Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32018R0871

    Komission täytäntöönpanoasetus (EU) 2018/871, annettu 14 päivänä kesäkuuta 2018, asetuksen (EY) N:o 474/2006 muuttamisesta unionissa toimintakieltoon asetettujen tai toimintarajoitusten kohteena olevien lentoliikenteen harjoittajien luettelon osalta (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti.)

    C/2018/3853

    EUVL L 152, 15.6.2018, p. 5–21 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2018/871/oj

    15.6.2018   

    FI

    Euroopan unionin virallinen lehti

    L 152/5


    KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2018/871,

    annettu 14 päivänä kesäkuuta 2018,

    asetuksen (EY) N:o 474/2006 muuttamisesta unionissa toimintakieltoon asetettujen tai toimintarajoitusten kohteena olevien lentoliikenteen harjoittajien luettelon osalta

    (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

    EUROOPAN KOMISSIO, joka

    ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

    ottaa huomioon yhteisössä toimintakieltoon asetettuja lentoliikenteen harjoittajia koskevan yhteisön luettelon laatimisesta ja lennon suorittavan lentoliikenteen harjoittajan ilmoittamisesta lentomatkustajille sekä direktiivin 2004/36/EY 9 artiklan kumoamisesta 14 päivänä joulukuuta 2005 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 2111/2005 (1) ja erityisesti sen 4 artiklan 2 kohdan,

    sekä katsoo seuraavaa:

    (1)

    Komission asetuksessa (EY) N:o 474/2006 (2) vahvistetaan asetuksen (EY) N:o 2111/2005 II luvussa tarkoitettu luettelo niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa.

    (2)

    Eräät jäsenvaltiot ja Euroopan lentoturvallisuusvirasto, jäljempänä ’EASA’, ovat toimittaneet asetuksen (EY) N:o 2111/2005 4 artiklan 3 kohdan mukaisesti komissiolle tietoja, jotka ovat olennaisia kyseisen luettelon ajantasaistamiseksi. Olennaisia tietoja on saatu myös kolmansilta mailta ja kansainvälisiltä organisaatioilta. Luettelo olisi saatettava ajan tasalle näiden tietojen pohjalta.

    (3)

    Komissio on ilmoittanut kaikille kyseisille lentoliikenteen harjoittajille suoraan tai niiden valvonnasta vastaavien viranomaisten välityksellä ne olennaiset tosiseikat ja näkemykset, joiden perusteella tehdään päätös lentoliikenteen harjoittajien asettamisesta toimintakieltoon unionissa tai luetteloon sisällytetylle lentoliikenteen harjoittajalle asetetun toimintakiellon ehtojen muuttamisesta.

    (4)

    Komissio on antanut kyseisille lentoliikenteen harjoittajille mahdollisuuden tutustua jäsenvaltioiden toimittamiin asiakirjoihin, toimittaa kirjalliset huomautuksensa ja esittää kantansa asiassa suullisesti komissiolle sekä neuvoston asetuksella (ETY) N:o 3922/1991 (3) perustetulle lentoturvallisuuskomitealle.

    (5)

    Lentoturvallisuuskomitea on saanut komissiolta ajantasaiset tiedot asetuksen (EY) N:o 2111/2005 ja komission asetuksen (EY) N:o 473/2006 (4) mukaisista yhteisistä kuulemisista, joita käydään parhaillaan seuraavien valtioiden toimivaltaisten viranomaisten ja lentoliikenteen harjoittajien kanssa: Afganistan, Angola, Bolivia, Gambia, Indonesia, Libya, Nepal, Venäjä ja Venezuela. Komissio on myös toimittanut tietoja lentoturvallisuuskomitealle Päiväntasaajan Guinean, Kazakstanin, Intian, Mauritanian, Mosambikin, Filippiinien, Thaimaan, Ukrainan ja Sambian lentoturvallisuustilanteesta.

    (6)

    EASA on esittänyt komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle niiden raporttien analysoinnin tulokset, joita Kansainvälinen siviili-ilmailujärjestö, jäljempänä ’ICAO’, on laatinut yleisen turvallisuusvalvonnan arviointiohjelman puitteissa tekemistään tarkastuksista. Jäsenvaltioita kehotettiin tässä yhteydessä kohdentamaan asematasotarkastukset ensisijaisesti sellaisissa kolmansissa maissa lentotoimintaluvan saaneisiin lentoliikenteen harjoittajiin, joiden osalta ICAO on todennut merkittäviä turvallisuusongelmia tai joiden turvallisuusvalvontajärjestelmässä on EASAn mukaan merkittäviä puutteita. Asematasotarkastusten kohdentamisella saadaan kyseisissä kolmansissa maissa lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien turvallisuustasosta lisätietoja, jotka täydentävät komission asetuksen (EY) N:o 2111/2005 perusteella käynnistämiä kuulemisia.

    (7)

    EASA myös ilmoitti komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle ulkomaisten ilma-alusten turvallisuuden arviointiohjelman (SAFA) mukaisten asematasotarkastusten tulokset komission asetuksen (EU) N:o 965/2012 (5) mukaisesti.

    (8)

    Lisäksi EASA tiedotti komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle niissä kolmansissa maissa toteutettavista teknisen avun hankkeista, joihin sovelletaan asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisia toimenpiteitä tai seurantaa. Se antoi tietoja suunnitelmista ja pyynnöistä, jotka koskevat teknistä lisäapua ja yhteistyötä siviili-ilmailuviranomaisten hallinnollisten ja teknisten valmiuksien parantamiseksi, jotta voidaan helpommin ratkaista kaikkia sovellettavien kansainvälisten siviili-ilmailuvaatimusten noudattamiseen liittyviä ongelmia. Jäsenvaltioita kehotettiin vastaamaan tällaisiin pyyntöihin kahdenväliseltä pohjalta yhteistyössä komission ja EASAn kanssa. Komissio korosti tässä yhteydessä sitä, miten hyödyllistä on antaa kansainväliselle ilmailuyhteisölle tietoa – erityisesti ICAOn SCAN-tietokannan (Safety Collaborative Assistance Network) välityksellä – unionin ja sen jäsenvaltioiden antamasta teknisestä avusta ilmailun turvallisuuden parantamiseksi koko maailmassa.

    (9)

    Eurocontrol toimitti komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle ajantasaiset tiedot SAFA-ohjelmaan sisältyvän hälytysjärjestelmän nykytilanteesta ja toimintakieltoon asetettuja lentoliikenteen harjoittajia koskevien varoitusviestien uusimmista tilastoista.

    Unionin lentoliikenteen harjoittajat

    (10)

    EASA on laatinut analyysin unionin lentoliikenteen harjoittajien ilma-aluksille tehtyjen asematasotarkastusten ja toteuttamiensa standardointitarkastusten tuloksista sekä kansallisten ilmailuviranomaisten suorittamista erityistarkastuksista. Useat jäsenvaltiot ovat toteuttaneet analyysin tulosten pohjalta tiettyjä täytäntöönpanotoimenpiteitä ja ilmoittaneet niistä komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle. Bulgaria on ilmoittanut komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle toimista, joita se on toteuttanut lentoliikenteen harjoittajan Bulgaria Air osalta.

    (11)

    Jäsenvaltiot toistivat olevansa valmiita toimimaan tarpeen mukaan, jos asiaankuuluvat turvallisuustiedot viittaavat välittömiin turvallisuusriskeihin, jotka johtuvat siitä, että unionin lentoliikenteen harjoittajat eivät täytä asianmukaisia kansainvälisiä turvallisuusvaatimuksia.

    Afganistanista tulevat lentoliikenteen harjoittajat

    (12)

    Komission, EASAn ja Afganistanin islamilaisen tasavallan siviili-ilmailuviranomaisen, jäljempänä ’ACAA’, sekä lentoliikenteen harjoittajan Kam Air edustajat kävivät 13 päivänä helmikuuta 2018 teknisiä neuvotteluja erityisesti nykyisestä toimintakiellosta, joka on asetettu kaikille Afganistanista tuleville lentoliikenteen harjoittajille asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisesti.

    (13)

    Tapaamisessa ACAA antoi tietoa tehostetun turvallisuusvalvonnan toimeenpanon edistymisestä. Viime vuosina ACAA on peruuttanut aiempaa useampia lentotoimintalupia kokonaan tai määräajaksi, useita ilma-aluksia on määrätty lentokieltoon, sillä ne eivät ole olleet lentokelpoisessa kunnossa, ja sellaiseen ohjaamomiehistöön, joka ei täyttänyt kansainvälisiä turvallisuusvaatimuksia, on kohdistettu tiukkoja toimenpiteitä. Lisäksi ACAA ilmoitti, että kaikki Afganistanissa rekisteröidyt lentoyhtiöt käyvät läpi uuden, kansainvälisten vaatimusten mukaisen sertifiointiprosessin. Toistaiseksi ainoastaan kahdella lentoyhtiöllä, Kam Airilla ja Ariana Afghan Airlinesilla, on voimassa oleva lentotoimintalupa. Kam Air sertifioitiin kokonaisuudessaan uudelleen Afganistanin uuden ilmailua koskevan lainsäädäntökehyksen mukaisesti, ja Ariana Afghan Airlinesin osalta uudelleensertifiointiprosessi on käynnissä. ACAA ilmoitti olevansa sitoutunut noudattamaan ilmailun turvallisuutta koskevia kansainvälisiä velvoitteitaan haasteellisen toimintaympäristönsä rajoissa.

    (14)

    ACAA on aloittanut vastaamaan verkkokyselyyn ICAOn yleisen turvallisuusvalvonnan arviointiohjelman (USOAP) jatkuvan seurannan lähestymistavan (CMA) puitteissa. Tästä ei kuitenkaan ole toimitettu todisteita. Afganistanin pysyvä edustaja ICAOssa neuvottelee ICAOn kanssa, jotta tämän suorittama yleisen turvallisuusvalvonnan arviointiohjelmaan kuuluva tarkastus voitaisiin järjestää niin nopeasti kuin mahdollista.

    (15)

    Lentoliikenteen harjoittaja Kam Air esitteli yrityksen kehitystä ja turvallisuusjohtamista. Syyskuussa 2014 Kam Airin johtokunta päätti tarkastella uudelleen lentotoimintansa strategiasuunnitelmia ja taktisia menettelyitä täyttääkseen kaikki ACAAn uudet määräykset sekä kansainväliset vaatimukset ja suositellut käytännöt. Lentotietojen seurantaohjelma pantiin täytäntöön, ja yritys on tietoinen toimintaan liittyvistä vaaroista. Turvallisuus- ja laadunhallintajärjestelmien käyttöönotto on meneillään.

    (16)

    Komissio huomioi ACAAn toteuttamat toimet ja ACAAn sitoutumisen yhteistyöhön komission kanssa ajantasaisten tietojen antamiseksi valvontavelvoitteistaan.

    (17)

    Komissio panee kuitenkin merkille Afganistanin haasteellisen toimintaympäristön ja siitä aiheutuvat negatiiviset seuraukset ACAAn valmiuksiin täyttää turvallisuusvalvontavelvoitteensa. Komissio seuraa tarkasti suunnitteilla olevan ICAOn USOAP-tarkastuksen tuloksia. Sen vuoksi komissio katsoo, että ottaen huomioon kaikki käytettävissä olevat tiedot luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, ei tulisi muuttaa Afganistanista tulevien lentoliikenteen harjoittajien osalta, lukuun ottamatta seuraavia afganistanilaisia lentoliikenteen harjoittajia, joiden lentotoimintalupa on peruutettu ja joita ei sen vuoksi enää tarvitse mainita luettelossa: Afghan Jet International Airlines, East Horizon Airlines ja Safi Airways.

    (18)

    Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti komissio katsoo näin ollen, että yhteisön luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, olisi muutettava lentoliikenteen harjoittajien Afghan Jet International Airlines, East Horizon Airlines ja Safi Airways poistamiseksi asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteestä A.

    Angolasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat

    (19)

    Marraskuussa 2008 (6) kaikki Angolassa lentotoimintalupansa saaneet lentoliikenteen harjoittajat yhtä lukuun ottamatta oli asetettu täydelliseen toimintakieltoon pääasiassa siitä syystä, etteivät Angolassa lentotoimintalupansa saaneiden lentoliikenteen harjoittajien turvallisuusvalvonnasta vastaavat toimivaltaiset viranomaiset, jäljempänä ’INAVIC’, pystyneet panemaan täytäntöön sovellettavia kansainvälisiä turvallisuusvaatimuksia ja valvomaan niiden noudattamista. Osittainen poikkeus oli myönnetty lentoliikenteen harjoittajalle TAAG Angola Airlines. TAAG Angola Airlines oli sisällytetty asetuksen (EY) N:o 474/2006 (7) liitteeseen B, ja se sai liikennöidä unioniin osalla kalustoaan.

    (20)

    ICAO teki Angolaan koordinoidun varmistuskäynnin (Coordinated Validation Mission) maaliskuussa 2017. Käynnin tulosten perusteella ICAO ilmoitti, että Angolan toimivaltaiset viranomaiset olivat ratkaisseet lentotoiminnan turvallisuuteen liittyvät merkittävät ongelmat.

    (21)

    Angolan toimivaltaiset viranomaiset ilmoittivat 2 päivänä huhtikuuta 2018 päivätyllä kirjeellä komissiolle kansainvälisten turvallisuusvaatimusten täytäntöönpanon edistymisestä ja koordinoidun varmistuskäynnin tuloksista.

    (22)

    Komissio panee tyytyväisenä merkille INAVICin pyrkimykset ja sen, että ne ovat sitoutuneet käymään keskusteluja komission kanssa toimittaakseen yksityiskohtaisempia tietoja vastuullaan olevien lentoliikenteen harjoittajien turvallisuusvalvonnan edistymisestä.

    (23)

    Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti komissio katsoo sen vuoksi, ettei tässä vaiheessa ole perusteita muuttaa luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, Angolasta tulevien lentoliikenteen harjoittajien osalta.

    Boliviasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat

    (24)

    Komission, EASAn ja yhden jäsenvaltion edustajat sekä Bolivian siviili-ilmailuhallinnon, jäljempänä ’DGAC’, johtotason edustajat kävivät teknisiä neuvotteluja 30 päivänä tammikuuta 2018 pitämässään kokouksessa.

    (25)

    Komissio oli pyytänyt DGAC:tä toimittamaan luettelon täydennettävistä asiakirjoista ja toteutettavista toimista. DGAC toimitti kaikki pyydetyt asiakirjat määräajassa, ja EASA analysoi nämä asiakirjat. Alustavana päätelmänä todettiin, että menettelyt oli kattavasti dokumentoitu mutta että niiden tosiasiallista asianmukaista toteutusta oli mahdoton arvioida. DGAC:ssä vaikuttaa olevan riittävä määrä henkilöstöä tarkastusten suorittamiseksi, mutta lisätietoja tarvittiin sen varmistamiseksi, että erityistehtäviä varten on saatavilla oikealaista asiantuntemusta.

    (26)

    Saadakseen lisätietoa lentotoiminnan valvonnasta komissio pyysi DGAC:ta toimittamaan yksityiskohtaiset tiedot vuodelle 2018 suunnitelluista auditoinneista ja tarkastuksista ja yleiskatsauksen vuonna 2016 ja vuonna 2017 suoritetuista auditoinneista ja tarkastuksista viiden säännöllistä ja epäsäännöllistä matkustajaliikennettä harjoittavan lentoyhtiön osalta.

    (27)

    Nämä lisäasiakirjat lähetettiin EASAlle, joka otti ne vastaan. Päätelmänä on, että tarkastusten määrä kasvoi merkittävästi vuosina 2016 ja 2017. Ainoan Euroopassa toimivan bolivialaisen lentoliikenteen harjoittajan, Boliviana de Aviacionin, osalta on toteutettu 88 prosenttia suunnitelluista toimista. DGAC ilmoitti, että kuluvana vuonna (2018) otettiin käyttöön riskiperusteisen valvonnan käsite. Muiden lentoliikenteen harjoittajien osalta on pantu merkille, että vaikka riskianalyysi on suoritettu, parannettavaa on edelleen.

    (28)

    Komissio ottaa huomioon DGAC:n toimittamat tiedot. Komissio katsoo, että ottaen huomioon kaikki nyt käytettävissä olevat tiedot – myös DGAC:n teknisissä neuvotteluissa 30 päivänä tammikuuta 2018 antamat tiedot – tällä hetkellä ei ole perusteita asettaa Boliviassa lentotoimintaluvan saaneille lentoliikenteen harjoittajille toimintakieltoja tai -rajoituksia.

    (29)

    Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti komissio katsoo näin ollen, ettei tällä hetkellä ole perusteita muuttaa luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, sisällyttämällä siihen Boliviasta tulevia lentoliikenteen harjoittajia.

    (30)

    Jäsenvaltioiden on jatkossakin tarkastettava asianmukaisten kansainvälisten turvallisuusvaatimusten tosiasiallinen noudattaminen kohdentamalla asematasotarkastuksia ensisijaisesti Boliviassa lentotoimintaluvan saaneisiin lentoliikenteen harjoittajiin asetuksen (EY) N:o 965/2012 nojalla.

    (31)

    Jos turvallisuustiedoista käy ilmi välittömiä turvallisuusriskejä, jotka aiheutuvat kansainvälisten turvallisuusvaatimusten noudattamatta jättämisestä, komission voi olla pakko ryhtyä lisätoimiin asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisesti.

    Gambiasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat

    (32)

    Vuosina 2014 ja 2015 tehdyissä SAFA-tarkastuksissa, jotka koskivat lentoliikenteen harjoittajia Aeolus Air Ltd. ja SIPJ (G) Ltd, joista molemmilla on Gambian siviili-ilmailuviranomaisen (CAAG) myöntämät lentotoimintaluvat, ilmeni vakavia turvallisuuspuutteita.

    (33)

    Vuoden 2015 heinäkuun 24 päivänä EASA lähetti CAAG:lle kirjeen, jossa esitetään lentoliikenteen harjoittajaa SIPJ (G) Ltd koskevan asematasotarkastuksen tulokset. Tämän lisäksi EASA ilmoitti kyseisessä kirjeessä CAAG:lle, että vaikka lentosuunnitelmat kirjattiin yleisilmailukategoriaan ja ohjaamomiehistöt ilmoittivat, että lennot olivat valtion tarkoituksiin suoritettuja lentoja, oli näyttöä siitä, että lentotoiminta oli tosiasiassa luonteeltaan kaupallista.

    (34)

    Lisätutkimuksissa kävi ilmi, että kyseinen ilma-alus oli rekisteröity Amerikan yhdysvalloissa. Kyseisen ilma-aluksen osalta EASA otti yhteyttä Yhdysvaltojen siviili-ilmailuviranomaisiin. Se otti virallisesti yhteyttä myös Gambian viranomaisiin, jotka eivät kuitenkaan vastanneet yhteydenottoon. SIPJ (G) Ltd. ei ole hakenut kolmannen maan lentotoiminnan harjoittajan (TCO) hyväksyntää.

    (35)

    Vuosina 2016 tehdyssä SAFA-tarkastusten sarjassa, joka koski lentoliikenteen harjoittajaa SIPJ (G) Ltd., ilmeni muita merkittäviä löydöksiä. Kaikissa tapauksissa lennot ilmoitettiin yleisilmailuun kuuluviksi. Oli kuitenkin viitteitä siitä, että lennot olivat luonteeltaan kaupallisia mutta niiden ilmoitettiin olevan yleisilmailuun kuuluvia, jotta voitiin kiertää sovellettavia ICAOn turvallisuusvaatimuksia ja erityisesti TCO-hyväksyntää koskevia vaatimuksia unionin ilmatilassa.

    (36)

    Jotta tilannetta voidaan seurata tiiviisti, komissio aloittaa tekniset neuvottelut Gambian viranomaisten kanssa asetuksen (EY) N:o 473/2006 3 artiklan 2 kohdan mukaisesti.

    (37)

    Jäsenvaltioiden on jatkossakin tarkastettava asianmukaisten kansainvälisten turvallisuusvaatimusten tosiasiallinen noudattaminen kohdentamalla asematasotarkastukset ensisijaisesti Gambiassa rekisteröityihin lentoliikenteen harjoittajiin asetuksen (EU) N:o 965/2012 mukaisesti.

    (38)

    Jos turvallisuustiedoista käy ilmi välittömiä turvallisuusriskejä, jotka aiheutuvat kansainvälisten turvallisuusvaatimusten noudattamatta jättämisestä, komissio voi ryhtyä lisätoimiin asetuksen (EY) N:o 2111/2005 perusteella.

    (39)

    Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti katsotaan sen vuoksi, ettei tässä vaiheessa ole perusteita muuttaa luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, Gambiasta tulevien lentoliikenteen harjoittajien osalta.

    Indonesiasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat

    (40)

    Indonesiaan tehtiin 12–21 päivänä maaliskuuta 2018 unionin arviointikäynti, johon osallistui asiantuntijoita komissiosta, EASAsta ja jäsenvaltioista. Unionin arviointikäynti tehtiin Indonesian siviili-ilmailuhallinnon, jäljempänä ’Indonesian DGCA’, tiloissa, ja sen kohteena oli myös eräitä Indonesiassa lentotoimintaluvan saaneita lentoliikenteen harjoittajia, etenkin Batik Air, jotta voitiin tehdä vertailu edelliseen, vuonna 2016 suoritettuun unionin arviointikäyntiin. Muita käyntikohteita olivat Wings Air, samaan ryhmään (Lion Group) kuin Batik Air kuuluva, potkuriturbiinikoneita (ATR42/72) käyttävä suuri lentoliikenteen harjoittaja; Sriwijaya Air, suurin lentoliikenteen harjoittaja, joka on yhä unionissa toimintakieltoon asetettujen lentoliikenteen harjoittajien luettelossa; TransNusa, jonka kalustoon kuuluu sekä puhallinturbiini- että potkuriturbiinikoneita (jotka on kaikki sertifioitu siviili-ilmailumääräyksen CASR-121 nojalla); Spirit Aviation Sentosa ja Susi Air, jotka molemmat on sertifioitu siviili-ilmailumääräyksen CASR-135 nojalla ja jotka toimivat alueellisessa ja tilauslentoliikenteessä. Arviointiin kuului vierailu kahdelle syrjäiselle alueelle: Kupangiin, jossa sijaitsee TransNusan tukikohta, ja Pangandaraniin Susi Airin päätoimipaikkaan.

    (41)

    Tämän unionin arviointikäynnin aikana havaittiin, että Indonesian DGCA on aikaisempien saavutusten ylläpitämisen lisäksi tehnyt merkittäviä parannuksia useilla alueilla vuoden 2016 unionin arviointikäynnin jälkeen. Erityisen merkittävää oli Indonesian DGCA saavuttama vakaus kansallisten ilmailumääräysten laatimisessa ja kypsyys asianmukaisen ja tehokkaan valvonnan toteuttamisessa. Edellisinä kertoina todettiin, että Indonesia oli harkinnut tai ottanut käyttöön eri sääntelymalleja voidakseen osoittaa noudattavansa ICAOn vaatimuksia. Tällainen toimintatapa aiheutti epäselvyyttä. EU:n työryhmä oli tyytyväinen DGCA:n päätökseen ottaa käyttöön selkeä toimintapolitiikka ICAOn määräysten noudattamiseksi ja laatia viimeisimpien ICAOn muutosten mukaiset määräykset itse.

    (42)

    Lisäksi asiantuntijat totesivat, että valvonta – sekä auditoinnit että tarkastukset – suunnitellaan yhä vuosiperusteisesti ja että suurin osa valvontatoimista toteutetaan suunnitelman mukaisesti.

    (43)

    DGCA pystyy houkuttelemaan riittävän määrän henkilöstöä valvottavan ilmailualan tämänhetkiseen kokoon ja laajuuteen nähden. Henkilöstön määrä on lisääntynyt merkittävästi vuodesta 2016, ja suunnitteilla on rekrytoida lisää henkilöstöä. Koko haastateltu henkilöstö oli pätevää ja havaittiin asiantuntevaksi. Teoreettisten koulutusohjelmien ja -suunnitelmien katsottiin olevan asianmukaiset. Kuitenkin pantiin merkille, että tarkastajien operatiivinen lisäkoulutus raportoinnin, tutkimusten yksityiskohtaisuuden, perussyiden analysoinnin ja puutteiden korjaamisen osalta on yhä välttämätöntä.

    (44)

    Indonesian DGCA pystyi osoittamaan, että tarvittaessa toteutetaan täytäntöönpanotoimenpiteitä, joihin kuuluvat varoituskirjeet, luvan peruuttaminen määräajaksi tai kokonaan ja taloudelliset seuraamukset. Vuodesta 2017 luvan kokonaan peruuttamisia on ollut 4, määräaikaisia luvan peruuttamisia on ollut 11 ja varoituskirjeitä 21.

    (45)

    Lion Group muodostuu kuudesta lentoliikenteen harjoittajasta, jotka ovat saaneet lentotoimintalupansa kolmessa eri valtiossa ja soveltavat toimintaansa ja turvallisuuden ja laadun hallintaan integroitua lähestymistapaa. Lion Groupiin kuuluvista lentoliikenteen harjoittajista Batik Air ja Wings Air ovat saaneet lentotoimintaluvan Indonesiassa. Batik Airin tiloihin oli tehty vierailu vuoden 2016 unionin arviointikäynnin aikana, ja lentoyhtiö osoitti, että sillä on yhä hyvin toimivat turvallisuuden ja laadun varmistus- ja hallintajärjestelmät. Batik Airin tavoitteena on tehdä lisäparannuksia. Batik Air on ottanut EU:n työryhmän vuonna 2016 tekemät havainnot huomioon ja tehnyt ei-pakollisia parannuksia etenkin turvallisuusriskiarvioinnin osalta. Wings Air palkkaa ammattimiehistöä ja -työntekijöitä, ja sillä on käytössä järjestelmiä useiden toimintojen hallitsemiseksi. Sekä yksittäisten lentoliikenteen harjoittajien että konsernitason johto saa turvallisuus- ja laatutietoja ja -analyyseja ja toimii niiden pohjalta. Johto myös jakaa tätä tietoa ja tiedottaa korjaavista toimistaan sisäisissä julkaisuissa joko sähköisesti tai muulla tavoin.

    (46)

    Sriwijaya Air on kolmanneksi suurin lentoliikenteen harjoittaja Indonesiassa. Sillä on käytössä vakiintunut turvallisuudenhallintajärjestelmä. Haastatelluilla johtavilla virkamiehillä on hyvä käsitys olennaisista seikoista ja hyvät tiedot turvallisuudenhallinnassa ja lento- ja maatoiminnan valvonnassa käytettävistä järjestelmistä. Jokaisen työjakson alussa (sekä ohjaamo- että matkustamomiehistölle) suoritettavien pakollisten verenpainemittausten ja alkoholitestien lisäksi Sriwijaya Air on ottanut käyttöön osana yrityksen toimintapolitiikkaa satunnaisia huumetestejä koskevan ohjelman. Laadunhallintajärjestelmä on alkuvaiheissa, sillä se on ollut käytössä vasta viime vuodesta alkaen. Laadunhallinnassa työskentelevät henkilöt ovat päteviä auditoijia. Sriwijaya Airin osalta lentokelpoisuuden hallintaa voidaan parantaa, jotta vaatimustenmukaisuuden tila voidaan palauttaa helposti minkä tahansa ilma-aluksen huolto-ohjelmaa noudattaen.

    (47)

    TransNusa on pieni kotimainen lentoliikenteen harjoittaja. Lentokelpoisuuden hallinnoinnin valvonnan ja toimintojen havaittiin olevan riittävällä tasolla. TransNusa on kehittänyt toimivan turvallisuudenhallintajärjestelmän ja ottanut vapaaehtoisesti käyttöön lentotietojen seuranta- ja analysointiohjelman. Laadunvarmistusjärjestelmästä oli näyttöä, mutta siihen olisi hyvä tehdä lisäparannuksia. Huoltotilat Kupangissa olivat riittävät toimintojen tyyppiin nähden. Yleisesti ottaen TransNusan havaittiin olevan sovellettavien vaatimusten mukainen.

    (48)

    Spirit Aviation Sentosa on hiljattain lentotoimintalupansa saanut lentoliikenteen harjoittaja ja yksi pienemmistä lentoliikenteen harjoittajista Indonesiassa. Sillä on CASR-135-lentotoimintalupa. Vaikka toimitilat ovat Jakartassa, toimintaa harjoitetaan pääasiassa Papuan maaseutualueilla. Turvallisuudenhallintajärjestelmä on kehittynyt. Toimintojen osalta organisaatio havaittiin tyydyttäväksi. Jatkuvan lentokelpoisuuden osalta tarvitaan parannuksia.

    (49)

    Susi Air on saanut lentotoimintalupansa siviili-ilmailumääräyksen CASR-135 nojalla ja käyttää pääasiassa Cessna Grand Caravan -tyyppisiä ilma-aluksia. Sillä on käytössä turvallisuudenhallintajärjestelmä. Tapahtumien luokittelu, merkittävimpien riskien tunnistaminen ja muutosten hallinta tehdään manuaalisesti erilaisten standardoimattomien tietolähteiden perusteella. Työmäärä vaikuttaa olevan liian suuri useille turvallisuudenhallintajärjestelmän toiminnoista vastaaville työntekijöille. Tarvitaan omistautuneempaa henkilöstöä ja riittäviä välineitä, etenkin jos kalustoa lisätään suunnitellun mukaisesti. EU:n työryhmä pani merkille tehokkaan miehistönhallintojärjestelmän ja lentäjien korkeatasoisen koulutuksen. Yrityksellä on vakiintunut ja hyvin varusteltu huoltojärjestelmä, ja se pystyy ylläpitämään huoltotoimia syrjäisillä alueilla. Muilla alueilla kuin huollossa yrityksen havaittiin tarvitsevan enemmän henkilöstöä.

    (50)

    EU:n työryhmä pani merkille, että jokaisella vierailun kohteena olleella lentoliikenteen toiminnanharjoittajalla vaikuttaa olevan raportointikäytäntö, jota ei käytetä rangaistustarkoituksessa.

    (51)

    Lentoliikenteenharjoittajien tiloihin tehtyjen vierailujen aikana tunnistetuista turvallisuudenhallintajärjestelmään liittyvistä riskeistä viiden merkittävimmän joukossa olivat törmäyksenestojärjestelmän (TCAS) toimintaohjeet (RA) ja epävakaa lähestyminen. Tutkimusten mukaan tämän tyyppisiä tapauksia sattuu merkittävästi vähemmän, kun käytetään suorituskykyyn perustuvan suunnistuksen (PBN) menettelyjä. Kyseisten menettelyjen suunnitteluhyväksyntä on Indonesian DGCA:n vastuulla. Kun otetaan huomioon viisi merkittävintä tunnistettua riskiä, on erittäin suositeltavaa, että viranomainen edistää PBN:n käyttöä. Tätä varten DGCA:n olisi pidettävä yllä yhteyksiä kaikkiin sidosryhmiin (kuten lentoliikenteen harjoittajiin, lennonvarmistuspalvelujen tarjoajiin ja lentoasemiin) PBN:n käytön edistämiseksi ja vakaan etenemissuunnitelman luomiseksi, mukaan lukien tarvittava yhteistyö ja koulutus.

    (52)

    Indonesian DGCA sekä lentoliikenteen harjoittajat Sriwijaya Air, Wings Air ja Susi Air olivat komission ja lentoturvallisuuskomitean kuultavina 30 päivänä toukokuuta 2018. Indonesian DGCA esitteli nykyisen organisaatiorakenteensa ja antoi yksityiskohtaisia tietoja lentokelpoisuudesta ja lentotoiminnasta vastaavan osastonsa henkilöstötilanteesta, turvallisuusvalvonnan tehtäviin ja tarkastajien kouluttamiseen käytettävissä olevista määrärahoista, jotka kasvavat jatkuvasti, sekä siirtymisestä uusiin moderneihin tiloihin. Indonesian DGCA antoi yksityiskohtaisia tietoja ICAOn lokakuussa 2017 tekemän edellisen koordinoidun varmistuskäynnin tuloksista, joiden mukaan tosiasiallisen täytäntöönpanon aste oli 80,34 prosenttia. Se antoi tilannekatsauksen suorituskykyyn perustuvan suunnistuksen toteuttamisesta ja suunnittelusta vuosina 2017 ja 2018 ja kertoi tilannekatsauksen osoittavan, että huomattavan monilla lentoasemilla on käytössä PBN-menettelyjä. Indonesian DGCA:n esitykseen sisältyi yhteenveto korjaavista toimista, joita oli toteutettu asiantuntijoiden unionin arviointikäynnin 2018 yhteydessä tekemien huomioiden johdosta. Vuoden 2018 unionin arviointikäynnin ja koordinoidun varmistuskäynnin perusteella on laadittu kehityssuunnitelma.

    (53)

    Kuulemisen aikana Indonesian DGCA tiedotti komissiolle toteutetuista toimista, jotka liittyivät ICAOn Indonesiassa koordinoidun varmistuskäynnin aikana tekemiin tarkastuksiin ja vuoden 2018 unionin arviointikäynnillä tehtyihin huomioihin. Indonesian DGCA on lisäksi sitoutunut jatkamaan komission kanssa vuoropuhelua turvallisuudesta muun muassa toimittamalla asiaankuuluvia turvallisuustietoja ja osallistumalla ylimääräisiin kokouksiin, jos ja kun komissio katsoo sen tarpeelliseksi.

    (54)

    Sriwijaya Air on osa Sriwijaya Air Group -ryhmää. Sriwijaya Air esitteli suunnitelmansa kalustonsa laajentamiseksi nykyisistä 37 ilma-aluksesta 42 ilma-alukseen vuonna 2021, kertoi yksityiskohtaisesti lentäjien rekrytointiprosesseista ja antoi kuvauksen lentotoiminta-, koulutus- ja huoltoalueistaan. Sriwijaya Air antoi tietoja turvallisuudenhallintajärjestelmästään, lentotietojen analysointiprosesseistaan ja turvallisuustasoindikaattoreistaan. Lentoyhtiö myös antoi selvityksen siitä, mitä valvontatoimia Indonesian DGCA oli vuonna 2017 kohdistanut siihen ja että kaikki valvontatoimien havainnot oli käsitelty ja saatu päätökseen. Sriwijaya Air esitteli korjaussuunnitelman, joka oli laadittu vuoden 2018 unionin arviointikäynnistä tuloksena olevien huomioiden pohjalta.

    (55)

    Wings Air esitteli turvallisuudenhallintajärjestelmänsä rakennetta ja toimintaa sekä prosesseja, joita se on ottanut käyttöön toimintansa turvallisuuden varmistamiseksi. Kuulemisen aikana Wings Air myös kertoi komissiolle ja lentoturvallisuuskomitealle korjaussuunnitelmasta, joka oli laadittu vuoden 2018 unionin arviointikäynnin huomioiden perusteella. Suunnitelmaan sisältyy korjaavia toimia, jotka perustuvat edellä mainittujen huomioiden perussyyanalyysiin. Lisäksi Wings Air antoi selvityksen tekemästään tutkinnasta, joka koski hiljattain sen ilma-alukselle maassa tapahtunutta onnettomuutta, sekä turvallisuustoimista, jotka se toteutti viipymättä onnettomuuden jälkeen.

    (56)

    Susi Air esitteli organisaatiotaan, toimintansa tyyppiä ja henkilöstötilannettaan ja kertoi yksityiskohtaisesti lentäjien rekrytointiprosessista ja koulutuskeskuksensa tarjoamasta koulutuksesta. Se korosti vaativaa pätevöittämisprosessiaan, antoi kuvauksen käytössä olevista menettelyistä ja käytännöistä, jotka koskevat turvallisuuden varmistamista Papua-Uuden-Guinean syrjäseuduilla ja toimitti tarkat tiedot huollosta ja lentotoiminnasta. Käyttöön otettu tekstiviestijärjestely helpottaa välitöntä poikkeustilanteista ilmoittamista, mikä puolestaan edistää asianmukaista turvallisuuskulttuuria. Lentoyhtiö myös antoi selvityksen siitä, mitä valvontatoimia Indonesian DGCA oli vuonna 2017 kohdistanut siihen, ja että kaikki valvontatoimien havainnot oli käsitelty ja saatu päätökseen. Susi Air esitteli korjaussuunnitelman, joka oli laadittu vuoden 2018 unionin arviointikäynnistä tuloksena olevien huomioiden pohjalta.

    (57)

    Komissio panee tyytyväisenä merkille, että viime vuosina tapahtuneiden onnettomuuksien seurauksena Indonesian DGCA on määritellyt viisi painopistealuetta, joilla toimintaa on parannettava, ja laatinut asianmukaisia korjaavia toimenpiteitä ja tiedottanut niistä kaikille indonesialaisille lentoliikenteen harjoittajille. Kiitotieltä poikkeamiset kuuluvat mainittuihin painopistealueisiin. Komissio kannustaakin Indonesian DGCA:ta toteuttamaan järjestelmällisesti perussyyanalyysin aina vakavan vaaratilanteen tai onnettomuuden tapahduttua ja varmistamaan, että kaikki indonesialaiset lentoliikenteen harjoittajat tekevät samoin.

    (58)

    Komissio on tyytyväinen Indonesian DGCA:n kehittämään toimintasuunnitelmaan PBN-valmiuksien käyttöönoton nopeuttamiseksi unionin turvallisuuden arviointikertomuksen suositusten mukaisesti ja korostaa toimintasuunnitelman täytäntöönpanon tehokkuuden tärkeyttä.

    (59)

    Komissio panee merkille, että Indonesian DGCA on valmis jatkamaan nykyistä käytäntöään kutsua lentokelpoisuudesta ja lentotoiminnasta vastaavaan osastoonsa vierailulle ulkomaalaisia asiantuntijoita, minkä tarkoituksena on kehittää Indonesian DGCA:n tarkastajien valmiuksia tehokkaampien tarkastusten tekemiseen Indonesian ilmailualalla, ja että se on valmis investoimaan tällaiseen valmennukseen.

    (60)

    Komissio korostaa sitä, kuinka tärkeää on, että Indonesian viranomaiset varmistavat, että Indonesian DGCA:lla on riittävästi resursseja turvallisuusvalvonnan suorittamiseksi tehokkaalla tavalla ottaen huomioon Indonesian ilmailualan koon ja erityisesti sen odotetun kasvun. Komissio panee merkille, että Indonesian hallitus on sitoutunut tähän asiaan.

    (61)

    Kun otetaan huomioon kaikki tällä hetkellä käytettävissä olevat tiedot, mukaan lukien maaliskuussa 2018 tehdyn unionin arviointikäynnin ja lentoturvallisuuskomitean pitämän kuulemisen tulokset, komissio katsoo, että on olemassa riittävät todisteet siitä, että Indonesian DGCA ja Indonesiassa lentotoimintalupansa saaneet lentoliikenteen harjoittajat noudattavat sovellettavia kansainvälisiä turvallisuusvaatimuksia ja suositeltuja käytäntöjä.

    (62)

    Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti katsotaan sen vuoksi, että unionin luetteloa lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, olisi muutettava siten, että kaikki Indonesiassa lentotoimintaluvan saaneet lentoliikenteen harjoittajat poistetaan asetuksen (EY) N:o 474/2006 liitteestä A.

    (63)

    Jäsenvaltioiden on jatkossakin tarkastettava asianmukaisten kansainvälisten turvallisuusvaatimusten tosiasiallinen noudattaminen kohdentamalla asematasotarkastuksia ensisijaisesti Indonesiassa lentotoimintaluvan saaneisiin lentoliikenteen harjoittajiin asetuksen (EY) N:o 965/2012 nojalla.

    (64)

    Jos turvallisuustiedoista käy ilmi välittömiä turvallisuusriskejä, jotka aiheutuvat kansainvälisten turvallisuusvaatimusten noudattamatta jättämisestä, komissio voi ryhtyä lisätoimiin asetuksen (EY) N:o 2111/2005 mukaisesti.

    Libyasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat

    (65)

    Komission, EASAn, yhden jäsenvaltion, Libyan hallituksen ja Libyan siviili-ilmailuviranomaisen, jäljempänä ’LYCAA’, edustajien välillä pidettiin tekninen kokous 20 päivänä huhtikuuta 2018.

    (66)

    Kyseisessä kokouksessa LYCAA antoi kuulijoille ajantasaista tietoa ICAOn korjaavien toimien suunnitelman täytäntöönpanon edistymisestä ja aloista, joilla LYCAA tarvitsisi teknistä apua, sekä toimintasuunnitelmasta, jonka tavoitteena on EU:n asettaman toimintakiellon poistaminen. LYCAA korosti, että se on sitoutunut suorittamaan kansainväliset velvoitteensa ilmailun turvallisuuden alalla. Se korosti myös, että se on tehnyt asian eteen paljon töitä, ja huomautti, että tilanne on jo parantunut merkittävästi.

    (67)

    Komissio huomioi LYCAAn toteuttamat toimet ja sen sitoutumisen yhteistyöhön komission kanssa ajantasaisten tietojen antamiseksi valvontavelvoitteistaan. Esittelyssään LYCAA kuitenkin antoi vain rajoitetusti tietoja, eikä esittelyn katsottu olevan tarpeeksi yksityiskohtainen. Lisäksi toimintaympäristö Libyassa on edelleen erittäin haasteellinen. Komissio lähetti 30 päivänä huhtikuuta 2018 LYCAAlle kirjeen, jossa se pyysi lisää teknisiä tietoja.

    (68)

    ICAOn viimeisin tarkastus tehtiin vuonna 2007, ja tosiasiallisen täytäntöönpanon aste oli 28,86. LYCAA laatii parhaillaan korjaussuunnitelmaansa. Komissio suosittaa, että Libyaan tehdään ICAOn USOAP-tarkastus. Tarkastus on tärkeä askel kohti tämänhetkisen toimintakiellon poistamista Libyan lentoliikenteen harjoittajilta. Lisäksi olisi tärkeää, että haastavan turvallisuustilanteen aiheuttamat toiminnalliset ongelmat ratkaistaan. Sen vuoksi komissio kehottaa LYCAA varmistamaan, että edellä mainittu ICAOn USOAP-tarkastus toteutuu. Tällä välin voitaisiin hankkia arvokkaita turvallisuustietoja ulkomaisilta toimijoilta, jotka olisivat valmiita aloittamaan uudelleen lennot Libyaan.

    (69)

    Komissio katsoo, että ottaen huomioon kaikki tällä hetkellä käytettävissä olevat tiedot, mukaan lukien LYCAAn 20 päivänä huhtikuuta 2018 pidetyssä teknisessä kokouksessa antamat tiedot, ei tulisi muuttaa niiden Libyasta tulevien lentoliikenteen harjoittajien luetteloa, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa.

    (70)

    Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti komissio katsoo sen vuoksi, ettei tässä vaiheessa ole perusteita muuttaa unionin luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, Libyasta tulevien lentoliikenteen harjoittajien osalta.

    Nepalista tulevat lentoliikenteen harjoittajat

    (71)

    Komission, EASAn, yhden jäsenvaltion ja Nepalin siviili-ilmailuviranomaisen, jäljempänä ’CAAN’, edustajat pitivät teknisen kokouksen 19 päivänä tammikuuta 2018. CAAN kutsuttiin Brysseliin, jotta se voisi antaa ajantasaiset tiedot komissiolle kansainvälisten turvallisuusvaatimusten tehostetusta toimeenpanosta Nepalin ilmailujärjestelmässä.

    (72)

    Edellinen komission järjestämä tapaaminen CAANin kanssa pidettiin marraskuussa 2014. Helmikuussa 2014 toimitiloihin tehtiin unionin arviointikäynti, joka vahvisti, että kansainvälisten turvallisuusvaatimusten toimeenpano oli vähäistä. Kuten helmikuussa 2014 tehdyn unionin turvallisuusarviointikäynnin loppukertomuksessa todetaan, useita huomautuksia tehtiin liittyen miehistön lupakirjojen myöntämistä koskeviin CAANin määräyksiin, menettelyihin ja käytäntöihin.

    (73)

    CAAN toimitti 19 päivänä tammikuuta 2018 pidetyssä kokouksessa tietoja toteutetuista toimista kansainvälisten turvallisuusvaatimusten mukaisen kansallisen lainsäädäntökehyksen kehittämiseksi ja turvallisuusvalvontajärjestelmän parantamiseksi Nepalissa, onnettomuuksien ehkäisemistä koskevat toimet mukaan lukien. Komissio pyysi kokouksen aikana CAANia toimittamaan lisätietoja.

    (74)

    CAAN toimitti komissiolle 2 päivänä maaliskuuta 2018 päivätyllä kirjeellä todisteita toteutetuista toimista helmikuussa 2014 tehdyn unionin arviointivierailun aikana havaittujen puutteiden korjaamiseksi.

    (75)

    Muiden tietojen lisäksi CAAN toimitti tietoja vuosittaisesta turvallisuusauditointeja ja sääntelyn alaisia auditointeja koskevasta suunnitelmasta vuodelle 2017, ehdotetusta turvallisuusvalvontaohjelmasta vuodelle 2018, valtion turvallisuusohjelmaan kuuluvan kuiluanalyysin tarkistuslistasta yhdessä valtion turvallisuuspolitiikkaa koskevien tietojen kanssa sekä turvallisuudenhallintajärjestelmän (SMS) toimeenpanon senhetkisestä tilanteesta nepalilaisten lentoyhtiöiden osalta.

    (76)

    Tällä hetkellä saatavilla olevien tietojen perusteella vaikuttaa siltä, että CAAN on edistynyt jonkin verran kansainvälisten turvallisuusvaatimusten toimeenpanossa. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole tarpeeksi päätöstä tukevaa ja todennettua näyttöä Nepalista tulevia lentoliikenteen harjoittajia koskevien toimintarajoitusten lieventämisen oikeuttamiseksi. Kaikki väitetyt parannukset on varmistettava, ennen kuin voidaan tehdä hyvin perustelu päätös Nepalista tulevia lentoliikenteen harjoittajia koskevan toimintakiellon mahdollisesta poistamisesta. Tältä osin voidaan harkita unionin arviointivierailua Nepaliin.

    (77)

    Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti komissio katsoo sen vuoksi, ettei tässä vaiheessa ole perusteita muuttaa luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, Nepalista tulevien lentoliikenteen harjoittajien osalta.

    Venäjältä tulevat lentoliikenteen harjoittajat

    (78)

    Komissio, EASA ja jäsenvaltioiden toimivaltaiset viranomaiset ovat kuluneella kaudella seuranneet edelleenkin tiiviisti Venäjällä lentotoimintaluvan saaneiden ja unionissa liikennöivien lentoliikenteen harjoittajien turvallisuustasoa muun muassa asematasotarkastusten ensisijaisella kohdentamisella tiettyihin venäläisiin lentoliikenteen harjoittajiin asetuksen (EU) N:o 965/2012 mukaisesti.

    (79)

    Komission, EASAn ja yhden jäsenvaltion edustajat tapasivat 26 päivänä huhtikuuta 2018 Venäjän federaation lentoliikenneviraston, jäljempänä ’FATA’, edustajia. Tapaamisen tarkoituksena oli tarkastella venäläisten lentoliikenteen harjoittajien turvallisuustasoa 9 päivän huhtikuuta 2017 ja 8 päivän huhtikuuta 2018 välisenä aikana tehtyjen SAFA-asematasotarkastusten raporttien pohjalta ja kartoittaa erityishuomiota edellyttävät tapaukset. Tapaamista hyödynnettiin myös siten, että sen aikana komissio sai tietoa erityisistä turvallisuusvalvontaa koskevista toimenpiteistä, joihin FATA ryhtyy FIFAn vuonna 2018 järjestämien jalkapallon maailmanmestaruuskisojen yhteydessä.

    (80)

    Komissio tarkasteli tässä tapaamisessa yksityiskohtaisemmin yhdeksän Venäjällä lentotoimintaluvan saaneen lentoliikenteen harjoittajan SAFA-tuloksia. Vaikka asematasotarkastuksissa ei todettu turvallisuusongelmia, FATA kertoi komissiolle omista turvallisuusvalvontatoimistaan kyseisten lentoliikenteen harjoittajien suhteen ja kahteen näistä lentoliikenteen harjoittajista kohdistetuista toimenpiteistä.

    (81)

    FATA ilmoitti komissiolle lisätoimenpiteistä, joihin se on ryhtynyt varmistaakseen lentoturvallisuuden FIFAn vuonna 2018 järjestämien jalkapallon maailmanmestaruuskisojen aikana.

    (82)

    Nyt saatavilla olevien tietojen, myös FATAn teknisissä neuvotteluissa 26 päivänä huhtikuuta 2018 antamien tietojen perusteella katsotaan, ettei FATAlta puutu valmiuksia eikä halua käsitellä Venäjällä lentotoimintaluvan saaneiden lentoliikenteen harjoittajien turvallisuuspuutteita. Tällä perusteella komissio päätteli, ettei komission ja lentoturvallisuuskomitean tarvinnut kuulla Venäjän ilmailuviranomaisia eikä Venäjällä lentotoimintaluvan saaneita lentoliikenteen harjoittajia.

    (83)

    Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti katsotaan sen vuoksi, ettei tässä vaiheessa ole perusteita muuttaa luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, sisällyttämällä siihen Venäjältä tulevia lentoliikenteen harjoittajia.

    (84)

    Jäsenvaltioiden on jatkossakin asetuksen (EU) N:o 965/2012 mukaisesti ensisijaisesti asematasotarkastuksia tekemällä tarkastettava, että Venäjältä tulevat lentoliikenteen harjoittajat tosiasiallisesti noudattavat kansainvälisiä turvallisuusvaatimuksia. Jos nämä tarkastukset viittaavat välittömään turvallisuusriskiin, joka aiheutuu asianmukaisten kansainvälisten turvallisuusvaatimuksien noudattamatta jättämisestä, komission voi olla pakko toteuttaa Venäjältä tuleviin lentoliikenteen harjoittajiin toimia asetuksen (EY) N:o 2111/2005 perusteella.

    Venezuelasta tulevat lentoliikenteen harjoittajat

    (85)

    Venezuelassa lentotoimintaluvan saanut lentoliikenteen harjoittaja Avior Airlines haki 6 päivänä maaliskuuta 2017 EASAlta TCO-hyväksyntää. Tarkasteltuaan hakemusta EASA tuli siihen tulokseen, ettei arvioinnin jatkaminen johtaisi TCO-hyväksynnän myöntämiseen Avior Airlinesille eikä kyseinen lentoliikenteen harjoittaja täytä sovellettavia asetuksen (EU) N:o 452/2014 vaatimuksia. Sen vuoksi EASA hylkäsi 4 päivänä lokakuuta 2017Avior Airlinesin TCO-hakemuksen turvallisuussyistä.

    (86)

    Komissio ja lentoturvallisuuskomitea kuulivat 14 päivänä marraskuuta 2017 sekä Venezuelan siviili-ilmailuviranomaista, jäljempänä ’INAC’, että Avior Airlinesia asetuksen (EY) N:o 2111/2005 nojalla.

    (87)

    Kuulemisessa saatavilla olleet tiedot, jotka perustuvat EASAn TCO-hyväksyntää koskevaan arviointiin, jäsenvaltioiden suorittamiin asematasotarkastuksiin sekä INACin ja Avior Airlinesin antamiin tietoihin, osoittavat, että INACin olisi edelleen kehitettävä tarkastuskapasiteettiaan vastuullaan olevien lentoliikenteen harjoittajien osalta ja että Avior Airlines ei ole pystynyt puuttumaan turvallisuuspuutteisiinsa.

    (88)

    Näin ollen luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, muutettiin lentoliikenteen harjoittajan Avior Airlines sisällyttämiseksi asetuksen (EY) N:o 474/2006 (8) liitteeseen A.

    (89)

    Tällä hetkellä saatavissa olevat tiedot, jotka perustuvat SAFA-tarkastuksessa tehtyihin havaintoihin, osoittavat, että Avior Airlinesilla on todistetusti vakavia turvallisuuspuutteita. Avior Airlines ja INAC eivät kumpikaan kykene korjaamaan edellä mainittuja turvallisuuspuutteita. Tästä ovat osoituksena muun muassa epäasianmukainen ja puutteellinen korjaavia toimia koskeva suunnitelma, jonka Avior Airlines esitti vastauksena SAFA-tarkastuksissa tehtyihin havaintoihin, ja se, että Venezuelan lentoliikenteen harjoittajien keskimääräinen SAFA-suhdeluku on heikentynyt lokakuun 2017 jälkeen.

    (90)

    Jotta tilannetta voidaan seurata tiiviisti, komissio jatkaa neuvotteluja Venezuelan viranomaisten kanssa asetuksen (EY) N:o 473/2006 3 artiklan 2 kohdan mukaisesti.

    (91)

    Jäsenvaltioiden on jatkossakin tarkastettava asianmukaisten kansainvälisten turvallisuusvaatimusten tosiasiallinen noudattaminen kohdentamalla asematasotarkastukset ensisijaisesti Venezuelassa lentotoimintaluvan saaneisiin lentoliikenteen harjoittajiin asetuksen (EU) N:o 965/2012 mukaisesti.

    (92)

    Jos turvallisuustiedoista käy ilmi välittömiä turvallisuusriskejä, jotka aiheutuvat kansainvälisten turvallisuusvaatimusten noudattamatta jättämisestä, komissio voi ryhtyä lisätoimiin asetuksen (EY) N:o 2111/2005 perusteella.

    (93)

    Asetuksen (EY) N:o 2111/2005 liitteessä vahvistettujen yhteisten perusteiden mukaisesti katsotaan sen vuoksi, ettei tässä vaiheessa ole perusteita muuttaa luetteloa niistä lentoliikenteen harjoittajista, jotka on asetettu toimintakieltoon unionissa, Venezuelasta tulevien lentoliikenteen harjoittajien osalta.

    (94)

    Tässä asetuksessa säädetyt toimenpiteet ovat lentoturvallisuuskomitean lausunnon mukaiset.

    (95)

    Sen vuoksi asetusta (EY) N:o 474/2006 olisi muutettava,

    ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

    1 artikla

    Muutetaan asetus (EY) N:o 474/2006 seuraavasti:

    (1)

    korvataan liite A tämän asetuksen liitteessä I olevalla tekstillä;

    (2)

    korvataan liite B tämän asetuksen liitteessä II olevalla tekstillä.

    2 artikla

    Tämä asetus tulee voimaan seuraavana päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

    Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

    Tehty Brysselissä 14 päivänä kesäkuuta 2018.

    Komission puolesta,

    puheenjohtajan nimissä

    Violeta BULC

    Komission jäsen


    (1)  EUVL L 344, 27.12.2005, s. 15.

    (2)  Komission asetus (EY) N:o 474/2006, annettu 22 päivänä maaliskuuta 2006, yhteisössä toimintakieltoon asetettuja lentoliikenteen harjoittajia koskevasta Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 2111/2005 luvussa II tarkoitetusta yhteisön luettelosta (EUVL L 84, 23.3.2006, s. 14).

    (3)  Neuvoston asetus (ETY) N:o 3922/1991, annettu 16 päivänä joulukuuta 1991, teknisten sääntöjen ja hallinnollisten menettelyjen yhdenmukaistamisesta siviili-ilmailun alalla (EYVL L 373, 31.12.1991, s. 4).

    (4)  Komission asetus (EY) N:o 473/2006, annettu 22 päivänä maaliskuuta 2006, yhteisössä toimintakieltoon asetettuja lentoliikenteen harjoittajia koskevan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 2111/2005 II luvussa tarkoitetun yhteisön luettelon laatimissäännöistä (EUVL L 84, 23.3.2006, s. 8).

    (5)  Komission asetus (EU) N:o 965/2012, annettu 5 päivänä lokakuuta 2012, lentotoimintaan liittyvistä teknisistä vaatimuksista ja hallinnollisista menettelyistä Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 216/2008 mukaisesti (EUVL L 296, 25.10.2012, s. 1).

    (6)  Komission asetus (EY) N:o 1131/2008, annettu 14 päivänä marraskuuta 2008, yhteisössä toimintakieltoon asetettuja lentoliikenteen harjoittajia koskevasta yhteisön luettelosta annetun asetuksen (EY) N:o 474/2006 muuttamisesta; Angolaa koskevat johdanto-osan kappaleet 8–11.

    (7)  Komission asetus (EY) N:o 619/2009, annettu 13 päivänä heinäkuuta 2009, yhteisössä toimintakieltoon asetettuja lentoliikenteen harjoittajia koskevasta yhteisön luettelosta annetun asetuksen (EY) N:o 474/2006 muuttamisesta; Angolaa koskevat johdanto-osan kappaleet 54–62. Komission täytäntöönpanoasetus (EU) 2016/963, annettu 16 päivänä kesäkuuta 2016, asetuksen (EY) N:o 474/2006 muuttamisesta unionissa toimintakieltoon asetettujen lentoliikenteen harjoittajien luettelon osalta; Angolaa koskevat johdanto-osan kappaleet 12–17.

    (8)  Komission asetus (EY) N:o 787/2007, annettu 4 päivänä heinäkuuta 2007, yhteisössä toimintakieltoon asetettuja lentoliikenteen harjoittajia koskevasta yhteisön luettelosta annetun komission asetuksen (EY) N:o 474/2006 muuttamisesta; Venezuelaa koskevat johdanto-osan kappaleet 70–81.


    LIITE I

    LIITE A

    LUETTELO TOIMINTAKIELLOSSA UNIONISSA OLEVISTA LENTOLIIKENTEEN HARJOITTAJISTA, TIETYIN POIKKEUKSIN (1)

    Lentoliikenteen harjoittajan virallinen nimi sellaisena kuin se ilmoitetaan lentotoimintaluvassa (ja toiminimi, jos se on muu kuin virallinen nimi)

    Lentotoimintaluvan (AOC) tai liikenneluvan numero

    Kolmikirjaiminen ICAO-tunnus

    Ilma-aluksen käyttäjän kotivaltio

    (1)

    (2)

    (3)

    (4)

    AVIOR AIRLINES

    ROI-RNR-011

    ROI

    Venezuela

    BLUE WING AIRLINES

    SRBWA-01/2002

    BWI

    Suriname

    IRAN ASEMAN AIRLINES

    FS-102

    IRC

    Iranin islamilainen tasavalta

    IRAQI AIRWAYS

    001

    IAW

    Irak

    MED-VIEW AIRLINE

    MVA/AOC/10-12/05

    MEV

    Nigeria

    AIR ZIMBABWE (PVT) LTD

    177/04

    AZW

    Zimbabwe

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Afganistanin viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Afganistanin islamilainen tasavalta

    ARIANA AFGHAN AIRLINES

    AOC 009

    AFG

    Afganistanin islamilainen tasavalta

    KAM AIR

    AOC 001

    KMF

    Afganistanin islamilainen tasavalta

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Angolan viranomaisilta, lukuun ottamatta liitteeseen B sisältyvää lentoliikenteen harjoittajaa TAAG Angola Airlines, mukaan lukien:

     

     

    Angolan tasavalta

    AEROJET

    AO 008-01/11

    TEJ

    Angolan tasavalta

    AIR GICANGO

    009

    Tuntematon

    Angolan tasavalta

    AIR JET

    AO 006-01/11-MBC

    MBC

    Angolan tasavalta

    AIR NAVE

    017

    Tuntematon

    Angolan tasavalta

    AIR26

    AO 003-01/11-DCD

    DCD

    Angolan tasavalta

    ANGOLA AIR SERVICES

    006

    Tuntematon

    Angolan tasavalta

    DIEXIM

    007

    Tuntematon

    Angolan tasavalta

    FLY540

    AO 004-01 FLYA

    Tuntematon

    Angolan tasavalta

    GIRA GLOBO

    008

    GGL

    Angolan tasavalta

    HELIANG

    010

    Tuntematon

    Angolan tasavalta

    HELIMALONGO

    AO 005-01/11

    Tuntematon

    Angolan tasavalta

    MAVEWA

    016

    Tuntematon

    Angolan tasavalta

    SONAIR

    AO 002-01/10-SOR

    SOR

    Angolan tasavalta

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Kongon tasavallan viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Kongon tasavalta

    AERO SERVICE

    RAC06-002

    RSR

    Kongon tasavalta

    CANADIAN AIRWAYS CONGO

    RAC06-012

    Tuntematon

    Kongon tasavalta

    EMERAUDE

    RAC06-008

    Tuntematon

    Kongon tasavalta

    EQUAFLIGHT SERVICES

    RAC 06-003

    EKA

    Kongon tasavalta

    EQUAJET

    RAC06-007

    EKJ

    Kongon tasavalta

    EQUATORIAL CONGO AIRLINES S.A.

    RAC 06-014

    Tuntematon

    Kongon tasavalta

    MISTRAL AVIATION

    RAC06-011

    Tuntematon

    Kongon tasavalta

    TRANS AIR CONGO

    RAC 06-001

    TSG

    Kongon tasavalta

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintalupansa niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Kongon demokraattisen tasavallan viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Kongon demokraattinen tasavalta

    AIR FAST CONGO

    409/CAB/MIN/TVC/0112/2011

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    AIR KASAI

    409/CAB/MIN/TVC/0053/2012

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    AIR KATANGA

    409/CAB/MIN/TVC/0056/2012

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    AIR TROPIQUES

    409/CAB/MIN/TVC/00625/2011

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    BLUE AIRLINES

    106/CAB/MIN/TVC/2012

    BUL

    Kongon demokraattinen tasavalta

    BLUE SKY

    409/CAB/MIN/TVC/0028/2012

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    BUSY BEE CONGO

    409/CAB/MIN/TVC/0064/2010

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    COMPAGNIE AFRICAINE D'AVIATION (CAA)

    409/CAB/MIN/TVC/0050/2012

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    CONGO AIRWAYS

    019/CAB/MIN/TVC/2015

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    DAKOTA SPRL

    409/CAB/MIN/TVC/071/2011

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    DOREN AIR CONGO

    102/CAB/MIN/TVC/2012

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    GOMAIR

    409/CAB/MIN/TVC/011/2010

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    KIN AVIA

    409/CAB/MIN/TVC/0059/2010

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    KORONGO AIRLINES

    409/CAB/MIN/TVC/001/2011

    KGO

    Kongon demokraattinen tasavalta

    MALU AVIATION

    098/CAB/MIN/TVC/2012

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    MANGO AIRLINES

    409/CAB/MIN/TVC/009/2011

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    SERVE AIR

    004/CAB/MIN/TVC/2015

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    SERVICES AIR

    103/CAB/MIN/TVC/2012

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    SWALA AVIATION

    409/CAB/MIN/TVC/0084/2010

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    TRANSAIR CARGO SERVICES

    409/CAB/MIN/TVC/073/2011

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    WILL AIRLIFT

    409/CAB/MIN/TVC/0247/2011

    Tuntematon

    Kongon demokraattinen tasavalta

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Djiboutin viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Djibouti

    DAALLO AIRLINES

    Tuntematon

    DAO

    Djibouti

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Päiväntasaajan Guinean viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Päiväntasaajan Guinea

    CEIBA INTERCONTINENTAL

    2011/0001/MTTCT/DGAC/SOPS

    CEL

    Päiväntasaajan Guinea

    CRONOS AIRLINES

    2011/0004/MTTCT/DGAC/SOPS

    Tuntematon

    Päiväntasaajan Guinea

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Eritrean viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Eritrea

    ERITREAN AIRLINES

    AOC No 004

    ERT

    Eritrea

    NASAIR ERITREA

    AOC No 005

    NAS

    Eritrea

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden valvonnasta vastaavilta Gabonin tasavallan viranomaisilta, lukuun ottamatta liitteeseen B sisältyviä lentoliikenteen harjoittajia Afrijet ja SN2AG, mukaan lukien:

     

     

    Gabonin tasavalta

    AFRIC AVIATION

    010/MTAC/ANAC-G/DSA

    EKG

    Gabonin tasavalta

    ALLEGIANCE AIR TOURIST

    007/MTAC/ANAC-G/DSA

    LGE

    Gabonin tasavalta

    NATIONALE REGIONALE TRANSPORT (N.R.T)

    008/MTAC/ANAC-G/DSA

    NRG

    Gabonin tasavalta

    SKY GABON

    009/MTAC/ANAC-G/DSA

    SKG

    Gabonin tasavalta

    SOLENTA AVIATION GABON

    006/MTAC/ANAC-G/DSA

    SVG

    Gabonin tasavalta

    TROPICAL AIR-GABON

    011/MTAC/ANAC-G/DSA

    Tuntematon

    Gabonin tasavalta

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden valvonnasta vastaavilta Kirgisian tasavallan viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Kirgisian tasavalta

    AIR BISHKEK (entinen EASTOK AVIA)

    15

    EAA

    Kirgisian tasavalta

    AIR MANAS

    17

    MBB

    Kirgisian tasavalta

    AVIA TRAFFIC COMPANY

    23

    AVJ

    Kirgisian tasavalta

    CENTRAL ASIAN AVIATION SERVICES (CAAS)

    13

    CBK

    Kirgisian tasavalta

    HELI SKY

    47

    HAC

    Kirgisian tasavalta

    AIR KYRGYZSTAN

    03

    LYN

    Kirgisian tasavalta

    MANAS AIRWAYS

    42

    BAM

    Kirgisian tasavalta

    S GROUP INTERNATIONAL

    (entinen S GROUP AVIATION)

    45

    IND

    Kirgisian tasavalta

    SKY BISHKEK

    43

    BIS

    Kirgisian tasavalta

    SKY KG AIRLINES

    41

    KGK

    Kirgisian tasavalta

    SKY WAY AIR

    39

    SAB

    Kirgisian tasavalta

    TEZ JET

    46

    TEZ

    Kirgisian tasavalta

    VALOR AIR

    07

    VAC

    Kirgisian tasavalta

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Liberian viranomaisilta

     

     

    Liberia

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Libyan viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Libya

    AFRIQIYAH AIRWAYS

    007/01

    AAW

    Libya

    AIR LIBYA

    004/01

    TLR

    Libya

    BURAQ AIR

    002/01

    BRQ

    Libya

    GHADAMES AIR TRANSPORT

    012/05

    GHT

    Libya

    GLOBAL AVIATION AND SERVICES

    008/05

    GAK

    Libya

    LIBYAN AIRLINES

    001/01

    LAA

    Libya

    PETRO AIR

    025/08

    PEO

    Libya

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Nepalin viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Nepalin tasavalta

    AIR DYNASTY HELI. S.

    035/2001

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    AIR KASTHAMANDAP

    051/2009

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    BUDDHA AIR

    014/1996

    BHA

    Nepalin tasavalta

    FISHTAIL AIR

    017/2001

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    GOMA AIR

    064/2010

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    HIMALAYA AIRLINES

    084/2015

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    MAKALU AIR

    057A/2009

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    MANANG AIR PVT LTD

    082/2014

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    MOUNTAIN HELICOPTERS

    055/2009

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    MUKTINATH AIRLINES

    081/2013

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    NEPAL AIRLINES CORPORATION

    003/2000

    RNA

    Nepalin tasavalta

    SAURYA AIRLINES

    083/2014

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    SHREE AIRLINES

    030/2002

    SHA

    Nepalin tasavalta

    SIMRIK AIR

    034/2000

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    SIMRIK AIRLINES

    052/2009

    RMK

    Nepalin tasavalta

    SITA AIR

    033/2000

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    TARA AIR

    053/2009

    Tuntematon

    Nepalin tasavalta

    YETI AIRLINES DOMESTIC

    037/2004

    NYT

    Nepalin tasavalta

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta São Tomén ja Príncipen viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    São Tomé ja Príncipe

    AFRICA'S CONNECTION

    10/AOC/2008

    ACH

    São Tomé ja Príncipe

    STP AIRWAYS

    03/AOC/2006

    STP

    São Tomé ja Príncipe

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Sierra Leonen viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Sierra Leone

    AIR RUM, LTD

    TUNTEMATON

    RUM

    Sierra Leone

    DESTINY AIR SERVICES, LTD

    TUNTEMATON

    DTY

    Sierra Leone

    HEAVYLIFT CARGO

    TUNTEMATON

    Tuntematon

    Sierra Leone

    ORANGE AIR SIERRA LEONE LTD

    TUNTEMATON

    ORJ

    Sierra Leone

    PARAMOUNT AIRLINES, LTD

    TUNTEMATON

    PRR

    Sierra Leone

    SEVEN FOUR EIGHT AIR SERVICES LTD

    TUNTEMATON

    SVT

    Sierra Leone

    TEEBAH AIRWAYS

    TUNTEMATON

    Tuntematon

    Sierra Leone

    Kaikki lentoliikenteen harjoittajat, jotka ovat saaneet lentotoimintaluvan niiden toiminnan valvonnasta vastaavilta Sudanin viranomaisilta, mukaan lukien:

     

     

    Sudanin tasavalta

    ALFA AIRLINES SD

    54

    AAJ

    Sudanin tasavalta

    BADR AIRLINES

    35

    BDR

    Sudanin tasavalta

    BLUE BIRD AVIATION

    11

    BLB

    Sudanin tasavalta

    ELDINDER AVIATION

    8

    DND

    Sudanin tasavalta

    GREEN FLAG AVIATION

    17

    Tuntematon

    Sudanin tasavalta

    HELEJETIC AIR

    57

    HJT

    Sudanin tasavalta

    KATA AIR TRANSPORT

    9

    KTV

    Sudanin tasavalta

    KUSH AVIATION CO.

    60

    KUH

    Sudanin tasavalta

    NOVA AIRWAYS

    46

    NOV

    Sudanin tasavalta

    SUDAN AIRWAYS CO.

    1

    SUD

    Sudanin tasavalta

    SUN AIR

    51

    SNR

    Sudanin tasavalta

    TARCO AIR

    56

    TRQ

    Sudanin tasavalta


    (1)  Liitteessä A mainituille lentoliikenteen harjoittajille voidaan sallia liikennöintioikeuksien käyttäminen, jos ne käyttävät sellaiselta lentoliikenteen harjoittajalta miehistöineen vuokrattua konetta, jota ei ole asetettu toimintakieltoon, edellyttäen että asiaankuuluvia turvallisuusvaatimuksia noudatetaan.


    LIITE II

    LIITE B

    LUETTELO LENTOLIIKENTEEN HARJOITTAJISTA, JOIDEN TOIMINTAA UNIONISSA RAJOITETAAN (1)

    Lentoliikenteen harjoittajan virallinen nimi sellaisena kuin se ilmoitetaan lentotoimintaluvassa (ja toiminimi, jos se on muu kuin virallinen nimi)

    Lentotoimintaluvan (AOC) numero

    Kolmikirjaiminen ICAO-tunnus

    Ilma-aluksen käyttäjän kotivaltio

    Ilma-alustyyppi, johon sovelletaan rajoituksia

    Ilma-aluksen rekisteritunnus/-tunnukset ja, jos saatavilla, sarjanumero/-numerot

    Rekisteröintivaltio

    (1)

    (2)

    (3)

    (4)

    (5)

    (6)

    (7)

    TAAG ANGOLA AIRLINES

    001

    DTA

    Angolan tasavalta

    Koko kalusto, paitsi: tyyppien Boeing B737-700, Boeing B777-200, Boeing B777-300 ja Boeing B777-300ER ilma-alukset.

    Koko kalusto, paitsi: lentotoimintaluvassa mainitut ilma-alukset Boeing B737 700 -kalustossa; lentotoimintaluvassa mainitut ilma-alukset Boeing B777 200 -kalustossa; lentotoimintaluvassa mainitut ilma-alukset Boeing B777 300 -kalustossa ja lentotoimintaluvassa mainitut ilma-alukset Boeing B777 300ER -kalustossa.

    Angolan tasavalta

    AIR SERVICE COMORES

    06-819/TA-15/DGACM

    KMD

    Komorit

    Koko kalusto, paitsi: LET 410 UVP.

    Koko kalusto, paitsi: D6-CAM (851336).

    Komorit

    AFRIJET BUSINESS SERVICE  (2)

    002/MTAC/ANAC-G/DSA

    ABS

    Gabonin tasavalta

    Koko kalusto, paitsi: kaksi Falcon 50 -tyypin ilma-alusta, kaksi Falcon 900 -tyypin ilma-alusta.

    Koko kalusto, paitsi: TR-LGV; TR-LGY; TR-AFJ; TR-AFR.

    Gabonin tasavalta

    NOUVELLE AIR AFFAIRES GABON (SN2AG)

    003/MTAC/ANAC-G/DSA

    NVS

    Gabonin tasavalta

    Koko kalusto, paitsi: yksi Challenger CL-601 -tyypin ilma-alus, yksi HS-125-800-tyypin ilma-alus.

    Koko kalusto, paitsi: TR-AAG, ZS-AFG.

    Gabonin tasavalta; Etelä-Afrikan tasavalta

    IRAN AIR

    FS100

    IRA

    Iranin islamilainen tasavalta

    Kaikki Fokker F100- ja Boeing B747 -tyypin ilma-alukset

    Lentotoimintaluvassa mainitut Fokker F100 -tyypin ilma-alukset; lentotoimintaluvassa mainitut Boeing B747 -tyypin ilma-alukset

    Iranin islamilainen tasavalta

    AIR KORYO

    GAC-AOC/KOR-01

    KOR

    Korean demokraattinen kansantasavalta

    Koko kalusto, paitsi: kaksi TU- 204 -tyypin ilma-alusta.

    Koko kalusto, paitsi: P-632, P-633.

    Korean demokraattinen kansantasavalta


    (1)  Liitteessä B mainituille lentoliikenteen harjoittajille voidaan sallia liikennöintioikeuksien käyttäminen, jos ne käyttävät sellaiselta lentoliikenteen harjoittajalta miehistöineen vuokrattua konetta, jota ei ole asetettu toimintakieltoon, edellyttäen että asiaankuuluvia turvallisuusvaatimuksia noudatetaan.

    (2)  Afrijet saa toistaiseksi unionissa toimiessaan käyttää ainoastaan mainittuja poikkeusluvan saaneita ilma-aluksia.


    Top