EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32019D2212

Εκτελεστική Απόφαση (ΕΕ) 2019/2212 της Επιτροπής της 20ής Δεκεμβρίου 2019 σχετικά με πιλοτικό έργο για την εφαρμογή ορισμένων διατάξεων διοικητικής συνεργασίας που ορίζονται στον κανονισμό (ΕΕ) 2017/2394 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ των αρχών που είναι αρμόδιες για την επιβολή της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών μέσω του συστήματος πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

C/2019/8051

ΕΕ L 332 της 23.12.2019, p. 159–162 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/dec_impl/2019/2212/oj

23.12.2019   

EL

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 332/159


ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2019/2212 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

της 20ής Δεκεμβρίου 2019

σχετικά με πιλοτικό έργο για την εφαρμογή ορισμένων διατάξεων διοικητικής συνεργασίας που ορίζονται στον κανονισμό (ΕΕ) 2017/2394 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ των αρχών που είναι αρμόδιες για την επιβολή της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών μέσω του συστήματος πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,

Έχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Έχοντας υπόψη τον κανονισμό (EE) αριθ. 1024/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Οκτωβρίου 2012, σχετικά με τη διοικητική συνεργασία μέσω του Συστήματος Πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά και την κατάργηση της απόφασης 2008/49/ΕΚ («κανονισμός ΙΜΙ») (1), και ιδίως το άρθρο 4 παράγραφος 1,

Εκτιμώντας τα ακόλουθα:

(1)

Το σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά («ΙΜΙ»), το οποίο θεσπίστηκε με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1024/2012, είναι μια εφαρμογή λογισμικού με πρόσβαση μέσω του διαδικτύου, την οποία έχει αναπτύξει η Επιτροπή σε συνεργασία με τα κράτη μέλη, με στόχο να βοηθήσει τα κράτη μέλη να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις ανταλλαγής πληροφοριών οι οποίες καθορίζονται στις πράξεις της Ένωσης, παρέχοντας έναν κεντρικό μηχανισμό επικοινωνίας που διευκολύνει τη διασυνοριακή ανταλλαγή πληροφοριών και την αμοιβαία συνδρομή.

(2)

Το άρθρο 4 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1024/2012 ορίζει ότι η Επιτροπή δύναται να εκτελεί πιλοτικά έργα προκειμένου να εκτιμά κατά πόσον το IMI θα ήταν αποτελεσματικό εργαλείο για την εφαρμογή των διατάξεων διοικητικής συνεργασίας των πράξεων της Ένωσης που δεν απαριθμούνται στο παράρτημα του εν λόγω κανονισμού.

(3)

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2017/2394 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (2) καθορίζει τους όρους υπό τους οποίους οι αρμόδιες αρχές για την επιβολή της ενωσιακής νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών συνεργάζονται και συντονίζουν τις δράσεις μεταξύ τους και με την Επιτροπή. Το άρθρο 35 του εν λόγω κανονισμού ορίζει ότι η Επιτροπή καταρτίζει και διατηρεί ηλεκτρονική βάση δεδομένων για όλες τις επικοινωνίες μεταξύ των αρμόδιων αρχών, των ενιαίων γραφείων σύνδεσης και της Επιτροπής στο πλαίσιο του εν λόγω κανονισμού. Ορίζει επίσης ότι όλες οι πληροφορίες που παρέχονται από οντότητες που εκδίδουν εξωτερική προειδοποίηση με βάση το άρθρο 27 του εν λόγω κανονισμού αποθηκεύονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία στην εν λόγω ηλεκτρονική βάση δεδομένων. Επιπλέον, το άρθρο 23 παράγραφος 3 του εν λόγω κανονισμού ορίζει ότι η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών δρα ως παρατηρητής σε ορισμένες περιπτώσεις και, ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών θα πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων στην περίπτωση αυτή, ώστε να είναι σε θέση να παρακολουθεί τις σχετικές επικοινωνίες.

(4)

Η Επιτροπή εξέδωσε την εκτελεστική απόφαση (ΕΕ) 2019/2213 της Επιτροπής (3) για τον καθορισμό των πρακτικών και επιχειρησιακών ρυθμίσεων για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που δημιουργήθηκε βάσει του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394 όσον αφορά την επικοινωνία που πραγματοποιείται δυνάμει ορισμένων διατάξεων του εν λόγω κανονισμού. Το ΙΜΙ θα μπορούσε να αποτελέσει αποτελεσματικό εργαλείο για την υλοποίηση των διατάξεων διοικητικής συνεργασίας που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της εκτελεστικής απόφασης (EE) 2019/2213. Συνεπώς, οι εν λόγω διατάξεις θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο πιλοτικού έργου σύμφωνα με το άρθρο 4 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1024/2012.

(5)

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2017/2394 ορίζει τους διάφορους συντελεστές που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των διατάξεων διοικητικής συνεργασίας οι οποίες προβλέπονται στον εν λόγω κανονισμό. Προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή των εν λόγω διατάξεων, οι εν λόγω συντελεστές θα πρέπει να θεωρούνται συντελεστές του ΙΜΙ για τους σκοπούς του πιλοτικού έργου.

(6)

Το ΙΜΙ θα πρέπει να παρέχει την τεχνική λειτουργικότητα που θα καθιστά δυνατό στις αρμόδιες αρχές, στα ενιαία γραφεία σύνδεσης, στην Επιτροπή και σε άλλους συντελεστές να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους βάσει του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394 που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της εκτελεστικής απόφασης (ΕΕ) 2019/2213. Το ΙΜΙ θα πρέπει να διασφαλίζει ότι η πρόσβαση των εν λόγω συντελεστών στο IMI περιορίζεται στη λειτουργικότητα για την οποία χρειάζονται πρόσβαση προκειμένου να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους βάσει του εν λόγω κανονισμού.

(7)

Το ΙΜΙ παρέχει στους συντελεστές του ΙΜΙ τη δυνατότητα να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με δομημένο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται δομημένα έντυπα για την ανταλλαγή και την επεξεργασία όλων των πληροφοριών μέσω του ΙΜΙ. Συνεπώς, η χρήση αυτών των εντύπων θα πληροί όλες τις απαιτήσεις του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394 σχετικά με τη χρήση τυποποιημένων εντύπων για τις επικοινωνίες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του πιλοτικού έργου (για παράδειγμα, την απαίτηση του άρθρου 13 παράγραφος 3 του εν λόγω κανονισμού).

(8)

Το άρθρο 35 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394 προβλέπει ότι τα δεδομένα που σχετίζονται με μια παράβαση αποθηκεύονται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων μόνο για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν και υποβλήθηκαν σε επεξεργασία και πάντως δεν αποθηκεύονται για περισσότερο από πέντε έτη από την ημερομηνία περάτωσης της σχετικής συνεργασίας. Ως εκ τούτου, το ΙΜΙ θα πρέπει να διασφαλίζει ότι μόλις τα δεδομένα που σχετίζονται με μια παράβαση δεν είναι πλέον αναγκαία μπορούν να διαγραφούν από το ΙΜΙ και ότι, σε κάθε περίπτωση, θα διαγραφούν το αργότερο 5 έτη από την ημερομηνία που ορίζεται στο άρθρο 35 παράγραφος 3 δεύτερο εδάφιο στοιχεία α), β) ή γ) του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394. Μόνο το ιστορικό των ανταλλαγών πληροφοριών θα πρέπει να παραμένει προσβάσιμο στο ΙΜΙ. Η διάταξη αυτή θα πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς να θίγεται το άρθρο 14 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1024/2012, στον βαθμό που η εφαρμογή του εν λόγω άρθρου θα είχε ως αποτέλεσμα το πρόωρο κλείδωμα ή την πρόωρη διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποθηκεύονται στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου.

(9)

Σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1024/2012, η Επιτροπή υποβάλλει αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του πιλοτικού έργου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο. Είναι σκόπιμο να προσδιοριστεί η ημερομηνία έως την οποία θα πρέπει να υποβληθεί η αξιολόγηση. Για λόγους συνέπειας, η ημερομηνία που θα προσδιοριστεί θα πρέπει να είναι η ίδια με την ημερομηνία υποβολής της έκθεσης που προβλέπεται στο άρθρο 40 του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394.

(10)

Τα μέτρα που προβλέπονται στην παρούσα απόφαση είναι σύμφωνα με τη γνώμη της επιτροπής που έχει συσταθεί δυνάμει του άρθρου 24 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1024/2012,

ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ:

Άρθρο 1

Το πιλοτικό έργο

Τα άρθρα 11 έως 23 και τα άρθρα 26, 27 και 28 του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394 αποτελούν το αντικείμενο πιλοτικού έργου για την εφαρμογή των διατάξεων διοικητικής συνεργασίας που ορίζονται στα εν λόγω άρθρα μέσω του συστήματος πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά («IMI»).

Άρθρο 2

Αρμόδιες αρχές και άλλοι συντελεστές του ΙΜΙ

1.   Για τους σκοπούς του πιλοτικού έργου, οι αρμόδιες αρχές και τα ενιαία γραφεία σύνδεσης που ορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 5 του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394 και οι οντότητες που εξουσιοδοτούνται να εκδίδουν εξωτερικές προειδοποιήσεις σύμφωνα με το άρθρο 27 παράγραφος 1 του εν λόγω κανονισμού θεωρούνται αρμόδιες αρχές κατά την έννοια του άρθρου 5 δεύτερο εδάφιο στοιχείο στ) του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1024/2012.

2.   Για τους σκοπούς του πιλοτικού έργου, οι οντότητες που εξουσιοδοτούνται να εκδίδουν εξωτερικές προειδοποιήσεις σύμφωνα με το άρθρο 27 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394 και η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών ως παρατηρητής σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 3 του εν λόγω κανονισμού θεωρούνται συντελεστές του ΙΜΙ κατά την έννοια του άρθρου 5 δεύτερο εδάφιο στοιχείο ζ) του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1024/2012.

Άρθρο 3

Διοικητική συνεργασία

1.   Για τους σκοπούς του άρθρου 11 του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394, το ΙΜΙ παρέχει την τεχνική λειτουργικότητα, ειδικότερα για τα εξής:

α)

την υποβολή αίτησης παροχής πληροφοριών σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, συμπεριλαμβανομένων τυχόν συνοδευτικών πληροφοριών και αποδεικτικών στοιχείων·

β)

τη διαβίβαση της αίτησης στην κατάλληλη αρμόδια αρχή·

γ)

την ανταπόκριση στην αίτηση παροχής πληροφοριών·

δ)

την ενημέρωση της αιτούσας αρχής και της Επιτροπής σχετικά με την απόρριψη αίτησης παροχής πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των λόγων της απόρριψης·

ε)

την επικοινωνία σε περίπτωση διαφωνίας σχετικά με αίτηση παροχής πληροφοριών.

2.   Για τους σκοπούς του άρθρου 12 του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394, το ΙΜΙ παρέχει την τεχνική λειτουργικότητα, ειδικότερα για τα εξής:

α)

την υποβολή αίτησης λήψης μέτρων επιβολής σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, συμπεριλαμβανομένων τυχόν συνοδευτικών πληροφοριών και αποδεικτικών στοιχείων·

β)

τη διαβίβαση της αίτησης στην κατάλληλη αρμόδια αρχή·

γ)

την ενημέρωση της αιτούσας αρχής σχετικά με τις ενέργειες και τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή πρόκειται να ληφθούν σε συνέχεια της αίτησης, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας σχετικά με την προθεσμία συμμόρφωσης με την αίτηση·

δ)

την ενημέρωση της αιτούσας αρχής, των αρμόδιων αρχών άλλων κρατών μελών και της Επιτροπής σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί και το αποτέλεσμά τους·

ε)

την ενημέρωση της αιτούσας αρχής και της Επιτροπής σχετικά με την απόρριψη αίτησης λήψης μέτρων επιβολής·

στ)

την επικοινωνία σε περίπτωση διαφωνίας σχετικά με αίτηση λήψης μέτρων επιβολής.

3.   Για τους σκοπούς των άρθρων 15 έως 23 του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394, το ΙΜΙ παρέχει την τεχνική λειτουργικότητα, ειδικότερα για τα εξής:

α)

την κοινοποίηση πρόθεσης για ανάληψη συντονισμένης δράσης·

β)

τον προσδιορισμό και τον ορισμό συντονιστή της συντονισμένης δράσης·

γ)

την κοινοποίηση της έναρξης συντονισμένης δράσης·

δ)

τη γνωστοποίηση πρόθεσης συμμετοχής σε συντονισμένη δράση·

ε)

την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των ερευνών σύμφωνα με το άρθρο 17 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394·

στ)

τη γνωστοποίηση απόφασης άρνησης συμμετοχής σε συντονισμένη δράση, συμπεριλαμβανομένων των λόγων της απόφασης και όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών εγγράφων·

ζ)

τη γνωστοποίηση κοινής θέσης σχετικά με το αποτέλεσμα της έρευνας και την αξιολόγηση της εκτεταμένης παράβασης·

η)

την επικοινωνία σε σχέση με τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων·

θ)

την επικοινωνία σε σχέση με την πρόοδο της συντονισμένης δράσης·

ι)

την επικοινωνία σε σχέση με κάθε αίτηση αμοιβαίας συνδρομής που μπορεί να αφορά τη συντονισμένη δράση·

ια)

την επικοινωνία σε σχέση με τον συντονισμό τυχόν μέτρων επιβολής·

ιβ)

την επικοινωνία σε σχέση με την περάτωση της συντονισμένης δράσης.

4.   Για τους σκοπούς του άρθρου 26 του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394, το ΙΜΙ παρέχει την τεχνική λειτουργικότητα, ειδικότερα για τα εξής:

α)

την έκδοση προειδοποίησης, συμπεριλαμβανομένων τυχόν σχετικών συνοδευτικών πληροφοριών και πιθανών ενδείξεων ως προς τη σκοπούμενη έναρξη συντονισμένης δράσης·

β)

τη διόρθωση των πληροφοριών που περιέχονται σε προειδοποίηση·

γ)

την ανάκληση προειδοποίησης·

δ)

το αίτημα επαλήθευσης του κατά πόσον διαπράττονται παρόμοιες παραβάσεις ή έχουν ήδη ληφθεί μέτρα επιβολής·

ε)

την απάντηση προς τις αιτήσεις αυτές·

στ)

τη διαβίβαση των εισερχόμενων επικοινωνιών στις κατάλληλες αρμόδιες αρχές.

5.   Για τους σκοπούς του άρθρου 27 του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394, το ΙΜΙ παρέχει την τεχνική λειτουργικότητα, ειδικότερα για τα εξής:

α)

την έκδοση εξωτερικής προειδοποίησης, συμπεριλαμβανομένων τυχόν σχετικών συνοδευτικών πληροφοριών·

β)

τη διόρθωση των πληροφοριών που περιέχονται σε εξωτερική προειδοποίηση·

γ)

την ανάκληση εξωτερικής προειδοποίησης·

δ)

τη διαβίβαση των εισερχόμενων επικοινωνιών στις κατάλληλες αρμόδιες αρχές.

6.   Για τους σκοπούς του άρθρου 28 του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394, το ΙΜΙ παρέχει την τεχνική λειτουργικότητα, ειδικότερα για την κοινοποίηση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση παράβασης.

Άρθρο 4

Πρόσβαση στη λειτουργικότητα του ΙΜΙ

Το ΙΜΙ διασφαλίζει ότι όλοι οι φορείς που σύμφωνα με το άρθρο 2 θεωρούνται αρμόδιες αρχές ή άλλοι συντελεστές του ΙΜΙ για τους σκοπούς του πιλοτικού έργου έχουν πρόσβαση μόνο στη λειτουργικότητα του ΙΜΙ για την οποία χρειάζονται πρόσβαση προκειμένου να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους βάσει του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394.

Άρθρο 5

Διατήρηση των δεδομένων

(1)   Το ΙΜΙ παρέχει την τεχνική λειτουργικότητα που καθιστά δυνατή τη διαγραφή όλων των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο ΙΜΙ στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου σχετικά με παράβαση, μόλις οι σχετικοί συντελεστές του ΙΜΙ δηλώσουν ότι τα εν λόγω δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν και υποβλήθηκαν σε επεξεργασία. Το ΙΜΙ διασφαλίζει επίσης ότι, σε κάθε περίπτωση, τα εν λόγω δεδομένα διαγράφονται το αργότερο 5 έτη από την ημερομηνία που έχει οριστεί για το σχετικό είδος διαδικασίας διοικητικής συνεργασίας στο άρθρο 35 παράγραφος 3 δεύτερο εδάφιο στοιχεία α), β) ή γ) του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394.

(2)   Μετά τη διαγραφή των δεδομένων αυτών, παραμένει προσβάσιμο στο ΙΜΙ μόνο το ιστορικό της σχετικής ανταλλαγής πληροφοριών, εξαιρουμένων τυχόν δεδομένων από τα οποία θα μπορούσε να εντοπιστεί η παράβαση.

(3)   Η παράγραφος 1 δεν θίγει τις υποχρεώσεις βάσει του άρθρου 14 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1024/2012 σχετικά με το κλείδωμα και τη διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που είναι αποθηκευμένα στο ΙΜΙ στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου, στον βαθμό που η εφαρμογή του εν λόγω άρθρου θα είχε ως αποτέλεσμα το πρόωρο κλείδωμα ή την πρόωρη διαγραφή των δεδομένων αυτών.

Άρθρο 6

Αξιολόγηση

Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του πιλοτικού έργου, που απαιτείται από το άρθρο 4 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1024/2012, υποβάλλεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο έως τις 17 Ιανουαρίου 2023.

Άρθρο 7

Η παρούσα απόφαση αρχίζει να ισχύει την εικοστή ημέρα από τη δημοσίευσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εφαρμόζεται από την 17η Ιανουαρίου 2020.

Βρυξέλλες, 20 Δεκεμβρίου 2019.

Για την Επιτροπή

Η Πρόεδρος

Ursula VON DER LEYEN


(1)  ΕΕ L 316 της 14.11.2012, σ. 1.

(2)  Κανονισμός (ΕΕ) 2017/2394 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 12ης Δεκεμβρίου 2017, σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών που είναι αρμόδιες για την επιβολή της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών και με την κατάργηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2006/2004 (ΕΕ L 345 της 27.12.2017, σ. 1).

(3)  Εκτελεστική απόφαση (ΕΕ) 2019/2213 της Επιτροπής, της 20ής Δεκεμβρίου 2019, για τον καθορισμό των πρακτικών και επιχειρησιακών ρυθμίσεων σχετικά με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων που καταρτίζεται βάσει του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά ορισμένες επικοινωνίες δυνάμει του εν λόγω κανονισμού (Βλέπε σελίδα 163 της παρούσας Επίσημης Εφημερίδας).


Top