Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62014TB0413

Asia T-413/14: Unionin yleisen tuomioistuimen määräys 5.10.2015 – Grigoriadis ym. v. parlamentti ym. (Laiminlyönti- ja vahingonkorvauskanne — Kreikan valtionvelan uudelleenjärjestely — Yksityissektorin osallistuminen — Saatavien arvon alenemisesta aiheutunut vahinko — Euroalueen valtionpäämiesten tai hallitusten päämiesten ja unionin toimielinten lausumat — Euroryhmän lausuma — Ei täsmällistä syy-yhteyttä vahinkoon, johon on vedottu — Tutkimatta jättäminen)

OJ C 389, 23.11.2015, p. 57–58 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

23.11.2015   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 389/57


Unionin yleisen tuomioistuimen määräys 5.10.2015 – Grigoriadis ym. v. parlamentti ym.

(Asia T-413/14) (1)

((Laiminlyönti- ja vahingonkorvauskanne - Kreikan valtionvelan uudelleenjärjestely - Yksityissektorin osallistuminen - Saatavien arvon alenemisesta aiheutunut vahinko - Euroalueen valtionpäämiesten tai hallitusten päämiesten ja unionin toimielinten lausumat - Euroryhmän lausuma - Ei täsmällistä syy-yhteyttä vahinkoon, johon on vedottu - Tutkimatta jättäminen))

(2015/C 389/65)

Oikeudenkäyntikieli: kreikka

Asianosaiset

Kantajat: Grigoris Grigoriadis (Ateena, Kreikka), Faidra Grigoriadou, (Ateena), Ioannis Tsolias (Thessaloniki, Kreikka), Dimitrios Alexopoulos (Thessaloniki), Nikolaos Papageorgiou (Ateena) ja Ioannis Marinopoulos, (Ateena) (edustaja: asianajaja C. Papadimitriou)

Vastaajat: Euroopan parlamentti (asiamiehet: A. Troupiotis ja L. Visaggio), Eurooppa-neuvosto; Euroryhmä; Euroopan unionin neuvosto (asiamiehet: A. de Gregorio Merino ja M. Balta), Euroopan komissio (asiamiehet: J.-P. Keppenne ja M. Konstantinidis) ja Euroopan keskuspankki (EKP) (asiamiehet: P. Papapaschalis ja P. Senkovic)

Oikeudenkäynnin kohde

Yhtäältä vaatimus sen toteamisesta, että vastaajat ovat lainvastaisesti pidättäytyneet toteuttamasta tarvittavia toimenpiteitä, jotta PSI-ohjelma (yksityisen sektorin osallistuminen velan rahoitusohjelmaan), joka vähentää Kreikan valtion velkaa, ei vaikuttaisi kantajilla oleviin joukkovelkakirjoihin, ja toisaalta vaatimus sen vahingon korvaamisesta, joka kantajille väitetään aiheutuneen kyseisestä lainvastaisesta laiminlyönnistä.

Määräysosa

1)

Kanne hylätään.

2)

Grigoris Grigoriadis, Faidra Grigoriadou, Ioannis Tsolias, Dimitrios Alexopoulos, Nikolaos Papageorgiou ja Ioannis Marinopoulos velvoitetaan korvaamaan oikeudenkäyntikulut.


(1)  EUVL C 439, 8.12.2014.


Top