ISSN 1977-0901

Επίσημη Εφημερίδα

της Ευρωπαϊκής Ένωσης

C 213

European flag  

Έκδοση στην ελληνική γλώσσα

Ανακοινώσεις και Πληροφορίες

57ό έτος
8 Ιουλίου 2014


Ανακοίνωση αριθ

Περιεχόμενα

Σελίδα

 

IV   Πληροφορίες

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

 

Συμβούλιο

2014/C 213/01

Συμπεράσματα του Συμβουλίου για τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα

1

 

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

2014/C 213/02

Ισοτιμίες του ευρώ

7

 

V   Γνωστοποιήσεις

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

 

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

2014/C 213/03

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος εργασίας για το ECSEL Joint Undertaking

8

2014/C 213/04

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος εργασίας για το ECSEL Joint Undertaking

8

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

2014/C 213/05

Προηγούμενη γνωστοποίηση συγκέντρωσης — Υπόθεση M.7284 — Siemens / John Wood Group / Rolls-Royce Combined ADGT Business / RWG ( 1 )

9

2014/C 213/06

Προηγούμενη γνωστοποίηση συγκέντρωσης (Υπόθεση M.7261 — Goldman Sachs / Blackstone / Ipreo) — Υπόθεση υποψήφια για απλοποιημένη διαδικασία ( 1 )

11

 


 

(1)   Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ

EL

 


IV Πληροφορίες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Συμβούλιο

8.7.2014   

EL

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

C 213/1


Συμπεράσματα του Συμβουλίου για τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα

2014/C 213/01

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ:

1.

Το άρθρο 168 ΣΛΕΕ, το οποίο ορίζει ότι, κατά τον καθορισμό και την εφαρμογή όλων των πολιτικών και δράσεων της Ένωσης, εξασφαλίζεται υψηλού επιπέδου προστασία της υγείας του ανθρώπου και ότι η δράση της Ένωσης, η οποία συμπληρώνει τις εθνικές πολιτικές, αποβλέπει στη βελτίωση της δημόσιας υγείας, καθώς και στην πρόληψη της ανθρώπινης ασθένειας σε όλες τις μορφές της και στην αποτροπή των πηγών κινδύνου για τη σωματική και ψυχική υγεία.

2.

Τα εξής συμπεράσματα του Συμβουλίου:

Υγεία σε όλες τις πολιτικές (30 Νοεμβρίου 2006) (1),

Εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για Θέματα Υγείας που έχουν σχέση με τη Διατροφή, το Υπερβολικό Βάρος και την Παχυσαρκία (6 Δεκεμβρίου 2007) (2),

Δράση για τη μείωση της πρόσληψης αλατιού από το κοινό προς το συμφέρον της υγείας του (6 Ιουνίου 2010) (3),

Δικαιοσύνη και Υγεία σε όλες τις πολιτικές: Αλληλεγγύη στον τομέα της υγείας (8 Ιουνίου 2010) (4),

Καινοτόμες προσεγγίσεις των χρόνιων νοσημάτων στον τομέα της δημόσιας υγείας και των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης (7 Δεκεμβρίου 2010) (5),

Κάλυψη των χασμάτων στον τομέα της υγείας στην ΕΕ μέσω εναρμονισμένης δράσης για την προαγωγή συμπεριφορών που εντάσσονται σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής (2 Δεκεμβρίου 2011) (6),

Προώθηση της σωματικής δραστηριότητας για τη βελτίωση της υγείας (27 Νοεμβρίου 2012) (7),

Υγιής γήρανση σε όλη τη διάρκεια της ζωής (7 Δεκεμβρίου 2012) (8).

3.

Τη σύσταση του Συμβουλίου, της 26ης Νοεμβρίου 2013, σχετικά με την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας για τη βελτίωση της υγείας σε όλους τους τομείς (9).

4.

Την ανακοίνωση της Επιτροπής με τίτλο «Ευρώπη 2020: Στρατηγική για έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη» (10).

5.

Την ανακοίνωση της Επιτροπής με ημερομηνία 29 Φεβρουαρίου 2012 και τίτλο «Προώθηση του στρατηγικού σχεδίου υλοποίησης της ευρωπαϊκής σύμπραξης καινοτομίας με θέμα την ενεργό και υγιή γήρανση» (11).

6.

Την πολιτική διακήρυξη της Ολομέλειας Υψηλού Επιπέδου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Μη Μεταδοτικών Ασθενειών που εγκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με το ψήφισμα 66/2 της 19ης Σεπτεμβρίου 2011 (12), καθώς και το γεγονός ότι, σύμφωνα με την παράγραφο 65 του εν λόγω ψηφίσματος, τον Σεπτέμβριο του 2014 θα παρουσιαστεί έκθεση επί της σημειωθείσας προόδου στην 69η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

7.

Την Παγκόσμια Στρατηγική για τη Διατροφή, τη Σωματική Δραστηριότητα και την Υγεία της ΠΟΥ, η οποία εγκρίθηκε κατά την 57η Παγκόσμια Συνέλευση για την Υγεία, τον Μάιο του 2004 (13).

8.

Τον Ευρωπαϊκό Χάρτη για την Πρόληψη της Παχυσαρκίας, ο οποίος εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπουργική διάσκεψη της ΠΟΥ για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας (Κωνσταντινούπολη, 15-17 Νοεμβρίου 2006) (14).

9.

Το σύνολο των συστάσεων για τη διάθεση στην αγορά τροφίμων και μη αλκοολούχων ροφημάτων για παιδιά, οι οποίες εγκρίθηκαν κατά την 63η Παγκόσμια διάσκεψη Υγείας τον Μάιο του 2010 (15).

10.

Το ψήφισμα EUR/RC62/R4 με τίτλο «Υγεία 2020 — Το ευρωπαϊκό πλαίσιο πολιτικής για την υγεία και την ευημερία», το οποίο εκδόθηκε από την 62η Περιφερειακή Επιτροπή για την Ευρώπη της ΠΟΥ, στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 (16).

11.

Την υποστήριξη των κρατών μελών της ΕΕ στο παγκόσμιο σχέδιο δράσης της ΠΟΥ για την πρόληψη και τον έλεγχο μη μεταδοτικών ασθενειών για την περίοδο 2013-2020, της 27ης Μαΐου 2013, και τους εννέα προαιρετικούς παγκόσμιους στόχους του (17).

12.

Τη Διακήρυξη της Βιέννης, της 5ης Ιουλίου 2013, για τη Διατροφή και τις Μη Μεταδοτικές Ασθένειες στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία 2020», υπό το οποίο όλα τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη της ΠΟΥ συμφώνησαν να αναλάβουν δράση κατά της παχυσαρκίας και να δώσουν προτεραιότητα στην προώθηση ενός υγιούς διαιτολογίου για τα παιδιά (18).

ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΙΑ:

13.

Το γεγονός ότι η παχυσαρκία και οι θανάσιμες επιπτώσεις της εκτιμάται πλέον ότι έχουν λάβει επιδημικές διαστάσεις (19), καθώς πάνω από το ήμισυ του ενήλικου πληθυσμού στην ΕΕ είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι σύμφωνα με την κατάταξη ΔΣΜ της ΠΟΥ (20), και ότι το υψηλό ποσοστό υπερβαρίας και παχυσαρκίας στα παιδιά και τους εφήβους είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Το γεγονός ότι η υπερβαρία και η παχυσαρκία έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη ψυχολογία, ότι οι κοινωνικές ανισότητες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν πολίτες από ασθένειες που συνδέονται με την ανθυγιεινή διατροφή και την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, ότι οι προϋπολογισμοί της ΕΕ για την υγεία επιβαρύνονται έως και 7 % (21) με άμεσες ετήσιες δαπάνες για ασθένειες που συνδέονται με την παχυσαρκία, με υψηλότερο έμμεσο κόστος να προκύπτει από τη χαμένη παραγωγικότητα λόγω προβλημάτων υγείας και πρόωρων θανάτων.

14.

Τη χαμηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και την υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών, trans λιπαρών οξέων, άλατος και ζάχαρης, παράλληλα με τη ροπή προς την καθιστική ζωή και τον επακόλουθο περιορισμό της σωματικής δραστηριότητας στα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ:

15.

Τα ευεργετικά οφέλη των μέτρων προώθησης της υγείας και πρόληψης των ασθενειών τόσο για τους πολίτες όσο και για τα συστήματα υγείας και ότι η υγιεινή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων και μη μεταδοτικών ασθενειών (ΜΜΑ) (22), ενώ επίσης συμβάλλουν ουσιωδώς στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών, σε Έτη Υγιούς Ζωής (ΕΥΖ) και στο καλό βιοτικό επίπεδο των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων.

16.

Ότι οι επενδύσεις στη υγεία (23), η προώθηση της καλής υγείας και η μακρότερη ενασχόληση των ανθρώπων με δραστηριότητες συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας και στην επίτευξη των στόχων που καθορίζονται στη στρατηγική «Ευρώπη 2020».

17.

Ότι η κατάλληλη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας είναι απαραίτητη, ότι ο θηλασμός είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού, ότι οι διατροφικές συνήθειες και η τακτική ενασχόληση με δραστηριότητες αποκτώνται σε μικρή ηλικία και ότι η εκμάθηση και η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών σε νεαρή ηλικία αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα διατήρησης των εν λόγω συνηθειών και στην ενήλικη ζωή.

18.

Ότι οι δράσεις που εστιάζουν στα παιδιά και τους εφήβους θα μπορούσαν επίσης να ωφελήσουν ολόκληρη την οικογένεια, περιλαμβάνοντας παρεμβάσεις σε επίπεδο οικογένειας, υγιεινές διατροφικές επιλογές σε παιδοκομικά ιδρύματα και σχολεία, καθώς και δραστηριότητες για την αντιμετώπιση της καθιστικής ζωής και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας.

19.

Ότι οι ηλικιωμένοι είναι ευάλωτοι στη δυσθρεψία, ιδίως επειδή οι διατροφικές τους ανάγκες αλλάζουν και οι σωματικές δραστηριότητες τείνουν να περιορίζονται με την ηλικία, επηρεάζοντας τις ενεργειακές τους ανάγκες, καθώς και ότι οι διατροφικές ανάγκες των ηλικιωμένων χρήζουν περαιτέρω προσοχής.

20.

Ότι η παχυσαρκία και οι μη μεταδοτικές ασθένειες που συνδέονται με την ανθυγιεινή διατροφή και την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας προκαλούνται από πολλούς παράγοντες, ότι οι εμπεριστατωμένες πολιτικές πρόληψης και οι προσεγγίσεις πληθώρας ενδιαφερόμενων φορέων παρέχουν βέλτιστα αποτελέσματα και ότι τα διατροφικά προβλήματα και η σωματική αδράνεια πρέπει να αντιμετωπιστούν με ολοκληρωμένο τρόπο και να ενταχθούν στην ημερήσια διάταξη των αρμόδιων συνθέσεων του Συμβουλίου.

21.

Ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των τομέων πολιτικής και των ενδιαφερόμενων φορέων για την ευαισθητοποίηση όσον αφορά τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας, ιδίως για τα παιδιά και τους εφήβους, αλλά και στο πλαίσιο των φύλων, καθώς και για την αντιμετώπιση των παραπλανητικών, υπεράριθμων ή ανεπαρκών μορφών διαφήμισης και εμπορίας.

22.

Ότι το ευρύτερο διαιτολόγιο μπορεί να ευθύνεται περισσότερο απ’ ό,τι συγκεκριμένες τροφές για ασθένειες που συνδέονται με τη διατροφή και ότι ένα υγιεινό διαιτολόγιο χαρακτηρίζεται από υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, κατανάλωση ψαριών και προτίμηση χαμηλών σε λιπαρά γαλακτοκομικών, προϊόντων ολικής άλεσης, άπαχου κρέατος και πουλερικών και από τη χρήση φυτικών ελαίων προς αντικατάσταση των στερεών λιπαρών, όπου είναι δυνατό, όπως συμβαίνει με τη μεσογειακή διατροφή ή με κάθε άλλη διατροφή που ακολουθεί σχετικές εθνικές διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές / διατροφικές συστάσεις.

23.

Ότι οι παράγοντες κινδύνου που συνδέονται με τον τρόπο ζωής, όπως η ανθυγιεινή διατροφή και η σωματική αδράνεια, τείνουν να επικρατούν περισσότερο μεταξύ των τμημάτων του πληθυσμού με το χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο και το χαμηλότερο εισόδημα, καθώς και ότι η εκπαίδευση σε θέματα υγείας και η προώθηση πολιτικών και δράσεων για την υγεία πρέπει να περιλαμβάνουν δραστηριότητες στοχεύουσες τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

24.

Την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες σε θέματα διατροφής και σωματικής δραστηριότητας μεταξύ και εντός των κρατών μελών, καθώς και ότι ζητήματα διατροφής και σωματικής δραστηριότητας πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε όλες τις σχετικές ενωσιακές πολιτικές.

25.

Τον ρόλο των παρόχων περίθαλψης, του σχολείου και των κοινοτικών και κρατικών αρχών στην προστασία και στήριξη των πλέον ευάλωτων μελών της κοινωνίας.

26.

Τη σημασία του πρότερου κοινού έργου σε αυτόν τον τομέα, ως περιέχεται στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική του 2007 για Θέματα Υγείας που έχουν σχέση με τη Διατροφή, το Υπερβολικό Βάρος και την Παχυσαρκία, στο πλαίσιο της οποίας προάγεται η ισορροπημένη διατροφή και ο δραστήριος τρόπος ζωής και ενθαρρύνονται οι συμπράξεις για την ανάληψη δράσεων μεταξύ των κρατών μελών (Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για τη Διατροφή και τη Σωματική Δραστηριότητα) και της κοινωνίας των πολιτών (Ενωσιακή Πλατφόρμα Δράσης για τη Διατροφή, τη Σωματική Δραστηριότητα και την Υγεία).

ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ:

27.

Την πρόσφατη συμφωνία των κρατών μελών, της 24ης Φεβρουαρίου 2014, σχετικά με σχέδιο Δράσης της ΕΕ για την Παιδική Παχυσαρκία για την περίοδο 2014-2020 (24), το οποίο αναμένεται να συμβάλει στην προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας και τον περιορισμό των τρεχουσών τάσεων στην παχυσαρκία μέσω συντονισμένης εθελοντικής δράσης των κρατών μελών και των ενδιαφερόμενων φορέων.

28.

Τα αποτελέσματα του Συνεδρίου με τίτλο «Διατροφή και Σωματική Δραστηριότητα από την Παιδική έως την Τρίτη Ηλικία: Προκλήσεις και Ευκαιρίες», της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου 2014, κατά το οποίο υπογραμμίστηκε ότι η υγιεινή διατροφή και η τακτική σωματική δραστηριότητα συνιστούν προληπτικά μέτρα εφαρμόσιμα διά βίου, τονίστηκε η σημασία της διάθεσης και της παροχής πρόσβασης σε υγιεινές επιλογές για όλους, παρουσιάστηκαν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η αντιμετώπιση της επιδημίας της παχυσαρκίας συνδέεται άμεσα με την υγιεινή διατροφή και την επαρκή σωματική δραστηριότητα, καθώς και ότι οι διατομεακές προσεγγίσεις είναι αποτελεσματικές μέθοδοι αντιμετώπισης των κοινών προκλήσεων για την υγεία στην ΕΕ.

ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ:

29.

Να διατηρήσουν την υγιεινή διατροφή και την τακτική σωματική δραστηριότητα ως κορυφαία προτεραιότητα στο μέλλον, προκειμένου να περιοριστεί ο αντίκτυπος των χρόνιων ασθενειών και παθήσεων, συμβάλλοντας, έτσι, στην καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής των πολιτών της ΕΕ και στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας.

30.

Να προάγουν πολιτικές και πρωτοβουλίες που αποβλέπουν στην υγιεινή διατροφή και την επαρκή σωματική δραστηριότητα διά βίου, ξεκινώντας από πολύ νεαρή ηλικία, καθώς και πριν και κατά την εγκυμοσύνη, προβάλλοντας και στηρίζοντας τον επαρκή θηλασμό και την κατάλληλη συμπερίληψη συμπληρωματικών τροφών, σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή και προώθηση της σωματικής δραστηριότητας στην οικογένεια και το σχολείο κατά την παιδική και την εφηβική ηλικία, καθώς και αργότερα, στην ενήλικη ζωή και την τρίτη ηλικία.

31.

Να χρησιμοποιήσουν το σχέδιο Δράσης της ΕΕ για την Παιδική Παχυσαρκία για την περίοδο 2014-2020, όπου ενδείκνυται, ως οδηγό για την αποτελεσματική ανάληψη δράσης για τον περιορισμό της παιδικής παχυσαρκίας και την προώθηση ορθών πρακτικών.

32.

Να δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες και τις οικογένειες να προβαίνουν σε συνειδητές επιλογές όσον αφορά τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα, παρέχοντας πληροφορίες για όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικοοικονομικές ομάδες, ιδιαίτερα τις πλέον ευάλωτες ομάδες, όπως τα παιδιά, οι έφηβοι και οι ηλικιωμένοι, σχετικά με τον αντίκτυπο του τρόπου ζωής στην υγεία και με τις ευκαιρίες βελτίωσης των διατροφικών επιλογών και των επιπέδων σωματικής δραστηριότητας.

33.

Να προωθήσουν υγιεινές διατροφικές επιλογές και να συνεργαστούν με τους ενδιαφερόμενους φορείς προκειμένου οι εν λόγω επιλογές να καταστούν διαθέσιμες, εύκολα προσβάσιμες, εύκολα επιλέξιμες και οικονομικά προσιτές για όλους τους πολίτες, με σκοπό τη μείωση των ανισοτήτων και την παροχή ευκαιριών και χώρων καθημερινής σωματικής δραστηριότητας στις οικίες, τα σχολεία και τους χώρους εργασίας.

34.

Να προάγουν πολιτικές στήριξης των ηλικιωμένων ώστε να παραμείνουν δραστήριοι και, ως εκ τούτου, να αποφύγουν λειτουργικά προβλήματα, δημιουργώντας περιβάλλοντα που ενθαρρύνουν την ενεργό συμμετοχή τους σε προγράμματα σωματικής δραστηριότητας διαμορφωμένα ανάλογα με τις ανάγκες τους.

35.

Να προωθούν, όπου ενδείκνυται, την εφαρμογή των ενωσιακών κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με τη σωματική δραστηριότητα για την υγεία, να διαμορφώνουν εθνικές και υποεθνικές πολιτικές μεταφορών και πολεοδομικά σχέδια που καθιστούν περισσότερο προσβάσιμη, αποδεκτή και ασφαλή τη διέλευση πεζών και ποδηλατών, συμπεριλαμβάνοντας τις σχετικές βοηθητικές υποδομές.

36.

Να προωθήσουν υγιή περιβάλλοντα, ιδιαίτερα στα σχολεία, τα προσχολικά ιδρύματα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ευνοώντας την παροχή υγιεινών διατροφικών επιλογών βάσει διατροφικών προτύπων, αντιμετωπίζοντας την υπέρμετρη πρόσβαση και πρόσληψη άλατος, κορεσμένων λιπαρών, trans λιπαρών οξέων και ζάχαρης, καθώς και τη συχνή ή την υπέρμετρη κατανάλωση αναψυκτικών που περιέχουν ζάχαρη ως γλυκαντική ουσία και/ή καφεϊνούχων αναψυκτικών και ενθαρρύνοντας τα παιδιά και τους εφήβους να δραστηριοποιούνται σωματικά σε τακτική βάση.

37.

Να στηρίξουν πρωτοβουλίες προώθησης της υγείας στον χώρο εργασίας, αποβλέποντας στην ευκολότερη υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και την ενσωμάτωση της σωματικής δραστηριότητας στον καθημερινό εργασιακό βίο.

38.

Να στηρίξουν και να εξουσιοδοτήσουν τους επαγγελματίες του χώρου της υγείας ώστε να παρέχουν στους πολίτες συμβουλές πρόληψης και περίθαλψη όσον αφορά τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα, καθώς επίσης να διαμορφώσουν και να στηρίξουν την εφαρμογή αποδεδειγμένων ορθών πρακτικών για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη διαχείριση της παχυσαρκίας και της δυσθρεψίας, ιδιαίτερα στην παιδική ηλικία, την εφηβεία και την τρίτη ηλικία.

39.

Να συμμετέχουν σε διατομεακές και διαπολιτικές δράσεις προώθησης της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας σε όλες τις πολιτικές αντιμετώπισης των αυξανόμενων ποσοστών των ΜΜΑ που συνδέονται με την ανθυγιεινή διατροφή και τη σωματική αδράνεια, την υπερβαρία και την παχυσαρκία και τα χαμηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και σε όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα.

40.

Να συνεχίσουν να συνεργάζονται με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, περιλαμβανομένων των φορέων της βιομηχανίας, των επιχειρήσεων τροφίμων, των ΜΚΟ που ασχολούνται με την υγεία και τους καταναλωτές και των ακαδημαϊκών, προκειμένου να προάγουν αποτελεσματικές, διεξοδικές και επαληθεύσιμες δράσεις ή συμφωνίες, συμβουλευόμενα την Ενωσιακή Πλατφόρμα Δράσης για τη Διατροφή, τη Σωματική Δραστηριότητα και την Υγεία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ανασύνθεση των τροφών, ελαχιστοποιώντας τα trans λιπαρά οξέα, μειώνοντας τα κορεσμένα λιπαρά, την προσθήκη ζάχαρης και τα επίπεδα άλατος σε όλες τις τροφές, καθώς και όσον αφορά την προσαρμογή του μεγέθους των μερίδων στις διατροφικές ανάγκες.

ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

41.

Να στηρίξουν τη διαμόρφωση και/ή την εφαρμογή εθνικών Σχεδίων Δράσης για τα Τρόφιμα και τη Διατροφή, λοιπών δράσεων και πολιτικών για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων για την υγεία που συνδέονται με ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, με την παχυσαρκία, τη δυσθρεψία και τη σωματική αδράνεια των πολιτών της ΕΕ, ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας, με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και τους ηλικιωμένους, και, όπου ενδείκνυται, στην εφαρμογή οικονομικά αποδοτικών λύσεων.

42.

Να εξετάσουν τις κατάλληλες δράσεις για την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ για την Παιδική Παχυσαρκία για την περίοδο 2014-2020, συμπεριλαμβανομένης μιας κοινής δράσης στο πλαίσιο του Προγράμματος της ΕΕ για την Υγεία.

43.

Να προωθήσουν δράσεις για τον περιορισμό της έκθεσης των παιδιών στη διαφήμιση, την εμπορία και την προώθηση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, trans λιπαρά οξέα, ζάχαρη ή αλάτι.

44.

Να προάγουν την υγιεινή διατροφή, δίνοντας έμφαση σε διατροφές που ωφελούν την υγεία, όπως η μεσογειακή διατροφή ή κάθε άλλη διατροφή που ακολουθεί συναφείς εθνικές διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές / διατροφικές συστάσεις.

45.

Να χρησιμοποιήσουν ήδη διαθέσιμα μέσα, ιδιαίτερα το τρίτο Πρόγραμμα Δράσης της Ένωσης στον τομέα της Υγείας (2014-2020) και το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ «Ορίζοντας 2020», προκειμένου να ενθαρρύνουν τις ερευνητικές και πολιτικές δράσεις.

46.

Να βελτιώσουν την υφιστάμενη συλλογή δεδομένων βάσει συγκρίσιμων μεθόδων αξιολόγησης των τάσεων συν τω χρόνω όσον αφορά την πρόσληψη τροφών, τη διαθεσιμότητα των τροφίμων σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο, τη σωματική δραστηριότητα και την καθιστική ζωή.

47.

Να συνεργαστούν με όλους τους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς προκειμένου να διερευνήσουν τους καλύτερους τρόπους εντοπισμού ερευνητικών κενών, να επισπεύσουν την ανταλλαγή και την ανάληψη ορθών πρακτικών και να δώσουν προτεραιότητα στην έρευνα για την κατάσταση και τη συμπεριφορά των πληθυσμιακών ομάδων όσον αφορά τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις πλέον ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

48.

Να δώσουν προτεραιότητα στην αξιολόγηση της οικονομικής αποδοτικότητας των δραστηριοτήτων και των πολιτικών προώθησης της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας σε διαφορετικές κοινωνικοοικονομικές και κοινωνικοδημογραφικές πληθυσμιακές ομάδες, κατά το δέον.

ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

49.

Να συνεχίσει να στηρίζει και να συντονίζει το τρέχον πλαίσιο πολιτικής για τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα μέσω της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για τη Διατροφή και τη Σωματική Δραστηριότητα και της Ενωσιακής Πλατφόρμας Δράσης για τη Διατροφή, τη Σωματική Δραστηριότητα και την Υγεία και να διευκολύνει περαιτέρω την ανταλλαγή πληροφοριών και την καθοδήγηση όσον αφορά αποτελεσματικές ορθές πρακτικές.

50.

Να καθιερώσει περιγράμματα θρεπτικών συστατικών κατά το άρθρο 4.1 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1924/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 20ής Δεκεμβρίου 2006, σχετικά με τους ισχυρισμούς επί θεμάτων διατροφής και υγείας που διατυπώνονται για τα τρόφιμα.

51.

Να προωθήσει και να στηρίξει τη μετάδοση και τον πολλαπλασιασμό των επιτυχημένων πρωτοβουλιών σε άλλες ενότητες ή τομείς προκειμένου να μετουσιωθούν οι ορθές πρακτικές σε τακτικές δραστηριότητες που βελτιώνουν την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών/τροφής, τις διατροφικές συνήθειες και τη σωματική δραστηριότητα του ευρωπαϊκού πληθυσμού.

52.

Να προωθήσει δράσεις και στρατηγικές για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση, ιδιαίτερα όσον αφορά την πρόληψη, τον έλεγχο και την αξιολόγηση της δυσθρεψίας που συνδέεται με την ευπάθεια και την προχωρημένη ηλικία, βασιζόμενη στις ορθές πρακτικές που προσδιορίζονται στην Ευρωπαϊκή Σύμπραξη Καινοτομίας για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση (25).

53.

Να στηρίξει τα κράτη μέλη προκειμένου να χρησιμοποιούν καλύτερα τους υφιστάμενους δείκτες και τα συστήματα παρακολούθησης των μη μεταδοτικών ασθενειών, ως έχουν επί του παρόντος διαμορφωθεί από την ΠΟΥ, με σκοπό την υποβολή βελτιωμένων εκθέσεων υπό το παγκόσμιο πλαίσιο παρακολούθησης των μη μεταδοτικών ασθενειών, κατά το δέον.

54.

Να υποβάλει εκ νέου έκθεση στο Συμβούλιο έως το 2017, και ξανά το 2020, σχετικά με τη σημειωθείσα πρόοδο στην εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ για την Παιδική Παχυσαρκία για την περίοδο 2014-2020, καθώς και σχετικά με λοιπές πρωτοβουλίες εφαρμοσθείσες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για Θέματα Υγείας που έχουν σχέση με τη Διατροφή, το Υπερβολικό Βάρος και την Παχυσαρκία.


(1)  16167/06.

(2)  15612/07.

(3)  9827/10.

(4)  9947/10.

(5)  ΕΕ C 74 της 8.3.2011, σ. 4.

(6)  ΕΕ C 359 της 9.12.2011, σ. 5.

(7)  15871/12.

(8)  ΕΕ C 396 της 21.12.2012, σ. 8.

(9)  ΕΕ C 354 της 4.12.2013, σ. 1.

(10)  7110/10.

(11)  7293/12.

(12)  Ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών A/RES/66/2 (A/66/l/1).

(13)  http://www.who.int/dietphysicalactivity/strategy/eb11344/strategy_english_web.pdf

(14)  http://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0009/87462/E89567.pdf

(15)  http://whqlibdoc.who.int/publications/2010/9789241500210_eng.pdf

(16)  WHO EUR/RC62/R4.

(17)  http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/94384/1/9789241506236_eng.pdf

(18)  http://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0003/234381/Vienna-Declaration-on-Nutrition-and-Noncommunicable-Diseases-in-the-Context-of-Health-2020-Eng.pdf

(19)  http://www.who.int/nutrition/publications/obesity/WHO_TRS_894/en/

(20)  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Overweight_and_obesity_-_BMI_statistics

(21)  Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, «Global Status Report on Non-Communicable Diseases 2010» (Παγκόσμια Έκθεση για την Κατάσταση των Μη Μεταδοτικών Ασθενειών για το 2010).

http://www.who.int/nmh/publications/ncd_report2010/en/

http://www.euro.who.int/en/publications/abstracts/challenge-of-obesity-in-the-who-european-region-and-the-strategies-for-response-the.-summary

(22)  Όπως η υπερβαρία, η παχυσαρκία, η υπέρταση, η στεφανιαία νόσος, ο διαβήτης τύπου II, το εγκεφαλικό επεισόδιο, η οστεοπόρωση, ορισμένες μορφές καρκίνου και δυσμενείς ψυχοκοινωνικές καταστάσεις.

(23)  Βλέπε τη δέσμη μέτρων για τις κοινωνικές επενδύσεις, υπηρεσιακό έγγραφο της Επιτροπής με τίτλο «Investing in Health» (Επενδύσεις στον τομέα της Υγείας), έγγρ. 6380/13 ADD 7.

(24)  http://ec.europa.eu/health/nutrition_physical_activity/docs/childhoodobesity_actionplan_2014_2020_en.pdf

(25)  http://ec.europa.eu/research/innovation-union/index_en.cfm?section=active-healthy-ageing


Ευρωπαϊκή Επιτροπή

8.7.2014   

EL

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

C 213/7


Ισοτιμίες του ευρώ (1)

7 Ιουλίου 2014

2014/C 213/02

1 ευρώ =


 

Νομισματική μονάδα

Ισοτιμία

USD

δολάριο ΗΠΑ

1,3592

JPY

ιαπωνικό γιεν

138,53

DKK

δανική κορόνα

7,4562

GBP

λίρα στερλίνα

0,79385

SEK

σουηδική κορόνα

9,3098

CHF

ελβετικό φράγκο

1,2155

ISK

ισλανδική κορόνα

 

NOK

νορβηγική κορόνα

8,4020

BGN

βουλγαρικό λεβ

1,9558

CZK

τσεχική κορόνα

27,434

HUF

ουγγρικό φιορίνι

310,58

LTL

λιθουανικό λίτας

3,4528

PLN

πολωνικό ζλότι

4,1432

RON

ρουμανικό λέου

4,3876

TRY

τουρκική λίρα

2,8967

AUD

δολάριο Αυστραλίας

1,4522

CAD

δολάριο Καναδά

1,4466

HKD

δολάριο Χονγκ Κονγκ

10,5342

NZD

δολάριο Νέας Ζηλανδίας

1,5547

SGD

δολάριο Σιγκαπούρης

1,6944

KRW

ουόν Νότιας Κορέας

1 375,10

ZAR

νοτιοαφρικανικό ραντ

14,6821

CNY

κινεζικό ρενμινπί γιουάν

8,4325

HRK

κροατική κούνα

7,5915

IDR

ρουπία Ινδονησίας

15 916,64

MYR

μαλαισιανό ρινγκίτ

4,3353

PHP

πέσο Φιλιππινών

59,145

RUB

ρωσικό ρούβλι

46,9781

THB

ταϊλανδικό μπατ

44,051

BRL

ρεάλ Βραζιλίας

3,0137

MXN

πέσο Μεξικού

17,6417

INR

ινδική ρουπία

81,5757


(1)  Πηγή: Ισοτιμίες αναφοράς που δημοσιεύονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


V Γνωστοποιήσεις

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

8.7.2014   

EL

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

C 213/8


Πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος εργασίας για το ECSEL Joint Undertaking

2014/C 213/03

Με την παρούσα προκηρύσσεται πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος εργασίας για το ECSEL Joint Undertaking.

Οι προτάσεις ζητούνται για την πρόσκληση: ECSEL-2014-1.

Τα στοιχεία τα σχετικά με την πρόσκληση, που περιλαμβάνουν προθεσμίες και προϋπολογισμό, περιέχονται στο κείμενο της πρόσκλησης, το οποίο δημοσιεύεται στους ιστοτόπους:

http://ec.europa.eu/research/participants/portal (funding opportunities - calls)

http://www.ecsel.eu/Call2014.html


8.7.2014   

EL

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

C 213/8


Πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος εργασίας για το ECSEL Joint Undertaking

2014/C 213/04

Με την παρούσα προκηρύσσεται πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος εργασίας για το ECSEL Joint Undertaking.

Οι προτάσεις ζητούνται για την πρόσκληση: ECSEL-2014-2.

Τα στοιχεία τα σχετικά με την πρόσκληση, που περιλαμβάνουν προθεσμίες και προϋπολογισμό, περιέχονται στο κείμενο της πρόσκλησης, το οποίο δημοσιεύεται στους ιστότοπους:

http://ec.europa.eu/research/participants/portal (funding opportunities - calls)

http://www.ecsel.eu/Call2014.html


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

8.7.2014   

EL

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

C 213/9


Προηγούμενη γνωστοποίηση συγκέντρωσης

Υπόθεση M.7284 — Siemens / John Wood Group / Rolls-Royce Combined ADGT Business / RWG

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

2014/C 213/05

1.

Στις 27 Ιουνίου 2014, η Επιτροπή έλαβε γνωστοποίηση σχεδιαζόμενης συγκέντρωσης σύμφωνα με το άρθρο 4 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 139/2004 του Συμβουλίου (1), με την οποία η Siemens AG («Siemens», Γερμανία) αποκτά, κατά την έννοια του άρθρου 3 παράγραφος 1 στοιχείο β) του κανονισμού συγκεντρώσεων, i) αποκλειστικό έλεγχο τμημάτων της Rolls-Royce plc («Rolls-Royce», Ηνωμένο Βασίλειο), δηλαδή των Rolls-Royce’s Aero-derivative Gas Turbines Business, Rolls-Royce’s compressor activities και Rolls-Royce’s Aftermarket Services Business (που συναποτελούν τη «Rolls-Royce Combined ADGT Business»), και ii) το μερίδιο του 50 % που κατέχει η Rolls-Royce στη Rolls Wood Group Limited («RWG») (και επομένως κοινό έλεγχο αυτής), επί του παρόντος κοινή επιχείρηση των Rolls-Royce και John Wood Group plc («WG», Ηνωμένο Βασίλειο), με αγορά μετοχών και αγορά στοιχείων του ενεργητικού.

2.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των εν λόγω επιχειρήσεων είναι:

—   για τη Siemens: οι τομείς της ενέργειας, της υγειονομικής περίθαλψης, της βιομηχανίας, των υποδομών και πόλεων, των διατομεακών επιχειρηματικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και των ακινήτων· οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Siemens στον τομέα των αεριοστροβίλων βιομηχανίας εντάσσονται στους κλάδους παραγωγής ενέργειας και ενεργειακών υπηρεσιών του ενεργειακού τομέα· η Siemens έχει παρουσία σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες,

—   για τη Rolls-Royce Combined ADGT Business: αποτελείται από τις επιχειρήσεις: i) Rolls-Royce ADGT Business, που περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την παραγωγή, την πώληση και την εγκατάσταση αεριοστροβίλων αεροπορικής χρήσης, ii) Rolls-Royce’s compressors activities, που περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την παραγωγή, την πώληση και την εγκατάσταση συμπιεστών οι οποίοι πωλούνται από τη Rolls-Royce σε συνδυασμό με τους αεριοστροβίλους αεροπορικής χρήσης, και iii) Rolls-Royce Services Business, που παρέχει υπηρεσίες μετά την πώληση σε φορείς εκμετάλλευσης και αγοραστές εγκατεστημένων αεριοστροβίλων αεροπορικής χρήσης και συμπιεστών,

—   για την RWG: κοινή επιχείρηση των Rolls-Royce και WG· η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες συντήρησης, επισκευών και τεχνικού ελέγχου για ορισμένους αεριοστροβίλους αεροπορικής χρήσης και συμπιεστές της Rolls-Royce,

—   για τη WG: εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών που παρέχει, παγκοσμίως, ευρύ φάσμα υπηρεσιών σε βιομηχανίες πετρελαίου, φυσικού αερίου και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους εξής τομείς: μηχανική, υποστήριξη της παραγωγής, διαχείριση της συντήρησης, καθώς και τεχνικός έλεγχος και επισκευές αεριοστροβίλων βιομηχανίας.

3.

Κατά την προκαταρκτική εξέταση, η Επιτροπή διαπιστώνει ότι η γνωστοποιηθείσα συναλλαγή θα μπορούσε να εμπέσει στο πεδίο εφαρμογής του κανονισμού συγκεντρώσεων. Εντούτοις, επιφυλάσσεται να λάβει τελική απόφαση επί του σημείου αυτού.

4.

Η Επιτροπή καλεί τους ενδιαφερόμενους τρίτους να της υποβάλουν τυχόν παρατηρήσεις για τη σχεδιαζόμενη συγκέντρωση.

Οι παρατηρήσεις πρέπει να φθάσουν στην Επιτροπή το αργότερο εντός 10 ημερών από την ημερομηνία της παρούσας δημοσίευσης, με την αναφορά M.7284 — Siemens / John Wood Group / Rolls-Royce Combined ADGT Business / RWG. Οι παρατηρήσεις μπορούν να σταλούν στην Επιτροπή με φαξ (+32 22964301), ηλεκτρονικά στην COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu ή ταχυδρομικά στην ακόλουθη διεύθυνση:

European Commission

Directorate-General for Competition

Merger Registry

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË


(1)  ΕΕ L 24 της 29.1.2004, σ. 1 («κανονισμός συγκεντρώσεων»).


8.7.2014   

EL

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

C 213/11


Προηγούμενη γνωστοποίηση συγκέντρωσης

(Υπόθεση M.7261 — Goldman Sachs / Blackstone / Ipreo)

Υπόθεση υποψήφια για απλοποιημένη διαδικασία

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

2014/C 213/06

1.

Στις 27 Ιουνίου 2014, η Επιτροπή έλαβε γνωστοποίηση σχεδιαζόμενης συγκέντρωσης σύμφωνα με το άρθρο 4 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 139/2004 του Συμβουλίου (1) με την οποία η Goldman Sachs Group, Inc («Goldman Sachs», ΗΠΑ) και η Blackstone Group L.P. («Blackstone», ΗΠΑ) αποκτούν, κατά την έννοια του άρθρου 3 παράγραφος 1 στοιχείο β) του κανονισμού συγκεντρώσεων, κοινό έλεγχο της Ipreo Holdings LLC («Ipreo», ΗΠΑ), με αγορά μετοχών.

2.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των εν λόγω επιχειρήσεων είναι:

—   για την Goldman Sachs: παγκόσμια εταιρεία επενδυτικής τραπεζικής, διαχείρισης κινητών αξιών και επενδύσεων,

—   για την Blackstone: παγκόσμια επιχείρηση εναλλακτικής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και παροχής συμβουλευτικών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών,

—   για την Ipreo: παρέχει, παγκοσμίως, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες, προϊόντα χρηματοπιστωτικών πληροφοριών που συμπεριλαμβάνουν λογισμικό εκτέλεσης συναλλαγών, πληροφοριακές βάσεις δεδομένων, αναζήτηση επενδυτών και εργαλεία διαχείρισης των σχέσεων με τους πελάτες («CRM»), καθώς και γνώση και ανάλυση των αγορών.

3.

Κατόπιν προκαταρκτικής εξέτασης, η Επιτροπή διαπιστώνει ότι η γνωστοποιηθείσα πράξη θα μπορούσε να εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του κανονισμού συγκεντρώσεων. Εντούτοις, επιφυλάσσεται να λάβει τελική απόφαση επί του σημείου αυτού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με μια απλοποιημένη διαδικασία αντιμετώπισης ορισμένων συγκεντρώσεων βάσει του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 139/2004 του Συμβουλίου (2), σημειώνεται ότι η παρούσα υπόθεση είναι υποψήφια για να αντιμετωπιστεί βάσει της διαδικασίας που προβλέπεται στην ανακοίνωση.

4.

Η Επιτροπή καλεί τους ενδιαφερόμενους τρίτους να της υποβάλουν τυχόν παρατηρήσεις για τη σχεδιαζόμενη συγκέντρωση.

Οι παρατηρήσεις πρέπει να φθάσουν στην Επιτροπή το αργότερο εντός 10 ημερών από την ημερομηνία της παρούσας δημοσίευσης, με την αναφορά M.7261 — Goldman Sachs / Blackstone / Ipreo. Οι παρατηρήσεις μπορούν να σταλούν στην Επιτροπή με φαξ (+32 22964301), ηλεκτρονικά στην COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu ή ταχυδρομικά στην ακόλουθη διεύθυνση:

European Commission

Directorate-General for Competition

Merger Registry

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË


(1)  ΕΕ L 24 της 29.1.2004, σ. 1 («Κανονισμός συγκεντρώσεων»).

(2)  ΕΕ C 366 της 14.12.2013, σ. 5.