European flag

Επίσημη Εφημερίδα
της Ευρωπαϊκής Ένωσης

EL

Σειρά L


2024/1608

6.6.2024

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2024/1608 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

της 5ης Ιουνίου 2024

για την υποβολή σε καταγραφή των εισαγωγών ερυθριτόλης καταγωγής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,

Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (ΕΕ) 2016/1036 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 8ης Ιουνίου 2016, για την άμυνα κατά των εισαγωγών που αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ εκ μέρους χωρών μη μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1) (στο εξής: βασικός κανονισμός), και ιδίως το άρθρο 14 παράγραφος 5,

Αφού ενημέρωσε τα κράτη μέλη,

Εκτιμώντας τα ακόλουθα:

(1)

Στις 21 Νοεμβρίου 2023 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (στο εξής: Επιτροπή), με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2) (στο εξής: ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας), ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασίας αντιντάμπινγκ όσον αφορά τις εισαγωγές ερυθριτόλης καταγωγής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (στο εξής: Κίνα), ύστερα από καταγγελία που υποβλήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2023 από την Jungbunzlauer S.A. (στο εξής: καταγγέλλουσα), τον μόνο ενωσιακό παραγωγό ερυθριτόλης.

1.   ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

(2)

Το προϊόν που υποβάλλεται σε καταγραφή είναι η ερυθριτόλη, ένα γλυκαντικό σακχαροαλκοόλης με τέσσερα άτομα άνθρακα (πολυόλη) που παρασκευάζεται από ζάχαρη ή γλυκόζη, στην καθαρή της μορφή ή που περιέχεται σε μείγματα που περιέχουν συνήθως λιγότερο από 10 % άλλα προϊόντα, που επί του παρόντος υπάγεται στον κωδικό ΣΟ ex 2905 49 00 για την ερυθριτόλη στην καθαρή μορφή της και στους κωδικούς ΣΟ ex 2106 90 92 και ex 2106 90 98 για τα αναμεμειγμένα προϊόντα (κωδικοί TARIC 2905 49 00 15, 2106 90 92 65 και 2106 90 98 15) (στο εξής: υπό εξέταση προϊόν) καταγωγής Κίνας.

2.   ΑΙΤΗΣΗ

(3)

Στις 10 Απριλίου 2024 η καταγγέλλουσα υπέβαλε αίτηση καταγραφής σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 5 του βασικού κανονισμού. Η καταγγέλλουσα ζήτησε την υποβολή σε καταγραφή των εισαγωγών του υπό εξέταση προϊόντος, έτσι ώστε να είναι δυνατή η μεταγενέστερη επιβολή μέτρων με ισχύ από την ημερομηνία της καταγραφής.

3.   ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ

(4)

Σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 5 του βασικού κανονισμού, η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να ζητήσει από τις τελωνειακές αρχές να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για την καταγραφή των εισαγωγών, έτσι ώστε να είναι δυνατή η μεταγενέστερη επιβολή μέτρων έναντι των εισαγωγών αυτών με ισχύ από την ημερομηνία καταγραφής τους, με την προϋπόθεση ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που ορίζονται στον βασικό κανονισμό. Οι εισαγωγές είναι δυνατόν να υποβληθούν σε καταγραφή ύστερα από αίτηση του ενωσιακού κλάδου παραγωγής, η οποία περιλαμβάνει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που να δικαιολογούν την καταγραφή.

(5)

Η καταγγέλλουσα ισχυρίστηκε ότι, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία που αναφέρονται στην υποσημείωση 3, υπήρξε σημαντική αύξηση των εισαγωγών του υπό εξέταση προϊόντος από την έναρξη της έρευνας, η οποία είναι πιθανό να εξουδετερώσει σε μεγάλο βαθμό την επανορθωτική επίδραση δυνητικών οριστικών δασμών.

(6)

Η πηγή των στοιχείων σχετικά με τις κινεζικές εξαγωγές στην ΕΕ δεν κατέστη δυνατό να γνωστοποιηθεί κατόπιν αιτήματος του παρόχου των δεδομένων. Ωστόσο, η Επιτροπή διασταύρωσε τα στοιχεία που υπέβαλε η καταγγέλλουσα με άλλες διαθέσιμες στατιστικές πηγές (Eurostat και Surveillance) και με τη δειγματοληψία και τις απαντήσεις των συνεργαζόμενων Κινέζων παραγωγών-εξαγωγέων στο ερωτηματολόγιο.

(7)

Η Επιτροπή εξέτασε τα αποδεικτικά στοιχεία που είχε στη διάθεσή της σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού. Η Επιτροπή εξακρίβωσε αν οι εισαγωγείς γνώριζαν, ή όφειλαν να γνωρίζουν, την ύπαρξη του ντάμπινγκ, και συγκεκριμένα την έκταση του ντάμπινγκ και την εικαζόμενη ή αποδεδειγμένη ζημία. Ανέλυσε επίσης κατά πόσον σημειώθηκε περαιτέρω σημαντική αύξηση των εισαγωγών η οποία, λαμβανομένου υπόψη του χρόνου κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκαν, του όγκου τους και των λοιπών περιστάσεων, είναι πιθανό να εξουδετερώσει σε μεγάλο βαθμό την επανορθωτική επίδραση του οριστικού δασμού αντιντάμπινγκ που πρόκειται να επιβληθεί.

3.1.   Γνώση των εισαγωγέων σχετικά με το ντάμπινγκ, την έκτασή του και την εικαζόμενη ζημία

(8)

Στο παρόν στάδιο, η Επιτροπή έχει στη διάθεσή της επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι εισαγωγές του υπό εξέταση προϊόντος από την Κίνα αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ. Ειδικότερα, η καταγγέλλουσα προσκόμισε επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη ντάμπινγκ που βασίζονται στη σύγκριση της κανονικής αξίας που καθορίστηκε σύμφωνα με το άρθρο 2 παράγραφος 6α στοιχείο α) του βασικού κανονισμού με βάση το κόστος παραγωγής και πώλησης που αντικατοπτρίζει τιμές ή δείκτες αναφοράς χωρίς στρεβλώσεις, με την τιμή εξαγωγής (σε επίπεδο εκ του εργοστασίου) του υπό εξέταση προϊόντος όταν πωλείται για εξαγωγή στην Ένωση. Συνολικά, και δεδομένου του μεγέθους του εικαζόμενου περιθωρίου ντάμπινγκ, εύρους από 151 % έως 189 %, τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν επαρκώς, στο παρόν στάδιο, ότι οι παραγωγοί-εξαγωγείς εφαρμόζουν πρακτικές ντάμπινγκ.

(9)

Η καταγγέλλουσα παρείχε επίσης επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για εικαζόμενη ζημία στον ενωσιακό κλάδο παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της αρνητικής εξέλιξης βασικών δεικτών επίδοσης του ενωσιακού κλάδου παραγωγής.

(10)

Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνονταν τόσο στο μη εμπιστευτικό κείμενο της καταγγελίας όσο και στην ανακοίνωση για την έναρξη της παρούσας διαδικασίας που δημοσιεύθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2023. Με τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας αποτελεί δημόσιο έγγραφο στο οποίο έχουν πρόσβαση όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγέων. Επιπλέον, ως ενδιαφερόμενα μέρη στο πλαίσιο της έρευνας, οι εισαγωγείς έχουν πρόσβαση στη μη εμπιστευτική έκδοση της καταγγελίας. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή θεώρησε ότι οι εισαγωγείς γνώριζαν, ή όφειλαν να γνωρίζουν, τις εικαζόμενες πρακτικές ντάμπινγκ, την έκταση τους και την εικαζόμενη ζημία.

(11)

Συνεπώς, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πληρούται το κριτήριο για την καταγραφή που προβλέπεται στο άρθρο 10 παράγραφος 4 στοιχείο γ) του βασικού κανονισμού.

3.2.   Περαιτέρω σημαντική αύξηση των εισαγωγών

(12)

Τα στοιχεία της Eurostat δεν καθιστούν δυνατή την πλήρη ανάλυση της εξέλιξης των εισαγωγών του υπό εξέταση προϊόντος από την Κίνα στην Ένωση για την περίοδο που προηγείται της έναρξης της οικείας έρευνας. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή ανέλυσε το κριτήριο του άρθρου 10 παράγραφος 4 στοιχείο δ) του βασικού κανονισμού με βάση τις εξειδικευμένες πληροφορίες για την αγορά από πάροχο δεδομένων, οι οποίες παρασχέθηκαν από την καταγγέλλουσα, μαζί με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από τις βάσεις δεδομένων της Eurostat και Surveillance 3.

(13)

Για να αξιολογήσει κατά πόσον είχε σημειωθεί περαιτέρω σημαντική αύξηση από την έναρξη της έρευνας, η Επιτροπή συνέκρινε κατ’ αρχάς το επίπεδο των εισαγωγών από τον πρώτο πλήρη μήνα μετά την έναρξη της έρευνας (Δεκέμβριος 2023) έως τον πλέον πρόσφατο διαθέσιμο πλήρη μήνα (Μάρτιος 2024) με τους αντίστοιχους όγκους εισαγωγών κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους (Δεκέμβριος 2022 – Μάρτιος 2023).

Εισαγωγές από την Κίνα σε ετήσια βάση από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο

 

Δεκέμβριος 2022 – Μάρτιος 2023

Δεκέμβριος 2023 – Μάρτιος 2024

Μεταβολή

Εξαγωγές από την Κίνα στην Ένωση σε kg

5 519 958

6 968 666

+ 26,2 %

Πηγή:

Πάροχος δεδομένων για τις στατιστικές κινεζικών εξαγωγών (Καθώς η ερυθριτόλη υπάγεται επί του παρόντος στον κωδικό ΣΟ 2905 49 00 για την ερυθριτόλη στην καθαρή μορφή της και στους κωδικούς ΣΟ 2106 90 92 και 2106 90 98 για τα αναμεμειγμένα προϊόντα, δεν είναι δυνατόν να αξιολογηθούν οι στατιστικές της Eurostat για τις εισαγωγές κατά τις περιόδους πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Αντ’ αυτού, οι στατιστικές για τις εισαγωγές βασίστηκαν σε στοιχεία εξειδικευμένου παρόχου πληροφοριών για την αγορά όσον αφορά τις στατιστικές για το κινεζικό εμπόριο, στις οποίες η καταγγέλλουσα έχει συνδρομή. Η ανάλυση των εισαγωγών για τους σκοπούς της έρευνας στο σύνολό της βασίζεται σε στοιχεία από τον εν λόγω πάροχο).

(14)

Σε αυτή τη βάση, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι ο μέσος μηνιαίος όγκος εισαγωγών του υπό εξέταση προϊόντος από την Κίνα κατά την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024, δηλαδή μετά την έναρξη της έρευνας αντιντάμπινγκ, ήταν κατά 26,2 % υψηλότερος από ό,τι κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους κατά την ΠΕ.

(15)

Στη συνέχεια η Επιτροπή συνέκρινε επίσης τις μέσες μηνιαίες εισαγωγές κατά την περίοδο της έρευνας (3) (από την 1η Οκτωβρίου 2022 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023) με τις μέσες μηνιαίες εισαγωγές κατά τους τρεις πλήρεις μήνες μετά την έναρξη της διαδικασίας (από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024). Η σύγκριση, όπως αναλύεται στον παρακάτω πίνακα, κατέδειξε αύξηση κατά 58,8 %.

Εισαγωγές από την Κίνα κατά την περίοδο της έρευνας και μετά την έναρξη της έρευνας

 

Περίοδος έρευνας

Μηνιαίος μέσος όρος περιόδου έρευνας

Δεκέμβριος 2023 – Μάρτιος 2024

Μηνιαίος μέσος όρος περιόδου Δεκεμβρίου 2023 – Μαρτίου 2024

Μεταβολή

Εξαγωγές από την Κίνα στην Ένωση σε kg

13 168 288

1 097 357

6 968 666

1 742 167

+58,8  %

Πηγή:

Πάροχος δεδομένων για τις στατιστικές κινεζικών εξαγωγών.

(16)

Σε αυτή τη βάση, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι οι εισαγωγές του υπό εξέταση προϊόντος αυξήθηκαν σημαντικά μετά την έναρξη της έρευνας.

(17)

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πληρούνταν και το δεύτερο κριτήριο για την καταγραφή.

3.3.   Εξουδετέρωση της επανορθωτικής επίδρασης του δασμού

(18)

Η Επιτροπή έχει στη διάθεσή της επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ότι μια συνεχιζόμενη αύξηση των εισαγωγών από την Κίνα σε περαιτέρω μειούμενες τιμές θα προκαλούσε πρόσθετη ζημία.

(19)

Όπως εξηγείται στις αιτιολογικές σκέψεις 13 ως 15, υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία περί σημαντικής αύξησης των εισαγωγών του οικείου προϊόντος από την Κίνα, κατά την περίοδο μετά την έναρξη της έρευνας αντιντάμπινγκ. Το σημαντικό μέγεθος αυτής της αύξησης καταδεικνύει ήδη την πιθανότητα εξουδετέρωσης της επανορθωτικής επίδρασης της επιβολής οριστικού δασμού εάν πληρούνται οι νομικές προϋποθέσεις.

(20)

Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν μια τάση μείωσης των τιμών εισαγωγής του υπό εξέταση προϊόντος.

 

Περίοδος έρευνας

Δεκέμβριος 2023 – Μάρτιος 2024

Μεταβολή

Τιμές σε EUR/kg

1,57

1,54

–2,0  %

Πηγή:

Πάροχος δεδομένων για τις στατιστικές κινεζικών εξαγωγών.

(21)

Στο πλαίσιο αυτό, παρότι οι τιμές εισαγωγής από την Κίνα στην Ένωση κατά την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024 δεν παρουσίασαν μεταβολή, κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ένα έτος νωρίτερα, δηλαδή από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023, παρουσιάζουν μείωση κατά 2 % σε σύγκριση με τον μηνιαίο μέσο όρο της περιόδου έρευνας. Αυτό είναι πιθανό να εξουδετερώσει σε μεγάλο βαθμό την επανορθωτική επίδραση των δασμών που πρόκειται να επιβληθούν.

(22)

Επομένως, αυτή η περαιτέρω αύξηση των εισαγωγών μετά την έναρξη της διαδικασίας είναι πιθανόν, υπό το πρίσμα του χρόνου κατά τον οποίον πραγματοποιήθηκαν, του όγκου τους και των λοιπών περιστάσεων (όπως η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στην Κίνα, καθώς και η τιμολογιακή συμπεριφορά των παραγωγών-εξαγωγέων), να εξουδετερώσει σε μεγάλο βαθμό την επανορθωτική επίδραση τυχόν οριστικού δασμού, εκτός αν οι εν λόγω δασμοί ισχύσουν αναδρομικά.

(23)

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πληρούνταν το τρίτο κριτήριο για την καταγραφή.

3.4.   Συμπέρασμα

(24)

Βάσει των προαναφερομένων, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ώστε οι εισαγωγές του οικείου προϊόντος να υποβληθούν σε καταγραφή, σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 5 του βασικού κανονισμού.

4.   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

(25)

Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να γνωστοποιήσουν γραπτώς τις απόψεις τους και να παράσχουν σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Η Επιτροπή μπορεί να δεχθεί σε ακρόαση τα ενδιαφερόμενα μέρη, εάν αυτά υποβάλουν αίτηση γραπτώς και αποδείξουν ότι υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να γίνουν δεκτά σε ακρόαση.

5.   ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

(26)

Σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 5 του βασικού κανονισμού, οι εισαγωγές του υπό εξέταση προϊόντος από την Κίνα θα πρέπει να υποβληθούν σε καταγραφή με σκοπό να εξασφαλιστεί ότι, εάν από την έρευνα προκύψουν ευρήματα που θα οδηγήσουν στην επιβολή δασμών αντιντάμπινγκ, οι εν λόγω δασμοί θα είναι δυνατόν, αν πληρούνται οι αναγκαίοι όροι, να επιβληθούν αναδρομικά στις καταγεγραμμένες εισαγωγές, σύμφωνα με τις εφαρμοστέες νομικές διατάξεις.

(27)

Κάθε μελλοντική οφειλή θα εξαρτάται από τα ευρήματα της έρευνας.

(28)

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην καταγγελία με την οποία ζητείται η έναρξη έρευνας αντιντάμπινγκ, εκτιμάται για το οικείο προϊόν μέσο περιθώριο ντάμπινγκ 170 % και μέσο επίπεδο εξάλειψης της ζημίας 156,5 %. Το ποσό της πιθανής μελλοντικής οφειλής καθορίζεται κατά κανόνα στο χαμηλότερο από τα δύο επίπεδα αυτά, σύμφωνα με το άρθρο 7 παράγραφος 2 του βασικού κανονισμού.

(29)

Το ποσό της πιθανής μελλοντικής οφειλής μπορεί να εκτιμηθεί στο εικαζόμενο επίπεδο εξάλειψης της ζημίας με βάση την καταγγελία, δηλαδή σε έως 156,5 % κατ’ αξία της αξίας εισαγωγής CIF του οικείου προϊόντος.

6.   ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

(30)

Η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που θα συλλεγούν στο πλαίσιο της προκείμενης καταγραφής θα γίνει σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2018/1725 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (4),

ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ:

Άρθρο 1

1.   Οι τελωνειακές αρχές καλούνται, σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφος 5 του κανονισμού (ΕΕ) 2016/1036, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την καταγραφή των εισαγωγών ερυθριτόλης, ένα γλυκαντικό σακχαροαλκοόλης με τέσσερα άτομα άνθρακα (πολυόλη) που παρασκευάζεται από ζάχαρη ή γλυκόζη, στην καθαρή της μορφή ή που περιέχεται σε μείγματα που περιέχουν συνήθως λιγότερο από 10 % άλλα προϊόντα, που επί του παρόντος υπάγεται στον κωδικό ΣΟ ex 2905 49 00 για την ερυθριτόλη στην καθαρή μορφή της και στους κωδικούς ΣΟ ex 2106 90 92 και ex 2106 90 98 για τα αναμεμειγμένα προϊόντα (κωδικοί TARIC 2905 49 00 15, 2106 90 92 65 και 2106 90 98 15) καταγωγής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

2.   Η καταγραφή λήγει εννέα μήνες μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος κανονισμού.

3.   Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να γνωστοποιήσουν γραπτώς τις απόψεις τους, να παράσχουν σχετικά αποδεικτικά στοιχεία ή να ζητήσουν ακρόαση εντός 21 ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος κανονισμού.

Άρθρο 2

Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την επομένη της δημοσίευσής του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.

Βρυξέλλες, 5 Ιουνίου 2024.

Για την Επιτροπή

Η Πρόεδρος

Ursula VON DER LEYEN


(1)   ΕΕ L 176 της 30.6.2016, σ. 21, ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2016/1036/oj.

(2)   ΕΕ C, C/2023/1020, 21.11.2023, ELI: http://data.europa.eu/eli/C/2023/1020/oj.

(3)  Η περίοδος της έρευνας καλύπτει το διάστημα από την 1η Οκτωβρίου 2022 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

(4)  Κανονισμός (ΕΕ) 2018/1725 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 23ης Οκτωβρίου 2018, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τα θεσμικά και λοιπά όργανα και τους οργανισμούς της Ένωσης και την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών, και για την κατάργηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 45/2001 και της απόφασης αριθ. 1247/2002/ΕΚ (ΕΕ L 295 της 21.11.2018, σ. 39, ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2018/1725/oj).


ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2024/1608/oj

ISSN 1977-0669 (electronic edition)