EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32022R0562

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2022/562, annettu 6 päivänä huhtikuuta 2022, asetusten (EU) N:o 1303/2013 ja (EU) N:o 223/2014 muuttamisesta siltä osin kuin on kyse koheesiopoliittisesta tukitoimesta Euroopan pakolaisten auttamiseksi (CARE)

PE/12/2022/REV/1

OJ L 109, 8.4.2022, p. 1–5 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2022/562/oj

8.4.2022   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 109/1


EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS (EU) 2022/562,

annettu 6 päivänä huhtikuuta 2022,

asetusten (EU) N:o 1303/2013 ja (EU) N:o 223/2014 muuttamisesta siltä osin kuin on kyse koheesiopoliittisesta tukitoimesta Euroopan pakolaisten auttamiseksi (CARE)

EUROOPAN PARLAMENTTI JA EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, jotka

ottavat huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 175 artiklan kolmannen kohdan ja 177 artiklan,

ottavat huomioon Euroopan komission ehdotuksen,

sen jälkeen kun esitys lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttäväksi säädökseksi on toimitettu kansallisille parlamenteille,

ottavat huomioon Euroopan talous- ja sosiaalikomitean antaman lausunnon (1),

ovat kuulleet alueiden komiteaa,

noudattavat tavallista lainsäätämisjärjestystä (2),

sekä katsovat seuraavaa:

(1)

Venäjän federaation äskettäin Ukrainaan kohdistama sotilaallinen hyökkäys ja meneillään oleva aseellinen konflikti ovat muuttaneet Euroopan turvallisuustilannetta perustavanlaatuisesti. Kyseisen sotilaallisen hyökkäyksen seurauksena unioniin ja erityisesti sen itäisiin osiin saapuu huomattava määrä ihmisiä. Tämä aiheuttaa lisähaasteita aikana, jolloin jäsenvaltioiden taloudet ovat vielä toipumassa covid-19-pandemian vaikutuksista.

(2)

Jäsenvaltiot voivat jo vastata muuttoliikkeeseen liittyviin haasteisiin rahoittamalla monenlaisia investointeja koheesiopolitiikan ohjelmiensa puitteissa Euroopan aluekehitysrahastosta, jäljempänä ’EAKR’, ja Euroopan sosiaalirahastosta, jäljempänä ’ESR’, sekä lisämäärärahoista, jotka on asetettu saataville koheesiota ja Euroopan alueita tukevana elpymisapuna, jäljempänä ’REACT-EU-väline’, josta tarjotaan tukea covid-19-pandemian ja sen sosiaalisten seurausten aiheuttaman kriisin vahinkojen korjaamisen edistämiseen sekä talouden vihreän, digitaalisen ja palautumiskykyä tukevan elpymisen pohjustamiseen. Toimet voivat kattaa investointeja sosiaalisen osallisuuden, terveydenhuollon, koulutuksen, työllisyyden, asumisen ja lastenhoidon aloilla, mukaan lukien investoinnit infrastruktuuriin, köyhien kaupunkialueiden elvyttäminen, maahantulijoiden alueellista ja koulutuksellista eristyneisyyttä vähentävät toimet ja yritysten perustaminen. Jäsenvaltiot voivat suunnata ohjelmiensa jäljellä olevia varoja uudelleen vastatakseen tällaisiin muuttoliikkeeseen liittyviin haasteisiin. Myös vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahastoa, jäljempänä ’FEAD-rahasto’, voidaan käyttää elintarvike- ja perushyödykeavun antamiseen niille, joihin Venäjän federaation sotilaallinen hyökkäys vaikuttaa, mukaan lukien kolmansien maiden kansalaiset.

(3)

REACT-EU-välineen lisämäärärahojen toteuttamisjärjestelyjen osalta on jo käytössä monenlaisia joustomahdollisuuksia, ja myös EAKR:lle, ESR:lle ja FEAD-rahastolle vuosien 2014–2020 monivuotisessa rahoituskehyksessä osoitettujen määrärahojen käyttöön on tarpeen lisätä joustovaraa. Koska Venäjän federaation sotilaallisesta hyökkäyksestä Ukrainaan johtuvan muuttoliikkeen haasteisiin on vastattava kiireellisesti, näihin haasteisiin vastaamiseksi toteutettujen toimien menojen olisi oltava tukikelpoisia kyseisen sotilaallisen hyökkäyksen alkamispäivästä. Lisäksi EAKR:n ja ESR:n käytön joustavuutta olisi lisättävä tällaisten toimien osalta, jotta ohjelmien käytettävissä olevat rahoitusvarat voidaan ottaa käyttöön nopeasti edellyttäen, että asianomainen toimi on linjassa tarvittaessa muutetun toimenpideohjelman kanssa. Tämä joustomahdollisuus olisi otettava käyttöön toimille jo tarjolla olevien lisärahoitusmahdollisuuksien lisäksi. Raportointijärjestelyjä, jotka koskevat tietoja näihin toimiin osallistuvista tahoista, olisi myös yksinkertaistettava.

(4)

Sen varmistamiseksi, että apua tarvitsevat voivat edelleen viipymättä saada apua FEAD-rahastosta, on aiheellista säätää, että jäsenvaltiot voivat muuttaa FEAD-rahastosta tuettujen toimenpideohjelmien tiettyjä osia ilman komission päätöstä.

(5)

Jotta käytettävissä olevan rahoituksen vaikutus voitaisiin maksimoida, koheesiopolitiikan puitteissa annettavan tuen olisi täydennettävä erityisesti turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastosta rahoitettavia toimia.

(6)

Covid-19-pandemian seuraukset ovat vaikuttaneet jäsenvaltioihin ennennäkemättömällä tavalla. Pandemian kokonaisvaikutus on aiheuttanut erittäin suuria paineita jäsenvaltioiden talousarvioihin, sillä jäsenvaltioiden on täytynyt tehdä yhtäkkiä huomattavasti entistä enemmän julkisia investointeja terveydenhuoltojärjestelmiin ja muihin talouden toimialoihin. Pandemia uhkasi häiritä myös vähävaraisimmille annettavaa tukea. Näin on muodostunut poikkeuksellinen tilanne, joka on edellyttänyt erityisiä toimenpiteitä.

(7)

Covid-19:n puhkeamisen vaikutuksiin reagoimiseksi Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksia (EU) N:o 1301/2013 (3) ja (EU) N:o 1303/2013 (4) muutettiin Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksella (EU) 2020/460 (5), jotta EAKR:stä, ESR:stä ja koheesiorahastosta, jäljempänä yhdessä ’rahastot’, ja Euroopan meri- ja kalatalousrahastosta tuettujen toimenpideohjelmien täytäntöönpano olisi joustavampaa. Kun kyseisen kriisin talouteen ja yhteiskuntiin kohdistuvat vakavat kielteiset vaikutukset entisestään pahenivat unionissa, näitä kahta asetusta muutettiin jälleen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksella (EU) 2020/558 (6).

Jotta voitiin reagoida covid-19-kriisin vaikutuksiin vähävaraisimpiin, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetusta (EU) N:o 223/2014 (7) muutettiin Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksella (EU) 2020/559 (8) covid-19:n puhkeamisen johdosta toteutettavien erityistoimenpiteiden käyttöön ottamiseksi FEAD-rahaston osalta. Kyseisillä muutoksilla on parannettu mahdollisuutta saada rahastojen käyttämätön tuki käyttöön ja yksinkertaistettu ohjelmien täytäntöönpanoon liittyviä menettelyvaatimuksia, jolloin niiden ansiosta on voitu tarjota jäsenvaltioille poikkeuksellista lisäjoustoa, jotta ne voivat keskittyä ennennäkemättömän kriisin edellyttämiin toimiin ja vastata tarpeeseen reagoida siihen nopeasti. Asetukseen (EU) N:o 1303/2013 Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksella (EU) 2020/2221 (9) tehdyllä lisämuutoksella otettiin käyttöön huomattavia lisämäärärahoja REACT-EU-välineen elpymisapuna, josta tarjotaan apua covid-19-pandemian ja sen sosiaalisten seurausten aiheuttaman kriisin vahinkojen korjaamisen edistämiseen sekä talouden vihreän, digitaalisen ja palautumiskykyä tukevan elpymisen pohjustamiseen.

Saman paketin yhteydessä muutettiin myös asetusta (EU) N:o 223/2014 Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksella (EU) 2021/177 (10), jotta jäsenvaltiot voisivat kohdentaa näitä lisävaroja vähävaraisimmille FEAD-rahaston täytäntöönpanon yhteydessä.

(8)

Vaikka ohjelmakaudelle 2014–2020 myönnetyt joustomahdollisuudet ja lisäresurssit ovat auttaneet jäsenvaltioita niiden kriisi- ja elpymistoimissa, uusien koronavirusmuunnosten, etenkin omikronmuunnoksen, ilmaantuminen ja rajoitusten laajamittainen tiukentaminen vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä ovat lisänneet kielteistä vaikutusta jäsenvaltioiden talouksiin ja yhteiskuntiin ja haitanneet koheesiopolitiikan ohjelmien ja FEAD-rahastosta tuettujen ohjelmien tavanomaista täytäntöönpanoa. Venäjän federaation äskettäinen sotilaallinen hyökkäys ja siitä johtuvat muuttovirrat ovat pahentaneet näitä vaikutuksia ja uhkaavat heikentää unionin talouden elpymistä entisestään. Asetuksessa (EU) 2020/558 tarkoitetun mahdollisuuden mukaisesti on sen vuoksi tarpeen säätää yhden kyseisellä asetuksella käyttöön otetun toimenpiteen poikkeuksellisesta jatkamisesta eli jatkaa tilivuotta 2020/2021 koskevaa mahdollisuutta soveltaa 100 prosentin osarahoitusosuutta myös sitä seuraavana tilivuonna.

(9)

Jotta voidaan keventää julkisiin talousarvioihin kohdistuvaa taakkaa, joka johtuu tarpeesta vastata kriisitilanteeseen, nopeuttaa ohjelmien täytäntöönpanoa ja mahdollistaa tarvittavat investoinnit alueiden elvyttämiseksi, jäsenvaltioille olisi annettava poikkeuksellinen mahdollisuus pyytää 100 prosentin osarahoitusosuuden soveltamista EAKR:n, ESR:n, koheesiorahaston ja FEAD-rahaston ohjelmiin myös tilivuonna 2021/2022.

(10)

Jotta voidaan noudattaa monivuotisessa rahoituskehyksessä vuosille 2022 ja 2023 vahvistettua maksujen enimmäismäärää, olisi vahvistettava enimmäismäärä kyseisinä vuosina suoritettaville maksuille, jotka johtuvat 100 prosentin osarahoitusosuuden soveltamisesta EAKR:ään, koheesiorahastoon ja ESR:ään. Edellyttäen, että varoja on käytettävissä, komission olisi maksettava mahdollisimman pian maksut, joita ei voida suorittaa näiden enimmäismäärien vuoksi, joko hyväksymällä tilit tai myöhemmin suoritettavilla maksuilla. Tällaiset maksujen lykkäykset eivät saisi vaikuttaa tilien hyväksymiseen eikä niillä saisi olla muita vaikutuksia.

(11)

Koska 100 prosentin osarahoitusosuuden soveltaminen ei vaikuta merkittävästi itse toimenpideohjelmien sisältöön, on aiheellista sallia sen nopea täytäntöönpano ilman komission päätöstä, joka koskee jäsenvaltioiden toimenpideohjelman rahoitustaulukoihin tekemien muutosten hyväksymistä. Jäsenvaltioiden olisi kuitenkin annettava tarkistetut rahoitustaulukot tiedoksi ennen kyseistä tilivuotta koskevan lopullisen maksatushakemuksen jättämistä. Mahdolliset tästä johtuvat muutokset, mukaan lukien indikaattorien arvot, voidaan tehdä osana seuraavaa ohjelmamuutosta tilivuoden päätyttyä.

(12)

Jäsenvaltiot eivät voi riittävällä tavalla saavuttaa tämän asetuksen tavoitetta eli ottaa käyttöön joustotoimenpiteitä tuen myöntämisessä rahastoista, vaan se voidaan ehdotetun toiminnan laajuuden ja vaikutusten vuoksi saavuttaa paremmin unionin tasolla. Sen vuoksi unioni voi toteuttaa toimenpiteitä Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 5 artiklassa vahvistetun toissijaisuusperiaatteen mukaisesti. Mainitussa artiklassa vahvistetun suhteellisuusperiaatteen mukaisesti tässä asetuksessa ei ylitetä sitä, mikä on tarpeen tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

(13)

Sen vuoksi asetukset (EU) N:o 1303/2013 ja (EU) N:o 223/2014 olisi muutettava tämän mukaisesti.

(14)

Koska Venäjän federaation sotilaallisesta hyökkäyksestä johtuvan muuttoliikkeen haasteisiin ja edelleen jatkuvaan covid-19-pandemian aiheuttamaan kansanterveyskriisiin on reagoitava kiireellisesti, olisi poikettava Euroopan unionista tehtyyn sopimukseen, Euroopan unionin toiminnasta tehtyyn sopimukseen ja Euroopan atomienergiayhteisön perustamissopimukseen liitetyssä, kansallisten parlamenttien asemasta Euroopan unionissa tehdyssä pöytäkirjassa N:o 1 olevassa 4 artiklassa tarkoitetusta kahdeksan viikon määräajasta.

(15)

Koska jäsenvaltioille on annettava mahdollisuus muuttaa ohjelmiaan ajoissa, jotta ne voivat hyötyä 100 prosentin osarahoitusosuudesta tilivuonna 2021/2022, tämän asetuksen olisi tultava voimaan kiireellisesti sitä päivää seuraavana päivänä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä,

OVAT HYVÄKSYNEET TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

Asetuksen (EU) N:o 1303/2013 muuttaminen

Muutetaan asetus (EU) N:o 1303/2013 seuraavasti:

1)

Lisätään 25 a artiklaan kohta seuraavasti:

”1 a.   Poiketen siitä, mitä 60 artiklan 1 kohdassa ja 120 artiklan 3 kohdan ensimmäisessä ja neljännessä alakohdassa säädetään, maksatushakemuksissa ilmoitettuihin menoihin voidaan soveltaa 100 prosentin osarahoitusosuutta tilivuonna, joka alkaa 1 päivänä heinäkuuta 2021 ja päättyy 30 päivänä kesäkuuta 2022, EAKR:stä, ESR:stä tai koheesiorahastosta tuetun ohjelman yhden tai useamman toimintalinjan osalta.

Poiketen siitä, mitä 30 artiklan 1 ja 2 kohdassa ja 96 artiklan 10 kohdassa säädetään, 100 prosentin osarahoitusosuuden soveltaminen ei edellytä komission päätöstä ohjelman muutoksen hyväksymisestä. Jäsenvaltion on annettava tarkistetut rahoitustaulukot komissiolle tiedoksi sen jälkeen, kun seurantakomitea on ne hyväksynyt. Kyseistä 100 prosentin osarahoitusosuutta sovelletaan ainoastaan, jos rahoitustaulukot on annettu komissiolle tiedoksi ennen 1 päivänä heinäkuuta 2021 alkavaa ja 30 päivänä kesäkuuta 2022 päättyvää tilivuotta koskevan lopullisen välimaksatushakemuksen jättämistä 135 artiklan 2 kohdan mukaisesti.

Kyseisen 100 prosentin osarahoitusosuuden soveltamisesta johtuvien lisämaksujen kokonaismäärä saa olla enintään 5 miljardia euroa vuonna 2022 ja enintään 1 miljardi euroa vuonna 2023.

Komissio suorittaa välimaksut soveltamalla asianomaisiin toimintalinjoihin ennen toisessa alakohdassa tarkoitettua tiedoksiantoa sovellettavaa osarahoitusosuutta. Poiketen siitä, mitä 135 artiklan 5 kohdassa säädetään, komissio maksaa 100 prosentin osarahoitusosuuden soveltamisesta johtuvat lisämäärät vastaanotettuaan kaikki tilivuotta 2021/2022 koskevat lopulliset välimaksatushakemukset, tarvittaessa määräsuhteessa kolmannessa alakohdassa säädettyjen enimmäismäärien noudattamiseksi.

Poiketen siitä, mitä 139 artiklan 7 kohdassa säädetään, 100 prosentin osarahoitusosuuden soveltamisesta johtuvat jäljellä olevat määrät, joita ei voida maksaa tilien hyväksymisen jälkeen kolmannessa alakohdassa säädettyjen enimmäismäärien noudattamiseksi, maksetaan vuonna 2024 tai myöhemmin.”

2)

Lisätään 65 artiklan 10 kohtaan alakohta seuraavasti:

”Poiketen siitä, mitä 9 kohdassa säädetään, Venäjän federaation sotilaallisesta hyökkäyksestä johtuvan muuttoliikkeen haasteisiin vastaamiseksi toteutettavien toimien menot ovat tukikelpoisia 24 päivästä helmikuuta 2022.”

3)

Lisätään 98 artiklaan kohta seuraavasti:

”4.   Venäjän federaation sotilaallisesta hyökkäyksestä johtuvan muuttoliikkeen haasteisiin vastaamiseksi toteutettavia toimia voidaan rahoittaa joko EAKR:stä tai ESR:stä myös toiseen rahastoon sovellettavien sääntöjen mukaisesti.

Tällaisissa tapauksissa nämä toimet on ohjelmoitava kyseisen toisen rahaston erityiseen toimintalinjaan ja niillä edistetään tämän toisen rahaston investointiprioriteetteja.

Jos toisessa alakohdassa tarkoitetun erityisen toimintalinjan mukaisista toimista on raportoitava osallistujia koskevia tietoja, kyseisten tietojen on perustuttava tietoon perustuviin arvioihin ja ne on rajoitettava koskemaan sitä, mikä on tuettujen henkilöiden kokonaismäärä ja alle 18-vuotiaiden lasten määrä.

Tätä kohtaa ei sovelleta Euroopan alueellinen yhteistyö -tavoitteen ohjelmiin.”

2 artikla

Asetuksen (EU) N:o 223/2014 muuttaminen

Muutetaan asetus (EU) N:o 223/2014 seuraavasti:

1)

Lisätään 9 artiklan 4 kohtaan alakohta seuraavasti:

”Ensimmäistä ja toista alakohtaa sovelletaan myös toimenpideohjelmien sellaisten osien muuttamiseen, joilla vastataan Venäjän federaation sotilaallisesta hyökkäyksestä johtuviin muuttoliikkeen haasteisiin.”

2)

Lisätään 20 artiklaan kohta seuraavasti:

”1 b.   Poiketen siitä, mitä 1 kohdassa säädetään, maksatushakemuksissa ilmoitettuihin menoihin voidaan soveltaa 100 prosentin osarahoitusosuutta 1 päivänä heinäkuuta 2021 alkavan ja 30 päivänä kesäkuuta 2022 päättyvän tilivuoden aikana.

Poiketen siitä, mitä 9 artiklan 1, 2 ja 3 kohdassa säädetään, 100 prosentin osarahoitusosuuden soveltaminen ei edellytä komission päätöstä ohjelman muutoksen hyväksymisestä. Jäsenvaltion on annettava liitteessä I esitettyjen toimenpideohjelmien mallien 5.1 kohdassa tarkoitettujen rahoitustaulukoiden tarkistukset komissiolle tiedoksi. Kyseistä 100 prosentin osarahoitusosuutta sovelletaan ainoastaan, jos rahoitustaulukot on annettu komissiolle tiedoksi ennen välimaksua koskevan lopullisen maksupyynnön, joka koskee 1 päivänä heinäkuuta 2021 alkavaa ja 30 päivänä kesäkuuta 2022 päättyvää tilivuotta, esittämistä 45 artiklan 2 kohdan mukaisesti.”

3)

Lisätään 22 artiklan 4 kohtaan alakohta seuraavasti:

”Poiketen siitä, mitä ensimmäisessä alakohdassa säädetään, Venäjän federaation sotilaallisesta hyökkäyksestä johtuvan muuttoliikkeen haasteisiin vastaamiseksi toteutettavien toimien menot ovat tukikelpoisia 24 päivästä helmikuuta 2022.”

3 artikla

Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan sitä päivää seuraavana päivänä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Strasbourgissa 6 päivänä huhtikuuta 2022.

Euroopan parlamentin puolesta

Puhemies

R. METSOLA

Neuvoston puolesta

Puheenjohtaja

C. BEAUNE


(1)  Lausunto annettu 23. maaliskuuta 2022 (ei vielä julkaistu virallisessa lehdessä).

(2)  Euroopan parlamentin kanta, vahvistettu 24. maaliskuuta 2022 (ei vielä julkaistu virallisessa lehdessä), ja neuvoston päätös, tehty 4. huhtikuuta 2022.

(3)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 1301/2013, annettu 17 päivänä joulukuuta 2013, Euroopan aluekehitysrahastosta ja Investoinnit kasvuun ja työpaikkoihin -tavoitetta koskevista erityissäännöksistä sekä asetuksen (EY) N:o 1080/2006 kumoamisesta (EUVL L 347, 20.12.2013, s. 289).

(4)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 1303/2013, annettu 17 päivänä joulukuuta 2013, Euroopan aluekehitysrahastoa, Euroopan sosiaalirahastoa, koheesiorahastoa, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastoa ja Euroopan meri- ja kalatalousrahastoa koskevista yhteisistä säännöksistä sekä Euroopan aluekehitysrahastoa, Euroopan sosiaalirahastoa, koheesiorahastoa ja Euroopan meri- ja kalatalousrahastoa koskevista yleisistä säännöksistä sekä neuvoston asetuksen (EY) N:o 1083/2006 kumoamisesta (EUVL L 347, 20.12.2013, s. 320).

(5)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2020/460, annettu 30 päivänä maaliskuuta 2020, asetusten (EU) N:o 1301/2013, (EU) N:o 1303/2013 ja (EU) N:o 508/2014 muuttamisesta siltä osin kuin on kyse erityistoimenpiteistä, jotta saataisiin liikkeelle investointeja jäsenvaltioiden terveydenhuoltojärjestelmiin ja muille talouden aloille covid-19:n puhkeamisen vastatoimena (Koronaviruksen vaikutusten lieventämistä koskeva investointialoite) (EUVL L 99, 31.3.2020, s. 5).

(6)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2020/558, annettu 23 päivänä huhtikuuta 2020, asetusten (EU) N:o 1301/2013 ja (EU) N:o 1303/2013 muuttamisesta siltä osin kuin on kyse erityistoimenpiteistä, joilla voidaan tarjota poikkeuksellista joustavuutta Euroopan rakenne- ja investointirahastojen käyttöön covid-19:n puhkeamisen vastatoimena (EUVL L 130, 24.4.2020, s. 1).

(7)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 223/2014, annettu 11 päivänä maaliskuuta 2014, vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahastosta (EUVL L 72, 12.3.2014, s. 1).

(8)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2020/559, annettu 23 päivänä huhtikuuta 2021, asetuksen (EU) N:o 223/2014 muuttamisesta covid-19:n puhkeamisen johdosta toteutettavien erityistoimenpiteiden osalta (EUVL L 130, 24.4.2020, s. 7).

(9)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2020/2221, annettu 23 päivänä joulukuuta 2020, asetuksen (EU) N:o 1303/2013 muuttamisesta lisämäärärahojen ja toteuttamisjärjestelyjen osalta tuen antamiseksi covid-19-pandemian ja sen sosiaalisten seurausten aiheuttaman kriisin vahinkojen korjaamisen edistämiseen sekä talouden vihreän, digitaalisen ja palautumiskykyä tukevan elpymisen pohjustamiseen (REACT-EU-väline) (EUVL L 437, 28.12.2020, s. 30).

(10)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2021/177, annettu 10 päivänä helmikuuta 2021, asetuksen (EU) N:o 223/2014 muuttamisesta covid-19:n leviämiseen liittyvän kriisin torjumiseksi toteutettavien erityistoimenpiteiden osalta (EUVL L 53, 16.2.2021, s. 1).


Top