19.2.2010   

EL

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 44/16


ΑΠΌΦΑΣΗ 2010/96/ΚΕΠΠΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ

της 15ης Φεβρουαρίου 2010

για μια στρατιωτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συμβάλει στην εκπαίδευση των σομαλικών δυνάμεων ασφαλείας

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,

Έχοντας υπόψη:

τη συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως τα άρθρα 28 και 43 παράγραφος 2,

την πρόταση της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφαλείας (YE),

Εκτιμώντας τα ακόλουθα:

(1)

Με την απόφαση 1872 (2009) για την κατάσταση στη Σομαλία, που εκδόθηκε στις 26 Μαΐου 2009, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΗΕ) τόνιζε τη σπουδαιότητα της ανασυγκρότησης, της εκπαίδευσης, του εξοπλισμού και της διατήρησης των σομαλικών δυνάμεων ασφαλείας και προέτρεπε τα κράτη μέλη και τους περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς να παράσχουν τεχνική βοήθεια για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των σομαλικών δυνάμεων ασφαλείας, ενώ με την απόφαση 1897 (2009), που εκδόθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2009, το ΣΑΗΕ υπενθύμιζε τις προηγούμενες αποφάσεις του και επιβεβαίωνε τον σεβασμό του για την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα, την πολιτική ανεξαρτησία και την ενότητα της Σομαλίας.

(2)

Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματά του της 27ης Ιουλίου 2009, το Συμβούλιο αποφάσισε να εντείνει την εμπλοκή του για την προαγωγή της ειρήνης και της ανάπτυξης στη Σομαλία. Προς τούτο, το Συμβούλιο μελέτησε τις δυνατότητες συμβολής της ΕΕ στις διεθνείς προσπάθειες, μεταξύ άλλων στον τομέα της ασφάλειας.

(3)

Στα συμπεράσματά του της 17ης Νοεμβρίου 2009, το Συμβούλιο δήλωνε ότι θα πρέπει να εξετασθεί η δυνατότητα περαιτέρω στήριξης της ΕΕ προς τον σομαλικό τομέα της ασφάλειας στο πλαίσιο γενικής προσέγγισης της ΕΕ όσον αφορά την κατάσταση στη Σομαλία, και ότι η υποστήριξη αυτή θα πρέπει να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο και συνεκτικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει στενή συνεργασία και συντονισμό της ΕΕ με την Αφρικανική Ένωση (ΑΕ), τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους συναφείς εταίρους, ιδίως δε με τις ΗΠΑ. Σε συνάρτηση με την ΑΕ, το Συμβούλιο εξάλλου υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου της αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (AMISOM.)

(4)

Στις 17 Νοεμβρίου 2009, το Συμβούλιο ενέκρινε έννοια διαχείρισης κρίσεων για μια πιθανή ευρωπαϊκή αποστολή ασφάλειας και άμυνας που θα συμβάλει στην εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας της μεταβατικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης (ΜΟΚ) και ζήτησε τη διεξαγωγή περαιτέρω εργασιών σχεδιασμού. Εν συνεχεία, η επιτροπή πολιτικής και ασφάλειας (ΕΠΑ) διόρισε μια αρχή σχεδιασμού.

(5)

Με επιστολές της 18ης Νοεμβρίου 2009 και της 23ης Ιανουαρίου 2010, η σομαλική μεταβατική ομοσπονδιακή κυβέρνηση (ΜΟΚ) δήλωσε ότι εκτιμά και αναγνωρίζει τις προσπάθειες της ΕΕ για τον συντονισμό της εκπαίδευσης των σομαλικών δυνάμεων ασφαλείας και διαβεβαίωσε την ΕΕ ότι είναι αποφασισμένη να αναλάβει τις ευθύνες της για τη στρατολογία, την εκπαίδευση και τη συντήρηση των επιστράτων. Τόνισε επίσης την προσήλωσή της σε μια ευρύτερη πολιτική ασφαλείας στην περιοχή.

(6)

Με επιστολή της 30ής Νοεμβρίου 2009, ο αναπληρωτής ειδικός εντεταλμένος της ΑΕ για τη Σομαλία επικρότησε εξ ονόματος της Επιτροπής Αφρικανικής Ένωσης τον θετικό προβληματισμό της ΕΕ όσον αφορά την εκπαίδευση μιας σομαλικής δύναμης άνω των 2 000 ανδρών.

(7)

Στις 8 Δεκεμβρίου 2009, το Συμβούλιο έκανε μια στρατιωτική στρατηγική επιλογή για μια πιθανή στρατιωτική αποστολή της ΕΕ.

(8)

Στην έκθεσή του προς το ΣΑΗΕ, της 31ης Δεκεμβρίου 2009, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρθηκε στην έννοια διαχείρισης κρίσεων όσον αφορά πιθανή αποστολή Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφαλείας και Άμυνας προς στήριξη της εκπαίδευσης των δυνάμεων ασφαλείας της Σομαλίας και τόνισε ότι όταν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή της εκπαίδευσης, οι ενωσιακοί εκπαιδευτές αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν τα εναρμονισμένα και εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

(9)

Με επιστολή της 5ης Ιανουαρίου 2010, ο υπουργός Άμυνας της Ουγκάντας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προβλεπόμενη αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς στήριξη του σομαλικού τομέα ασφαλείας και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική προσπάθεια των σομαλικών δυνάμεων ασφαλείας στην Ουγκάντα για περίοδο τουλάχιστον ενός έτους.

(10)

Στις 20 Ιανουαρίου 2010 η ΕΕ υπέβαλε προσφορά στη ΜΟΚ να συμβάλει στην εκπαίδευση των σομαλικών δυνάμεων ασφαλείας.

(11)

Στα συμπεράσματά του της 25ης Ιανουαρίου 2010, το Συμβούλιο συμφώνησε να συγκροτήσει μια στρατιωτική αποστολή ΕΕ για να συμβάλει στην εκπαίδευση σομαλικών δυνάμεων ασφαλείας στην Ουγκάντα, όπου ήδη εκπαιδεύονται σομαλικές δυνάμεις ασφαλείας, πράγμα που θα διευκολύνει και τον συντονισμό της ενωσιακής δράσης με εκείνη της AMISOM. Το Συμβούλιο συμφώνησε ακόμη να ξεκινήσει η στρατιωτική αποστολή ΕΕ με την επόμενη σειρά εκπαιδευτέων, που προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2010, και να διεξαχθεί σε στενό συντονισμό με εταίρους όπως η μεταβατική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η Ουγκάντα, η Αφρικανική Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη και οι ΗΠΑ. Το Συμβούλιο αναγνώρισε την ανάγκη να πραγματοποιηθεί αυτή η εκπαίδευση ως μέρος μιας ευρύτερης διεθνούς προσπάθειας που να συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων την προκαταρκτική διαλογή των εκπαιδευτέων, την παρακολούθηση και καθοδήγηση των δυνάμεων μετά την επιστροφή τους στο Μογκαντίσιο και τη χρηματοδότηση και πληρωμή των μισθών των στρατιωτών.

(12)

Η ΕΠΑ θα πρέπει να ασκεί, υπό την ευθύνη του Συμβουλίου και της Ύπατης Εκπροσώπου, τον πολιτικό έλεγχο επί της στρατιωτικής αποστολής της ΕΕ, να της παρέχει στρατηγική καθοδήγηση και να λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις σύμφωνα με το τρίτο εδάφιο του άρθρου 38 της συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (συνθήκη ΕΕ).

(13)

Θα πρέπει να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για τη σύναψη διεθνών συμφωνιών σχετικά με τη συμμετοχή τρίτων κρατών σε ενωσιακές αποστολές και σχετικά με το καθεστώς των ενωσιακών μονάδων και προσωπικού.

(14)

Οι επιχειρησιακές δαπάνες που προκύπτουν από την παρούσα απόφαση, οι οποίες έχουν στρατιωτικές συνέπειες ή συνέπειες στον τομέα της άμυνας, θα πρέπει να βαρύνουν τα κράτη μέλη, δυνάμει του άρθρου 41 παράγραφος 2 της συνθήκης ΕΕ και σύμφωνα με την απόφαση 2008/975/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου, της 18ης Δεκεμβρίου 2008, για τη δημιουργία μηχανισμού διαχείρισης της χρηματοδότησης των κοινών εξόδων των επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν στρατιωτικές συνέπειες ή συνέπειες στον τομέα της άμυνας (Αθηνά) (1) (εφεξής «ΑΘΗΝΑ»).

(15)

Σύμφωνα με το άρθρο 28 παράγραφος 1 της συνθήκης ΕΕ οι αποφάσεις του Συμβουλίου πρέπει να ορίζουν τα μέσα που διατίθενται στην Ένωση. Το ποσό δημοσιονομικής αναφοράς, για ένα δωδεκάμηνο, για τα κοινά έξοδα της στρατιωτικής αποστολής της ΕΕ, συνιστά την καλύτερη τρέχουσα εκτίμηση και δεν προδικάζει τα τελικά αριθμητικά στοιχεία που θα περιληφθούν σε προϋπολογισμό που θα πρέπει να εγκριθεί σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζονται στην ΑΘΗΝΑ.

(16)

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του πρωτοκόλλου σχετικά με τη θέση της Δανίας που είναι προσαρτημένο στη συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Δανία δεν συμμετέχει στην κατάρτιση και την εφαρμογή αποφάσεων και δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν συνέπειες στον τομέα της άμυνας. Η Δανία δεν συμμετέχει στη χρηματοδότηση της αποστολής,

ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ:

Άρθρο 1

Αποστολή

1.   Η Ευρωπαϊκή Ένωση διεξάγει στρατιωτική εκπαιδευτική αποστολή, εφεξής αποκαλούμενη «EUTM Somalia», προκειμένου να συμβάλει στην ενίσχυση της ΜΟΚ της Σομαλίας ως λειτουργούσας κυβέρνησης που υπηρετεί τους Σομαλούς πολίτες. Ειδικότερα, η στρατιωτική αποστολή της ΕΕ έχει ως στόχο να συμβάλει σε μια συνολική και βιώσιμη προοπτική για την ανάπτυξη του σομαλικού τομέα ασφαλείας, με την ενίσχυση των σομαλικών δυνάμεων ασφαλείας μέσω της παροχής ειδικής στρατιωτικής εκπαίδευσης και της υποστήριξης της εκπαίδευσης που παρέχει η Ουγκάντα, προς 2 000 Σομαλούς νεοσυλλέκτους μέχρι και του επιπέδου διμοιρίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάλληλης σπονδυλωτής και εξειδικευμένης εκπαίδευσης για αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Η στρατιωτική αποστολή της ΕΕ θα ενεργεί σε στενή συνεργασία και συντονισμό με τους άλλους παράγοντες της διεθνούς κοινότητας, ιδίως δε τα Ηνωμένα Έθνη, την αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (AMISOM) και τις ΗΠΑ.

2.   Η σχετική στρατιωτική εκπαίδευση της ΕΕ θα διεξαχθεί κυρίως στην Ουγκάντα, σύμφωνα με τον πολιτικό στόχο της αποστολής της ΕΕ να συμβάλει στην εκπαίδευση των σομαλικών δυνάμεων ασφαλείας, όπως ορίζεται στο «σχέδιο διαχείρισης κρίσεων» που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο στις 17 Νοεμβρίου 2009. Ένα στοιχείο της στρατιωτικής αποστολής ΕΕ θα έχει επίσης ως βάση το Ναϊρόμπι.

Άρθρο 2

Διορισμός του διοικητή της ΕΕ

1.   Ο συνταγματάρχης Ricardo GONZÁLEZ ELUL διορίζεται διοικητής της αποστολής της ΕΕ.

2.   Ο διοικητής της αποστολής της ΕΕ αναλαμβάνει τα καθήκοντα διοικητή επιχειρήσεων και διοικητή δυνάμεων ΕΕ.

Άρθρο 3

Ορισμός του στρατηγείου της ΕΕ

Το στρατηγείο της αποστολής ΕΕ εδρεύει στην Ουγκάντα. Περιλαμβάνει γραφείο συνδέσμου στο Ναϊρόμπι και μονάδα στήριξης στις Βρυξέλλες. Εκτελεί καθήκοντα αφενός επιχειρησιακού στρατηγείου και αφετέρου στρατηγείου δυνάμεων.

Άρθρο 4

Σχεδιασμός και δρομολόγηση της αποστολής

Η απόφαση για τη δρομολόγηση της στρατιωτικής αποστολής της ΕΕ εκδίδεται από το Συμβούλιο ύστερα από έγκριση του σχεδίου αποστολής.

Άρθρο 5

Πολιτικός έλεγχος και στρατηγική διεύθυνση

1.   Υπό την ευθύνη του Συμβουλίου και της Ύπατης Εκπροσώπου της Ένωσης για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφαλείας (εφεξής «ΥΕ»), η επιτροπή πολιτικής και ασφάλειας (εφεξής «ΕΠΑ») ασκεί τον πολιτικό έλεγχο και τη στρατηγική διεύθυνση της στρατιωτικής αποστολής της ΕΕ. Το Συμβούλιο εξουσιοδοτεί διά της παρούσας την ΕΠΑ να λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις σύμφωνα με το άρθρο 38 της ΣΕΕ. Η εξουσιοδότηση αυτή περιλαμβάνει τις εξουσίες τροποποίησης των εγγράφων σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων του σχεδίου αποστολής και της αλυσίδας διοίκησης. Περιλαμβάνει επίσης τις εξουσίες λήψης αποφάσεων για τον διορισμό του διοικητή αποστολής ΕΕ. Οι εξουσίες λήψης αποφάσεων όσον αφορά τους στόχους και τον τερματισμό της στρατιωτικής αποστολής της ΕΕ εξακολουθούν να εμπίπτουν στο Συμβούλιο

2.   Η ΕΠΑ καλείται να υποβάλλει έκθεση στο Συμβούλιο σε τακτά διαστήματα.

3.   Στην ΕΠΑ υποβάλλονται εκθέσεις από τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ (EUMC) όσον αφορά τη διεξαγωγή της στρατιωτικής αποστολής της ΕΕ, σε τακτά διαστήματα. Η ΕΠΑ μπορεί να καλεί τον διοικητή αποστολής ΕΕ στις συνεδριάσεις της, ανάλογα με την περίπτωση.

Άρθρο 6

Στρατιωτική διεύθυνση

1.   Η EUMC παρακολουθεί την ορθή εκτέλεση της στρατιωτικής αποστολής της ΕΕ η οποία διεξάγεται υπό την ευθύνη του διοικητή αποστολής ΕΕ.

2.   Η EUMC λαμβάνει εκθέσεις από τον διοικητή αποστολής σε τακτά διαστήματα. Μπορεί να καλεί τον διοικητή αποστολής στις συνεδριάσεις της σε τακτά διαστήματα.

3.   Ο πρόεδρος της EUMC ενεργεί ως πρωταρχικό σημείο επαφής με τον διοικητή.

Άρθρο 7

Εφαρμογή και συνέπεια της ενωσιακής ανταπόκρισης

1.   Η ΥΕ μεριμνά για την εφαρμογή της παρούσας απόφασης και επίσης μεριμνά για τη συνέπειά της προς την εξωτερική δράση της ΕΕ στο σύνολό της και με τα αναπτυξιακά προγράμματα της ΕΕ.

2.   Ο διοικητής αποστολής ΕΕ επικουρεί την ΥΕ όσον αφορά την εφαρμογή της παρούσας απόφασης.

Άρθρο 8

Συμμετοχή τρίτων κρατών

1.   Με την επιφύλαξη της αυτονομίας της ΕΕ όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων ή του ενιαίου θεσμικού πλαισίου, και σύμφωνα με τις σχετικές κατευθυντήριες γραμμές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μπορεί να καλούνται τρίτα κράτη να συμμετάσχουν στην αποστολή.

2.   Το Συμβούλιο εξουσιοδοτεί την ΕΠΑ να καλεί τρίτα κράτη να παρέχουν συνεισφορές και να λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις όσον αφορά την αποδοχή των προτεινόμενων συνεισφορών, κατόπιν σύστασης του διοικητή αποστολής ΕΕ και της EUMC.

3.   Οι διεξοδικές λεπτομέρειες για τη συμμετοχή τρίτων κρατών αποτελούν αντικείμενο συμφωνιών οι οποίες συνάπτονται δυνάμει του άρθρου 37 της ΣΕΕ και σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 218 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όποτε η ΕΕ και ένα τρίτο κράτος συνάπτουν συμφωνία για τη θέσπιση πλαισίου για τη συμμετοχή του τρίτου κράτους στις ενωσιακές αποστολές διαχείρισης κρίσεων, οι διατάξεις της συμφωνίας αυτής εφαρμόζονται στο πλαίσιο της εν λόγω αποστολής.

4.   Τα τρίτα κράτη που προβαίνουν σε σημαντικές στρατιωτικές συνεισφορές στη στρατιωτική αποστολή της ΕΕ έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τα κράτη μέλη που λαμβάνουν μέρος στην αποστολή, όσον αφορά την καθημερινή διαχείριση της αποστολής.

5.   Το Συμβούλιο εξουσιοδοτεί την ΕΠΑ να λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις για τη σύσταση επιτροπής χορηγών, σε περίπτωση που τρίτα κράτη παρέχουν σημαντικές στρατιωτικές συνεισφορές.

Άρθρο 9

Καθεστώς του προσωπικού υπό την ηγεσία της ΕΕ

Το καθεστώς του υπό την ηγεσία της ΕΕ προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των προνομίων, των ασυλιών και των περαιτέρω απαιτούμενων εγγυήσεων για την ολοκλήρωση και την απρόσκοπτη λειτουργία της αποστολής του μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συμφωνίας που θα συναφθεί δυνάμει του άρθρου 37 της συνθήκης ΕΈ και σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 218 παράγραφος 3 της συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ.

Άρθρο 10

Χρηματοδοτικές ρυθμίσεις

1.   Ο μηχανισμός ΑΘΗΝΑ διαχειρίζεται τις κοινές δαπάνες της στρατιωτικής αποστολής της ΕΕ σύμφωνα με την απόφαση 2008/975/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου, της 18ης Δεκεμβρίου 2008, για τη δημιουργία μηχανισμού διαχείρισης της χρηματοδότησης των κοινών εξόδων των επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν στρατιωτικές συνέπειες ή συνέπειες στον τομέα της άμυνας (Αθηνά) (2) («ΑΘΗΝΑ»).

2.   Το ποσό δημοσιονομικής αναφοράς για τις κοινές δαπάνες της στρατιωτικής αποστολής της ΕΕ ορίζεται σε 4,8 εκατ. ευρώ. Το ποσοστό του ποσού αναφοράς κατά το άρθρο 32 παράγραφος 3 της απόφασης ΑΘΗΝΑ είναι 60 %.

Άρθρο 11

Γνωστοποίηση πληροφοριών σε τρίτους

1.   Η ΥΕ εξουσιοδοτείται να γνωστοποιεί στον ΟΗΕ, την Αφρικανική Ένωση, την AMISOM και σε άλλους τρίτους που ενέχονται στην παρούσα απόφαση διαβαθμισμένες πληροφορίες και έγγραφα της ΕΕ που συντάσσονται για τους σκοπούς της στρατιωτικής αποστολής της ΕΕ μέχρι το οικείο επίπεδο ασφαλείας και σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας του Συμβουλίου (3).

2.   Η ΥΕ εξουσιοδοτείται να γνωστοποιεί στον ΟΗΕ, την Αφρικανική Ένωση, την AMISOM και σε άλλους τρίτους που ενέχονται στην παρούσα απόφαση μη διαβαθμισμένα έγγραφα της ΕΕ που αφορούν τις συζητήσεις του Συμβουλίου σχετικά με την αποστολή EE, τα οποία καλύπτονται από την υποχρέωση επαγγελματικού απορρήτου σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 του εσωτερικού κανονισμού του Συμβουλίου (4).

Άρθρο 12

Έναρξη ισχύος και τερματισμός

1.   Η παρούσα απόφαση αρχίζει να ισχύει από την ημέρα της έκδοσής της.

2.   Η στρατιωτική αποστολή της ΕΕ θα τερματιστεί το 2011 έπειτα από δύο διαδοχικές εξάμηνες εκπαιδευτικές περιόδους.

3.   Η παρούσα απόφαση καταργείται την ημερομηνία κλεισίματος του στρατηγείου της ΕΕ, του γραφείου συνδέσμου στο Ναϊρόμπι και της μονάδας στήριξης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν εγκριθεί για τον τερματισμό της στρατιωτικής αποστολής της ΕΕ, και με την επιφύλαξη των διαδικασιών σχετικά με τον λογιστικό έλεγχο και την απόδοση των λογαριασμών της στρατιωτικής αποστολής ΕΕ, ως ορίζονται στην ΑΘΗΝΑ.

Άρθρο 13

Δημοσίευση

1.   Η παρούσα απόφαση δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2.   Οι αποφάσεις της ΕΠΑ σχετικά με τον διορισμό του διοικητή αποστολής ΕΕ, καθώς και οι αποφάσεις της ΕΠΑ σχετικά με την αποδοχή των συνεισφορών τρίτων κρατών και τη σύσταση επιτροπής χορηγών θα δημοσιευθούν επίσης στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βρυξέλλες, 15 Φεβρουαρίου 2010.

Για το Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Á. GABILONDO


(1)  ΕΕ L 345 της 23.12.2008, σ. 96.

(2)  ΕΕ L 345 της 23.12.2008, σ. 96.

(3)  Απόφαση 2001/264/ΕΚ του Συμβουλίου, της 19ης Μαρτίου 2001, για την έγκριση του κανονισμού ασφαλείας του Συμβουλίου (ΕΕ L 101 της 11.4.2001, σ. 1).

(4)  Απόφαση 2009/937/EE του Συμβουλίου, της 1ης Δεκεμβρίου 2009, για την έγκριση του εσωτερικού κανονισμού του Συμβουλίου (ΕΕ L 325 της 11.12.2009, σ. 35).