5.2.2016   

EL

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

C 45/181


P7_TA(2013)0181

Ευρωπαϊκές δημογραφικές στατιστικές ***I

Τροπολογίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 18ης Απριλίου 2013 στην πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τις ευρωπαϊκές στατιστικές στη δημογραφία (COM(2011)0903 — C7-0518/2011 — 2011/0440(COD)) (1)

(Συνήθης νομοθετική διαδικασία: πρώτη ανάγνωση)

(2016/C 045/37)

Τροπολογία 1

Πρόταση κανονισμού

Αιτιολογική σκέψη 4

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

(4)

Σύμφωνα με το άρθρο 175 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Επιτροπή υποβάλλει ανά τριετία έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Συμβούλιο, στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και στην Επιτροπή των Περιφερειών σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί για την υλοποίηση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής. Για την προετοιμασία των εκθέσεων αυτών και την τακτική παρακολούθηση των δημογραφικών εξελίξεων και ενδεχόμενων μελλοντικών δημογραφικών προκλήσεων στις περιφέρειες της ΕΕ , μεταξύ άλλων και σε διάφορα είδη περιφερειών όπως διασυνοριακές περιφέρειες, μητροπολιτικές περιφέρειες, αγροτικές περιφέρειες, ορεινές και νησιωτικές περιφέρειες, απαιτούνται ετήσια περιφερειακά στοιχεία σε περιφερειακό επίπεδο NUTS 3. Δεδομένου ότι η δημογραφική γήρανση παρουσιάζει ισχυρές περιφερειακές διαφορές, ζητείται από την Eurostat να ετοιμάσει προβολές ανά περιφέρεια σε τακτική βάση ώστε να συμπληρώσει τη δημογραφική εικόνα των περιφερειών NUTS 2 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

(4)

Σύμφωνα με το άρθρο 175 δεύτερη παράγραφος της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Επιτροπή υποβάλλει ανά τριετία έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Συμβούλιο, στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και στην Επιτροπή των Περιφερειών σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί για την υλοποίηση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής. Για την προετοιμασία των εκθέσεων αυτών και την τακτική παρακολούθηση των δημογραφικών εξελίξεων και ενδεχόμενων μελλοντικών δημογραφικών προκλήσεων στις περιφέρειες της Ένωσης , μεταξύ άλλων και σε διάφορα είδη περιφερειών όπως διασυνοριακές περιφέρειες, μητροπολιτικές περιφέρειες, αγροτικές περιφέρειες, ορεινές και νησιωτικές περιφέρειες, απαιτούνται ετήσια περιφερειακά στοιχεία σε περιφερειακό επίπεδο NUTS 3. Δεδομένου ότι η δημογραφική γήρανση παρουσιάζει ισχυρές περιφερειακές διαφορές, ζητείται από την Επιτροπή ( Eurostat) να ετοιμάσει προβολές ανά περιφέρεια σε τακτική βάση ώστε να συμπληρώσει τη δημογραφική εικόνα των περιφερειών NUTS 2 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τροπολογία 2

Πρόταση κανονισμού

Αιτιολογική σκέψη 7

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

(7)

Η στρατηγική της ΕΕ για την αειφόρο ανάπτυξη, που δρομολογήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Γκέτεμποργκ το 2001 και ανανεώθηκε τον Ιούνιο του 2006, επιδιώκει τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της ζωής για τις σημερινές και μελλοντικές γενιές. Η έκθεση παρακολούθησης της Eurostat, που δημοσιεύεται κάθε δύο χρόνια, δίνει αντικειμενική στατιστική εικόνα της προόδου, βάσει των δεικτών της ΕΕ για την αειφόρο ανάπτυξη.

(7)

Η στρατηγική της ΕΕ για την αειφόρο ανάπτυξη, που δρομολογήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Γκέτεμποργκ το 2001 και ανανεώθηκε τον Ιούνιο του 2006, επιδιώκει τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της ζωής για τις σημερινές και μελλοντικές γενιές. Η έκθεση παρακολούθησης της Επιτροπής ( Eurostat), που δημοσιεύεται κάθε δύο χρόνια, δίνει αντικειμενική στατιστική εικόνα της προόδου, βάσει των δεικτών της ΕΕ για την αειφόρο ανάπτυξη.

Τροπολογία 3

Πρόταση κανονισμού

Αιτιολογική σκέψη 8 α (νέα)

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

 

(8α)

Ο στρατηγικός στόχος του Προγράμματος δράσης του Πεκίνου (1995) παρέχει ένα πλαίσιο αναφοράς για τη συγκέντρωση και τη δημοσιοποίηση διαχωρισμένων ανά φύλο δεδομένων και πληροφοριακών στοιχείων, για λόγους σχεδιασμού και αξιολόγησης πολιτικής.

Τροπολογία 4

Πρόταση κανονισμού

Αιτιολογική σκέψη 9

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

(9)

Οι δημογραφικές στατιστικές για τον πληθυσμό αποτελούν ουσιαστική συνιστώσα για την εκτίμηση του συνολικού πληθυσμού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συστήματος λογαριασμών (ΕΣΛ).

(9)

Οι δημογραφικές στατιστικές για τον πληθυσμό αποτελούν ουσιαστική συνιστώσα για την εκτίμηση του συνολικού πληθυσμού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συστήματος λογαριασμών (ΕΣΛ). Η ενημέρωση και η ταξινόμηση των στοιχείων είναι σημαντικές για την επεξεργασία των στατιστικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τροπολογία 5

Πρόταση κανονισμού

Αιτιολογική σκέψη 11

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

(11)

Οι πληροφορίες για τη δημογραφία θα πρέπει να είναι συνεπείς με τα στοιχεία που συλλέγονται βάσει του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 862/2007 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 11ης Ιουλίου 2007, περί κοινοτικών στατιστικών για τη μετανάστευση και τη διεθνή προστασία και την κατάργηση του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 311/76 του Συμβουλίου περί τηρήσεως στατιστικών για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους και βάσει του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 9ης Ιουλίου 2008, σχετικά με τις απογραφές πληθυσμού και στέγασης.

(11)

Οι πληροφορίες για τη δημογραφία θα πρέπει να συμμορφώνονται πλήρως με τα στοιχεία που συλλέγονται βάσει του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 862/2007 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 11ης Ιουλίου 2007, περί κοινοτικών στατιστικών για τη μετανάστευση και τη διεθνή προστασία και την κατάργηση του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 311/76 του Συμβουλίου περί τηρήσεως στατιστικών για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους και βάσει του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 9ης Ιουλίου 2008, σχετικά με τις απογραφές πληθυσμού και στέγασης.

Τροπολογία 6

Πρόταση κανονισμού

Αιτιολογική σκέψη 13

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

(13)

Κατά την ανάπτυξη, παραγωγή και διάδοση των ευρωπαϊκών στατιστικών, οι εθνικές και ευρωπαϊκές στατιστικές αρχές πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις αρχές που θεσπίζονται στον κώδικα ορθής πρακτικής για τις ευρωπαϊκές στατιστικές, όπως αναθεωρήθηκε και επικαιροποιήθηκε από την επιτροπή του ευρωπαϊκού στατιστικού συστήματος στις 28 Σεπτεμβρίου 2011.

(13)

Κατά την ανάπτυξη, παραγωγή και διάδοση των ευρωπαϊκών στατιστικών, οι εθνικές και ευρωπαϊκές στατιστικές αρχές, και κατά περίπτωση, άλλες αρμόδιες εθνικές και περιφερειακές αρχές, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις αρχές που θεσπίζονται στον κώδικα ορθής πρακτικής για τις ευρωπαϊκές στατιστικές, όπως αναθεωρήθηκε και επικαιροποιήθηκε από την επιτροπή του ευρωπαϊκού στατιστικού συστήματος στις 28 Σεπτεμβρίου 2011.

Τροπολογία 7

Πρόταση κανονισμού

Άρθρο 2 — στοιχείο α

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

α)

«εθνικός(-ή,-ό)»: έχει την ίδια έννοια με αυτήν του άρθρου 2 παράγραφος στ) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 763/2008, όπου η «επικράτεια» νοείται όπως στον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1059/2003 στην ισχύουσα κατά τον χρόνο αναφοράς έκδοση·

α)

«εθνικός(-ή,-ό)» αναφέρεται στην επικράτεια ενός κράτους μέλους κατά την έννοια του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1059/2003 στην ισχύουσα κατά τον χρόνο αναφοράς έκδοση·

Τροπολογία 8

Πρόταση κανονισμού

Άρθρο 2 — στοιχείο β

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

β)

«περιφερειακός (-ή, -ό)»: έχει την ίδια έννοια με αυτήν του άρθρου 2 παράγραφος ζ) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 763/2008· για τις χώρες που δεν είναι μέλη της Ένωσης, ο όρος αναφέρεται στις στατιστικές περιφέρειες των επιπέδων 1, 2 ή 3 όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των εν λόγω χωρών και της Επιτροπής (Eurostat), σύμφωνα με την ισχύουσα κατά τον χρόνο αναφοράς έκδοση·

β)

«περιφερειακός (-ή, -ό)» σημαίνει επίπεδο NUTS 1, επίπεδο NUTS 2 ή επίπεδο NUTS 3 σύμφωνα με τον κανονισμό (EΚ) αριθ. 1059/2003 σύμφωνα με την ισχύουσα κατά τον χρόνο αναφοράς έκδοση· για τις χώρες που δεν είναι μέλη της Ένωσης, ο όρος αναφέρεται στις στατιστικές περιφέρειες των επιπέδων 1, 2 ή 3 όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των εν λόγω χωρών και της Επιτροπής (Eurostat), σύμφωνα με την ισχύουσα κατά τον χρόνο αναφοράς έκδοση·

Τροπολογία 9

Πρόταση κανονισμού

Άρθρο 2 — στοιχείο γ

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

γ)

«συνήθως διαμένων πληθυσμός»: όλα τα άτομα που έχουν τη συνήθη διαμονή τους σε ένα κράτος μέλος κατά τον χρόνο αναφοράς·

γ)

«συνήθως διαμένων πληθυσμός»: όλα τα άτομα που έχουν τη συνήθη διαμονή τους σε ένα κράτος μέλος της Ένωσης κατά τον χρόνο αναφοράς·

Τροπολογία 10

Πρόταση κανονισμού

Άρθρο 2 — σημείο δ — εισαγωγικό μέρος

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

δ)

«συνήθης διαμονή»: έχει την ίδια σημασία με αυτήν του άρθρου 2 στοιχείο δ) πρώτο εδάφιο του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 763/2008. Ως συνήθως διαμένοντες στην αντίστοιχη γεωγραφική περιοχή πρέπει να θεωρούνται μόνο τα άτομα τα οποία:

δ)

«συνήθης διαμονή» ο τόπος στον οποίο ένα άτομο περνά συνήθως τις καθημερινές ώρες ανάπαυσης, ανεξάρτητα από περιστασιακές απουσίες του. Ως συνήθως διαμένοντες στην αντίστοιχη γεωγραφική περιοχή πρέπει να θεωρούνται μόνο τα άτομα τα οποία:

Τροπολογία 11

Πρόταση κανονισμού

Άρθρο 2 — στοιχείο δ — εδάφιο 1 α (νέο)

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

 

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να αποδειχθεί ότι ισχύουν οι συνθήκες που περιγράφονται στα σημεία i) και ii), ο «συνήθως διαμένων πληθυσμός» μπορεί να υπολογισθεί από το νόμιμο ή δηλωθέντα πληθυσμό κάνοντας χρήση επιστημονικά τεκμηριωμένων μεθόδων στατιστικής εκτίμησης, υπό την εποπτεία της Επιτροπής (Eurostat).

Τροπολογία 12

Πρόταση κανονισμού

Άρθρο 2 — στοιχείο η

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

η)

«επικυρωμένα στοιχεία»: στοιχεία που ικανοποιούν ένα σύνολο ποιοτικών κριτηρίων για την κατάρτιση στατιστικών, συμπεριλαμβανομένων όλων των ελέγχων που έχουν γίνει ως προς την ποιότητα των στοιχείων που προορίζονται για δημοσίευση ή έχουν ήδη δημοσιευτεί.

η)

«επικυρωμένα στοιχεία»: στατιστικά στοιχεία που ικανοποιούν ένα σύνολο ποιοτικών κριτηρίων για την κατάρτιση στατιστικών, περιλαμβανομένων όλων των ελέγχων που έχουν γίνει ως προς την ποιότητα των στοιχείων που προορίζονται για δημοσίευση ή έχουν ήδη δημοσιευτεί.

Τροπολογία 13

Πρόταση κανονισμού

Άρθρο 3 — παράγραφος 1

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

1.   Τα κράτη μέλη παρέχουν στην Επιτροπή (Eurostat) τα στοιχεία για τον πληθυσμό που αναφέρονται στο άρθρο 2 στοιχεία γ) και δ) κατά τον χρόνο αναφοράς. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να αποδειχθεί ότι ισχύουν οι συνθήκες που περιγράφονται στο άρθρο 2 στοιχείο δ) σημείο i) ή ii), τα κράτη μέλη παρέχουν στην Επιτροπή (Eurostat) στοιχεία σχετικά με τον πληθυσμό στον τόπο της νόμιμης ή δηλωθείσας κατοικίας του κατά τον χρόνο αναφοράς· στην περίπτωση αυτή, καταβάλλουν τις δέουσες προσπάθειες για να συνθέσουν στοιχεία που είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον πληθυσμό που αναφέρεται στο άρθρο 2 στοιχεία γ) και δ).

1.   Τα κράτη μέλη παρέχουν στην Επιτροπή (Eurostat) τα στατιστικά στοιχεία για τον πληθυσμό στα οποία παραπέμπει το άρθρο 2 στοιχεία γ) και δ) κατά τον χρόνο αναφοράς. Τα στατιστικά στοιχεία καλύπτουν τις ακόλουθες μεταβλητές:

 

α)

ηλικία·

 

β)

φύλο·

 

γ)

τόπος κατοικίας.

Τροπολογία 14

Πρόταση κανονισμού

Άρθρο 3 — παράγραφος 2

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

2.   Τα κράτη μέλη παρέχουν στην Επιτροπή (Eurostat) τα στοιχεία για τα φυσικά δημογραφικά συμβάντα κατά τον χρόνο αναφοράς, ανεξάρτητα από το μέρος στο οποίο έλαβαν χώρα τα συμβάντα. Τα κράτη μέλη χρησιμοποιούν τον ίδιο ορισμό για τον πληθυσμό και για τα στοιχεία που αναφέρονται στην παράγραφο 1.

2.   Τα κράτη μέλη υποβάλλουν στην Επιτροπή (Eurostat) στοιχεία σχετικά με τα φυσικά δημογραφικά συμβάντα που συνέβησαν κατά την περίοδο αναφοράς. Τα κράτη μέλη χρησιμοποιούν τον ίδιο ορισμό για τον πληθυσμό και για τα στοιχεία που αναφέρονται στην παράγραφο 1. Τα στοιχεία καλύπτουν τις ακόλουθες μεταβλητές:

 

α)

γεννήσεις ζώντων κατά φύλο, μήνα, σειρά γέννησης, ηλικία μητέρας, έτος γέννησης μητέρας, χώρα γέννησης μητέρας, χώρα υπηκοότητας μητέρας και τόπος κατοικίας μητέρας·

 

β)

θάνατοι κατά ηλικία, φύλο, έτος γέννησης, τόπος κατοικίας, χώρα γέννησης, χώρα υπηκοότητας και μήνα.

Τροπολογία 15

Πρόταση κανονισμού

Άρθρο 3 — παράγραφος 3

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

3.   Τα κράτη μέλη χρησιμοποιούν τον ίδιο ορισμό για τον πληθυσμό για όλα τα εθνικά και περιφερειακά επίπεδα που ορίζονται στο άρθρο 2 στοιχεία α) και β).

3.   Τα κράτη μέλη χρησιμοποιούν τον ίδιο ορισμό για τον πληθυσμό για όλα τα επίπεδα, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 2 στοιχεία α) και β).

Τροπολογία 16

Πρόταση κανονισμού

Άρθρο 3 — παράγραφος 3 α (νέα)

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

 

3α.     Όταν τα στατιστικά στοιχεία παρέχονται στο εθνικό επίπεδο από περιφερειακές αρχές, τα κράτη μέλη διαβιβάζουν αυτά τα στοιχεία επίσης στην Επιτροπή (Eurostat), για να καθίσταται δυνατή μια πιο ενδελεχής επισκόπηση της δημογραφικής κατάστασης στην Ένωση.

Τροπολογία 17

Πρόταση κανονισμού

Άρθρο 3 — παράγραφος 4

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

4.    Οι ενιαίοι όροι που αφορούν την κατανομή των στοιχείων που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2, όπως και τη συχνότητα, τις προθεσμίες και τις αναθεωρήσεις των στοιχείων, εγκρίνονται σύμφωνα με τη διαδικασία εξέτασης που αναφέρεται στο άρθρο 9 παράγραφος 2.

4.    Η Επιτροπή εκδίδει εκτελεστικές πράξεις που ορίζουν τους ενιαίους όρους για την κατανομή των στοιχείων που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2, όπως και τη συχνότητα, τις προθεσμίες και τις αναθεωρήσεις των στοιχείων. Οι εν λόγω εκτελεστικές πράξεις εγκρίνονται σύμφωνα με τη διαδικασία εξέτασης που αναφέρεται στο άρθρο 9 παράγραφος 2.

Τροπολογία 18

Πρόταση κανονισμού

Άρθρο 4

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

Για τους σκοπούς της ψηφοφορίας με ειδική πλειοψηφία στο Συμβούλιο, τα κράτη μέλη παρέχουν στην Επιτροπή (Eurostat) τα στοιχεία για τον συνολικό πληθυσμό σε εθνικό επίπεδο κατά τον χρόνο αναφοράς, όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 στοιχείο γ), εντός 8 μηνών από το τέλος του έτους αναφοράς. Για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου, τα κράτη μέλη δεν παρέχουν στοιχεία για τον πληθυσμό στον τόπο της νόμιμης ή δηλωθείσας κατοικίας του κατά τον χρόνο αναφοράς.

Για τους σκοπούς της ψηφοφορίας με ειδική πλειοψηφία στο Συμβούλιο, τα κράτη μέλη παρέχουν στην Επιτροπή (Eurostat) τα στοιχεία για τον συνολικό πληθυσμό σε εθνικό επίπεδο κατά τον χρόνο αναφοράς, όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 στοιχείο γ), εντός 8 μηνών από το τέλος του έτους αναφοράς.

Τροπολογία 19

Πρόταση κανονισμού

Άρθρο 5 — παράγραφος 1

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

1.   Ο χρόνος αναφοράς για τα στοιχεία σχετικά με τον πληθυσμό είναι τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου.

1.   Ο χρόνος αναφοράς για τα στοιχεία σχετικά με τον πληθυσμό είναι το τέλος της περιόδου αναφοράς ( μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου).

Τροπολογία 22

Πρόταση κανονισμού

Άρθρο 8 — παράγραφος 5

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

5.   Τα κράτη μέλη εξασφαλίζουν ότι τα στοιχεία για τον πληθυσμό, όπως απαιτείται από το άρθρο 3 του παρόντος κανονισμού, είναι συνεπή με τα στοιχεία που απαιτούνται βάσει του άρθρου 3 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 862/2007.

5.   Τα κράτη μέλη εξασφαλίζουν ότι τα στοιχεία για τον πληθυσμό, όπως απαιτείται από το άρθρο 3 του παρόντος κανονισμού, είναι συνεπή με τα στοιχεία που απαιτούνται βάσει του άρθρου 3 παράγραφος 1 στοιχείο γ) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 862/2007.

Τροπολογία 23

Πρόταση κανονισμού

Άρθρο 9 α (νέο)

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Τροπολογία

 

Άρθρο 9α

 

Ρήτρα επανεξέτασης

 

Η Επιτροπή υποβάλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο έκθεση σχετικά με τη λειτουργία του παρόντος κανονισμού το αργότερο εντός τριών ετών μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2018, και στη συνέχεια ανά πενταετία. Στην έκθεση αυτή, η Επιτροπή αξιολογεί την ποιότητα των στοιχείων που διαβιβάζονται από τα κράτη μέλη και τον αντίκτυπο στους ειδικούς σκοπούς που αναφέρονται στο άρθρο 4. Εφόσον αρμόζει, η έκθεση συνοδεύεται από προτάσεις σχεδιασμένες να βελτιώσουν περαιτέρω τη λειτουργία του παρόντος κανονισμού.


(1)  Το θέμα αναπέμφθηκε στην αρμόδια επιτροπή προς επανεξέταση, σύμφωνα με το άρθρο 57 παράγραφος 2 δεύτερο εδάφιο του Κανονισμού (Α7-0050/2013).