EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 31999Y0320(02)

Euroopan keskuspankin lausunto Euroopan unionin neuvoston pyynnöstä Euroopan yhteisön perustamissopimuksen 109 c artiklan 3 kohdan mukaisesti ehdotuksesta neuvoston päätökseksi (EY) talous- ja rahoituskomitean kokoonpanoa koskevista yksityiskohtaisista säännöistä

OJ C 77, 20.3.1999, p. 9 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)

No longer in force, Date of end of validity: 21/12/1998

31999Y0320(02)

Euroopan keskuspankin lausunto Euroopan unionin neuvoston pyynnöstä Euroopan yhteisön perustamissopimuksen 109 c artiklan 3 kohdan mukaisesti ehdotuksesta neuvoston päätökseksi (EY) talous- ja rahoituskomitean kokoonpanoa koskevista yksityiskohtaisista säännöistä

Virallinen lehti nro C 077 , 20/03/1999 s. 0009


EUROOPAN KESKUSPANKIN LAUSUNTO Euroopan unionin neuvoston pyynnöstä Euroopan yhteisön perustamissopimuksen 109 c artiklan 3 kohdan mukaisesti ehdotuksesta neuvoston päätökseksi (EY) talous- ja rahoituskomitean kokoonpanoa koskevista yksityiskohtaisista säännöistä (1999/C 77/06)

1. Euroopan keskuspankki (EKP) sai Euroopan neuvostolta pyynnön antaa EKP:n lausunto ehdotuksesta neuvoston päätökseksi (EY) talous- ja rahoituskomitean kokoonpanoa koskevista yksityiskohtaisista säännöistä (jäljempänä "päätösehdotus").

2. EKP:n toimivalta antaa lausunto perustuu Euroopan yhteisön perustamissopimuksen 109 c artiklan 3 kohtaan. Tämän EKP:n lausunnon on antanut EKP:n neuvosto EKP:n työjärjestyksen 17 artiklan 5 ensimmäisen virkkeen mukaisesti.

3. Päätösehdotuksen tavoitteena on käsitellä yksityiskohtaisesti talous- ja rahoituskomitean kokoonpanoa. EKP suhtautuu myönteisesti siihen, että talous- ja rahoituskomitean jäseniksi nimitettävien pätevyysvaatimukset määritellään tarkasti. Tämä edellytys, jota sovellettiin myös rahapoliittisen komitean jäseniin, korostaa näiden komiteoiden välistä jatkuvuutta ja talous- ja rahoituskomitean antamien neuvojen teknistä luonnetta.

4. Päätösehdotuksessa määrätään tarkoituksenmukaisesti ja Luxemburgissa kokoontuneen Eurooppa-neuvoston päätöstä heijastaen, että jäsenvaltiot, Euroopan yhteisöjen komissio ja EKP nimeävät kukin kaksi jäsentä talous- ja rahoituskomiteaan. EKP haluaisi kuitenkin, että 3 artiklassa määrättäisiin yksiselitteisesti, että jäsenvaltioiden nimeämät kaksi jäsentä on valittava jäsenvaltioiden hallinnon ja kansallisten keskuspankkien johtavista virkamiehistä ja että varajäsenet on valittava samoin edellytyksin.

5. Tämä EKP:n lausunto julkaistaan Euroopan yhteisöjen virallisessa lehdessä.

Tehty Frankfurt am Mainissa 24. marraskuuta 1998.

EKP:n puheenjohtaja

Willem F. DUISENBERG

Top