14.2.2020 |
EL |
Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης |
C 51/21 |
Ανακοίνωση για την έναρξη επανεξέτασης των μέτρων διασφάλισης που εφαρμόζονται στις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων χάλυβα
(2020/C 51/11)
Στις 31 Ιανουαρίου 2019 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή («η Επιτροπή») επέβαλε οριστικά μέτρα διασφάλισης σε ορισμένα προϊόντα χάλυβα («κανονισμός περί οριστικών μέτρων διασφάλισης») (1).
Η αιτιολογική σκέψη 161 του κανονισμού περί οριστικών μέτρων διασφάλισης ορίζει ότι η Επιτροπή, με βάση το συμφέρον της Ένωσης, ίσως χρειαστεί να επανεξετάσει ορισμένα στοιχεία των μέτρων διασφάλισης, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι πρόσφατες εξελίξεις ή οι μεταβαλλόμενες συνθήκες. Επιπλέον, η επανεξέταση αυτή θα πρέπει να διενεργείται σε τακτική βάση και τουλάχιστον στο τέλος κάθε έτους επιβολής των μέτρων.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, στις 17 Μαΐου 2019 η Επιτροπή ξεκίνησε μια πρώτη επανεξέταση των μέτρων διασφάλισης (2). Η επανεξέταση αυτή ολοκληρώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 (3).
Προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι πιθανές εξελίξεις και οι μεταβαλλόμενες συνθήκες πριν από το τέλος του δεύτερου έτους επιβολής των μέτρων, η Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει δεύτερη επανεξέταση των μέτρων διασφάλισης.
1 Υπό επανεξέταση προϊόν
Στo υπό επανεξέταση προϊόν ανήκουν ορισμένα προϊόντα χάλυβα, τα οποία απαριθμούνται στο παράρτημα της παρούσας ανακοίνωσης.
2 Πεδίο εφαρμογής της επανεξέτασης
Η Επιτροπή προτίθεται να διενεργήσει την επανεξέταση αυτή σύμφωνα με τη δομή που χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο της προηγούμενης επανεξέτασης:
Α. |
Επίπεδο και κατανομή των δασμολογικών ποσοστώσεων για ορισμένες ειδικές κατηγορίες προϊόντων. Η Επιτροπή θα διερευνήσει τη χρήση της δασμολογικής ποσόστωσης από την έναρξη ισχύος των τελευταίων αλλαγών που προέκυψαν από την πρώτη επανεξέταση και τις σχετικές παρατηρήσεις των μερών. Σε αυτή τη βάση, θα καθορίσει κατά πόσον δικαιολογείται προσαρμογή λόγω μεταβολής των συνθηκών. |
Β. |
Παραγκωνισμός των παραδοσιακών εμπορικών ροών Με την τελευταία αναθεώρησή της, η Επιτροπή θέσπισε προσαρμογές προκειμένου να διατηρήσει τις παραδοσιακές εμπορικές ροές. Η Επιτροπή προτίθεται να εξετάσει κατά πόσον οι εν λόγω προσαρμογές λειτουργούν επαρκώς ή απαιτούν περαιτέρω βελτιώσεις. |
Γ. |
Δυνητικές αρνητικές επιπτώσεις στην επίτευξη των στόχων της ολοκλήρωσης που επιδιώκεται με προτιμησιακούς εμπορικούς εταίρους Η Επιτροπή θα διερευνήσει κατά πόσον η εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων διασφάλισης χάλυβα ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη σταθεροποίηση ή την οικονομική ανάπτυξη ορισμένων προτιμησιακών εμπορικών εταίρων σε βαθμό επιζήμιο για τους στόχους ολοκλήρωσης που αναγράφονται στις συμφωνίες τους με την ΕΕ. |
Δ. |
Επικαιροποίηση του καταλόγου αναπτυσσόμενων χωρών, μελών του ΠΟΕ, που αποκλείονται από το πεδίο εφαρμογής των μέτρων βάσει του πιο πρόσφατου επιπέδου των εισαγωγών τους Βάσει του κανονισμού 2015/478 (4) της ΕΕ, τα μέτρα διασφάλισης δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται σε εισαγωγές καταγωγής από αναπτυσσόμενη χώρα η οποία είναι μέλος του ΠΟΕ, εφόσον το τμήμα των ενωσιακών εισαγωγών του συγκεκριμένου προϊόντος που αντιστοιχεί στην εν λόγω χώρα δεν υπερβαίνει το 3 %, υπό την προϋπόθεση ότι οι εν λόγω αναπτυσσόμενες χώρες δεν συγκεντρώνουν συνολικά περισσότερο από το 9 % των συνολικών εισαγωγών του σχετικού προϊόντος στην Ένωση. Σύμφωνα με την αιτιολογική σκέψη 192 του κανονισμού περί οριστικών μέτρων διασφάλισης, η Επιτροπή θα πρέπει να επανεξετάσει κατά πόσον οι εισαγωγές από ένα αναπτυσσόμενο μέλος του ΠΟΕ υπερβαίνουν το όριο του 3 % και θα πρέπει ενδεχομένως να συμπεριληφθούν στο πεδίο εφαρμογής των μέτρων διασφάλισης. Η Επιτροπή προτίθεται να διενεργήσει την εν λόγω αξιολόγηση και, εφόσον απαιτείται, να επικαιροποιήσει τον κατάλογο των αναπτυσσόμενων χωρών που είναι μέλη του ΠΟΕ και θα πρέπει να συμπεριληφθούν ή να εξαιρεθούν από το πεδίο εφαρμογής των μέτρων. |
Ε |
Λοιπές αλλαγές των συνθηκών που ενδέχεται να απαιτούν προσαρμογή του επιπέδου ή της κατανομής των δασμολογικών ποσοστώσεων Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται επίσης να επισημάνουν άλλα θέματα που δεν εμπίπτουν στα σημεία Α-Δ ανωτέρω —στον βαθμό που αφορούν μόνιμες μεταβολές των συνθηκών σε σύγκριση με την κατάσταση που επικρατούσε κατά την αρχική έρευνα— των οποίων τα αποτελέσματα ενδέχεται να πρέπει να επανεξεταστούν και μπορούν να δικαιολογήσουν, μεταξύ άλλων, προσαρμογή στο επίπεδο ή την κατανομή των δασμολογικών ποσοστώσεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων. Τα ενδιαφερόμενα μέρη που επιθυμούν να θέσουν πρόσθετα ζητήματα καλούνται να υποβάλουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης τυχόν εξελίξεων που επηρεάζουν μια κατηγορία προϊόντων. |
3 Διαδικασία
Βάσει των ανωτέρω, η Επιτροπή κινεί διαδικασία επανεξέτασης των υφιστάμενων μέτρων διασφάλισης για τον χάλυβα, η οποία περιορίζεται στο πεδίο εφαρμογής των προαναφερθέντων θεμάτων.
3.1 Γραπτή υποβολή πληροφοριών
Τα ενδιαφερόμενα μέλη, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες σχετικές πληροφορίες για την έρευνα, καλούνται να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους, να υποβάλουν σχετικές πληροφορίες και να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία στην Επιτροπή. Οι πληροφορίες και τα αποδεικτικά στοιχεία πρέπει να περιέλθουν στην Επιτροπή εντός 15 ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας ανακοίνωσης στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα ενδιαφερόμενα μέρη που υποβάλλουν πληροφορίες οφείλουν να τις διαρθρώσουν με σαφήνεια και να δηλώσουν στην αλληλογραφία τους i) σε ποιο ή ποια από τα ανωτέρω ζητήματα προς επανεξέταση και ii) σε ποια ή ποιες κατηγορίες προϊόντων αναφέρονται οι πληροφορίες που υποβάλλουν.
3.2 Δυνατότητα υποβολής παρατηρήσεων επί πληροφοριών που υποβάλλονται από άλλα μέρη
Προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα υπεράσπισης, πρέπει να παρέχεται στα ενδιαφερόμενα μέρη η δυνατότητα να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τις πληροφορίες που υποβάλλονται από άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Κατά τον τρόπο αυτό, τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να εξετάζουν μόνο τα ζητήματα που τέθηκαν στις παρατηρήσεις άλλων ενδιαφερόμενων μερών και δεν μπορούν να εγείρουν νέα ζητήματα.
Οι εν λόγω παρατηρήσεις πρέπει να υποβληθούν στην Επιτροπή εντός 7 ημερών από τη στιγμή που οι αιτήσεις που αναγράφονται στην παράγραφο 3.1 είναι διαθέσιμες για έλεγχο από τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η Επιτροπή μπορεί επίσης να εκδώσει ειδικές οδηγίες σχετικά με τη δομή των αντεπιχειρημάτων σε μεταγενέστερο στάδιο της διαδικασίας. Σε αυτή την περίπτωση, η Επιτροπή θα ενημερώσει τα ενδιαφερόμενα μέρη μέσω σχετικού σημειώματος στον φάκελο στο Tron.
Πρόσβαση στον φάκελο που τίθεται υπόψη των ενδιαφερόμενων μερών παρέχεται μέσω του Tron.tdi στην ακόλουθη διεύθυνση: https://tron.trade.ec.europa.eu/tron/TDI. Για να αποκτήσετε πρόσβαση, ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται στη συγκεκριμένη σελίδα.
Το ανωτέρω χρονοδιάγραμμα δεν θίγει το δικαίωμα της Επιτροπής να ζητήσει πρόσθετες πληροφορίες από τα ενδιαφερόμενα μέρη σε δεόντως αιτιολογημένες περιπτώσεις.
Δεδομένου ότι η Επιτροπή υποχρεούται να ολοκληρώσει την επανεξέταση σε σύντομο χρονικό διάστημα —βλ. τμήμα 6 κατωτέρω— και ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη θα έχουν τη δυνατότητα να σχολιάσουν τις πληροφορίες που υποβάλλουν τα άλλα μέρη, γεγονός που τους παρέχει επαρκείς ευκαιρίες να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους, η Επιτροπή δεν θα διοργανώσει ακροάσεις για τους σκοπούς της παρούσας έρευνας, εκτός εάν το απαιτήσουν εξαιρετικές περιστάσεις.
3.3 Υποβολή πληροφοριών και παράταση των προθεσμιών που καθορίζονται στην παρούσα ανακοίνωση
Κατά κανόνα, τα ενδιαφερόμενα μέρη δύνανται να υποβάλουν πληροφορίες μόνο εντός των προθεσμιών που καθορίζονται στην παρούσα ανακοίνωση. Οποιαδήποτε παράταση των προθεσμιών που προβλέπονται στην παρούσα ανακοίνωση μπορεί να ζητηθεί μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις και θα χορηγείται μόνο αν είναι δεόντως αιτιολογημένη. Οι δεόντως αιτιολογημένες κατ’ εξαίρεση παρατάσεις της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων θα περιορίζονται κατά κανόνα σε 3 επιπλέον ημέρες.
3.4 Οδηγίες για την υποβολή γραπτών παρατηρήσεων και την αποστολή συμπληρωμένων ερωτηματολογίων και αλληλογραφίας
Οι πληροφορίες που υποβάλλονται στην Επιτροπή για τους σκοπούς της διαδικασίας της εμπορικής άμυνας δεν υπόκεινται σε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα ενδιαφερόμενα μέρη, πριν υποβάλουν στην Επιτροπή πληροφορίες και/ή δεδομένα τα οποία υπόκεινται σε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, πρέπει να ζητήσουν ειδική άδεια από τον κάτοχο των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που να επιτρέπει ρητά στην Επιτροπή α) να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες και τα δεδομένα για τους σκοπούς της παρούσας διαδικασίας εμπορικής άμυνας και β) να παράσχει τις πληροφορίες και/ή τα δεδομένα στα μέρη που ενδιαφέρονται για την παρούσα έρευνα, σε μορφή που να τους επιτρέπει να ασκήσουν τα δικαιώματα υπεράσπισής τους.
Όλες οι γραπτές παρατηρήσεις που υποβάλλουν εμπιστευτικά τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Limited» («Περιορισμένης διανομής») (5). Τα μέρη που υποβάλλουν πληροφορίες κατά τη διάρκεια της παρούσας έρευνας καλούνται να αιτιολογήσουν το αίτημά τους για εμπιστευτική μεταχείριση.
Τα μέρη που υποβάλλουν πληροφορίες περιορισμένης διανομής («Limited») οφείλουν να προσκομίσουν μη εμπιστευτικές περιλήψεις τους, σύμφωνα με το άρθρο 8 του κανονισμού (ΕΕ) 2015/478 (6) και το άρθρο 5 του κανονισμού (ΕΕ) 2015/755 (7), οι οποίες θα φέρουν την ένδειξη «For inspection by interested parties» («Προς εξέταση από τα ενδιαφερόμενα μέρη»). Οι εν λόγω περιλήψεις θα πρέπει να είναι αρκετά λεπτομερείς, ώστε να επιτρέπουν την κατανόηση, σε ικανοποιητικό βαθμό, της ουσίας των πληροφοριών που υποβάλλονται εμπιστευτικά και θα πρέπει να περιέλθουν στην Επιτροπή κατά τον ίδιο χρόνο με τις πληροφορίες περιορισμένης διανομής («Limited»).
Αν μέρος που υποβάλλει πληροφορίες εμπιστευτικού χαρακτήρα δεν εξηγήσει πειστικά τους λόγους για τους οποίους αιτείται την εμπιστευτική μεταχείρισή τους ή δεν προσκομίσει μη εμπιστευτικού χαρακτήρα περίληψή τους στην απαιτούμενη μορφή και ποιότητα, η Επιτροπή μπορεί να μη λάβει υπόψη της τις εν λόγω πληροφορίες, εκτός αν αποδεικνύεται ικανοποιητικά από έγκυρες πηγές ότι οι πληροφορίες είναι ορθές.
Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να υποβάλλουν όλες τις παρατηρήσεις και τις αιτήσεις τους μέσω του TRON.tdi (https://tron.trade.ec.europa.eu/tron/TDI), μαζί με σαρωμένες εξουσιοδοτήσεις. Με τη χρήση του TRON.tdi ή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα ενδιαφερόμενα μέρη εκφράζουν τη συμφωνία τους με τους κανόνες που ισχύουν για την ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων, οι οποίοι εμπεριέχονται στο έγγραφο «ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ», το οποίο δημοσιεύεται στον ιστότοπο της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Επιτροπής: http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2011/june/tradoc_148003.pdf. Τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να δηλώσουν την επωνυμία, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να διασφαλίσουν ότι η παρεχόμενη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι λειτουργική και επίσημη επιχειρηματική τους διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία ελέγχεται σε καθημερινή βάση. Από τη στιγμή που θα υποβληθούν τα στοιχεία επικοινωνίας, η Επιτροπή θα επικοινωνεί με τα ενδιαφερόμενα μέρη μόνο μέσω του TRON.tdi ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκτός αν τα εν λόγω μέρη ζητήσουν ρητά να λαμβάνουν όλα τα έγγραφα της Επιτροπής με άλλα μέσα επικοινωνίας ή εκτός αν η φύση του προς αποστολή εγγράφου απαιτεί τη χρήση συστημένου ταχυδρομείου. Για περαιτέρω κανόνες και πληροφορίες σχετικά με την αλληλογραφία με την Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένων των αρχών που εφαρμόζονται για την υποβολή παρατηρήσεων μέσω του TRON.tdi, τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να συμβουλεύονται τις σχετικές οδηγίες επικοινωνίας που αναφέρονται ανωτέρω.
Διεύθυνση αλληλογραφίας της Επιτροπής:
European Commission |
Directorate-General for Trade |
Directorate H, Unit H5 |
Office: CHAR 03/66 |
1049 Bruxelles/Brussel |
BELGIQUE/BELGIË |
TRON.tdi: https://webgate.ec.europa.eu/tron/tdi |
Email: TRADE-SAFE009-REVIEW@ec.europa.eu
4 Χρονοδιάγραμμα επανεξέτασης
Η παρούσα επανεξέταση ολοκληρώνεται το συντομότερο δυνατόν και, εάν είναι εφικτό, πριν από την 30ή Ιουνίου 2020, με σκοπό την αποφυγή οποιασδήποτε αβεβαιότητας και αδικαιολόγητης διαταραχής των μέτρων διασφάλισης χάλυβα.
5 Άρνηση συνεργασίας
Όταν ένα ενδιαφερόμενο μέρος δεν παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών ή παρεμποδίζει σε σημαντικό βαθμό την έρευνα, επιτρέπεται να συνάγονται είτε καταφατικά είτε αποφατικά συμπεράσματα με βάση τα διαθέσιμα πραγματικά στοιχεία, δυνάμει του άρθρου 5 του κανονισμού (ΕΕ) 2015/478 και του άρθρου 3 του κανονισμού (ΕΕ) 2015/755. Όταν διαπιστώνεται ότι ένα ενδιαφερόμενο μέρος έχει προσκομίσει ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία, τα εν λόγω στοιχεία δεν λαμβάνονται υπόψη και είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν τα διαθέσιμα πραγματικά στοιχεία.
6 Σύμβουλος ακροάσεων
Ο σύμβουλος ακροάσεων ενεργεί ως μεσάζων μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών και των υπηρεσιών ερευνών της Επιτροπής. Ο σύμβουλος ακροάσεων εξετάζει τις αιτήσεις πρόσβασης στον φάκελο, τις διαφορές σχετικά με τον εμπιστευτικό χαρακτήρα εγγράφων, τις αιτήσεις παράτασης προθεσμιών και οποιεσδήποτε άλλες αιτήσεις αφορούν τα δικαιώματα υπεράσπισης των ενδιαφερόμενων μερών, καθώς και τις αιτήσεις που υποβάλλονται από τρίτους, όπως αυτές ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διαδικασία.
Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να ζητήσουν παρέμβαση του συμβούλου ακροάσεων. Κατά κανόνα, οι εν λόγω παρεμβάσεις περιορίζονται στα ζητήματα που ανέκυψαν κατά την τρέχουσα διαδικασία επανεξέτασης.
Η αίτηση παρέμβασης του συμβούλου ακροάσεων θα πρέπει να υποβάλλεται γραπτώς και να εξηγούνται οι λόγοι υποβολής της. Κατά κανόνα, τα χρονοδιαγράμματα, όπως ορίζονται στα τμήματα 3.1 έως 3.3 της παρούσας ανακοίνωσης για την υποβολή στοιχείων στην Επιτροπή, εφαρμόζονται αναλογικά με τις αιτήσεις για παρέμβαση στον σύμβουλο ακροάσεων. Στην περίπτωση που οι αιτήσεις υποβάλλονται εκτός των σχετικών χρονικών πλαισίων, ο σύμβουλος ακροάσεων μπορεί επίσης να εξετάζει τους λόγους για καθυστερημένες αιτήσεις, λαμβάνοντας δεόντως υπόψη το συμφέρον της χρηστής διοίκησης και την έγκαιρη ολοκλήρωση της έρευνας.
Για περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας, τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να ανατρέξουν στις ιστοσελίδες του συμβούλου ακροάσεων στον ιστότοπο της ΓΔ Εμπορίου: http://ec.europa.eu/trade/trade-policy-and-you/contacts/hearing-officer/.
7 Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
Η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που θα συγκεντρωθούν στο πλαίσιο της παρούσας έρευνας θα γίνει σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2018/1725 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (8).
Για την ενημέρωση όλων των προσώπων σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εμπορικής άμυνας της Επιτροπής, διατίθεται ανακοίνωση για την προστασία δεδομένων στον ιστότοπο της ΓΔ Εμπορίου: http://trade.ec.europa.eu/doclib/html/157639.htm
(1) Εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) 2019/159 της Επιτροπής, της 31ης Ιανουαρίου 2019, για την επιβολή οριστικών μέτρων διασφάλισης όσον αφορά τις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων σιδήρου και χάλυβα (ΕΕ L 31 της 1.2.2019, σ. 27).
(2) ΕΕ C 169 της 17.5.2019, σ. 9.
(3) Εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) 2019/1590 της Επιτροπής, της 26ης Σεπτεμβρίου 2019, για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2019/159 της Επιτροπής, της 31ης Ιανουαρίου 2019, για την επιβολή οριστικών μέτρων διασφάλισης όσον αφορά τις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων χάλυβα (ΕΕ L 248 της 27.09.2019, σ. 28).
(4) ΕΕ L 83 της 27.3.2015, σ. 16.
(5) Ένα έγγραφο που φέρει την ένδειξη «Limited» θεωρείται ότι έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα, δυνάμει του άρθρου 8 του κανονισμού (ΕΕ) 2015/478, του άρθρου 5 του κανονισμού (ΕΕ) 2015/755 και του άρθρου 3.2 της συμφωνίας του ΠΟΕ για τα μέτρα διασφάλισης. Το έγγραφο αυτό επίσης προστατεύεται δυνάμει του άρθρου 4 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (ΕΕ L 145 της 31.5.2001, σ. 43).
(6) ΕΕ L 83 της 27.3.2015, σ. 16.
(7) ΕΕ L 123 της 19.5.2015, σ. 33.
(8) Κανονισμός (ΕΚ) 2018/1725 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 23ης Οκτωβρίου 2018, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τα θεσμικά και λοιπά όργανα και τους οργανισμούς της Ένωσης και την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών, και για την κατάργηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 45/2001 και της απόφασης αριθ. 1247/2002/ΕΚ (ΕΕ L 295 της 21.11.2018, σ. 39).
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Κατάλογος κατηγοριών προϊόντων που υπόκεινται σε οριστικά μέτρα διασφάλισης
Αριθμός προϊόντος |
Κατηγορία προϊόντος |
1 |
Μη κραματοποιημένα και άλλα κραματοποιημένα φύλλα και ταινίες θερμής έλασης |
2 |
Μη κραματοποιημένα και άλλα κραματοποιημένα φύλλα ψυχρής έλασης |
3.Α |
Φύλλα για ηλεκτρικές εφαρμογές (εκτός από GOES –φύλλα με την ονομασία «μαγνητικά», σε κόκκους καθορισμένης μορφής) |
3.Β |
|
4.Α |
Φύλλα με μεταλλική επικάλυψη |
4.Β |
|
5 |
Φύλλα με οργανική επικάλυψη |
6 |
Προϊόντα λευκοσιδήρου |
7 |
Μη κραματοποιημένες και άλλες κραματοποιημένες λαμαρίνες quarto |
8 |
Ανοξείδωτα φύλλα και ταινίες θερμής έλασης |
9 |
Ανοξείδωτα φύλλα και ταινίες ψυχρής έλασης |
10 |
Ανοξείδωτες λαμαρίνες quarto θερμής έλασης |
12 |
Μη κραματοποιημένες και άλλοι κραματοποιημένες ράβδοι εμπορίου και ελαφροί μορφοχάλυβες |
13 |
Ράβδοι οπλισμού σκυροδέματος |
14 |
Ράβδοι από ανοξείδωτο χάλυβα και ελαφροί μορφοχάλυβες |
15 |
Χονδρόσυρμα από ανοξείδωτο χάλυβα |
16 |
Μη κραματοποιημένο και άλλο κραματοποιημένο χονδρόσυρμα |
17 |
Είδη με καθορισμένη μορφή από σίδηρο ή από μη κραματοποιημένο χάλυβα |
18 |
Πάσσαλοι πλατυσμένοι |
19 |
Σιδηροδρομικό υλικό |
20 |
Σωλήνες αερίου |
21 |
Σωλήνες κοίλης διατομής |
22 |
Σωλήνες και αγωγοί χωρίς συγκόλληση από ανοξείδωτο χάλυβα |
24 |
Άλλοι σωλήνες χωρίς συγκόλληση |
25 |
Μεγάλοι συγκολλημένοι σωλήνες |
27 |
Ράβδοι από μη κραματοποιημένο χάλυβα ή από άλλα χαλυβοκράματα, που έχουν τελειωθεί εν ψυχρώ |
28 |
Σύρμα από μη κραματοποιημένο χάλυβα |