32003D1151

Απόφαση αριθ. 1151/2003/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 16ης Ιουνίου 2003, για την τροποποίηση της απόφασης αριθ. 276/1999/EΚ για ένα πολυετές κοινοτικό πρόγραμμα δράσης για την προώθηση της ασφαλέστερης χρήσης του Διαδικτύου μέσω της καταπολέμησης του παράνομου και βλαβερού περιεχομένου στα παγκόσμια δίκτυα

Επίσημη Εφημερίδα αριθ. L 162 της 01/07/2003 σ. 0001 - 0004


Απόφαση αριθ. 1151/2003/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

της 16ης Ιουνίου 2003

για την τροποποίηση της απόφασης αριθ. 276/1999/EΚ για ένα πολυετές κοινοτικό πρόγραμμα δράσης για την προώθηση της ασφαλέστερης χρήσης του Διαδικτύου μέσω της καταπολέμησης του παράνομου και βλαβερού περιεχομένου στα παγκόσμια δίκτυα

TΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,

Έχοντας υπόψη:

τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, και ιδίως το άρθρο 153 παράγραφος 2,

την πρόταση της Επιτροπής(1),

τη γνώμη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής(2),

τη γνώμη της Επιτροπής των Περιφερειών(3),

Ενεργώντας σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 251 της συνθήκης(4),

Εκτιμώντας τα ακόλουθα:

(1) Η απόφαση αριθ. 276/1999/EΚ(5) είχε εγκριθεί για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.

(2) Όπως οριζόταν στο άρθρο 6 παράγραφος 4 της απόφασης αριθ. 276/1999/EΚ, η Επιτροπή υπέβαλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών έκθεση αξιολόγησης σχετικά με τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στο τέλος των δύο ετών υλοποίησης των γραμμών δράσης του παραρτήματος I της απόφασης.

(3) Tα πορίσματα της αξιολόγησης αποτέλεσαν μέρος του βασικού υλικού τεκμηρίωσης για ένα εργαστήριο που διοργανώθηκε με θέμα την ασφαλέστερη χρήση των νέων μορφών τεχνολογίας επιγραμμικής σύνδεσης, κατά τη διάρκεια του οποίου εξέχοντες εμπειρογνώμονες στον τομέα αυτό εξέτασαν την πιθανή μελλοντική εξέλιξη των ζητημάτων που αποτελούσαν αντικείμενο του προγράμματος δράσης, το οποίο καθορίζεται στην απόφαση αριθ. 276/1999/EΚ (στο εξής "πρόγραμμα δράσης") και υπέβαλαν συστάσεις στην Επιτροπή.

(4) Οι νέες μορφές τεχνολογίας επιγραμμικής σύνδεσης, οι νέοι χρήστες και οι νέες μορφές χρήσης δημιουργούν νέους κινδύνους και οξύνουν τους υφιστάμενους, προσφέροντας ταυτόχρονα πληθώρα νέων ευκαιριών.

(5) Είναι πασιφανής η ανάγκη συντονισμού των ενεργειών, τόσο σε εθνική όσο και σε ευρωπαϊκή κλίμακα, στον τομέα της ασφαλέστερης χρήσης του Διαδικτύου. Πρέπει να επικρατήσει μεγάλος βαθμός αποκέντρωσης, με τη χρήση των δικτύων εθνικών κομβικών σημείων. Θα πρέπει να ενθαρρυνθεί η σύμπραξη όλων των αρμόδιων φορέων, και ιδίως μεγαλύτερου αριθμού φορέων παροχής περιεχομένου από τους διάφορους τομείς. Η Επιτροπή θα πρέπει να διαδραματίσει διευκολυντικό ρόλο και να συμβάλει στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια συνεργασία. Θα πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ της Κοινότητας και των υποψήφιων και εντασσόμενων χωρών.

(6) Απαιτείται περισσότερος χρόνος για τις δράσεις που θα εφαρμοσθούν με σκοπό την ενίσχυση της δικτύωσης, την επίτευξη των στόχων του προγράμματος δράσης και το συνυπολογισμό των νέων μορφών τεχνολογίας επιγραμμικής σύνδεσης.

(7) Κατά συνέπεια, θα πρέπει να τροποποιηθεί αναλόγως το δημοσιονομικό πλαίσιο που αποτελεί βασικό σημείο αναφοράς της αρμόδιας για τον προϋπολογισμό αρχής κατά τη διάρκεια της ετήσιας διαδικασίας κατάρτισης του προϋπολογισμού.

(8) Θα πρέπει να ζητηθεί από την Επιτροπή να υποβάλει δεύτερη έκθεση για τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν κατά την υλοποίηση των γραμμών δράσης έπειτα από τέσσερα έτη, καθώς και τελική έκθεση στο τέλος του προγράμματος δράσης.

(9) Ο πίνακας των υποψήφιων και εντασσομένων χωρών που δύνανται να συμμετάσχουν θα πρέπει να τροποποιηθεί, με την προσθήκη της Μάλτας και της Τουρκίας.

(10) Η εφαρμογή του προγράμματος δράσης θα πρέπει να παραταθεί για μια ακόμα διετία, η οποία θα πρέπει να θεωρείται ως δεύτερη φάση. Για να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη δεύτερη φάση, οι γραμμές δράσης θα πρέπει να τροποποιηθούν με βάση την πείρα και τα πορίσματα της έκθεσης αξιολόγησης.

(11) Κατά συνέπεια, η απόφαση αριθ. 276/1999/EΚ θα πρέπει να τροποποιηθεί αναλόγως,

ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ:

Άρθρο 1

Η απόφαση αριθ. 276/1999/EΚ τροποποιείται ως εξής:

1. Ο τίτλος διατυπώνεται ως εξής:

"Απόφαση αριθ. 276/1999/EΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Ιανουαρίου 1999, για τη θέσπιση πολυετούς κοινοτικού προγράμματος δράσης για την προώθηση της ασφαλέστερης χρήσης του Διαδικτύου και των νέων μορφών τεχνολογίας επιγραμμικής σύνδεσης μέσω της καταπολέμησης του παράνομου και βλαβερού περιεχομένου κυρίως στον τομέα της προστασίας των παιδιών και των ανηλίκων."

2. Στο άρθρο 1, η παράγραφος 2 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:

"2. Tο πρόγραμμα δράσης καλύπτει χρονική περίοδο έξι ετών από την 1η Ιανουαρίου 1999 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2004."

3. Στο άρθρο 1, η παράγραφος 3 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:

"3. Tο δημοσιονομικό πλαίσιο για την εφαρμογή του προγράμματος δράσης για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 1999 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2004 καθορίζεται σε 38,3 εκατομμύρια ευρώ.

Τις ετήσιες πιστώσεις εγκρίνει η αρχή επί του προϋπολογισμού εντός των ορίων των δημοσιονομικών προοπτικών.

Το παράρτημα ΙΙ περιέχει ενδεικτική κατανομή των δαπανών."

4. Στο άρθρο 3, η πρώτη περίπτωση αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:

"- προώθηση της αυτορρύθμισης της βιομηχανίας και των συστημάτων παρακολούθησης περιεχομένου (παραδείγματος χάριν, περιεχομένου όπως η παιδική πορνογραφία ή περιεχομένου από το οποίο πιθανώς θα προκύψει σωματική ή ψυχική βλάβη ή περιεχομένου το οποίο υποδαυλίζει το μίσος βάσει της φυλής, του φύλου, της θρησκείας, της εθνικότητας ή της εθνοτικής καταγωγής),"

5. Στο άρθρο 6, η παράγραφος 4 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:

"4. Στο τέλος της διετίας, στο τέλος της τετραετίας και κατά τη λήξη του προγράμματος δράσης η Επιτροπή καταρτίζει έκθεση αξιολόγησης σχετικά με τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν κατά την υλοποίηση του προγράμματος δράσης και την υποβάλλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών αφού την εξετάσει η επιτροπή που αναφέρεται στο άρθρο 5. Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, η Επιτροπή μπορεί να υποβάλλει προτάσεις για την αναπροσαρμογή του προσανατολισμού του προγράμματος δράσης."

6. Στο άρθρο 7, η παράγραφος 1 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:

"1. Η συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα δράσης μπορεί να συμπεριλάβει τα κράτη της ΕΖΕΣ που είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) σύμφωνα με τις διατάξεις της συμφωνίας του ΕΟΧ."

7. Στο άρθρο 7, η παράγραφος 2 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:

"2. Στο πρόγραμμα δράσης μπορούν να συμμετέχουν υποψήφιες και εντασσόμενες χώρες υπό τους ακόλουθους όρους:

α) οι χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης (ΧΚΑΕ), βάσει των όρων που καθορίζονται στις ευρωπαϊκές συμφωνίες, στα πρόσθετα πρωτόκολλά τους και στις αποφάσεις των αντίστοιχων συμβουλίων σύνδεσης·

β) η Κύπρος, η Mάλτα και η Tουρκία, σύμφωνα με τους όρους των διμερών συμφωνιών οι οποίες πρόκειται να συναφθούν."

8. Το παράρτημα I τροποποιείται σύμφωνα με το παράρτημα I της παρούσας απόφασης.

9. Το παράρτημα II αντικαθίσταται από το παράρτημα II της παρούσας απόφασης.

Άρθρο 2

Η παρούσα απόφαση απευθύνεται στα κράτη μέλη.

Λουξεμβούργο, 16 Ιουνίου 2003.

Για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Πρόεδρος

P. Cox

Για το Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Γ. Παπανδρέου

(1) ΕΕ C 203 Ε της 27.8.2002, σ. 6.

(2) ΕΕ C 61 της 14.3.2003, σ. 32.

(3) ΕΕ C 73 της 26.3.2003, σ. 34.

(4) Γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 11ης Μαρτίου 2003 (δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα) και απόφαση του Συμβουλίου της 26ης Μαΐου 2003.

(5) ΕΕ L 33 της 6.2.1999, σ. 1.

ΠAΡΑΡΤΗΜΑ I

Το παράρτημα I της απόφασης αριθ. 276/1999/EΚ τροποποιείται ως εξής:

1. Στον τίτλο "Γραμμές δράσης", δεύτερο εδάφιο, η τέταρτη περίπτωση διατυπώνεται ως εξής:

"- ενίσχυση της συνεργασίας και της ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως με τις υποψήφιες και εντασσόμενες χώρες."

2. Στον τίτλο "Γραμμές δράσης", προστίθεται το ακόλουθο τρίτο και τέταρτο εδάφιο:

"Έπειτα από την αρχική φάση, η οποία καλύπτει την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 1999 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2002, θα οργανωθεί η δεύτερη φάση κατά τη χρονική περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2003 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2004. Η φάση αυτή θα στηριχθεί στις εργασίες για την επίτευξη των στόχων των τεσσάρων γραμμών δράσης της αρχικής φάσης, προβαίνοντας ταυτόχρονα στις απαιτούμενες προσαρμογές για να ληφθούν υπόψη η κτηθείσα πείρα και ο αντίκτυπος των νέων μορφών τεχνολογίας, καθώς και η σύγκλισή τους και για να διασφαλιστεί η συνοχή με άλλα κοινοτικά προγράμματα.

Ειδικότερα:

i) η κάλυψη της ασφαλέστερης χρήσης θα επεκταθεί, κυρίως με σκοπό τη βελτίωση της προστασίας των παιδιών και των ανηλίκων, στις νέες μορφές τεχνολογίας επιγραμμικής σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένων των μορφών περιεχομένου κινητής μορφής και ευρέος φάσματος, των παιχνιδιών επιγραμμικής σύνδεσης, της μεταβίβασης αρχείων σε ομότιμη βάση, των μηνυμάτων κειμένου και διευρυμένης μορφής και όλων των μορφών επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο, όπως οι χώροι συνομιλίας και τα στιγμιαία μηνύματα·

ii) θα ληφθούν ενισχυμένα μέτρα για να εξασφαλισθεί, κυρίως στον τομέα της προστασίας των παιδιών και των ανηλίκων, η κάλυψη χώρων με παράνομο και βλαβερό περιεχόμενο και συμπεριφοράς που προκαλεί ανησυχία, με έμφαση στα εγκλήματα κατά των παιδιών, όπως η παιδική πορνογραφία και η εμπορία παιδιών, και στις εκδηλώσεις ρατσισμού και βίας·

iii) θα ενθαρρυνθεί ενεργέστερη σύμπραξη της βιομηχανίας δημιουργίας περιεχομένου και μαζικών μέσων και θα διευρυνθεί η συνεργασία με οργανισμούς που έχουν κυβερνητική υποστήριξη, οι οποίοι ασκούν δραστηριότητες στον τομέα αυτό·

iv) θα ενθαρρυνθεί η ευρεία δικτύωση μεταξύ όσων συμμετέχουν σε έργα των διαφόρων γραμμών δράσης και ιδίως στους τομείς των ανοικτών γραμμών επικοινωνίας, της διαβάθμισης του περιεχομένου, της αυτορρύθμισης και της ευαισθητοποίησης·

v) θα ληφθούν μέτρα για τη σύμπραξη των υποψήφιων και εντασσομένων χωρών στις διεξαγόμενες δραστηριότητες και για την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, καθώς και για τη σύσφιγξη των δεσμών και την ενθάρρυνση της συνεργασίας σε παρόμοιες δραστηριότητες με τρίτες χώρες, κυρίως χώρες όπου φιλοξενείται ή παράγεται παράνομο περιεχόμενο, και διεθνείς οργανισμούς."

3. Στο σημείο 1.1, προστίθεται το ακόλουθο έκτο εδάφιο:

"Κατά τη δεύτερη φάση θα επιδιωχθούν η συμπλήρωση της κάλυψης του δικτύου στα κράτη μέλη και η περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας του δικτύου, η στενή συνεργασία με δράσεις ευαισθητοποίησης για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο, ιδίως ώστε να αυξηθεί η ενημέρωση του κοινού για τις ανοικτές γραμμές επικοινωνίας, η παροχή πρακτικής βοήθειας στις υποψήφιες και εντασσόμενες χώρες που επιθυμούν να δημιουργήσουν ανοικτές γραμμές επικοινωνίας, η προσαρμογή των κατευθυντήριων γραμμών βέλτιστων πρακτικών στη νέα τεχνολογία και η επέκταση των συνδέσεων με εξωευρωπαϊκές γραμμές ανοικτής επικοινωνίας."

4. Στο σημείο 1.2, προστίθεται το ακόλουθο τέταρτο εδάφιο:

"Κατά τη δεύτερη φάση θα παρέχονται περαιτέρω συμβουλές και υποστήριξη για την εξασφάλιση της συνεργασίας σε κοινοτικό επίπεδο με τη δικτύωση των κατάλληλων υποδομών των κρατών μελών και με τη συστηματική επανεξέταση και επισήμανση των συναφών νομικών και κανονιστικών προβλημάτων, ώστε να υποβοηθηθεί η εκπόνηση συγκρίσιμων μεθοδολογιών αξιολόγησης του αυτορρυθμιστικού πλαισίου στη νέα τεχνολογία με την παροχή πληροφοριών για τις συναφείς εξελίξεις της τεχνολογίας αυτής και τον τρόπο χρήσης της, να παρέχεται έμπρακτη υποστήριξη στις υποψήφιες και εντασσόμενες χώρες οι οποίες επιθυμούν να συγκροτήσουν όργανα αυτορρύθμισης και να διευρυνθούν οι δεσμοί με εξωευρωπαϊκά όργανα αυτορρύθμισης. Επιπλέον, θα παρασχεθεί περαιτέρω στήριξη ώστε να ενισχυθεί ο θεσμός του σήματος ποιότητας."

5. Στο σημείο 2.1, προστίθεται το ακόλουθο έβδομο και όγδοο εδάφιο:

"Κατά τη δεύτερη φάση οι ενέργειες θα επικεντρωθούν στη συγκριτική αξιολόγηση του λογισμικού και των υπηρεσιών φιλτραρίσματος (ιδίως των επιδόσεων, της ευχρηστίας, της αντίστασης στην πειρατεία, της καταλληλότητας για τις ευρωπαϊκές αγορές και των νέων μορφών ψηφιακού περιεχομένου). Η παροχή υποστήριξης για την ανάπτυξη της τεχνολογίας φιλτραρίσματος θα συνεχιστεί στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος έρευνας. Η Επιτροπή θα διασφαλίσει στενή συνεργασία με τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το φιλτράρισμα η οποία εκτελείται στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης.

Η δεύτερη φάση θα προωθήσει την αφομοίωση της αυτοδιαβάθμισης από τους προμηθευτές περιεχομένου και την παροχή πληροφοριών στους χρήστες για τα ευρωπαϊκά λογισμικά και υπηρεσίες φιλτραρίσματος."

6. Στο σημείο 2.2, προστίθεται το ακόλουθο τρίτο εδάφιο:

"Κατά δεύτερη φάση θα παρέχεται υποστήριξη στη συνεργασία των ενδιαφερόμενων κλάδων και μερών, όπως οι φορείς παροχής περιεχομένου, οι κανονιστικοί φορείς και οι φορείς αυτορρύθμισης, οι οργανώσεις διαβάθμισης λογισμικού και Διαδικτύου και οι ενώσεις καταναλωτών, για τη δημιουργία συνθηκών που ευνοούν την ανάπτυξη και την εφαρμογή των συστημάτων διαβάθμισης, τα οποία είναι ευνόητα και εύχρηστα για τους φορείς παροχής περιεχομένου και τους καταναλωτές, παρέχουν στους ευρωπαίους γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό τις απαιτούμενες πληροφορίες για να λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τις πολιτιστικές και γλωσσικές τους αξίες και λαμβάνουν υπόψη τους τη σύγκλιση των τηλεπικοινωνιών, των οπτικοακουστικών μέσων και της τεχνολογίας των πληροφοριών."

7. Το σημείο 3.2 τροποποιείται ως εξής:

α) το τέταρτο εδάφιο αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο:

"Σκοπός της κοινοτικής υποστήριξης είναι η τόνωση των δράσεων ευαισθητοποίησης ευρείας βάσης και η παροχή γενικού συντονισμού και ανταλλαγής εμπειριών, ώστε να είναι δυνατόν να αντλούνται συνεχώς διδάγματα από τα αποτελέσματα της δράσης (π.χ. με την προσαρμογή του διανεμόμενου υλικού). Η Επιτροπή θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τους οικονομικούς τρόπους διανομής σε μεγάλους αριθμούς χρηστών, κυρίως με τη χρήση οργανισμών με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα και καναλιών ηλεκτρονικής διανομής, ώστε να προσεγγίσει τις ομάδες στις οποίες απευθύνεται·"

β) προστίθεται το ακόλουθο πέμπτο εδάφιο:

"Κατά τη δεύτερη φάση θα παρέχεται υποστήριξη για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών όσον αφορά τη διαπαιδαγώγηση στα νέα μέσα, μέσω ευρωπαϊκού δικτύου ευαισθητοποίησης για την ασφαλέστερη χρήση του Διαδικτύου και των νέων μορφών τεχνολογίας επιγραμμικής σύνδεσης, με τη βοήθεια:

- γενικού υπερεθνικού θεματοφύλακα (διαδικτυακής πύλης) συναφών μέσων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και έρευνας,

- εφαρμοσμένης έρευνας για την εκπαίδευση για τα μέσα ενημέρωσης στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι (π.χ. εκπαιδευτικοί, επίσημες και εθελοντικές οργανώσεις παιδικής πρόνοιας, σύλλογοι γονέων, βιομηχανία, υπηρεσίες επιβολής του νόμου) όσον αφορά τη χρήση της νέας τεχνολογίας από τα παιδιά, για να εντοπισθούν τα εκπαιδευτικά και τεχνολογικά μέσα προστασίας τους από τις βλαβερές επιπτώσεις.

Tο δίκτυο θα προσφέρει επίσης τεχνική υποστήριξη στις υποψήφιες και εντασσόμενες χώρες οι οποίες επιθυμούν να αναλάβουν δράσεις ευαισθητοποίησης και να επεκτείνουν τις σχέσεις τους με εξωευρωπαϊκές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης."

8. Στο σημείο 4.2, το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο εδάφιο αντικαθίστανται από το ακόλουθο κείμενο:

"Συνεπώς, η Επιτροπή θα οργανώνει, σε συχνά διαστήματα, σεμινάρια και εργαστήρια κατά τα οποία θα εξετάζονται τα διάφορα θέματα που καλύπτει το πρόγραμμα δράσης ή συνδυασμός των θεμάτων αυτών. Στα σεμινάρια και τα εργαστήρια αυτά πρέπει να συμμετέχουν ομάδες του κλάδου, των χρηστών, των καταναλωτών και των υπερασπιστών των δικαιωμάτων των πολιτών και κυβερνητικοί οργανισμοί που ασχολούνται με τη ρύθμιση του κλάδου και την επιβολή του νόμου, καθώς και εξέχοντες εμπειρογνώμονες και ερευνητές. Η Επιτροπή θα φροντίσει να εξασφαλισθεί ευρεία συμμετοχή χωρών του ΕΟΧ, τρίτων χωρών και διεθνών οργανισμών."

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

>ΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΑ>