EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32022D1276

Neuvoston päätös (YUTP) 2022/1276, annettu 21 päivänä heinäkuuta 2022, rajoittavista toimenpiteistä Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä heikentävien tai uhkaavien toimien johdosta annetun päätöksen 2014/145/YUTP muuttamisesta

ST/11119/2022/INIT

OJ L 194, 21.7.2022, p. 11–14 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2022/1276/oj

21.7.2022   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 194/11


NEUVOSTON PÄÄTÖS (YUTP) 2022/1276,

annettu 21 päivänä heinäkuuta 2022,

rajoittavista toimenpiteistä Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä heikentävien tai uhkaavien toimien johdosta annetun päätöksen 2014/145/YUTP muuttamisesta

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionista tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 29 artiklan,

ottaa huomioon unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan ehdotuksen,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Neuvosto hyväksyi 17 päivänä maaliskuuta 2014 päätöksen 2014/145/YUTP (1).

(2)

Unioni tukee edelleen määrätietoisesti Ukrainan suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta ja tuomitsee yhä Ukrainan alueellista koskemattomuutta heikentävät toimet ja politiikat.

(3)

Syyrian hallinto tukee muun muassa sotilaallisesti Venäjän ilman edeltävää provokaatiota toteuttamaa ja perusteetonta hyökkäyssotaa Ukrainaan. Tilanteen vakavuus huomioon ottaen neuvosto katsoo, että kuusi henkilöä ja yksi yhteisö, jotka osallistuvat Ukrainaan Venäjän joukkojen rinnalla taistelemaan lähetettävien syyrialaisten palkkasotilaiden värväykseen, olisi lisättävä päätöksen 2014/145/YUTP liitteessä olevaan luetteloon henkilöistä, yhteisöistä ja elimistä, joihin kohdistetaan rajoittavia toimenpiteitä.

(4)

Päätös 2014/145/YUTP olisi sen vuoksi muutettava tämän mukaisesti,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN PÄÄTÖKSEN:

1 artikla

Muutetaan päätöksen 2014/145/YUTP liite tämän päätöksen liitteen mukaisesti.

2 artikla

Tämä päätös tulee voimaan päivänä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tehty Brysselissä 21 päivänä heinäkuuta 2022.

Neuvoston puolesta

Puheenjohtaja

M. BEK


(1)  Neuvoston päätös 2014/145/YUTP, annettu 17 päivänä maaliskuuta 2014, rajoittavista toimenpiteistä Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä heikentävien tai uhkaavien toimien johdosta (EUVL L 78, 17.3.2014, s. 16).


LIITE

Lisätään seuraavat henkilöt ja yhteisö päätöksen 2014/145/YUTP liitteessä olevaan luetteloon henkilöistä, yhteisöistä ja elimistä:

Henkilöt

 

Nimi

Tunnistustiedot

Perusteet

Luetteloon merkitsemisen päivämäärä

”1176.

Muhammad AL-SALTI (Muhamad AL-SALTI, Akram Muhammad AL-SALTI, Muhammad SALTI) - محمد السلطي, أكرم السلطي, أكرم محمد السلطي, محمد

Kansalaisuus: syyrialainen

Asema: Palestiinan vapautusarmeijan komentaja

Sukupuoli: mies

Muhammad AL-SALTI on Palestiinan vapautusarmeijan komentaja, joka on ollut värväämässä palestiinalaisia taistelemaan Venäjän rinnalla Ukrainassa. Hän on sen vuoksi vastuussa toimista ja politiikoista, jotka heikentävät tai uhkaavat Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä tai Ukrainan vakautta ja turvallisuutta.

21.7.2022

1177.

Abu Hani SHAMMOUT (Abu Hani SHAMOUT, Abu SHAMMOUT, Hani SHAMMOUT) - أبو هاني شموط, أبو شموط, هاني شموط

Sukupuoli: mies

Abu Hani SHAMMOUT on entinen syyrialainen sotilashenkilö ja al-Ahdat al-Omariya -ryhmän johtaja, ja hän on yhdessä venäläisten värvääjien kanssa vastuussa syyrialaisten palkkasotilaiden värväyksestä Damaskoksen eteläpuolella sijaitsevista Yaldasta, Babilasta ja Beit Sahemista taistelemaan Venäjän joukoissa Libyassa ja Ukrainassa. Wagner Group on määrännyt hänet suoraan valvomaan veteraanien värväystä. Hän on sen vuoksi vastuussa toimista ja politiikoista, jotka heikentävät tai uhkaavat Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä tai Ukrainan vakautta ja turvallisuutta.

21.7.2022

1178.

Nabeul AL-ABDULLAH (Nabel AL-ABDULLAH, Nabel AL-ABDALLAH, Nabel ABDALLAH, Nabel ABDULLAH) - نابل عبدالله, نابل العبدالله

Asema: Suqaylabiyahin kaupungin kansallisten puolustusjoukkojen komentaja

Sukupuoli: mies

Nabeul AL-ABDULLAH on Suqaylabiyahin kaupungin kansallisten puolustusjoukkojen komentaja. Hän on valvonut Ukrainaan Venäjän rinnalla taistelemaan lähetettävien syyrialaisten palkkasotilaiden värväystä Venäjän hyökkäyssodan alusta lähtien. Hän on sen vuoksi vastuussa toimista ja politiikoista, jotka heikentävät tai uhkaavat Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä tai Ukrainan vakautta ja turvallisuutta.

21.7.2022

1179.

Simon AL WAKIL (Simon WAKIL, Simon Al WAQIL, Simon WAQIL, Simon AL WAKEEL, Simon WAKEEL) - سيمون الوكيل, سيمون

Asema: Mahardan kaupungin kansallisten puolustusjoukkojen komentaja

Sukupuoli: mies

Simon AL WAKIL on Mahardan kaupungin (Hama) kansallisten puolustusjoukkojen komentaja. Hän tekee suoraa yhteistyötä Venäjän joukkojen komentajien kanssa Syyriassa ja toimii aktiivisesti välittäjänä operaatioissa, joilla värvätään vapaaehtoisia taistelemaan Ukrainassa Venäjän rinnalla. Hän on sen vuoksi vastuussa toimista ja politiikoista, jotka heikentävät tai uhkaavat Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä tai Ukrainan vakautta ja turvallisuutta.

21.7.2022

1180.

Fawaz Mikhail GERGES - فواز ميخائيل جرجس

Asema: liikemies, Al Sayyad Company for Guarding and Protection Services -yhtiön toimitusjohtaja

Sukupuoli: mies

Fawaz Mikhail Gerges on Al-Sayyad Company for Guarding and Protection Services Ltd:n johtaja; kyseessä on Syyriassa vuonna 2017 perustettu ja Wagner Groupin valvoma yksityinen syyrialainen turvallisuusalan yhtiö, joka suojaa Venäjän intressejä (fosfaatit, kaasu ja öljyalueiden turvaaminen). Hän on vastuussa palkkasotilaiden värväyksestä Venäjän joukkojen tueksi Libyassa ja Ukrainassa. Hän on sen vuoksi vastuussa toimista ja politiikoista, jotka heikentävät tai uhkaavat Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä tai Ukrainan vakautta ja turvallisuutta.

21.7.2022

1181.

Yasar Hussein IBRAHIM (Yassar Hussein IBRAHIM, Yassar IBRAHIM) - ياسر حسين ابراهيم

Kansalaisuus: syyrialainen

Syntymäaika: 9.4.1983,

Syntymäpaikka: Damaskos

Sukupuoli: mies

Yasar Hussein Ibrahim on yksi Al-Sayyad Company for Guarding and Protection Services Ltd:n omistajista; kyseessä on Syyriassa vuonna 2017 perustettu ja Wagner Groupin valvoma yksityinen syyrialainen turvallisuusalan yhtiö, joka suojaa Venäjän intressejä (fosfaatit, kaasu ja öljyalueiden turvaaminen). Yhtiö värvää syyrialaisia palkkasotilaita Libyaan ja Ukrainaan. Yasar Hussein Ibrahim on näin ollen vastuussa sellaisten toimien tai politiikkojen tukemisesta tai täytäntöönpanosta, jotka heikentävät tai uhkaavat Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä tai Ukrainan vakautta tai turvallisuutta.

21.7.2022”

Yhteisöt

 

Nimi

Tunnistustiedot

Perusteet

Luetteloon merkitse-misen päivä-määrä

”102.

Al-Sayyad Company for Guarding and Protection Services Ltd (aka ”ISIS Hunters”) - شركة الصياد لخدمات الحراسة والحماية

Perustamispäivä: 2017

Päätoimipaikka: Al Suqaylabiya (Haman alue)

Al-Sayyad Company for Guarding and Protection Services Ltd on Syyriassa vuonna 2017 perustettu ja Wagner Groupin valvoma yksityinen syyrialainen turvallisuusalan yhtiö, joka suojaa Venäjän intressejä (fosfaatit, kaasu ja öljyalueiden turvaaminen). Nimellä ”ISIS Hunters” toimiva yhtiö värvää syyrialaisia palkkasotilaita Libyaan ja Ukrainaan. Yhtiö on näin ollen vastuussa sellaisten toimien tai politiikkojen tukemisesta tai täytäntöönpanosta, jotka heikentävät tai uhkaavat Ukrainan alueellista koskemattomuutta, suvereniteettia ja itsenäisyyttä tai Ukrainan vakautta tai turvallisuutta.

21.7.2022”


Top