92002E3357

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ E-3357/02 υποβολή: Laura González Álvarez (GUE/NGL) προς την Επιτροπή. Καθημερινή διέλευση απορριμματοφόρων οχημάτων από την πόλη Μακάστρε (Βαλένθια-Ισπανία).

Επίσημη Εφημερίδα αριθ. 222 E της 18/09/2003 σ. 0062 - 0063


ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ E-3357/02

υποβολή: Laura Gonzlez lvarez (GUE/NGL) προς την Επιτροπή

(27 Νοεμβρίου 2002)

Θέμα: Καθημερινή διέλευση απορριμματοφόρων οχημάτων από την πόλη Μακάστρε (Βαλένθια-Ισπανία)

Η διέλευση από την πόλη Μακάστρε 100 περίπου φορτωμένων οχημάτων αποκομιδής απορριμμάτων τα οποία κατευθύνονται στον χώρο ταφής απορριμμάτων Δος Άγουας, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους. Το γεγονός ότι η μεταφορά απορριμμάτων γίνεται με απορριμματοφόρα μεγάλης χωρητικότητας και χωρίς το φορτίο να είναι ερμητικά κλειστό, προξενεί σοβαρά προβλήματα λόγω της κακοσμίας, τωνγρών λυμάτων που διαρρέουν, του θορύβου, κλπ.

Οι κάτοικοι του Μακάστρε δεν θα αντιμετώπιζαν τα προβλήματα αυτά εάν οιπεύθυνες για την μεταφορά και εξουδετέρωση των απορριμμάτων αρχές της μείζονος περιφέρειας της Βαλένθια, τα οποία προορίζονται για τον χώρο ταφής απορριμμάτων Δος Άγουας, εφήρμοζαν ορθά την σχετική κοινοτική νομοθεσία.

Ένας από τους σκοπούς των Οδηγιών 75/442/ΕΟΚ(1) και 91/156/ΕΟΚ(2), σχετικά με τα απορρίμματα, είναι η προστασία τηςγείας των ανθρώπων και του περιβάλλοντος από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συλλογή, η μεταφορά, η επεξεργασία και η απόθεση των απορριμμάτων.

Ποιες δράσεις μπορεί να αναλάβει η Επιτροπή ώστε να εφαρμοσθεί η κοινοτική νομοθεσία στην εν λόγω περίπτωση·

(1) ΕΕ L 194 της 25.7.1975, σελ. 39.

(2) ΕΕ L 78 της 26.3.1991, σελ. 32.

Απάντηση της κ. Wallstrm εξ ονόματος της Επιτροπής

(16 Ιανουαρίου 2003)

Από τη σκοπιά της κοινοτικής νομοθεσίας για τη διαχείριση αποβλήτων, είναι σημαντικό ναπογραμμιστεί ότι η οδηγία του Συμβουλίου 75/442/ΕΟΚ της 15ης Ιουλίου 1975 για τα απόβλητα, όπως τροποποιήθηκε,(1) προβλέπει έναν αριθμόποχρεώσεων για τα κράτη μέλη όσον αφορά στη διαχείριση αποβλήτων, συμπεριλαμβανόμενης της συλλογής και της μεταφοράς αποβλήτων.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 4 της οδηγίας απαιτείται από τα κράτη μέλη να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι η διάθεση ή η αξιοποίηση των αποβλήτων θα πραγματοποιείται χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο ηγεία του ανθρώπου και χωρίς να χρησιμοποιούνται διαδικασίες ή μέθοδοι που ενδέχεται να βλάψουν το περιβάλλον, ιδίως δε χωρίς να προκαλούνται ενοχλήσεις από το θόρυβο ή τις οσμές. Ζητείται επίσης από τα κράτη μέλη, στο πλαίσιο της διάταξης αυτής, να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την απαγόρευση της εγκατάλειψης, της απόρριψης και της ανεξέλεγκτης διάθεσης των αποβλήτων. Επιπλέον, στο άρθρο 8, απαιτείται από τα κράτη μέλη να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου κάθε κάτοχος αποβλήτων να τα παραδίδει σε ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα συλλογής ή να εξασφαλίζει ο ίδιος την αξιοποίηση ή τη διάθεσή τους σύμφωνα με τις διατάξεις της οδηγίας. Στο άρθρο 12 προβλέπεται ότι οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη συλλογή ή τη μεταφορά αποβλήτων, εφόσον αυτές οι διαδικασίες δενπόκεινται σε έγκριση, πρέπει να καταχωρούνται σε σχετικό μητρώο των αρμόδιων αρχών. Τέλος, στο άρθρο 13, απαιτείται από τα κράτη μέλη να εκτελούν περιοδικές επιθεωρήσεις των επιχειρήσεων που αναλαμβάνουν τη συλλογή και τη μεταφορά αποβλήτων, με σκοπό να εξασφαλίσουν ότι πληρούνται οι απαιτήσεις που προβλέπονται στην οδηγία.

Επιπλέον της οδηγίας 74/442/ΕΟΚ του Συμβουλίου για τα απόβλητα, η οδηγία 91/689/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 12ης Δεκεμβρίου 1991 για τα επικίνδυνα απόβλητα(2) περιέχει πρόσθετες ειδικές απαιτήσεις σχετικές με τη μεταφορά των επικίνδυνων αποβλήτων.

Εάν το αξιότιμο μέλος ή κάποιο άλλο πρόσωπο διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν παράβαση των ως άνω ή τυχόν άλλων κοινοτικώνποχρεώσεων, έχει κάθε δυνατότητα ναποβάλει επίσημη γραπτή καταγγελία στην Επιτροπή.

(1) Με την οδηγία του Συμβουλίου 91/156/ΕΟΚ της 18ης Μαρτίου 1991 και την απόφαση της Επιτροπής 96/350/ΕΚ της 24ης Μαΐου 1996, ΕΕ L 135 της 6.6.1996.

(2) ΕΕ L 377 της 31.12.1991.