Βρυξέλλες, 26.5.2016

COM(2016) 299 final

2016/0153(NLE)

Πρόταση

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1388/2013 σχετικά με το άνοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης αυτόνομων ενωσιακών δασμολογικών ποσοστώσεων για ορισμένα γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα


ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

1.    ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

   Αιτιολόγηση και στόχοι της πρότασης

Είναι σκόπιμο να καθορίζονται αυτόνομες δασμολογικές ποσοστώσεις για ορισμένα προϊόντα των οποίων η παραγωγή στην Ένωση δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες του ενωσιακού κλάδου χρήσης. Οι δασμολογικές ποσοστώσεις της Ένωσης θα πρέπει να ανοιχθούν με μηδενικούς ή μειωμένους δασμολογικούς συντελεστές για ενδεδειγμένες ποσότητες, χωρίς να διαταραχθούν οι αγορές των εν λόγω προϊόντων.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2013, το Συμβούλιο εξέδωσε τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1388/2013 σχετικά με το άνοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης αυτόνομων ενωσιακών δασμολογικών ποσοστώσεων για ορισμένα γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα, ώστε η ζήτηση της Ένωσης για τα εν λόγω προϊόντα να μπορεί να καλυφθεί υπό τους ευνοϊκότερους όρους.

Ο κανονισμός αυτός επικαιροποιείται ανά εξάμηνο με σκοπό να ικανοποιούνται οι ανάγκες της βιομηχανίας της ΕΕ. Η Επιτροπή, επικουρούμενη από την ομάδα «Δασμολογική Οικονομία», εξέτασε όλες τις αιτήσεις για αυτόνομες δασμολογικές ποσοστώσεις που υποβλήθηκαν από τα κράτη μέλη.

Μετά από την εν λόγω εξέταση, η Επιτροπή θεωρεί ότι δικαιολογείται το άνοιγμα των αυτόνομων δασμολογικών ποσοστώσεων για ορισμένα νέα προϊόντα, τα οποία επί του παρόντος δεν απαριθμούνται στο παράρτημα I του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1388/2013 του Συμβουλίου. Σε σχέση με ορισμένα άλλα προϊόντα, η διατύπωση της περιγραφής πρέπει να αλλάξει, θα πρέπει να αποδοθούν νέοι κωδικοί TARIC, να προστεθεί ημερομηνία λήξης, ή να αυξηθεί ο αρχικός όγκος της ποσόστωσης. Προτείνεται να διαγραφούν τα προϊόντα για τα οποία η δασμολογική ποσόστωση δεν εξυπηρετεί πλέον τα οικονομικά συμφέροντα της Ένωσης.

   Συνεκτικότητα με ισχύουσες διατάξεις στον τομέα πολιτικής

Η παρούσα πρόταση δεν αποβαίνει σε βάρος των χωρών που έχουν συνάψει προτιμησιακή εμπορική συμφωνία με την ΕΕ (π.χ. ΣΓΠ, καθεστώς ΑΚΕ, ΣΕΣ, υποψήφιες χώρες και δυνάμει υποψήφιες χώρες).

   Συνεκτικότητα με άλλες πολιτικές της Ένωσης

Η πρόταση είναι σύμφωνη με τις πολιτικές στους τομείς της γεωργίας, του εμπορίου, των επιχειρήσεων, της ανάπτυξης και των εξωτερικών σχέσεων.

2.    ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ

   Νομική βάση

Τη νομική βάση της παρούσας πρότασης αποτελεί το άρθρο 31 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ).

   Επικουρικότητα (σε περίπτωση μη αποκλειστικής αρμοδιότητας)

Η πρόταση εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Ένωσης. Ως εκ τούτου, δεν εφαρμόζεται η αρχή της επικουρικότητας.

   Αναλογικότητα

Η πρόταση συνάδει με την αρχή της αναλογικότητας, καθώς η εν λόγω δέσμη μέτρων ευθυγραμμίζεται με τις αρχές που αποσκοπούν στην απλούστευση των διαδικασιών για τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με το εξωτερικό εμπόριο και είναι σύμφωνη με την ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με τις αυτόνομες δασμολογικές αναστολές και ποσοστώσεις (C 363 της 13.12.2011, σ. 6). Ο παρών κανονισμός δεν υπερβαίνει τα αναγκαία όρια για την επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 4 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

   Επιλογή του νομικού μέσου

Δυνάμει του άρθρου 31 της ΣΛΕΕ, οι αναστολές αυτόνομων δασμών και οι ποσοστώσεις καθορίζονται από το Συμβούλιο, το οποίο αποφασίζει με ειδική πλειοψηφία με βάση πρόταση της Επιτροπής· επομένως, ο κανονισμός αποτελεί το ενδεδειγμένο νομικό μέσο.

3.    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ, ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ

   Εκ των υστέρων αξιολογήσεις/έλεγχοι καταλληλότητας ισχύουσας νομοθεσίας

Το καθεστώς των αυτόνομων δασμολογικών ποσοστώσεων αποτέλεσε μέρος μελέτης αξιολόγησης για τις αυτόνομες δασμολογικές αναστολές που διεξήχθη το 2013, δεδομένου ότι οι αυτόνομες ποσοστώσεις είναι μέτρα παρόμοια με τις αυτόνομες αναστολές, πέραν του γεγονότος ότι οι ποσοστώσεις έχουν περιορισμένο όγκο εισαγωγών. Η αξιολόγηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η βασική λογική του καθεστώτος παραμένει βάσιμη. Η εξοικονόμηση κόστους για τις επιχειρήσεις της ΕΕ οι οποίες εισάγουν εμπορεύματα στο πλαίσιο του καθεστώτος μπορεί να είναι σημαντική. Με τη σειρά τους, τα εν λόγω εξοικονομούμενα ποσά μπορούν να οδηγήσουν σε ευρύτερα οφέλη (όπως υψηλότερες ανταγωνιστικές ικανότητες, αποτελεσματικότερες μέθοδοι παραγωγής, δημιουργία ή διατήρηση θέσεων εργασίας στην ΕΕ κ.λπ.), ανάλογα με το εκάστοτε προϊόν, εταιρεία και τομέα.

   Διαβουλεύσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη

Η αξιολόγηση της εν λόγω πρότασης διενεργήθηκε με τη βοήθεια της ομάδας «Δασμολογική Οικονομία», η οποία αποτελείται από αντιπροσωπείες όλων των κρατών μελών και της Τουρκίας. Οι προβλεπόμενες στην παρούσα πρόταση τροποποιήσεις συμφωνήθηκαν μετά από τρεις συνεδριάσεις της ομάδας.

Η ομάδα εξέτασε προσεκτικά κάθε αίτηση (νέα ή αίτηση τροποποίησης). Ειδικότερα, η πρόληψη τυχόν ζημίας για τους παραγωγούς της ΕΕ, καθώς και η ενίσχυση και η παγίωση της ανταγωνιστικότητας της ενωσιακής παραγωγής αποτελούν μέρος της εξέτασης κάθε περίπτωσης. Η εκτίμηση αυτή είναι το αποτέλεσμα συζήτησης που διεξήχθη στο πλαίσιο της ομάδας «Δασμολογική Οικονομία», καθώς και διαβουλεύσεων που πραγματοποίησαν τα κράτη μέλη με τους οικείους κλάδους, ενώσεις, εμπορικά επιμελητήρια και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Όλες οι ποσοστώσεις που παρατίθενται ανταποκρίνονται σε συμφωνίες ή συμβιβασμούς που επιτεύχθηκαν κατά τη συζήτηση στην ομάδα «Δασμολογική Οικονομία». Δεν αναφέρθηκαν δυνητικά σοβαροί κίνδυνοι με μη αναστρέψιμες συνέπειες.

   Συγκέντρωση και χρήση εμπειρογνωμοσύνης

Άνευ αντικειμένου

   Εκτίμηση των επιπτώσεων

Η προτεινόμενη τροποποίηση είναι τεχνικής φύσεως και αφορά μόνο την κάλυψη των ποσοστώσεων που αναφέρονται στο παράρτημα. Πέραν αυτής, ο κανονισμός παραμένει πανομοιότυπος με τον ισχύοντα κανονισμό του Συμβουλίου. Επομένως, δεν πραγματοποιήθηκε εκτίμηση επιπτώσεων για την παρούσα πρόταση.

   Καταλληλότητα του κανονιστικού πλαισίου και απλούστευση

Άνευ αντικειμένου

   Θεμελιώδη δικαιώματα

Η πρόταση δεν έχει επιπτώσεις στα θεμελιώδη δικαιώματα.

4.    ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Η παρούσα πρόταση δεν έχει δημοσιονομικές επιπτώσεις επί των δαπανών, αλλά έχει δημοσιονομικές επιπτώσεις επί των εσόδων, πράγμα που οδηγεί σε ανείσπρακτους τελωνειακούς δασμούς συνολικού ύψους περίπου 2,8 εκατ. EUR ετησίως. Η επίπτωση στους παραδοσιακούς ίδιους πόρους του προϋπολογισμού είναι – 2 773 841 EUR ετησίως (75% x 3 698 455 EUR ετησίως).

Η απώλεια εσόδων που προέρχονται από τους παραδοσιακούς ιδίους πόρους αντισταθμίζεται από τις εισφορές που καταβάλλουν τα κράτη μέλη βάσει του ΑΕΕ τους.

5.    ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

   Σχέδια εφαρμογής και παρακολούθηση, αξιολόγηση και ρυθμίσεις περί υποβολής εκθέσεων

Τα προτεινόμενα μέτρα αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο του ΤΑRIC (Tarif intégré de l’Union européenne/Ενοποιημένο δασμολόγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και εφαρμόζονται από τις τελωνειακές διοικήσεις των κρατών μελών.

Προβλέπεται η διενέργεια ελέγχων σχετικά με τον ειδικό προορισμό ορισμένων προϊόντων που καλύπτονται από τον παρόντα κανονισμό του Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 254 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 952/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 9ης Οκτωβρίου 2013, για τη θέσπιση του ενωσιακού τελωνειακού κώδικα.

   Επεξηγηματικά έγγραφα (για οδηγίες)

Άνευ αντικειμένου

   Αναλυτική επεξήγηση των επιμέρους διατάξεων της πρότασης

Άνευ αντικειμένου

2016/0153 (NLE)

Πρόταση

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1388/2013 σχετικά με το άνοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης αυτόνομων ενωσιακών δασμολογικών ποσοστώσεων για ορισμένα γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,

Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδίως το άρθρο 31,

Έχοντας υπόψη την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Εκτιμώντας τα ακόλουθα:

(1)Προκειμένου να διασφαλιστεί επαρκής και αδιάκοπος εφοδιασμός σε ορισμένα προϊόντα η παραγωγή των οποίων στην Ένωση δεν επαρκεί και να αποφευχθεί κάθε διαταραχή της αγοράς για ορισμένα γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα, ανοίχθηκαν αυτόνομες δασμολογικές ποσοστώσεις με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1388/2013 του Συμβουλίου 1 . Στο πλαίσιο των εν λόγω δασμολογικών ποσοστώσεων τα προϊόντα μπορούν να εισαχθούν στην Ένωση με μειωμένο ή μηδενικό δασμολογικό συντελεστή. Για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, είναι ανάγκη να ανοιχθούν, με ισχύ από την 1η Ιουλίου 2016, δασμολογικές ποσοστώσεις με μηδενικό δασμολογικό συντελεστή για την ενδεδειγμένη ποσότητα όσον αφορά εννέα νέα προϊόντα.

(2)Εξάλλου, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι υφιστάμενες αυτόνομες δασμολογικές ποσοστώσεις της Ένωσης θα πρέπει να προσαρμοστούν. Στην περίπτωση ενός προϊόντος, είναι αναγκαίο να τροποποιηθεί η περιγραφή προϊόντων για διευκρινιστικούς λόγους. Στην περίπτωση τριών άλλων προϊόντων, οι όγκοι της ποσόστωσης πρέπει να αυξηθούν, δεδομένου ότι μια τέτοια αύξηση θα ήταν προς το συμφέρον των οικονομικών φορέων και της Ένωσης.

(3)Τέλος, στην περίπτωση ενός προϊόντος, οι αυτόνομες δασμολογικές ποσοστώσεις της Ένωσης θα πρέπει να κλείσουν με ισχύ από την 1η Ιουλίου 2016, δεδομένου ότι από την ημερομηνία αυτή δεν είναι πλέον προς το συμφέρον της Ένωσης να συνεχίσει να τις χορηγεί.

(4)Επομένως, ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1388/2013 θα πρέπει να τροποποιηθεί αναλόγως.

(5)Δεδομένου ότι οι τροποποιήσεις των ποσοστώσεων για τα σχετικά προϊόντα που προβλέπονται στον παρόντα κανονισμό πρέπει να εφαρμοστούν από την 1η Ιουλίου 2016, ο παρών κανονισμός θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ επειγόντως,

ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ:

Άρθρο 1

Το παράρτημα του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1388/2013 τροποποιείται ως εξής:

α)οι σειρές για τις δασμολογικές ποσοστώσεις με τους αύξοντες αριθμούς 09.2691, 09.2692, 09.2693, 09.2696, 09.2697, 09.2698, 09.2699, 09.2694 και 09.2695, που παρατίθενται στο παράρτημα I του παρόντος κανονισμού, προστίθενται σύμφωνα με τη σειρά των κωδικών ΣΟ που αναφέρονται στη δεύτερη στήλη του πίνακα στο παράρτημα του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1388/2013·

β)    οι σειρές για τις δασμολογικές ποσοστώσεις με τους αύξοντες αριθμούς 09.2637, 09.2703, 09.2683 και 09.2659 αντικαθίστανται από τις σειρές που παρατίθενται στο παράρτημα II του παρόντος κανονισμού·

γ)    η σειρά για τη δασμολογική ποσόστωση με αύξοντα αριθμό 09.2689 διαγράφεται.

Άρθρο 2

Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την ημέρα της δημοσίευσής του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου 2016.

Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.

Βρυξέλλες,

   Για το Συμβούλιο

   Ο Πρόεδρος
   

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

1.    ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ:

Κανονισμός του Συμβουλίου για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1388/2013 σχετικά με το άνοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης αυτόνομων ενωσιακών δασμολογικών ποσοστώσεων για ορισμένα γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα

2.    ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Κεφάλαιο και άρθρο: Κεφάλαιο 12, άρθρο 120

Ποσό εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό για το έτος 2016: 18 465 300 000 EUR (Π 2016)

3.    ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

   Η πρόταση δεν έχει δημοσιονομικές επιπτώσεις.

X    Πρόταση χωρίς δημοσιονομική επίπτωση στις δαπάνες αλλά με δημοσιονομική επίπτωση στα έσοδα. Η επίπτωση στα έσοδα είναι η ακόλουθη:

(εκατ. EUR, μέχρι πρώτου δεκαδικού ψηφίου)

Γραμμή προϋπολογισμού

Έσοδα 2

Περίοδος 6 μηνών που αρχίζει στις ηη/μμ/εεεε

[Έτος: 2/2016]

Άρθρο 120

Επιπτώσεις στους ιδίους πόρους

01/07/2016

- 1,4

(εκατ. EUR, μέχρι πρώτου δεκαδικού ψηφίου)

Κατάσταση μετά τη δράση

[έτος 2017 και επόμενα έτη]

Άρθρο 120

- 2,8/ έτος

Βάσει των ανωτέρω, η επίπτωση στην απώλεια εσόδων που προκύπτει από τον παρόντα κανονισμό εκτιμάται σε 2,8 εκατ. EUR/έτος από την 01.01.2017 και μετά (3,7 εκατ. EUR ακαθάριστο ποσό x 0,75) και 1,4 εκατ. EUR για την περίοδο 01.07.2016 – 31.12.2016.

Η απώλεια εσόδων που προέρχονται από τους παραδοσιακούς ιδίους πόρους αντισταθμίζεται από τις εισφορές που καταβάλλουν τα κράτη μέλη βάσει του ΑΕΕ τους.

4.    Μέτρα για την καταπολέμηση της απάτης

Προβλέπεται η διενέργεια ελέγχων σχετικά με τον ειδικό προορισμό ορισμένων προϊόντων που καλύπτονται από τον παρόντα κανονισμό του Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 254 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 952/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 9ης Οκτωβρίου 2013, για τη θέσπιση του ενωσιακού τελωνειακού κώδικα.

(1) Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1388/2013 του Συμβουλίου, της 17ης Δεκεμβρίου 2013, σχετικά με το άνοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης αυτόνομων ενωσιακών δασμολογικών ποσοστώσεων για ορισμένα γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα και για την κατάργηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 7/2010 (ΕΕ L 354 της 28.12.2013, σ. 319).
(2) Όσον αφορά τους παραδοσιακούς ίδιους πόρους (γεωργικές εισφορές, εισφορές για τη ζάχαρη, δασμοί), τα ποσά που αναφέρονται πρέπει να είναι καθαρά, δηλ. τα ακαθάριστα ποσά μετά την αφαίρεση του 25 % για έξοδα είσπραξης.

Βρυξέλλες, 26.5.2016

COM(2016) 299 final

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

της

Πρότασης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1388/2013 σχετικά με το άνοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης αυτόνομων ενωσιακών δασμολογικών ποσοστώσεων για ορισμένα γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I

Αύξων αριθμός

Κωδικός ΣΟ

TARIC

Περιγραφή εµπορευμάτων

Ποσοστωτική περίοδος

Όγκος ποσόστωσης

Ποσοστωτικός δασμός (%)

09.2691

ex 2914 70 00

45

1-(1-Χλωροκυκλοπροπυλο)αιθανόνη (CAS RN 63141-09-3)

01.07-31.12

400 τόνοι

0 %

09.2692

ex 2914 70 00

55

2-Χλωρο-1-(1-χλωροκυκλοπροπυλο)αιθανόνη (CAS RN 120983-72-4)

01.07-31.12

1 200 τόνοι

0 %

09.2693

ex 2930 90 99

28

Flubendiamide (ISO) (CAS RN 272451-65-7)

01.07-31.12

100 τόνοι

0 %

09.2696

ex 2932 20 90

25

Δεκαν-5-ολίδιο (CAS RN 705-86-2)

01.07-31.12

2 430 kg

0 %

09.2697

ex 2932 20 90

30

Δωδεκαν-5-ολίδιο (CAS RN 713-95-1)

01.07-31.12

2 080 kg

0 %

09.2698

ex 3204 17 00

30

Χρωστική ύλη C.I. Pigment Red 4 (CAS RN 2814-77-9) και παρασκευάσματα με βάση τη χρωστική ύλη C.I. Pigment Red 4 σε κατά βάρος συγκέντρωση 60 % και άνω

01.07-31.12

75 τόνοι

0 %

09.2699

ex 8526 91 20

ex 8527 29 00

80

10

Ολοκληρωμένο ηχοσύστημα (Integrated Audio Module-IAM) με έξοδο ψηφιακού βίντεο για σύνδεση με οθόνη αφής υγρών κρυστάλλων (LCD), με διεπαφή με το δίκτυο επικοινωνίας πολυμέσων (Media Oriented Systems Transport-MOST) και μεταφορά με το πρωτόκολλο MOST High protocol, με ήχωρίς

και το οποίο περιλαμβάνει

για χρήση στη κατασκευή οχημάτων του κεφαλαίου 87 (1)

01.07-31.12.2016

500 000 κομμάτια

0 %

09.2694

ex 8714 10 90

30

Σφιγκτήρες άξονα, περιβλήματα, γέφυρες περονών και εξαρτήματα σφιγκτήρων από κράμα αλουμινίου του είδους που χρησιμοποιείται για τις μοτοσικλέτες

01.07-31.12

500 000 κομμάτια

0 %

09.2695

ex 8714 10 90

40

Έμβολα για αποσβεστήρες συστήματος διεύθυνσης από θερμοσυσσωματωμένο χάλυβα σύμφωνα με το πρότυπο ISOP2054 του είδους που χρησιμοποιείται για τις μοτοσικλέτες

01.07-31.12

1 000 000 κομμάτια

0 %



ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II

Αύξων αριθμός

Κωδικός ΣΟ

TARIC

Περιγραφή εµπορευμάτων

Ποσοστωτική περίοδος

Όγκος ποσόστωσης

Ποσοστωτικός δασμός (%)

09.2637

ex 0710 40 00

ex 2005 80 00

20

30

Καρποί αραβοσίτου (ZeaMaysSaccharata) έστω και κομμένοι, διαμέτρου 10 mm και άνω, το πολύ όμως 20 mm, προς χρήση στην παρασκευή προϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων προοριζόμενων να υποστούν επεξεργασία άλλη από αυτήν της απλής ανασυσκευασίας

 (1)(2)(3)

01.01-31.12

550 τόνοι

0 %

09.2703

ex 2825 30 00

10

Οξείδια και υδροξείδια βαναδίου, που προορίζονται αποκλειστικά στην κατασκευή κραμάτων

 (1)

01.01-31.12

20 000 τόνοι

0 %

09.2683

ex 2914 19 90

50

Ακετυλακετονικό ασβέστιο (CAS RN 19372-44-2) για χρήση στην παραγωγή συστημάτων σταθεροποιητή υπό μορφή δισκίων

 (1)

01.01-31.12

150 τόνοι

0 %

09.2659

ex 3802 90 00

19

Γη διατόμων που έχει υποβληθεί σε φρύξη με συλλίπασμα σόδας

01.01-31.12

35 000 τόνοι

0 %

(1)

Η αναστολή των δασμών υπόκειται σε τελωνειακή επιτήρηση ειδικού προορισμού σύμφωνα με το άρθρο 254 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 952/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 9ης Οκτωβρίου 2013, για τη θέσπιση του ενωσιακού τελωνειακού κώδικα (ΕΕ L 269 της 10.10.2013, σ. 1).

(2)

Ωστόσο, η αναστολή των δασμών δεν εφαρμόζεται όταν η μεταποίηση πραγματοποιείται από επιχειρήσεις λιανικής πώλησης ή επιχειρήσεις εστίασης.

(3)

Μόνον ο κατ’ αξίαν δασμός αναστέλλεται. Ο ειδικός δασμός εξακολουθεί να ισχύει.