29.6.2007   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 171/17


EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS (EY) N:o 716/2007,

annettu 20 päivänä kesäkuuta 2007,

ulkomaisten osakkuus- ja tytäryhtiöiden rakennetta ja toimintaa koskevista yhteisön tilastoista

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

EUROOPAN PARLAMENTTI JA EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, jotka

ottavat huomioon Euroopan yhteisön perustamissopimuksen ja erityisesti sen 285 artiklan 1 kohdan,

ottavat huomioon komission ehdotuksen,

ottavat huomioon Euroopan keskuspankin lausunnon (1),

noudattavat perustamissopimuksen 251 artiklassa määrättyä menettelyä (2),

sekä katsovat seuraavaa:

(1)

Ulkomaisten osakkuus- ja tytäryhtiöiden rakennetta ja toimintaa koko taloudessa koskevat säännölliset ja korkealaatuiset tilastot ovat olennaisen tärkeitä, jotta ulkomaisessa määräysvallassa olevien yritysten vaikutusta koko Euroopan talouteen voitaisiin riittävällä tavalla arvioida. Tämä helpottaisi myös sisämarkkinoiden toiminnan tehokkuuden ja globalisaation yhteydessä tapahtuvan talouksien vähittäisen yhdentymisen seurantaa. Monikansalliset yritykset ovat tässä yhteydessä merkittävämpiä, mutta ulkomainen määräysvalta voi koskea myös pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

(2)

Palvelukaupan yleissopimuksen (GATS) ja teollis- ja tekijänoikeuksien kauppaan liittyvistä näkökohdista tehdyn sopimuksen (TRIPS) täytäntöönpanon ja uudelleentarkastelun sekä tulevia sopimuksia koskevien parhaillaan ja tulevaisuudessa käytävien neuvottelujen tueksi tarvitaan asiaan liittyvää tilastotietoa.

(3)

Ulkomaisia osakkuus- ja tytäryhtiöitä koskevia tilastoja, joilla mitataan ulkomaisen määräysvallan suoria ja epäsuoria vaikutuksia tiettyjen maiden ja toimialojen työllisyyteen, palkkoihin ja tuottavuuteen, tarvitaan valmisteltaessa talous-, kilpailu-, yritys- ja tutkimuspolitiikkaa sekä tekniseen kehitykseen ja työllisyyteen liittyvää politiikkaa markkinoiden vapauttamisprosessin yhteydessä.

(4)

Yhteisön nykyisen lainsäädännön nojalla tuotettu tai eri jäsenvaltioissa saatavilla oleva tieto on riittämätöntä tai tarkoitukseen sopimatonta tai se ei ole riittävän vertailukelpoista ollakseen luotettava perusta komission työlle.

(5)

Asetuksella (EY) N:o 184/2005 (3) vahvistetaan yhteinen kehys maksutasetta, kansainvälistä palvelukauppaa ja suoria ulkomaisia sijoituksia koskevien yhteisön tilastojen tuottamiseksi. Maksutasetilastot kattavat vain osittain palvelukaupan yleissopimukseen (GATS) sisältyvät tiedot, joten ulkomaisia osakkuus- ja tytäryhtiöitä koskevien yksityiskohtaisten tilastojen säännöllinen tuottaminen on olennaisen tärkeää.

(6)

Yritystoiminnan rakennetilastoista 20 päivänä joulukuuta 1996 annetussa neuvoston asetuksessa (EY, Euratom) N:o 58/97 (4) ja tilastoyksiköistä yhteisön tuotantojärjestelmän havainnointia ja analyysia varten 15 päivänä maaliskuuta 1993 annetussa neuvoston asetuksessa (ETY) N:o 696/93 (5) vahvistetaan yhteinen kehys yhteisössä toimivien yritysten rakennetta ja toimintoja koskevien yhteisön tilastojen keruuta, laatimista, toimittamista ja arviointia varten.

(7)

Tilinpidon kokoaminen Euroopan kansantalouden tilinpito- ja aluetilinpitojärjestelmästä yhteisössä 25 päivänä kesäkuuta 1996 annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 2223/96 (6) mukaisesti edellyttää vertailukelpoisia, kattavia ja luotettavia yritystilastoja ulkomaisista osakkuus- ja tytäryhtiöistä.

(8)

Kansainvälisen palvelukaupan tilastoja koskevassa Yhdistyneiden Kansakuntien käsikirjassa, Kansainvälisen valuuttarahaston maksutasekäsikirjassa (5. painos) ja Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön suorien ulkomaisten sijoitusten kiinnityspistemääritelmässä määritellään yleiset säännöt, joiden mukaan ulkomaisia osakkuus- ja tytäryhtiöitä koskevat tilastot on kerättävä.

(9)

Yhteisön tilastojen tuottamiseen sovelletaan yhteisön tilastoista 17 päivänä helmikuuta 1997 annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 322/97 (7) säännöksiä.

(10)

Jäsenvaltiot eivät voi riittävällä tavalla toteuttaa tämän asetuksen tavoitetta, joka on ulkomaisia osakkuus- ja tytäryhtiöitä koskevien vertailukelpoisten tilastojen tuottaminen, vaan se voidaan toiminnan laajuuden ja vaikutuksen takia saavuttaa paremmin yhteisön tasolla, joten yhteisö voi toteuttaa toimenpiteitä perustamissopimuksen 5 artiklassa vahvistetun toissijaisuusperiaatteen mukaisesti. Mainitussa artiklassa vahvistetun suhteellisuusperiaatteen mukaisesti tässä asetuksessa ei ylitetä sitä, mikä on tämän tavoitteen saavuttamiseksi tarpeen.

(11)

Tämän asetuksen täytäntöönpanemiseksi tarvittavista toimenpiteistä olisi päätettävä menettelystä komissiolle siirrettyä täytäntöönpanovaltaa käytettäessä 28 päivänä kesäkuuta 1999 tehdyn neuvoston päätöksen 1999/468/EY (8) mukaisesti.

(12)

Komissiolle olisi erityisesti siirrettävä toimivalta mukauttaa liitteisiin I ja II sisältyvät määritelmät, liitteen III yksityiskohtaisuuden taso sekä sen perusteella liitteisiin I ja II tehtävät muutokset tarkoituksena panna täytäntöön koetutkimusten tulokset ja määritellä asianmukaiset yhteiset laatustandardit sekä laaturaporttien sisältö ja ajoitus. Koska nämä toimenpiteet ovat laajakantoisia ja niiden tarkoituksena on muuttaa tämän asetuksen muita kuin keskeisiä osia tai täydentää tätä asetusta lisäämällä siihen uusia muita kuin keskeisiä osia, niistä olisi päätettävä päätöksen 1999/468/EY 5 a artiklassa säädettyä valvonnan käsittävää sääntelymenettelyä noudattaen.

(13)

Asiassa on kuultu neuvoston päätöksellä 89/382/ETY, Euratom (9) perustettua tilasto-ohjelmakomiteaa ja neuvoston päätöksellä 2006/856/EY (10) perustettua raha-, rahoitus- ja maksutasetilastokomiteaa,

OVAT ANTANEET TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

Kohde

Tässä asetuksessa vahvistetaan yhteinen kehys ulkomaisten osakkuus- ja tytäryhtiöiden rakennetta ja toimintoja koskevien yhteisön tilastojen tuottamista varten.

2 artikla

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan

a)

’ulkomaisella osakkuus- ja tytäryhtiöllä’ tietoja keräävässä maassa sijaitsevaa yritystä, johon tämän maan ulkopuolella sijaitsevalla institutionaalisella yksiköllä on määräysvaltaa, tai tietoja keräävän maan ulkopuolella sijaitsevaa yritystä, johon tietoja keräävässä maassa sijaitsevalla yrityksellä on määräysvaltaa;

b)

’määräysvallalla’ mahdollisuutta päättää yrityksen yleisestä politiikasta valitsemalla tarpeen mukaan sopivia johtajia. Yrityksen A katsotaan tässä yhteydessä olevan institutionaalisen yksikön B määräysvallassa, jos B:llä on määräysvallassaan – suoraan tai epäsuorasti – yli puolet osakkaiden äänioikeudesta tai yli puolet osakkeista;

c)

’ulkomaisella määräysvallalla’ sitä, että institutionaalisella yksiköllä on määräysvaltaa toisessa maassa sijaitsevaan institutionaaliseen yksikköön nähden;

d)

’sivuliikkeillä’ paikallisia yksiköitä, jotka eivät ole erillisiä oikeushenkilöitä ja jotka ovat riippuvaisia ulkomaisessa määräysvallassa olevista yrityksistä. Niitä kohdellaan asetuksen (ETY) N:o 696/93 liitteessä olevan III jakson B alajakson Selventäviä huomautuksia 3 kohdan f alakohdassa tarkoitettuina yritysmäisinä yhteisöinä;

e)

’ulkomaisia osakkuus- ja tytäryhtiöitä koskevilla tilastoilla’ ulkomaisten osakkuus- ja tytäryhtiöiden kokonaistoimintaa kuvaavia tilastoja;

f)

’ulkomaisten yritysten kyseisessä maassa sijaitsevien osakkuus- ja tytäryhtiöiden liiketoimintaa koskevilla tilastoilla’ tietoja keräävässä maassa sijaitsevien ulkomaisten osakkuus- ja tytäryhtiöiden toimintaa kuvaavia tilastoja;

g)

’kotimaisten yritysten ulkomailla sijaitsevien osakkuus- ja tytäryhtiöiden liiketoimintaa koskevilla tilastoilla’ tietoja keräävässä maassa sijaitsevien institutionaalisten yksiköiden määräysvallassa olevien ulkomailla sijaitsevien osakkuus- ja tytäryhtiöiden toimintaa kuvaavia tilastoja;

h)

’ulkomaisessa osakkuus- ja tytäryhtiössä lopullista määräysvaltaa käyttävällä institutionaalisella yksiköllä’ institutionaalista yksikköä, joka on ylimpänä ulkomaisen osakkuus- ja tytäryhtiön määräysvaltaketjussa ja joka ei ole minkään muun institutionaalisen yksikön määräysvallassa;

i)

’yrityksellä’, ’paikallisella yksiköllä’ ja ’institutionaalisella yksiköllä’ samaa kuin asetuksessa (ETY) N:o 696/93.

3 artikla

Tietojen toimittaminen

Jäsenvaltioiden on toimitettava komissiolle (Eurostatille) ulkomaisia osakkuus- ja tytäryhtiöitä koskevat tiedot liitteissä I, II ja III tarkoitettujen ominaisuustietojen, toimialan ja maantieteellisen erittelyn mukaisesti.

4 artikla

Tietolähteet

1.   Jäsenvaltioiden on kerättävä tässä asetuksessa vaaditut tiedot kaikista sopiviksi ja asianmukaisiksi katsomistaan lähteistä, kuitenkin niin, että ne täyttävät 6 artiklassa tarkoitetut laatua koskevat edellytykset.

2.   Luonnollisten ja oikeushenkilöiden, joita pyydetään toimittamaan tietoja, on vastatessaan noudatettava määräaikoja ja määritelmiä, jotka jäsenvaltioiden tiedonkeruusta vastaavat kansalliset laitokset tämän asetuksen mukaisesti asettavat.

3.   Jos vaadittavia tietoja ei voida kohtuullisin kustannuksin kerätä, voidaan toimittaa parhaat mahdolliset estimaatit, nolla-arvot mukaan lukien.

5 artikla

Koetutkimukset

1.   Komissio laatii ohjelman koetutkimuksille, joita asetuksen (EY) N:o 322/97 2 artiklassa tarkoitetut kansalliset viranomaiset tekevät vapaaehtoisesti ulkomaisten yritysten kyseisessä maassa ja kotimaisten yritysten ulkomailla sijaitsevia osakkuus- ja tytäryhtiöitä koskevien tilastojen lisämuuttujista ja erittelyistä.

2.   Koetutkimuksilla arvioidaan tiedonkeruun asianmukaisuutta ja toteutettavuutta ottamalla huomioon tietojen saatavuudesta koituva hyöty suhteessa tilastojärjestelmän kustannuksiin ja yrityksille aiheutuviin rasitteisiin.

3.   Koetutkimuksia koskeva komission ohjelma on liitteen I ja II mukainen.

4.   Koetutkimusten tulosten perusteella komissio toteuttaa tarvittavat ulkomaisten yritysten kyseisessä maassa ja kotimaisten yritysten ulkomailla sijaitsevia osakkuus- ja tytäryhtiöitä koskevien tilastojen täytäntöönpanotoimenpiteet 10 artiklan 3 kohdassa tarkoitettua valvonnan käsittävää sääntelymenettelyä noudattaen.

5.   Koetutkimukset on saatettava loppuun viimeistään 19 päivänä heinäkuuta 2010.

6 artikla

Laatustandardit ja kertomukset

1.   Jäsenvaltioiden on ryhdyttävä kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin sen varmistamiseksi, että toimitettujen tietojen laatu vastaa yhteisiä laatustandardeja.

2.   Jäsenvaltioiden on toimitettava komissiolle (Eurostatille) selvitys toimitettujen tietojen laadusta, jäljempänä ’laatuselvitykset’.

3.   Komissio tarkentaa yhteiset laatustandardit sekä laatuselvitysten sisällön ja ajoituksen 10 artiklan 3 kohdassa tarkoitettua valvonnan käsittävää sääntelymenettelyä noudattaen.

4.   Komissio arvioi toimitettujen tietojen laadun.

7 artikla

Suosituskäsikirja

Komissio julkaisee jäsenvaltioiden kanssa yhteistyössä suosituskäsikirjan, joka sisältää tarvittavat määritelmät ja lisäohjeita tämän asetuksen nojalla tuotettavista yhteisön tilastoista.

8 artikla

Aikataulu ja poikkeukset

1.   Jäsenvaltiot keräävät tiedot liitteiden I ja II mukaisen täytäntöönpanoaikataulun mukaisesti.

2.   Komissio voi 10 artiklan 2 kohdassa tarkoitettua sääntelymenettelyä noudattaen myöntää jäsenvaltioille rajoitetuksi ajaksi poikkeuksia tämän asetuksen säännöksistä siirtymäaikana, joka voi olla enintään neljä vuotta liitteissä I ja II tarkoitetusta ensimmäisestä viitevuodesta, jos jäsenvaltioiden kansallisiin järjestelmiin on tehtävä suuria mukautuksia.

9 artikla

Täytäntöönpanotoimenpiteet

1.   Seuraavat tämän asetuksen täytäntöönpanoa koskevat toimenpiteet hyväksytään 10 artiklan 2 kohdassa tarkoitettua sääntelymenettelyä noudattaen:

a)

toimenpiteet, joilla luodaan sopiva formaatti ja menettely jäsenvaltioiden tulosten lähettämistä varten;

ja

b)

toimenpiteet, joilla myönnetään 8 artiklan 2 kohdan mukaisesti jäsenvaltioille poikkeuksia, mukaan lukien koetutkimusten jälkeen asetettavia uusia vaatimuksia koskevat poikkeukset, jos jäsenvaltioiden kansallisiin järjestelmiin on tehtävä suuria mukautuksia.

2.   Seuraavat toimenpiteet, joilla muutetaan tämän asetuksen muita kuin keskeisiä osia myös täydentämällä sitä lisäämällä uusia muita kuin keskeisiä osia, hyväksytään 10 artiklan 3 kohdassa tarkoitettua valvonnan käsittävää sääntelymenettelyä noudattaen:

a)

toimenpiteet, joilla mukautetaan liitteissä I ja II olevia määritelmiä, liitteessä III lueteltua yksityiskohtaisuuden tasoa ja liitteitä I ja II kaikkien näistä johtuvien muutosten huomioon ottamiseksi;

b)

toimenpiteet, joilla pannaan koetutkimusten tulokset täytäntöön 5 artiklan 4 kohdan mukaisesti;

c)

toimenpiteet, joilla määritellään asianmukaiset yhteiset laatustandardit sekä laatuselvitysten sisältö ja ajoitus 6 artiklan 3 kohdan mukaisesti.

3.   Erityisesti on otettava huomioon periaate, jonka mukaan tällaisten toimenpiteiden hyötyjen on oltava niiden kustannuksia merkittävämpiä, ja periaate, jonka mukaan jäsenvaltioille tai yrityksille aiheutuvien taloudellisten lisärasitteiden on pysyttävä kohtuullisina.

10 artikla

Komitea

1.   Komissiota avustaa tilasto-ohjelmakomitea, jäljempänä ’komitea’.

2.   Jos tähän kohtaan viitataan, sovelletaan päätöksen 1999/468/EY 5 ja 7 artiklaa ottaen huomioon mainitun päätöksen 8 artiklan säännökset.

Päätöksen 1999/468/EY 5 artiklan 6 kohdassa tarkoitettu määräaika vahvistetaan kolmeksi kuukaudeksi.

3.   Jos tähän kohtaan viitataan, sovelletaan päätöksen 1999/468/EY 5 a artiklan 1–4 kohtaa ja 7 artiklaa ottaen huomioon mainitun päätöksen 8 artiklan säännökset.

4.   Euroopan keskuspankki ja kansalliset keskuspankit voivat osallistua komitean kokouksiin tarkkailijoina.

11 artikla

Yhteistyö raha-, rahoitus- ja maksutasetilastokomitean kanssa

Tämän asetuksen täytäntöönpanossa komissio pyytää raha-, rahoitus- ja maksutasetilastokomitean lausuntoa kaikista mainitun komitean toimivaltaan kuuluvista toimenpiteistä, erityisesti kaikista toimenpiteistä, jotka koskevat tietojen keräämisessä ja tilastollisessa käsittelyssä sekä tulosten käsittelyssä ja toimittamisessa tapahtuvaa mukauttamista taloudelliseen ja tekniseen kehitykseen.

12 artikla

Täytäntöönpanokertomus

Komissio antaa viimeistään 19 päivänä heinäkuuta 2012 Euroopan parlamentille ja neuvostolle tämän asetuksen täytäntöönpanoa koskevan kertomuksen. Kertomuksessa erityisesti

a)

arvioidaan tuotettujen tilastojen laatu;

b)

arvioidaan tuotettujen tilastojen ansiosta yhteisölle, jäsenvaltioille sekä tilastotietojen toimittajille ja käyttäjille koituneet hyödyt suhteessa kustannuksiin;

c)

arvioidaan koetutkimusten edistymistä ja täytäntöönpanoa;

ja

d)

yksilöidään alat, joilla tilastoja voidaan parantaa, ja muutokset, joita pidetään saatujen tulosten ja niihin liittyvien kustannusten perusteella tarpeellisina.

13 artikla

Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Strasbourgissa 20 päivänä kesäkuuta 2007.

Euroopan parlamentin puolesta

Puhemies

H.-G. PÖTTERING

Neuvoston puolesta

Puheenjohtaja

G. GLOSER


(1)  EUVL C 144, 14.6.2005, s. 14.

(2)  Euroopan parlamentin lausunto, annettu 12. joulukuuta 2006 (ei vielä julkaistu virallisessa lehdessä), ja neuvoston päätös, tehty 25. toukokuuta 2007.

(3)  EUVL L 35, 8.2.2005, s. 23, asetus sellaisena kuin se on muutettuna komission asetuksella (EY) N:o 602/2006 (EUVL L 106, 19.4.2006, s. 10).

(4)  EYVL L 14, 17.1.1997, s. 1, asetus sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksella (EY) N:o 1893/2006 (EUVL L 393, 30.12.2006, s. 1).

(5)  EYVL L 76, 30.3.1993, s. 1, asetus sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksella (EY) N:o 1882/2003 (EUVL L 284, 31.10.2003, s. 1).

(6)  EYVL L 310, 30.11.1996, s. 1, asetus sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksella (EY) N:o 1267/2003 (EUVL L 180, 18.7.2003, s. 1).

(7)  EYVL L 52, 22.2.1997, s. 1, asetus sellaisena kuin se on muutettuna asetuksella (EY) N:o 1882/2003.

(8)  EYVL L 184, 17.7.1999, s. 23, päätös sellaisena kuin se on muutettuna päätöksellä 2006/512/EY (EUVL L 200, 22.7.2006, s. 11).

(9)  EYVL L 181, 28.6.1989, s. 47.

(10)  EUVL L 332, 30.11.2006, s. 21.


LIITE I

YHTEINEN MODUULI ULKOMAISTEN YRITYSTEN KYSEISESSÄ MAASSA SIJAITSEVIEN OSAKKUUS- JA TYTÄRYHTIÖIDEN LIIKETOIMINTAA KOSKEVISTA TILASTOISTA

1 JAKSO

Tilastoyksikkö

Tilastoyksiköitä ovat kaikki yritykset ja kaikki sivuliikkeet, jotka ovat 2 artiklan määritelmän mukaisesti ulkomaisessa määräysvallassa.

2 JAKSO

Ominaisuustiedot

Seuraavat yritystoiminnan rakennetilastoja varten vahvistetuista ominaisuustietojen määritelmistä 17 päivänä joulukuuta 1998 annetussa komission asetuksessa (EY) N:o 2700/98 (1) määritellyt ominaisuustiedot kerätään:

Koodi

Otsake

11 11 0

Yritysten lukumäärä

12 11 0

Liikevaihto

12 12 0

Tuotannon arvo

12 15 0

Arvonlisäys tuotannontekijähintaan

13 11 0

Tavaroiden ja palvelujen ostot yhteensä

13 12 0

Sellaisinaan jälleenmyytäväksi hankittujen tavaroiden ja palvelujen ostot yhteensä

13 31 0

Henkilöstömenot

15 11 0

Bruttoinvestoinnit aineelliseen käyttöomaisuuteen

16 11 0

Työhön osallistuvien lukumäärä

22 11 0

Yrityksen sisäiset tutkimus- ja kehittämiskustannukset yhteensä (2)

22 12 0

Tutkimus- ja kehittämishenkilöstön lukumäärä yhteensä (2)

Jos Työhön osallistuvien lukumäärää ei ole saatavilla, kerätään sen sijaan Palkatun henkilöstön lukumäärä (koodi 16 13 0).

Muuttujat Yrityksen sisäiset tutkimus- ja kehittämiskustannukset yhteensä (koodi 22 11 0) ja Tutkimus- ja kehittämishenkilöstön lukumäärä yhteensä (koodi 22 12 0) kerätään ainoastaan NACE:n pääluokista C, D, E ja F.

NACE:n pääluokasta J kerätään ainoastaan Yritysten lukumäärä, Liikevaihto (3) sekä Työhön osallistuvien lukumäärä (tai vaihtoehtoisesti palkatun henkilöstön lukumäärä).

3 JAKSO

Yksityiskohtaisuus

Tiedot toimitetaan käsitteen ”ulkomaisessa osakkuus- ja tytäryhtiössä lopullista määräysvaltaa käyttävä institutionaalinen yksikkö” mukaisesti maantieteellisen erittelyn tasolta 2-IN yhdistettynä toimintakohtaisen erittelyn tasoon 3 liitteen III mukaisesti sekä maantieteellisen erittelyn tasolta 3 yhdistettynä yritystoimintaan.

4 JAKSO

Ensimmäinen viitevuosi ja tilastojakso

1.

Ensimmäinen viitevuosi, jolta vuositilastot kerätään, on kalenterivuosi, jona tämä asetus tulee voimaan.

2.

Jäsenvaltiot toimittavat tiedot jokaiselta kalenterivuodelta sen jälkeen.

3.

Ensimmäinen viitevuosi, jolta muuttujat Yrityksen sisäiset tutkimus- ja kehittämiskustannukset yhteensä (koodi 22 11 0) sekä Tutkimus- ja kehittämishenkilöstön lukumäärä yhteensä (koodi 22 12 0) kerätään, on vuosi 2007.

5 JAKSO

Tulosten toimittaminen

Tulokset toimitetaan 20 kuukauden kuluessa viitevuoden päättymisestä.

6 JAKSO

Kertomukset ja koetutkimukset

1.

Jäsenvaltiot toimittavat komissiolle kertomuksen tätä yhteistä moduulia varten kerättävän tilastotiedon määritelmästä, rakenteesta ja saatavuudesta.

2.

Komissio käynnistää tämän liitteen yksityiskohtaisuuden tason mukaiset koetutkimukset, jotka asetuksen (EY) N:o 322/97 2 artiklassa tarkoitetut kansalliset viranomaiset toteuttavat tämän asetuksen 5 artiklan mukaisesti.

3.

Koetutkimuksilla arvioidaan tietojen hankkimisen toteutettavuutta ottamalla huomioon tietojen saatavuudesta koituva hyöty suhteessa niiden keräämisestä aiheutuviin kustannuksiin ja yrityksille aiheutuviin rasitteisiin.

4.

Koetutkimukset tehdään seuraavien ominaisuustietojen osalta:

Koodi

Otsake

 

Tavaroiden ja palvelujen vienti

 

Tavaroiden ja palvelujen tuonti

 

Yritysryhmän sisäinen tavaroiden ja palvelujen vienti

 

Yritysryhmän sisäinen tavaroiden ja palvelujen tuonti

Vienti, tuonti sekä yritysryhmän sisäinen vienti ja tuonti jaetaan tavaroihin ja palveluihin.

5.

Koetutkimukset tehdään myös tiedonkeruun toteutettavuuden arvioimiseksi NACE:n pääluokkien M, N ja O toimialoilta sekä muuttujien Yrityksen sisäiset tutkimus- ja kehittämiskustannukset yhteensä (koodi 22 11 0) sekä Tutkimus- ja kehittämishenkilöstön lukumäärä yhteensä (koodi 22 12 0) keruusta NACEn pääluokkien G, H, I, K, M, N ja O toimialoilta. Koetutkimuksia tehdään myös tietojen erittelystä kokoluokkiin pääluokan 2 mukaan Työhön osallistuvien lukumääränä mitattuna, jotta tällaisen erittelyn merkitystä, toteutettavuutta ja kustannuksia voidaan arvioida.


(1)  EYVL L 344, 18.12.1998, s. 49, asetus sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna asetuksella (EY) N:o 1670/2003 (EUVL L 244, 29.9.2003, s. 74).

(2)  Muuttujat 22 11 0 ja 22 12 0 ilmoitetaan joka toinen vuosi. Jos kokonaisliikevaihto tai palkatun henkilöstön lukumäärä NACE Rev 1.1:n pääluokkien C–F jollain kaksinumerotasolla on jossain jäsenvaltiossa alle yksi prosenttia yhteisön kokonaismäärästä, ominaisuustietoihin 22 11 0 ja 22 12 0 liittyviä, tämän asetuksen edellyttämiä tilastoja varten tarvittavia tietoja, ei tarvitse kerätä.

(3)  NACE Rev. 1.1:n kaksinumerotasolla 65 liikevaihto korvataan tuotannon arvolla.


LIITE II

YHTEINEN MODUULI KOTIMAISTEN YRITYSTEN ULKOMAILLA SIJAITSEVIEN OSAKKUUS- JA TYTÄRYHTIÖIDEN LIIKETOIMINTAA KOSKEVISTA TILASTOISTA

1 JAKSO

Tilastoyksikkö

Tilastoyksiköitä ovat kaikki ulkomailla sijaitsevat yritykset ja sivuliikkeet, jotka ovat 2 artiklan määritelmien mukaisesti sellaisen institutionaalisen yksikön määräysvallassa, joka sijaitsee tietoja keräävässä maassa.

2 JAKSO

Ominaisuustiedot

Kerätään asetuksen (EY) N:o 2700/98 liitteessä määritellyt seuraavat ominaisuustiedot:

Koodi

Nimi

12 11 0

Liikevaihto

16 11 0

Työhön osallistuvien lukumäärä

11 11 0

Yritysten lukumäärä

Jos Työhön osallistuvien lukumäärää ei ole saatavilla, kerätään sen sijaan Palkatun henkilöstön lukumäärä (koodi 16 13 0).

3 JAKSO

Yksityiskohtaisuus

Tiedot toimitetaan ulkomaisen osakkuus- tai tytäryhtiön yksityiskohtaisten sijaintimaata koskevien tai toimintakohtaisten tasojen mukaisesti eriteltyinä liitteen III mukaisesti. Sijaintimaata koskeva toimintakohtainen taso yhdistetään seuraavasti:

Maantieteellisen erittelyn taso 1 ja toimintakohtaisen erittelyn taso 2.

Maantieteellisen erittelyn taso 2-OUT ja toimintakohtaisen erittelyn taso 1.

Maantieteellisen erittelyn taso 3 ja ainoastaan kokonaistoimintaa koskevat tiedot.

4 JAKSO

Ensimmäinen viitevuosi ja tilastojakso

1.

Ensimmäinen viitevuosi, jolta vuositilastot kerätään, on kalenterivuosi, jona tämä asetus tulee voimaan.

2.

Jäsenvaltiot toimittavat tiedot jokaiselta kalenterivuodelta sen jälkeen.

5 JAKSO

Tulosten toimittaminen

Tulokset toimitetaan 20 kuukauden kuluessa viitevuoden päättymisestä.

6 JAKSO

Kertomukset ja koetutkimukset

1.

Jäsenvaltiot toimittavat komissiolle kertomuksen tätä yhteistä moduulia varten kerättävän tilastotiedon määritelmästä, rakenteesta ja saatavuudesta.

2.

Komissio käynnistää tämän liitteen yksityiskohtaisuuden tason mukaiset koetutkimukset, jotka asetuksen (EY) N:o 322/97 2 artiklassa tarkoitetut kansalliset viranomaiset toteuttavat tämän asetuksen 5 artiklan mukaisesti.

3.

Koetutkimuksilla arvioidaan tietojen hankkimisen merkitystä ja toteutettavuutta ottamalla huomioon tietojen saatavuudesta koituva hyöty suhteessa niiden keräämisestä aiheutuviin kustannuksiin ja yrityksille aiheutuviin rasitteisiin.

4.

Koetutkimukset toteutetaan seuraavista ominaisuuksista:

Koodi

Nimi

13 31 0

Henkilöstömenot

 

Tavaroiden ja palvelujen vienti

 

Tavaroiden ja palvelujen tuonti

 

Yritysryhmän sisäinen tavaroiden ja palvelujen vienti

 

Yritysryhmän sisäinen tavaroiden ja palvelujen tuonti

12 15 0

Arvonlisäys tuotannontekijähintaan

15 11 0

Bruttoinvestoinnit aineelliseen käyttöomaisuuteen


LIITE III

YKSITYISKOHTAISET MAANTIETEELLISET JA TOIMINTAKOHTAISET TASOT

Maantieteellisen erittelyn tasot

Taso 1

 

Taso 2-OUT

(Taso 1 + 24 maata)

V2

EU-27:n ulkopuoliset maat

V2

EU-27:n ulkopuoliset maat

 

 

IS

Islanti

 

 

LI

Liechtenstein

 

 

NO

Norja

CH

Sveitsi

CH

Sveitsi

 

 

HR

Kroatia

RU

Venäjän federaatio

RU

Venäjän federaatio

 

 

TR

Turkki

 

 

EG

Egypti

 

 

MA

Marokko

 

 

NG

Nigeria

 

 

ZA

Etelä-Afrikka

CA

Kanada

CA

Kanada

US

Yhdysvallat

US

Yhdysvallat

 

 

MX

Meksiko

 

 

AR

Argentiina

BR

Brasilia

BR

Brasilia

 

 

CL

Chile

 

 

UY

Uruguay

 

 

VE

Venezuela

 

 

IL

Israel

CN

Kiina

CN

Kiina

HK

Hongkong

HK

Hongkong

IN

Intia

IN

Intia

 

 

ID

Indonesia

JP

Japani

JP

Japani

 

 

KR

Etelä-Korea

 

 

MY

Malesia

 

 

PH

Filippiinit

 

 

SG

Singapore

 

 

TW

Taiwan

 

 

TH

Thaimaa

 

 

AU

Australia

 

 

NZ

Uusi-Seelanti

Z8

EU-27:n ulkopuoliset maat, erittelemättä

Z8

EU-27:n ulkopuoliset maat, erittelemättä

C4

Offshore-rahoituskeskukset

C4

Offshore-rahoituskeskukset

Z7

Ulkomaisessa osakkuus- ja tytäryhtiössä lopullista määräysvaltaa käyttävien institutionaalisten yksiköiden (UCI) (1) määräysvalta jaettu useamman kuin yhden jäsenvaltion kesken.

Z7

Ulkomaisessa osakkuus- ja tytäryhtiössä lopullista määräysvaltaa käyttävien institutionaalisten yksiköiden (UCI) (1) määräysvalta jaettu useamman kuin yhden jäsenvaltion kesken.


Taso 2-IN

A1

Maailma yhteensä (kaikki yksiköt tietoja keräävä maa mukaan luettuna)

Z9

Muu maailma (tietoja keräävä maa poisluettuna)

A2

Tietoja keräävän maan määräysvallassa

V1

EU-27 (EU-27:n sisällä) tietoja keräävä maa poisluettuna

BE

Belgia

BG

Bulgaria

CZ

Tšekki

DK

Tanska

DE

Saksa

EE

Viro

IE

Irlanti

GR

Kreikka

ES

Espanja

FR

Ranska

IT

Italia

CY

Kypros

LV

Latvia

LT

Liettua

LU

Luxemburg

HU

Unkari

MT

Malta

NL

Alankomaat

AT

Itävalta

PL

Puola

PT

Portugali

RO

Romania

SI

Slovenia

SK

Slovakia

FI

Suomi

SE

Ruotsi

UK

Yhdistynyt kuningaskunta

Z7

UCI:den (2) määräysvalta jaettu tasan useamman kuin yhden jäsenvaltion kesken.

V2

EU-27:n ulkopuoliset maat

AU

Australia

CA

Kanada

CH

Sveitsi

CN

Kiina

HK

Hongkong

IL

Israel

IS

Islanti

JP

Japani

LI

Liechtenstein

NO

Norja

NZ

Uusi-Seelanti

RU

Venäjän federaatio

TR

Turkki

US

Yhdysvallat

C4

Offshore-rahoituskeskukset

Z8

EU27:n ulkopuoliset maat, erittelemättä


Taso 3

AD

Andorra

EE

Viro (3)

KZ

Kazakstan

QA

Qatar

AE

Arabiemiirikunnat

EG

Egypti

LA

Laos

RO

Romania (3)

AF

Afganistan

ER

Eritrea

LB

Libanon

RS

Serbia

AG

Antigua ja Barbuda

ES

Espanja (3)

LC

Saint Lucia

RU

Venäjän federaatio

AI

Anguilla

ET

Etiopia

LI

Liechtenstein

RW

Ruanda

AL

Albania

FI

Suomi (3)

LK

Sri Lanka

SA

Saudi-Arabia

AM

Armenia

FJ

Fidži

LR

Liberia

SB

Salomonsaaret

AN

Alankomaiden Antillit

FK

Falklandinsaaret

LS

Lesotho

SC

Seychellit

AO

Angola

FM

Mikronesia

LT

Liettua (3)

SD

Sudan

AQ

Antarktis

FO

Färsaaret

LU

Luxemburg (3)

SE

Ruotsi (3)

AR

Argentina

FR

Ranska (3)

LV

Latvia (3)

SG

Singapore

AS

Amerikan Samoa

GA

Gabon

LY

Libya

SH

Saint Helena

AT

Itävalta (3)

GD

Grenada

MA

Marokko

SI

Slovenia (3)

AU

Australia

GE

Georgia

MD

Moldova

SK

Slovakia (3)

AW

Aruba

GG

Guernsey

ME

Montenegro

SL

Sierra Leone

AZ

Azerbaidžan

GH

Ghana

MG

Madagaskar

SM

San Marino

BA

Bosnia ja Hertsegovina

GI

Gibraltar

MH

Marshallinsaaret

SN

Senegal

BB

Barbados

GLH

Grönlanti

MK (5)

entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia

SO

Somalia

BD

Bangladesh

GL

Gambia

ML

Mali

SR

Suriname

BE

Belgia (3)

GN

Guinea

MM

Myanmar

ST

São Tomé ja Príncipe

BF

Burkina Faso

GQ

Päiväntasaajan Guinea

MN

Mongolia

SV

El Salvador

BG

Bulgaria (3)

GR

Kreikka (3)

MO

Macao

SY

Syyria

BH

Bahrain

GS

Etelä-Georgia ja Eteläiset Sandwichsaaret

MP

Pohjois-Mariaanit

SZ

Swazimaa

BI

Burundi

GT

Guatemala

MR

Mauritania

TC

Turks- ja Caicossaaret

BJ

Benin

GU

Guam

MS

Montserrat

TD

Tšad

BM

Bermuda

GW

Guinea-Bissau

MT

Malta (3)

TF

Ranskan eteläiset alueet

BN

Brunei

GY

Guyana

MU

Mauritius

TG

Togo

BO

Bolivia

HK

Hongkong

MV

Malediivit

TH

Thaimaa

BR

Brasilia

HM

Heard ja McDonaldinsaaret

MW

Malawi

TJ

Tadžikistan

BS

Bahama

HN

Honduras

MX

Meksiko

TK

Tokelau

BT

Bhutan

HR

Kroatia

MY

Malesia

TM

Turkmenistan

BV

Bouvet’nsaari

HT

Haiti

MZ

Mosambik

TN

Tunisia

BW

Botswana

HU

Unkari (3)

NA

Namibia

TO

Tonga

BY

Valko-Venäjä

ID

Indonesia

NC

Uusi-Kaledonia

TP

Itä-Timor

BZ

Belize

IE

Irlanti (3)

NE

Niger

TR

Turkki

CA

Kanada

IL

Israel

NF

Norfolkinsaari

TT

Trinidad ja Tobago

CC

Kookossaaret

IM

Mansaari

NG

Nigeria

TV

Tuvalu

CD

Kongon demokraattinen tasavalta

IN

Intia

NI

Nicaragua

TW

Taiwan

CF

Keski-Afrikan tasavalta

IO

Brittiläinen Intian valtameren alue

NL

Alankomaat (3)

TZ

Tansania

CG

Kongo

IQ

Irak

NO

Norja

UA

Ukraina

CH

Sveitsi

IR

Iranin islamilainen tasavalta

NP

Nepal

UG

Uganda

CI

Norsunluurannikko

IS

Islanti

NR

Nauru

UK

Yhdistynyt kuningaskunta (3)

CK

Cookinsaaret

IT

Italia (3)

NU

Niuesaari

UM

Yhdysvaltain Tyynenmeren erillissaaret

CL

Chile

JE

Jersey

NZ

Uusi-Seelanti

US

Yhdysvallat

CM

Kamerun

JM

Jamaika

OM

Oman

UY

Uruguay

CN

Kiina

JO

Jordania

PA

Panama

UZ

Uzbekistan

CO

Kolumbia

JP

Japani

PE

Peru

VA

Pyhä istuin (Vatikaanivaltio)

CR

Costa-Rica

KE

Kenia

PF

Ranskan Polynesia

VC

Saint Vincent ja Grenadiinit

CU

Kuuba

KG

Kirgisistan

PG

Papua-Uusi-Guinea

VE

Venezuela

CV

Kap Verde

KH

Kambodža

PH

Filippiinit

VG

Brittiläiset Neitsytsaaret

CX

Joulusaari

KI

Kiribati

PK

Pakistan

VI

Yhdysvaltain Neitsytsaaret

CY

Kypros (3)

KM

Komorit

PL

Puola (3)

VN

Vietnam

CZ

Tšekki (3)

KN

Saint Kitts ja Nevis

PN

Pitcairn

VU

Vanuatu

DE

Saksa (3)

KP

Korean demokraattinen kansantasavalta

PS

Palestiinalaisalue, miehitetty

WF

Wallis ja Futura

DJ

Djibouti

KR

Korean tasavalta

PT

Portugali (3)

WS

Samoa

DK

Tanska (3)

KW

Kuwait

PW

Palau

YE

Jemen

DM

Dominica

KY

Caymansaaret

PY

Paraguay

 

 

DO

Dominikaaninen tasavalta

 

 

 

 

ZA

Etelä-Afrikka

DZ

Algeria

 

 

 

 

ZM

Sambia

EC

Ecuador

Z8

EU-27:n ulkopuoliset maat, erittelemätön

 

 

ZW

Zimbabwe

A2

Tietoja keräävän maan määräysvallassa

Z7

UCI:den (4) määräysvalta jaettu tasan useamman kuin yhden jäsenvaltion kesken.

 

 

 

 


Toimintakohtaisen erittelyn tasot

Taso 1

Taso 2

 

 

NACE rev. 1.1 (6)

KOKONAISTOIMINTA

KOKONAISTOIMINTA

Pääluokat C–O (ei L)

KAIVOS- JA LOUHOSTEOLLISUUS

KAIVOSTOIMINTA JA LOUHINTA

Pääluokka C

josta:

 

Öljyn ja kaasun tuotanto

Kaksinumerotaso 11

TEOLLISUUS

TEOLLISUUS

Pääluokka D

Elintarvikkeet

Välitaso DA

Tekstiilit ja vaatteet

Välitaso DB

Puutavara, julkaiseminen ja painaminen

Välitasot DD ja DE

Tekstiilit + puutavaran tuottaminen YHTEENSÄ

 

Öljytuotteiden jalostus ja muut käsittelyt

Kaksinumerotaso 23

Kemikaalien ja kemiallisten tuotteiden valmistus

Kaksinumerotaso 24

Kumi- ja muovituotteet

Kaksinumerotaso 25

Öljy, kemiallisten, kumi- ja muovituotteiden valmistus

Öljy-, kemiallisten, kumi- ja muovituotteiden valmistus YHTEENSÄ

 

Metallituotteet

Välitaso DJ

Koneet ja laitteet

Kaksinumerotaso 29

Metallituotteet sekä koneet ja laitteet YHTEENSÄ

 

Toimisto- ja tietokoneet

Kaksinumerotaso 30

Radio-, televisio- ja tietoliikennevälineet

Kaksinumerotaso 32

Toimisto- ja tietokoneet, radio-, televisio- ja tietoliikennevälineet

Toimisto- ja tietokoneet, radio-, televisio- ja tietoliikennevälineet YHTEENSÄ

 

Moottoriajoneuvot

Kaksinumerotaso 34

Muut kulkuneuvot

Kaksinumerotaso 35

Ajoneuvot, muut kulkuneuvot

Ajoneuvot + muut kulkuneuvot YHTEENSÄ

 

Teollisuustuotteet, muualle luokittelemattomat

 

SÄHKÖ, KAASU JA VESI

SÄHKÖ, KAASU JA VESI

Pääluokka E

RAKENTAMINEN

RAKENTAMINEN

Pääluokka F

PALVELUT YHTEENSÄ

PALVELUT YHTEENSÄ

 

KAUPPA JA KORJAUSTOIMINTA

KAUPPA JA KORJAUSTOIMINTA

Pääluokka G

Moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien myynti, korjaus ja huolto; moottoriajoneuvojen polttoaineen vähittäismyynti

Kaksinumerotaso 50

Tukkukauppa ja agentuuritoiminta, ei kuitenkaan moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien kauppa

Kaksinumerotaso 51

Vähittäiskauppa, ei kuitenkaan moottoriajoneuvojen ja moottoripyörien kauppa; henkilökohtaisten ja kotitaloustavaroiden korjaus

Kaksinumerotaso 52

HOTELLIT JA RAVINTOLAT

HOTELLIT JA RAVINTOLAT

Pääluokka H

KULJETUKSET, VARASTOINTI JA TIETOLIIKENNE

KULJETUKSET, VARASTOINTI JA TIETOLIIKENNE

Pääluokka I

Kuljetus ja varastointi

Kaksinumerotasot 60, 61, 62 ja 63

Maaliikenne; putkijohtokuljetus

Kaksinumerotaso 60

Vesiliikenne

Kaksinumerotaso 61

Ilmaliikenne

Kaksinumerotaso 62

Liikenteeseen liittyvä ja sitä avustava toiminta; matkatoimistotoiminta

Kaksinumerotaso 63

Posti- ja teleliikenne

Kaksinumerotaso 64

Posti- ja kuriiritoiminta

Kolminumerotaso 64.1

Teleliikenne

Kolminumerotaso 64.2

RAHOITUKSEN VÄLITYS

RAHOITUKSEN VÄLITYS

Pääluokka J

Rahoituksen välitys, ei kuitenkaan vakuutustoiminta

Kaksinumerotaso 65

Vakuutustoiminta, ei kuitenkaan pakollinen sosiaalivakuutus

Kaksinumerotaso 66

Rahoitusta tukeva toiminta

Kaksinumerotaso 67

KIINTEISTÖALAN TOIMINTA

Pääluokka K, kaksinumerotaso 70

KONEIDEN JA LAITTEIDEN VUOKRAUS ILMAN KÄYTTÄJÄÄ SEKÄ HENKILÖKOHTAISTEN TAVAROIDEN JA KOTITALOUSTAVAROIDEN VUOKRAUS

Pääluokka K, kaksinumerotaso 71

TIETOJENKÄSITTELY- JA SIIHEN LIITTYVÄ TOIMINTA

TIETOJENKÄSITTELY- JA SIIHEN LIITTYVÄ TOIMINTA

Pääluokka K, kaksinumerotaso 72

TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISTOIMINTA

TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISTOIMINTA

Pääluokka K, kaksinumerotaso 73

MUU LIIKE-ELÄMÄÄN LIITTYVÄ TOIMINTA

MUU LIIKE-ELÄMÄÄN LIITTYVÄ TOIMINTA

Pääluokka K, kaksinumerotaso 74

Lakiasiat, laskentatoimi, markkinatutkimukset, konsulttitoiminta

Kolminumerotaso 74.1

Lakiasiaintoiminta

Nelinumerotaso 74.11

Laskentatoimi, kirjanpito ja tilintarkastus; veroneuvonta

Nelinumerotaso 74.12

Markkina- ja mielipidetutkimukset

Nelinumerotaso 74.13

Liikkeenjohdon konsulttitoiminta

Nelinumerotaso 74.14

Holdingyhtiöiden liikkeenjohto

Nelinumerotaso 74.15

Arkkitehti- ja insinööritoiminta sekä muu tekninen toiminta

Kolminumerotaso 74.2

Mainonta

Kolminumerotaso 74.4

Liike-elämään liittyvä toiminta, muualle luokittelematon

Kolminumerotasot 74.3, 74.5, 74.6, 74.7 ja 74.8

KOULUTUS

Pääluokka M

TERVEYDENHUOLTO JA SOSIAALITYÖ

Pääluokka N

JÄTEVEDET JA JÄTEHUOLTO

Pääluokka O, kaksinumerotaso 90

JÄRJESTÖJEN TOIMINTA, MUUALLE LUOKITTELEMATON

Pääluokka O, kaksinumeroraso 91

VIRKISTYS-, KULTTUURI- JA URHEILUTOIMINTA

VIRKISTYS-, KULTTUURI- JA URHEILUTOIMINTA

Pääluokka O, kaksinumerotaso 92

Elokuva-, radio-, televisio- ja muu viihdetoiminta

Kolminumerotasot 92.1, 92.2 ja 92.3

Uutistoimistotoiminta

Kolminumerotaso 92.4

Kirjastojen, arkistojen, museoiden ja muiden kulttuurilaitosten toiminta

Kolminumerotaso 92.5

Urheilu- ja muu virkistystoiminta

Kolminumerotasot 92.6 ja 92.7

MUU PALVELUTOIMINTA

Pääluokka O, kaksinumerotaso 93

MUUT PALVELUT

 

Ei eritelty

 


Taso 3 (NACE Rev. 1.1)

Kohta

Pyydetty yksityiskohtainen taso

Yritystoiminta

Pääluokat C–K

Kaivos- ja louhosteollisuus

Pääluokka C

Teollisuus

Pääluokka D

Kaikki välitasot DA–DN

Kaikki kaksinumerotasot 15–37

Aggregaatit:

Korkea teknologia (HIT)

24.4, 30, 32, 33, 35.3

Korkean keskitason teknologia (MHT)

24 paitsi 24.4, 29, 31, 34, 35.2, 35.4, 35.5

Matalan keskitason teknologia (MLT)

23, 25–28, 35.1

Matala teknologia (LOT)

15–22, 36, 37

Sähkö-, kaasu- ja vesihuolto

Pääluokka E

Kaikki kaksinumerotasot (40–41)

Rakentaminen

Pääluokka F (Kaksinumerotaso 45)

Kaikki kolminumerotasot (45.1–45.5)

Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen, moottoripyörien sekä henkilökohtaisten ja kotitaloustavaroiden korjaus

Pääluokka G

Kaikki kaksinumerotasot (50–52)

Kolminumerotasot 50.1 + 50.2 + 50.3, 50.4, 50.5, 51.1–51.9

Kolminumerotasot 52.1–52.7

Hotellit ja ravintolat

Pääluokka H (kaksinumerotaso 55)

Kolminumerotasot 55.1–55.5

Kuljetukset, varastointi ja tietoliikenne

Pääluokka I

Kaikki kaksinumerotasot

Kolminumerotasot 60.1, 60.2, 60.3, 63.1 + 63.2, 63.3, 63.4, 64.1, 64.2

Rahoituksen välitys

Pääluokka J

Kaikki kaksinumerotasot

Kiinteistöalan toiminta, vuokraustoiminta sekä liiketoiminta

Pääluokka K

Kaksinumerotaso 70

Kaksinumerotaso 71, kolminumerotasot 71.1 + 71.2, 71.3 ja 71.4

Kaksinumerotaso 72, kolminumerotasot 72.1–72.6

Kaksinumerotaso 73

Kaksinumerotaso 74, aggregaatit 74.1–74.4 ja 74.5–74.8


(1)  Ulkomaisessa osakkuus- ja tytäryhtiössä lopullista määräysvaltaa käyttävä institutionaalinen yksikkö.

(2)  Ulkomaisessa osakkuus- ja tytäryhtiössä lopullista määräysvaltaa käyttävä institutionaalinen yksikkö.

(3)  Vain IN.

(4)  Ulkomaisessa osakkuus- ja tytäryhtiössä lopullista määräysvaltaa käyttävä institutionaalinen yksikkö.

(5)  Väliaikainen koodi, jolla ei ole vaikutusta maan lopulliseen nimeen, joka otetaan käyttöön YK:ssa parhaillaan käytävien neuvottelujen päätyttyä.

(6)  Neuvoston asetus (ETY) N:o 3037/90, annettu 9 päivänä lokakuuta 1990, Euroopan yhteisön tilastollisesta toimialaluokituksesta (EYVL L 293, 24.10.1990, s. 1), asetus sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna asetuksella (EY) N:o 1893/2006.