EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52020PC0141

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS asetuksen (EU) N:o 223/2014 muuttamisesta covid-19-kriisin torjumiseksi toteutettavien erityistoimenpiteiden osalta

COM/2020/141 final

Bryssel 2.4.2020

COM(2020) 141 final

2020/0058(COD)

Ehdotus

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

asetuksen (EU) N:o 223/2014 muuttamisesta covid-19-kriisin torjumiseksi toteutettavien erityistoimenpiteiden osalta


PERUSTELUT

1.EHDOTUKSEN TAUSTA

Ehdotuksen perustelut ja tavoitteet

Covid-19-epidemian suorat ja välilliset vaikutukset jatkavat lisääntymistään kaikissa jäsenvaltioissa. Tämänhetkinen tilanne on ennennäkemätön ja edellyttää tilanteeseen mukautettujen poikkeuksellisten toimenpiteiden käyttöönottoa.

Ensimmäisessä koronaviruksen vaikutusten lieventämistä koskevassa investointialoitteessa, jäljempänä ’CRII’, (komission 13. maaliskuuta 2020 ehdottama toimenpidepaketti) hyväksyttiin useita merkittäviä muutoksia, joiden avulla tämänhetkiseen tilanteeseen voidaan reagoida tehokkaammin.

Aloitteen tavoitteena on edistää investointeja ottamalla käyttöön Euroopan rakenne- ja investointirahastojen, jäljempänä ’ERI-rahastot’, käytettävissä olevia käteisvaroja välittömiä kriisin torjuntatoimia varten, joita täydennetään koronaviruksen vaikutusten lieventämistä koskevassa toisessa investointialoitteessa (CRII+) ehdotetuilla lisätoimenpiteillä. Tästä huolimatta tarvitaan lisätoimenpiteitä myös muilla politiikan aloilla, etenkin heikoimmassa asemassa olevien suojelemiseksi.

Koronaviruskriisi on ennennäkemätön haaste myös vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahaston, jäljempänä ’FEAD’, puitteissa toteutettujen avustustoimien ja avun toimitusmuotojen kannalta.

Kriisi tuo mukanaan erityisiä riskejä yhteiskuntiemme heikoimpiin kuuluville vähävaraisimmille. Jotta heitä voidaan suojella tartunnalta ja varmistaa, että FEAD-tuki tulee perille, on toteutettava kiireellisesti erityistoimenpiteitä, kuten hankittava tarvittavat henkilönsuojaimet tautia vastaan. Elintarvikkeiden ja perushyödykkeiden jakeluun sekä sosiaalisen osallisuuteen liittyvään tukeen kohdistuu yhä enemmän logistiikkaan ja henkilöresursseihin liittyviä rajoitteita, kun viruksen leviämisen estämiseksi on toteutettava eristystoimia ja kiireellisiä toimia sosiaalisen kanssakäymisen vähentämiseksi. Monet vapaaehtoistyöntekijät, jotka ovat rahaston selkäranka, eivät voi enää osallistua toimintaan, koska he kuuluvat usein covid-19:n aiheuttaman vakavan sairauden riskiryhmiin. Tästä huolimatta on varmistettava, että tuki tavoittaa edelleen vähävaraisimmat. Tähän voidaan esimerkiksi käyttää uusia toimitusmuotoja, joilla varmistetaan sekä kaikkien FEAD-toimien toteuttamiseen osallistuvien että vähävaraisimpien turvallisuus.

FEAD-asetuksen on sen vuoksi mahdollistettava se, että hallintoviranomaiset, kumppaniorganisaatiot ja muut rahaston täytäntöönpanoon osallistuvat toimijat voivat reagoida nopeasti uusiin lisätarpeisiin, joita kriisi aiheuttaa kohderyhmille.

Komissio ehdottaa siksi FEAD-asetuksen muuttamista siten, että viranomaiset ja kumppaniorganisaatiot voivat vastata haasteisiin, joita covid-19-epidemia aiheuttaa FEAD-toimien täytäntöönpanossa.

ERI-rahastoihin ehdotettujen muutosten mukaisesti ehdotetaan, että asetukseen sisällytetään erityissäännöksiä, joiden nojalla jäsenvaltiot voivat ottaa nopeasti käyttöön tarvittavat toimenpiteet hätätilanteen lieventämiseksi. ERI-rahastoja koskevan ehdotuksen mukaisesti ehdotetaan, että sellaisten FEAD-toimien menot, joilla parannetaan kriisinhallintavalmiuksia covid-19-epidemian yhteydessä, olisivat tukikelpoisia 1 päivästä helmikuuta 2020. Samoin ehdotetaan, että toimenpideohjelman tiettyjen osien muuttaminen covid-19-epidemian torjumiseksi ei edellytä komission päätöstä. Lisäksi ehdotuksessa annetaan viranomaisille mahdollisuus toimittaa elintarvikeapua/perushyödykkeitä sähköisillä arvoseteleillä, mikä vähentää tartunnan vaaraa elintarvikkeiden/perushyödykkeiden toimituksen yhteydessä.

Näiden muutosten lisäksi ehdotetaan joustavuutta tiettyjen oikeudellisten vaatimusten noudattamisessa tänä ennennäkemättömänä aikana. Tämän vuoden osalta ehdotetaan poikkeuksellisesti, että vuotuisen täytäntöönpanokertomuksen toimittamisen määräaikaa pidennetään ja että jäsenvaltiot voivat mukauttaa valvonta- ja tarkastusmenettelyjään epidemian aikana. Lisäksi ehdotetaan, että asetukseen sisällytetään erityissäännöksiä, jotka koskevat tuensaajille aiheutuneiden kustannusten tukikelpoisuutta siinä tapauksessa, että elintarvikkeiden/perushyödykkeiden tai sosiaaliavun toimittaminen viivästyy, toimet keskeytetään tai toimia ei toteuteta kokonaisuudessaan.

Jotta voidaan varmistaa, että kaikki rahastosta myönnettävä tuki voidaan ottaa käyttöön kansanterveyskriisin vähävaraisimmille aiheuttamien vaikutusten minimoimiseksi, on väliaikaisena ja poikkeuksellisena toimenpiteenä ja vaikuttamatta tavanomaisissa olosuhteissa sovellettaviin sääntöihin tarpeen sallia mahdollisuus 100 prosentin osarahoitusosuuteen EU:n talousarviosta.

Yhdenmukaisuus muiden alaa koskevien politiikkojen säännösten kanssa

Tämä ehdotus on yhdenmukainen muiden alaa koskevien politiikkojen säännösten kanssa, etenkin niiden säännösten kanssa, joita komissio on ehdottanut ERI-rahastojen osalta covid-19-epidemian yhteydessä osana aloitteita CRII ja CRII+.

Yhdenmukaisuus unionin muiden politiikkojen kanssa

Tämä ehdotus on yhdenmukainen Euroopan komission antamien muiden ehdotusten ja aloitteiden kanssa, etenkin niiden ehdotusten kanssa, jotka komissio on antanut ERI-rahastojen osalta covid-19-epidemian yhteydessä. Ehdotus on myös osa komission hyväksymää toista lainsäädäntöpakettia, johon sisältyy ehdotuksia yhteisiä säännöksiä koskevan asetuksen muuttamiseksi.

2.OIKEUSPERUSTA, TOISSIJAISUUSPERIAATE JA SUHTEELLISUUSPERIAATE

Oikeusperusta

Tämä ehdotus perustuu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 175 artiklan 3 kohtaan. Siinä säädetään väliaikaisesta 100 prosentin osarahoitusosuuden mahdollisuudesta ja selkeytetään sellaisten menojen tukikelpoisuutta, jotka ovat aiheutuneet terveyskriisin vuoksi toteutetuista toimenpiteistä. Lisäksi siinä kevennetään joitakin jäsenvaltioille asetettuja vaatimuksia silloin, kun niistä aiheutuu hallinnollista rasitetta, joka saattaisi viivästyttää kriisiin torjumiseksi toteutettavien toimenpiteiden täytäntöönpanoa. Nämä poikkeukselliset muutokset eivät vaikuta tavanomaisissa olosuhteissa sovellettaviin sääntöihin.

Toissijaisuusperiaate (muun kuin jaetun toimivallan osalta)

Ehdotus on toissijaisuusperiaatteen mukainen.

Suhteellisuusperiaate

Ehdotus on oikeasuhteinen eikä sisällä säännöksiä, jotka eivät ole tarpeen perustamissopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Ehdotuksella tehdään vain muutoksia, jotka ovat tarpeen niihin ongelmiin puuttumiseksi, joita covid-19-kriisi aiheuttaa jäsenvaltioille FEAD-toimien täytäntöönpanossa.

Toimintatavan valinta

Ehdotettu sääntelytapa: voimassa olevan asetuksen muuttaminen.

Komissio on tarkastellut lainsäädäntökehyksen tarjoamaa liikkumavaraa ja katsoo tarpeelliseksi ehdottaa muutoksia asetukseen (EU) N:o 223/2014.

3.JÄLKIARVIOINTIEN, SIDOSRYHMIEN KUULEMISTEN JA VAIKUTUSTENARVIOINTIEN TULOKSET

Voimassa olevan lainsäädännön jälkiarvioinnit/toimivuustarkastukset

Käsillä olevaan ehdotukseen liittyvien erityisten olosuhteiden vuoksi voimassa olevan lainsäädännön jälkiarviointia/toimivuustarkastuksia ei tehty.

Sidosryhmien kuuleminen

Käsillä olevaan ehdotukseen liittyvien erityisten olosuhteiden vuoksi ulkoisia sidosryhmiä ei kuultu.

Asiantuntijatiedon keruu ja käyttö

Ulkopuolisten asiantuntijoiden käyttö ei ollut tarpeen.

Vaikutustenarviointi

Ei sovelleta.

Sääntelyn toimivuus ja yksinkertaistaminen

Tämä aloite ei kuulu sääntelyn toimivuutta ja tuloksellisuutta koskevan ohjelman (REFIT) piiriin.

Perusoikeudet

Ehdotuksella ei ole seurauksia perusoikeuksien suojeluun.

4.TALOUSARVIOVAIKUTUKSET

Ehdotettu muutos ei edellytä muutoksia monivuotisen rahoituskehyksen maksusitoumusmäärärahojen ja maksumäärärahojen vuotuisiin enimmäismääriin, jotka on vahvistettu asetuksessa (EU) N:o 223/2014. Vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahaston maksusitoumusmäärärahojen vuotuinen jakautuminen pysyy muuttumattomana.    

Ehdotus helpottaa ohjelman täytäntöönpanon nopeuttamista, mikä johtaa maksumäärärahojen aikaistamiseen.

Komissio seuraa tarkasti ehdotetun muutoksen vaikutusta maksumäärärahoihin vuonna 2020 ottaen huomioon sekä talousarvion toteuttamisen että jäsenvaltioiden tarkistetut ennusteet.

5.LISÄTIEDOT

Toteuttamissuunnitelmat, seuranta, arviointi ja raportointijärjestelyt

Toimenpiteen toteuttamista seurataan ja siitä raportoidaan asetuksella (EU) N:o 223/2014 perustettujen yleisten raportointimekanismien puitteissa.

Selittävät asiakirjat (direktiivien osalta)

Ei sovelleta.

2020/0058 (COD)

Ehdotus

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

asetuksen (EU) N:o 223/2014 muuttamisesta covid-19-kriisin torjumiseksi toteutettavien erityistoimenpiteiden osalta

EUROOPAN PARLAMENTTI JA EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, jotka

ottavat huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 175 artiklan 3 kohdan,

ottavat huomioon Euroopan komission ehdotuksen,

sen jälkeen kun esitys lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttäväksi säädökseksi on toimitettu kansallisille parlamenteille,

ottavat huomioon Euroopan talous- ja sosiaalikomitean lausunnon 1 ,

ottavat huomioon alueiden komitean lausunnon 2 ,

noudattavat tavallista lainsäätämisjärjestystä,

sekä katsovat seuraavaa:

(1)Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EU) N:o 223/2014 3 vahvistetaan säännöt, joita sovelletaan vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahastoon.

(2)Covid-19-epidemia on vaikuttanut jäsenvaltioihin ainutlaatuisella tavalla. Kriisi aiheuttaa suurempia riskejä heikoimmassa asemassa oleville, kuten vähävaraisimmille, ja vaarantaa vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahastosta, jäljempänä ’FEAD’, myönnettävän tuen toimittamisen.

(3)Jotta vähävaraisimpiin kohdistuviin kriisin vaikutuksiin voitaisiin reagoida välittömästi, kriisinhallintavalmiuksia covid-19-epidemian yhteydessä parantaviin toimiin liittyvien menojen olisi oltava tukikelpoisia 1 päivästä helmikuuta 2020.

(4)Jotta voidaan keventää kriisitilanteesta julkisille talousarvioille aiheutuvaa taakkaa, jäsenvaltioille olisi poikkeuksellisesti annettava mahdollisuus pyytää 100 prosentin osarahoitusosuutta, jota sovelletaan tilivuoteen 2020–2021 talousarviomäärärahojen mukaisesti ja käytettävissä olevien varojen rajoissa. Arvioituaan poikkeuksellisen osarahoitusosuuden soveltamista komissio voi ehdottaa sen soveltamisen pidentämistä.

(5)Sen varmistamiseksi, että vähävaraisimmat voivat edelleen saada rahastosta apua turvallisessa ympäristössä, on tarpeen säätää riittävästä joustosta, jotta jäsenvaltiot voivat mukauttaa tukijärjestelmiä nykyiseen tilanteeseen, mukaan lukien sallia vaihtoehtoiset toimitusjärjestelmät sähköisten arvosetelien kautta ja antaa jäsenvaltioiden muuttaa tiettyjä toimenpideohjelman osia ilman komission päätöstä. Jotta perinteiset toimitustavat eivät häiriintyisi, olisi myös oltava mahdollista tarjota kumppaniorganisaatioille tarvittavat henkilönsuojaimet ja suojatarvikkeet käyttämättä siihen teknisen avun määrärahoja.

(6)On aiheellista vahvistaa erityissäännöt tuensaajille aiheutuvien tukikelpoisten kustannusten määrittämiseksi silloin, kun tietyt toimet viivästyvät, keskeytyvät tai niitä ei toteuteta kokonaisuudessaan covid-19-epidemian vuoksi.

(7)Jotta jäsenvaltiot voivat keskittyä toteuttamaan toimia kriisin torjumiseksi ja jotta vältetään tartunnan vaarasta johtuvat vähävaraisimmille suunnatun tuen toimitushäiriöt, on aiheellista säätää erityistoimenpiteistä, joilla vähennetään viranomaisten hallinnollista rasitetta ja annetaan joustovaraa tiettyjen oikeudellisten vaatimusten noudattamiseen erityisesti seurannan sekä valvonnan ja tarkastusten osalta.

(8)Koska nämä toimenpiteet on otettava käyttöön kiireellisesti FEAD-tuen tehokkaan täytäntöönpanon varmistamiseksi covid-19-kriisin aikana, tämän asetuksen olisi tultava voimaan sitä päivää seuraavana päivänä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

(9)Kun otetaan huomioon covid-19-epidemia ja kiireellinen tarve torjua siihen liittyvä kansanterveyskriisi, on aiheellista säätää Euroopan unionista tehtyyn sopimukseen, Euroopan unionin toiminnasta tehtyyn sopimukseen ja Euroopan atomienergiayhteisön perustamissopimukseen liitetyssä kansallisten parlamenttien asemaa koskevassa pöytäkirjassa N:o 1 olevassa 4 artiklassa tarkoitettuun kahdeksan viikon määräaikaan tehtävästä poikkeuksesta.

(10)Sen vuoksi asetusta (EU) N:o 223/2014 olisi muutettava,

OVAT HYVÄKSYNEET TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

Muutetaan asetus (EU) N:o 223/2014 seuraavasti:

(1)Korvataan 9 artiklan 4 kohta seuraavasti:

”4. Edellä olevia 1, 2 ja 3 kohtaa ei sovelleta, kun muutetaan toimintaohjelman osia, jotka kuuluvat liitteessä I määritettyjen toimenpideohjelman mallien 3.5 ja 3.6 alakohdan ja 4 kohdan soveltamisalaan tai kun muutetaan 7 artiklan 2 kohdan a, b, c, d, e ja g alakohdassa tarkoitettuja osia, jos niitä muutetaan covid-19-epidemian torjumiseen liittyvien toimenpiteiden vuoksi.

Jäsenvaltion on ilmoitettava komissiolle päätöksistä, jotka koskevat ensimmäisessä alakohdassa tarkoitettujen osien muuttamista, kuukauden kuluessa kyseisen päätöksen hyväksymispäivästä. Päätöksessä on määritettävä sen voimaantulopäivä, joka ei saa edeltää päätöksen hyväksymispäivää.”

(2)Lisätään 13 artiklan 1 kohtaan alakohta seuraavasti:

”Poiketen siitä, mitä ensimmäisessä alakohdassa säädetään, vuotta 2019 koskevan vuotuisen täytäntöönpanokertomuksen toimittamisen määräaika on 30 päivä syyskuuta 2020.”

(3)Lisätään 20 artiklaan kohta seuraavasti:

”1 a    Poiketen siitä, mitä 1 kohdassa säädetään, jäsenvaltion pyynnöstä maksatushakemuksessa ilmoitettuihin julkisiin menoihin voidaan soveltaa 100 prosentin osarahoitusosuutta 1 päivänä heinäkuuta 2020 alkavan ja 30 päivänä kesäkuuta 2021 päättyvän tilivuoden aikana.

Osarahoitusosuuden muuttamista koskevat pyynnöt on toimitettava 9 artiklassa esitetyn toimenpideohjelmien muutosmenettelyn mukaisesti, ja niihin on liitettävä tarkistettu ohjelma. 100 prosentin osarahoitusosuutta sovelletaan ainoastaan, jos komissio hyväksyy sitä vastaavan ohjelmamuutoksen viimeistään ennen välimaksua koskevan lopullisen maksupyynnön jättämistä 45 artiklan 2 kohdan mukaisesti.

Ennen 1 päivänä heinäkuuta 2021 alkavaa tilivuotta koskevan ensimmäisen maksatushakemuksen jättämistä jäsenvaltioiden on toimitettava liitteessä I määritettyjen toimenpideohjelman mallien 5.1 alakohdassa tarkoitettu taulukko, jossa vahvistetaan 30 päivänä kesäkuuta 2020 päättyvää tilivuotta koskeva osarahoitusosuus.”

(4)Lisätään 22 artiklan 4 kohtaan alakohta seuraavasti:

”Poiketen siitä, mitä ensimmäisessä alakohdassa säädetään, sellaisten toimien menot, joilla parannetaan kriisinhallintavalmiuksia covid-19-epidemian yhteydessä, ovat tukikelpoisia 1 päivästä helmikuuta 2020.”

(5)Lisätään 23 artiklaan kohta seuraavasti:

”4 a.    Elintarvikkeet ja/tai perushyödykkeet voidaan antaa vähävaraisimmille suoraan tai välillisesti sähköisillä arvoseteleillä tai korteilla edellyttäen, että ne voidaan lunastaa ainoastaan 2 artiklan 1 kohdassa tarkoitettuina elintarvikkeina ja/tai perushyödykkeinä.”

(6)Muutetaan 26 artiklan 2 kohta seuraavasti:

(1)Korvataan a alakohta seuraavasti:

”a) elintarvikkeiden ja/tai perushyödykkeiden ostoista aiheutuvat kustannukset sekä kumppaniorganisaatioille tarkoitettujen henkilösuojainten ja suojatarvikkeiden ostoista aiheutuvat kustannukset;”

(2)Korvataan c alakohta seuraavasti:

”c) kumppaniorganisaatioille aiheutuvat hallinto-, valmistelu-, kuljetus- ja varastointikustannukset 5 prosentin kiinteänä osuutena a alakohdassa tarkoitetuista kustannuksista; tai 5 prosenttia asetuksen (EU) N:o 1308/2013 16 artiklan mukaisesti poistettujen elintarvikkeiden arvosta;”

(7)Lisätään 26 a, 26 b ja 26 c artikla seuraavasti:

”26 a artikla

Toimenpideohjelmasta I tuettujen toimien menojen tukikelpoisuus sinä aikana, kun ne oli keskeytetty covid-19-epidemian vuoksi

Elintarvikkeiden/perushyödykkeiden toimittamisessa covid-19-epidemian vuoksi esiintyneet viivästymiset eivät johda ostajalle tai kumppaniorganisaatioille aiheutuneiden 26 artiklan 2 kohdassa tarkoitettujen tukikelpoisten kustannusten vähentämiseen. Tällaiset kustannukset voidaan ilmoittaa komissiolle 26 artiklan 2 kohdan mukaisesti ennen elintarvikkeiden/perushyödykkeiden toimittamista vähävaraisimmille edellyttäen, että toimituksia jatketaan covid-19-kriisin päätyttyä.

Jos elintarvikkeita pilaantuu, koska toimitukset keskeytetään covid-19-epidemian vuoksi, 26 artiklan 2 kohdan a alakohdassa tarkoitettuja kustannuksia ei vähennetä.

26 b artikla

   Toimenpideohjelmasta II tuettujen toimien ja teknisen tuen menojen tukikelpoisuus sinä aikana, kun ne oli keskeytetty covid-19-epidemian vuoksi

1.    Niiden toimien osalta, joiden täytäntöönpano keskeytetään covid-19-epidemian vuoksi, jäsenvaltio voi pitää keskeytyksen aikana aiheutuneita menoja tukikelpoisina, vaikka palveluja ei tarjottaisi, jos kaikki seuraavat edellytykset täyttyvät:

a)    toimen täytäntöönpano keskeytetään 31 päivän tammikuuta 2020 jälkeen;

b)    toimen keskeyttäminen johtuu covid-19-epidemiasta;

c)    menot ovat aiheutuneet ja ne on maksettu;

d)    meno on tuensaajalle todellinen kustannus, josta ei voi saada korvausta; sellaisten korvausten osalta, joita ei suorita jäsenvaltio, jäsenvaltio voi hyväksyä edellytyksen täyttymiseksi edunsaajan oman ilmoituksen; korvaukset vähennetään menoista;

e)    menot rajoittuvat keskeytyksen kestoon.

2.    Sellaisten toimien osalta, joiden menot korvataan tuensaajalle yksinkertaistettujen kustannusvaihtoehtojen perusteella ja joiden perustana olevien toimien täytäntöönpano keskeytetään covid-19-epidemian vuoksi, asianomainen jäsenvaltio voi maksaa tuensaajalle korvauksen keskeyttämiskaudelle suunniteltujen tuotosten perusteella, vaikka toimia ei toteuteta, jos kaikki seuraavat edellytykset täyttyvät:

a)    toimien täytäntöönpano keskeytetään 31 päivän tammikuuta 2020 jälkeen;

b)    toimien keskeyttäminen johtuu covid-19-epidemiasta;

c)    yksinkertaistetut kustannusvaihtoehdot vastaavat tuensaajalle aiheutunutta todellista kustannusta, joka tuensaajan on osoitettava ja josta ei voi saada korvausta; sellaisten korvausten osalta, joita ei suorita jäsenvaltio, jäsenvaltio voi hyväksyä edunsaajan oman ilmoituksen siitä, että korvauksia ei ole saatu; korvaukset vähennetään määrästä, joka vastaa yksinkertaistettua kustannusvaihtoehtoa;

d)    tuensaajalle maksettavat korvaukset rajoittuvat keskeytyksen kestoon.

Ensimmäisessä alakohdassa tarkoitettujen toimien osalta jäsenvaltio voi myös maksaa tuensaajalle korvauksen 25 artiklan 1 kohdan a alakohdassa tarkoitettujen kustannusten perusteella edellyttäen, että tämän artiklan 1 kohdassa säädetyt edellytykset täyttyvät.

Jos jäsenvaltio maksaa tuensaajalle korvauksia molempien vaihtoehtojen perusteella, sen on varmistettava, että samat menot korvataan vain kerran.

26 c artikla

Toimenpideohjelmasta II tuettujen toimien ja teknisen tuen menojen tukikelpoisuus silloin, kun niitä ei toteuteta kokonaisuudessaan covid-19-epidemian vuoksi

1. Jäsenvaltio voi pitää sellaisten toimien, joita ei toteuteta kokonaisuudessaan covid-19-epidemian vuoksi, menoja tukikelpoisina, jos kaikki seuraavat edellytykset täyttyvät:

a) toimen täytäntöönpano peruutettiin 31 päivän tammikuuta 2020 jälkeen;

b) toimen peruuttaminen johtuu covid-19-epidemiasta;

c) menot ovat aiheutuneet tuensaajalle ennen toimen peruuttamista ja ne on maksettu.

2. Sellaisten toimien osalta, joista tuensaajalle maksetaan korvaus yksinkertaistettujen kustannusvaihtoehtojen perusteella, jäsenvaltio voi pitää sellaisten toimien, joita ei toteuteta kokonaisuudessaan covid-19-epidemian vuoksi, menoja tukikelpoisina, jos kaikki seuraavat edellytykset täyttyvät:

a)    toimen täytäntöönpano peruutettiin 31 päivän tammikuuta 2020 jälkeen;

b)    toimen peruuttaminen johtuu COVID-19-epidemiasta;

c)    yksinkertaistettujen kustannusvaihtoehtojen kattamat toimet toteutettiin ainakin osittain ennen toimen peruuttamista.

Ensimmäisessä alakohdassa tarkoitettujen toimien osalta jäsenvaltio voi myös maksaa tuensaajalle korvauksen 25 artiklan 1 kohdan a alakohdassa tarkoitettujen kustannusten perusteella edellyttäen, että tämän artiklan 1 kohdassa säädetyt edellytykset täyttyvät.

Jos jäsenvaltio maksaa tuensaajalle korvauksia molempien vaihtoehtojen perusteella, sen on varmistettava, että samat menot korvataan vain kerran.”

(8)Lisätään 30 artiklaan kohta seuraavasti:

”1 a. Mahdollisten riskien analyysin perusteella jäsenvaltio voi soveltaa elintarvikkeiden / aineellisen avun jakamiseen vähävaraisimmille kevyempiä valvonta- ja tarkastusketjuja koskevia vaatimuksia covid-19-epidemian aikana.”

2 artikla

Tämä asetus tulee voimaan sitä päivää seuraavana päivänä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä

Euroopan parlamentin puolesta    Neuvoston puolesta

Puhemies    Puheenjohtaja

SÄÄDÖSEHDOTUKSEEN LIITTYVÄ RAHOITUSSELVITYS

PERUSTIEDOT EHDOTUKSESTA/ALOITTEESTA

1.1.Ehdotuksen/aloitteen nimi

1.2.Toimintalohko(t) toimintoperusteisessa johtamis- ja budjetointijärjestelmässä (ABM/ABB)

1.3.Ehdotuksen/aloitteen luonne

1.4.Tavoite (Tavoitteet)

1.5.Ehdotuksen/aloitteen perustelut

1.6.Ehdotetun toimen/aloitteen kesto ja rahoitusvaikutukset

1.7.Hallinnointitapa (Hallinnointitavat)

2.HALLINNOINTI

2.1.Seuranta- ja raportointisäännöt

2.2.Hallinnointi- ja valvontajärjestelmä

2.3.Toimenpiteet petosten ja sääntöjenvastaisuuksien ehkäisemiseksi

3.EHDOTUKSEN/ALOITTEEN ARVIOIDUT RAHOITUSVAIKUTUKSET

3.1.Kyseeseen tulevat monivuotisen rahoituskehyksen otsakkeet ja menopuolen budjettikohdat

3.2.Arvioidut vaikutukset menoihin 

3.2.1.Yhteenveto arvioiduista vaikutuksista menoihin

3.2.2.Arvioidut vaikutukset toimintamäärärahoihin

3.2.3.Arvioidut vaikutukset hallintomäärärahoihin

3.2.4.Yhteensopivuus nykyisen monivuotisen rahoituskehyksen kanssa

3.2.5.Ulkopuolisten tahojen rahoitusosuudet

3.3.Arvioidut vaikutukset tuloihin

SÄÄDÖSEHDOTUKSEEN LIITTYVÄ RAHOITUSSELVITYS

1.PERUSTIEDOT EHDOTUKSESTA/ALOITTEESTA

1.1.Ehdotuksen/aloitteen nimi

Ehdotus

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

asetuksen (EU) N:o 223/2014 muuttamisesta covid-19-kriisin torjumiseksi toteutettavien erityistoimenpiteiden osalta

1.2.Toimintalohko(t) toimintoperusteisessa johtamis- ja budjetointijärjestelmässä (ABM/ABB) 4  

4 Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasiat

04 06 – Vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahasto

04 06 01 – Sosiaalisen yhteenkuuluvuuden edistäminen ja köyhyyden pahimpien muotojen lieventäminen unionissa

1.3.Ehdotuksen/aloitteen luonne

 Ehdotus/aloite liittyy uuteen toimeen 

 Ehdotus/aloite liittyy uuteen toimeen, joka perustuu pilottihankkeeseen tai valmistelutoimeen 5  

 Ehdotus/aloite liittyy käynnissä olevan toimen jatkamiseen 

 Ehdotus/aloite liittyy toimeen, joka on suunnattu uudelleen 

1.4.Tavoite (Tavoitteet)

1.4.1.Komission monivuotinen strateginen tavoite (monivuotiset strategiset tavoitteet), jonka (joiden) saavuttamista ehdotus/aloite tukee

Ei sovelleta.

1.4.2.Erityistavoite (erityistavoitteet) sekä toiminto (toiminnot) toimintoperusteisessa johtamis- ja budjetointijärjestelmässä

Erityistavoite nro

Ei sovelleta.

Toiminto (toiminnot) toimintoperusteisessa johtamis- ja budjetointijärjestelmässä

Ei sovelleta.

1.4.3.Odotettavissa olevat tulokset ja vaikutukset

Selvitys siitä, miten ehdotuksella/aloitteella on tarkoitus vaikuttaa edunsaajien/kohderyhmän tilanteeseen

Ei sovelleta.

1.4.4.Tulos- ja vaikutusindikaattorit

Selvitys siitä, millaisin indikaattorein ehdotuksen/aloitteen toteuttamista seurataan

Ei sovelleta.

1.5.Ehdotuksen/aloitteen perustelut

1.5.1.Tarpeet, joihin ehdotuksella/aloitteella vastataan lyhyellä tai pitkällä aikavälillä

Ei sovelleta.

1.5.2.EU:n osallistumisesta saatava lisäarvo

Ei sovelleta.

1.5.3.Vastaavista toimista saadut kokemukset

Ei sovelleta.

1.5.4.Yhteensopivuus monivuotisen rahoituskehyksen kanssa ja mahdolliset synergiaedut suhteessa muihin kyseeseen tuleviin välineisiin

Ei sovelleta.

1.6.Ehdotetun toimen/aloitteen kesto ja rahoitusvaikutukset

 Ehdotuksen/aloitteen mukaisen toiminnan kesto on rajattu

   Ehdotuksen/aloitteen mukainen toiminta alkaa 1.7.2020 ja päättyy 30.6.2021

   Rahoitusvaikutukset koskevat vuosia 2020–2024

 Ehdotuksen/aloitteen mukaisen toiminnan kestoa ei ole rajattu

käynnistysvaihe alkaa vuonna VVVV ja päättyy vuonna VVVV,

minkä jälkeen toteutus täydessä laajuudessa.

1.7.Hallinnointitapa (Hallinnointitavat) 6

 Suora hallinnointi, jonka komissio toteuttaa käyttämällä

yksiköitään, myös unionin edustustoissa olevaa henkilöstöään

   toimeenpanovirastoja

 Hallinnointi yhteistyössä jäsenvaltioiden kanssa

 Välillinen hallinnointi, jossa täytäntöönpanotehtäviä on siirretty

kolmansille maille tai niiden nimeämille elimille

kansainvälisille järjestöille ja niiden erityisjärjestöille (tarkennettava)

Euroopan investointipankille tai Euroopan investointirahastolle

varainhoitoasetuksen 208 ja 209 artiklassa tarkoitetuille elimille

julkisoikeudellisille yhteisöille

sellaisille julkisen palvelun tehtäviä hoitaville yksityisoikeudellisille elimille, jotka antavat riittävät rahoitustakuut

sellaisille jäsenvaltion yksityisoikeuden mukaisille elimille, joille on annettu tehtäväksi julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuden täytäntöönpano ja jotka antavat riittävät rahoitustakuut

henkilöille, joille on annettu tehtäväksi toteuttaa SEU-sopimuksen V osaston mukaisia yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan erityistoimia ja jotka nimetään asiaa koskevassa perussäädöksessä.

Jos käytetään useampaa kuin yhtä hallinnointitapaa, olisi annettava lisätietoja kohdassa ”Huomautukset”.

Huomautukset:

Ei sovelleta.

2.HALLINNOINTI

2.1.Seuranta- ja raportointisäännöt

Ilmoitetaan sovellettavat aikavälit ja edellytykset.

Ei sovelleta.

2.2.Hallinnointi- ja valvontajärjestelmä

2.2.1.Todetut riskit

Ei sovelleta.

2.2.2.Tiedot käyttöön otetusta sisäisestä valvontajärjestelmästä

Ei sovelleta.

2.2.3.Arvio tarkastusten kustannustehokkuudesta ja odotettavissa olevasta virheriskin tasosta

Ei sovelleta.

2.3.Toimenpiteet petosten ja sääntöjenvastaisuuksien ehkäisemiseksi

Ilmoitetaan käytössä olevat ja suunnitellut torjunta- ja suojatoimenpiteet.

Ei sovelleta.

3.EHDOTUKSEN/ALOITTEEN ARVIOIDUT RAHOITUSVAIKUTUKSET

3.1.Kyseeseen tulevat monivuotisen rahoituskehyksen otsakkeet ja menopuolen budjettikohdat

·Talousarviossa jo olevat budjettikohdat

Monivuotisen rahoituskehyksen otsakkeiden ja budjettikohtien mukaisessa järjestyksessä

Monivuo-tisen rahoitus-kehyksen otsake

Budjettikohta

Meno
laji

Rahoitusosuudet

Numero
[Nimi………………………...……………]

JM/ EI-JM 7

EFTA-mailta 8

ehdokas-mailta 9

kolman-silta mailta

Varainhoitoasetuk-sen 21 artiklan 2 kohdan b alakohdassa tarkoitetut rahoitusosuudet

1 Älykäs ja osallistava kasvu

04 06 01 – Sosiaalisen yhteenkuuluvuuden edistäminen ja köyhyyden pahimpien muotojen lieventäminen unionissa

Jaks.

EI

EI

EI

EI

·Uudet perustettaviksi esitetyt budjettikohdat

Monivuotisen rahoituskehyksen otsakkeiden ja budjettikohtien mukaisessa järjestyksessä

Monivuotisen rahoituskehyksen otsake

Budjettikohta

Meno
laji

Rahoitusosuudet

Numero
[Nimi………………………...……………]

JM/EI-JM

EFTA-mailta

ehdokas-mailta

kolman-silta mailta

varainhoitoasetuk-sen 21 artiklan 2 kohdan b alakohdassa tarkoitetut rahoitusosuudet

[XX.YY.YY.YY]

KYLLÄ/EI

KYLLÄ/EI

KYL-LÄ/EI

KYLLÄ/EI

3.2.Arvioidut vaikutukset menoihin

Ehdotettu muutos ei edellytä muutoksia monivuotisen rahoituskehyksen maksusitoumusmäärärahojen ja maksumäärärahojen vuotuisiin enimmäismääriin, jotka on vahvistettu asetuksessa (EU) N:o 223/2014. Maksusitoumusmäärärahojen vuotuinen jakautuminen FEAD-toimia varten säilyy muuttumattomana.

Ehdotus johtaa maksumäärärahojen aikaistamiseen 1. heinäkuuta 2020 alkavan ja 30. kesäkuuta 2021 päättyvän tilivuoden osalta jäljempänä esitetyn arvion mukaisesti.

3.2.1.Yhteenveto arvioiduista vaikutuksista menoihin

milj. euroa, käyvät hinnat (kolmen desimaalin tarkkuudella)

Monivuotisen rahoituskehyksen
otsake

Numero

1b

Älykäs ja osallistava kasvu

Pääosasto: EMPL

2020

2021

2022

2023

2024

YHTEENSÄ

• Toimintamäärärahat

1b: Taloudellinen, sosiaalinen ja alueellinen yhteenkuuluvuus

Vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahasto 

Sitoumukset

04 06 01 – Sosiaalisen yhteenkuuluvuuden edistäminen ja köyhyyden pahimpien muotojen lieventäminen unionissa

(1)



Maksut

04 06 01 – Sosiaalisen yhteenkuuluvuuden edistäminen ja köyhyyden pahimpien muotojen lieventäminen unionissa

(2)

41,920

25,200

0,000

-33,560

-33,560

0,00

Tiettyjen ohjelmien määrärahoista katettavat hallintomäärärahat 10  

Ei sovelleta.

(3)

Pääosaston EMPL määrärahat YHTEENSÄ

Sitoumukset

= 1+1a+3

Maksut

= 2+2a

+3

41,920

25,200

0,000

-33,560

-33,560

0,00



Toimintamäärärahat YHTEENSÄ

Sitoumukset

(4)

Maksut

(5)

41,920

25,200

0,000

-33,560

-33,560

0,00

• Tiettyjen ohjelmien määrärahoista katettavat hallintomäärärahat YHTEENSÄ

(6)

Monivuotisen rahoituskehyksen OTSAKKEESEEN 1b kuuluvat määrärahat YHTEENSÄ 

Sitoumukset

=4+6

Maksut

=5+6

41,920

25,200

0,000

-33,560

-33,560

0,00

Jos ehdotuksella/aloitteella on vaikutuksia useampaan otsakkeeseen:

• Toimintamäärärahat YHTEENSÄ

Sitoumukset

(4)

Maksut

(5)

• Tiettyjen ohjelmien määrärahoista katettavat hallintomäärärahat YHTEENSÄ

(6)

Monivuotisen rahoituskehyksen OTSAKKEISIIN 1–4 kuuluvat määrärahat YHTEENSÄ
(Viitemäärä)

Sitoumukset

=4+6

Maksut

=5+6

0

0





Monivuotisen rahoituskehyksen
otsake

5

”Hallintomenot”

milj. euroa (kolmen desimaalin tarkkuudella)

Vuosi
N

Vuosi
N+1

Vuosi
N+2

Vuosi
N+3

ja näitä seuraavat vuodet (ilmoitetaan kaikki vuodet, joille ehdotuksen/aloitteen vaikutukset ulottuvat, ks. kohta 1.6)

YHTEENSÄ

Pääosasto: <…….>

• Henkilöresurssit

• Muut hallintomenot

Pääosasto <…….> YHTEENSÄ

Määrärahat

Monivuotisen rahoituskehyksen OTSAKKEESEEN 5 kuuluvat määrärahat YHTEENSÄ

(Sitoumukset yhteensä = maksut yhteensä)

milj. euroa (kolmen desimaalin tarkkuudella)

2020

2021

2022

2023

2024

YHTEENSÄ

Monivuotisen rahoituskehyksen OTSAKKEISIIN 1–5 kuuluvat määrärahat YHTEENSÄ

Sitoumukset

Maksut

41,920

25,200

0,000

-33,560

-33,560

0,00

3.2.2.Arvioidut vaikutukset toimintamäärärahoihin

   Ehdotus/aloite ei edellytä toimintamäärärahoja

   Ehdotus/aloite edellyttää toimintamäärärahoja seuraavasti:

maksusitoumusmäärärahat, milj. euroa (kolmen desimaalin tarkkuudella)

Tavoitteet ja tuotokset

Vuosi
N

Vuosi
N+1

Vuosi
N+2

Vuosi
N+3

ja näitä seuraavat vuodet (ilmoitetaan kaikki vuodet, joille ehdotuksen/aloitteen vaikutukset ulottuvat, ks. kohta 1.6)

YHTEENSÄ

TUOTOKSET

Tyyp-pi 11

Keski-määr. Kustan-nukset

Lukumäärä

Kustan-nus

Lukumäärä

Kustan-nus

Lukumäärä

Kustan-nus

Lukumäärä

Kustan-nus

Lukumäärä

Kustan-nus

Lukumäärä

Kustan-nus

Lukumäärä

Kustan-nus

Kustan-nus

Lukumäärä yhteensä

ERITYISTAVOITE 1 12

- tuotos

- tuotos

- tuotos

Välisumma, erityistavoite 1

ERITYISTAVOITE 2 ...

- tuotos

Välisumma, erityistavoite 2

KAIKKI YHTEENSÄ

3.2.3.Arvioidut vaikutukset hallintomäärärahoihin

3.2.3.1.Yhteenveto

   Ehdotus/aloite ei edellytä hallintomäärärahoja.

   Ehdotus/aloite edellyttää hallintomäärärahoja seuraavasti:

milj. euroa (kolmen desimaalin tarkkuudella)

Vuosi
N 13

Vuosi
N+1

Vuosi
N+2

Vuosi
N+3

ja näitä seuraavat vuodet (ilmoitetaan kaikki vuodet, joille ehdotuksen/aloitteen vaikutukset ulottuvat, ks. kohta 1.6)

YHTEENSÄ

Monivuotisen rahoituskehyksen
OTSAKE 5

Henkilöresurssit

Muut hallintomenot

Monivuotisen rahoituskehyksen OTSAKE 5, välisumma

Monivuotisen rahoituskehyksen OTSAKKEESEEN 5 14 sisältymättömät

Henkilöresurssit

Muut
hallintomenot

Monivuotisen rahoituskehyksen
OTSAKKEESEEN 5 sisältymättömät, välisumma

YHTEENSÄ

Henkilöresursseja ja muita hallintomenoja koskeva määrärahatarve katetaan toimen hallinnointiin jo osoitetuilla pääosaston määrärahoilla ja/tai pääosastossa toteutettujen uudelleenjärjestelyjen tuloksena saaduilla määrärahoilla sekä tarvittaessa sellaisilla lisäresursseilla, jotka toimea hallinnoiva pääosasto voi saada käyttöönsä vuotuisessa määrärahojen jakomenettelyssä talousarvion puitteissa.    

3.2.3.2.Henkilöresurssien arvioitu tarve

   Ehdotus/aloite ei edellytä henkilöresursseja

   Ehdotus/aloite edellyttää henkilöresursseja seuraavasti:

Arvio kokoaikaiseksi henkilöstöksi muutettuna

Vuosi
N

Vuosi
N+1

Vuosi N+2

Vuosi N+3

ja näitä seuraavat vuodet (ilmoitetaan kaikki vuodet, joille ehdotuksen/aloitteen vaikutukset ulottuvat, ks. kohta 1.6)

• Henkilöstötaulukkoon sisältyvät virat/toimet (virkamiehet ja väliaikaiset toimihenkilöt)

XX 01 01 01 (päätoimipaikka ja komission edustustot EU:ssa)

XX 01 01 02 (EU:n ulkopuoliset edustustot)

XX 01 05 01 (epäsuora tutkimustoiminta)

10 01 05 01 (suora tutkimustoiminta)

Ulkopuolinen henkilöstö: (kokoaikaiseksi muutettuna) 15

XX 01 02 01 (kokonaismäärärahoista katettavat sopimussuhteiset toimihenkilöt, kansalliset asiantuntijat ja vuokrahenkilöstö)

XX 01 02 02 (sopimussuhteiset ja paikalliset toimihenkilöt, kansalliset asiantuntijat, vuokrahenkilöstö ja nuoremmat asiantuntijat EU:n ulkopuolisissa edustustoissa)

XX 01 04 yy  16

– päätoimipaikassa

– EU:n ulkopuolisissa edustustoissa

XX 01 05 02 (epäsuora tutkimustoiminta: sopimussuhteiset toimihenkilöt, kansalliset asiantuntijat ja vuokrahenkilöstö)

10 01 05 02 (suora tutkimustoiminta: sopimussuhteiset toimihenkilöt, kansalliset asiantuntijat ja vuokrahenkilöstö)

Muu budjettikohta (mikä?)

YHTEENSÄ

XX viittaa kyseessä olevaan toimintalohkoon eli talousarvion osastoon.

Henkilöresurssien tarve katetaan toimen hallinnointiin jo osoitetulla pääosaston henkilöstöllä ja/tai pääosastossa toteutettujen henkilöstön uudelleenjärjestelyjen tuloksena saadulla henkilöstöllä sekä tarvittaessa sellaisilla lisäresursseilla, jotka toimea hallinnoiva pääosasto voi saada käyttöönsä vuotuisessa määrärahojen jakomenettelyssä talousarvion puitteissa.

Kuvaus henkilöstön tehtävistä:

Virkamiehet ja väliaikaiset toimihenkilöt

Ulkopuolinen henkilöstö

3.2.4.Yhteensopivuus nykyisen monivuotisen rahoituskehyksen kanssa

Ehdotus/aloite on nykyisen monivuotisen rahoituskehyksen mukainen.

   Ehdotus/aloite edellyttää monivuotisen rahoituskehyksen asianomaisen otsakkeen rahoitussuunnitelman muuttamista.

Selvitys rahoitussuunnitelmaan tarvittavista muutoksista, mainittava myös kyseeseen tulevat budjettikohdat ja määrät

   Ehdotus/aloite edellyttää joustovälineen varojen käyttöön ottamista tai monivuotisen rahoituskehyksen tarkistamista.

Selvitys tarvittavista toimenpiteistä, mainittava myös kyseeseen tulevat rahoituskehyksen otsakkeet, budjettikohdat ja määrät.

3.2.5.Ulkopuolisten tahojen rahoitusosuudet

Ehdotuksen/aloitteen rahoittamiseen ei osallistu ulkopuolisia tahoja.

Ehdotuksen/aloitteen rahoittamiseen osallistuu ulkopuolisia tahoja seuraavasti (arvio):

määrärahat, milj. euroa (kolmen desimaalin tarkkuudella)

Vuosi
N

Vuosi
N+1

Vuosi
N+2

Vuosi
N+3

ja näitä seuraavat vuodet (ilmoitetaan kaikki vuodet, joille ehdotuksen/aloitteen vaikutukset ulottuvat, ks. kohta 1.6)

Yhteensä

Rahoitukseen osallistuva taho 

Yhteisrahoituksella katettavat määrärahat YHTEENSÄ

3.3.Arvioidut vaikutukset tuloihin

   Ehdotuksella/aloitteella ei ole vaikutuksia tuloihin.

   Ehdotuksella/aloitteella on vaikutuksia tuloihin seuraavasti:

vaikutukset omiin varoihin

vaikutukset sekalaisiin tuloihin

milj. euroa (kolmen desimaalin tarkkuudella)

Tulopuolen budjettikohta:

Käytettävissä olevat määrärahat kuluvana varainhoito-vuonna

Ehdotuksen/aloitteen vaikutus 17

Vuosi
N

Vuosi
N+1

Vuosi
N+2

Vuosi
N+3

ja näitä seuraavat vuodet (ilmoitetaan kaikki vuodet, joille ehdotuksen/aloitteen vaikutukset ulottuvat, ks. kohta 1.6)

Momentti ….

Vastaava(t) menopuolen budjettikohta (budjettikohdat) käyttötarkoitukseensa sidottujen sekalaisten tulojen tapauksessa.

Selvitys tuloihin kohdistuvan vaikutuksen laskentamenetelmästä.

(1)    EUVL C , , s. .
(2)    EUVL C , , s. .
(3)    Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 223/2014, annettu 11 päivänä maaliskuuta 2014, vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahastosta (EUVL L 72, 12.3.2014, s. 1).
(4)    ABM: toimintoperusteinen johtaminen; ABB: toimintoperusteinen budjetointi.
(5)    Sellaisina kuin nämä on määritelty varainhoitoasetuksen 54 artiklan 2 kohdan a ja b alakohdassa.
(6)    Kuvaukset eri hallinnointitavoista ja viittaukset varainhoitoasetukseen ovat saatavilla budjettipääosaston verkkosivuilla osoitteessa: http://www.cc.cec/budg/man/budgmanag/budgmanag_en.html
(7)    JM = jaksotetut määrärahat; EI-JM = jaksottamattomat määrärahat.
(8)    EFTA: Euroopan vapaakauppaliitto.
(9)    Ehdokasmaat ja soveltuvin osin Länsi-Balkanin mahdolliset ehdokasmaat.
(10)    Tekninen ja/tai hallinnollinen apu sekä EU:n ohjelmien ja/tai toimien toteuttamiseen liittyvät tukimenot (entiset BA-budjettikohdat), epäsuora ja suora tutkimustoiminta.
(11)    Tuotokset ovat tuloksena olevia tuotteita ja palveluita (esim. rahoitettujen opiskelijavaihtojen määrä tai rakennetut tiekilometrit).
(12)    Kuten kuvattu kohdassa 1.4.2. ”Erityistavoitteet”.
(13)    Vuosi N on ehdotuksen/aloitteen toteutuksen aloitusvuosi.
(14)    Tekninen ja/tai hallinnollinen apu sekä EU:n ohjelmien ja/tai toimien toteuttamiseen liittyvät tukimenot (entiset BA-budjettikohdat), epäsuora ja suora tutkimustoiminta.
(15)    AC = sopimussuhteiset toimihenkilöt, AL = paikalliset toimihenkilöt, END = kansalliset asiantuntijat, INT = vuokrahenkilöstö, JED = nuoremmat asiantuntijat EU:n ulkopuolisissa edustustoissa.
(16)    Toimintamäärärahoista katettavan ulkopuolisen henkilöstön enimmäismäärä (entiset BA-budjettikohdat).
(17)    Perinteiset omat varat (tulli- ja sokerimaksut) on ilmoitettava nettomääräisinä eli bruttomäärästä on vähennettävä kantokuluja vastaava 25 prosentin osuus.
Top