d)

Omenat

 

 

 

 

 

 

Päärynät

 

 

 

 

 

 

Omenat ja päärynät yhteensä

 

 

 

 

 

 

Tomaatit

 

 

 

 

 

 

Porkkanat

 

 

 

 

 

 

Paprikat

 

 

 

 

 

 

Kurkut ja pikkukurkut

 

 

 

 

 

 

Vihannekset yhteensä

 

 

 

 

 

 

Luumut

 

 

 

 

 

 

Tuoreet syötäväksi tarkoitetut viinirypäleet

 

 

 

 

 

 

Kiivit

 

 

 

 

 

 

Muut hedelmät yhteensä

 

 

 

 

 

 

Appelsiinit

 

 

 

 

 

 

Klementiinit

 

 

 

 

 

 

Mandariinit

 

 

 

 

 

 

Sitruunat

 

 

 

 

 

 

Sitrushedelmät yhteensä

 

 

 

 

 

 

Persikat

 

 

 

 

 

 

Nektariinit

 

 

 

 

 

 

Persikat ja nektariinit yhteensä

 

 

 

 

 

 

Keräkaalit

 

 

 

 

 

 

Kukkakaalit ja parsakaali (ei kuitenkaan Brassica oleracea var. italica)

 

 

 

 

 

 

Sienet

 

 

 

 

 

 

Marjat

 

 

 

 

 

 

Kirsikat

 

 

 

 

 

 

Persimonit

 

 

 

 

 

 

Muut yhteensä

 

 

 

 

 

 

YHTEENSÄ

 

 

 

 

 

 

Huomautus: Joka ilmoituksesta on täytettävä uusi excel-lomake.

ILMOITUS KORJAAMATTA JÄTTÄMISESTÄ JA KORJAAMISESTA RAAKANA

Jäsenvaltio: …

Ajanjakso: …

Päivämäärä: …


Tuote

Tuottajaorganisaatiot

Tuottajaorganisaatioon kuulumattomat tuottajat

Määrät yhteensä

(t)

Unionin taloudellinen tuki yhteensä (euroa)

Alue

(ha)

Määrät

(t)

Unionin taloudellinen tuki (euroa)

Alue

(ha)

Määrät

(t)

Unionin taloudellinen tuki (euroa)

(a)

(b)

(c)

(d)

(e)

(f)

(g) = (b) + (e)

(h) = (c) + (f)

Omenat

 

 

 

 

 

 

 

 

Päärynät

 

 

 

 

 

 

 

 

Omenat ja päärynät yhteensä

 

 

 

 

 

 

 

 

Tomaatit

 

 

 

 

 

 

 

 

Porkkanat

 

 

 

 

 

 

 

 

Paprikat

 

 

 

 

 

 

 

 

Kurkut ja pikkukurkut

 

 

 

 

 

 

 

 

Vihannekset yhteensä

 

 

 

 

 

 

 

 

Luumut

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuoreet syötäväksi tarkoitetut viinirypäleet

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiivit

 

 

 

 

 

 

 

 

Muut hedelmät yhteensä

 

 

 

 

 

 

 

 

Appelsiinit

 

 

 

 

 

 

 

 

Klementiinit

 

 

 

 

 

 

 

 

Mandariinit

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitruunat

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitrushedelmät yhteensä

 

 

 

 

 

 

 

 

Persikat

 

 

 

 

 

 

 

 

Nektariinit

 

 

 

 

 

 

 

 

Persikat ja nektariinit yhteensä

 

 

 

 

 

 

 

 

Keräkaalit

 

 

 

 

 

 

 

 

Kukkakaalit ja parsakaali (ei kuitenkaan Brassica oleracea var. italica)

 

 

 

 

 

 

 

 

Sienet

 

 

 

 

 

 

 

 

Marjat

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirsikat

 

 

 

 

 

 

 

 

Persimonit

 

 

 

 

 

 

 

 

Muut yhteensä

 

 

 

 

 

 

 

 

YHTEENSÄ

 

 

 

 

 

 

 

 

Huomautus: Joka ilmoituksesta on täytettävä uusi excel lomake.


LIITE IV

Asetuksen 11 artiklan 2 kohdassa tarkoitetut ensimmäisen ilmoituksen mukana lähetettävien tietojen mallit

MARKKINOILTAPOISTO – MUU KÄYTTÖTARKOITUS

Jäsenvaltioiden täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 79 artiklan 1 kohdan ja tämän asetuksen 5 artiklan mukaisesti vahvistamat tuen enimmäismäärät

Jäsenvaltio: …

Päivämäärä: …


Tuote

Tuottajaorganisaation rahoitusosuus

(euroa/100 kg)

Unionin taloudellinen tuki

(euroa/100 kg)

Omenat

 

 

Päärynät

 

 

Tomaatit

 

 

Porkkanat

 

 

Keräkaalit

 

 

Paprikat

 

 

Kukkakaalit ja parsakaali (ei kuitenkaan Brassica oleracea var. italica)

 

 

Kurkut ja pikkukurkut

 

 

Sienet

 

 

Luumut

 

 

Marjat

 

 

Tuoreet syötäväksi tarkoitetut viinirypäleet

 

 

Kiivit

 

 

Appelsiinit

 

 

Klementiinit

 

 

Mandariinit

 

 

Sitruunat

 

 

Persikat

 

 

Nektariinit

 

 

Kirsikat

 

 

Persimonit

 

 

KORJAAMATTA JÄTTÄMINEN JA KORJAAMINEN RAAKANA

Jäsenvaltioiden täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 543/2011 85 artiklan 4 kohdan ja tämän asetuksen 7 artiklan mukaisesti vahvistamat tuen enimmäismäärät

Jäsenvaltio: …

Päivämäärä: …


Tuote

Avomaa

Kasvihuone

Tuottajaorganisaation rahoitusosuus

(euroa/ha)

Unionin taloudellinen tuki

(euroa/ha)

Tuottajaorganisaation rahoitusosuus

(euroa/ha)

Unionin taloudellinen tuki

(euroa/ha)

Omenat

 

 

 

 

Päärynät

 

 

 

 

Tomaatit

 

 

 

 

Porkkanat

 

 

 

 

Keräkaalit

 

 

 

 

Paprikat

 

 

 

 

Kukkakaalit ja parsakaali (ei kuitenkaan Brassica oleracea var. italica)

 

 

 

 

Kurkut ja pikku kurkut

 

 

 

 

Sienet

 

 

 

 

Luumut

 

 

 

 

Marjat

 

 

 

 

Tuoreet syötäväksi tarkoitetut viinirypäleet

 

 

 

 

Kiivit

 

 

 

 

Appelsiinit

 

 

 

 

Klementiinit

 

 

 

 

Mandariinit

 

 

 

 

Sitruunat

 

 

 

 

Persikat

 

 

 

 

Nektariinit

 

 

 

 

Kirsikat

 

 

 

 

Persimonit