EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52023M11081

Ennakkoilmoitus yrityskeskittymästä (Asia M.11081 – MARCEGAGLIA CARBON STEEL / SIA SEVERSTAL DISTRIBUTION) Yksinkertaistettuun menettelyyn mahdollisesti soveltuva asia (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti) 2023/C 106/04

PUB/2023/325

OJ C 106, 22.3.2023, p. 7–8 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

22.3.2023   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 106/7


Ennakkoilmoitus yrityskeskittymästä

(Asia M.11081 – MARCEGAGLIA CARBON STEEL / SIA SEVERSTAL DISTRIBUTION)

Yksinkertaistettuun menettelyyn mahdollisesti soveltuva asia

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

(2023/C 106/04)

1.   

Komissio vastaanotti 10. maaliskuuta 2023 neuvoston asetuksen (EY) N:o 139/2004 (1) 4 artiklan mukaisen ilmoituksen ehdotetusta yrityskeskittymästä.

Ilmoitus koskee seuraavia yrityksiä:

Marcegaglia Carbon Steel S.p.A (Marcegaglia, Italia), joka on viime kädessä Marcegaglia-konsernin määräysvallassa

SIA Severstal Distribution (SSD, Latvia) sekä sen kaksi tytäryhtiötä Severstal Distribution Spzoo (Puola) ja Severstal Distribution OOO (Ukraina), jotka ovat viime kädessä Alexey Alexandrovich Mordashovin määräysvallassa venäläisen yrityksen Severgroup kautta.

Marcegaglia hankkii sulautuma-asetuksen 3 artiklan 1 kohdan b alakohdassa tarkoitetun yksinomaisen määräysvallan yrityksessä SSD.

Keskittymä toteutetaan ostamalla osakkeita.

2.   

Kyseisten yritysten liiketoiminnan sisältö on seuraava:

Marcegaglia on terästeollisuuden alalla toimiva italialainen perheyritys, joka keskittyy teräskauppaan ja -jalostukseen. Se tuottaa pääasiassa hiiliterästuotteita, mutta vähäisemmässä määrin myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuja levytuotteita ja pitkiä tuotteita.

SSD on latvialainen maahantuotujen terästuotteiden toimittaja, joka toimii metallien käsittelyn ja pinnoituksen sekä metallien ja metallimalmien tukkukaupan aloilla. Yrityksen SIA Severstal Distribution ainoa osakkeenomistaja on PAO Severstal (”myyjä”). Tämä venäläinen yritys on vertikaalisesti integroitunut teräksen alalla toimiva kaivosyhtiö, jolla on merkittäviä omaisuuseriä Venäjällä ja investointeja muilla alueilla.

3.   

Komissio katsoo alustavan tarkastelun perusteella, että ilmoitettu keskittymä voi kuulua sulautuma-asetuksen soveltamisalaan. Asiaa koskeva lopullinen päätös tehdään kuitenkin vasta myöhemmin.

Asia soveltuu mahdollisesti käsiteltäväksi menettelyssä, joka on esitetty komission tiedonannossa yksinkertaistetusta menettelystä tiettyjen keskittymien käsittelemiseksi neuvoston asetuksen (EY) N:o 139/2004 nojalla (2).

4.   

Komissio pyytää kolmansia osapuolia esittämään ehdotettua toimenpidettä koskevat huomautuksensa.

Huomautusten on oltava komissiolla 10 päivän kuluessa tämän ilmoituksen julkaisupäivästä. Huomautuksissa on aina käytettävä seuraavaa viitettä:

M.11081 – MARCEGAGLIA CARBON STEEL / SIA SEVERSTAL DISTRIBUTION

Huomautukset voidaan lähettää komissiolle sähköpostitse tai postitse. Yhteystiedot:

Sähköposti: COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu

Postiosoite:

European Commission

Directorate-General for Competition

Merger Registry

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË


(1)  EUVL L 24, 29.1.2004, s. 1 (”sulautuma-asetus”).

(2)  EUVL C 366, 14.12.2013, s. 5.


Top