EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62021CN0385

Asia C-385/21: Ennakkoratkaisupyyntö, jonka Înalta Curte de Casație și Justiție (Romania) on esittänyt 22.6.2021 – Zenith Media Communications SRL v. Consiliul Concurenței

OJ C 391, 27.9.2021, p. 8–8 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

27.9.2021   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 391/8


Ennakkoratkaisupyyntö, jonka Înalta Curte de Casație și Justiție (Romania) on esittänyt 22.6.2021 – Zenith Media Communications SRL v. Consiliul Concurenței

(Asia C-385/21)

(2021/C 391/12)

Oikeudenkäyntikieli: romania

Ennakkoratkaisua pyytänyt tuomioistuin

Înalta Curte de Casație și Justiție

Pääasian asianosaiset

Kassaatiomenettelyn valittaja: Zenith Media Communications SRL

Kassaatiomenettelyn vastapuoli: Consiliul Concurenței

Ennakkoratkaisukysymykset

Onko SEU 4 artiklan 3 kohtaa ja SEUT 101 artiklaa tulkittava siten, että

1)

niissä asetetaan jäsenvaltion kilpailuviranomaiselle velvollisuus tulkita kansallista sakon määrittämistä koskevaa lainsäädäntöä suhteellisuusperiaatteen mukaisesti siinä mielessä, että sen on selvitettävä, vastaako edeltävän tilikauden tuloslaskelmaan merkitty kokonaisliikevaihto luotettavasti yhtiön taloutta ja rahoitusta koskevia toimenpiteitä, taloudellisten tosiseikkojen mukaisesti?

2)

ne ovat suhteellisuusperiaatteen valossa esteenä jäsenvaltion kilpailuviranomaisen käytännölle, jonka mukaan se määrää sakon suhteessa edeltävän tilikauden tuloslaskelmasta ilmenevään liikevaihtoon, joka käsittää palvelujen loppuasiakkailta laskutetut määrät, kun kyse on ollut mainostilan välitystoiminnasta, eikä suhteessa pelkkiin välitystoiminnasta perittäviin komissioihin?

3)

ne ovat esteenä sellaiselle kansallisen oikeuden säännön tulkinnalle, jonka mukaan vastuu siitä, että taloutta ja rahoitusta koskevat toimenpiteet on merkitty asianmukaisesti kirjanpitoon ja että ne on esitetty luotettavasti, on seuraamuksen kohteena olevalla yrityksellä ja jäsenvaltion kilpailuviranomaista sitoo se, miten seuraamuksen kohteena oleva yritys on kyseisen velvollisuutensa täyttänyt?


Top