EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32020R0199

Εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) 2020/199 της Επιτροπής της 13ης Φεβρουαρίου 2020 για την υποχρέωση καταγραφής των εισαγωγών προϊόντων συνεχούς νήματος από γυάλινες ίνες καταγωγής Αιγύπτου

C/2020/654

OJ L 42, 14.2.2020, p. 10–14 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2020/199/oj

14.2.2020   

EL

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 42/10


ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2020/199 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

της 13ης Φεβρουαρίου 2020

για την υποχρέωση καταγραφής των εισαγωγών προϊόντων συνεχούς νήματος από γυάλινες ίνες καταγωγής Αιγύπτου

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,

Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (ΕΕ) 2016/1037 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 8ης Ιουνίου 2016, για την άμυνα κατά των εισαγωγών που αποτελούν αντικείμενο επιδοτήσεων εκ μέρους χωρών μη μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1) (στο εξής: βασικός κανονισμός), και ιδίως το άρθρο 24 παράγραφος 5α,

Αφού ενημέρωσε τα κράτη μέλη,

Εκτιμώντας τα ακόλουθα:

(1)

Στις 7 Ιουνίου 2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (στο εξής: Επιτροπή) ανήγγειλε, με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2) (στο εξής: ανακοίνωση για την έναρξη διαδικασίας), την έναρξη διαδικασίας αντιντάμπινγκ όσον αφορά τις εισαγωγές στην Ένωση προϊόντων συνεχούς νήματος από γυάλινες ίνες καταγωγής Αιγύπτου.

(2)

Η ανακοίνωση ακολούθησε ύστερα από καταγγελία που υποβλήθηκε στις 24 Απριλίου 2019 από την European Glass Fibre Producers Association «APFE» (στο εξής: καταγγέλλουσα) για λογαριασμό παραγωγών που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 25 % της συνολικής ενωσιακής παραγωγής προϊόντων συνεχούς νήματος από γυάλινες ίνες.

(3)

Η εν λόγω έρευνα κατά των επιδοτήσεων ακολουθεί ύστερα από την έναρξη χωριστής έρευνας από την Επιτροπή ώστε να εξεταστεί η ύπαρξη ζημιογόνου ντάμπινγκ σχετικά με το ίδιο προϊόν αλλά καταγωγής Αιγύπτου και Μπαχρέιν, η οποία κινήθηκε στις 3 Μαΐου 2019 (3).

(4)

Η έρευνα σχετικά με τις επιδοτήσεις και τη ζημία καλύπτει την περίοδο από την 1η Απριλίου 2018 έως τις 31 Μαρτίου 2019 (στο εξής: περίοδος έρευνας). Η εξέταση των συναφών τάσεων για την εκτίμηση της ζημίας καλύπτει την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2016 έως το τέλος της περιόδου έρευνας (στο εξής: εξεταζόμενη περίοδος).

1.   Προϊόν που υποβάλλεται σε καταγραφή

(5)

Το προϊόν που υποβάλλεται σε καταγραφή (στο εξής: οικείο προϊόν) είναι γυάλινες ίνες κομμένες, με μήκος που δεν υπερβαίνει τα 50 mm (στο εξής: ίνες κομμένες)· γυάλινες ίνες με απανωτές στρώσεις, εξαιρουμένων των γυάλινων ινών με απανωτές στρώσεις που υφίστανται ειδική επεξεργασία εμποτισμού και επικάλυψης και παρουσιάζουν απώλεια στη διαπύρωση μεγαλύτερη του 3 % (όπως καθορίζεται βάσει του προτύπου ISO 1887)·(στο εξής: ίνες με απανωτές στρώσεις)· και παραπετάσματα κατασκευασμένα από νήμα από γυάλινες ίνες, εξαιρουμένων των παραπετασμάτων από υαλοβάμβακα, (στο εξής: παραπετάσματα), καταγωγής Αιγύπτου, που υπάγονται επί του παρόντος στους κωδικούς ΣΟ 7019 11 00, ex 7019 12 00, 7019 31 00 (κωδικοί TARIC 7019120022, 7019120025, 7019120026 και 7019120039).Το οικείο προϊόν είναι γνωστό ως «ενισχύσεις από γυάλινες ίνες» (glass fibre reinforcements) ή «GFR».

2.   Λόγοι για την καταγραφή

(6)

Σύμφωνα με το άρθρο 24 παράγραφος 5α του βασικού κανονισμού, η Επιτροπή πρέπει να ζητήσει από τις τελωνειακές αρχές να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες για την καταγραφή των εισαγωγών κατά την περίοδο της εκ των προτέρων γνωστοποίησης βάσει του άρθρου 29α, ώστε να είναι δυνατή η μεταγενέστερη επιβολή μέτρων έναντι των εισαγωγών αυτών από την ημερομηνία της εν λόγω καταγραφής, εκτός εάν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν πληρούνται οι απαιτήσεις είτε του άρθρου 16 παράγραφος 4 στοιχείο γ) είτε του άρθρου 16 παράγραφος 4 στοιχείο δ) του βασικού κανονισμού.

(7)

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή ανέλυσε τις απαιτήσεις του άρθρου 16 παράγραφος 4 στοιχεία γ) και δ) του βασικού κανονισμού αναφορικά με το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής καταγραφής κατά τη διάρκεια της περιόδου της εκ των προτέρων γνωστοποίησης.

(8)

Βάσει των άρθρων αυτών η Επιτροπή πρέπει να εξετάσει τα εξής:

κατά πόσον υπάρχουν κρίσιμες περιστάσεις υπό τις οποίες, προκειμένου περί του οικείου επιδοτούμενου προϊόντος, προκαλείται ζημία που είναι δύσκολο να αποκατασταθεί, εξαιτίας μαζικών εισαγωγών, σε σχετικά βραχύ χρονικό διάστημα, ενός προϊόντος που τυγχάνει αντισταθμίσιμων επιδοτήσεων· και

κατά πόσον κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη της ζημίας αυτής, η αναδρομική επιβολή αντισταθμιστικών δασμών στις εισαγωγές αυτές.

2.1.   Προϊόν που τυγχάνει αντισταθμίσιμων επιδοτήσεων

(9)

Όσον αφορά τις επιδοτήσεις, στο παρόν στάδιο, η Επιτροπή έχει στη διάθεσή της επαρκή αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία επιδοτούνται οι εξαγωγές του οικείου προϊόντος από την Αίγυπτο και ο παραγωγός-εξαγωγέας Jushi στην Αίγυπτο επωφελήθηκε από τις επιδοτήσεις αυτές κατά την περίοδο της έρευνας.

(10)

Οι πρακτικές επιδότησης που αναφέρονται στην καταγγελία περιλαμβάνουν:

άμεση μεταφορά κεφαλαίων·

κρατικά διαφυγόντα ή μη εισπραχθέντα έσοδα· και

κρατική προμήθεια εμπορευμάτων ή παροχή υπηρεσιών έναντι μικρότερου από το κανονικό τιμήματος.

(11)

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας, η καταγγέλλουσα ισχυρίστηκε ότι τα εν λόγω μέτρα συνιστούν επιδοτήσεις, δεδομένου ότι συνεπάγονται χρηματοδοτική συνεισφορά εκ μέρους της κυβέρνησης της Αιγύπτου (συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων φορέων) και αποφέρουν όφελος στον παραγωγό-εξαγωγέα του οικείου προϊόντος. Υποστηρίζεται ότι οι εν λόγω εικαζόμενες επιδοτήσεις περιορίζονται μόνο σε ορισμένες επιχειρήσεις ή βιομηχανίες ή ομάδες επιχειρήσεων και/ή ότι εξαρτώνται από τις εξαγωγικές επιδόσεις και ότι είναι, επομένως, ατομικού χαρακτήρα και αντισταθμίσιμες.

(12)

Τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη χορήγηση επιδοτήσεων προσκομίστηκαν με τη μη εμπιστευτική έκδοση της καταγγελίας και αναλύθηκαν περαιτέρω στο υπόμνημα σχετικά με την επάρκεια των αποδεικτικών στοιχείων.

(13)

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή διαθέτει στο παρόν στάδιο επαρκή αποδεικτικά στοιχεία τα οποία τείνουν να καταδείξουν ότι οι εξαγωγές GFR από την Αίγυπτο τυγχάνουν αντισταθμίσιμων επιδοτήσεων.

2.2.   Μαζικές εισαγωγές GFR από την Αίγυπτο σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα

(14)

Η εξαγωγή από τη βάση δεδομένων Surveillance 2, μαζί με τα στοιχεία του 2015 από την καταγγελία, δείχνουν μαζικές εισαγωγές αιγυπτιακού GFR από το 2015 έως το 2018. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν σε όγκο κατά 200 % την περίοδο αυτή και το μερίδιο αγοράς τους αυξήθηκε από 4,6 % το 2015 σε 12,8 % το 2018.

(15)

Με βάση πιο πρόσφατα στοιχεία, στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζεται η ποσότητα GFR που εισήχθη από την Αίγυπτο ανά τρίμηνο, μεταξύ Ιανουαρίου 2016 και Σεπτεμβρίου 2019. Το γράφημα καλύπτει την εξεταζόμενη περίοδο (1ο τρίμηνο 2016 έως 1ο τρίμηνο 2019) και δύο τρίμηνα μετά την περίοδο της έρευνας (2ο και 3ο τρίμηνο 2019).

(16)

Για την εξεταζόμενη περίοδο υπάρχει σαφής αύξηση κατά 130 %, από λίγο περισσότερο από 14 000 τόνους το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε 32 000 τόνους το πρώτο τρίμηνο του 2019, ήτοι αύξηση του μεριδίου αγοράς από 5 % σε 14 %:

Image 1

(17)

Δεδομένου ότι η χωριστή έρευνα αντιντάμπινγκ που αναφέρεται στην αιτιολογική σκέψη 3 αφορά την εισαγωγή του ίδιου προϊόντος από την Αίγυπτο, μεταξύ άλλων, η έναρξη αυτή ενδέχεται να έχει ήδη επηρεάσει τις εμπορικές ροές για την παρούσα εκτίμηση. Επομένως, η ημερομηνία έναρξης εκείνης της υπόθεσης, δηλαδή η 3η Μαΐου 2019, θα θεωρηθεί η έναρξη της περιόδου μετά την έναρξη της διαδικασίας για την αξιολόγηση της εξέλιξης των εισαγωγών και στην παρούσα έρευνα.

(18)

Η ανάλυση των εισαγωγών από την Αίγυπτο κατά τη διάρκεια της περιόδου μετά την έναρξη της διαδικασίας δεν υποδηλώνει ότι έχουν σταματήσει οι μαζικές εισαγωγές, αλλά ότι παραμένουν στο ίδιο ή σε υψηλότερο επίπεδο:

Ποσότητες των εισαγωγών από την Αίγυπτο (σε τόνους)

 

Μηνιαίος μέσος όρος (ΠΕ)

Σύνολο μετά την έναρξη της διαδικασίας (*1)

Σύνολο την αντίστοιχη περίοδο κατά την ΠΕ (*2)

Μηνιαίος μέσος όρος (μετά την έναρξη της διαδικασίας)

Διαφορά

Ίδια περίοδος ΠΕ – μετά την έναρξη της διαδικασίας (σύνολο)

Διαφορά

Σύνολο ΠΕ – μετά την έναρξη της διαδικασίας (μηνιαίος μέσος όρος)

Αίγυπτος

12 014

91 319

92 286

13 045

-1 %

+ 9 %

Πηγή: Βάση δεδομένων Surveillance 2.

(19)

Πράγματι, όσον αφορά την περίοδο της έρευνας και το μετέπειτα διάστημα, ο μέσος όγκος των μηνιαίων εισαγωγών μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου 2019 υπερβαίνει κατά 9 % τον αντίστοιχο όγκο κατά την περίοδο της έρευνας.

(20)

Η συνολική ποσότητα GFR καταγωγής Αιγύπτου που εισήχθη στην Ένωση κατά το διάστημα μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου 2019 βρίσκεται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τη συνολική ποσότητα που εισήχθη κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

(21)

Με βάση την ανωτέρω ανάλυση, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πραγματοποιήθηκαν μαζικές εισαγωγές από την Αίγυπτο. Οι εν λόγω ποσότητες, από κοινού με την αύξηση στα μερίδια αγοράς καθ’ όλη την υπό εξέταση περίοδο, συνιστούν μαζικές εισαγωγές σε σχετικά βραχύ χρονικό διάστημα κατά την έννοια του άρθρου 16 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού.

(22)

Η αύξηση των εισαγωγών στην πραγματικότητα συνέπεσε με την έναρξη της έρευνας αντιντάμπινγκ για το ίδιο οικείο προϊόν, κατόπιν μείωσης και σταθερότερης τάσης στις εισαγωγές κατά τα προηγούμενα δύο τρίμηνα. Αυτό ενδέχεται να οφείλεται στη δυνατότητα υπαγωγής του υπό εξέταση προϊόντος σε μέτρα εμπορικής άμυνας.

2.3.   Κρίσιμες περιστάσεις και ζημία που είναι δύσκολο να αποκατασταθεί

(23)

Η καταγγελία περιέχει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ότι ο ενωσιακός κλάδος παραγωγής υφίσταται σημαντική ζημία εξαιτίας των εισαγωγών από την Αίγυπτο, η οποία είναι δύσκολο να αποκατασταθεί, και ότι αυτές συνιστούν κρίσιμες περιστάσεις.

(24)

Οι εισαγωγές από τη Jushi Egypt στην ΕΕ έχουν αυξηθεί σημαντικά από το 2015, όταν η Επιτροπή έκρινε ότι ο ενωσιακός κλάδος παραγωγής δεν υπέστη ζημία (4).

(25)

Η Επιτροπή διαθέτει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία περί του ότι οι επιδοτήσεις των παραγωγών-εξαγωγέων προκαλούν σημαντική ζημία στον ενωσιακό κλάδο παραγωγής, η οποία είναι δύσκολο να αποκατασταθεί. Τα εν λόγω αποδεικτικά στοιχεία συνίστανται σε λεπτομερή δεδομένα που περιέχονται στην καταγγελία και αφορούν τους βασικούς παράγοντες ζημίας που ορίζονται στο άρθρο 8 παράγραφος 4 του βασικού κανονισμού.

(26)

Τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τις εν λόγω περιστάσεις καταδεικνύουν, μεταξύ άλλων, ότι υπήρξε ταχεία επιδείνωση της κατάστασης του ενωσιακού κλάδου παραγωγής, με μείωση του κέρδους του από το ανώτατο επίπεδο του 13 % το 2016 στο 4,6 % το 2018, καθώς και με απώλεια μεριδίου αγοράς 11 ποσοστιαίων μονάδων κατά την ίδια περίοδο (2016-2018).

(27)

Η επιδείνωση αυτή συνέπεσε με τον αυξημένο όγκο των εισαγωγών από την Αίγυπτο που εμφανίζεται στο παραπάνω γράφημα και με μείωση της μέσης τιμής εισαγωγής, όπως περιγράφεται κατωτέρω.

(28)

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η μέση τιμή μονάδας του GFR από την Αίγυπτο μειώθηκε από 1 007 EUR/τόνο το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε 904 EUR/τόνο κατά την ΠΕ. Μετά την έναρξη της έρευνας αντιντάμπινγκ για το ίδιο προϊόν από την Αίγυπτο, μεταξύ Μαΐου 2019 και Νοεμβρίου 2019, η τιμή της μονάδας συνέχισε να μειώνεται φτάνοντας σε μέσο όρο 884 EUR/τόνο.

(29)

Έως το 2018, οι τιμές των εισαγωγών από την Αίγυπτο ήταν σημαντικά χαμηλότερες από τις τιμές του ενωσιακού κλάδου παραγωγής, κατά 16 % σύμφωνα με την καταγγελία.

(30)

Επιπλέον, η Επιτροπή αξιολόγησε κατά πόσον η προκληθείσα ζημία ήταν δύσκολο να αποκατασταθεί. Λαμβανομένου υπόψη ότι οι ορισμένοι χρήστες GFR χρησιμοποιούν χρονοβόρες διαδικασίες για την πιστοποίηση των προμηθευτών τους, από τη στιγμή που θα μετακινηθούν προς κάποιον προμηθευτή από την Κίνα ή την Αίγυπτο, είναι απίθανο να μετακινηθούν εκ νέου προς ενωσιακό παραγωγό σε βραχυχρόνιο ή έστω μεσοχρόνιο ορίζοντα. Αυτός ο κίνδυνος μόνιμης απώλειας μεριδίου αγοράς ή μειωμένου εισοδήματος συνιστά ζημία η οποία είναι δύσκολο να αποκατασταθεί.

(31)

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι ο ενωσιακός κλάδος παραγωγής υφίσταται ζημία που είναι δύσκολο να αποκατασταθεί και ότι οι περιστάσεις είναι κρίσιμες.

2.4.   Αποτροπή της επανάληψης της ζημίας

(32)

Τέλος, στη βάση των εκτιμήσεων που παρατίθενται στο σημείο 2.3 ανωτέρω, η Επιτροπή θεώρησε αναγκαίο να προετοιμαστεί η πιθανή αναδρομική επιβολή μέτρων με την επιβολή υποχρέωσης καταγραφής, προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη της ζημίας αυτής. Πράγματι, οι συνθήκες της αγοράς μετά την ΠΕ τείνουν να επιβεβαιώσουν ότι η κατάσταση του εγχώριου κλάδου παραγωγής επιδεινώνεται λόγω της σημαντικής αύξησης των επιδοτούμενων εισαγωγών σε χαμηλές τιμές.

2.5.   Συμπέρασμα

(33)

Με βάση τα ανωτέρω, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν πειστικά αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι δεν δικαιολογείται στην προκειμένη περίπτωση η καταγραφή των εισαγωγών του οικείου προϊόντος κατά τη διάρκεια της περιόδου της εκ των προτέρων γνωστοποίησης.

(34)

Επομένως, σύμφωνα με το άρθρο 24 παράγραφος 5α του βασικού κανονισμού, η Επιτροπή θα προβεί σε καταγραφή των εισαγωγών του οικείου προϊόντος κατά τη διάρκεια της περιόδου της εκ των προτέρων γνωστοποίησης.

3.   Μελλοντική οφειλή για τις καταγεγραμμένες εισαγωγές

(35)

Σύμφωνα με το άρθρο 24 παράγραφος 5α του βασικού κανονισμού, οι εισαγωγές του οικείου προϊόντος πρέπει να υποβάλλονται σε καταγραφή κατά την περίοδο της εκ των προτέρων γνωστοποίησης, σύμφωνα με το άρθρο 29α του βασικού κανονισμού.

(36)

Κάθε μελλοντική οφειλή θα εξαρτάται από τα οριστικά συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας κατά των επιδοτήσεων. Στο παρόν στάδιο της έρευνας δεν είναι ακόμη δυνατόν να υπολογιστεί επακριβώς το ποσό της επιδότησης στην Αίγυπτο. Η καταγγελία δεν παρέχει ακριβή εκτίμηση του ποσού των επιδοτήσεων, το οποίο θα πρέπει κανονικά να χρησιμοποιείται ως βάση για τον προσδιορισμό των αντισταθμιστικών δασμών. Η καταγγελία περιέχει μόνο εκτίμηση του επιπέδου εξάλειψης της ζημίας για το 2018 ύψους 22 %.

(37)

Σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος 1 τέταρτο εδάφιο του βασικού κανονισμού, το εν λόγω εκτιμώμενο ποσό οφειλής θα είχε σημασία μόνο σε περίπτωση που δασμός βασισμένος στο ποσό των αντισταθμίσιμων επιδοτήσεων θα ήταν υψηλότερος και η Επιτροπή καταλήγει με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ένωσης να επιβάλει τον εν λόγω υψηλότερο δασμό.

4.   Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

(38)

Οποιαδήποτε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα συλλεχθούν στο πλαίσιο αυτής της καταγραφής θα υποβληθούν σε επεξεργασία σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2018/1725 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (5),

ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ:

Άρθρο 1

1.   Οι τελωνειακές αρχές καλούνται, σύμφωνα με το άρθρο 24 παράγραφος 5α του κανονισμού (ΕΕ) 2016/1037, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την καταγραφή των εισαγωγών στην Ένωση κομμένων γυάλινων ινών, μήκους όχι μεγαλύτερου των 50 mm· γυάλινων ινών με απανωτές στρώσεις, εξαιρουμένων των γυάλινων ινών με απανωτές στρώσεις που υφίστανται ειδική επεξεργασία εμποτισμού και επικάλυψης και παρουσιάζουν απώλεια στη διαπύρωση μεγαλύτερη του 3 % (όπως καθορίζεται βάσει του προτύπου ISO 1887)· και παραπετασμάτων κατασκευασμένων από νήμα από γυάλινες ίνες, εξαιρουμένων των παραπετασμάτων από υαλοβάμβακα που υπάγονται επί του παρόντος στους κωδικούς ΣΟ 7019 11 00, ex 7019 12 00, 7019 31 00 (κωδικοί TARIC 7019120022, 7019120025, 7019120026 και 7019120039) και κατάγονται από την Αίγυπτο.

2.   Η καταγραφή λήγει τρεις εβδομάδες μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος κανονισμού.

Άρθρο 2

Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την επομένη της δημοσίευσής του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.

Βρυξέλλες, 13 Φεβρουαρίου 2020.

Για την Επιτροπή

Η Πρόεδρος

Ursula VON DER LEYEN


(1)  ΕΕ L 176 της 30.6.2016, σ. 55.

(2)  ΕΕ C 192 της 7.6.2019, σ. 30.

(3)  Ανακοίνωση για την έναρξη διαδικασίας αντιντάμπινγκ όσον αφορά τις εισαγωγές προϊόντων συνεχούς νήματος από γυάλινες ίνες καταγωγής Μπαχρέιν και Αιγύπτου (ΕΕ C 151 της 3.5.2019, σ. 4).

(*1)  Μάιος-Νοέμβριος 2019

(*2)  Μάιος-Νοέμβριος 2019

(4)  Εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) 2017/724 της Επιτροπής, της 24ης Απριλίου 2017, για την επιβολή οριστικού δασμού αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων συνεχούς νήματος από γυάλινες ίνες καταγωγής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κατόπιν επανεξέτασης ενόψει της λήξης ισχύος των μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 11 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΕ) 2016/1036 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (ΕΕ L 107 της 25.4.2017, σ. 4).

(5)  Κανονισμός (ΕΕ) 2018/1725 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 23ης Οκτωβρίου 2018, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τα θεσμικά και λοιπά όργανα και τους οργανισμούς της Ένωσης και την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών, και για την κατάργηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 45/2001 και της απόφασης αριθ. 1247/2002/ΕΚ (ΕΕ L 295 της 21.11.2018, σ. 39).


Top