Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32004R0318

    Komission asetus (EY) N:o 318/2004, annettu 23 päivänä helmikuuta 2004, neuvoston asetuksen (EY) N:o 1255/1999 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä voin ja kerman markkinoiden interventiotoimenpiteiden osalta annetun asetuksen (EY) N:o 2771/1999 muuttamisesta

    EUVL L 55, 24.2.2004, p. 44–49 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)

    Tämä asiakirja on julkaistu erityispainoksessa (CS, ET, LV, LT, HU, MT, PL, SK, SL, BG, RO)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 21/02/2008; Implisiittinen kumoaja 32008R0105

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2004/318/oj

    32004R0318

    Komission asetus (EY) N:o 318/2004, annettu 23 päivänä helmikuuta 2004, neuvoston asetuksen (EY) N:o 1255/1999 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä voin ja kerman markkinoiden interventiotoimenpiteiden osalta annetun asetuksen (EY) N:o 2771/1999 muuttamisesta

    Virallinen lehti nro L 055 , 24/02/2004 s. 0044 - 0049


    Komission asetus (EY) N:o 318/2004,

    annettu 23 päivänä helmikuuta 2004,

    neuvoston asetuksen (EY) N:o 1255/1999 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä voin ja kerman markkinoiden interventiotoimenpiteiden osalta annetun asetuksen (EY) N:o 2771/1999 muuttamisesta

    EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO, joka

    ottaa huomioon Euroopan yhteisön perustamissopimuksen,

    ottaa huomioon maito- ja maitotuotealan yhteisestä markkinajärjestelystä 17 päivänä toukokuuta 1999 annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 1255/1999(1) ja erityisesti sen 10 artiklan,

    sekä katsoo seuraavaa:

    (1) Asetuksen (EY) N:o 1255/1999, sellaisena kuin se on muutettuna asetuksella (EY) N:o 1787/2003, 4 artiklan 1 kohdassa ja 6 artiklan 1 kohdassa säädetään interventiohintojen alennuksista ja voin interventiojärjestelmästä. Komission asetuksessa (EY) N:o 2771/1999(2) on sen vuoksi tarpeen vahvistaa yksityiskohtaiset säännöt, jotka koskevat interventiojärjestelmää voin ostamiseksi kiintein hinnoin.

    (2) Lisäksi asetuksen (EY) N:o 1255/1999 6 artiklan 1 kohdan mukaisesti komissio voi keskeyttää interventio-ostot, kun interventioon tarjotut määrät saavuttavat tietyt rajat. Jotta komissio voisi tehdä tällaisen päätöksen, olisi säädettävä siitä, miten komissio seuraa julkiseen interventioon tarjotun voin määriä.

    (3) Kun kyseiset määrät saavuttavat tietyt rajat, komissio voi päättää myös ostojen jatkamisesta pysyvää tarjouskilpailumenettelyä noudattaen. Olisi säädettävä asianmukaisista yksityiskohtaisista säännöistä.

    (4) Interventiovarastojen moitteeton hallinto edellyttää, että voi myydään uudelleen heti kun myyntimahdollisuuksia esiintyy. On aiheellista aloittaa tarjouskilpailumenettely julkisessa interventiossa olevan voin myymiseksi interventiovarastoissa olevan voin myynnistä saatujen kokemusten perusteella ja erityisesti määrälliset vaatimukset ja hinnoittelu huomioon ottaen.

    (5) Interventioelimen on myytävä interventiovoi siinä järjestyksessä, jossa se on tuotu varastoon. Kysyntään vastaamiseksi tarjouksentekijöillä olisi oltava mahdollisuus tehdä tarjouksessaan ero imelästä kermasta valmistetun voin ja happamasta kermasta valmistetun voin välillä, ja vahvistettu myyntihinta voi vaihdella myyntiin tarjottavan voin sijainnin mukaan.

    (6) Sen vuoksi asetus (EY) N:o 2771/1999 olisi muutettava vastaavasti.

    (7) Tässä asetuksessa säädettyjä yksityiskohtaisia sääntöjä olisi sovellettava 1 päivästä maaliskuuta 2004, josta alkaen sovelletaan asetuksen (EY) N:o 1255/1999, sellaisena kuin se on muutettuna asetuksella (EY) N:o 1787/2003, 6 artiklan 1 kohtaa.

    (8) Tässä asetuksessa säädetyt toimenpiteet ovat maidon ja maitotuotteiden hallintokomitean lausunnon mukaiset,

    ON ANTANUT TÄMÄN ASETUKSEN:

    1 artikla

    Muutetaan asetus (EY) N:o 2771/1999 seuraavasti:

    1) Korvataan 2 artikla seuraavasti:

    " 2 artikla

    1. Kun komissio toteaa 8 artiklan 4 kohdan mukaisesti, että yhdessä tai useammassa jäsenvaltiossa kahden peräkkäisen viikon markkinahinta on alle 92 prosenttia interventiohinnasta, se ryhtyy asetuksen (EY) N:o 1255/1999 6 artiklan 1 kohdan ensimmäisen alakohdan mukaisesti ostamaan asianomaisissa jäsenvaltioissa 1 päivän maaliskuuta ja 31 päivän elokuuta välisenä aikana interventioon tarjottua voita hinnalla, joka on 90 prosenttia interventiohinnasta.

    2. Kun komissio toteaa 8 artiklan 4 kohdan mukaisesti, että kahden peräkkäisen viikon markkinahinta on asianomaisissa jäsenvaltioissa vähintään 92 prosenttia interventiohinnasta, se keskeyttää ostot."

    2) Korvataan 4 artiklan 3 kohta seuraavasti:

    "3. Voin on oltava valmistettu 23 päivän kuluessa ennen sitä päivää, jona myyntitarjous on vastaanotettu interventioelimessä."

    3) Korvataan 6 artiklan 1 kohdan ensimmäinen alakohta seuraavasti:"Jos voi tarjotaan interventioon muussa kuin voin tuotantojäsenvaltiossa, oston edellytyksenä on sellaisen todistuksen esittäminen, jonka tuotantojäsenvaltion toimivaltainen viranomainen on antanut 45 päivän kuluessa tarjouksen saamisesta."

    4) Lisätään 8 artiklan 2 kohtaan alakohta seuraavasti:"Jos todetut hinnat eivät ole muuttuneet vähintään viiden perättäisen viikon aikana, jäsenvaltioiden on toimitettava komissiolle arvionsa siitä, miksi hinnat ovat pysyneet muuttumattomina kyseisen ajanjakson."

    5) Korvataan II luvun 3 jakso seuraavasti:

    "3 JAKSO Menettely voin ostamiseksi hinnalla, joka on 90 prosenttia interventiohinnasta

    9 artikla

    Kun komissio on päättänyt aloittaa voin oston 2 artiklan 1 kohdan mukaisesti, asianomaisen interventioelimen on toimittava tämän jakson mukaisesti.

    10 artikla

    1. Myyjien on jätettävä tarjoukset vastaanottoilmoitusta vastaan kirjallisina tai jotakin kirjallista televiestintävälinettä käyttäen.

    2. Tarjouksessa on mainittava:

    a) myyjän nimi ja osoite;

    b) tarjottu määrä;

    c) voin varastointipaikka.

    3. Tarjous on voimassa ainoastaan, jos:

    a) se koskee 4 artiklan 4 kohdan vaatimusten mukaista voimäärää;

    b) sen mukana on myyjän kirjallinen sitoumus noudattaa 4 artiklan 3 kohdan ja 14 artiklan 2 kohdan säännöksiä;

    c) esitetään todiste, jonka mukaan myyjä on asettanut siinä jäsenvaltiossa, jossa tarjous on esitetty, viimeistään tarjouksen vastaanottopäivänä vakuuden, joka on 5 euroa 100 kilogrammaa kohti.

    4. Interventioelimelle alun perin toimitettu 3 kohdan b alakohdassa tarkoitettu sitoumus on voimassa seuraavienkin tarjousten osalta, kunnes myyjä tai interventioelin nimenomaisesti toisin ilmoittaa, jos:

    a) ensimmäisessä tarjouksessa mainitaan, että myyjä aikoo soveltaa tämän kohdan säännöksiä;

    b) seuraavissa tarjouksissa viitataan tämän kohdan säännöksiin ja ensimmäisen tarjouksen päivämäärään.

    5. Interventioelimen on kirjattava päivämäärä, jona se vastaanottaa tarjouksen, asianomaiset määrät ja valmistuspäivät sekä tarjotun voin varastointipaikka.

    6. Tarjouksia ei voi peruuttaa sen jälkeen, kun interventioelin on ne vastaanottanut.

    11 artikla

    Komission asetuksen (ETY) N:o 2220/85(3) 20 artiklassa tarkoitetut ensisijaiset vaatimukset ovat tarjousten voimassapitäminen ja voin toimittaminen interventioelimen osoittamaan varastoon 12 artiklan 2 kohdassa vahvistetussa määräajassa.

    12 artikla

    1. Kun tarjouksen tiedot on tarkistettu, interventioelimen on annettava viiden työpäivän kuluessa tarjouksen vastaanottopäivästä päivätty ja numeroitu toimitusvahvistus, jossa on seuraavat tiedot:

    a) toimitettava määrä;

    b) voin viimeinen toimituspäivä;

    c) kylmävarasto, johon voi on toimitettava.

    2. Myyjän on toimitettava voi kylmävaraston lastauslaiturille 21 päivän kuluessa myyntitarjouksen vastaanottamispäivästä. Toimitus voidaan toteuttaa erissä.

    Myyjä vastaa lastin mahdollisista purkukustannuksista kylmävaraston lastauslaiturille.

    3. Edellä 10 artiklan 3 kohdassa tarkoitettu vakuus vapautetaan, kun myyjä on toimittanut toimitusvahvistuksessa mainitun määrän siinä vahvistetussa määräajassa.

    Jos 4 artiklan 1 kohdassa tarkoitettu tarkastus kuitenkin osoittaa, että voi ei ole mainitussa artiklassa asetettujen vaatimusten mukaista, vakuus pidätetään toimitettujen määrien osalta. Jäljellä olevien määrien osalta ostosopimus purkautuu ja vakuus vapautetaan.

    4. Jos myyjä ei ole toimittanut voita säädetyssä määräajassa, 10 artiklan 3 kohdan c alakohdassa tarkoitettu vakuus pidätetään suhteessa toimittamatta jääneisiin määriin ja ostosopimus purkautuu vielä toimittamattomien määrien osalta, jollei kyseessä ole ylivoimainen este.

    5. Tämän artiklan soveltamiseksi voi katsotaan toimitetuksi interventioelimelle päivänä, jona tarjouksessa tarkoitettu voi on kokonaisuudessaan tuotu interventioelimen osoittamaan varastoon, mutta aikaisintaan toimitusvahvistuksen antamispäivää seuraavana päivänä.

    6. Myynnistä johtuvia oikeuksia ja velvollisuuksia ei voi siirtää.

    13 artikla

    1. Interventioelimen on maksettava myyjälle voin haltuunottoa seuraavan 45-65 päivän kuluessa jokaisesta haltuunotetusta määrästä tarjouksessa mainittu hinta edellyttäen, että on varmistuttu 3 ja 4 artiklan säännösten noudattamisesta.

    2. Tämän artiklan soveltamiseksi haltuunottopäivä on päivä, jona voi varastoidaan interventioelimen osoittamaan kylmävarastoon, mutta kuitenkin aikaisintaan 12 artiklan 1 kohdassa tarkoitetun toimitusvahvistuksen antamista seuraava päivä.

    14 artikla

    1. Voita koskee varastoinnin koeaika. Tämän koeajan pituudeksi vahvistetaan 30 päivää haltuunottopäivästä.

    2. Tarjouksellaan myyjä sitoutuu, jos interventioelimen osoittamaan varastoon saapumisen yhteydessä tehtävä tarkastus osoittaa, ettei voi ole 3 ja 4 artiklassa vahvistettujen vaatimusten mukaista, tai jos voin aistinvarainen vähimmäislaatu varastoinnin koeajan lopussa osoittautuu liitteessä I vahvistettua vähimmäislaatua huonommaksi:

    a) ottamaan kyseisen voin takaisin; ja

    b) maksamaan kyseisen voin varastointikustannukset haltuunottopäivästä poistamispäivään.

    Varastointikustannukset määritetään varastoon viennille, varastosta poistamiselle ja varastoinnille neuvoston asetuksen (ETY) N:o 1883/78(4) 6 artiklan mukaisesti vahvistettujen kiinteiden määrien perusteella.

    15 artikla

    1. Jäsenvaltioiden on ilmoitettava komissiolle viimeistään jokaisen viikon tiistaina ennen kello 12.00 (Brysselin aikaa) voimäärät, joista on edeltävän viikon aikana tehty myyntitarjous 10 artiklan mukaisesti.

    2. Kun tarjousten todetaan asianomaisen vuoden osalta saavuttaneen 75 prosenttia asetuksen (EY) N:o 1255/1999 6 artiklan 1 kohdan toisessa alakohdassa tarkoitetuista määristä, tämän artiklan 1 kohdassa tarkoitetut tiedot on toimitettava edellisenä päivänä tarjotuista voimääristä päivittäin ennen kello 12.00:aa (Brysselin aikaa).

    Kun tarjousten todetaan asianomaisen vuoden osalta saavuttaneen asetuksen (EY) N:o 1255/1999 6 artiklan 1 kohdan toisessa alakohdassa tarkoitetut määrät, ostot voidaan keskeyttää mainitun asetuksen 42 artiklan 2 kohdassa tarkoitettua menettelyä noudattaen.

    15 a artikla

    Jos ostot keskeytetään 2 artiklan 2 kohdan tai 15 artiklan 2 kohdan toisen alakohdan mukaisesti, ostojen keskeyttämispäätöksen voimaantulopäivää seuraavasta päivästä alkaen ei saa hyväksyä uusia tarjouksia."

    6) Lisätään 15 a artiklan jälkeen 3 a jakso seuraavasti:

    "3 A JAKSO Menettely voin ostamiseksi tarjouskilpailulla

    16 artikla

    1. Jos komissio päättää ostojen toteuttamisesta pysyvällä tarjouskilpailulla asetuksen (EY) N:o 1255/1999 6 artiklan 1 kohdan toisen alakohdan mukaisesti ja mainitun asetuksen 42 artiklan 2 kohdassa tarkoitettua menettelyä noudattaen, sovelletaan tämän asetuksen 3, 4, 5, 6, 12, 13 ja 14 artiklan säännöksiä, jollei tässä jaksossa toisin säädetä.

    2. Tarjouskilpailuilmoitus julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

    3. Erillisten tarjouskilpailujen tarjousten esittämiselle asetettu määräaika päättyy kunkin kuukauden toisena ja neljäntenä tiistaina kello 12.00 (Brysselin aikaa), lukuun ottamatta elokuun toista tiistaita. Jos tiistai on yleinen vapaapäivä, määräaika päättyy sitä edeltävänä työpäivänä kello 12.00 (Brysselin aikaa).

    17 artikla

    1. Asianomaiset osallistuvat tarjouskilpailuun jättämällä jäsenvaltion interventioelimelle tarjouksen vastaanottoilmoitusta vastaan kirjallisena tai jotakin kirjallista televiestintävälinettä käyttäen.

    2. Tarjouksessa on mainittava:

    a) tarjouksen tekijän nimi ja osoite,

    b) tarjottu määrä;

    c) ehdotettu hinta 100 kilogrammalta voita, lukuun ottamatta sisäisiä veroja, toimitettuna kylmävaraston lastauslavalle ja ilmaistuna euroina enintään kahden desimaalin tarkkuudella;

    d) voin varastointipaikka.

    3. Tarjous on voimassa ainoastaan, jos:

    a) se koskee 4 artiklan 4 kohdan vaatimusten mukaista voimäärää;

    b) sen mukana on tarjouksentekijän kirjallinen sitoumus noudattaa 4 artiklan 3 kohdan ja 14 artiklan 2 kohdan säännöksiä;

    c) esitetään todiste, jonka mukaan tarjouksen tekijä on antanut siinä jäsenvaltioissa, jossa tarjous on esitetty, ennen tarjousten jättämiselle asetetun määräajan päättymistä kyseisen tarjouskilpailun osalta tarjouskilpailuvakuuden, joka on 5 euroa 100 kilogrammaa kohti.

    4. Interventioelimelle alun perin toimitettu 3 kohdan b alakohdassa tarkoitettu sitoumus on voimassa seuraavienkin tarjousten osalta, kunnes tarjouksen tekijä tai interventioelin nimenomaisesti toisin ilmoittaa, jos:

    a) ensimmäisessä tarjouksessa ilmoitetaan, että tarjouksentekijä aikoo soveltaa tämän kohdan säännöstä;

    b) seuraavissa tarjouksissa viitataan tämän kohdan säännöksiin ja ensimmäisen tarjouksen päivämäärään.

    5. Interventioelimen on kirjattava päivämäärä, jona se vastaanottaa tarjouksen, vastaavat määrät ja valmistuspäivät sekä tarjotun voin varastointipaikka.

    6. Tarjousta ei voi muuttaa eikä peruuttaa 16 artiklan 3 kohdassa tarkoitetun, kyseisen tarjouskilpailuun liittyvien tarjousten jättämiselle asetetun määräajan jälkeen.

    17 a artikla

    Asetuksen (ETY) N:o 2220/85 20 artiklassa tarkoitetut pääasialliset vaatimukset ovat tarjousten voimassapitäminen tarjousten esittämiselle asetetun määräajan jälkeen ja voin toimittaminen interventioelimen osoittamaan varastoon 17 d artiklan 3 kohdassa vahvistetussa määräajassa.

    17 b artikla

    1. Jäsenvaltioiden on ilmoitettava komissiolle tarjouksen tekijöiden tarjoamat määrät ja hinnat viimeistään kello 9.00 (Brysselin aikaa) 16 artiklan 3 kohdassa tarkoitetun määräajan päättymistä seuraavana päivänä.

    2. Komissio vahvistaa kussakin tarjouskilpailussa tehdyt tarjoukset huomioon ottaen enimmäisostohinnan sovellettavien interventiohintojen perusteella asetuksen (EY) N:o 1255/1999 42 artiklan 2 kohdassa tarkoitettua menettelyä noudattaen.

    3. Tarjouskilpailua voidaan päättää olla jatkamatta.

    17 c artikla

    Tarjous hylätään, jos ehdotettu hinta on korkeampi kuin 17 b artiklan 2 kohdassa tarkoitettu kyseiseen tarjouskilpailuun sovellettava enimmäishinta.

    17 d artikla

    1. Interventioelimen on viipymättä ilmoitettava tarjouksentekijöille tulokset heidän osallistumisestaan tarjouskilpailuun.

    Edellä 17 artiklan 3 kohdan c alakohdassa säädetty vakuus vapautetaan viipymättä niiden tarjousten osalta, joita ei oteta käsiteltäviksi.

    Tarjouskilpailusta johtuvia oikeuksia ja velvollisuuksia ei voi siirtää.

    2. Interventioelimen on viipymättä toimitettava tarjouskilpailun voittajalle päivätty ja numeroitu toimitusvahvistus, jossa ilmoitetaan:

    a) toimitettava määrä;

    b) voin viimeinen toimituspäivä;

    c) kylmävarasto, johon voi on toimitettava.

    3. Tarjouksentekijän on toimitettava voi kylmävaraston lastauslaiturille 21 päivän kuluessa tarjousten jättämiselle asetetun määräajan päättymisestä. Toimitus voidaan toteuttaa erissä.

    Tarjouskilpailun voittaja vastaa lastin mahdollisista purkukustannuksista kylmävaraston lastauslaiturille.

    4. Edellä 17 artiklan 3 kohdan c alakohdassa säädetty vakuus vapautetaan heti, kun myyjä on toimittanut toimitusvahvistuksessa mainitun määrän siinä vahvistetussa määräajassa.

    Jos 4 artiklan 1 kohdassa tarkoitettu tarkastus kuitenkin osoittaa, että voi ei ole mainitussa artiklassa asetettujen vaatimusten mukaista, vakuus pidätetään toimitettujen määrien osalta. Jäljellä olevien määrien osalta ostosopimus purkautuu ja vakuus vapautetaan.

    5. Jos tarjouskilpailun voittaja ei ole toimittanut voita toimitusvahvistuksessa mainitussa määräajassa, 17 artiklan 3 kohdan c alakohdassa tarkoitettu vakuus pidätetään suhteessa toimittamatta jääneisiin määriin ja ostosopimus purkautuu vielä toimittamattomien määrien osalta, jollei kyseessä ole ylivoimainen este.

    6. Tämän artiklan soveltamiseksi voi katsotaan toimitetuksi interventioelimelle päivänä, jona toimitusvahvistuksessa tarkoitettu voi on kokonaisuudessaan tuotu interventioelimen osoittamaan varastoon, mutta aikaisintaan toimitusvahvistuksen antamispäivää seuraavana päivänä."

    7) Korvataan II luvun 5 jakso seuraavasti:

    "5 JAKSO Menettely voin myymiseksi tarjouskilpailulla

    21 artikla

    1. Voi myydään pysyvällä tarjouskilpailulla, jonka kukin interventioelin järjestää.

    2. Myynti koskee ennen 1 päivää syyskuuta 1999 varastoon otettua voita.

    3. Ilmoitus pysyvästä tarjouskilpailusta on julkaistava Euroopan unionin virallisessa lehdessä viimeistään kahdeksan päivää ennen tarjousten esittämiselle asetetun ensimmäisen määräajan päättymistä.

    4. Interventioelimen on laadittava pysyvää tarjouskilpailua koskeva ilmoitus, josta ilmenee erityisesti tarjousten esittämiselle asetettu määräaika ja osoite, johon tarjoukset on lähetettävä.

    Interventioelimen on lisäksi ilmoitettava hallussaan olevien voimäärien osalta:

    a) niiden kylmävarastojen sijainti, joihin myyntiin tarkoitettu voi on varastoitu;

    b) kussakin kylmävarastossa myytävänä oleva määrä.

    5. Interventioelimen on laadittava 4 kohdassa tarkoitetuista tiedoista ajan tasalla pidettävä luettelo ja annettava se asianomaisten pyynnöstä näiden saataville. Lisäksi niiden on säännöllisesti julkaistava päivitetty luettelo asiaankuuluvassa muodossa, josta on oltava maininta tarjouskilpailuilmoituksessa.

    6. Interventioelinten on toteutettava tarvittavat toimenpiteet, jotta asianomaiset voivat:

    a) ennen tarjouksen tekemistä omalla kustannuksellaan tutkia myyntiin asetetusta voista otettuja näytteitä;

    b) todentaa komission asetuksen (EY) N:o 213/2001(5) 8 artiklassa tarkoitettujen määritysten tulokset.

    22 artikla

    1. Interventioelimen on pysyvän tarjouskilpailun voimassaoloaikana järjestettävä erityisiä tarjouskilpailuja.

    2. Erillisten tarjouskilpailujen tarjousten esittämiselle asetettu määräaika päättyy kunkin kuukauden toisena ja neljäntenä tiistaina kello 12.00 (Brysselin aikaa), lukuun ottamatta elokuun toista tiistaita ja joulukuun neljättä tiistaita. Jos tiistai on yleinen vapaapäivä, määräaika on seuraavan työpäivän kello 12.00 (Brysselin aikaa).

    23 artikla

    1. Erillisissä tarjouskilpailuissa tarjoustentekijöiden on jätettävä tarjoukset vastaanottoilmoitusta vastaan kirjallisina tai jotakin kirjallista televiestintävälinettä käyttäen.

    Tarjous jätetään sille interventioelimelle, jonka hallussa voi on.

    2. Tarjouksessa on mainittava:

    a) tarjouksen tekijän nimi ja osoite;

    b) haluttu määrä;

    c) tarjottu hinta euroina 100 kilogrammaa kohden, lukuun ottamatta kansallisia veroja ja maksuja, kylmävaraston lastauslaiturille toimitettuna;

    d) tarvittaessa kylmävarasto, jossa voita säilytetään, ja mahdollisesti korvaava varasto;

    e) tarvittaessa 4 artiklan 6 kohdan e alakohdassa tarkoitettu voityyppi, josta tarjous tehdään.

    3. Tarjous on voimassa ainoastaan jos:

    a) se koskee vähintään viittä tonnia tai jos kylmävarastossa käytettävissä oleva määrä on pienempi kuin viisi tonnia, tosiasiallisesti käytettävissä olevaa määrää;

    b) esitetään todiste, jonka mukaan tarjouksen tekijä on antanut siinä jäsenvaltiossa, jossa tarjous on esitetty, ennen tarjousten jättämisen määräajan päättymistä kyseisen erillisen tarjouskilpailun osalta tarjouskilpailuvakuuden, joka on 70 euroa tonnia kohti.

    4. Tarjousta ei voi peruuttaa 22 artiklan 2 kohdassa tarkoitetun määräajan jälkeen.

    24 artikla

    Edellä olevan 23 artiklan 3 kohdan b alakohdassa säädetyn tarjouskilpailuvakuuden soveltamiseksi asetuksen (EY) N:o 2220/85 20 artiklassa tarkoitetut pääasialliset vaatimukset on voin haltuunottamisen osalta täytettävä tämän asetuksen 24 f artiklan 2 kohdassa vahvistetussa määräajassa.

    24 a artikla

    1. Jäsenvaltioiden on ilmoitettava komissiolle tarjouksentekijöiden tarjoamat määrät ja hinnat sekä myytäväksi tarjottavan voin määrä viimeistään kello 9.00 (Brysselin aikaa) 22 artiklan 2 kohdassa tarkoitetun määräajan päättymistä seuraavana päivänä.

    2. Voille vahvistetaan vähimmäismyyntihinta asetuksen (ETY) N:o 1255/1999 42 artiklan 2 kohdassa säädettyä menettelyä noudattaen kussakin erillisessä tarjouskilpailussa tehtyjen tarjousten perusteella. Hinta voi vaihdella myytäväksi tarjotun voimäärän sijainnin mukaan.

    Voidaan päättää, että tarjouskilpailu jätetään ratkaisematta.

    24 b artikla

    Tarjous hylätään, jos tarjottu hinta on alempi kuin vahvistettu vähimmäishinta.

    24 c artikla

    1. Interventioelin ratkaisee tarjouskilpailun 2-5 kohdan mukaisesti.

    2. Voi jaetaan sen varastoonsaapumispäivän mukaan siten, että aloitetaan kokonaismäärän vanhimmasta tuotteesta tai tarvittaessa tarjouksentekijän nimeämässä kylmävarastossa käytettävissä olevan imelästä tai happamasta kermasta valmistetun voin vanhimmasta määrästä.

    3. Tarjouskilpailun voittaa suurimman tarjouksen tekijä, sanotun kuitenkaan rajoittamatta 24 b artiklan säännösten soveltamista. Jos käytettävissä olevaa määrää ei käytetä kokonaan, jäljellä olevat määrät myönnetään muille hyväksytyn tarjouksen tehneille tarjottujen hintojen mukaan siten, että aloitetaan korkeimmasta tarjouksesta.

    4. Jos jonkin tarjouksen hyväksyminen johtaisi asianomaisessa varastossa käytettävissä olevan voimäärän ylittymiseen, tarjouksen tekijälle myönnetään ainoastaan käytettävissä oleva määrä.

    Interventioelin voi kuitenkin nimetä tarjouksentekijän suostumuksella muita kylmävarastoja tarjouksessa mainitun määrän saavuttamiseksi.

    5. Jos yhdelle kylmävarastolle tarjotun kahden tai useamman samansuuruisen tarjouksen hyväksyminen johtaisi käytettävissä olevan määrän ylittymiseen, tarjouskilpailu on ratkaistava jakamalla käytettävissä oleva määrä suhteessa tarjouksissa mainittuihin määriin.

    Jos määrien jakaminen tällä tavoin kuitenkin johtaisi pienempiin kuin viiden tonnin määriin, tarjouskilpailu ratkaistaan arpomalla.

    24 d artikla

    Tarjouskilpailusta johtuvia oikeuksia ja velvollisuuksia ei voi siirtää.

    24 e artikla

    1. Interventioelimen on viipymättä ilmoitettava tarjouksentekijöille tulokset heidän osallistumisestaan tarjouskilpailuun.

    Edellä 23 artiklan 3 kohdan b alakohdassa säädetyt vakuudet vapautetaan viipymättä niiden tarjousten osalta, joita ei oteta käsiteltäviksi.

    2. Tarjouskilpailun voittajan on ennen voin poisviemistä ja 24 f artiklan 2 kohdassa mainitun ajanjakson kuluessa maksettava interventioelimelle tarjousta vastaava määrä jokaisesta määrästä, jonka hän haluaa viedä varastosta.

    24 f artikla

    1. Kun 24 e artiklan 2 kohdassa tarkoitettu määrä on maksettu, interventioelin antaa poisvientitodistuksen, jossa on mainittava:

    a) määrä, jota vastaava määrä on maksettu;

    b) kylmävarasto, jossa voi on varastoituna;

    c) voin viimeinen poistopäivä.

    2. Tarjouskilpailun voittajan on vietävä hänelle kuuluva voimäärä pois 30 päivän kuluessa tarjousten esittämiselle asetetun määräajan päättymisestä. Määrä voidaan poistaa vähintään viiden tonnin erinä. Jos kylmävarastoon jäävä määrä on kuitenkin vähemmän kuin viisi tonnia, haltuunotto voi koskea kyseistä, pienempää määrää.

    Jos voin poisvieminen ensimmäisessä alakohdassa tarkoitetussa määräajassa jätetään toteuttamatta muun syyn kuin ylivoimaisen esteen vuoksi, tarjouskilpailun voittaja vastaa voin varastointikuluista ja -riskeistä tarjousten esittämiselle asetetun määräajan päättymistä seuraavasta päivästä alkaen. Lisäksi varastointi tapahtuu hänen vastuullaan.

    3. Edellä 23 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti asetettu vakuus vapautetaan viipymättä niiden määrien osalta, jotka viedään pois tämän artiklan 2 kohdan ensimmäisessä alakohdassa säädetyn ajanjakson kuluessa.

    Jos kyseessä on 2 kohdan toisessa alakohdassa tarkoitettu tapaus, vakuus pidätetään.

    Jos kyseessä on 2 kohdan toisessa alakohdassa tarkoitettu ylivoimainen este, interventioelin määrittää toimenpiteet, jotka se arvioi välttämättömiksi ilmenneiden olosuhteiden vuoksi.

    24 g artikla

    Jäsenvaltioiden on ilmoitettava komissiolle viimeistään kunkin viikon tiistaina edellisen viikon voimäärät:

    a) joista on tehty myyntisopimus;

    b) jotka on otettu haltuun."

    2 artikla

    Jos voin osto on jossakin jäsenvaltiossa keskeytettynä tämän asetuksen voimaantullessa, keskeytystä on jatkettava kunnes komissio tekee asiassa uuden päätöksen, joka julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

    3 artikla

    Tämä asetus tulee voimaan seuraavana päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

    Sitä sovelletaan 1 päivästä maaliskuuta 2004.

    Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

    Tehty Brysselissä 23 päivänä helmikuuta 2004.

    Komission puolesta

    Franz Fischler

    Komission jäsen

    (1) EYVL L 160, 26.6.1999, s. 48, asetus sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna asetuksella (EY) N:o 1787/2003 (EUVL L 270, 21.10.2003, s. 121).

    (2) EYVL L 333, 24.12.1999, s. 11, asetus sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna asetuksella (EY) N:o 359/2003 (EUVL L 53, 28.2.2003, s. 17).

    (3) EYVL L 205, 3.8.1985, s. 5.

    (4) EYVL L 216, 5.8.1978, s. 1, asetus sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna asetuksella (EY) N:o 1259/96 (EYVL L 163, 2.7.1996, s. 10).

    (5) EYVL L 37, 7.2.2001, s. 1.

    Top