02009R1217 — FI — 01.01.2023 — 005.001


Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentoinnin apuväline eikä sillä ole oikeudellista vaikutusta. Unionin toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä. Säädösten todistusvoimaiset versiot on johdanto-osineen julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä ja ne ovat saatavana EUR-Lexissä. Näihin virallisiin teksteihin pääsee suoraan tästä asiakirjasta siihen upotettujen linkkien kautta.

►B

►M3  

NEUVOSTON ASETUS (EY) N:o 1217/2009,

annettu 30 päivänä marraskuuta 2009,

verkoston luomisesta Euroopan unionin maatilojen tuloja ja taloutta koskevien kirjanpitotietojen keruuta varten ◄

(kodifioitu toisinto)

(EUVL L 328 15.12.2009, s. 27)

Muutettu:

 

 

Virallinen lehti

  N:o

sivu

päivämäärä

►M1

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) N:o 737/2011, annettu 26 päivänä heinäkuuta 2011,

  L 195

42

27.7.2011

►M2

NEUVOSTON ASETUS (EU) N:o 517/2013, annettu 13 päivänä toukokuuta 2013,

  L 158

1

10.6.2013

►M3

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS (EU) N:o 1318/2013, annettu 22 päivänä lokakuuta 2013,

  L 340

1

17.12.2013

►M4

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) 2017/2278, annettu 4 päivänä syyskuuta 2017,

  L 328

1

12.12.2017

►M5

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) 2022/2497, annettu 12 päivänä lokakuuta 2022,

  L 325

13

20.12.2022




▼B

►M3

 

NEUVOSTON ASETUS (EY) N:o 1217/2009,

annettu 30 päivänä marraskuuta 2009,

verkoston luomisesta Euroopan unionin maatilojen tuloja ja taloutta koskevien kirjanpitotietojen keruuta varten

 ◄

(kodifioitu toisinto)



I

LUKU

▼M3

UNIONIN MAATALOUDEN KIRJANPIDON TIETOVERKON PERUSTAMINEN

▼B

1 artikla

▼M3

1.  
Yhteisen maatalouspolitiikan tarpeita varten perustetaan unionin maatalouden kirjanpidon tietoverkko, jäljempänä ”tietoverkko”.

▼B

2.  

Tietoverkon tarkoituksena on kerätä tarpeellisia kirjanpitotietoja erityisesti:

a) 

niiden maatilojen tulojen vuotuista kirjaamista varten, jotka kuuluvat 5 artiklassa määriteltyyn seuranta-alaan, ja

b) 

maatilojen taloudellisen toiminnan tutkimusta varten.

▼M3

3.  
Tämän asetuksen nojalla hankittu aineisto on ennen kaikkea perusta unionin maataloutta ja maataloustuotteiden markkinoita sekä maataloustuloja koskevien komission kertomusten laatimiselle. Nämä kertomukset on julkistettava omalla verkkosivullaan.

▼B

2 artikla

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

a) 

►M3  ’viljelijällä’ ◄ tilan johtajalla luonnollista henkilöä, joka vastaa maatilan juoksevien ja päivittäisten asioiden hoidosta;

▼M3

-b) 

’tilalla’ maatalousyritystä siten kuin ilmaisua yleensä käytetään unionin maataloutta koskevissa selvityksissä ja maatalouslaskennassa;

b) 

’tilaluokalla’ maatiloja, jotka kuuluvat samaan maatilan tuotantosuuntaa ja taloudellista kokoa koskevaan luokkaan, sellaisena kuin se määritellään unionin maatilaluokituksessa;

▼B

c) 

’kirjanpitotilalla’ maatilaa, joka kuuluu tai on määrä liittää tietoverkkoon;

▼M3

d) 

’maatalouden kirjanpidon tietoverkon piirillä’ tai ’FADN-piirillä’ jäsenvaltion aluetta tai siitä kirjanpitotilojen valitsemiseksi rajattua osaa (piirien luettelo on liitteessä I);

▼B

e) 

’kirjanpitotiedoilla’ maatilaa koskevia teknisiä, rahoitusta koskevia tai taloudellisia tietoja, jotka ovat peräisin tilivuoden aikana tapahtuneeseen järjestelmälliseen ja säännölliseen kirjaamiseen perustuvasta kirjanpidosta;

▼M3

f) 

’standardituotoksella’ bruttotuotannon standardiarvoa.

▼M3

3 artikla

Jotta varmistetaan, että FADN-piirien luettelo voidaan saattaa ajan tasalle jäsenvaltion pyynnöstä, siirretään komissiolle valta antaa 19 a artiklan mukaisesti delegoituja säädöksiä, joilla muutetaan liitettä I jäsenvaltioiden FADN-piirejä koskevan luettelon osalta.

▼B



II

LUKU

▼M3

TIEDOT MAATILOJEN TULOJEN TOTEAMISEKSI JA TALOUDELLISEN TOIMINNAN TUTKIMISEKSI

4 artikla

Tätä lukua sovelletaan kirjanpitotietojen keruuseen maatilojen tulojen toteamiseksi vuosittain ja taloudellisen toiminnan tutkimiseksi.

Kyseiset tiedot kerätään säännöllisin selvityksin ja erityisselvityksin.

▼B

5 artikla

▼M3

1.  
Edellä 1 artiklan 2 kohdassa tarkoitettu seuranta-ala käsittää maatilat, joiden taloudellinen koko on yhtä suuri tai suurempi kuin kynnys, joka on ilmaistu euroina ja vastaa yhtä 5 b artiklassa määriteltyä unionin maatilaluokituksen alemmista taloudellisen kokoluokan rajoista.

Komissio antaa 19 a artiklan mukaisesti delegoituja säädöksiä, joilla vahvistetaan tämän kohdan ensimmäisessä alakohdassa tarkoitetun kynnyksen vahvistamista koskevat säännöt.

Komissio hyväksyy jäsenvaltioilta saamiensa tietojen perusteella täytäntöönpanosäädöksiä, joilla vahvistetaan ensimmäisessä alakohdassa tarkoitettu kynnys. Nämä täytäntöönpanosäädökset hyväksytään 19 b artiklan 2 kohdassa tarkoitettua tarkastelumenettelyä noudattaen.

▼B

2.  

Kirjanpitotiloina pidetään maatiloja:

a) 

joiden taloudellinen koko on suurempi tai yhtä suuri kuin 1 kohdan mukaisesti määritettävä kynnys;

b) 

jotka ovat sellaisten viljelijöiden hoidossa, jotka pitävät kirjanpitoa tilallaan tai ovat siihen valmiita ja kykeneviä ja jotka hyväksyvät, että heidän tilojensa kirjanpitotiedot annetaan komission käyttöön;

▼M3

c) 

jotka muiden tilojen kanssa edustavat seuranta-aluetta kunkin FADN-piirin tasolla.

▼M3 —————

▼M3

5 a artikla

1.  
Jokaisen jäsenvaltion on laadittava kirjanpitotilojen valintasuunnitelma, jolla varmistetaan edustava kirjanpito-otos seuranta-alasta.

Komissio antaa 19 a artiklan mukaisesti delegoituja säädöksiä, joilla vahvistetaan säännöt, joiden mukaan jäsenvaltioiden on laadittava tällaiset suunnitelmat. Tällaisilla säännöillä varmistetaan, että kirjanpitotilojen valintasuunnitelmat:

— 
laaditaan uusimpien tilastotietojen perusteella,
— 
esitetään unionin maatilaluokituksen mukaisesti, ja
— 
sisältävät erityisesti kirjanpitotilojen jaottelun tilaluokkiin ja kyseisten tilojen valintaa koskevat yksityiskohtaiset säännöt.
2.  
Edellä olevan 1 kohdan mukaisesti hyväksyttyjen sääntöjen mukaisesti ja jäsenvaltioilta saatujen tietojen perusteella komissio antaa täytäntöönpanosäädöksiä, joilla vahvistetaan jäsenvaltioiden ja FADN-piirien kirjanpitotilojen lukumäärä. Nämä täytäntöönpanosäädökset hyväksytään 19 b artiklan 2 kohdassa tarkoitettua tarkastelumenettelyä noudattaen.
3.  
FADN-piireittäin valittavien kirjanpitotilojen lukumäärä voi poiketa 2 kohdan mukaisesti hyväksytyissä täytäntöönpanosäädöksissä vahvistetusta lukumäärästä enintään 20 prosenttia kumpaankin suuntaan kyseisen jäsenvaltion kirjanpitotilojen kokonaismäärän rajoissa.
4.  
Komissio antaa täytäntöönpanosäädöksiä, joilla vahvistetaan ja saatetaan ajan tasalle mallit ja menetelmät, jotka liittyvät niiden tietojen muotoon ja sisältöön, jotka jäsenvaltioiden on ilmoitettava komissiolle. Nämä täytäntöönpanosäädökset hyväksytään 19 b artiklan 2 kohdassa tarkoitettua tarkastelumenettelyä noudattaen.

5 b artikla

1.  
Maatilat luokitellaan yhtenäisesti unionin maatilaluokituksen, jäljempänä ’luokitus’, mukaisesti niiden tuotantosuunnasta, taloudellisesta koosta ja suoraan tilan toimintaan liittyvän muun ansiotoiminnan osuudesta riippuen.

Luokitusta käytetään pääasiassa esittämään tilan tuotantosuunnan ja taloudellisen kokoluokan mukaan ryhmiteltyjä tietoja, jotka on kerätty unionin maatilojen rakennetutkimusten ja maatalouden kirjanpidon tietoverkon avulla.

2.  
Tilan tuotantosuunta määritetään sen perusteella, mikä on kyseisen tilan eri ominaisuuksien standardituotoksen suhteellinen osuus tilan kokonaisstandardituotoksesta.

Siirretään komissiolle valta antaa 19 a artiklan mukaisesti delegoituja säädöksiä, joilla vahvistetaan standardituotoksen viitekausi.

3.  
Tilat luokitellaan tiettyjen tuotantosuuntien mukaisesti. Yleistuotantosuunnat määritellään tarkemmin. Yleistuotantosuunnat jaotellaan päätuotantosuuntiin riippuen siitä, kuinka yksityiskohtaisia tietoja tarvitaan.

Siirretään komissiolle valta antaa 19 a artiklan mukaisesti delegoituja säädöksiä, jotka koskevat yleistuotantosuuntien ja päätuotantosuuntien määrittämistä.

Yleis- ja päätuotantosuuntien vastaavuudet sekä erityistuotantosuuntien erikoistumisalojen ja päätuotantosuuntien vastaavuudet määritellään tarkemmin.

4.  
Tilan taloudellinen koko määritetään tilan kokonaisstandardituotoksen perusteella.
5.  
Suoraan tilan toimintaan liittyvän muun ansiotoiminnan kuin maataloustoiminnan osuus määritetään sen perustella, mikä on kyseisen muun ansiotoiminnan osuus tilan tuotoksesta.
6.  
Kunkin jäsenvaltion 7 artiklan mukaisesti nimeämän yhdyselimen tai sellaisen elimen, jolle tämä tehtävä on siirretty, on ilmoitettava komissiolle (Eurostat) standardituotokset ja niiden määrittämiseen käytetyt tiedot.
7.  

Komissio antaa täytäntöönpanosäädöksiä, joissa vahvistetaan

— 
edellä 3 kohdassa tarkoitettujen erityistuotantosuuntien erikoistumisalojen laskentamenetelmät ja tilan päätuotantosuunnan määrittämismenetelmät,
— 
tilan taloudellisen koon laskentamenetelmä,
— 
edellä 1 kohdassa tarkoitetut tilojen taloudellisen koon luokat,
— 
tilan tuotoksen laskentamenetelmät ja tilan muun ansiotoiminnan tuotoksesta muodostaman osuuden arviointimenetelmät 5 kohtaa sovellettaessa,
— 
edellä 2 kohdassa tarkoitettujen kuhunkin ominaisuuteen liittyvien standardituotosten määrittämiseksi käytettävä laskentamenetelmä, niitä koskevien tietojen keruussa noudatetut menettelyt sekä 6 kohdan mukaisesti komissiolle ilmoitettavien standardituotostietojen toimitustavat ja määräpäivät.

Nämä täytäntöönpanosäädökset hyväksytään 19 b artiklan 2 kohdassa tarkoitettua tarkastelumenettelyä noudattaen.

▼B

6 artikla

1.  
Jokaisen jäsenvaltion on perustettava tietoverkkoa käsittelevä kansallinen komitea, jäljempänä ’kansallinen komitea’. ►M2   Kroatian on perustettava kansallinen komitea viimeistään kuudennen liittymispäivää seuraavan kuukauden päättymiseen mennessä. ◄

▼M3

2.  
Kirjanpitotilojen valinnasta vastaa kansallinen komitea. Tätä varten sen tehtävänä on erityisesti hyväksyä kirjanpitotilojen valintasuunnitelma.

▼B

3.  
Jäsenvaltio valitsee kansallisen komitean puheenjohtajan tämän komitean jäsenten keskuudesta.

Kansallinen komitea tekee päätöksensä yksimielisesti. Jos yksimielisyyttä ei voida saavuttaa, päätökset tekee jäsenvaltion nimeämä viranomainen.

▼M3

4.  
Jäsenvaltiot, joissa on useita FADN-piirejä, voivat perustaa alueensa kunkin FADN-piirin tasolle tietoverkkoa käsittelevän alueellisen komitean, jäljempänä ’aluekomitea’.

▼B

Aluekomitean tehtävänä on erityisesti valita kirjanpitotilat yhdessä 7 artiklassa tarkoitetun yhdyselimen kanssa.

▼M3

5.  
Komissio antaa täytäntöönpanosäädöksiä, joilla vahvistetaan tämän artiklan soveltamista koskevat yksityiskohtaiset säännöt. Nämä täytäntöönpanosäädökset hyväksytään 19 b artiklan 2 kohdassa tarkoitettua tarkastelumenettelyä noudattaen.

7 artikla

1.  

Jokaisen jäsenvaltion on nimettävä yhdyselin, jonka tehtävänä on

a) 

antaa kansalliselle komitealle, aluekomiteoille ja kirjanpitotoimistoille tietoa sovellettavasta sääntelystä ja varmistaa sen moitteeton täytäntöönpano;

b) 

laatia kirjanpitotilojen valintasuunnitelma ja esittää se sen jälkeen kansallisen komitean hyväksyttäväksi ja toimittaa se edelleen komissiolle;

c) 

laatia

i) 

luettelo kirjanpitotiloista;

ii) 

tapauksen mukaan luettelo kirjanpitotoimistoista, jotka ovat valmiita ja kykeneviä täyttämään maatilailmoituksen;

d) 

koota yhteen maatilailmoitukset, jotka kirjanpitotoimistot sille toimittavat;

e) 

tarkistaa, että maatilailmoitukset on täytetty asianmukaisesti;

f) 

toimittaa asianmukaisesti täytetyt maatilailmoitukset komissiolle vaaditussa muodossa ja asetetussa määräajassa;

g) 

toimittaa 17 artiklassa tarkoitetut selvityspyynnöt kansalliselle komitealle, aluekomiteoille ja kirjanpitotoimistoille sekä toimittaa komissiolle niihin annetut vastaukset.

2.  
Komissio antaa täytäntöönpanosäädöksiä, joilla vahvistetaan tämän artiklan soveltamista koskevat yksityiskohtaiset säännöt. Nämä täytäntöönpanosäädökset hyväksytään 19 b artiklan 2 kohdassa tarkoitettua tarkastelumenettelyä noudattaen.

▼B

8 artikla

1.  
Jokaisesta kirjanpitotilasta tehdään yksilöllinen ja nimetön maatilailmoitus.

▼M3

2.  

Asianmukaisesti täytetyssä maatilailmoituksessa on kirjanpitotietoja, joiden avulla voidaan

— 
luonnehtia kirjanpitotilaa sen tuotannontekijöiden olennaisten osien avulla,
— 
arvioida tilan tulonmuodostusta erilaisten näkökohtien kannalta,
— 
ryhtyä sen sisällön todenmukaisuutta koskeviin tarkistuksiin.
3.  
Maatilailmoituksen tietojen on liityttävä yksittäiseen maatilaan ja yhteen tilikauteen, jossa on 12 perättäistä kuukautta, ja tietojen on koskettava ainoastaan kyseistä maatilaa. Tietojen on koskettava tilan maataloustoimintaa ja suoraan tilan toimintaan liittyvää muuta ansiotoimintaa. Mitään tietoja, jotka liittyvät viljelijän tai hänen perheensä muuhun kuin maataloustoimintaan tai koskevat eläkkeitä, perintöjä, yksityisiä pankkitilejä, muuta omaisuutta kuin maatilaa, henkilökohtaisia veroja tai yksityisiä vakuutuksia, ei ole otettava huomioon maatilailmoituksia laadittaessa.

Siirretään komissiolle valta antaa 19 a artiklan mukaisesti delegoituja säädöksiä, joilla määritetään kerättävien kirjanpitotietojen pääryhmät ja tiedonkeruun yleiset säännöt.

Sen varmistamiseksi, että maatilailmoituksilla kerättävät kirjanpitotiedot ovat vertailukelpoisia seurattavista kirjanpitotiloista riippumatta, komissio antaa täytäntöönpanosäädöksiä, joissa vahvistetaan maatilailmoituksen muoto ja rakenne sekä komissiolle ilmoitettavien tietojen toimitustavat ja määräajat.

Nämä täytäntöönpanosäädökset hyväksytään 19 b artiklan 2 kohdassa tarkoitettua tarkastelumenettelyä noudattaen.

▼M3 —————

▼B



IV

LUKU

YLEISET SÄÄNNÖKSET

16 artikla

1.  
Yksittäisiä kirjanpitotietoja tai muita tämän asetuksen nojalla saatuja yksittäisiä tietoja ei saa käyttää verotuksellisiin tarkoituksiin, eikä niitä saa paljastaa tai käyttää muihin kuin 1 artiklassa säädettyihin tarkoituksiin.
2.  
Tietoverkkoon osallistuvat tai osallistuneet henkilöt eivät saa paljastaa yksittäisiä kirjanpitotietoja tai mitään muitakaan yksittäisiä tietoja, jotka he ovat saaneet tietoonsa tehtävää hoitaessaan tai tehtävän hoidon yhteydessä.
3.  
Jäsenvaltioiden on ryhdyttävä kaikkiin aiheellisiin toimenpiteisiin seuraamusten määräämiseksi 2 kohdan säännöksiä koskevista rikkomuksista.

17 artikla

1.  
Kansallinen komitea, aluekomiteat, yhdyselin ja kirjanpitotoimistot ovat kukin osaltaan velvolliset toimittamaan komissiolle kaikki ne tiedot, joita komissio voi niiltä pyytää siltä osin kuin kyse on niille tämän asetuksen mukaisesti kuuluvien tehtävien hoitamisesta.

Nämä selvityspyynnöt, jotka on osoitettu kansalliselle komitealle, aluekomiteoille tai kirjanpitotoimistoille, sekä niitä koskevat vastaukset lähetetään kirjallisina yhdyselimen välityksellä.

2.  
Jos toimitetut tiedot ovat puutteelliset tai eivät saavu määräajassa, komissio voi yhdyselimen avustamana lähettää paikalle asiantuntijoita.

▼M3 —————

▼B

19 artikla

1.  

Määrärahat, jotka otetaan Euroopan unionin yleisen talousarvion pääluokkaan komissio, kattavat

▼M3

a) 

kiinteän korvauksen, joka maksetaan jäsenvaltioille asianmukaisesti täytettyjen maatilailmoitusten toimittamisesta asetetussa määräajassa korkeintaan 5 a artiklan 2 kohdan mukaisesti vahvistetun kirjanpitotilojen enimmäismäärän osalta. Jos asianmukaisesti täytettyjen ja toimitettujen maatilailmoitusten kokonaismäärä on tietyssä FADN-piirissä tai jäsenvaltiossa vähemmän kuin 80 prosenttia kyseiselle FADN-piirille tai jäsenvaltiolle vahvistetusta kirjanpitotilojen lukumäärästä, sovelletaan kyseisen FADN-piirin tai jäsenvaltion kuhunkin maatilailmoitukseen maksua, joka on suuruudeltaan 80 prosenttia kiinteästä korvauksesta;

▼B

b) 

kaikki komission jäsenvaltioiden toimittamien kirjanpitotietojen vastaanottamiseen, tarkistamiseen, käsittelemiseen ja tarkasteluun käyttämän tietojenkäsittelyjärjestelmän kustannukset.

Edellä b alakohdassa tarkoitettuihin kustannuksiin sisältyvät tarvittaessa kyseisten toimien tulosten levittämisestä sekä verkon muita ominaisuuksia koskevista tutkimuksista ja kehittämistoimista aiheutuvat kustannukset.

▼M3

2.  
Kansallisen komitean, aluekomiteoiden ja yhdyselinten perustamis- ja toimintakuluja ei sisällytetä unionin yleiseen talousarvioon.

▼M3

3.  
Komissio hyväksyy täytäntöönpanosäädöksiä, joilla vahvistetaan 1 kohdan a alakohdassa tarkoitettua kiinteää korvausta koskevat yksityiskohtaiset menettelyt. Nämä täytäntöönpanosäädökset hyväksytään 19 b artiklan 2 kohdassa tarkoitettua tarkastelumenettelyä noudattaen.

19 a artikla

1.  
Komissiolle siirrettyä valtaa antaa delegoituja säädöksiä koskevat tässä artiklassa säädetyt edellytykset.
2.  
Siirretään komissiolle 20 päivästä joulukuuta 2013 viiden vuoden ajaksi 3 artiklassa, 5 artiklan 1 kohdassa, 5 a artiklan 1 kohdassa, 5 b artiklan 2 ja 3 kohdassa sekä 8 artiklan 3 kohdassa tarkoitettu valta antaa delegoituja säädöksiä. Komissio laatii siirrettyä säädösvaltaa koskevan kertomuksen viimeistään yhdeksän kuukautta ennen tämän viiden vuoden kauden päättymistä. Säädösvallan siirtoa jatketaan ilman eri toimenpiteitä samanpituisiksi kausiksi, jollei Euroopan parlamentti tai neuvosto vastusta tällaista jatkamista viimeistään kolmea kuukautta ennen kunkin kauden päättymistä.
3.  
Euroopan parlamentti tai neuvosto voi milloin tahansa peruuttaa 3 artiklassa, 5 artiklan 1 kohdassa, 5 a artiklan 1 kohdassa, 5 b artiklan 2 ja 3 kohdassa sekä 8 artiklan 3 kohdassa tarkoitetun säädösvallan siirron. Peruuttamispäätöksellä lopetetaan tuossa päätöksessä mainittu säädösvallan siirto. Päätös tulee voimaan sitä päivää seuraavana päivänä, jona sitä koskeva päätös julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä, tai jonakin myöhempänä, kyseisessä päätöksessä mainittuna päivänä. Peruuttamispäätös ei vaikuta jo voimassa olevien delegoitujen säädösten pätevyyteen.
4.  
Heti kun komissio on antanut delegoidun säädöksen, komissio antaa sen tiedoksi yhtäaikaisesti Euroopan parlamentille ja neuvostolle.
5.  
Edellä olevan 3 artiklan, 5 artiklan 1 kohdan, 5 a artiklan 1 kohdan, 5 b artiklan 2 ja 3 kohdan sekä 8 artiklan 3 kohdan nojalla annettu delegoitu säädös tulee voimaan ainoastaan, jos Euroopan parlamentti tai neuvosto ei ole kahden kuukauden kuluessa siitä, kun asianomainen säädös on annettu tiedoksi Euroopan parlamentille ja neuvostolle, ilmaissut vastustavansa sitä tai jos sekä Euroopan parlamentti että neuvosto ovat ennen mainitun määräajan päättymistä ilmoittaneet komissiolle, että ne eivät vastusta säädöstä. Euroopan parlamentin tai neuvoston aloitteesta tätä määräaikaa jatketaan kahdella kuukaudella.

19 b artikla

1.  
Komissiota avustaa maatalouden kirjanpidon tietoverkkoa käsittelevä komitea. Tämä komitea on yleisistä säännöistä ja periaatteista, joiden mukaisesti jäsenvaltiot valvovat komission täytäntöönpanovallan käyttöä, 16 päivänä helmikuuta 2011 annetussa Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EU) N:o 182/2011 ( 1 ) tarkoitettu komitea.
2.  
Kun viitataan tähän kohtaan, sovelletaan asetuksen (EU) N:o 182/2011 5 artiklaa.

▼B

20 artikla

Kumotaan asetus N:o 79/65/ETY.

Viittauksia kumottuun asetukseen pidetään viittauksina tähän asetukseen liitteessä III olevan vastaavuustaulukon mukaisesti.

21 artikla

Tämä asetus tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.




LIITE I

▼M3

Luettelo 2 artiklan d alakohdassa tarkoitetuista FADN-piireistä

▼B

Belgia

1. Vlaanderen

2. Bruxelles — Brussel

3. Wallonie

Bulgaria

1. Северозападен (Severozapaden)

2. Северен централен (Severen tsentralen)

3. Североизточен (Severoiztochen)

4. Югозападен (Yugozapaden)

5. Южен централен (Yuzhen tsentralen)

6. Югоизточен (Yugoiztochen)

Bulgaria voi kuitenkin muodostaa yhden piirin 31 päivään joulukuuta 2009 asti

Tšekki

Muodostaa yhden piirin

Tanska

Muodostaa yhden piirin

▼M4

Saksa

1. 

Schleswig-Holstein/Hampuri

2. 

Niedersachsen

3. 

Bremen

4. 

Nordrhein-Westfalen

5. 

Hessen

6. 

Rheinland-Pfalz

7. 

Baden-Württemberg

8. 

Bayern

9. 

Saarland

10. 

Berlin

11. 

Brandenburg

12. 

Mecklenburg-Vorpommern

13. 

Sachsen

14. 

Sachsen-Anhalt

15. 

Thüringen

▼B

Viro

Muodostaa yhden piirin

Irlanti

Muodostaa yhden piirin

Kreikka

1. Μακεδονία-Θράκη

2. Ήπειρος-Πελοπόννησος-Νήσοι Ιονίου

3. Θεσσαλία

4. Στερεά Ελλάς-Νήσοι Αιγαίου-Κρήτη

Espanja

1. Galicia

2. Asturias

3. Cantabria

4. País Vasco

5. Navarra

6. La Rioja

7. Aragón

8. Cataluña

9. Baleares

10. Castilla-León

11. Madrid

12. Castilla-La Mancha

13. Comunidad Valenciana

14. Murcia

15. Extremadura

16. Andalucía

17. Canarias

▼M5

Ranska

1. 

Île-de-France

2. 

Champagne-Ardenne

3. 

Picardie

4. 

Haute-Normandie

5. 

Centre

6. 

Basse-Normandie

7. 

Bourgogne

8. 

Nord-Pas de Calais

9. 

Lorraine

10. 

Alsace

11. 

Franche-Comté

12. 

Pays de la Loire

13. 

Bretagne

14. 

Poitou-Charentes

15. 

Aquitaine

16. 

Midi-Pyrénées

17. 

Limousin

18. 

Rhône-Alpes

19. 

Auvergne

20. 

Languedoc-Roussillon

21. 

Provence-Alpes-Côte d’Azur

22. 

Corse

23. 

Antilles françaises

24. 

La Réunion

▼M2

Kroatia

1. 

Kontinentalna Hrvatska

2. 

Jadranska Hrvatska

Kroatia voi kuitenkin kolmen liittymistä seuraavan vuoden ajan muodostaa yhden piirin.

▼B

Italia

1. Piemonte

2. Valle d'Aosta

3. Lombardia

4. Alto Adige

5. Trentino

6. Veneto

7. Friuli-Venezia Giulia

8. Liguria

9. Emilia-Romagna

10. Toscana

11. Umbria

12. Marche

13. Lazio

14. Abruzzi

15. Molise

16. Campania

17. Puglia

18. Basilicata

19. Calabria

20. Sicilia

21. Sardegna

Kypros

Muodostaa yhden piirin

Latvia

Muodostaa yhden piirin

Liettua

Muodostaa yhden piirin

Luxemburg

Muodostaa yhden piirin

▼M1

Unkari

1. Észak-Magyarország

2. Dunántúl

3. Alföld

▼B

Malta

Muodostaa yhden piirin

Alankomaat

Muodostaa yhden piirin

Itävalta

Muodostaa yhden piirin

Puola

1. Pomorze ja Mazury

2. Wielkopolska ja Śląsk

3. Mazowsze ja Podlasie

4. Małopolska ja Pogórze

Portugal

1. Norte e Centro

2. Ribatejo-Oeste

3. Alentejo e Algarve

4. Açores e Madeira

Romania

1. Nord-Est

2. Sud-Est

3. Sud-Muntenia

4. Sud-Vest-Oltenia

5. Vest

6. Nord-Vest

7. Centru

8. București-Ilfov

Slovenia

Muodostaa yhden piirin

Slovakia

Muodostaa yhden piirin

Suomi

1. Etelä-Suomi

2. Sisä-Suomi

3. Pohjanmaa

4. Pohjois-Suomi

Ruotsi

1. Etelä- ja Keski-Ruotsin alangot

2. Etelä- ja Keski-Ruotsin metsänviljelyn sekä yhdistetyn maan- ja metsänviljelyn alueet

3. Pohjois-Ruotsin alueet

▼M5 —————

▼B




LIITE II



Kumottu asetus ja luettelo sen muutoksista

Neuvoston asetus N:o 79/65/ETY

(EYVL 109, 23.6.1965, s. 1859)

 

Vuoden 1972 liittymisasiakirjan liitteessä I oleva II.A.4 kohta ja liitteessä II oleva II.D.1 kohta

(EYVL L 73, 27.3.1972, s. 59 ja s. 125)

 

Neuvoston asetus (ETY) N:o 2835/72

(EYVL L 298, 31.12.1972, s. 47)

 

Neuvoston asetus (ETY) N:o 2910/73

(EYVL L 299, 27.10.1973, s. 1)

 

Vuoden 1979 liittymisasiakirjan liitteessä I oleva II.A ja II.G kohta

(EYVL L 291, 19.11.1979, s. 64 ja s. 87)

 

Neuvoston asetus (ETY) N:o 2143/81

(EYVL L 210, 30.7.1981, s. 1)

 

Neuvoston asetus (ETY) N:o 3644/85

(EYVL L 348, 24.12.1985, s. 4)

 

Vuoden 1985 liittymisasiakirjan liitteessä I oleva XIV.(i) kohta

(EYVL L 302, 15.11.1985, s. 235)

 

Neuvoston asetus (ETY) N:o 3768/85

(EYVL L 362, 31.12.1985, s. 8)

ainoastaan liitteen 2 kohta

Neuvoston asetus (ETY) N:o 3577/90

(EYVL L 353, 17.12.1990, s. 23)

ainoastaan liite XVI

Vuoden 1994 liittymisasiakirjan liitteessä I oleva V.A.I kohta

(EYVL C 241, 29.8.1994, s. 117)

 

Neuvoston asetus (EY) N:o 2801/95

(EYVL L 291, 6.12.1995, s. 3)

 

Neuvoston asetus (EY) N:o 1256/97

(EYVL L 174, 2.7.1997, s. 7)

 

Neuvoston asetus (EY) N:o 806/2003

(EUVL L 122, 16.5.2003, s. 1)

ainoastaan liitteessä II oleva 1 kohta

Vuoden 2003 liittymisasiakirjan liitteessä II oleva 6.A.1 kohta

(EUVL L 236, 23.9.2003, s. 346)

 

Neuvoston asetus (EY) N:o 2059/2003

(EUVL L 308, 25.11.2003, s. 1)

 

Komission asetus (EY) N:o 660/2004

(EUVL L 104, 8.4.2004, s. 97)

 

Komission asetus (EY) N:o 1791/2006

(EUVL L 363, 20.12.2006, s. 1)

Ainoastaan liitteessä olevan 5 luvun A jakson 1 kohta

Komission asetus (EY) N:o 1469/2007

(EUVL L 329, 14.12.2007, s. 5)

 




LIITE III



VASTAAVUUSTAULUKKO

Asetus N:o 79/65/ETY

Tämä asetus

1 ja 2 artikla

1 ja 2 artikla

2 a artikla

3 artikla

3 artikla

4 artikla

4 artikla

5 artikla

5 artikla

6 artikla

6 artiklan 1 kohdan a alakohta

7 artiklan 1 kohdan a alakohta

6 artiklan 1 kohdan b alakohdan ensimmäinen luetelmakohta

7 artiklan 1 kohdan b alakohdan i alakohta

6 artiklan 1 kohdan b alakohdan toinen luetelmakohta

7 artiklan 1 kohdan b alakohdan ii alakohta

6 artiklan 1 kohdan c alakohdan ensimmäinen luetelmakohta

7 artiklan 1 kohdan c alakohdan i alakohta

6 artiklan 1 kohdan c alakohdan toinen luetelmakohta

7 artiklan 1 kohdan c alakohdan ii alakohta

6 artiklan 1 kohdan e, f ja g alakohta

7 artiklan 1 kohdan e, f ja g alakohta

6 artiklan 2 kohta

7 artiklan 2 kohta

7 artikla

8 artikla

8 artikla

9 artikla

9 artikla

10 artikla

10 artikla

11 artikla

11 artikla

12 artikla

12 artikla

13 artikla

13 artikla

14 artikla

14 artikla

15 artikla

15 artikla

16 artikla

16 artikla

17 artikla

17 artikla

18 artikla

19 artikla

18 artiklan 1, 2 ja 3 kohta

20 artiklan 1 ja 2 kohta

18 artiklan 4 ja 5 kohta

21 artiklan ensimmäinen ja toinen kohta

18 artiklan 6 kohta

21 artiklan kolmas kohta

22 artikla

19 artikla

23 artikla

20 artikla

21 artikla

Liite

Liite I

Liite II

Liite III



( 1 ) EUVL L 55, 28.2.2011, s. 13.