Accept Refuse

EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62011CN0080

Asia C-80/11: Ennakkoratkaisupyyntö, jonka Baranya Megyei Bíróság (Unkari) on esittänyt 22.2.2011 — Mahagében Kft. v. Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

OJ C 179, 18.6.2011, p. 7–7 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

18.6.2011   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 179/7


Ennakkoratkaisupyyntö, jonka Baranya Megyei Bíróság (Unkari) on esittänyt 22.2.2011 — Mahagében Kft. v. Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

(Asia C-80/11)

2011/C 179/10

Oikeudenkäyntikieli: unkari

Ennakkoratkaisua pyytänyt tuomioistuin

Baranya Megyei Bíróság

Pääasian asianosaiset

Kantaja: Mahagében Kft.

Vastaaja: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Ennakkoratkaisukysymykset

1)

Onko direktiiviä 2006/112/EY (1) tulkittava siten, että arvonlisäverovelvolliselta, joka täyttää mainitun direktiivin säännösten mukaiset arvonlisäveron vähennysoikeuden aineelliset edellytykset, voidaan evätä vähennysoikeus sellaisella kansallisella säännöksellä tai käytännöllä, jonka mukaan tavaroiden ostoista maksetun arvonlisäveron vähentäminen on kielletty siinä tapauksessa, että ainoa tavaroiden luovutuksen tapahtumista osoittava alkuperältään aito asiakirja on lasku, ja kun verovelvollisella ei ole laskun laatijan antamaa asiakirjaa, joka osoittaisi, että tavarat olisivat olleet viimeksi mainitun hallussa ja että se on noudattanut ilmoitusvelvollisuuden asettamia vaatimuksia? Voiko jäsenvaltio asettaa direktiivin 273 artiklan perusteella veronkannon oikean toimittamisen varmistamiseksi ja petosten estämiseksi velvollisuuden, jonka mukaan laskun vastaanottajalla on oltava jokin muu sellainen asiakirja, jolla osoitetaan, kenen hallussa tavarat ovat olleet, ja sen, että tavarat on luovutettu ja toimitettu laskun vastaanottajalle?

2)

Onko kansallisen arvonlisäverolain 44 §:n 5 momentissa vahvistettu riittävän huolellisuuden käsite, jonka mukaan veroviranomainen ja muodostunut oikeuskäytäntö velvoittavat siihen, että laskun vastaanottajan on otettava selville se, onko laskun laatija arvonlisäverovelvollinen, onko se merkinnyt tavarat kirjanpitoonsa, onko sillä on laskut tavaroiden luovutuksesta ja onko se noudattanut ilmoitusvelvollisuuttaan ja velvollisuuttaan maksaa arvonlisävero, yhteen sovitettavissa direktiivin soveltamista koskevissa asioissa unionin tuomioistuimessa vahvistettuihin tasapuolisuuden ja suhteellisuuden periaatteisiin?

3)

Onko yhteisestä arvonlisäverojärjestelmästä annetun direktiivin 2006/112/EY 167 artiklan ja 178 artiklan a kohtaa tukittava siten, että niiden vastaisena on pidettävä sellaista kansallista säännöstä tai käytäntöä, joka velvoittaa laskun vastaanottajana olevan verovelvollisen esittämään näytön laskun laatineen yhtiön menettelyn lainmukaisuudesta voidakseen käyttää oikeuttaan arvonlisäveron vähentämiseen?


(1)  Yhteisestä arvonlisäverojärjestelmästä 28.1.2006 annettu neuvoston direktiivi 2006/112/EY (EUVL L 347, s. 1).


Top