ISSN 1977-0901

doi:10.3000/19770901.CA2014.088.gre

Επίσημη Εφημερίδα

της Ευρωπαϊκής Ένωσης

C 88A

European flag  

Έκδοση στην ελληνική γλώσσα

Ανακοινώσεις και Πληροφορίες

57ό έτος
27 Μαρτίου 2014


Ανακοίνωση αριθ

Περιεχόμενα

Σελίδα

 

V   Γνωστοποιήσεις

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

 

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO)

2014/C 088A/01

Προκήρυξη γενικού διαγωνισμού — EPSO/AD/278/14 — Διοικητικοί υπάλληλοι (AD 7) στους ακόλουθους τομείς:

1

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ C A ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κατωτέρω παρατίθεται πίνακας των τευχών της Επίσημης Εφημερίδας C A που δημοσιεύθηκαν το τρέχον έτος.

Εκτός αντίθετης ένδειξης, οι Επίσημες Εφημερίδες δημοσιεύονται σε όλες τις κοινοτικές γλώσσες.

5

 

6

 

11

 

19

 

21

 

26

 

27

 

30

(PL)

35

 

41

(DE/EN/FR)

42

 

43

 

46

 

47

 

48

 

55

 

56

 

60

 

62

 

65

 

73

(DE/EN/FR)

74

 

81

 

88

 

EL

 


V Γνωστοποιήσεις

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO)

27.3.2014   

EL

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

CA 88/1


ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ ΓΕΝΙΚΟΫ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΫ

EPSO/AD/278/14 — ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΊ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ (AD 7)

στους ακόλουθους τομείς:

1.

ΨΗΦΙΑΚΉ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΉ ΈΡΕΥΝΑ

2.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΉ ΑΝΆΛΥΣΗ

(2014/C 88 A/01)

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει γενικό διαγωνισμό βάσει τίτλων και εξετάσεων για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα πρόσληψης διοικητικών υπαλλήλων (1).

Ο διαγωνισμός αυτός αποσκοπεί στην κατάρτιση εφεδρικών πινάκων για την πλήρωση κενών θέσεων μόνιμων υπαλλήλων στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, στις Βρυξέλλες.

Πριν υποβάλετε αίτηση υποψηφιότητας, πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις γενικές διατάξεις που ισχύουν για τους γενικούς διαγωνισμούς οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 60 A της 1ης Μαρτίου 2014 και στον δικτυακό τόπο της EPSO.

Το έγγραφο αυτό, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της προκήρυξης του διαγωνισμού, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους κανόνες σχετικά με τις διαδικασίες και τις λεπτομέρειες εγγραφής.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

I.

ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

II.

ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

III.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

IV.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

V.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΑΣΕΙ ΤΙΤΛΩΝ

VI.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

VII.

ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

VIII.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

I.   ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

1.

Αριθμός επιτυχόντων ανά τομέα

Τομέας 1 = 16

Τομέας 2 = 16

2.

Παρατηρήσεις

Η παρούσα προκήρυξη αφορά δύο τομείς. Μπορείτε να εγγραφείτε σε έναν μόνο από τους προαναφερθέντες τομείς.

Η επιλογή της προτίμησής σας πρέπει να γίνει κατά την ηλεκτρονική εγγραφή και δεν είναι δυνατόν να τροποποιηθεί μετά την επιβεβαίωση και την επικύρωση της αίτησης υποψηφιότητάς σας με ηλεκτρονικό μέσο.

II.   ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) είναι τριπλή:

προστατεύει τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διερευνώντας υποθέσεις απάτης, διαφθοράς και κάθε άλλης παράνομης δραστηριότητας,

εντοπίζει και διερευνά σοβαρά παραπτώματα που διαπράττονται από τα μέλη και το προσωπικό των θεσμικών οργάνων και οργανισμών της ΕΕ κατά την εκτέλεση των επαγγελματικών τους καθηκόντων, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν σε πειθαρχικές ή ποινικές διαδικασίες,

υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη χάραξη και την εφαρμογή πολιτικών πρόληψης και ανίχνευσης της απάτης.

Ο γενικός διευθυντής της OLAF έχει νομοθετικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία για τη διενέργεια ερευνών.

Οι ανεξάρτητες εξουσίες έρευνας που διαθέτει η OLAF εκτείνονται σε όλα τα όργανα και οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και σε οικονομικούς φορείς που έχουν σχέση με τον προϋπολογισμό της Ένωσης, τόσο στα κράτη μέλη όσο και σε τρίτες χώρες.

Τα ειδικά προσόντα περιγράφονται στο παράρτημα.

III.   ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας ηλεκτρονικής εγγραφής, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν όλους τους παρακάτω γενικούς και ειδικούς όρους:

1.

Γενικοί όροι

α)

Να είναι υπήκοοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

β)

Να απολαύουν των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

γ)

Να είναι στρατολογικά τακτοποιημένοι σύμφωνα την εφαρμοστέα νομοθεσία περί στρατολογίας.

δ)

Να διαθέτουν τα εχέγγυα ήθους που απαιτούνται για την άσκηση των προβλεπόμενων καθηκόντων.

2.

Ειδικοί όροι

2.1.

Τίτλοι σπουδών και διπλώματα

Βλέπε σημείο 2 των παραρτημάτων

2.2.

Επαγγελματική πείρα

Βλέπε σημείο 3 των παραρτημάτων

2.3.

Γλωσσικές γνώσεις (2)

Γλώσσα 1

Κύρια γλώσσα

Άριστη γνώση μιας από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γλώσσα 2

Δεύτερη γλώσσα, υποχρεωτικά διαφορετική από τη γλώσσα 1

Ικανοποιητική γνώση της αγγλικής, της γαλλικής ή της γερμανικής.

Για την πρόσληψη στην OLAF στους δύο αυτούς τομείς δραστηριότητας (ψηφιακή εγκληματολογική έρευνα και επιχειρησιακή ανάλυση), απαιτείται καλή κατανόηση της αγγλικής (προφορική και γραπτή).

Η αγγλική είναι η κύρια γλώσσα των εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ψηφιακής εγκληματολογικής έρευνας και των επιχειρησιακών αναλυτών που εργάζονται στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς και/ή του οικονομικού εγκλήματος σε διεθνές πλαίσιο. Κατά συνέπεια, η καλή γνώση της αγγλικής, τόσο για παρουσιάσεις και συζητήσεις όσο και για την εκπόνηση εκθέσεων, είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών με τις εθνικές αρχές των κρατών μελών και τρίτων χωρών.

Δυνάμει της απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τμήμα μείζονος συνθέσεως) στην υπόθεση C-566/10 P, Ιταλική Δημοκρατία κατά Επιτροπής, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ υποχρεούνται να αναφέρουν, στο πλαίσιο του παρόντος διαγωνισμού, τους λόγους για τους οποίους η επιλογή της δεύτερης γλώσσας στον παρόντα διαγωνισμό περιορίζεται σε μικρό αριθμό επίσημων γλωσσών της ΕΕ.

Επομένως, οι υποψήφιοι ενημερώνονται ότι οι δυνατότητες επιλογής δεύτερης γλώσσας στον παρόντα διαγωνισμό έχουν καθοριστεί βάσει του συμφέροντος των υπηρεσιών, το οποίο υπαγορεύει ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι πρέπει να μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα αμέσως και να είναι ικανοί να επικοινωνούν αποτελεσματικά στην καθημερινή τους εργασία. Σε διαφορετική περίπτωση, θα εμποδιζόταν σοβαρά η αποτελεσματική λειτουργία των θεσμικών οργάνων.

Η μακροχρόνια πρακτική των θεσμικών οργάνων της ΕΕ όσον αφορά τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται για την εσωτερική επικοινωνία, καθώς και οι ανάγκες των υπηρεσιών από πλευράς εξωτερικής επικοινωνίας και χειρισμού υποθέσεων, έχουν συντελέσει ώστε η αγγλική, η γαλλική και η γερμανική να είναι οι ευρύτερα χρησιμοποιούμενες γλώσσες. Εκτός αυτού, η αγγλική, η γαλλική και η γερμανική γλώσσα είναι οι πλέον διαδεδομένες δεύτερες γλώσσες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτές που μαθαίνονται περισσότερο ως δεύτερες γλώσσες. Αυτό επιβεβαιώνει τα τρέχοντα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά πρότυπα, σύμφωνα με τα οποία οι υποψήφιοι για θέσεις εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να θεωρούνται καλοί γνώστες τουλάχιστον μιας από τις γλώσσες αυτές. Ως εκ τούτου, κατά την εξισορρόπηση του συμφέροντος της υπηρεσίας με τις ανάγκες και τις ικανότητες των υποψηφίων, λαμβανομένου επίσης υπόψη του συγκεκριμένου πεδίου το οποίο αφορά ο παρών διαγωνισμός, είναι θεμιτή η διοργάνωση εξετάσεων στις εν λόγω τρεις γλώσσες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι, ανεξαρτήτως της πρώτης επίσημης γλώσσας τους, όλοι οι υποψήφιοι γνωρίζουν καλά τουλάχιστον μία από αυτές τις τρεις επίσημες γλώσσες εργασίας. Η αξιολόγηση συγκεκριμένων ικανοτήτων επιτρέπει με τον τρόπο αυτό στα θεσμικά όργανα της ΕΕ να εκτιμήσουν την ικανότητα των υποψηφίων να προσαρμοστούν αμέσως σε ένα περιβάλλον παρόμοιο με αυτό στο οποίο θα κληθούν να εργασθούν.

Για τους ίδιους λόγους, είναι σκόπιμο να περιοριστεί η γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των υποψηφίων και του θεσμικού οργάνου, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας στην οποία πρέπει να συνταχθούν οι αιτήσεις υποψηφιότητας. Εξάλλου, η απαίτηση αυτή διασφαλίζει την ομοιογένεια της σύγκρισης και τον έλεγχο των υποψηφίων βάσει των αιτήσεων υποψηφιότητάς τους.

Πέραν αυτού, για λόγους ίσης μεταχείρισης, όλοι οι υποψήφιοι, περιλαμβανομένων και εκείνων των οποίων πρώτη επίσημη γλώσσα είναι μία από τις γλώσσες εργασίας, υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εξέταση δεύτερης γλώσσας για μια από τις εν λόγω γλώσσες εργασίας.

Οι διατάξεις αυτές δεν αποκλείουν την εκ των υστέρων εκμάθηση τρίτης γλώσσας εργασίας σύμφωνα με το άρθρο 45 παράγραφος 2 του κανονισμού υπηρεσιακής κατάστασης.

IV.   ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι προκαταρκτικές δοκιμασίες πραγματοποιούνται με τη χρήση υπολογιστή και διοργανώνονται από την EPSO. Η εξεταστική επιτροπή καθορίζει το επίπεδο δυσκολίας των δοκιμασιών και εγκρίνει το περιεχόμενό τους βάσει των προτάσεων της EPSO.

Οι προκαταρκτικές δοκιμασίες συμμετοχής με τη χρήση υπολογιστή θα διοργανωθούν μόνον εάν ο αριθμός των υποψηφίων υπερβεί ένα ορισμένο όριο. Το όριο καθορίζεται από τον διευθυντή της EPSO ως αρμόδιας για τους διορισμούς αρχής (ΑΔΑ), μετά τη λήξη της προθεσμίας εγγραφής των υποψηφιοτήτων. Το εν λόγω όριο δύναται να διαφέρει από τον έναν τομέα στον άλλο και θα ενημερωθείτε σχετικά μέσω της ατομικής σας μερίδας EPSO.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα διοργανωθούν δοκιμασίες επάρκειας στο εξεταστικό κέντρο (βλέπε τίτλο VI σημείο 2).

1.

Πρόσκληση συμμετοχής στις δοκιμασίες

Θα κληθείτε να συμμετάσχετε στις δοκιμασίες αυτές αν έχετε επικυρώσει έγκαιρα την υποψηφιότητά σας (βλέπε τίτλο VIII).

Προσοχή:

1.

επικυρώνοντας την υποψηφιότητά σας, δηλώνετε ότι πληροίτε τους γενικούς και ειδικούς όρους του τίτλου III·

2.

για να συμμετάσχετε στις δοκιμασίες, θα κληθείτε να προβείτε σε κράτηση ημερομηνίας· η κράτηση αυτή πρέπει να γίνει οπωσδήποτε εντός της προθεσμίας που θα σας κοινοποιηθεί μέσω της ατομικής σας μερίδας EPSO.

2.

Φύση των δοκιμασιών και βαθμολόγηση

Σειρά δοκιμασιών με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, για την αξιολόγηση των γενικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων των υποψηφίων όσον αφορά:

Δοκιμασία α)

κατανόηση κειμένου

βαθμολογία: 0 έως 20 μονάδες

βάση: 10 μονάδες

Δοκιμασία β)

ευχέρεια σε αριθμητικούς υπολογισμούς

βαθμολογία: 0 έως 10 μονάδες

Δοκιμασία γ)

αφηρημένες έννοιες

βαθμολογία: 0 έως 10 μονάδες

 

Η βάση είναι το 10 για το σύνολο των δοκιμασιών β) και γ)

3.

Γλώσσα των δοκιμασιών

Γλώσσα 1

V.   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΑΣΕΙ ΤΙΤΛΩΝ

1.   Διαδικασία

Η εξέταση των γενικών και ειδικών όρων, καθώς και η επιλογή βάσει τίτλων πραγματοποιούνται σε ένα πρώτο στάδιο με βάση τα στοιχεία που δηλώσατε στην αίτηση υποψηφιότητάς σας.

α)

Για να εκτιμηθεί κατά πόσον μπορείτε να περιληφθείτε στον κατάλογο των υποψηφίων που πληρούν όλους τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό, θα εξεταστούν οι απαντήσεις σας στις ερωτήσεις σχετικά με τους γενικούς και ειδικούς όρους.

Εάν έχουν προηγηθεί προκαταρκτικές δοκιμασίες συμμετοχής στον διαγωνισμό, ο έλεγχος του αν πληρούνται οι γενικοί και οι ειδικοί όροι διενεργείται κατά φθίνουσα σειρά των μονάδων που έχουν λάβει οι υποψήφιοι, ανά τομέα και μέχρις ότου συμπληρωθεί ο αριθμός των υποψηφίων που έχει καθοριστεί από την αρμόδια για τους διορισμούς αρχή (ΑΔΑ)  (3) , οι οποίοι:

έλαβαν τη βάση και ταυτόχρονα την υψηλότερη βαθμολογία στις προκαταρκτικές δοκιμασίες συμμετοχής και

πληρούν τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Αν στην τελευταία θέση ισοβαθμήσουν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι, θα ληφθούν όλοι υπόψη στη φάση της επιλογής βάσει τίτλων. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποψηφιότητας που βρίσκονται κάτω από το όριο αυτό δεν θα εξεταστούν.

β)

Στη συνέχεια, για τους υποψηφίους που πληρούν τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό, η εξεταστική επιτροπή προβαίνει σε αξιολόγηση των τίτλων προκειμένου να επιλεγούν οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα πλέον κατάλληλα προσόντα (ιδίως διπλώματα και επαγγελματική πείρα) σε σχέση με τη φύση των καθηκόντων και τα κριτήρια επιλογής που περιγράφονται στην παρούσα προκήρυξη διαγωνισμού. Η επιλογή αυτή πραγματοποιείται αποκλειστικά με βάση τις δηλώσεις σας στο τμήμα που φέρει τον τίτλο «αξιολογητής ταλέντου» (évaluateur de talent, talent screener, Talent Filter) και διεξάγεται ως εξής:

κάθε κριτήριο επιλογής σταθμίζεται με 1 έως 3, ανάλογα με τη σπουδαιότητα που έχει κατά την κρίση της εξεταστικής επιτροπής,

η εξεταστική επιτροπή εξετάζει τις απαντήσεις των υποψηφίων και βαθμολογεί κάθε απάντηση με 0 έως 4, ανάλογα με τα προσόντα του υποψηφίου. Οι βαθμοί, πολλαπλασιαζόμενοι επί τον συντελεστή στάθμισης κάθε ερώτησης, προστίθενται για να προκύψει η συνολική βαθμολογία.

Στη συνέχεια, η εξεταστική επιτροπή κατατάσσει τους υποψηφίους με βάση τη συνολική βαθμολογία τους. Ο αριθμός των υποψηφίων (4) που καλούνται στο κέντρο αξιολόγησης (5) αντιστοιχεί, ανά τομέα, στο τριπλάσιο κατ' ανώτατο όριο του αριθμού των επιτυχόντων. Ο αριθμός αυτός θα δημοσιευθεί στον δικτυακό τόπο της EPSO (http://blogs.ec.europa.eu/eu-careers.info/).

2.   Έλεγχος των δηλώσεων των υποψηφίων

Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του κέντρου αξιολόγησης, και με βάση τα αποτελέσματα αυτά, οι δηλώσεις των υποψηφίων στην ηλεκτρονική αίτηση υποψηφιότητάς τους θα ελεγχθούν από την EPSO όσον αφορά τους γενικούς όρους και από την εξεταστική επιτροπή όσον αφορά τους ειδικούς όρους βάσει των δικαιολογητικών που υποβάλλονται από τους υποψηφίους. Για την αξιολόγηση των τίτλων σπουδών, τα δικαιολογητικά θα ληφθούν υπόψη μόνο για να επιβεβαιωθούν οι απαντήσεις που έχουν ήδη δοθεί στο σημείο «αξιολογητής ταλέντου». Αν από αυτόν τον έλεγχο προκύψει ότι οι εν λόγω δηλώσεις (6) δεν επιβεβαιώνονται από τα σχετικά δικαιολογητικά, οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι θα αποκλειστούν από τον διαγωνισμό.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται κατά φθίνουσα αξιολογική σειρά για τους υποψηφίους που έλαβαν την απαιτούμενη βάση και συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία για το σύνολο των στοιχείων δ), στ), ζ) και η) (βλέπε τίτλο VI σημείο 2) στο κέντρο αξιολόγησης. Κατά περίπτωση, οι εν λόγω υποψήφιοι πρέπει επίσης να έχουν λάβει τη βάση στις δοκιμασίες επάρκειας α), β) και γ) και στη δοκιμασία γλωσσικής κατανόησης ε). Αυτή η επαλήθευση διεξάγεται μέχρι να καλυφθεί το όριο του αριθμού υποψηφίων που μπορούν να εγγραφούν στον εφεδρικό πίνακα προσλήψεων και πληρούν πράγματι όλους τους όρους συμμετοχής. Δεν θα εξεταστούν τα δικαιολογητικά των υποψηφίων οι οποίοι κατατάσσονται κάτω από το εν λόγω όριο.

VI.   ΚΕΝΤΡΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

1.

Πρόσκληση συμμετοχής

Εάν συγκαταλέγεστε μεταξύ των υποψηφίων οι οποίοι

πληρούν τους γενικούς και ειδικούς όρους συμμετοχής του τίτλου III με βάση τις δηλώσεις τους κατά την ηλεκτρονική εγγραφή τους

και

κατά την επιλογή βάσει τίτλων έλαβαν μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες,

θα κληθείτε να λάβετε μέρος στις δοκιμασίες του κέντρου αξιολόγησης οι οποίες διεξάγονται καταρχήν στις Βρυξέλλες (7) και διαρκούν μία ή δύο ημέρες.

2.

Κέντρο αξιολόγησης

Θα υποβληθείτε σε τρεις τύπους αξιολόγησης, το περιεχόμενο των οποίων επικυρώνεται από την εξεταστική επιτροπή:

ικανότητες λογικού συλλογισμού (εφόσον οι δεξιότητες αυτές δεν έχουν αξιολογηθεί ήδη με εκ των προτέρων διεξαχθείσες προκαταρκτικές δοκιμασίες συμμετοχής), μέσω των ακόλουθων δοκιμασιών:

α)

δοκιμασία κατανόησης κειμένου

β)

δοκιμασία ευχέρειας σε αριθμητικούς υπολογισμούς

γ)

δοκιμασία κατανόησης αφηρημένων εννοιών

ειδικές δεξιότητες, οι οποίες θα αξιολογηθούν μέσω των ακόλουθων δοκιμασιών:

δ)

δομημένη συνέντευξη σχετικά με τις δεξιότητες στον τομέα, με βάση τις απαντήσεις που έχουν δοθεί στο τμήμα που φέρει τον τίτλο « αξιολογητής ταλέντου » (évaluateur de talent, talent screener, Talent Fi lter) της αίτησης υποψηφιότητας

ε)

δοκιμασία γλωσσικής κατανόησης

γενικές δεξιότητες  (8) που θα αξιολογηθούν μέσω των ακόλουθων δοκιμασιών:

στ)

εξέταση συγκεκριμένων περιπτώσεων

ζ)

ομαδική εξέταση

η)

δομημένη συνέντευξη

Καθεμία από αυτές τις γενικές δεξιότητες θα εξεταστεί με τον ακόλουθο τρόπο:

 

Εξέταση συγκεκριμένων περιπτώσεων

Ομαδική εξέταση

Δομημένη συνέντευξη

Ανάλυση και επίλυση προβλημάτων

x

x

 

Επικοινωνία

x

 

x

Ποιότητα και αποτελέσματα

x

 

x

Εκμάθηση και εξέλιξη

 

x

x

Ιεράρχηση προτεραιοτήτων και οργάνωση

x

x

 

Προσαρμοστικότητα

 

x

x

Ομαδική εργασία

 

x

x

Ηγετικές ικανότητες

 

x

x

3.

Γλώσσες του κέντρου αξιολόγησης

Γλώσσα 1 για τις δοκιμασίες α), β) και γ)

Αγγλική γλώσσα (EN) για τη δοκιμασία ε)

Γλώσσα 2 για τις δοκιμασίες δ), στ), ζ) και η)

4.

Βαθμολογία και στάθμιση

Ικανότητες λογικού συλλογισμού

α)

κατανόηση κειμένου: 0 έως 20 μονάδες

βάση: 10 μονάδες

β)

ευχέρεια σε αριθμητικούς υπολογισμούς: 0 έως 10 μονάδες

γ)

κατανόηση αφηρημένων εννοιών: 0 έως 10 μονάδες

βάση για το σύνολο των δοκιμασιών β) και γ): 10 μονάδες

Η αποτυχία στις δοκιμασίες α), β) και γ) συνεπάγεται αποκλεισμό, αλλά οι βαθμοί που λαμβάνονται σε αυτές δεν προστίθενται στους βαθμούς των άλλων δοκιμασιών του κέντρου αξιολόγησης.

Ειδικές δεξιότητες [στοιχείο δ) και δοκιμασία ε)]

στοιχείο δ): 0 έως 100 μονάδες

βάση: 50 μονάδες

δοκιμασία ε): 0 έως 10 μονάδες

βάση: 5 μονάδες

Η αποτυχία στη δοκιμασία ε) συνεπάγεται αποκλεισμό αλλά ο βαθμός που λαμβάνεται σε αυτή δεν προστίθεται στους βαθμούς των άλλων στοιχείων του κέντρου αξιολόγησης.

στάθμιση: 60 % του συνολικού βαθμού

Γενικές δεξιότητες [δοκιμασίες στ), ζ) και η)]

0 έως 80 μονάδες για το σύνολο των γενικών δεξιοτήτων (10 μονάδες για κάθε δεξιότητα)

βάση:

 

3 μονάδες για κάθε δεξιότητα και

 

40 μονάδες επί των 80 για το σύνολο των 8 γενικών δεξιοτήτων

στάθμιση: 40 % του συνολικού βαθμού

VII.   ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

1.

Εγγραφή

Η εξεταστική επιτροπή εγγράφει το όνομά σας στον εφεδρικό πίνακα προσλήψεων:

αν είστε μεταξύ των υποψηφίων (9) που έλαβαν τη βάση για το σύνολο των στοιχείων α) έως η) και έναν από τους υψηλότερους βαθμούς για το σύνολο των στοιχείων δ), στ), ζ) και η) στο κέντρο αξιολόγησης (βλέπε αριθμός επιτυχόντων, τίτλος I σημείο 1)

και εφόσον, βάσει των δικαιολογητικών, πληροίτε όλους τους όρους συμμετοχής, όπως καθορίζονται στους τίτλους III και IV της παρούσας προκήρυξης.

2.

Κατάταξη

Οι πίνακες καταρτίζονται ανά τομέα και με αλφαβητική σειρά.

VIII.   ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

1.

Ηλεκτρονική εγγραφή

Οι υποψήφιοι πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά, ακολουθώντας τη διαδικασία που αναφέρεται στον δικτυακό τόπο της EPSO, και ειδικότερα στις οδηγίες εγγραφής.

Προθεσμία (συμπεριλαμβανομένης της επικύρωσης): 29 Απριλίου 2014 στις 12:00 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών.

2.

Φάκελος υποψηφιότητας

Αν είστε μεταξύ των υποψηφίων που έγιναν δεκτοί στο κέντρο αξιολόγησης, θα πρέπει να προσκομίσετε (10) πλήρη φάκελο της υποψηφιότητάς σας (ηλεκτρονική αίτηση υποψηφιότητας, υπογεγραμμένη, καθώς και δικαιολογητικά) όταν θα κληθείτε να προσέλθετε στο κέντρο αξιολόγησης.

Λεπτομέρειες: βλέπε σημείο 2.1.7 των γενικών διατάξεων που ισχύουν για τους γενικούς διαγωνισμούς.


(1)  Στην παρούσα προκήρυξη διαγωνισμού, κάθε αναφορά σε πρόσωπο γένους αρσενικού θεωρείται ότι δηλώνει και το θηλυκό γένος.

(2)  Βλέπε το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες (CECR) — ελάχιστο απαιτούμενο επίπεδο: γλώσσα 1 = C1, γλώσσα 2 = Β2, αγγλική γλώσσα = Β2

(http://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/hornav/Downloads/CEF/LanguageSelfAssessmentGrid.csp).

(3)  Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο όριο που αναφέρεται στη δεύτερη παράγραφο του τίτλου IV.

(4)  Στην περίπτωση που στην τελευταία θέση ισοβαθμήσουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι, όλοι οι εν λόγω υποψήφιοι θα κληθούν στο κέντρο αξιολόγησης.

(5)  Οι υποψήφιοι που δεν έχουν κληθεί στο κέντρο αξιολόγησης θα λάβουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους, καθώς και τον συντελεστή στάθμισης κάθε ερώτησης, από την εξεταστική επιτροπή.

(6)  Αυτές οι πληροφορίες θα ελεγχθούν, βάσει των δικαιολογητικών, πριν από την κατάρτιση του εφεδρικού πίνακα προσλήψεων (βλέπε τίτλο VII σημείο 1 και τίτλο VIII σημείο 2).

(7)  Για οργανωτικούς λόγους, οι δοκιμασίες επάρκειας θα μπορούσαν να διοργανωθούν σε κέντρα δοκιμασιών στα κράτη μέλη, ανεξάρτητα από τις άλλες δοκιμασίες του κέντρου αξιολόγησης.

(8)  Ο ορισμός των δεξιοτήτων αυτών παρατίθεται στο σημείο 1.2 των γενικών διατάξεων που ισχύουν για τους γενικούς διαγωνισμούς.

(9)  Στην περίπτωση ισοβαθμίας στην τελευταία θέση, όλοι οι ισοβαθμήσαντες υποψήφιοι θα εγγραφούν στον εφεδρικό πίνακα προσλήψεων.

(10)  Η ημερομηνία κατά την οποία θα κληθείτε στο κέντρο αξιολόγησης θα σας ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο μέσω της ατομικής σας μερίδας EPSO.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι

ΤΟΜΕΑΣ 1: ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

1.   Φύση των καθηκόντων

Ο γενικός αυτός διαγωνισμός διοργανώνεται για την πρόσληψη διοικητικών υπαλλήλων (AD 7) στον τομέα της ψηφιακής εγκληματολογικής έρευνας.

Τα κύρια καθήκοντα είναι τα ακόλουθα:

συνοδεία των ερευνητών σε αποστολές για την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων ψηφιακής εγκληματολογικής έρευνας κατά τους επιτόπιους ελέγχους και τις επιθεωρήσεις εγκαταστάσεων,

παροχή συμβουλών στους ερευνητές όσον αφορά τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται για την προστασία της αλυσίδας διατήρησης δυνητικών αποδεικτικών στοιχείων σε θέματα ψηφιακής εγκληματολογικής έρευνας ώστε να γίνονται δεκτά ενώπιον των δικαστηρίων,

εξεύρεση δεδομένων σύμφωνα με τους κανόνες της εγκληματολογικής έρευνας από ψηφιακά μέσα κάθε είδους (μνήμες ηλεκτρονικών υπολογιστών, σκληροί δίσκοι, ταινίες, έξυπνα τηλέφωνα κ.λπ.),

κατάρτιση εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης σε θέματα ψηφιακής εγκληματολογικής έρευνας —παραδείγματος χάριν ανάκτηση δεδομένων/εγγράφων τα οποία έχουν διαγραφεί από μη διατεθέντα χώρο, για τον εντοπισμό ενδεχόμενων ψηφιακών αποδεικτικών στοιχείων,

παροχή στους ερευνητές τυχόν ψηφιακών αποδεικτικών στοιχείων μέσω άντλησης δεδομένων/εγγράφων στην εικόνα που χρησιμεύει ως αποδεικτικό στοιχείο (forensic image) βάσει ερευνών με λέξεις-κλειδιά και με χρονολογικά κριτήρια, καθώς και μέσω άλλων, πιο προηγμένων τεχνικών έρευνας,

παρακολούθηση των εξελίξεων στον τομέα της εγκληματολογικής τεχνολογίας (όσον αφορά το υλισμικό και το λογισμικό) ώστε η OLAF να είναι σε θέση να διαθέτει εγκληματολογικό εξοπλισμό αιχμής,

σύνταξη, στα αγγλικά, εκθέσεων δραστηριοτήτων και εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης στον τομέα της ψηφιακής εγκληματολογικής έρευνας, προς στήριξη των ερευνών της OLAF,

κατάθεση σε δικαστήριο ή σε ακρόαση πειθαρχικού συμβουλίου, κατόπιν εξουσιοδότησης του γενικού διευθυντή.

2.   Τίτλοι σπουδών και διπλώματα

Επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές τουλάχιστον τεσσάρων ετών, πιστοποιούμενες με δίπλωμα/πτυχίο σχετικό με τη φύση των καθηκόντων ή επαγγελματική κατάρτιση/επαγγελματικά προσόντα αναγνωρισμένα/πιστοποιημένα από εγκεκριμένο δημόσιο/διεθνή οργανισμό (π.χ. αστυνομική σχολή, τελωνειακή σχολή, την International Association of Computer Investigative Specialists, την International Computer Society of Forensic examiners κ.λπ.) σε σχέση με τη φύση των καθηκόντων και επιπέδου αντίστοιχου με τα εν λόγω καθήκοντα·

Ή

Επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές τουλάχιστον τριών ετών, πιστοποιούμενες με δίπλωμα/πτυχίο σχετικό με τη φύση των καθηκόντων ή επαγγελματική κατάρτιση/επαγγελματικά προσόντα αναγνωρισμένα/πιστοποιημένα από εγκεκριμένο δημόσιο/διεθνή οργανισμό (π.χ. αστυνομική σχολή, τελωνειακή σχολή, την International Association of Computer Investigative Specialists, την International Computer Society of Forensic examiners κ.λπ.) σε σχέση με τη φύση των καθηκόντων και επιπέδου αντίστοιχου με τα εν λόγω καθήκοντα, συν ένα έτος επαγγελματικής πείρας σε άμεση σχέση με τη φύση των καθηκόντων μετά την απόκτηση του πτυχίου/διπλώματος.

Σημείωση: Η επαγγελματική πείρα τουλάχιστον ενός έτους αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πτυχίου και δεν θα είναι δυνατόν να συνυπολογισθεί στον αριθμό των ετών της απαιτούμενης κατωτέρω επαγγελματικής πείρας μετά την απόκτηση του πτυχίου/διπλώματος.

3.   Επαγγελματική πείρα

Επαγγελματική πείρα κατάλληλου επιπέδου και διάρκειας τουλάχιστον 6 ετών ως εμπειρογνώμονας στον τομέα της ψηφιακής εγκληματολογικής έρευνας για τη στήριξη ερευνών που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διαφθοράς στο Δημόσιο και/ή του οικονομικού εγκλήματος.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν αποκτήσει την επαγγελματική τους πείρα σε αρχή επιβολής του νόμου κράτους μέλους ή διεθνούς οργανισμού.

Επιπλέον, θα πρέπει να διαθέτουν πρακτικές και πιστοποιημένες δεξιότητες πληροφορικής στον τομέα της απόκτησης και της γνώσης ψηφιακών συσκευών, και ιδίως πείρα με εργαλεία όπως το FTK, το Εncase και το Χ-ways.

Η εν λόγω επαγγελματική πείρα πρέπει απαραιτήτως να έχει αποκτηθεί μετά την απόκτηση του πτυχίου/διπλώματος που επιτρέπει τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

4.   Κριτήρια επιλογής

Στο πλαίσιο της επιλογής βάσει τίτλων, η εξεταστική επιτροπή λαμβάνει υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:

1.

πανεπιστημιακό πτυχίο, εκτός από αυτό που απαιτείται για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, σε έναν από τους ακόλουθους τομείς: ψηφιακή εγκληματολογική έρευνα, πληροφορική, τεχνολογία των πληροφοριών και των επικοινωνιών ή μηχανική·

2.

επαγγελματικό τίτλο στον τομέα της ψηφιακής εγκληματολογικής έρευνας και/ή επαγγελματικούς τίτλους στη χρήση ειδικών εργαλείων εγκληματολογικής διερεύνησης, όπως το FTK, το Εncase, το Χ-ways κ.λπ.·

3.

επαγγελματική πείρα σε θέματα στήριξης ψηφιακής εγκληματολογικής έρευνας στο πλαίσιο διοικητικών και/ή ποινικών ερευνών, π.χ. στις αστυνομικές ή τελωνειακές υπηρεσίες ή στις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την καταπολέμηση της διαφθοράς·

4.

συμμετοχή σε αποστολές ψηφιακής εγκληματολογικής έρευνας προς στήριξη ερευνών στο εξωτερικό·

5.

επαγγελματική πείρα σε προηγμένες τεχνολογίες έρευνας (πέραν των ερευνών με λέξεις-κλειδιά ή με χρονολογικά κριτήρια) που χρησιμοποιούνται για την ανεύρεση τυχόν ψηφιακών αποδεικτικών στοιχείων από εικόνα που χρησιμεύει ως αποδεικτικό στοιχείο (forensic image)·

6.

επαγγελματική πείρα στην εκπόνηση εκθέσεων στον τομέα της ψηφιακής εγκληματολογικής έρευνας·

7.

επαγγελματική πείρα στον σχεδιασμό ή την εφαρμογή υποδομών πληροφορικής για ψηφιακή εγκληματολογική έρευνα·

8.

επαγγελματική πείρα στη συντήρηση υποδομών πληροφορικής για ψηφιακή εγκληματολογική έρευνα·

9.

επαγγελματική πείρα στη διοργάνωση σεμιναρίων κατάρτισης σχετικά με την ψηφιακή εγκληματολογική έρευνα·

10.

επαγγελματική πείρα στην πραγματοποίηση παρουσιάσεων σχετικά με την ψηφιακή εγκληματολογική έρευνα στο πλαίσιο διασκέψεων, σεμιναρίων ή εργαστηρίων·

11.

προϋπηρεσία σε διεθνές περιβάλλον σχετικό με την ψηφιακή εγκληματολογική έρευνα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ

ΤΟΜΕΑΣ 2: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

1.   Φύση των καθηκόντων

Ο γενικός αυτός διαγωνισμός διοργανώνεται για την πρόσληψη διοικητικών υπαλλήλων (AD 7) στον τομέα της επιχειρησιακής ανάλυσης για τη στήριξη των ερευνών της OLAF.

Τα κύρια καθήκοντα είναι τα ακόλουθα:

παροχή πληροφοριών στους ερευνητές της OLAF και συνδρομής στην ανάλυση για τις έρευνες που αφορούν τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας,

συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασία, ανάλυση και ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων,

παροχή πληροφοριών και συνδρομής στην ανάλυση στους εταίρους στα κράτη μέλη, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και σε διεθνείς οργανισμούς στο πλαίσιο ερευνών κοινού ενδιαφέροντος,

παροχή στήριξης στις επιχειρησιακές γενικές διευθύνσεις, με χρήση εργαλείων και μεθόδων ανάλυσης, στο πλαίσιο των οικείων στρατηγικών ελέγχου με βάση τον κίνδυνο,

εκπόνηση, στα αγγλικά, αξιολογήσεων των απειλών, στρατηγικών αναλύσεων και γενικών εκθέσεων σχετικών με την εντολή της OLAF,

συμβολή στις πολιτικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως η στρατηγική για την καταπολέμηση της απάτης και το σχέδιο δράσης κατά του οργανωμένου λαθρεμπορίου στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ,

εκπαίδευση των ερευνητών της OLAF σχετικά με τις δραστηριότητες έρευνας και ανάλυσης πληροφοριών που συγκεντρώνονται από βάσεις εμπορικών δεδομένων και από δημόσιες πηγές,

κατάθεση σε δικαστήριο ή σε ακρόαση πειθαρχικού συμβουλίου, κατόπιν εξουσιοδότησης του γενικού διευθυντή.

2.   Τίτλοι σπουδών και διπλώματα

Επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές τουλάχιστον τεσσάρων ετών, πιστοποιούμενες με δίπλωμα/πτυχίο σχετικό με τη φύση των καθηκόντων ή επαγγελματική κατάρτιση/επαγγελματικά προσόντα αναγνωρισμένα/πιστοποιημένα από εγκεκριμένο δημόσιο/διεθνή οργανισμό (π.χ. αστυνομική σχολή, τελωνειακή σχολή, την International Association of Computer Investigative Specialists, την International Computer Society of Forensic examiners κ.λπ.) σε σχέση με τη φύση των καθηκόντων και επιπέδου αντίστοιχου με τα εν λόγω καθήκοντα·

Ή

Επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές τουλάχιστον τριών ετών, πιστοποιούμενες με δίπλωμα/πτυχίο σχετικό με τη φύση των καθηκόντων ή επαγγελματική κατάρτιση/επαγγελματικά προσόντα αναγνωρισμένα/πιστοποιημένα από εγκεκριμένο δημόσιο/διεθνή οργανισμό (π.χ. αστυνομική σχολή, τελωνειακή σχολή, την International Association of Computer Investigative Specialists, την International Computer Society of Forensic examiners κ.λπ.) σε σχέση με τη φύση των καθηκόντων και επιπέδου αντίστοιχου με τα εν λόγω καθήκοντα, συν ένα έτος επαγγελματικής πείρας σε άμεση σχέση με τη φύση των καθηκόντων μετά την απόκτηση του πτυχίου/διπλώματος.

Σημείωση: Η επαγγελματική πείρα τουλάχιστον ενός έτους αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πτυχίου και δεν θα είναι δυνατόν να συνυπολογισθεί στον αριθμό των ετών της απαιτούμενης κατωτέρω επαγγελματικής πείρας.

3.   Επαγγελματική πείρα

Επαγγελματική πείρα κατάλληλου επιπέδου και διάρκειας τουλάχιστον 6 ετών ως εμπειρογνώμονας στον τομέα της ψηφιακής εγκληματολογικής έρευνας για τη στήριξη ερευνών που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διαφθοράς στο Δημόσιο και/ή του οικονομικού εγκλήματος.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν αποκτήσει την επαγγελματική τους πείρα σε αρχή επιβολής του νόμου κράτους μέλους ή διεθνούς οργανισμού.

Επιπλέον, θα πρέπει να διαθέτουν πρακτικές και πιστοποιημένες δεξιότητες πληροφορικής στον τομέα της συλλογής και ανάλυσης δεδομένων, και ιδίως πείρα στον τομέα της απευθείας ανάκτησης πληροφοριών από βάσεις δεδομένων και της διαχείριση τέτοιων βάσεων, με τη βοήθεια εργαλείων όπως το MS-Access, το SQL Server ή το Oracle, απεικόνισης δεδομένων με τη βοήθεια εφαρμογών όπως το Business Objects ή το Tableau, και ειδικών εργαλείων συλλογής πληροφοριών, όπως το iBase ή το Analyst Notebook.

Η εν λόγω επαγγελματική πείρα πρέπει απαραιτήτως να έχει αποκτηθεί μετά την απόκτηση του πτυχίου/διπλώματος που επιτρέπει τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

4.   Κριτήρια επιλογής

Στο πλαίσιο της επιλογής βάσει τίτλων, η εξεταστική επιτροπή λαμβάνει υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:

1.

πανεπιστημιακό πτυχίο, εκτός από αυτό που απαιτείται για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, σε έναν από τους ακόλουθους τομείς: εγκληματολογία, οικονομία, χρηματοοικονομικά, τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών, νομική, μαθηματικά ή στατιστική·

2.

επαγγελματικό τίτλο για τη χρήση λογισμικού πληροφοριών, όπως iBase, Analyst Notebook κ.λπ.·

3.

επαγγελματική πείρα σε θέματα επιχειρησιακής στήριξης διοικητικών και/ή ποινικών ερευνών, π.χ. στις αστυνομικές ή τελωνειακές υπηρεσίες ή στις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την καταπολέμηση της διαφθοράς·

4.

επαγγελματική πείρα στον τομέα των διοικητικών και/ή ποινικών ερευνών, στις οποίες τα εργαλεία άντλησης δεδομένων και κειμένων χρησιμοποιούνται για την ανάλυση μεγάλων ποσοτήτων επιχειρησιακών δεδομένων·

5.

επαγγελματική πείρα στην εκπόνηση εκθέσεων επιχειρησιακής ανάλυσης σε τομέα που εμπίπτει στην αρμοδιότητα της OLAF·

6.

επαγγελματική πείρα στον σχεδιασμό ή την εφαρμογή υποδομών πληροφορικής για τη συγκέντρωση και την ανταλλαγή πληροφοριών·

7.

επαγγελματική πείρα στη συντήρηση υποδομών πληροφορικής για τη συγκέντρωση και την ανταλλαγή πληροφοριών·

8.

επαγγελματική πείρα στη διοργάνωση σεμιναρίων κατάρτισης σχετικά με τις δραστηριότητες έρευνας και ανάλυσης πληροφοριών που συγκεντρώνονται από βάσεις εμπορικών δεδομένων και από δημόσιες πηγές·

9.

επαγγελματική πείρα στην παρουσίαση αποτελεσμάτων αναλύσεων στο πλαίσιο διασκέψεων, σεμιναρίων ή εργαστηρίων·

10.

προϋπηρεσία σε διεθνές περιβάλλον σχετικό με την επιχειρησιακή ανάλυση.