Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32019R2105

    Komission täytäntöönpanoasetus (EU) 2019/2105, annettu 9 päivänä joulukuuta 2019, asetuksen (EY) N:o 474/2006 muuttamisesta unionissa toimintakieltoon asetettujen tai toimintarajoitusten kohteena olevien lentoliikenteen harjoittajien luettelon osalta (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

    C/2019/8849

    EUVL L 318, 10.12.2019, p. 79–95 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2019/2105/oj

    10.12.2019   

    FI

    Euroopan unionin virallinen lehti

    L 318/79


    KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2019/2105,

    annettu 9 päivänä joulukuuta 2019,

    asetuksen (EY) N:o 474/2006 muuttamisesta unionissa toimintakieltoon asetettujen tai toimintarajoitusten kohteena olevien lentoliikenteen harjoittajien luettelon osalta

    (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

    EUROOPAN KOMISSIO, joka

    ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

    ottaa huomioon yhteisössä toimintakieltoon asetettuja lentoliikenteen harjoittajia koskevan yhteisön luettelon laatimisesta ja lennon suorittavan lentoliikenteen harjoittajan ilmoittamisesta lentomatkustajille sekä direktiivin 2004/36/EY 9 artiklan kumoamisesta 14 päivänä joulukuuta 2005 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 2111/2005 (1) ja erityisesti sen 4 artiklan 2 kohdan,

    sekä katsoo seuraavaa:

    (1)

    Komission asetuksessa (EY) N:o 474/2006 (2) vahvistetaan luettelo niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa.

    (2)

    Eräät jäsenvaltiot ja Euroopan unionin lentoturvallisuusvirasto, jäljempänä ’EASA’, ovat toimittaneet asetuksen (EY) N:o 2111/2005 4 artiklan 3 kohdan nojalla komissiolle tietoja, jotka ovat olennaisia kyseisen luettelon ajantasaistamiseksi. Olennaisia tietoja on saatu myös kolmansilta mailta ja kansainvälisiltä organisaatioilta. Luettelo olisi saatettava ajan tasalle näiden tietojen pohjalta.

    (3)

    Komissio on ilmoittanut kaikille kyseisille lentoliikenteen harjoittajille suoraan tai niiden valvonnasta vastaavien viranomaisten välityksellä ne olennaiset tosiseikat ja näkemykset, joiden perusteella tehdään päätös lentoliikenteen harjoittajien asettamisesta toimintakieltoon unionissa tai asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteen A tai B luetteloon sisällytetylle lentoliikenteen harjoittajalle asetetun toimintakiellon ehtojen muuttamisesta.

    (4)

    Komissio on antanut kyseisille lentoliikenteen harjoittajille mahdollisuuden tutustua jäsenvaltioiden toimittamiin asiakirjoihin, toimittaa kirjalliset huomautuksensa ja esittää kantansa asiassa suullisesti komissiolle sekä asetuksella (EY) N:o 2111/2005 perustetulle komitealle, jäljempänä ’lentoturvallisuuskomitea’.

    (5)

    Lentoturvallisuuskomitea on saanut komissiolta tiedot asetuksen (EY) N:o 2111/2005 ja komission asetuksen (EY) N:o 473/2006 (3) mukaisista yhteisistä kuulemisista, joita käydään parhaillaan seuraavien valtioiden toimivaltaisten viranomaisten ja lentoliikenteen harjoittajien kanssa: Armenia, Dominikaaninen tasavalta, Gabon, Indonesia, Moldova, Päiväntasaajan Guinea, Valko-Venäjä ja Venäjä. Komissio on myös toimittanut tietoja lentoturvallisuuskomitealle Angolan, Irakin, Kirgisian tasavallan, Kongo-Brazzavillen, Malesian, Nepalin, Turkmenistanin ja Venezuelan lentoturvallisuustilanteesta.

    (6)

    EASA ilmoitti komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle teknisistä arvioinneista, jotka on tehty komission asetuksen (EU) N:o 452/2014 (4) säännösten mukaisesti myönnettyjen kolmansien maiden lentotoiminnan harjoittajien, jäljempänä ’TCO’, hyväksyntöjen alustavaa arviointia ja jatkuvaa seurantaa varten.

    (7)

    EASA antoi komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle tiedoksi myös ulkomaisten ilma-alusten turvallisuuden arviointiohjelman, jäljempänä ’SAFA’, mukaisten asematasotarkastusten tulokset komission asetuksen (EU) N:o 965/2012 (5) mukaisesti.

    (8)

    Lisäksi EASA tiedotti komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle teknisen avun hankkeista, joita on toteutettu asetuksen (EY) N:o 474/2006 mukaisen toimintakiellon vaikutuspiiriin kuuluvissa kolmansissa maissa. EASA antoi tietoja suunnitelmista ja pyynnöistä, jotka koskevat teknistä lisäapua ja yhteistyötä kolmansien maiden siviili-ilmailuviranomaisten hallinnollisten ja teknisten valmiuksien parantamiseksi, jotta kyseisiä viranomaisia voidaan auttaa ratkaisemaan sovellettavien kansainvälisten siviili-ilmailun turvallisuusstandardien noudattamiseen liittyviä ongelmia. Jäsenvaltioita kehotettiin vastaamaan tällaisiin pyyntöihin kahdenväliseltä pohjalta yhteistyössä komission ja EASAn kanssa. Komissio korosti tässä yhteydessä sitä, miten hyödyllistä on antaa kansainväliselle ilmailuyhteisölle tietoa – erityisesti kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön (ICAO) lentoturvallisuuden täytäntöönpanoa avustavan kumppanuuden ASIAP-välineellä (Aviation Safety Implementation Assistance Partnership) – siitä teknisestä avusta, jota unioni ja sen jäsenvaltiot antavat kolmansille maille ilmailun turvallisuuden parantamiseksi koko maailmassa.

    (9)

    Eurocontrol toimitti komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle ajantasaiset tiedot SAFA- ja TCO-ohjelmiin sisältyvien hälytysjärjestelmien nykytilanteesta ja toimintakieltoon asetettuja lentoliikenteen harjoittajia koskevien varoitusviestien uusimmista tilastoista.

    Unionin lentoliikenteen harjoittajat

    (10)

    EASA on laatinut analyysin unionin lentoliikenteen harjoittajien ilma-aluksille tehtyjen asematasotarkastusten ja toteuttamiensa standardointitarkastusten tuloksista sekä kansallisten ilmailuviranomaisten suorittamista erityistarkastuksista ja auditoinneista. Useat jäsenvaltiot ovat toteuttaneet analyysin tulosten pohjalta tiettyjä täytäntöönpanotoimia ja ilmoittaneet niistä komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle. Bulgaria on ilmoittanut komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle toimista, joita se on toteuttanut Bulgariassa lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien osalta.

    (11)

    Jäsenvaltiot toistivat olevansa valmiita toimimaan tarpeen mukaan, jos asiaankuuluvat turvallisuustiedot viittaavat välittömiin turvallisuusriskeihin, jotka johtuvat siitä, etteivät unionin lentoliikenteen harjoittajat toimi asianmukaisten turvallisuusstandardien mukaisesti.

    Armeniasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat

    (12)

    Armeniasta tulevia lentoliikenteen harjoittajia ei ole koskaan mainittu asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteessä A.

    (13)

    EASA teki TCO-hyväksyntämenettelynsä osana heinäkuussa 2019 tarkastuskäynnin Armenian siviili-ilmailukomiteaan, jäljempänä ’CAC’, ja kahteen lentoliikenteen harjoittajaan, jotka olivat Taron Avia LLC ja Atlantis European Airways.

    (14)

    Tarkastuskäynnin jälkeen EASA totesi, ettei CAC ollut järjestelmällisesti noudattanut vakiintunutta sertifiointiprosessia päivittäessään näiden lentoliikenteen harjoittajien toimintaehtoja. CAC ei myöskään voinut tarjota varmuutta siitä, että se arvioi sertifioimiensa lentotoiminnan harjoittajien turvallisuudenhallintajärjestelmät, jatkuvan lentokelpoisuuden järjestelmät ja huolto-organisaatiot järjestelmällisesti. CAC:llä ei myöskään ollut valmiuksia havaita, ovatko lentoliikenteen harjoittajat toimineet merkittävissä määrin kansainvälisten turvallisuusstandardien vastaisesti.

    (15)

    EASAn TCO-hyväksyntämenettelyn aikana tekemien havaintojen johdosta komissio ilmoitti 11 päivänä lokakuuta 2019 päivätyllä kirjeellä CAC:lle joistakin Armeniassa rekisteröityihin lentoliikenteen harjoittajiin liittyvistä turvallisuusongelmista sekä kutsui CAC:n ja lentoliikenteen harjoittajan Taron Avia LLC asetuksen (EY) N:o 2111/2005 7 artiklan mukaisesti lentoturvallisuuskomitean kuultavaksi.

    (16)

    Komissio, EASA ja CAC kokoontuivat käymään teknisiä neuvotteluja 7 päivänä marraskuuta 2019 Brysseliin. Kokouksessa CAC antoi tietoja valvontatoimistaan, joihin kuuluivat myös sen uudelleenorganisointia sekä teknisen henkilöstön palvelukseen ottamista ja koulutusta koskevat suunnitelmat, sekä strategisesta lähestymistavastaan valvontavalmiuksien parantamiseksi. CAC ilmoitti komissiolle, että se oli päättänyt 7 päivänä marraskuuta 2019 peruuttaa kyseisen lentoliikenteen harjoittajan lentotoimintaluvan (AOC) saatuaan Taron Avia LLC:tä koskevan EASAn TCO-arvioinnin tulokset heinäkuussa 2019. Koska Taron Avia LLC tämän vuoksi lopetti toimintansa, kyseistä lentoliikenteen harjoittajaa ei ollut enää tarpeen kutsua lentoturvallisuuskomitean kuultavaksi.

    (17)

    Komissio katsoo, että nykyisin käytettävissä olevien tietojen perusteella – mukaan lukien EASAn suorittaman TCO-arvioinnit tulokset, jäsenvaltioiden SAFA-ohjelmassa tekemiä asematasotarkastuksia koskevat tiedot ja CAC:n toimittamat tiedot – CAC:n olisi edelleen kehitettävä valmiuksiaan tarkastaa sertifiointi- ja valvontavelvollisuuksiensa piiriin kuuluvat lentoliikenteen harjoittajat.

    (18)

    Marraskuun 20 päivänä 2019 järjestetyssä lentoturvallisuuskomitean kuulemistilaisuudessa CAC esitti yleiskatsauksen organisaatiostaan ja rakenteestaan sekä yksityiskohtaisia tietoja lentokelpoisuusosastonsa ja lentotoimintaosastonsa henkilöstöstä. CAC antoi yksityiskohtaisia tietoja eräiden Armeniassa rekisteröityjen lentoliikenteen harjoittajien osalta toteutetuista toimista, tarkastajien koulutuksesta ja tulevista parannuksistaan, mukaan lukien suunnitelmat uusien tarkastajien palkkaamiseksi. Komissio korosti odottavansa, että kaikkien siviili-ilmailuviranomaisten tavoin CAC myöntää lentotoimintaluvat ja hyväksyy ilma-alukset rekisteriinsä ainoastaan, jos ja kun sillä on täydet valmiudet valvoa niitä.

    (19)

    Lisäksi CAC korosti suunniteltua lähentymistä unionin sääntelykehykseen Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä Armenian välisen yhteistä ilmailualuetta koskevan sopimuksen tekemisen ja täytäntöönpanon seurauksena.

    (20)

    CAC sitoutui kuulemisessa pitämään komission jatkuvasti ajan tasalla valvontatoimistaan ja toimista, jotka toteutetaan siviili-ilmailun turvallisuuden parantamiseksi jatkossakin Armeniassa, erityisesti Armenian kansallisen turvallisuusohjelman tulevasta kehityksestä ja täytäntöönpanosta.

    (21)

    Komissio aikoo tehdä EASAn avustuksella ja jäsenvaltioiden tuella unionin arviointikäynnin Armeniaan tarkistaakseen, toteuttaako CAC lentoliikenteen harjoittajien sertifioinnin ja valvonnan asianmukaisten kansainvälisten turvallisuusstandardien mukaisesti. Arviointikäynnin kohteena ovat CAC ja tietyt Armenian lentoliikenteen harjoittajat.

    (22)

    Vaikka lukuisat havaitut puutteet on korjattava, ne eivät ole sellaisia, joiden vuoksi kaikki Armeniasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat olisi sisällytettävä asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteeseen A.

    (23)

    Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti komissio katsoo tällä hetkellä käytettävissä olevien tietojen perusteella, ettei tässä vaiheessa ole perusteita muuttaa luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, Armeniasta tulevien lentoliikenteen harjoittajien osalta.

    (24)

    Kohdentamalla asematasotarkastuksia ensisijaisesti Armeniassa lentotoimintaluvan saaneisiin lentoliikenteen harjoittajiin jäsenvaltioiden olisi asetuksen (EY) N:o 965/2012 nojalla jatkossakin tarkastettava, onko Armeniassa lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien toiminta tosiasiallisesti asianmukaisten kansainvälisten turvallisuusstandardien mukaista.

    (25)

    Jos turvallisuustiedoista käy ilmi välittömiä turvallisuusriskejä, jotka aiheutuvat kansainvälisten turvallisuusstandardien noudattamatta jättämisestä, komission voi olla pakko ryhtyä lisätoimiin asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisesti.

    Valko-Venäjältä tulevat lentoliikenteen harjoittajat

    (26)

    Valko-Venäjältä tulevia lentoliikenteen harjoittajia ei ole koskaan mainittu asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteessä A.

    (27)

    EASAn TCO-hyväksyntämenettelyssä havaitsemien turvallisuuspuutteiden vuoksi komissio aloitti 17 päivänä syyskuuta 2018 asetuksen (EY) N:o 473/2006 3 artiklan 2 kohdan nojalla neuvottelut Valko-Venäjän ilmailuviraston, jäljempänä ’AD-BLR’, kanssa.

    (28)

    Lentoturvallisuuskomiteassa 3 päivänä huhtikuuta 2019 järjestetyn kuulemisen jälkeen lentoturvallisuuskomitea totesi AD-BLR:n edistyneen kansainvälisten turvallisuusstandardien täytäntöönpanossa, mutta katsoi samalla, että AD-BLR:n olisi jatkettava turvallisuusvalvontavalmiuksiensa parantamista.

    (29)

    Komissio, EASA ja AD-BLR:n edustajat kokoontuivat käymään teknisiä neuvotteluja 5 päivänä marraskuuta 2019. Kokouksen tarkoituksena oli tarkastella AD-BLR:n toteuttamaa korjaussuunnitelmaa sekä asiaan liittyviä toimia, joita AD-BLR toteuttaa sen varmistamiseksi, että sen turvallisuusvalvontajärjestelmä on kansainvälisten turvallisuusstandardien mukainen. Kokous osoitti, että AD-BLR:n oli toimitettava komissiolle lisäselvityksiä tietyistä toteutetuista toimista. Komissio sai tarvittavat lisätiedot 14 päivänä marraskuuta 2019.

    (30)

    Komissio pyysi AD-BLR:ää myös tarkistamaan korjaussuunnitelmaa kehittämällä edelleen unionin maaliskuussa 2019 tekemän arviointikäynnin aikana havaittujen turvallisuuspuutteiden perussyyanalyysiä, jotta siitä voitaisiin keskustella vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä seuraavissa teknisissä neuvotteluissa Brysselissä.

    (31)

    Komissio raportoi 20 päivänä marraskuuta 2019 lentoturvallisuuskomitealle AD-BLR:n toimittamista tiedoista eli ilmailualan tarkastuslaitoksen toimintaan saattamisen edistymisestä, laatuosaston perustamisesta, AD-BLR:ltä lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien uudelleensertifiointiohjelman tilanteesta sekä valvontaohjelman parantamiseksi toteutetuista toimenpiteistä. Komissio myös ilmoitti lentoturvallisuuskomitealle, että Valko-Venäjän siviili-ilmailutilannetta seurataan edelleen tiiviisti.

    (32)

    Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti komissio katsoo näin ollen, ettei tässä vaiheessa ole perusteita muuttaa luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, Valko-Venäjältä tulevien lentoliikenteen harjoittajien osalta.

    (33)

    Kohdentamalla asematasotarkastuksia ensisijaisesti Valko-Venäjällä lentotoimintaluvan saaneisiin lentoliikenteen harjoittajiin jäsenvaltioiden olisi asetuksen (EY) N:o 965/2012 nojalla jatkossakin tarkastettava, onko Valko-Venäjällä lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien toiminta tosiasiallisesti asianmukaisten kansainvälisten turvallisuusstandardien mukaista.

    (34)

    Jos turvallisuustiedoista käy ilmi välittömiä turvallisuusriskejä, jotka aiheutuvat kansainvälisten turvallisuusstandardien noudattamatta jättämisestä, komission voi olla pakko ryhtyä lisätoimiin asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisesti.

    Dominikaanisesta tasavallasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat

    (35)

    Dominikaanisesta tasavallasta tulevia lentoliikenteen harjoittajia ei ole koskaan mainittu asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteessä A.

    (36)

    EASAn TCO-hyväksyntämenettelyn yhteydessä havaitsemien turvallisuuspuutteiden vuoksi ja SAFA-ohjelmassa suoritettujen asematasotarkastusten tulosten analyysin perusteella komissio aloitti 15 päivänä huhtikuuta 2019 asetuksen (EY) N:o 473/2006 3 artiklan 2 kohdan nojalla neuvottelut Instituto Dominicano de Aviación Civilin, jäljempänä ’IDAC’, kanssa.

    (37)

    Komissio, EASA, yhden jäsenvaltion edustaja ja IDAC:n edustajat kokoontuivat käymään teknisiä neuvotteluja 10 päivänä lokakuuta 2019. Kokouksessa IDAC antoi komissiolle yleisiä tietoja Dominikaanisen tasavallan ilmailualasta, valvontatoimiin käytettävissä olevasta henkilöstöstä ja tavasta, jolla tällaisia toimia toteutetaan. Kokouksessa keskusteltiin myös tietyillä lentoliikenteen harjoittajilla TCO-hyväksyntämenettelyn kuluessa olleista vaikeuksista, jotka johtuivat lähinnä turvallisuuspuutteista. Lisäksi keskusteltiin SAFA-asematasotarkastuksissa tehdyistä havainnoista. IDAC ilmoitti komissiolle, että EASAn havaitsemien turvallisuuspuutteiden perussyihin puuttumiseksi toteutettiin parhaillaan korjaavia toimenpiteitä. IDAC tiedotti erityisesti käynnissä olevista henkilöstön koulutusta koskevista toimista.

    (38)

    Kokouksessa IDAC myös kertoi Dominikaanisen tasavallan kansallisen turvallisuusohjelman täytäntöönpanon edistymisestä. IDAC luottaa siihen, että sen toiminta on täysin kansainvälisten turvallisuusstandardien mukaista, joten se pyysi unionia tekemään arviointikäynnin paikalle. Myös komissio katsoo, että on tarpeen tehdä unionin arviointikäynti ennen seuraavaa lentoturvallisuuskomitean kokousta.

    (39)

    Vaikka komissio ja EASA ovat havainneet asiakirjojen ja teknisten neuvottelujen kautta saatuja tietoja arvioituaan useita puutteita, ne eivät ole sellaisia, että Dominikaanisen tasavallan lentoliikenteen harjoittajien sisällyttäminen asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteeseen A olisi perusteltua.

    (40)

    Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti komissio katsoo tällä hetkellä käytettävissä olevien tietojen perusteella, ettei tässä vaiheessa ole perusteita muuttaa luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, Dominikaanisesta tasavallasta tulevien lentoliikenteen harjoittajien osalta.

    (41)

    Kohdentamalla asematasotarkastuksia ensisijaisesti Dominikaanisessa tasavallassa lentotoimintaluvan saaneisiin lentoliikenteen harjoittajiin jäsenvaltioiden olisi asetuksen (EY) N:o 965/2012 nojalla jatkossakin tarkastettava, onko Dominikaanisessa tasavallassa lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien toiminta tosiasiallisesti asianmukaisten kansainvälisten turvallisuusstandardien mukaista.

    (42)

    Jos turvallisuustiedoista käy ilmi välittömiä turvallisuusriskejä, jotka aiheutuvat kansainvälisten turvallisuusstandardien noudattamatta jättämisestä, komission voi olla pakko ryhtyä lisätoimiin asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisesti.

    Päiväntasaajan Guineasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat

    (43)

    Kaikki Päiväntasaajan Guineassa lentotoimintaluvan saaneet lentoliikenteen harjoittajat sisällytettiin asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteeseen A vuonna 2006.

    (44)

    Lokakuussa 2017 Päiväntasaajan Guineaan tehtiin unionin arviointikäynti, jonka aikana arvioitiin ilmailuviranomaisen Autoridad Aeronáutica de Guinea Ecuatorial, jäljempänä ’AAGE’, työtä. Arviointikäynnit kohdistuivat myös kahteen Päiväntasaajan Guineassa lentotoimintaluvan saaneeseen aktiiviseen lentoliikenteen harjoittajaan, jotka ovat CEIBA Intercontinental ja Cronos Airlines. Unionin arviointikäynnillä todettiin, että lisäparannuksia tarvitaan, jotta turvallisuusvalvontajärjestelmä on kansainvälisten turvallisuusstandardien uusimpien muutosten mukainen. Tätä varten AAGE laati korjaussuunnitelman.

    (45)

    AAGE ilmoitti joulukuussa 2018 komissiolle olevansa kiinnostunut aloittamaan uudelleen vuoropuhelun asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteen A muuttamisesta kaikkien Päiväntasaajan Guineassa lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien osalta. Komissio lähetti 12 päivänä helmikuuta 2019 AAGE:lle kirjeen, jossa se pyysi yksityiskohtaista selvitystä korjaussuunnitelman täytäntöönpanosta ja muita asiaankuuluvia tietoja AAGE:n edistymisestä turvallisuuspuutteiden korjaamisessa. AAGE toimitti 11 päivän heinäkuuta ja 20 päivän elokuuta 2019 välisenä aikana tiedot, jotka olivat kuitenkin puutteellisia. Komissio ilmoitti AAGE:lle 10 päivänä syyskuuta 2019 tästä tietojen puutteellisuudesta. AAGE lähetti 17 päivänä syyskuuta 2019 lisätietoja CEIBA Intercontinentalista ja 28 päivänä lokakuuta 2019 lisätietoja Cronos Airlinesista sekä tietoja AAGE:n organisaatiosta, henkilöstöstä ja valvontatoimista.

    (46)

    EASA totesi 6 päivänä marraskuuta 2019, että kaikki pyydetyt asiakirjat oli toimitettu ja että näiden tietojen mukaan valvontatoimia oli AAGE:n turvallisuusvalvontajärjestelmässä tehostettu, mukaan lukien kahden kaupallisen lentoliikenteen harjoittajan, CEIBA Intercontinentalin ja Cronos Airlinesin, valvontatoimet. EASA totesi kuitenkin myös, että AAGE:n valmiuksiin korjata puutteet pysyvällä tavalla liittyy edelleen ongelmia.

    (47)

    Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti komissio katsoo näin ollen, ettei tässä vaiheessa ole perusteita muuttaa luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, Päiväntasaajan Guineasta tulevien lentoliikenteen harjoittajien osalta.

    (48)

    Kohdentamalla asematasotarkastuksia ensisijaisesti Päiväntasaajan Guineassa lentotoimintaluvan saaneisiin lentoliikenteen harjoittajiin jäsenvaltioiden olisi asetuksen (EY) N:o 965/2012 nojalla jatkossakin tarkastettava, onko Päiväntasaajan Guineassa lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien toiminta tosiasiallisesti asianmukaisten kansainvälisten turvallisuusstandardien mukaista.

    Gabonista tulevat lentoliikenteen harjoittajat

    (49)

    Kaikki Gabonissa lentotoimintalupansa saaneet lentoliikenteen harjoittajat sisällytettiin vuonna 2008 (6) asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteeseen A, lukuun ottamatta Gabon Airlinesia ja Afrijetia, jotka sisällytettiin mainitun asetuksen liitteeseen B.

    (50)

    Komission ja Gabonin toimivaltaisten viranomaisten (Agence Nationale de l’Aviation Civile), jäljempänä ’ANAC Gabon’, väliset kuulemiset jatkuivat tavoitteena seurata ANAC Gabonin edistymistä sen varmistamisessa, että ilmailun turvallisuusvalvontajärjestelmä on kansainvälisten turvallisuusstandardien mukainen.

    (51)

    ICAOn tammikuussa 2019 tekemässä tarkastuksessa todettiin, että ANAC Gabon oli saavuttanut 72,6 prosentin tason kansainvälisten turvallisuusstandardien tehokkaassa täytäntöönpanossa, joten tulos oli parempi kuin vuonna 2016 saavutettu 26,1 prosentin taso.

    (52)

    Unioni teki 14 ja 18 päivän lokakuuta 2019 välisenä aikana arviointikäynnin Gabonissa ANAC Gabonin toimitiloihin ja lentotoimintaluvan saaneiden kahden lentoliikenteen harjoittajan, eli Afrijet Business Servicen ja Solenta Aviation Gabonin, toimitiloihin.

    (53)

    Käynnin aikana ANAC Gabon osoitti, että se on edistynyt merkittävästi viime vuosina ja kykenee näin ollen pitämään yllä asianmukaista sääntelyjärjestelmää ja valvomaan sen noudattamista. Vaikuttaa siltä, että kansallisia säännöksiä päivitetään säännöllisesti, kun ICAOn standardeihin ja suositeltuihin menettelytapoihin tehdään uusia muutoksia. ANAC Gabon esitti näyttöä siitä, että sen henkilöstön palvelukseen ottamiseksi ja kouluttamiseksi on otettu käyttöön asianmukaiset menettelyt. Henkilöstö on pätevää ja motivoitunutta, mutta kokemuksen hankkiminen on edelleen haasteellista. ANAC Gabonin olisi varmistettava, että sen toiminnan edellyttämää osaamista hallinnoidaan tehokkaasti. ANAC Gabon on esittänyt todisteet siitä, että lentoliikenteen harjoittajien luvat myönnetään ICAOn menettelyjen mukaisesti ja että kaikki toiminnot ovat hyvin dokumentoituja. Todisteet osoittivat myös, että ANAC Gabonilla on valmiudet valvoa ilmailutoimintaa Gabonissa sekä korjata havaitut turvallisuuspuutteet.

    (54)

    Gabonissa on lentotoimintalupa nykyisin kahdella lentoliikenteen harjoittajalla, ja niiden luona tehtyjen arviointikäyntien tuloksena havaittiin, että ne valvovat jatkuvaa lentokelpoisuutta ja harjoittavat lentotoimintaa sovellettavien kansainvälisten turvallisuusstandardien mukaisesti. Muista toimista poimittu otos paljasti kuitenkin joitakin puutteita, mutta yhdelläkään puutteista ei ollut välitöntä vaikutusta lentoturvallisuuteen.

    (55)

    Komissio ja lentoturvallisuuskomitea kuulivat 20 päivänä marraskuuta 2019 ANAC Gabonia sekä lentoliikenteen harjoittajia Afrijet Business Service ja Solenta Aviation Gabon.

    (56)

    Kuulemisessa ANAC Gabon esitteli komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle järjestelmän, jolla varmistetaan Gabonissa lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien turvallisuusvalvonta. Se selitti, että kansainvälisten turvallisuusstandardien tehokkaassa täytäntöönpanossa tapahtunut edistyminen, joka kävi ilmi ICAOn vuonna 2019 tekemässä tarkastuksessa, oli tulosta useista vuoden 2012 jälkeen toteutetuista toimista. ANAC Gabon korosti olevansa sitoutunut jatkuvaan parantamiseen ja tiedotti komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle lokakuussa 2019 tehdyn unionin arviointikäynnin tulosten perusteella laaditun korjaussuunnitelman täytäntöönpanosta. Tähän sisältyvät tulevaisuuden strategiset tavoitteet, kuten valtion turvallisuusohjelman perustaminen, laatujärjestelmän sertifiointi ja kansainvälisten turvallisuusstandardien tehokkaan täytäntöönpanon jatkuva parantaminen. Kaikki tämä kehitys on myönteistä. Siviili-ilmailutoiminnan odotettu kasvu Gabonissa edellyttää kuitenkin, että ANAC Gabon toteuttaa erityisiä lieventäviä toimenpiteitä, jotka koskevat varsinkin organisaation henkilöstön määrää ja tarvittavan asiantuntemuksen tasoa.

    (57)

    Kuulemisessa Afrijet Business Service esitti yleiskatsauksen organisaatioonsa ja rakenteeseensa, nykyisiin kaluston ja reittien kehittämissuunnitelmiinsa sekä lentoliikenteen harjoittajan turvallisuudenhallintajärjestelmän keskeisiin osatekijöihin, myös vaarojen tunnistamiseen ja riskien vähentämiseen tähtäävään prosessiin.

    (58)

    Solenta Aviation Gabon esitti yleiskatsauksen organisaatioonsa ja rakenteeseensa, nykyisiin kaluston ja reittien kehittämissuunnitelmiinsa sekä lentoliikenteen harjoittajan turvallisuudenhallintajärjestelmän keskeisiin osatekijöihin, myös vaarojen tunnistamiseen ja riskien vähentämiseen tähtäävään prosessiin. Se korosti olevansa sitoutunut parantamaan jatkuvasti turvallisuustasoaan. Tämän seikan painottamiseksi se esitti selvityksen lentoliikenteen harjoittajan toiminnan ja miehistöhallinnon monimutkaisuudesta, mukaan lukien turvallisen toiminnan varmistamiseksi käytetyt turvallisuudenhallintaprosessit. Sen mukaan ANAC Gabon valvoo tiiviisti näitä toimintoja.

    (59)

    Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti komissio katsoo sen vuoksi, että luetteloa lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, olisi muutettava siten, että kaikki Gabonissa lentotoimintaluvan saaneet lentoliikenteen harjoittajat poistetaan asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteestä A ja liitteestä B.

    (60)

    Kohdentamalla asematasotarkastuksia ensisijaisesti Gabonissa lentotoimintaluvan saaneisiin lentoliikenteen harjoittajiin jäsenvaltioiden olisi asetuksen (EY) N:o 965/2012 nojalla jatkossakin tarkastettava, onko Gabonissa lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien toiminta tosiasiallisesti asianmukaisten kansainvälisten turvallisuusstandardien mukaista.

    (61)

    Jos turvallisuustiedoista käy ilmi välittömiä turvallisuusriskejä, jotka aiheutuvat kansainvälisten turvallisuusstandardien noudattamatta jättämisestä, komission voi olla pakko ryhtyä lisätoimiin asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisesti.

    Indonesiasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat

    (62)

    Kaikki Indonesiasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat poistettiin kesäkuussa 2018 asetuksen (EY) N:o 474/2006, sellaisena kuin se on muutettuna komission täytäntöönpanoasetuksella (EU) 2018/871 (7), liitteestä A. Komission ja Indonesian siviili-ilmailuhallinnon, jäljempänä ’DGCA Indonesia’, väliset neuvottelut jatkuvat asetuksen (EY) N:o 473/2006 3 artiklan 2 kohdan nojalla, jotta turvallisuusvalvontajärjestelmän seurantaa voidaan jatkaa Indonesiassa. Tähän liittyen DGCA Indonesia toimitti 27 päivänä syyskuuta 2019 päivätyllä kirjeellä tietoja ja päivityksen turvallisuusvalvontatoimista maaliskuusta 2019 syyskuuhun 2019. Sen lisäksi, että DGCA Indonesian toimittamilla tiedoilla päivitettiin maaliskuussa 2018 tehdyn EU:n arviointikäynnin tuloksena laadittua korjaussuunnitelmaa, tietoihin sisältyi päivityksiä lentotoimintaluvan haltijoista, rekisteröidyistä ilma-aluksista, onnettomuuksista, vakavista vaaratilanteista ja ilmailutapahtumista sekä DGCA Indonesian toteuttamista täytäntöönpanotoimenpiteistä.

    (63)

    DGCA Indonesia myös ilmoitti komissiolle vuonna 2017 toteutetun ICAOn koordinoidun varmistuskäynnin (ICVM) jälkeen toteutetuista korjaavista toimista, jotka osoittavat jatkuvaa parannusta erityisesti lentokelpoisuuden osalta.

    (64)

    Komissio katsoo tutkittuaan saamansa tiedot ja asiakirjat, että korjaavia toimia koskevasta suunnitelmasta, vakavista vaaratilanteista ja täytäntöönpanotoimenpiteistä annetut selitykset ovat suurimmaksi osaksi riittäviä. Jotkin korjaussuunnitelmaan liittyvistä havainnoista saatettiin tämän seurauksena päätökseen ja ehdotetut uudet määräajat päätökseen saattamiselle hyväksyttiin.

    (65)

    Lokakuun 29 päivänä 2019 annettiin loppuraportti Lion Airin lentoa JT610 kohdanneesta onnettomuudesta. Komissio pyytää Indonesiaa koskevien jatkuvien seurantatoimiensa osana DGCA Indonesiaa toimittamaan edelleen asiaan liittyviä tietoja erityisesti raporttiin sisältyvien turvallisuussuositusten jatkotoimista.

    (66)

    Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti komissio katsoo näin ollen, ettei tässä vaiheessa ole perusteita muuttaa luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, Indonesiasta tulevien lentoliikenteen harjoittajien osalta.

    (67)

    Kohdentamalla asematasotarkastuksia ensisijaisesti Indonesiassa lentotoimintaluvan saaneisiin lentoliikenteen harjoittajiin jäsenvaltioiden olisi asetuksen (EY) N:o 965/2012 nojalla jatkossakin tarkastettava, onko Indonesiassa lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien toiminta tosiasiallisesti asianmukaisten kansainvälisten turvallisuusstandardien mukaista.

    (68)

    Jos turvallisuustiedoista käy ilmi välittömiä turvallisuusriskejä, jotka aiheutuvat kansainvälisten turvallisuusstandardien noudattamatta jättämisestä, komission voi olla pakko ryhtyä lisätoimiin asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisesti.

    Moldovasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat

    (69)

    Kaikki Moldovassa lentotoimintaluvan saaneet lentoliikenteen harjoittajat, lukuun ottamatta kolmea lentoliikenteen harjoittajaa, jotka ovat Air Moldova, Fly One ja Aerotranscargo, asetettiin huhtikuussa 2019 (8) täydelliseen toimintakieltoon pääasiassa siksi, että Moldovan siviili-ilmailuviranomainen, jäljempänä ’CAAM’, ei pystynyt panemaan täytäntöön ja valvomaan sovellettavia kansainvälisiä turvallisuusstandardeja.

    (70)

    Kansainvälisten turvallisuusstandardien heikko täytäntöönpano havaittiin helmikuussa 2019 unionin arviointikäynnillä, jonka aikana esitettiin useita huomioita CAAM:n määräyksistä, menettelyistä ja käytännöistä.

    (71)

    Komission, EASAn, yhden jäsenvaltion ja CAAM:n edustajat kokoontuivat käymään teknisiä neuvotteluja 24 päivänä lokakuuta 2019. CAAM antoi kokouksen aikana tietoja toimista, joita se on toteuttanut kehittääkseen kansainvälisten turvallisuusstandardien mukaisen kansallisen lainsäädäntökehyksen, jonka tavoitteena on parantaa Moldovan turvallisuusvalvontajärjestelmää, mukaan lukien toimet, jotka on toteutettu viranomaisen tehostetun laadunhallintatoiminnon toteuttamiseksi.

    (72)

    CAAM antoi myös tietoja viranomaisen uudesta johtamiskäsikirjasta, valtion turvallisuusohjelman puuteanalyysin tarkistuslistasta sekä valtion turvallisuuspolitiikasta ja Moldovan lentoliikenteen harjoittajien turvallisuudenhallintajärjestelmän täytäntöönpanotilanteesta. Lisäksi CAAM ilmoitti komissiolle, että Moldovassa rekisteröidyille lentoliikenteen harjoittajille tehtyjen auditointien ja tarkastusten seurauksena keskeytettiin neljä lentotoimintalupaa, joista kaksi palautettiin ja kaksi, eli CA Î.M „TANDEM AERO” SRL ja CA "OSCAR JET" SRL, peruttiin kokonaan.

    (73)

    Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti komissio katsoo, että luetteloa lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, olisi muutettava siten, että lentoliikenteen harjoittajat CA Î.M „TANDEM AERO” SRL ja CA "OSCAR JET" SRL poistetaan asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteestä A.

    (74)

    Kohdentamalla asematasotarkastuksia ensisijaisesti Moldovassa lentotoimintaluvan saaneisiin lentoliikenteen harjoittajiin jäsenvaltioiden olisi asetuksen (EY) N:o 965/2012 nojalla jatkossakin tarkastettava, onko Moldovassa lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien toiminta tosiasiallisesti asianmukaisten kansainvälisten turvallisuusstandardien mukaista.

    (75)

    Jos turvallisuustiedoista käy ilmi välittömiä turvallisuusriskejä, jotka aiheutuvat kansainvälisten turvallisuusstandardien noudattamatta jättämisestä, komission voi olla pakko ryhtyä lisätoimiin asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisesti.

    Venäjältä tulevat lentoliikenteen harjoittajat

    (76)

    Komissio, EASA ja jäsenvaltioiden toimivaltaiset viranomaiset ovat seuranneet edelleenkin tiiviisti Venäjällä lentotoimintaluvan saaneiden ja unionissa liikennöivien lentoliikenteen harjoittajien turvallisuustasoa muun muassa asematasotarkastusten ensisijaisella kohdentamisella tiettyihin venäläisiin lentoliikenteen harjoittajiin asetuksen (EU) N:o 965/2012 mukaisesti.

    (77)

    Komission, EASAn ja yhden jäsenvaltion edustajat tapasivat 25 päivänä lokakuuta 2019 Venäjän federaation lentoliikenneviraston, jäljempänä ’FATA’, edustajia. Tarkoituksena oli tarkastella Venäjällä lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien turvallisuustasoa 19 päivän maaliskuuta 2019 ja 4 päivän lokakuuta 2019 välisenä aikana tehtyjen asematasotarkastusten raporttien pohjalta ja kartoittaa tapauksia, joissa FATAn olisi tehostettava valvontatoimiaan.

    (78)

    Venäjällä lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien SAFA-asematasotarkastusten tarkastelussa ei tullut esiin merkittäviä tai toistuvia turvallisuuspuutteita. Kokouksessa FATA ilmoitti komissiolle toimenpiteistä, joita oli toteutettu sen varmistamiseksi, että Venäjällä lentotoimintaluvan saaneet lentoliikenteen harjoittajat täyttävät ICAOn määrittämät taitovaatimukset englannin kielessä.

    (79)

    Komissio katsoo käytettävissä olevien tietojen perusteella – mukaan lukien tiedot, jotka FATA toimitti kokouksen aikana – että FATAlla on tässä vaiheessa riittävästi kykyä ja halua käsitellä turvallisuuspuutteita. Näillä perustein komissio päätteli, ettei lentoturvallisuuskomitean tarvinnut kuulla Venäjän ilmailuviranomaisia eikä Venäjällä lentotoimintaluvan saaneita lentoliikenteen harjoittajia.

    (80)

    Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti komissio katsoo näin ollen, ettei tässä vaiheessa ole perusteita muuttaa luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, sisällyttämällä siihen Venäjältä tulevia lentoliikenteen harjoittajia.

    (81)

    Jäsenvaltioiden olisi jatkossakin asetuksen (EU) N:o 965/2012 mukaisesti ensisijaisesti asematasotarkastuksia tekemällä tarkastettava, että Venäjältä tulevien lentoliikenteen harjoittajien toiminta on tosiasiallisesti asianmukaisten kansainvälisten turvallisuusstandardien mukaista.

    (82)

    Jos näissä tarkastuksissa löytyy välitön turvallisuusriski, joka aiheutuu kansainvälisten turvallisuusstandardien noudattamatta jättämisestä, komissio voi asettaa Venäjällä lentotoimintaluvan saaneet lentoliikenteen harjoittajat toimintakieltoon ja sisällyttää ne asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteeseen A tai B.

    (83)

    Tämän vuoksi asetusta (EY) N:o 474/2006 olisi muutettava.

    (84)

    Tässä asetuksessa säädetyt toimenpiteet ovat asetuksella (EY) N:o 2111/2005 perustetun lentoturvallisuuskomitean lausunnon mukaiset,

    ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

    1 artikla

    Muutetaan asetus (EY) N:o 474/2006 seuraavasti:

    1)

    Korvataan liite A tämän asetuksen liitteessä I olevalla tekstillä.

    2)

    Korvataan liite B tämän asetuksen liitteessä II olevalla tekstillä.

    2 artikla

    Tämä asetus tulee voimaan seuraavana päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

    Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

    Tehty Brysselissä 9 päivänä joulukuuta 2019.

    Komission puolesta,

    puheenjohtajan nimissä

    Adina VĂLEAN

    Komission jäsen


    (1)  EUVL L 344, 27.12.2005, s. 15.

    (2)  Komission asetus (EY) N:o 474/2006, annettu 22 päivänä maaliskuuta 2006, yhteisössä toimintakieltoon asetettuja lentoliikenteen harjoittajia koskevasta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 2111/2005 luvussa II tarkoitetusta yhteisön luettelosta (EUVL L 84, 23.3.2006, s. 14).

    (3)  Komission asetus (EY) N:o 473/2006, annettu 22 päivänä maaliskuuta 2006, yhteisössä toimintakieltoon asetettuja lentoliikenteen harjoittajia koskevan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 2111/2005 II luvussa tarkoitetun yhteisön luettelon laatimissäännöistä (EUVL L 84, 23.3.2006, s. 8).

    (4)  Komission asetus (EU) N:o 452/2014, annettu 29 päivänä huhtikuuta 2014, kolmansien maiden lentotoiminnan harjoittajien lentotoimintaan liittyvien teknisten vaatimusten ja hallinnollisten menettelyjen vahvistamisesta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 216/2008 mukaisesti (EUVL L 133, 6.5.2014, s. 12).

    (5)  Komission asetus (EU) N:o 965/2012, annettu 5 päivänä lokakuuta 2012, lentotoimintaan liittyvistä teknisistä vaatimuksista ja hallinnollisista menettelyistä Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 216/2008 mukaisesti (EUVL L 296, 25.10.2012, s. 1).

    (6)  Komission asetus (EU) N:o 715/2008, annettu 24 päivänä heinäkuuta 2008, yhteisössä toimintakieltoon asetettuja lentoliikenteen harjoittajia koskevasta yhteisön luettelosta annetun asetuksen (EY) N:o 474/2006 muuttamisesta (EUVL L 197, 25.7.2008, s. 36).

    (7)  Komission täytäntöönpanoasetus (EU) 2018/871, annettu 14 päivänä kesäkuuta 2018, asetuksen (EY) N:o 474/2006 muuttamisesta unionissa toimintakieltoon asetettujen tai toimintarajoitusten kohteena olevien lentoliikenteen harjoittajien luettelon osalta (EUVL L 152, 15.6.2018, s. 5).

    (8)  Komission täytäntöönpanoasetus (EU) 2019/618, annettu 15 päivänä huhtikuuta 2019, asetuksen (EY) N:o 474/2006 muuttamisesta unionissa toimintakieltoon asetettujen tai toimintarajoitusten kohteena olevien lentoliikenteen harjoittajien luettelon osalta (EUVL L 106, 17.4.2019, s. 1).


    LIITE I

    Korvataan asetuksen (EY) N:o 474/2006 liite A seuraavasti:

    ”LIITE A

    LUETTELO TOIMINTAKIELLOSSA UNIONISSA OLEVISTA LENTOLIIKENTEEN HARJOITTAJISTA, TIETYIN POIKKEUKSIN (1)

    Lentoliikenteen harjoittajan virallinen nimi sellaisena kuin se ilmoitetaan lentotoimintaluvassa (ja toiminimi, jos se on muu kuin virallinen nimi)

    Lentotoimintaluvan (AOC) tai liikenneluvan numero

    Kolmikirjaiminen ICAO-tunnus

    Ilma-aluksen käyttäjän kotivaltio

    AVIOR AIRLINES

    ROI-RNR-011

    ROI

    Venezuela

    BLUE WING AIRLINES

    SRBWA-01/2002

    BWI

    Suriname

    IRAN ASEMAN AIRLINES

    FS-102

    IRC

    Iranin islamilainen tasavalta

    IRAQI AIRWAYS

    001

    IAW

    Irak

    MED-VIEW AIRLINE

    MVA/AOC/10–12/05

    MEV

    Nigeria

    AIR ZIMBABWE (PVT) LTD

    177/04

    AZW

    Zimbabwe

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Afganistanin viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Afganistanin islamilainen tasavalta

    ARIANA AFGHAN AIRLINES

    AOC 009

    AFG

    Afganistanin islamilainen tasavalta

    KAM AIR

    AOC 001

    KMF

    Afganistanin islamilainen tasavalta

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Angolan viranomaisilta, lukuun ottamatta TAAG Angola Airlinesia ja Heli Malongoa, mukaan lukien:

     

     

    Angolan tasavalta

    AEROJET

    AO-008/11–07/17 TEJ

    TEJ

    Angolan tasavalta

    GUICANGO

    AO-009/11–06/17 YYY

    Tuntematon

    Angolan tasavalta

    AIR JET

    AO-006/11–08/18 MBC

    MBC

    Angolan tasavalta

    BESTFLYA AIRCRAFT MANAGEMENT

    AO-015/15–06/17YYY

    Tuntematon

    Angolan tasavalta

    HELIANG

    AO 007/11–08/18 YYY

    Tuntematon

    Angolan tasavalta

    SJL

    AO-014/13–08/18YYY

    Tuntematon

    Angolan tasavalta

    SONAIR

    AO-002/11–08/17 SOR

    SOR

    Angolan tasavalta

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Kongon tasavallan viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Kongon tasavalta

    AERO SERVICE

    RAC06-002

    RSR

    Kongon tasavalta

    CANADIAN AIRWAYS CONGO

    RAC06-012

    Tuntematon

    Kongon tasavalta

    EMERAUDE

    RAC06-008

    Tuntematon

    Kongon tasavalta

    EQUAFLIGHT SERVICES

    RAC 06–003

    EKA

    Kongon tasavalta

    EQUAJET

    RAC06-007

    EKJ

    Kongon tasavalta

    EQUATORIAL CONGO AIRLINES SA.

    RAC 06–014

    Tuntematon

    Kongon tasavalta

    MISTRAL AVIATION

    RAC06-011

    Tuntematon

    Kongon tasavalta

    TRANS AIR CONGO

    RAC 06–001

    TSG

    Kongon tasavalta

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Kongon demokraattisen tasavallan viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Kongon demokraattinen tasavalta

    AIR FAST CONGO

    409/CAB/MIN/TVC/0112/2011

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    AIR KASAI

    409/CAB/MIN/TVC/0053/2012

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    AIR KATANGA

    409/CAB/MIN/TVC/0056/2012

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    AIR TROPIQUES

    409/CAB/MIN/TVC/00625/2011

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    BLUE AIRLINES

    106/CAB/MIN/TVC/2012

    BUL

    Kongon demokraattinen tasavalta

    BLUE SKY

    409/CAB/MIN/TVC/0028/2012

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    BUSY BEE CONGO

    409/CAB/MIN/TVC/0064/2010

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    COMPAGNIE AFRICAINE D’AVIATION (CAA)

    409/CAB/MIN/TVC/0050/2012

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    CONGO AIRWAYS

    019/CAB/MIN/TVC/2015

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    DAKOTA SPRL

    409/CAB/MIN/TVC/071/2011

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    DOREN AIR CONGO

    102/CAB/MIN/TVC/2012

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    GOMAIR

    409/CAB/MIN/TVC/011/2010

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    KIN AVIA

    409/CAB/MIN/TVC/0059/2010

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    KORONGO AIRLINES

    409/CAB/MIN/TVC/001/2011

    KGO

    Kongon demokraattinen tasavalta

    MALU AVIATION

    098/CAB/MIN/TVC/2012

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    MANGO AIRLINES

    409/CAB/MIN/TVC/009/2011

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    SERVE AIR

    004/CAB/MIN/TVC/2015

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    SERVICES AIR

    103/CAB/MIN/TVC/2012

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    SWALA AVIATION

    409/CAB/MIN/TVC/0084/2010

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    TRANSAIR CARGO SERVICES

    409/CAB/MIN/TVC/073/2011

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    WILL AIRLIFT

    409/CAB/MIN/TVC/0247/2011

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Djiboutin viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Djibouti

    DAALLO AIRLINES

    Tuntematon

    DAO

    Djibouti

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Päiväntasaajan Guinean viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Päiväntasaajan Guinea

    CEIBA INTERCONTINENTAL

    2011/0001/MTTCT/DGAC/SOPS

    CEL

    Päiväntasaajan Guinea

    CRONOS AIRLINES

    2011/0004/MTTCT/DGAC/SOPS

    Tuntematon

    Päiväntasaajan Guinea

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Eritrean viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Eritrea

    ERITREAN AIRLINES

    AOC No 004

    ERT

    Eritrea

    NASAIR ERITREA

    AOC No 005

    NAS

    Eritrea

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden valvonnasta vastaavilta Kirgisian tasavallan viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Kirgisian tasavalta

    AIR BISHKEK (entinen EASTOK AVIA)

    15

    EAA

    Kirgisian tasavalta

    AIR MANAS

    17

    MBB

    Kirgisian tasavalta

    AVIA TRAFFIC COMPANY

    23

    AVJ

    Kirgisian tasavalta

    CENTRAL ASIAN AVIATION SERVICES (CAAS)

    13

    CBK

    Kirgisian tasavalta

    HELI SKY

    47

    HAC

    Kirgisian tasavalta

    AIR KYRGYZSTAN

    03

    LYN

    Kirgisian tasavalta

    MANAS AIRWAYS

    42

    BAM

    Kirgisian tasavalta

    S GROUP INTERNATIONAL

    (entinen S GROUP AVIATION)

    45

    IND

    Kirgisian tasavalta

    SKY BISHKEK

    43

    BIS

    Kirgisian tasavalta

    SKY KG AIRLINES

    41

    KGK

    Kirgisian tasavalta

    SKY WAY AIR

    39

    SAB

    Kirgisian tasavalta

    TEZ JET

    46

    TEZ

    Kirgisian tasavalta

    VALOR AIR

    07

    VAC

    Kirgisian tasavalta

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Liberian viranomaisilta

     

     

    Liberia

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Libyan viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Libya

    AFRIQIYAH AIRWAYS

    007/01

    AAW

    Libya

    AIR LIBYA

    004/01

    TLR

    Libya

    BURAQ AIR

    002/01

    BRQ

    Libya

    GHADAMES AIR TRANSPORT

    012/05

    GHT

    Libya

    GLOBAL AVIATION AND SERVICES

    008/05

    GAK

    Libya

    LIBYAN AIRLINES

    001/01

    LAA

    Libya

    PETRO AIR

    025/08

    PEO

    Libya

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Moldovan viranomaisilta, lukuun ottamatta Air Moldovaa, Fly Onea ja Aerotranscargoa, mukaan lukien:

     

     

    Moldovan tasavalta

    Î.M “VALAN ICC” SRL

    MD009

    VLN

    Moldovan tasavalta

    CA "AIM AIR" SRL

    MD015

    AAM

    Moldovan tasavalta

    CA "AIR STORK" SRL

    MD018

    MSB

    Moldovan tasavalta

    Î M „MEGAVIATION” SRL

    MD019

    ARM

    Moldovan tasavalta

    CA "PECOTOX-AIR" SRL

    MD020

    PXA

    Moldovan tasavalta

    CA "TERRA AVIA" SRL

    MD022

    TVR

    Moldovan tasavalta

    CA "FLY PRO" SRL

    MD023

    PVV

    Moldovan tasavalta

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Nepalin viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Nepalin tasavalta

    AIR DYNASTY HELI. S.

    035/2001

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    AIR KASTHAMANDAP

    051/2009

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    BUDDHA AIR

    014/1996

    BHA

    Nepalin tasavalta

    FISHTAIL AIR

    017/2001

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    GOMA AIR

    064/2010

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    HIMALAYA AIRLINES

    084/2015

    HIM

    Nepalin tasavalta

    MAKALU AIR

    057A/2009

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    MANANG AIR PVT LTD

    082/2014

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    MOUNTAIN HELICOPTERS

    055/2009

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    MUKTINATH AIRLINES

    081/2013

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    NEPAL AIRLINES CORPORATION

    003/2000

    RNA

    Nepalin tasavalta

    SAURYA AIRLINES

    083/2014

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    SHREE AIRLINES

    030/2002

    SHA

    Nepalin tasavalta

    SIMRIK AIR

    034/2000

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    SIMRIK AIRLINES

    052/2009

    RMK

    Nepalin tasavalta

    SITA AIR

    033/2000

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    TARA AIR

    053/2009

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    YETI AIRLINES DOMESTIC

    037/2004

    NYT

    Nepalin tasavalta

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta São Tomén ja Príncipen viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    São Tomé ja Príncipe

    AFRICA’S CONNECTION

    10/AOC/2008

    ACH

    São Tomé ja Príncipe

    STP AIRWAYS

    03/AOC/2006

    STP

    São Tomé ja Príncipe

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Sierra Leonen viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Sierra Leone

    AIR RUM, LTD

    Tuntematon

    RUM

    Sierra Leone

    DESTINY AIR SERVICES, LTD

    Tuntematon

    DTY

    Sierra Leone

    HEAVYLIFT CARGO

    Tuntematon

    Tuntematon

    Sierra Leone

    ORANGE AIR SIERRA LEONE LTD

    Tuntematon

    ORJ

    Sierra Leone

    PARAMOUNT AIRLINES, LTD

    Tuntematon

    PRR

    Sierra Leone

    SEVEN FOUR EIGHT AIR SERVICES LTD

    Tuntematon

    SVT

    Sierra Leone

    TEEBAH AIRWAYS

    Tuntematon

    Tuntematon

    Sierra Leone

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Sudanin viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Sudanin tasavalta

    ALFA AIRLINES SD

    54

    AAJ

    Sudanin tasavalta

    BADR AIRLINES

    35

    BDR

    Sudanin tasavalta

    BLUE BIRD AVIATION

    11

    BLB

    Sudanin tasavalta

    ELDINDER AVIATION

    8

    DND

    Sudanin tasavalta

    GREEN FLAG AVIATION

    17

    Tuntematon

    Sudanin tasavalta

    HELEJETIC AIR

    57

    HJT

    Sudanin tasavalta

    KATA AIR TRANSPORT

    9

    KTV

    Sudanin tasavalta

    KUSH AVIATION CO.

    60

    KUH

    Sudanin tasavalta

    NOVA AIRWAYS

    46

    NOV

    Sudanin tasavalta

    SUDAN AIRWAYS CO.

    1

    SUD

    Sudanin tasavalta

    SUN AIR

    51

    SNR

    Sudanin tasavalta

    TARCO AIR

    56

    TRQ

    Sudanin tasavalta


    (1)  Liitteessä A mainituille lentoliikenteen harjoittajille voidaan sallia liikennöintioikeuksien käyttäminen, jos ne käyttävät sellaiselta lentoliikenteen harjoittajalta miehistöineen vuokrattua konetta, jota ei ole asetettu toimintakieltoon, edellyttäen että asiaankuuluvia turvallisuusstandardeja noudatetaan.


    LIITE II

    Korvataan asetuksen (EY) N:o 474/2006 liite B seuraavasti:

    ”LIITE B

    LUETTELO LENTOLIIKENTEEN HARJOITTAJISTA, JOIDEN TOIMINTAA UNIONISSA RAJOITETAAN (1)

    Lentoliikenteen harjoittajan virallinen nimi sellaisena kuin se ilmoitetaan lentotoimintaluvassa (ja toiminimi, jos se on muu kuin virallinen nimi)

    Lentotoimintaluvan (AOC) numero

    Kolmikirjaiminen ICAO-tunnus

    Ilma-aluksen käyttäjän kotivaltio

    Ilma-alustyyppi, johon sovelletaan rajoituksia

    Ilma-aluksen rekisteritunnus/-tunnukset ja, jos saatavilla, sarjanumero/-numerot

    Rekisteröintivaltio

    AIR SERVICE COMORES

    06–819/TA-15/DGACM

    KMD

    Komorit

    Koko kalusto, paitsi: LET 410 UVP.

    Koko kalusto, paitsi: D6-CAM (851336).

    Komorit

    IRAN AIR

    FS100

    IRA

    Iranin islamilainen tasavalta

    Kaikki Fokker F100- ja Boeing B747 -tyypin ilma-alukset

    Lentotoimintaluvassa mainitut Fokker F100 -tyypin ilma-alukset; lentotoimintaluvassa mainitut Boeing B747 -tyypin ilma-alukset

    Iranin islamilainen tasavalta

    AIR KORYO

    GAC-AOC/KOR-01

    KOR

    Korean demokraattinen kansantasavalta

    Koko kalusto, paitsi: 2 TU 204 -tyypin ilma-alusta.

    Koko kalusto, paitsi: P-632, P-633.

    Korean demokraattinen kansantasavalta


    (1)  Liitteessä B mainituille lentoliikenteen harjoittajille voidaan sallia liikennöintioikeuksien käyttäminen, jos ne käyttävät sellaiselta lentoliikenteen harjoittajalta miehistöineen vuokrattua konetta, jota ei ole asetettu toimintakieltoon, edellyttäen että asiaankuuluvia turvallisuusstandardeja noudatetaan.


    Top