EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32002D1145

Euroopan parlamentin ja neuvoston päätös N:o 1145/2002/EY, tehty 10 päivänä kesäkuuta 2002, työllisyyden alalla toteutettavista yhteisön edistämistoimista (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti) - Komission lausuma

OJ L 170, 29.6.2002, p. 1–6 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)
Special edition in Czech: Chapter 05 Volume 004 P. 230 - 234
Special edition in Estonian: Chapter 05 Volume 004 P. 230 - 234
Special edition in Latvian: Chapter 05 Volume 004 P. 230 - 234
Special edition in Lithuanian: Chapter 05 Volume 004 P. 230 - 234
Special edition in Hungarian Chapter 05 Volume 004 P. 230 - 234
Special edition in Maltese: Chapter 05 Volume 004 P. 230 - 234
Special edition in Polish: Chapter 05 Volume 004 P. 230 - 234
Special edition in Slovak: Chapter 05 Volume 004 P. 230 - 234
Special edition in Slovene: Chapter 05 Volume 004 P. 230 - 234
Special edition in Bulgarian: Chapter 05 Volume 006 P. 131 - 135
Special edition in Romanian: Chapter 05 Volume 006 P. 131 - 135

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 31/12/2006: This act has been changed. Current consolidated version: 30/04/2004

ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2002/1145/oj

32002D1145

Euroopan parlamentin ja neuvoston päätös N:o 1145/2002/EY, tehty 10 päivänä kesäkuuta 2002, työllisyyden alalla toteutettavista yhteisön edistämistoimista (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti) - Komission lausuma

Virallinen lehti nro L 170 , 29/06/2002 s. 0001 - 0006


Euroopan parlamentin ja neuvoston päätös N:o 1145/2002/EY,

tehty 10 päivänä kesäkuuta 2002,

työllisyyden alalla toteutettavista yhteisön edistämistoimista

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

EUROOPAN PARLAMENTTI JA EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, jotka

ottavat huomioon Euroopan yhteisön perustamissopimuksen ja erityisesti sen 129 artiklan,

ottavat huomioon komission ehdotuksen(1),

ottavat huomioon talous- ja sosiaalikomitean lausunnon(2),

ottavat huomioon alueiden komitean lausunnon(3),

noudattavat perustamissopimuksen 251 artiklassa säädettyä menettelyä(4) ja ottavat huomioon sovittelukomitean 3 päivänä huhtikuuta 2002 hyväksymän yhteisen tekstin,

sekä katsovat seuraavaa:

(1) Perustamissopimuksen 3 artiklassa määrätään, että yhteisön toimintaan sisältyy jäsenvaltioiden työllisyysp olitiikan yhteensovittamisen edistäminen tämän politiikan tehostamiseksi kehittämällä yhteensovitettu työllisyysstrategia.

(2) Luxemburgissa 20 ja 21 päivänä marraskuuta 1997 pidetyssä Eurooppa-neuvoston ylimääräisessä työllisyysasioita käsitelleessä kokouksessa hyväksyttiin yleinen työllisyysstrategia, Euroopan työllisyysstrategia, johon sisältyy jäsenvaltioiden työllisyyspolitiikan yhteensovittaminen yhdessä sovittujen työllisyyssuuntaviivojen pohjalta (Luxemburgin prosessi) sekä yhteensovitetun makrotalouspolitiikan ja tehokkaiden sisämarkkinoiden jatkaminen ja kehittäminen. Tarkoituksena oli luoda perusta kestävälle kasvulle, uudelle dynaamisuudelle ja luottavaiselle, työllisyyttä edistävälle ilmapiirille. Lisäksi strategiassa hyödynnetään entistä järjestelmällisemmin kaikkia yhteisön toimintalinjoja - niin kehys- kuin tukitoimia - työllisyyden tukemiseksi.

(3) Lissabonissa 23 ja 24 päivänä maaliskuuta 2000 kokoontunut Eurooppa-neuvosto hyväksyi unionille uuden strategisen päämäärän: sen on pyrittävä rakentamaan kilpailukykyinen ja dynaaminen tietoon perustuva talous, joka kykenee ylläpitämään kestävää talouskasvua, luomaan uusia ja parempia työpaikkoja sekä lisäämään sosiaalista yhteenkuuluvuutta, ja siten palauttamaan täystyöllisyyden edellytykset. Eurooppa-neuvosto asetti tätä tarkoitusta varten joukon uusia tavoitteita ja vertailuarvoja ja otti ne mukaan kaikilla tasoilla toteutettavaan uuteen avoimeen koordinointimenetelmään, johon liittyy Eurooppa-neuvoston selkeämpi asema suunnanantajana ja koordinoijana. Näin varmistetaan johdonmukaisempi strateginen ohjaus ja edistymisen tehokas seuranta. Eurooppa-neuvosto kehotti antamaan Luxemburgin prosessin väliarvioinnin yhteydessä sille uutta pontta lisäämällä työllisyyden suuntaviivoihin konkreettisempia tavoitteita, joilla luodaan tiiviimpi yhteys muihin asiaan liittyviin politiikan aloihin.

(4) Euroopan työllisyysstrategian erityinen vahvuus on, että jäsenvaltiot tekevät työllisyyspolitiikkaa koskevaa yhteistyötä säilyttäen kuitenkin oikeuden tehdä omiin oloihinsa sopivia päätöksiä. Strategian toinen vahva puoli on, että jäsenvaltiot oppivat toistensa kokemuksista, myös tavoista, joilla työmarkkinaosapuolet sekä paikallis- ja alueviranomaiset otetaan mukaan toimintaan.

(5) Eurooppa-neuvosto on useassa yhteydessä katsonut, että olisi määriteltävä ja kerättävä työllisyyttä ja työmarkkinoita koskevia vertailukelpoisia ja luotettavia tilastoja ja indikaattoreita.

(6) Työllisyyskomitean perustamisesta 24 päivänä tammikuuta 2000 tehdyllä neuvoston päätöksellä 2000/98/EY(5) pyritään edistämään jäsenvaltioiden työllisyys- ja työmarkkinapolitiikkojen yhteensovittamista.

(7) Analysointia, tutkimusta ja yhteistyötä koskevista yhteisön toimista työllisyyden ja työmarkkinoiden alalla 23 päivänä helmikuuta 1998 tehdyssä neuvoston päätöksessä 98/171/EY(6), jossa säädettiin tällaisista toimista, voimassaolo päättyi 31 päivänä joulukuuta 2000.

(8) Tällä päätöksellä olisi huolehdittava siitä, että päätöksen 98/171/EY mukaisesti käynnistettyjä toimia voidaan jatkaa ja kehittää. Komission olisi tämän päätöksen mukaisia toimia toteuttaessaan otettava täysimääräisesti huomioon päätöksen 98/171/EY mukaisesti toteutetun ohjelman tulokset.

(9) Tämän päätöksen täytäntöönpanemiseksi tarvittavista toimenpiteistä olisi päätettävä menettelystä komissiolle siirrettyä täytäntöönpanovaltaa käytettäessä 28 päivänä kesäkuuta 1999 tehdyn neuvoston päätöksen 1999/468/EY(7) mukaisesti.

(10) Tällä päätöksellä vahvistetaan koko toiminnan keston ajaksi rahoituspuitteet, jotka talousarviota koskevasta kurinalaisuudesta ja talousarviomenettelyn parantamisesta 6 päivänä toukokuuta 1999 tehdyn Euroopan parlamentin, neuvoston ja komission välisen toimielinten sopimuksen(8) 33 kohdan mukaisesti muodostavat ensisijaisen ohjeen budjettivallan käyttäjälle vuosittaisessa talousarviomenettelyssä,

OVAT PÄÄTTÄNEET SEURAAVAA:

1 artikla

Yhteisön toimien toteuttaminen

Toteutetaan analysointia, tutkimusta ja jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä koskevia yhteisön toimia työllisyyden ja työmarkkinoiden alalla 1 päivän tammikuuta 2002 ja 31 päivän joulukuuta 2006 välisenä aikana.

2 artikla

Periaatteet

1. Tässä päätöksessä tarkoitetuilla toimilla on suora yhteys perustamissopimuksen VIII osaston täytäntöönpanoon.

2. Näillä toimilla on myötävaikutettava Lissabonissa kokoontuneen Eurooppa-neuvoston asettaman uuden strategisen päämäärän saavuttamiseen eli siihen, että unioni voi palauttaa täystyöllisyyden edellytykset.

3 artikla

Tavoitteet

1. Näiden toimien tavoitteena on:

a) tukea työllisyyspolitiikan linjausten yhteensovittamista yhteisössä pyrittäessä nostamaan työllisyysastetta Lissabonissa kokoontuneen Eurooppa-neuvoston vahvistaman yleistavoitteen mukaisesti;

b) myötävaikuttaa yhteensovitetun työllisyysstrategian kehittämiseen analysoimalla, seuraamalla ja tukemalla jäsenvaltioissa toteutettuja toimia ottaen asianmukaisesti huomioon jäsenvaltioiden velvollisuudet tällä alalla;

c) kehittää, seurata ja arvioida Euroopan työllisyysstrategiaa tulevaisuuspainotteisesti;

d) tukea jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä työmarkkinapolitiikan analysoinnissa, tutkimuksessa ja seurannassa;

e) määrittää hyviä toimintatapoja sekä edistää tietojen ja kokemusten vaihtoa ja siirtoa;

f) kehittää Euroopan työllisyysstrategian sisältöä ja lähestymistapoja, myös keinoja tehdä yhteistyötä työmarkkinaosapuolten ja asiaankuuluvien paikallis- ja alueviranomaisten kanssa; ja

g) toteuttaa aktiivista tiedotuspolitiikkaa, joka vastaa kansalaisten avoimuuden tarpeeseen ja jossa tunnustetaan, että on tärkeää tiedottaa Euroopan kansalaisille täysimääräisesti kaikista Euroopan työllisyysstrategiaan liittyvistä näkökohdista. Tähän päästään erityisesti yksittäisillä tiedotustoimenpiteillä, joiden tarkoituksena on lisätä Euroopan työllisyysstrategian yleistä tuntemusta, ja antamalla suurelle yleisölle mahdollisuus tutustua - muun muassa Internetin välityksellä - työllisyyspakettiin sekä työllisyyttä koskeviin kansallisiin toimintasuunnitelmiin ja niistä vuosittaisessa yhteisessä työllisyysraportissa esitettyihin arvioihin.

2. Näiden toimien yhteydessä suoritettavat analyysit on mahdollisimman pitkälle suoritettava sukupuolen mukaan jaoteltuina.

4 artikla

Yhteisön toimenpiteet

1. Ottaen huomioon 2 artiklassa vahvistetut periaatteet sekä 3 artiklassa tarkoitettujen tavoitteiden toteuttaminen, yhteisön toimenpiteisiin kuuluvat seuraavat toimet:

a) Analysoidaan ja arvioidaan työllisyystilanteen kehittymistä ja yleisiä toimintaedellytyksiä. Analysoidaan ennakoivasti komission ja jäsenvaltioiden kannalta tärkeitä politiikan aloja toimintavaihtoehtojen ja yhteisön politiikkojen vaikutusten arvioimiseksi. Arvioidaan tulevaisuudennäkymiä ja tutkitaan yhteensovitetun työllisyysstrategian kehittämisessä ilmeneviä uusia toimintapoliittisia kysymyksiä.

b) Tuetaan jäsenvaltioita kansallisten työllisyyttä koskevien toimintasuunnitelmien johdonmukaisessa ja yhteensovitetussa arvioinnissa. Tällöin arvioidaan myös sitä, miten työmarkkinaosapuolet ja asiaankuuluvat alue- ja paikallisviranomaiset on otettu ja voidaan ottaa mukaan toimintasuunnitelmien toteuttamiseen. Erityinen arviointi saatetaan päätökseen Luxemburgin prosessin mukaisesti vahvistettujen vuosittaisten työllisyyspolitiikkaa koskevien suuntaviivojen ensimmäisen soveltamisjakson päättyessä.

c) Arvioidaan määrällisesti ja laadullisesti Euroopan työllisyysstrategian vaikutukset yleensä, mihin sisältyy arvio käytetyistä menetelmistä, ja analysoidaan Euroopan työllisyysstrategian johdonmukaisuus yleisen talouspolitiikan ja muiden politiikan alojen kannalta.

d) Kootaan ja vaihdetaan jäsenvaltioiden kokemuksia, vertaisryhmäarviointi mukaan lukien, sekä työllisyyspilarien että yksittäisten suuntaviivojen osalta siten kuin jäsenvaltioita koskevissa vuosittaisissa työllisyyden suuntaviivoissa on määritelty. Tämän yhteistyön lisääminen auttaa jäsenvaltioita kehittämään omaa työllisyyspolitiikkaansa saatujen kokemusten pohjalta.

e) Seurataan Euroopan työllisyysstrategian täytäntöönpanoa jäsenvaltioissa erityisesti Euroopan työllisyyden seurantakeskuksen kautta.

f) Tehdään teknistä ja tieteellistä työtä, jolla tuetaan yhteisten määrällisten ja laadullisten indikaattorien kehittämistä. Parannetaan ja täydennetään tilastoja, vertaillaan suorituksia ja vaihdetaan tietoja hyvistä toimintatavoista.

g) Tuetaan Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajavaltioiden panosta ja otetaan näin erityistarkastelun kohteiksi Euroopan työllisyysstrategian keskeiset seikat sekä erityistapahtumat, jotka ovat joko kansainvälisesti merkittäviä tai yhteisön ja jäsenvaltioiden kannalta yleisesti kiinnostavia.

2. Edellä 1 kohdassa tarkoitetuissa toimissa kiinnitetään erityistä huomiota henkilöihin, joihin kohdistuu samanaikaisesti useita sellaisia haittatekijöitä, jotka vaikeuttavat heidän mahdollisuuksiaan osallistua aktiivisesti työelämään. Lisäksi pyritään valtavirtaistamaan sukupuolten välisen tasa-arvon periaate, erityisesti miesten ja naisten yhtäläiset mahdollisuudet työelämässä ja työmarkkinoilla sekä työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen.

3. Komissio ottaa 1 kohdassa tarkoitettuja toimenpiteitä toteuttaessaan huomioon sellaiset tilastotiedot, tutkimukset ja hankkeiden toteuttamista koskevat raportit, jotka ovat saatavilla kansainvälisiltä järjestöiltä, kuten Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestöltä (OECD) ja Kansainväliseltä työjärjestöltä (ILO).

4. Edellä 1 kohdassa tarkoitettujen toimien on perustuttava tavoitteeseen varmistaa, että Euroopan työllisyysstrategiasta ollaan hyvin tietoisia kaikilla Euroopan unionin maantieteellisillä tasoilla niin, että yleisö ja eturyhmät, kuten työmarkkinaosapuolet, paikallis- ja alueviranomaiset sekä muut keskeiset paikalliset toimijat, yhteisötalous mukaan lukien, ovat tietoisia mahdollisuuksistaan parantaa paikkakuntiensa taloudellisia ja sosiaalisia näkymiä ja että niitä rohkaistaan ja tuetaan niiden osallistuessa tämän päämäärän saavuttamiseen.

Toimiin, joilla pyritään edistämään yhteistyötä, parhaita käytäntöjä ja innovatiivisia toimia, parantamaan tietämystä, kehittämään tiedonvaihtoa sekä arvioimaan kansallisten toimintasuunnitelmien toteuttamisesta saatuja kokemuksia kaikilla tasoilla, kuuluvat:

a) tutkimukset eri innovatiivisista lähestymistavoista ja toimenpiteistä, jotka liittyvät Euroopan työllisyysstrategian täytäntöönpanoon paikallisella ja alueellisella tasolla;

b) kokemusten vaihto parhaiden käytäntöjen edistämiseksi muun ohessa paikallisella ja alueellisella tasolla;

c) tutkimukset toimenpiteistä, joilla voidaan rohkaista paikallisia ja alueellisia kumppaneita osallistumaan Euroopan työllisyysstrategian täytäntöönpanoon;

d) Euroopan työllisyysstrategian täytäntöönpanoa myös paikallisella ja alueellisella tasolla koskevien, edellä mainittujen tutkimusten tulosten levittäminen.

5 artikla

Tulokset

Edellä 4 artiklassa mainittujen toimien tuloksia käytetään tai julkistetaan kyseisen toimintatyypin mukaan, mukaan lukien seuraavilla tavoilla:

1) Employment in Europe -raportti ja muut julkaisut, valmisteluasiakirjat, neuvostolle, komissiolle ja työllisyyskomitealle annettavat kertomukset; tähän sisältyvät myös raportit, jotka koskevat 4 artiklan 1 kohdan b alakohdassa tarkoitettua Luxemburgin prosessin arviointia;

2) kansalliset seminaarit, joissa valmistellaan kansallisia toimintasuunnitelmia, työllisyyspolitiikkaa käsittelevät seminaarit taikka ensisijaisen tärkeitä tai yleisesti merkittäviä aiheita käsittelevien kansainvälisten tapahtumien järjestäminen;

3) Internetin käyttö tulosten levittämiseksi (verkkojulkaisut, Internet-keskustelut ja -seminaarit) sekä yhteistyön ja tietojenvaihdon edistämisen apuvälineenä.

6 artikla

Johdonmukaisuus ja täydentävyys

Komissio toteuttaa tarvittavat toimenpiteet sen varmistamiseksi, että tämän päätöksen ja muiden asiaan liittyvien tai asiaa koskevien yhteisön ohjelmien ja aloitteiden mukaisesti toteutetut toimenpiteet ovat keskenään johdonmukaisia ja että ne eivät ole päällekkäisiä. Tässä yhteydessä kiinnitetään erityistä huomiota kaikkien tällaisten ohjelmien ja aloitteiden mukaisesti tuettujen toimenpiteiden myönteisten ja kielteisten tulosten arviointiin ja sen varmistamiseen, että yhdeltä alalta saaduista kokemuksista välitetään kasvavassa määrin tietoa muilla aloilla toteutettavia toimia varten. Komissio luo tätä tarkoitusta varten sisäiset yhteydet asiaa koskeviin yhteisön ohjelmiin ja aloitteisiin sekä hajautettuihin erillisvirastoihin.

7 artikla

Kolmansien maiden osallistuminen

1. Ne toimet, joihin Euroopan talousalueeseen kuuluvat maat, assosioituneet Keski- ja Itä-Euroopan maat, Kypros, Malta ja Turkki sekä Euroopan unionin kumppanuusmaat Välimeren alueella voivat osallistua, määräytyvät Euroopan unionin ja kyseisten maiden välisten suhteiden mukaan.

2. Toimiin osallistuvat maat joko huolehtivat itse 1 kohdassa tarkoitetun osallistumisen kustannuksista, tai nämä kustannukset katetaan niistä yhteisön talousarvion budjettikohdista, jotka koskevat yhteisön ja kyseisten maiden välisten yhteistyö-, assosiaatio- tai kumppanuussopimusten täytäntöönpanoa kyseisellä alalla.

8 artikla

Täytäntöönpanotoimenpiteet

1. Tämän päätöksen täytäntöönpanemiseksi tarvittavista, jäljempänä mainittuja seikkoja koskevista toimenpiteistä päätetään 9 artiklan 2 kohdassa tarkoitettua hallintomenettelyä noudattaen:

a) toimien täytäntöönpanoa koskevat yleiset suuntaviivat ja vuosittainen työsuunnitelma;

b) määrärahojen jakautuminen eri toimenpiteiden kesken;

c) rahoitustuen valintaperusteita koskevat komission ehdotukset;

d) tällaista tukea saavan toiminnan arviointiperusteet sekä tulosten levittämistä ja toimittamista koskeva menettely.

2. Muita tämän päätöksen täytäntöönpanemiseksi tarvittavia seikkoja koskevista toimenpiteistä päätetään 9 artiklan 3 kohdassa tarkoitettua neuvoa-antavaa menettelyä noudattaen.

9 artikla

Komitea

1. Komissiota avustaa komitea.

2. Jos tähän kohtaan viitataan, sovelletaan päätöksen 1999/468/EY 4 ja 7 artiklassa säädettyä menettelyä ottaen huomioon mainitun päätöksen 8 artiklan säännökset.

Päätöksen 1999/468/EY 4 artiklan 3 kohdassa tarkoitettu määräaika vahvistetaan kahdeksi kuukaudeksi.

3. Jos tähän kohtaan viitataan, sovelletaan päätöksen 1999/468/EY 3 ja 7 artiklassa säädettyä menettelyä ottaen huomioon mainitun päätöksen 8 artiklan säännökset.

4. Komitea vahvistaa työjärjestyksensä.

10 artikla

Yhteistyö muiden komiteoiden kanssa

Komissio tiedottaa 9 artiklassa tarkoitetulle komitealle säännöllisesti muista asiaan vaikuttavista yhteisön toimista, jotta voidaan varmistaa kyseisen toiminnan johdonmukaisuus ja täydentävyys suhteessa muihin 6 artiklassa tarkoitettuihin mainittuihin toimiin. Komissio luo tarvittaessa säännöllistä ja jäsenneltyä yhteistyötä tämän komitean ja muiden asiaan liittyvien politiikkojen, välineiden ja toimien yhteydessä perustettujen komiteoiden välille.

11 artikla

Yhteyksien luominen

Komissio luo tarvittavat yhteydet työllisyyskomiteaan sen varmistamiseksi, että mainittu komitea saa säännöllisesti asianmukaisia tietoja tässä päätöksessä tarkoitettujen toimien täytäntöönpanosta. Tällä ei kuitenkaan rajoiteta 8, 9 ja 10 artiklan soveltamista.

Lisäksi komissio luo osana tässä päätöksessä tarkoitettuja toimia tarvittavat yhteydet Euroopan parlamenttiin ja työmarkkinaosapuoliin sekä vaihtaa niiden kanssa säännöllisesti näkemyksiä. Tätä varten komissio saattaa asiaankuuluvat tiedot Euroopan parlamentin ja työmarkkinaosapuolten saataville. Komissio ilmoittaa työllisyyskomitealle ja 9 artiklassa tarkoitetulle komitealle Euroopan parlamentin ja työmarkkinaosapuolten näkemyksistä.

12 artikla

Rahoitus

1. Rahoituspuitteet tässä päätöksessä tarkoitettujen yhteisön toimien toteuttamiseksi vahvistetaan 55 miljoonaksi euroksi 1 päivän tammikuuta 2002 ja 31 päivän joulukuuta 2006 väliseksi ajaksi.

2. Budjettivallan käyttäjä hyväksyy vuosittaiset määrärahat rahoitusnäkymien rajoissa.

3. Mikäli toimista on hyötyä sekä komissiolle että toiminnan edunsaajille, komissio voi käyttää hyväkseen teknistä ja/tai hallinnollista apua sekä tukirahoitusta.

13 artikla

Arviointi ja kertomukset

1. Komissio määrittää toimia varten tulosindikaattoreita, seuraa välitulosten saavuttamista ja suorittaa riippumattomia arviointeja toiminnan kolmantena vuonna (väliarviointi) ja toiminnan viimeisen vuoden alussa (jälkiarviointi). Arvioinneissa kiinnitetään erityistä huomiota toimien avulla saavutettuun vaikutukseen ja määrärahojen käytön tehokkuuteen sekä annetaan suosituksia, joiden perusteella voidaan päättää toiminnan mukauttamisesta tai mahdollisesta jatkamisesta.

2. Komissio julkistaa toteutetuista toimista saadut tulokset ja arviointiraportit.

3. Komissio saattaa arviointien perusteella ehdottaa toiminnan jatkamista.

4. Komissio antaa Euroopan parlamentille, neuvostolle, talous- ja sosiaalikomitealle sekä alueiden komitealle välikertomuksen toimien tuloksista 31 päivään joulukuuta 2004 mennessä sekä loppukertomuksen viimeistään 31 päivänä joulukuuta 2007. Komissio sisällyttää näihin kertomuksiin tietoja, jotka koskevat yhteisön toiminnalle myöntämää rahoitusta, toimien johdonmukaisuutta ja täydentävyyttä suhteessa muihin asiaa koskeviin ohjelmiin, toimiin ja aloitteisiin, sekä asiaankuuluvat arviointitulokset.

14 artikla

Voimaantulo

Tämä päätös tulee voimaan päivänä, jona se julkaistaan Euroopan yhteisöjen virallisessa lehdessä.

Tehty Luxemburgissa 10 päivänä kesäkuuta 2002.

Euroopan parlamentin puolesta

Puhemies

P. Cox

Neuvoston puolesta

Puheenjohtaja

J. Piqué I Camps

(1) EYVL C 337 E, 28.11.2000, s. 242.

(2) EYVL C 139, 11.5.2001, s. 30.

(3) EYVL C 144, 16.5.2001, s. 30.

(4) Euroopan parlamentin lausunto, annettu 14. helmikuuta 2001 (EYVL C 276, 1.10.2001, s. 53), neuvoston yhteinen kanta, vahvistettu 25. kesäkuuta 2001 (EYVL C 301, 26.10.2001, s. 14), ja Euroopan parlamentin päätös, tehty 23. lokakuuta 2001 (ei vielä julkaistu virallisessa lehdessä). Euroopan parlamentin päätös, tehty 25. huhtikuuta 2002, ja neuvoston päätös, tehty 7. toukokuuta 2002.

(5) EYVL L 29, 4.2.2000, s. 21.

(6) EYVL L 63, 4.3.1998, s. 26.

(7) EYVL L 184, 17.7.1999, s. 23.

(8) EYVL C 172, 18.6.1999, s. 1.

Komission lausuma

Komissio korostaa Euroopan sosiaalirahaston merkitystä Euroopan työllisyysstrategian tukemisessa. Se korostaa muun muassa Euroopan sosiaalirahastoa koskevan asetuksen(1) 6 artiklan nojalla tuettujen innovatiivisten toimenpiteiden merkitystä Euroopan työllisyysstrategian täytäntöönpanon lujittamisessa paikallisella tasolla. Lisäksi se tässä yhteydessä muistuttaa sitoumuksestaan taata rahaston toimien, myös 6 artiklaan liittyvien toimien, tulosten asianmukainen levitys riittävän panoksen antamiseksi Euroopan työllisyysstrategialle.

Siksi komissio varmistaa tarvittavan synergian Euroopan sosiaalirahaston tiedonlevitystoimien kanssa pannessaan työllisyysalan edistämistoimia koskevaa päätöstä täytäntöön.

Komissio tiedottaa yksityiskohtaisesti Euroopan parlamentille Euroopan sosiaalirahaston 6 artiklaan liittyvästi valituista ensisijaisista aiheista ja varsinkin paikallisista aloitteista.

(1) Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 1784/1999, annettu 12 päivänä heinäkuuta 1999, Euroopan sosiaalirahastosta (EYVL L 213, 13.8.1999, s. 5).

Top