
Part (c)

The General Court infringed Articles 10, 19 and 36(6) of Regulation No 6/2002 in finding that those articles imply that the 
holder of a registered design right can prevent third parties not having its consent from using on any sort of product the 
design which it holds and any design which does not produce on the informed user a different overall impression.

Ground 2

In taking the view that the limits of the review of legality had been exceeded, as it did in the last sentence of paragraph 137 
of its judgment, the General Court infringed Article 61 of Regulation No 6/2002. 

(1) Council Regulation (EC) No 6/2002 of 12 December 2001 on Community designs (OJ 2002 L 3, p. 1).
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Question referred

For the purposes of exercising the right of deduction, are national provisions (in particular Articles 19(5) and 19-bis of 
Decree 633/1972 of the President of the Republic) and the practice of the national tax authorities which require that 
reference be had to the composition of a trader’s turnover, including in order to identify so-called incidental transactions, 
but make no provision for a method of calculation that is based on [both] the composition and the actual destination of the 
acquisitions and that objectively reflects the actual share of the expenditure attributable to each of the — taxed and untaxed 
— activities engaged in by the taxpayer incompatible with an interpretation of Articles 168, 173, 174 and 175 of Directive 
2006/112/EC (1) which is guided by the principles of proportionality, effectiveness and neutrality, as set out in Community 
law? 

(1) Council Directive 2006/112/EC of 28 November 2006 on the common system of value added tax (OJ 2006 L 347, p. 1).
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