Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32003R0320

    Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 320/2003 του Συμβουλίου, της 18ης Φεβρουαρίου 2003, για την περάτωση της επανεξέτασης των μέτρων αντιντάμπινγκ που εφαρμόζονται στις εισαγωγές εξαρτημάτων σωληνώσεων από ελατό χυτοσίδηρο με σπείρωμα καταγωγής Βραζιλίας, Τσεχικής Δημοκρατίας, Ιαπωνίας, Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Δημοκρατίας της Κορέας και Ταϊλάνδης

    ΕΕ L 47 της 21.2.2003, p. 1–2 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)

    Το έγγραφο αυτό έχει δημοσιευτεί σε ειδική έκδοση (CS, ET, LV, LT, HU, MT, PL, SK, SL)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2003/320/oj

    32003R0320

    Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 320/2003 του Συμβουλίου, της 18ης Φεβρουαρίου 2003, για την περάτωση της επανεξέτασης των μέτρων αντιντάμπινγκ που εφαρμόζονται στις εισαγωγές εξαρτημάτων σωληνώσεων από ελατό χυτοσίδηρο με σπείρωμα καταγωγής Βραζιλίας, Τσεχικής Δημοκρατίας, Ιαπωνίας, Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Δημοκρατίας της Κορέας και Ταϊλάνδης

    Επίσημη Εφημερίδα αριθ. L 047 της 21/02/2003 σ. 0001 - 0002


    Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 320/2003 του Συμβουλίου

    της 18ης Φεβρουαρίου 2003

    για την περάτωση της επανεξέτασης των μέτρων αντιντάμπινγκ που εφαρμόζονται στις εισαγωγές εξαρτημάτων σωληνώσεων από ελατό χυτοσίδηρο με σπείρωμα καταγωγής Βραζιλίας, Τσεχικής Δημοκρατίας, Ιαπωνίας, Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Δημοκρατίας της Κορέας και Ταϊλάνδης

    ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,

    Έχοντας υπόψη:

    τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας,

    τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 384/96 του Συμβουλίου, της 22ας Δεκεμβρίου 1995, για την άμυνα κατά των εισαγωγών που αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ εκ μέρους χωρών μη μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας(1), και ιδίως τα άρθρα 8 και 9 και το άρθρο 11 παράγραφος 3,

    τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1515/2001 του Συμβουλίου, της 23ης Ιουλίου 2001, για τα μέτρα που μπορεί να λάβει η Κοινότητα μετά από έκθεση που εγκρίνει το Όργανο Επίλυσης Διαφορών του ΠΟΕ σχετικά με μέτρα αντιντάμπινγκ και αντεπιδοτήσεων(2) και ιδίως το άρθρο 2,

    την πρόταση που υπέβαλε η Επιτροπή, κατόπιν διαβουλεύσεων με τη συμβουλευτική επιτροπή,

    Εκτιμώντας τα ακόλουθα:

    A. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

    (1) Στις 26 Μαρτίου 2001, η Επιτροπή έλαβε από έναν παραγωγό-εξαγωγέα εξαρτημάτων σωληνώσεων από ελατό χυτοσίδηρο με σπείρωμα της Τσεχικής Δημοκρατίας, και συγκεκριμένα από την εταιρεία Moravske Zelezarny AS, αίτηση για την τροποποίηση του οριστικού δασμού αντιντάμπινγκ που έχει επιβληθεί με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1784/2000 του Συμβουλίου, της 11ης Αυγούστου 2000, για την επιβολή οριστικού δασμού αντιντάμπινγκ και την οριστική είσπραξη του προσωρινού δασμού που επιβλήθηκε στις εισαγωγές εξαρτημάτων σωληνώσεων από ελατό χυτοσίδηρο, καταγωγής Βραζιλίας, Τσεχικής Δημοκρατίας, Ιαπωνίας, Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Δημοκρατίας της Κορέας και Ταϊλάνδης(3).

    (2) Ο παραγωγός-εξαγωγέας ζήτησε να γίνει επανεξέταση με την αιτιολογία ότι ο ατομικός δασμός αντιντάμπινγκ που είχε επιβληθεί σ' αυτόν βασίζεται σε μεθόδους που δεν συνάδουν προς τα συμπεράσματα της έκθεσης του δευτεροβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου και μιας έκθεσης της ειδικής ομάδας, όπως τροποποιήθηκε από την έκθεση του δευτεροβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου στην υπόθεση "Ευρωπαϊκές Κοινότητες - Μέτρα αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές βαμβακερών πανικών κρεβατιού από την Ινδία"(4) (εφεξής "εκθέσεις") και, ειδικότερα, προς τη νομική ερμηνεία που δίνεται στις εν λόγω εκθέσεις για τα άρθρα 2.2.2. ii) και 2.4.2 της συμφωνίας αντιντάμπινγκ του ΠΟΕ, οι οποίες εγκρίθηκαν από το αρμόδιο όργανο επίλυσης διαφορών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

    (3) Επομένως, η Επιτροπή πρότεινε, σε ανακοίνωση της 5ης Δεκεμβρίου 2001 (εφεξής "ανακοίνωση για την έναρξη επανεξέτασης") που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων(5) τη δυνατότητα επανεξέτασης των μέτρων αντιντάμπινγκ που εφαρμόζονται στις εισαγωγές εξαρτημάτων σωληνώσεων από ελατό χυτοσίδηρο με σπείρωμα καταγωγής Βραζιλίας, Τσεχικής Δημοκρατίας, Ιαπωνίας, Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Δημοκρατίας της Κορέας και Ταϊλάνδης.

    (4) To πεδίο εφαρμογής της επανεξέτασης περιορίστηκε στην εξέταση του ντάμπινγκ που έχουν ασκήσει οι παραγωγοί-εξαγωγείς των ενδιαφερόμενων χωρών, των οποίων οι δασμολογικοί συντελεστές υπολογίστηκαν με βάση μέθοδο υπολογισμού ντάμπινγκ που αναφέρεται στις εκθέσεις και οι οποίοι απέστειλαν δεόντως αιτιολογημένη απάντηση στο ερωτηματολόγιο, εντός της προθεσμίας που καθορίζεται στην ανακοίνωση για την έναρξη της επανεξέτασης. Η επανεξέταση αυτή πραγματοποιήθηκε με βάση το άρθρο 2 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1515/2001.

    (5) Η Επιτροπή ενημέρωσε επίσημα όλους τους γνωστούς παραγωγούς-εξαγωγείς και τις αρμόδιες αρχές των χωρών εξαγωγής σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας επανεξέτασης. Τα ενδιαφερόμενα μέρη είχαν τη δυνατότητα να γνωστοποιήσουν γραπτώς τις απόψεις τους και να ζητήσουν ακρόαση εντός της προθεσμίας που καθορίζεται στην ανακοίνωση για την έναρξη επανεξέτασης.

    (6) Η Επιτροπή έστειλε ερωτηματολόγιο σε όλα τα γνωστά ως ενδιαφερόμενα μέρη και σε όλες τις εταιρείες που αναγγέλθηκαν εντός των προθεσμιών που καθορίζονται στην ανακοίνωση για την έναρξη της επανεξέτασης και έλαβε μόνο μία απάντηση από τον παραγωγό-εξαγωγέα της Ταϊλάνδης. Ο τσέχος παραγωγός, που είχε ζητήσει αρχικά να γίνει επανεξέταση, δεν απάντησε στο ερωτηματολόγιο.

    (7) Εν συνεχεία, ο εν λόγω ταϊλανδός παραγωγός-εξαγωγέας αποφάσισε να αποσύρει την αίτηση επανεξέτασης που είχε υποβάλει. Επομένως, και επειδή κανένας άλλος παραγωγός-εξαγωγέας δεν απάντησε στο ερωτηματολόγιο σύμφωνα με την ανακοίνωση για την έναρξη επανεξέτασης, η παρούσα έρευνα θα πρέπει να περατωθεί.

    B. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

    (8) Βάσει των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι θα πρέπει να περατωθεί η επανεξέταση και να εξακολουθήσουν να ισχύουν τα μέτρα αντιντάμπινγκ που επιβλήθηκαν με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1784/2000, χωρίς να τροποποιηθεί το επίπεδο που εφαρμόζεται στους παραγωγούς-εξαγωγείς των ενδιαφερόμενων χωρών. Κατ' αναλογία, οι αναλήψεις υποχρεώσεων που είχαν γίνει αποδεκτές αρχικά πρέπει να εξακολουθήσουν να ισχύουν,

    ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ:

    Άρθρο 1

    Περατώνεται η επανεξέταση των μέτρων αντιντάμπινγκ που εφαρμόζονται στις εισαγωγές εξαρτημάτων σωληνώσεων από ελατό χυτοσίδηρο με σπείρωμα, που υπάγονται προς το παρόν στον κωδικό ΣΟ ex 7307 19 10 (κωδικός Taric 7307 19 10 10 ), καταγωγής Βραζιλίας, Τσεχικής Δημοκρατίας, Ιαπωνίας, Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Δημοκρατίας της Κορέας και Ταϊλάνδης.

    Άρθρο 2

    Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την επόμενη ημέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.

    Βρυξέλλες, 18 Φεβρουαρίου 2003.

    Για το Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος

    Ν. Χριστοδουλάκης

    (1) ΕΕ L 56 της 6.3.1996, σ. 1· κανονισμός που τροποποιήθηκε τελευταία από τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1972/2002 του Συμβουλίου (ΕΕ L 305 της 7.11.2002, σ. 1).

    (2) ΕΕ L 201 της 26.7.2001, σ. 10.

    (3) ΕΕ L 208 της 18.8.2000, σ. 8.

    (4) WT/DS 141/AB/R, 1.3.2001.

    (5) ΕΕ C 342 της 5.12.2001, σ. 5.

    Top