EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32020Y0626(01)

Euroopan järjestelmäriskikomitean suositus, annettu 27 päivänä toukokuuta 2020, osingonjaon rajoittamisesta covid-19-pandemian aikana (EJRK/2020/7) 2020/C 212/01

OJ C 212, 26.6.2020, p. 1–6 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

26.6.2020   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 212/1


EUROOPAN JÄRJESTELMÄRISKIKOMITEAN SUOSITUS,

annettu 27 päivänä toukokuuta 2020,

osingonjaon rajoittamisesta covid-19-pandemian aikana

(EJRK/2020/7)

(2020/C 212/01)

EUROOPAN JÄRJESTELMÄRISKIKOMITEAN HALLINTONEUVOSTO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon finanssijärjestelmän makrotason vakauden valvonnasta Euroopan unionissa ja Euroopan järjestelmäriskikomitean perustamisesta 24 päivänä marraskuuta 2010 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1092/2010 (1) ja erityisesti sen 3 artiklan 2 kohdan b, d ja f alakohdan sekä 16–18 artiklan,

ottaa huomioon Euroopan järjestelmäriskikomitean työjärjestyksen hyväksymisestä 20 päivänä tammikuuta 2011 tehdyn Euroopan järjestelmäriskikomitean päätöksen EJRK/2011/1 (2) ja erityisesti sen 15 artiklan 3 kohdan e alakohdan sekä 18–20 artiklan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Koronavirustaudin (covid-19) aiheuttama kriisi on kehittynyt nopeasti dramaattisesta terveydenhuollon hätätilanteesta vakavaksi taloudelliseksi häiriöksi, joka voi kehittyä edelleen systeemiseksi finanssikriisiksi. Ei ole varmaa, kuinka kauan kriisi kestää ja kuinka vakava se voi olla. On selvä tarve sille, että rahoituslaitokset ylläpitävät riittävän suuria pääomia järjestelmäriskin pienentämiseksi ja talouden elpymisen edistämiseksi.

(2)

Useat Euroopan järjestelmäriskikomitean (EJRK) jäsenviranomaiset eli Euroopan pankkiviranomainen (3) (EBA), Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomainen (4) (EIOPA), Euroopan keskuspankki (5) (EKP) ja monet kansalliset viranomaiset ovat kannustaneet unionissa toimivia pankkeja, vakuutuksenantajia ja jälleenvakuuttajia pidättymään vapaaehtoisista maksuista (kuten osingoista, bonuksista ja osakkeiden takaisinostoista, joiden tarkoituksena tuoton maksu osakkeenomistajille). Näillä toimenpiteillä voidaan parantaa rahoitusalan häiriönsietokykyä, vahvistaa sen kykyä jatkaa luotonantoa reaalitaloudelle stressitilanteissa ja vähentää covid-19-pandemiaan liittyvistä riskeistä johtuvaa rahoituslaitosten maksukyvyttömyysriskiä.

(3)

EJRK vastaa rahoitusjärjestelmän makrotason vakauden valvonnasta unionissa, ja sen tulisi edistää sisämarkkinoiden moitteetonta toimintaa ja tällöin varmistaa, että finanssiala edistää talouskasvua kestävällä tavalla. EJRK suhtautuu myönteisesti jäsenviranomaistensa aloitteisiin ja antaa niille täyden tukensa, mutta se katsoo myös tarpeelliseksi antaa suosituksen sen varmistamiseksi, että rahoitussektorin rahoituslaitokset, jotka voivat aiheuttaa riskin rahoitusvakaudelle, säilyttävät pääomien tason korkeana.

(4)

Tässä suosituksessa otetaan huomioon pankkien myötäsyklinen käyttäytyminen ja niiden ratkaisevan tärkeä tehtävä taloudessa. Suosituksen tavoitteena on rajoittaa pankkien voittojen ja pääoman jakamista, jotta parannettaisiin niiden häiriönsietokykyä kriisin aikana ja edistettäisiin tarvittavaa luotonantoa reaalitaloudelle. Sillä pyritään myös vähentämään riskiä siitä, että pankkien osakkeenomistajat tai ylin johto käyttäisivät pääomia omaksi hyödykseen tapauksissa, joissa valtiot tukevat pankkeja kriisin aikana. Lisäksi toimet, joissa pankit käyttävät osinkojen maksua markkinoille suunnattuna osoituksena vahvuudestaan, voivat heikentää varovaisempien rahoituslaitosten suhteellista asemaa ja leimata niitä. Viimeksi mainittu perustelu tukee laajapohjaisten, koordinoitujen ja velvoittavien toimien tarvetta. Sijoituspalveluyritykset kuuluvat tässä suosituksessa tarkoitettuun rahoituslaitosten luetteloon, sillä niillä on tärkeä rooli markkinoiden toiminnan kannalta ja ne voivat aiheuttaa samankaltaisia riskejä pankeille.

(5)

Tässä suosituksessa otetaan huomioon riski, jonka meneillään oleva kriisi aiheuttaa vakuutuksenantajien ja jälleenvakuuttajien vakavaraisuudelle. On todennäköistä, että uuteen liiketoimintaan perustuvat rahavirrat pienenevät ja samalla velkojen määrä lisääntyy, mikä johtuu pidentyneestä erittäin matalien korkojen kaudesta ja heikentyneistä varojen tuottonäkymistä. Koska vakuutuksenantajien ja jälleenvakuuttajien rooli rahoitusalalla on erittäin merkittävä, riskejä aiheuttaa on myös yhteisen riskien vähentämisstrategian soveltaminen, kuten korkeatuottoisten yritysten joukkolainojen myynti, minkä vaikutusta laajat luottoluokitusten alentamiset kärjistäisivät. Lisäksi pankkien osalta esitetty perustelu, jonka mukaan osingonmaksua pidetään markkinoilla merkkinä vahvuudesta ja osingonjaon rajoittaminen johtaa leimautumiseen, koskee myös vakuutuksenantajia ja jälleenvakuuttajia.

(6)

Tämä suositus on tarkoitettu kattamaan myös keskusvastapuolet, koska niillä on järjestelmän kannalta merkittävä rooli rahoitusmarkkinoiden transaktioiden selvityksessä. Ylläpitämällä täydentäviä omia varoja keskusvastapuolet pystyisivät kattamaan muut kuin maksukyvyttömyydestä johtuvat tappiot, mikä on erityisen tärkeää suhteessa operatiiviseen riskiin, jonka keskusvastapuolet kattavat omilla varoillaan clearingosapuolilta saatavien maksujen sijaan. Tällä suosituksella varmistetaan johdonmukaisuus finanssilaitosten kesken aikana, jolloin transaktioiden suuremmat määrät markkinoilla voivat lisätä keskusvastapuolten tuottoja, ja tarvittaessa mahdollistetaan se, että keskusvastapuolet kasvattavat omaa osuuttaan maksukyvyttömyyden varalta toteutettavissa järjestelyissä vapaaehtoisesti, ottaen huomioon markkinoiden suuremmasta volatiliteetista johtuvan yleisen riskin kasvun. Lisäksi on tarkoitus, että keskusvastapuolien omien varojen ylläpitäminen vähentäisi sen vaihtoehdon todennäköisyyttä, että veronmaksajien rahoja käytettäisiin (maksukyvyttömyyteen liittyvien tai liittymättömien) tappioiden kattamiseen aikana, jolloin julkisen talouden menoihin kohdistuu jo ennestään erityisiä paineita. Kaiken kaikkiaan on tärkeää, että keskusvastapuolet ylläpitävät riittävästi maksettuja omia varoja alkumarginaalien ja maksukyvyttömyysrahastojen lisäksi.

(7)

Tämän suosituksen tarkoituksena on kattaa sellaiset rahoituslaitosten toimet, jotka vähentävät niiden omien varojen määrää ja laatua tai niiden tappioidenkantokykyä covid-19-kriisiin aikana. Tämä käsittää osinkojen maksamisen, kantaosakkeiden takaisinostot ja muuttuvien palkkioiden maksamisen. Jos rahoituslaitoksen aikomuksena on kantaosakkeiden korvaaminen, toimi on tämän suosituksen kanssa yhteensopiva.

(8)

Tässä suosituksessa tunnustetaan sisämarkkinoita ohjaavat periaatteet sekä pääoman vapaan liikkuvuuden ja riskinjaon rooli unionissa kasvua edistävänä tekijänä. Siinä pyritään ottamaan huomioon riski mahdollisten kielteisten rajat ylittävien ulkoisvaikutusten syntymisestä rahoituslaitosten vaikeina aikoina tekemien päätösten seurauksena. Finanssialan häiriöiden aikana sijoituksia siirretään usein turvallisempiin kohteisiin tai painotetaan kotimaahan, millä voi olla kielteisiä vaikutuksia paikallisten talouksien kannalta. Tässä suosituksessa kannustetaan asiaan liittyviä viranomaisia vuoropuheluun, kun ne harkitsevat unionin rahoituslaitosten tytäryritysten maksuille asetettavia rajoituksia.

(9)

Sääntelyjärjestelmät ovat erilaisia alasta ja jäsenvaltiosta riippuen, ja asiaan liittyvien viranomaisten olisi harkittava kaikkien – sekä unionin että kansallisen lainsäädännön nojalla – käytettävissä olevien valvontavälineiden, kuten suositusten tai ohjeiden, käyttöä tämän suosituksen tavoitteiden saavuttamiseksi lainsäädännön sallimissa rajoissa.

(10)

Tähän suositukseen sisältyy luettelo rahoituslaitoksista, joihin rajoituksia olisi vähintään sovellettava. Viranomaisilla on mahdollisuus asettaa rajoituksia myös muille rahoituslaitoksille, jotka myöntävät lainoja reaalitaloudelle, kuten rahoitusleasingyhtiöille.

(11)

Tämän suosituksen tarkoituksena on tukea EKP:n, EBAn, EIOPAn ja kansallisten viranomaisten aiempia aloitteita ja vahvistaa perustaa yhdenmukaiselle lähestymistavalle koko unionissa ja rahoitusalan eri segmenteillä, ottaen samalla huomioon näiden segmenttien ratkaisevan tärkeän roolin reaalitalouden kannalta kriisiaikoina. Perimmäisenä tavoitteena on, että rahoituslaitosten pääoman taso ja tappionsietokyky säilyvät riittävinä nykyisen kriisin vaikutusten lieventämiseksi ja siten koko Euroopan talouden tasaisemman elpymisen edistämiseksi.

(12)

Tämä suositus ei vaikuta keskuspankkien rahapoliittiseen toimivaltaan unionissa.

(13)

EJRK:n suositukset julkaistaan sen jälkeen kun niille, joille suositus on osoitettu, on ilmoitettu julkaisemisaikeista, ja sen jälkeen kun EJRK:n hallintoneuvosto on ilmoittanut Euroopan unionin neuvostolle aikeestaan julkaista ne ja antanut neuvostolle mahdollisuuden ottaa tähän kantaa,

ON ANTANUT TÄMÄN SUOSITUKSEN:

1 JAKSO

SUOSITUS

Suositus A – Voitonjaon rajoittaminen

Suositetaan, että asiaan liittyvät viranomaiset edellyttävät vähintään 1 päivään tammikuuta 2021 saakka, että niiden valvontavaltuuksien piiriin kuuluvat rahoituslaitokset (6) pidättyvät seuraavista toimista:

a)

osingonjako tai peruuttamaton sitoumus osingonjaosta;

b)

kantaosakkeiden takaisinosto;

c)

olennaista riskinottoa edellyttävissä tehtävissä toimiville maksettavaa muuttuvaa korvausta koskevan velvoitteen perustaminen,

jotka heikentävät omien varojen määrää tai laatua ryhmittymän tasolla unionissa (tai yksittäisen laitoksen tasolla, jos rahoituslaitos ei kuulu ryhmittymään unionin tasolla) ja soveltuvin osin alakonsolidointiryhmän tai yksittäisen laitoksen tasolla.

2 JAKSO

SOVELTAMINEN

1.   Määritelmät

1.

Tässä suosituksessa käytetään seuraavia määritelmiä:

a)

’asiaan liittyvällä viranomaisella’ tarkoitetaan

i)

toimivaltaista viranomaista;

ii)

viranomaista, jonka tehtäviin kuuluu makrovakauspoliittisten toimenpiteiden vahvistaminen ja/tai käyttöönotto; tällaisia viranomaisia ovat esimerkiksi

1.

Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2013/36/EU (7) VII osaston 4 luvun tai Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 575/2013 (8) 458 artiklan 1 kohdan mukainen nimetty viranomainen;

2.

makrovakausviranomainen, jonka tavoitteet, järjestelyt, tehtävät, valtuudet, keinot, tilintekovelvollisuus ja muut ominaisuudet ovat suosituksen EJRK/2011/3 (9) mukaiset.

b)

’toimivaltaisella viranomaisella’ tarkoitetaan tapauksen mukaan asetuksen (EU) N:o 575/2013 4 artiklan 1 kohdan 40 alakohdassa tai Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2009/138/EY (10) 13 artiklan 10 kohdassa määriteltyä tai Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 648/2012 (11) 22 artiklassa tarkoitettua toimivaltaista viranomaista tai valvontaviranomaista;

c)

’rahoituslaitoksella’ tarkoitetaan mitä tahansa seuraavista yrityksistä, joiden päätoimipaikka tai kotipaikka on unionissa:

i)

asetuksen (EU) N:o 575/2013 4 artiklan 1 kohdan 3 alakohdassa määritelty laitos;

ii)

direktiivin 2009/138/EY 13 artiklan 1 kohdassa määritelty vakuutusyritys;

iii)

direktiivin 2009/138/EY 13 artiklan 4 kohdassa määritelty jälleenvakuutusyritys;

iv)

asetuksen (EU) N:o 648/2012 2 artiklan 1 kohdassa määritelty keskusvastapuoli;

d)

’olennaista riskinottoa edellyttävissä tehtävissä toimivalla’ tarkoitetaan tapauksen mukaan henkilöstöryhmän jäsentä, jonka ammatillisella toiminnalla on olennainen vaikutus rahoituslaitoksen riskiprofiiliin, mukaan lukien direktiivin 2013/36/EU 92 artiklan 2 kohdassa tai komission delegoidun asetuksen (EU) 2015/35 (12) 275 artiklan 1 kohdan c alakohdassa tarkoitettuun henkilöstöryhmään kuuluva henkilö tai asetuksen (EU) N:o 648/2012 2 artiklan 29 kohdassa määritelty keskusvastapuolen ylin johto;

e)

’kriisinratkaisuviranomaisella’ tarkoitetaan direktiivin 2014/59/EU (13) 2 artiklan 1 kohdan 18 alakohdassa määriteltyä viranomaista.

2.   Vapautukset

Asiaan liittyvät viranomaiset voivat vapauttaa rahoituslaitoksen minkä tahansa suosituksessa A olevassa a–c alakohdassa tarkoitetun toimen toteuttamista koskevasta rajoituksesta, jos kyseinen rahoituslaitos on lain mukaan velvollinen toteuttamaan kyseisen toimen.

3.   Soveltamiskriteerit

1.

Asiaan liittyvät viranomaiset noudattavat tätä suositusta soveltaessaan seuraavia kriteerejä:

a)

suhteellisuusperiaatteeseen olisi kiinnitettävä asianmukaisesti huomiota, ottaen erityisesti huomioon rahoituslaitosten luonteen ja niiden kyvyn myötävaikuttaa covid-19-kriisistä rahoitusvakaudelle aiheutuvan järjestelmäriskin lieventämiseen ja talouden elpymiseen;

b)

sääntelyerojen hyväksikäyttöä olisi vältettävä;

c)

asiaan liittyvien viranomaisten olisi säännöllisesti arvioitava asettamiensa voitonjakoa koskevien rajoitusten vaikutusta, ottaen huomioon tämän suosituksen tavoitteet.

2.

Suosituksessa A olevaa a ja b kohtaa sovellettaessa noudatetaan seuraavia erityisiä kriteerejä. Arvioidessaan, onko asianmukaista soveltaa rajoituksia alakonsolidointiryhmän tasolla vai yksittäisen laitoksen tasolla, asiaan liittyvien viranomaisten suositetaan noudattavan seuraavia periaatteita:

a)

Periaate 1: Samalla kun asiaan liittyvät viranomaiset ottavat huomioon tarpeen ehkäistä tai lieventää rahoitusvakauteen kohdistuvaa järjestelmäriskiä omassa jäsenvaltiossaan ja unionissa, niiden olisi tuettava sisämarkkinoiden moitteetonta toimintaa ja otettava huomioon tarve sille, että rahoitussektori edistää kestävällä tavalla talouskasvua jäsenvaltioissa ja koko unionissa.

b)

Periaate 2: Asiaan liittyvien viranomaisten olisi varmistettava, että millään rajoituksella ei ole suhteettomia kielteisiä vaikutuksia muiden jäsenvaltioiden tai koko unionin rahoitusjärjestelmään tai sen osiin.

c)

Periaate 3: Asiaan liittyvien viranomaisten olisi tehtävä tiivistä yhteistyötä keskenään ja asiaan liittyvien kriisinratkaisuviranomaisten kanssa, tarvittaessa myös kollegioissa.

4.   Seurannan aikarajat

Asetuksen (EU) N:o 1092/2010 17 artiklan 1 kohdan mukaan niiden, joille suositus on osoitettu, on ilmoitettava Euroopan parlamentille, neuvostolle, komissiolle ja EJRK:lle suositusten perusteella toteutetuista toimista ja perusteltava mahdollinen toimien toteuttamatta jättäminen. Ilmoitukset on toimitetaan liitteenä olevalla lomakkeella viimeistään 31 päivänä heinäkuuta 2020.

5.   Suosituksen muuttaminen

Hallintoneuvosto päättää tämän suosituksen muuttamisesta ja muuttamisen ajankohdasta. Tällaiset muutokset voivat koskea erityisesti suosituksen A soveltamisajan pidentämistä.

6.   Seuranta ja arviointi

1.

EJRK:n hallintoneuvosto arvioi suosituksen kohteiden ilmoittamia toimia ja perusteluja sekä tarvittaessa päättää, onko yksittäinen suosituksen kohde jättänyt noudattamatta tätä suositusta perustelematta asianmukaisesti, miksi se ei ole ryhtynyt toimiin.

2.

EJRK:n suositusten noudattamisen arviointia koskevassa ja arviointiin sovellettavaa menettelyä kuvaavassa käsikirjassa esitettyjä menetelmiä ei sovelleta.

Tehty Frankfurt am Mainissa 27 päivänä toukokuuta 2020.

EJRK:n sihteeristön päällikkö,

EJRK:n hallintoneuvoston puolesta

Francesco MAZZAFERRO


(1)  EUVL L 331, 15.12.2010, s. 1.

(2)  EUVL C 58, 24.2.2011, s. 4.

(3)  https://eba.europa.eu/eba-provides-additional-clarity-on-measures-mitigate-impact-covid-19-eu-banking-sector.

(4)  https://www.eiopa.europa.eu/content/eiopa-statement-dividends-distribution-and-variable-remuneration-policies-context-covid-19_en.

(5)  Euroopan keskuspankin suositus EKP/2020/19, annettu 27 päivänä maaliskuuta 2020, osingonjaosta COVID-19-pandemian aikana ja suosituksen EKP/2020/1 kumoamisesta (EUVL C 102 I, 30.3.2020, s. 1).

(6)  Tähän eivät sisälly rahoituslaitosten sivuliikkeet.

(7)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2013/36/EU, annettu 26 päivänä kesäkuuta 2013, oikeudesta harjoittaa luottolaitostoimintaa ja luottolaitosten ja sijoituspalveluyritysten vakavaraisuusvalvonnasta, direktiivin 2002/87/EY muuttamisesta sekä direktiivien 2006/48/EY ja 2006/49/EY kumoamisesta (EUVL L 176, 27.6.2013, s. 338).

(8)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 575/2013, annettu 26 päivänä kesäkuuta 2013, luottolaitosten ja sijoituspalveluyritysten vakavaraisuusvaatimuksista ja asetuksen (EU) N:o 648/2012 muuttamisesta (EUVL L 176, 27.6.2013, s. 1).

(9)  Euroopan järjestelmäriskikomitean suositus, annettu 22 päivänä joulukuuta 2011, kansallisten viranomaisten makrovakauspoliittisista valtuuksista (EUVL C 41, 14.2.2012, s. 1).

(10)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi, annettu 25 päivänä marraskuuta 2009, vakuutus- ja jälleenvakuutustoiminnan aloittamisesta ja harjoittamisesta (Solvenssi II) (EUVL L 335, 17.12.2009, s. 1).

(11)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 648/2012, annettu 4 päivänä heinäkuuta 2012, OTC-johdannaisista, keskusvastapuolista ja kauppatietorekistereistä (EUVL L 201, 27.7.2012, s. 1).

(12)  Komission delegoitu asetus (EU) 2015/35, annettu 10 päivänä lokakuuta 2014, vakuutus- ja jälleenvakuutustoiminnan aloittamisesta ja harjoittamisesta annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2009/138/EY täydentämisestä (Solvenssi II) (EUVL L 12, 17.1.2015, s. 1).

(13)  Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2014/59/EU, annettu 15 päivänä toukokuuta 2014, luottolaitosten ja sijoituspalveluyritysten elvytys- ja kriisinratkaisukehyksestä sekä neuvoston direktiivin 82/891/ETY, Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivien 2001/24/EY, 2002/47/EY, 2004/25/EY, 2005/56/EY, 2007/36/EY, 2011/35/EU, 2012/30/EU ja 2013/36/EU ja asetusten (EU) N:o 1093/2010 ja (EU) N:o 648/2012 muuttamisesta (EUVL L 173, 12.6.2014, s. 190).


LIITE

Ilmoittaminen tämän suosituksen johdosta toteutetuista toimista

1.   Suosituksen kohdetta koskevat tiedot

Suositus

 

Suosituksen kohteen kotimaa

 

Laitos

 

Vastaajan rooli (*1)

 

Vastaajan nimi ja yhteystiedot

 

Ilmoituspäivä

 

2.   Toimia koskeva ilmoitus

Suositus

Noudatatteko suositusta? (kyllä / ei / ei sovellu)

Kuvailkaa suosituksen noudattamiseksi toteutettuja toimia

Jos ette noudata suositusta tai noudatatte sitä vain osittain, esittäkää asianmukaiset perustelut

Antakaa yksityiskohtaiset tiedot (esim. linkki, virallinen lehti, julkaisunumero) tämän suosituksen perusteella hyväksytystä toimenpiteestä

Suositus A (a)

 

 

 

 

Suositus A (b)

 

 

 

 

Suositus A (c)

 

 

 

 

3.   Huomautukset

1.

Tätä lomaketta käytetään asetuksen (EU) N:o 1092/2010 17 artiklan 1 kohdassa edellytettyä ilmoitusta varten.

2.

Suosituksen kohteiden on toimitettava täytetty lomake EJRK:n sihteeristön kautta EJRK:lle, joko sähköisesti DARWINin kautta, tarkoitukseen varattua kansiota käyttäen, tai sähköpostitse osoitteeseen notifications@esrb.europa.eu. (EJRK:n sihteeristö toimittaa ilmoitukset Euroopan parlamentille, neuvostolle ja komissiolle kootusti.)

3.

Suosituksen kohteiden on toimitettava kaikki asiaankuuluvat tiedot ja asiakirjat, jotka liittyvät tämän suosituksen täytäntöönpanoon ja täytäntöönpanokriteereihin, mukaan lukien tiedot toimenpiteen sisällöstä (kuten sen oikeudellisesta muodosta ja sen soveltamisalaan kuuluvien rahoituslaitosten tyypistä) ja toteutettujen toimien ajoituksesta.

4.

Jos vastaanottaja noudattaa vaatimuksia vain osittain, sen olisi annettava täydellinen selvitys noudattamatta jättämisen laajuudesta sekä muita tietoja vaatimusten osittaisesta noudattamisesta. Selvityksessä olisi ilmoitettava selkeästi ne suosituksen olennaiset osat, joita suosituksen kohteet eivät noudata.


(*1)  Ilmoittakaa, missä ominaisuudessa vastaatte: asetuksen (EU) N:o 575/2013 4 artiklan 1 kohdan 40 alakohdassa tai direktiivin 2009/138/EY 13 artiklan 10 kohdassa tarkoitettu toimivaltainen viranomainen tai valvontaviranomainen, asetuksen (EU) N:o 648/2012 22 artiklassa tarkoitettu toimivaltainen viranomainen tai makrovakausviranomainen.


Top