2008R0690 — EL — 01.04.2012 — 005.001


Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

►B

ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΚ) αριθ. 690/2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ

της 4ης Ιουλίου 2008

για την αναγνώριση προστατευόμενων περιοχών που είναι εκτεθειμένες σε ιδιαίτερους φυτοϋγειονομικούς κινδύνους στην Κοινότητα

(Αναδιατύπωση)

(ΕΕ L 193, 22.7.2008, p.1)

Τροποποιείται από:

 

 

Επίσημη Εφημερίδα

  No

page

date

►M1

ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΚ) αριθ. 823/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 9ης Σεπτεμβρίου 2009

  L 239

46

10.9.2009

 M2

ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 17/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 8ης Ιανουαρίου 2010

  L 7

1

12.1.2010

 M3

ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 361/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 27ης Απριλίου 2010

  L 106

5

28.4.2010

►M4

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 436/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 5ης Μαΐου 2011

  L 118

2

6.5.2011

►M5

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΌΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 355/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ της 24ης Απριλίου 2012

  L 113

2

25.4.2012




▼B

ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΚ) αριθ. 690/2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ

της 4ης Ιουλίου 2008

για την αναγνώριση προστατευόμενων περιοχών που είναι εκτεθειμένες σε ιδιαίτερους φυτοϋγειονομικούς κινδύνους στην Κοινότητα

(Αναδιατύπωση)



Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ,

Έχοντας υπόψη:

τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας,

την οδηγία 2000/29/ΕΚ του Συμβουλίου, της 8ης Μαΐου 2000, περί μέτρων κατά της εισαγωγής στην Κοινότητα οργανισμών επιβλαβών για τα φυτά ή τα φυτικά προϊόντα και κατά της εξάπλωσής τους στο εσωτερικό της Κοινότητας ( 1 ), και ιδίως το άρθρο 2 παράγραφος 1 στοιχείο η) πρώτο εδάφιο,

τις αιτήσεις που υπέβαλαν η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Κύπρος, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία και η Σλοβακία,

Εκτιμώντας τα ακόλουθα:

(1)

Η οδηγία 2001/32/ΕΚ της Επιτροπής, της 8ης Μαΐου 2001, για την αναγνώριση προστατευόμενων περιοχών που είναι εκτεθειμένες σε ιδιαίτερους φυτοϋγειονομικούς κινδύνους στην Κοινότητα και την κατάργηση της οδηγίας 92/76/ΕΟΚ ( 2 ), έχει επανειλημμένως υποστεί ουσιώδεις τροποποιήσεις. Δεδομένου ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν περαιτέρω τροποποιήσεις, η εν λόγω οδηγία πρέπει να αναδιατυπωθεί για λόγους σαφήνειας.

(2)

Βάσει της οδηγίας 2000/29/ΕΚ, καθορίζονται «προστατευόμενες περιοχές» που είναι εκτεθειμένες σε ιδιαίτερους φυτοϋγειονομικούς κινδύνους και ως εκ τούτου είναι δυνατόν να τύχουν ειδικής προστασίας υπό όρους συμβατούς με την εσωτερική αγορά. Οι περιοχές αυτές καθορίστηκαν στην οδηγία 2001/32/ΕΚ.

(3)

Ορισμένα κράτη μέλη ή ορισμένες περιοχές στα κράτη μέλη αναγνωρίζονται ως προστατευόμενες ζώνες για ορισμένους επιβλαβείς οργανισμούς. Σε μερικές περιπτώσεις, η αναγνώριση χορηγήθηκε προσωρινά, επειδή τα απαραίτητα στοιχεία που θα αποδείκνυαν την απουσία του επίμαχου επιβλαβούς οργανισμού από το συγκεκριμένο κράτος μέλος ή περιοχή δεν είχαν παρασχεθεί ή οι προσπάθειες για την εκρίζωση αυτού του οργανισμού δεν είχαν ολοκληρωθεί. Στο βαθμό που τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη έχουν παράσχει τα απαραίτητα στοιχεία, οι εν λόγω περιοχές θα πρέπει να αναγνωριστούν ως προστατευόμενες ζώνες σε μόνιμη βάση. Η προσωρινή αναγνώριση πρέπει κατ’ εξαίρεση να επεκταθεί για μια περαιτέρω περιορισμένη περίοδο ώστε να δοθεί στα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη ο απαραίτητος πρόσθετος χρόνος για να υποβάλουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι ο εν λόγω οργανισμός δεν είναι παρών ή, όπου είναι απαραίτητο, για να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους για την εκρίζωσή του. Σε άλλες περιπτώσεις οι προστατευόμενες ζώνες δεν πρέπει πλέον να αναγνωρίζονται ως τέτοιες, δεδομένης της παρουσίας επιβλαβών οργανισμών.

(4)

Η Κύπρος αναγνωρίστηκε προσωρινά ως προστατευόμενη ζώνη όσον αφορά τους οργανισμούς Daktulosphaira vitifoliae (Fitch), Ips sexdentatus Börner και Leptinotarsa decemlineata Say, έως τις 31 Μαρτίου 2008. Από τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν από την Κύπρο, από τότε που χορηγήθηκε η προσωρινή αναγνώριση, προκύπτει ότι οι εν λόγω οργανισμοί δεν είναι παρόντες στην Κύπρο. Επομένως η Κύπρος πρέπει να αναγνωριστεί ως μόνιμα προστατευόμενη ζώνη όσον αφορά τους εν λόγω οργανισμούς.

(5)

Ορισμένες περιοχές της Ισπανίας αναγνωρίστηκαν ως προστατευόμενες ζώνες όσον αφορά τον thaumetopoea pityocampa (Den. and Schiff). Από τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν από την Ισπανία, προκύπτει ότι ο εν λόγω οργανισμός είναι πλέον διαδεδομένος στις περιοχές αυτές. Επομένως, δεν θα πρέπει πλέον να αναγνωρίζονται ως προστατευόμενες ζώνες σε σχέση με τον εν λόγω επιβλαβή οργανισμό.

(6)

Ορισμένες περιοχές στην Ιταλία, την Αυστρία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία, και ολόκληρο το έδαφος της Ιρλανδίας και της Λιθουανίας αναγνωρίστηκαν προσωρινά ως προστατευόμενες ζώνες όσον αφορά τον Εrwinia amylovora (Burr.) Winsl. et al., έως τις 31 Μαρτίου 2008.

(7)

Από τα στοιχεία που προσκόμισαν η Ιρλανδία, η Λιθουανία και η Σλοβακία προκύπτει ότι η προσωρινή αναγνώριση των προστατευόμενων ζωνών για τις χώρες αυτές όσον αφορά τον Erwinia amylovora (Burr.) Winsl. et al. πρέπει κατ’ εξαίρεση να επεκταθεί για δύο έτη ώστε να δοθεί στα εν λόγω κράτη μέλη ο απαραίτητος χρόνος για να υποβάλουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι ο εν λόγω οργανισμός δεν είναι παρών ή, όπου είναι απαραίτητο, για να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους για την εκρίζωσή του.

(8)

Από στοιχεία που προσκόμισαν η Ιταλία και η Σλοβενία προκύπτει ότι ο επιβλαβής οργανισμός Erwinia amylovora (Burr.) Winsl. et al. είναι πλέον διαδεδομένος σε ορισμένες περιφέρειες, οι οποίες είχαν προηγουμένως αναγνωριστεί προσωρινά ως προστατευόμενες ζώνες για τον εν λόγω οργανισμό, έως τις 31 Μαρτίου 2008. Επομένως, οι περιφέρειες αυτές δεν πρέπει πλέον να αναγνωρίζονται ως προστατευόμενες ζώνες για τον εν λόγω οργανισμό.

(9)

Από τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν από την Αυστρία προκύπτει ότι, λόγω των δυσμενών συνθηκών το 2007, υπήρξαν πολλά κρούσματα του Εrwinia amylovora (Burr.) Winsl. et al. σε ορισμένα τμήματα του εδάφους της, τα οποία είχαν αναγνωριστεί προσωρινά ως προστατευόμενες ζώνες για τον εν λόγω επιβλαβή οργανισμό. Για αυτόν το λόγο, η προσωρινή αναγνώριση των προστατευόμενων ζωνών για ορισμένες περιφέρειες όσον αφορά τον Εrwinia amylovora (Burr.) Winsl. et al. πρέπει να επεκταθεί για ένα έτος, ώστε να δοθεί στην Αυστρία ο απαραίτητος χρόνος για να πιστοποιήσει ότι οι προσπάθειες εκρίζωσης που κατέβαλε το 2007 είναι αποτελεσματικές και για να υποβάλει στοιχεία από τα οποία να προκύπτει η απουσία του Εrwinia amylovora (Burr.) Winsl. et al. ή, όπου κρίνεται αναγκαίο, για να ολοκληρώσει τις προσπάθειές της για την εκρίζωση του εν λόγω οργανισμού, το 2008.

(10)

Η Μάλτα αναγνωρίστηκε προσωρινά ως προστατευόμενη ζώνη όσον αφορά τον ιό της τριστέτσας των εσπεριδοειδών (ευρωπαϊκά στελέχη) έως τις 31 Μαρτίου 2008. Από τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν από τη Μάλτα προκύπτει ότι οι προσπάθειες για την εκρίζωση αυτού του οργανισμού ήταν επιτυχείς. Επομένως η Μάλτα πρέπει να αναγνωριστεί ως μόνιμα προστατευόμενη ζώνη όσον αφορά τον εν λόγω οργανισμό.

(11)

Το έδαφος της Πορτογαλίας αναγνωρίστηκε ως προστατευόμενη ζώνη όσον αφορά τον ιό της τριστέτσας των εσπεριδοειδών (ευρωπαϊκά στελέχη). Από τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν από την Πορτογαλία προκύπτει ότι ο εν λόγω οργανισμός είναι πλέον διαδεδομένος σε ένα τμήμα του εδάφους της. Επομένως, αυτό το μέρος της πορτογαλικής επικράτειας δεν πρέπει να αναγνωρίζεται πλέον ως προστατευόμενη ζώνη σε σχέση με το συγκεκριμένο επιβλαβή οργανισμό.

(12)

Συνεπώς, είναι αναγκαίο να τροποποιηθεί ο υφιστάμενος καθορισμός των προστατευόμενων περιοχών.

(13)

Στο παρελθόν, οι προστατευόμενες ζώνες αναγνωρίζονταν και τροποποιούνταν με οδηγία. Για να επιτυγχάνεται η έγκαιρη και ταυτόχρονη εφαρμογή από τα κράτη μέλη, οι προστατευμένες ζώνες πρέπει να αναγνωρίζονται με κανονισμό.

(14)

Τα μέτρα που προβλέπονται στον παρόντα κανονισμό είναι σύμφωνα με τη γνώμη της μόνιμης φυτοϋγειονομικής επιτροπής.

(15)

Ο παρών κανονισμός εφαρμόζεται με την επιφύλαξη των υποχρεώσεων των κρατών μελών όσον αφορά τις προθεσμίες μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο και εφαρμογής των οδηγιών που εμφαίνονται στο παράρτημα ΙΙ μέρος Β,

ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ:



Άρθρο 1

Οι περιοχές της Κοινότητας που απαριθμούνται στο παράρτημα I αναγνωρίζονται ως προστατευόμενες ζώνες κατά την έννοια του άρθρου 2 παράγραφος 1 στοιχείο η) πρώτο εδάφιο της οδηγίας 2000/29/ΕΚ, όσον αφορά τους επιβλαβείς οργανισμούς που απαριθμούνται μαζί με τα ονόματα των εν λόγω περιοχών στο παράρτημα I του παρόντος κανονισμού.

Άρθρο 2

Η οδηγία 2001/32/ΕΚ, όπως τροποποιήθηκε με τις πράξεις που παρατίθενται στο παράρτημα II, μέρος Α, καταργείται, με την επιφύλαξη των υποχρεώσεων των κρατών μελών όσον αφορά τις προθεσμίες μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο και εφαρμογής των οδηγιών που εμφαίνονται στο παράρτημα ΙΙ μέρος Β.

Οι αναφορές στην καταργηθείσα οδηγία θεωρείται ότι αποτελούν αναφορές στον παρόντα κανονισμό και πρέπει να διαβάζονται σύμφωνα με τον πίνακα αντιστοιχίας που παρατίθεται στο παράρτημα ΙΙΙ.

Άρθρο 3

Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την επομένη της δημοσίευσής του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.




ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I



Περιοχές της Κοινότητας που αναγνωρίζονται ως «προστατευόμενες περιοχές», σε σχέση με τους επιβλαβείς οργανισμούς που συνοδεύουν τα ονόματά τους

Επιβλαβείς οργανισμοί

Προστατευόμενες περιοχές: Έδαφος

α)  Έντομα, ακάρεα και νηματώδεις σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους

1.  Anthonomus grandis (Boh.)

Ελλάδα, Ισπανία (Ανδαλουσία, Καταλονία, Extremadura, Murcia, Valencia)

2.  Bemisia tabaci Genn. (ευρωπαϊκοί πληθυσμοί)

Ιρλανδία, Πορτογαλία (Αζόρες, Beira Interior, Beira Litoral, Entre Douro e Minho, Madeira, Ribatejo e Oeste (κοινότητες Alcobaça, Alenquer, Bombarral, Cadaval, Caldas da Rainha, Lourinhã, Nazaré, Obidos, Peniche και Torres Vedras) και Trás-os-Montes), Φινλανδία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο

3.  Cephalcia lariciphila (Klug.)

Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο (Βόρεια Ιρλανδία, Νήσος του Μαν και Τζέρσεϋ)

3.1.  Daktulosphaira vitifoliae (Fitch)

Κύπρος

4.  Dendroctonus micans Kugelan

Ιρλανδία, Ελλάδα ►M4  (έως τις 31 Μαρτίου 2014) ◄ , Ηνωμένο Βασίλειο (Βόρεια Ιρλανδία, Νήσος του Μαν και Τζέρσεϋ)

5.  Gilpinia hercyniae (Hartig)

Ιρλανδία, Ελλάδα ►M4  (έως τις 31 Μαρτίου 2014) ◄ , Ηνωμένο Βασίλειο (Βόρεια Ιρλανδία, Νήσος του Μαν και Τζέρσεϋ)

6.  Globodera pallida (Stone) Behrens

Λεττονία, Σλοβενία, Σλοβακία, Φινλανδία

7.  Gonipterus scutellatus Gyll

Ελλάδα ►M4  (έως τις 31 Μαρτίου 2014) ◄ , Πορτογαλία (Αζόρες)

8.  Ips amitinus Eichhof

Ιρλανδία, Ελλάδα ►M4  (έως τις 31 Μαρτίου 2014) ◄ , Γαλλία (Κορσική), Ηνωμένο Βασίλειο

9.  Ips cembrae Heer

Ιρλανδία, Ελλάδα ►M4  (έως τις 31 Μαρτίου 2014) ◄ , Ηνωμένο Βασίλειο (Βόρεια Ιρλανδία και Νήσος του Μαν)

10.  Ips duplicatus Sahlberg

Ιρλανδία, Ελλάδα ►M4  (έως τις 31 Μαρτίου 2014) ◄ , Ηνωμένο Βασίλειο

11.  Ips sexdentatus Börner

Ιρλανδία, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο (Βόρειος Ιρλανδία και Νήσος του Μαν)

12.  Ips typographus Heer

Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο

13.  Leptinotarsa decemlineata Say

Ιρλανδία, Ισπανία (Ibiza και Μενόρκα), Κύπρος, Μάλτα, Πορτογαλία (Αζόρες και Μαδέρα), Φινλανδία (διαμερίσματα Åland, Håme, Kymi, Pirkanmaa, Satakunta, Turku, Uusimaa), Σουηδία (κομητείες Blekinge, Gotland, Halland, Kalmar και Skåne), Ηνωμένο Βασίλειο

14.  Liriomyza bryoniae (Kaltenbach)

Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο (Βόρεια Ιρλανδία)

15.  Sternochetus mangiferae Fabricius

Ισπανία (Γρανάδα και Μάλαγα), Πορτογαλία (Alentejo, Algarve και Μαδέρα)

β)  Βακτήρια

1.  Curtobacterium flaccumfaciens pv. flaccumfaciens (Hedges) Col.

Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία

2.  Erwinia amylovora (Burr.) Winsl. et al

— Εσθονία, ►M5  Ισπανία (εκτός από την αυτόνομη κοινότητα της Castilla y León και την Extremadura) ◄ , Γαλλία (Κορσική), Ιταλία (Abruzzo, Basilicata, Calabria, Campania, Friuli-Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Marche, Molise, Piemonte, Σαρδηνία, Σικελία, Τοσκάνη, Umbria, Valle d'Aosta), Λεττονία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο (Βόρεια Ιρλανδία, Νήσος του Μαν και νήσοι της Μάγχης)

—  ►M5  και, έως τις 31 Μαρτίου 2014, Ιρλανδία, Ιταλία [Apúlia, Emilia-Romagna (οι επαρχίες Parma και Piacenza), Λομβαρδία (εκτός από την επαρχία Mantua), Veneto (εκτός από την επαρχία του Rovigo και της Βενετίας, τις κοινότητες Castelbaldo, Barbona, Piacenza d’Adige, Vescovana, S. Urbano, Boara Pisani και Masi στην επαρχία Padova και την περιοχή που βρίσκεται νότια από την εθνική οδό A4 στην επαρχία της Βερόνα)], Λιθουανία, Σλοβενία (εκτός από τις περιφέρειες Gorenjska, Koroška, Maribor και Notranjska), Σλοβακία [εκτός από τις κοινότητες Blahová, Horné Mýto και Okoč (κομητεία Dunajská Streda), Hronovce και Hronské Kľačany (κομητεία Levice), Dvory nad Žitavou (κομητεία Nové Zámky), Málinec (κομητεία Poltár), Hrhov (κομητεία Rožňava), Veľké Ripňany (κομητεία Topoľčany), Kazimír, Luhyňa, Malý Horeš, Svätuše και Zatín (κομητεία Trebišov)] ◄

—  ►M1  και, έως τις 31 Μαρτίου 2009, Αυστρία (Burgenland, Carinthia, Κάτω Αυστρία, Τιρόλο (διοικητική περιοχή Lienz), Styria, Βιένη) ◄

γ)  Μύκητες

01.  Cryphonectria parasitica (Murrill) Barr

Τσεχική Δημοκρατία, Ιρλανδία ►M1  Ελλάδα (Κρήτη και Λέσβος) ◄ , Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο (εκτός της Νήσου του Μαν)

1.  Glomerella gossypii Edgerton

Ελλάδα

2.  Gremmeniella abietina Morelet

Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο (Βόρεια Ιρλανδία)

3.  Hypoxylon mammatum (Wahl.) J Miller

Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο (Βόρεια Ιρλανδία)

δ)  Ιοί και οργανισμοί όμοιοι με τους ιούς

1.  Ιός της νεκρωτικής κίτρινης κηλίδωσης των τεύτλων

Ιρλανδία, Γαλλία (Βρετάνη), Πορτογαλία (Αζόρες), Φινλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο (Βόρειος Ιρλανδία)

2.  Ιός του κηλιδωτού μαρασμού της τομάτας

Φινλανδία, Σουηδία

3.  Ιός τριστέτσα των εσπεριδοειδών (ευρωπαϊκά στελέχη)

Ελλάδα ►M4  (εκτός από τον νομό Αργολίδας) ◄ , Γαλλία (Κορσική), Μάλτα, ►M5  Πορτογαλία (εκτός των Algarve και Madeira) ◄

▼M4

4.  Ιός της χρυσίζουσας ερυθρίασης της αμπέλου MLO

Τσεχική Δημοκρατία, Γαλλία (Alsace, Champagne-Ardenne και Lorraine), Ιταλία (Basilicata και, έως τις 31 Μαρτίου 2014, Sardinia).

▼B




ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II

ΜΕΡΟΣ Α



Καταργηθείσα οδηγία και κατάλογος των διαδοχικών της τροποποιήσεων

(όπως αναφέρονται στο άρθρο 2)

Οδηγία 2001/32/ΕΚ της Επιτροπής

(ΕΕ L 127 της 9.5.2001, σ. 38)

 

Οδηγία 2002/29/ΕΚ

(ΕΕ L 77 της 20.3.2002, σ. 26)

 

Οδηγία 2003/21/ΕΚ

(ΕΕ L 78 της 25.3.2003, σ. 8)

 

Οδηγία 2003/46/ΕΚ

(ΕΕ L 138 της 5.6.2003, σ. 45)

 

Πράξη προσχώρησης του 2003

(ΕΕ L 236 της 23.9.2003)

Άρθρο 20 και παράρτημα II, σ. 443

Οδηγία 2004/32/ΕΚ

(ΕΕ L 85 της 23.3.2004, σ. 24)

 

Απόφαση 2004/522/ΕΚ

(ΕΕ L 228 της 29.6.2004, σ. 18)

 

Οδηγία 2005/18/ΕΚ

(ΕΕ L 57 της 3.3.2005, σ. 25)

 

Οδηγία 2006/36/ΕΚ

(ΕΕ L 88 της 25.3.2006, σ. 13)

 

Οδηγία 2007/40/ΕΚ

(ΕΕ L 169 της 29.6.2007, σ. 49)

 

ΜΕΡΟΣ Β



Κατάλογος των προθεσμιών για τη μεταφορά στην εθνική νομοθεσία και την εφαρμογή

(όπως αναφέρονται στο άρθρο 2)

Οδηγία

Προθεσμία μεταφοράς

Ημερομηνία εφαρμογής

2001/32/ΕΚ

21 Μαΐου 2001

22 Μαΐου 2001

2002/29/ΕΚ

31 Μαρτίου 2002

1η Απριλίου 2002

2003/21/ΕΚ

31 Μαρτίου 2003

1η Απριλίου 2003

2003/46/ΕΚ

15 Ιουνίου 2003

16 Ιουνίου 2003

2004/32/ΕΚ

20 Απριλίου 2004

21 Απριλίου 2004

2005/18/ΕΚ

14 Μαΐου 2005

15 Μαΐου 2005

2006/36/ΕΚ

30 Απριλίου 2006

1η Μαΐου 2006

2007/40/ΕΚ

31 Οκτωβρίου 2007

1η Νοεμβρίου 2007




ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III



Πίνακας αντιστοιχίας

Οδηγία 2001/32/ΕΚ

Παρών κανονισμός

Άρθρο 1

Άρθρο 1

Άρθρο 3

Άρθρο 2

Άρθρο 4

Άρθρο 5 πρώτο εδάφιο

Άρθρο 3 πρώτο εδάφιο

Άρθρο 5 δεύτερο εδάφιο

Άρθρο 3 δεύτερο εδάφιο

Άρθρο 6

Παράρτημα, στοιχείο α) σημεία 1, 2 και 3

Παράρτημα Ι στοιχείο α) σημεία 1, 2 και 3

Παράρτημα, στοιχείο α) σημείο 3.1

Παράρτημα Ι, στοιχείο α) σημείο 3.1

Παράρτημα, στοιχείο α) σημεία 4 έως 15

Παράρτημα Ι, στοιχείο α) σημεία 4 έως 15

Παράρτημα, στοιχείο α) σημείο 16

Παράρτημα, στοιχείο β) σημείο 1

Παράρτημα Ι στοιχείο β) σημείο 1

Παράρτημα, στοιχείο β) σημείο 2 πρώτη περίπτωση

Παράρτημα Ι στοιχείο β) σημείο 2 πρώτη περίπτωση

Παράρτημα Ι στοιχείο β) σημείο 2 δεύτερη περίπτωση

Παράρτημα, στοιχείο β) σημείο 2 δεύτερη περίπτωση

Παράρτημα Ι στοιχείο β) σημείο 2 τρίτη περίπτωση

Παράρτημα, στοιχείο γ) σημείο 01

Παράρτημα Ι στοιχείο γ) σημείο 01

Παράρτημα, στοιχείο γ) σημεία 1 έως 3

Παράρτημα Ι στοιχείο γ) σημεία 1 έως 3

Παράρτημα, στοιχείο δ) σημεία 1 έως 4

Παράρτημα Ι στοιχείο δ) σημεία 1 έως 4

Παράρτημα II

Παράρτημα III



( 1 ) ΕΕ L 169 της 10.7.2000, σ. 1. Οδηγία όπως τροποποιήθηκε τελευταία με την οδηγία 2008/64/ΕΚ της Επιτροπής (ΕΕ L 168 της 28.6.2008, σ. 31).

( 2 ) ΕΕ L 127 της 9.5.2001, σ. 38. Οδηγία όπως τροποποιήθηκε τελευταία με την οδηγία 2007/40/ΕΚ (ΕΕ L 169 της 29.6.2007, σ. 49).