ISSN 1725-2520

Den Europæiske Unions

Tidende

L 215

European flag  

Dansk udgave

Retsforskrifter

48. årgang
19. august 2005


Indhold

 

I   Retsakter, hvis offentliggørelse er obligatorisk

Side

 

*

Kommissionens forordning (EF) nr. 1332/2005 af 9. august 2005 om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 338/97 om beskyttelse af vilde dyr og planter ved kontrol af handelen hermed

1

DA

De akter, hvis titel er trykt med magre typer, er løbende retsakter inden for rammerne af landbrugspolitikken og har normalt en begrænset gyldighedsperiode.

Titlen på alle øvrige akter er trykt med fede typer efter en asterisk.


I Retsakter, hvis offentliggørelse er obligatorisk

19.8.2005   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 215/1


KOMMISSIONENS FORORDNING (EF)nr. 1332/2005

af 9. august 2005

om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 338/97 om beskyttelse af vilde dyr og planter ved kontrol af handelen hermed

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER HAR —

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab,

under henvisning til Rådets forordning (EF) nr. 338/97 af 9. december 1996 om beskyttelse af vilde dyr og planter ved kontrol af handelen hermed (1), særlig artikel 19, stk. 3, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

På den 13. konference mellem parterne i konventionen om international handel med udryddelsestruede vilde dyr og planter (i det følgende benævnt »konventionen«), afholdt i Bangkok (Thailand) i oktober 2004, blev der foretaget ændringer i konventionens lister.

(2)

Arterne Orcaella brevirostris, Cacatua sulphurea, Amazona finschi, Pyxis arachnoides og Chrysalidocarpus decipiens blev overført fra konventionens liste II til liste I.

(3)

Arterne Haliaeetus leucocephalus, Cattleya trianaei og Vanda coerulea, populationen af Ceratotherium simum simum i Swaziland (udelukkende med det formål at tillade international handel med jagttrofæer samt med levende dyr til hensigtsmæssige og acceptable bestemmelsessteder), populationen af Crocodylus acutus i Cuba og populationen af Crocodylus niloticus i Namibia blev overført fra konventionens liste I til liste II.

(4)

Der blev foretaget ændringer af noterne til arterne Loxodonta africana (populationer i Namibia og Sydafrika), Euphorbia spp., Orchidaceae, Cistanche deserticola og Taxus wallichiana, der er opført på konventionens liste II.

(5)

Arterne Malayemis subtrijuga, Notochelys platynota, Amyda cartilaginea, Carettochelys insculpta, Chelodina mccordi, Uroplatus spp., Carcharodon carcharias (som p.t. er opført på liste III), Cheilinus undulatus, Lithophaga lithophaga, Hoodia spp., Taxus chinensis, T. cuspidata, T. fuana, T. sumatrana, Aquilaria spp. (med undtagelse af A. malaccensis, som allerede var opført på liste II), Gyrinops spp. og Gonystylus spp. (tidligere opført på liste III) blev optaget på konventionens liste II.

(6)

Arten Agapornis roseicollis blev slettet af konventionens liste II.

(7)

Efter det 13. møde for konventionens partskonference blev de kinesiske populationer af arterne Chinemys megalocephala, C. nigricans, C. reevesii, Geoemyda spengleri, Mauremys iversoni, M. pritchardi, Ocadia glyhpistoma, O. philippeni, O. sinensis, Sacalia bealei, S. pseudocellata, S. quadriocellata, Palea steindachneri, Pelodiscus axenaria, P. maackii, P. parviformis, P. sinensis og Rafetus swinhoei opført på konventionens liste III på opfordring af Kina.

(8)

Ingen af medlemsstaterne har fremsat forbehold over for nogen af disse ændringer

(9)

På det 13. møde for konventionens partskonference blev der også vedtaget nye taksonomiske referencer, hvilket gør det nødvendigt at omdøbe og foretage taksonomiske ændringer for nogle af arterne opført i konventionens lister.

(10)

Ændringerne til konventionens liste I, II og III gør det nødvendigt, at også bilag A, B og C til forordning (EF) nr. 338/97 ændres.

(11)

Selv om arten Haliaeetus leucocephalus blev overført til konventionens liste II, berettiger artikel 6, stk. 1, i Rådets direktiv 79/409/EØF af 2. april 1979 om beskyttelse af vilde fugle (2) til, at den bibeholdes i bilag A til forordning (EF) nr. 338/97.

(12)

I overensstemmelse med kravene i artikel 12, stk. 2, i Rådets direktiv 92/43/EØF af 21. maj 1992 om bevaring af naturtyper samt vilde dyr og planter (3), er Orcaella brevirostris allerede opført i bilag A i bilaget til forordning (EF) nr. 338/97.

(13)

Arterne Arisaema jacquemontii, A. speciosum, A. triphyllum, Biaris davisii ssp. davisii, Othonna armiana, O. euphorbioides, O. lobata, Adenia fruticosa, A. spinosa, Ceraria gariepina, C. longipedunculata, C. namaquensis, C. pygmaea, C. schaeferi, Trillium catesbaei, T. cernuum, T. flexipes, T. grandiflorum, T. luteum, T. recurvatum og T. undulatum — der alle på nuværende tidspunkt er optaget i bilag D til forordning (EF) nr. 338/97 — importeres ikke i Fællesskabet i et sådant omfang, at overvågning er berettiget. Disse arter bør derfor slettes fra bilag D.

(14)

Derimod importeres Selaginella lepidophylla, som ikke på nuværende tidspunkt er optaget i bilag A, B, C eller D til forordning (EF) nr. 338/97, i Fællesskabet i et sådant omfang, at overvågning er berettiget. Denne art bør derfor optages i bilag D i bilaget til forordning (EF) nr. 338/97.

(15)

Handelen med Harpagophytum spp., der på nuværende tidspunkt er opført i bilag D til bilaget til forordning (EF) nr. 338/97, foregår på en måde, der gør det berettiget at overvåge handelen med dødt plantemateriale så vel som handelen med levende planter. Til dette formål bør der indføjes en note for denne slægt på listen.

(16)

I betragtning af ændringernes omfang vil det af klarhedshensyn være hensigtsmæssigt at udskifte hele bilaget til forordning (EF) nr. 338/97.

(17)

De i denne forordning fastsatte foranstaltninger er i overensstemmelse med udtalelse fra Udvalget for Handel med Vilde Dyr og Planter —

UDSTEDT FØLGENDE FORORDNING:

Artikel 1

Bilaget til forordning (EF) nr. 338/97 affattes som angivet i bilaget til nærværende forordning.

Artikel 2

Denne forordning træder i kraft på tredjedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 9. august 2005.

På Kommissionens vegne

Stavros DIMAS

Medlem af Kommissionen


(1)  EFT L 61 af 3.3.1997, s. 1. Senest ændret ved Kommissionens forordning (EF) nr. 834/2004 (EUT L 127 af 29.4.2004, s. 40).

(2)  EFT L 103 af 25.4.1979, s. 1. af s Senest ændret ved forordning (EF) nr. 807/2003 (EUT L 122 af 16.5.2003, s. 36).

(3)  EFT L 206 af 22.7.1992, s. 7. Senest ændret ved Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1882/2003 (EUT L 284 af 31.10.2003, s. 1).


BILAG

»BILAG

Noter vedrørende fortolkningen af bilag A, B, C og D

1.

Arterne er opført i bilag A, B, C og D enten:

a)

ved artens navn, eller

b)

med samtlige arter tilhørende en højere systematisk enh ed eller en del heraf

2.

Forkortelsen »spp.« angiver alle arter tilhørende en højere systematisk enhed.

3.

Andre henvisninger til højere systematiske enheder end art tjener alene til orientering eller klassificering.

4.

Arter, som er trykt med fed skrifttype i bilag A, er optaget dér på grund af deres beskyttelsesstatus i henhold til direktiv 79/409/EØF (vilde fugle) eller direktiv 92/43/EØF (habitater).

5.

Følgende forkortelser angiver lavere systematiske enheder af planter end art:

a)

»ssp« angiver underart

b)

»var(s)« angiver varietet (varieteter), og

c)

»fa« angiver form.

6.

Tallene »(I)«, »(II)« og »(III)« ved navnet på en art eller højere systematisk enhed henviser til de lister i konventionen, som de pågældende arter er optaget på, i overensstemmelse med noterne 7-9. Hvis ingen af disse tal eller tegn forekommer, betyder det, at de pågældende arter ikke er optaget på konventionens lister.

7.

»(I)« ved navnet på en art eller højere systematisk enhed angiver, at den pågældende art eller højere systematiske enhed er optaget på konventionens liste I.

8.

»(II)« ved navnet på en art eller højere systematisk enhed angiver, at den pågældende art eller højere systematiske enhed er optaget på konventionens liste II.

9.

»(III)« ved navnet på en art eller højere systematisk enhed angiver, at den er optaget på konventionens liste III. I disse tilfælde er det land, for hvilket arten eller den højere systematiske enhed er optaget på liste III, også anført.

10.

Hybrider kan opføres specifikt på listerne, men kun hvis de er vilde og fra bestemte og stabile bestande. Dyrehybrider, som i de foregående fire generationer har en eller flere af de arter, der er opført i bilag A eller B, omfattes af denne forordnings bestemmelser på samme måde, som hvis de var rene arter, også selvom den pågældende hybrid ikke er opført specifikt i bilagene.

11.

I overensstemmelse med artikel 2, litra t), i denne forordning angiver tegnet »#« efterfulgt af et tal ved navnet på en art eller højere systematisk enhed, som er omfattet af bilag B eller C, dele eller produkter heraf, der for så vidt forordningen angår anføres som følger:

#1

Omfatter alle dele og afledte produkter undtagen:

a)

frø, sporer og pollen (herunder pollinia)

b)

in vitro-frøplantekulturer og -vævskulturer, i faste eller flydende medier, som transporteres i sterile beholdere, og

c)

afskårne blomster fra kunstigt opformerede planter.

#2

Omfatter alle dele og afledte produkter undtagen:

a)

frø og pollen

b)

in vitro-frøplantekulturer og -vævskulturer, i faste eller flydende medier, som transporteres i sterile beholdere

c)

afskårne blomster fra kunstigt opformerede planter, og

d)

afledte kemiske produkter og færdige lægemidler.

#3

Omfatter hele og ituskårne rødder og dele af rødder, undtagen forarbejdede dele eller afledte produkter, som f.eks. pulvere, piller, ekstrakter, tonika, té og konfekt.

#4

Omfatter alle dele og afledte produkter undtagen:

a)

frø, undtagen frø fra mexikanske kaktus med oprindelse i Mexico, og pollen

b)

in vitro-frøplantekulturer og -vævskulturer, i faste eller flydende medier, som transporteres i sterile beholdere

c)

afskårne blomster fra kunstigt opformerede planter

d)

frugter samt dele og afledte produkter heraf fra naturligt eller kunstigt opformerede planter, og

e)

stængelled (knæ) samt dele eller afledte produkter heraf fra naturligt eller kunstigt opformerede planter af slægten Opuntia underslægt Opuntia.

#5

Omfatter hele stammer, opsavet træ samt finér.

#6

Omfatter hele stammer, opsavet træ, finér samt krydsfinér.

#7

Omfatter hele stammer, flis samt uforarbejdede træstykker.

#8

Omfatter alle dele og afledte produkter undtagen:

a)

frø, og pollen (herunder pollinia)

b)

in vitro-frøplantekulturer og -vævskulturer, i faste eller flydende medier, som transporteres i sterile beholdere

c)

afskårne blomster fra kunstigt opformerede planter, og

d)

frugter og dele samt afledte produkter heraf fra kunstigt opformerede planter af slægten Vanilla.

#9

Omfatter alle dele og afledte produkter undtagen:

dele og produkter, der er mærket »Produceret af materiale fra Hoodia spp. som er tilvejebragt ved kontrolleret høst og produktion i samarbejde med with the CITES' styrelsesråd i Botswana/Namibia/Sydafrika i henhold til aftale nr. BW/NA/ZA xxxxxx«

#10

Omfatter alle dele og afledte produkter undtagen:

a)

frø og pollen, og

b)

færdigtforarbejdede lægemidler.

12.

Hvis der ikke er føjet en note ved navnet på en art eller højere systematisk enhed, der er optaget i bilag B eller C, betyder dette, at alle letgenkendelige dele eller afledte produkter heraf er omfattet.

13.

Da ingen af de arter eller højere systematiske enheder af flora, der er opført i bilag A, er forsynet med noter, betyder dette, at hybrider heraf skal behandles i overensstemmelse med bestemmelserne i forordningens artikel 4, stk. 1, hvilket betyder, at hybrider, som er kunstigt opformerede frembringelser af én eller flere af disse arter eller højere systematiske enheder, kan gøres til genstand for handel med et certifikat for kunstig opformering, samt at frø og pollen (herunder pollinia), afskårne blomster, in vitro-frøplantekulturer og -vævskulturer af disse hybrider, i faste eller flydende medier, som transporteres i sterile beholdere, ikke er omfattet af forordningens bestemmelser.

14.

Spildprodukterne urin, fækalier og ambra, som fremkommer uden manipulation af det pågældende dyr, er ikke omfattet af denne forordnings bestemmelser.

15.

Med hensyn til plantearter, der er opført i bilag D, gælder bestemmelserne kun for levende enheder og hele, eller i det væsentlige hele, døde enheder, undtagen systematiske enheder, der er forsynet med følgende noter, som viser, at andre dele og afledte produkter også er omfattet:

§ 1

Hele eller i det væsetlige hele skind, rå eller garvede.

§ 2

Fjer eller skind eller andre fjerdækkede dele.

16.

Med hensyn til plantearter, der er opført i bilag D, gælder bestemmelserne kun for levende enheder, undtagen for systematiske enheder, der er forsynet med følgende noter, som viser, at andre dele og afledte produkter også er omfattet:

§ 3

Tørrede eller friske planter, herunder eventuelt blade, rødder/rodstokke, stængler, frø/sporer, bark og frugter.

 

Bilag A

Bilag B

Bilag C

Trivialnavn

FAUNA

CHORDATA (CHORDATES)

MAMMALIA

Pattedyr

MONOTREMATA

 

 

 

 

Tachyglossidae

 

 

 

myrepindsvin

 

 

Zaglossus spp. (II)

 

langsnablet myrepindsvin

DASYUROMORPHIA

 

 

 

 

Dasyuridae

 

 

 

pungmårer

 

Sminthopsis longicaudata (I)

 

 

art af smalfodet pungspidsmus

 

Sminthopsis psammophila (I)

 

 

art af smalfodet pungspidsmus

Thylacinidae

 

 

 

pungulv

 

Thylacinus cynocephalus (muligvis uddød) (I)

 

 

pungulv

PERAMELEMORPHIA

 

 

 

 

Peramelidae

 

 

 

punggrævlinger

 

Chaeropus ecaudatus (muligvis uddød) (I)

 

 

art af punggrævling

 

Macrotis lagotis (I)

 

 

ørepunggrævling eller stor kaninpunggrævling

 

Macrotis leucura (I)

 

 

art af kaninpunggrævling

 

Perameles bougainville (I)

 

 

art af langnæset punggrævling

DIPROTODONTIA

 

 

 

 

Phalangeridae

 

 

 

kuskus

 

 

Phalanger orientalis (II)

 

grå kuskus

 

 

Spilocuscus maculatus (II)

 

plettet kuskus

Vombatidae

 

 

 

vombatter

 

Lasiorhinus krefftii (I)

 

 

art af vombat

Macropodidae

 

 

 

kænguruer

 

 

Dendrolagus dorianus

 

ensfarvet trækænguru

 

 

Dendrolagus goodfellowi

 

goodfellows trækænguru

 

 

Dendrolagus inustus (II)

 

art af trækænguru

 

 

Dendrolagus matschiei

 

matscies trækænguru

 

 

Dendrolagus ursinus (II)

 

art af trækænguru

 

Lagorchestes hirsutus (I)

 

 

vestharekænguru

 

Lagostrophus fasciatus (I)

 

 

stribet harekænguru

 

Onychogalea fraenata (I)

 

 

art af klohalekænguru

 

Onychogalea lunata (I)

 

 

art af klohalekænguru

Potoroidae

 

 

 

rottekænguruer

 

Bettongia spp. (I)

 

 

arter af rottekænguruer

 

Caloprymnus campestris (muligvis uddød) (I)

 

 

ørkenkængururotte

SCANDENTIA

 

 

 

 

Tupaiidae

 

 

 

træspidsmus

 

 

Tupaiidae spp.

 

træspidsmus

CHIROPTERA

 

 

 

Flagermus

Phyllostomidae

 

 

 

bredsnudet flagermus

 

 

 

Platyrrhinus lineatus (III Uruguay)

art af vampyr

Pteropodidae

 

 

 

flyvende hunde

 

 

Acerodon spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

arter af flyvende hunde

 

Acerodon jubatus (I)

 

 

art af flyvende hund

 

Acerodon lucifer (muligvis uddød) (I)

 

 

art af flyvende hund

 

 

Pteropus spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

arter af flyvende hund

 

Pteropus insularis (I)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus livingstonei (II)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus mariannus (I)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus molossinus (I)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus phaeocephalus (I)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus pilosus (I)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus rodricensis (II)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus samoensis (I)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus tonganus (I)

 

 

art af flyvende hund

 

Pteropus voeltzkowi (II)

 

 

art af flyvende hund

PRIMATES

 

 

 

Primater (aber og halvaber)

 

 

PRIMATES spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

primater

Lemuridae

 

 

 

ægte lemurer

 

Lemuridae spp. (I)

 

 

ægte lemurer

Megaladapidae

 

 

 

væselmakier

 

Megaladapidae spp. (I)

 

 

væselmakier

Cheirogaleidae

 

 

 

små makier

 

Cheirogaleidae spp. (I)

 

 

små makier

Indridae

 

 

 

indrier og sifakaer

 

Indridae spp. (I)

 

 

silkemakier

Daubentoniidae

 

 

 

fingerdyr eller aye-aye

 

Daubentonia madagascariensis (I)

 

 

fingerdyr eller aye-aye

Tarsiidae

 

 

 

spøgelsesaber

 

Tarsius spp. (II)

 

 

træspidsmus

Callithricidae

 

 

 

egernaber

 

Callimico goeldii (I)

 

 

goeldis marmoset

 

Callithrix aurita (I)

 

 

art af silkeabe

 

Callithrix flaviceps (I)

 

 

art af silkeabe

 

Leontopithecus spp. (I)

 

 

løvetamariner

 

Saguinus bicolor (I)

 

 

tofarvet tamarin

 

Saguinus geoffroyi (I)

 

 

art af tamarin

 

Saguinus leucopus (I)

 

 

art af tamarin

 

Saguinus oedipus (I)

 

 

paryksilkeabe

Cebidae

 

 

 

pelsaber

 

Alouatta coibensis (I)

 

 

art af brøleabe

 

Alouatta palliata (I)

 

 

art af brøleabe

 

Alouatta pigra (I)

 

 

art af brøleabe

 

Ateles geoffroyi frontatus (I)

 

 

underart af gylden edderkoppeabe

 

Ateles geoffroyi panamensis (I)

 

 

underart af gylden edderkoppeabe

 

Brachyteles arachnoides (I)

 

 

ulden edderkoppeabe

 

Cacajao spp. (I)

 

 

arter af korthaleaber

 

Callicebus personatus (II)

 

 

sahuassu

 

Chiropotes albinasus (I)

 

 

hvidnæset saki

 

Lagothrix flavicauda (I)

 

 

hendees uldabe

 

Saimiri oerstedii (I)

 

 

art af saimiri

Cercopithecidae

 

 

 

marekatte

 

Cercocebus galeritus (I/II)

(Underarten Cercocebus galeritus galeritus er optaget på liste I)

 

 

art af mangabey

 

Cercopithecus diana (I)

 

 

dianamarekat

 

Cercopithecus solatus (II)

 

 

art af marekat

 

Colobus satanas (II)

 

 

sort colobusabe

 

Macaca silenus (I)

 

 

wanderu eller skægabe

 

Mandrillus leucophaeus (I)

 

 

drill

 

Mandrillus sphinx (I)

 

 

mandrill

 

Nasalis concolor (I)

 

 

art af langur

 

Nasalis larvatus (I)

 

 

næseabe

 

Presbytis potenziani (I)

 

 

art af langur

 

Procolobus pennantii (I/II)

(Arten er optaget på liste II, men underarten Procolobus pennantii kirkii er optaget på liste I)

 

 

art af colobusabe

 

Procolobus preussi (II)

 

 

art af colobusabe

 

Procolobus rufomitratus (I)

 

 

art af colobusabe

 

Pygathrix spp. (I)

 

 

kostumeaber eller kostumelangurer

 

Semnopithecus entellus (I)

 

 

hanumanlangur

 

Trachypithecus francoisi (II)

 

 

art af langur

 

Trachypithecus geei (I)

 

 

gylden langur

 

Trachypithecus johnii (II)

 

 

art af langur

 

Trachypithecus pileatus (I)

 

 

art af langur

Hylobatidae

 

 

 

gibboner

 

Hylobatidae spp. (I)

 

 

gibboner

Hominidae

 

 

 

menneskeaber

 

Gorilla gorilla (I)

 

 

gorilla

 

Pan spp. (I)

 

 

chimpanser

 

Pongo pygmaeus (I)

 

 

orangutang

XENARTHRA

 

 

 

 

Myrmecophagidae

 

 

 

myreslugere

 

 

Myrmecophaga tridactyla (II)

 

stor myresluger

 

 

 

Tamandua mexicana (III Guatemala)

tamandumyresluger

Bradypodidae

 

 

 

tre-tåede dovendyr

 

 

Bradypus variegatus (II)

 

art af dovendyr

Megalonychidae

 

 

 

to-tåede dovendyr

 

 

 

Choloepus hoffmanni (III Costa Rica)

hoffmans dovendyr

Dasypodidae

 

 

 

bæltedyr

 

 

 

Cabassous centralis (III Costa Rica)

art af ellevebåndet bæltedyr

 

 

 

Cabassous tatouay (III Uruguay)

art af ellevebåndet bæltedyr

 

 

Chaetophractus nationi (II) (Der er fastsat en årlig eksportkvote på nul. Alle enheder anses for at være enheder af arter, der er optaget i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed.)

 

art af bæltedyr

 

Priodontes maximus (I)

 

 

kæmpebæltedyr

PHOLIDOTA

 

 

 

 

Manidae

 

 

 

skældyr

 

 

Manis spp. (II)

(Der er fastsast en årlig eksportkvote på nul for for Manis crassicaudata, Manis pentadactyla og Manis javanica for enheder, der indfanges i naturen og forhandles til primært kommercielle formål.)

 

skældyr

LAGOMORPHA

 

 

 

 

Leporidae

 

 

 

harer, kaniner

 

Caprolagus hispidus (I)

 

 

børstekanin

 

Romerolagus diazi (I)

 

 

vulkanhare

RODENTIA

 

 

 

 

Sciuridae

 

 

 

jordegern, art af egern

 

Cynomys mexicanus (I)

 

 

mexikansk præriehund

 

 

 

Epixerus ebii (III Ghana)

art af egern

 

 

 

Marmota caudata (III Indien)

langhalet murmeldyr

 

 

 

Marmota himalayana (III Indien)

himalayamurmeldyr

 

 

Ratufa spp. (II)

 

kæmpeegern

 

 

 

Sciurus deppei (III Costa Rica)

art af egern

Anomaluridae

 

 

 

arter af flyveegern

 

 

 

Anomalurus beecrofti (III Ghana)

art af skælhaleegern

 

 

 

Anomalurus derbianus (III Ghana)

art af skælhaleegern

 

 

 

Anomalurus pelii (III Ghana)

art af skælhaleegern

 

 

 

Idiurus macrotis (III Ghana)

skælhalemus

Muridae

 

 

 

mus, rotter

 

Leporillus conditor (I)

 

 

art af husbyggende mus

 

Pseudomys praeconis (I)

 

 

shark bay mus

 

Xeromys myoides (I)

 

 

art af gnaver

 

Zyzomys pedunculatus (I)

 

 

art af gnaver

Hystricidae

 

 

 

arter af pindsvin

 

Hystrix cristata (III Ghana)

 

 

almindeligt hulepindsvin

Erethizontidae

 

 

 

arter af pindsvin

 

 

 

Sphiggurus mexicanus (III Honduras)

træpindsvin

 

 

 

Sphiggurus spinosus (III Uruguay)

sydamerikansk træpindsvin

Agoutidae

 

 

 

pakaer

 

 

 

Agouti paca (III Honduras)

pakaer

Dasyproctidae

 

 

 

agutier

 

 

 

Dasyprocta punctata (III Honduras)

agutier

Chinchillidae

 

 

 

chinchillidae

 

Chinchilla spp. (I) (Enheder af husdyrformen omfattes ikke af denne forordnings bestemmelser)

 

 

chinchillaer

CETACEA

 

 

 

Hvaler (delfiner, marsvin, hvaler)

 

CETACEA spp. (I/II)  (1)

 

 

hvaler

CARNIVORA

 

 

 

 

Canidae

 

 

 

hunde, ræve, ulve

 

 

 

Canis aureus (III Indien)

guldsjakal

 

Canis lupus (I/II)

(Alle populationer undtagen populationer i Spanien nord for Douro og populationer i Grækenland nord for 39. breddegrad. Populationer i Bhutan, Indien, Nepal og Pakistan er optaget på liste I. Alle andre populationer er optaget på liste II).

Canis lupus (II) (Populationer i Spanien nord for Douro og populationer i Grækenland nord for 39. breddegrad).

 

ulv

 

Canis simensis

 

 

art af ulv

 

 

Cerdocyon thous (II)

 

krabbeædende ræv

 

 

Chrysocyon brachyurus (II)

 

mankeulv

 

 

Cuon alpinus (II)

 

rødulv

 

 

Pseudalopex culpaeus (II)

 

copeo, magellanræv eller andesræv

 

 

Pseudalopex griseus (II)

 

art af sjakalræv

 

 

Pseudalopex gymnocercus (II)

 

pampas gråræv

 

Speothos venaticus (I)

 

 

skovhund

 

 

 

Vulpes bengalensis (III Indien)

indisk ræv

 

 

Vulpes cana (II)

 

blanfords ræv

 

 

Vulpes zerda (II)

 

fennek eller ørkenræv

Ursidae

 

 

 

bjørne

 

 

Ursidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

bjørne

 

Ailuropoda melanoleuca (I)

 

 

stor panda

 

Ailurus fulgens (I)

 

 

rød panda

 

Helarctos malayanus (I)

 

 

malajbjørn

 

Melursus ursinus (I)

 

 

læbebjørn

 

Tremarctos ornatus (I)

 

 

brillebjørn

 

Ursus arctos (I/II)

(Kun populationerne i Bhutan, Kina, Mexico og Mongoliet samt underarten Ursus arctos isabellinus er optaget på liste I; alle andre populationer og underarter er optaget på liste II).

 

 

brun bjørn

 

Ursus thibetanus (I)

 

 

kravebjørn

Procyonidae

 

 

 

halvbjørne

 

 

 

Bassaricyon gabbii (III Costa Rica)

buskhalet olingo

 

 

 

Bassariscus sumichrasti (III Costa Rica)

centralamerikansk kakomistel

 

 

 

Nasua narica (III Honduras)

coati eller rød næsebjørn

 

 

 

Nasua nasua solitaria (III Uruguay)

underart af rød næsebjørn

 

 

 

Potos flavus (III Honduras)

kinkajou eller snohalebjørn

Mustelidae

 

 

 

mårer

 

Lutrinae

 

 

 

oddere

 

 

Lutrinae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

oddere

 

Aonyx congicus (I) (Kun populationer i Cameroun og Nigeria; alle andre populationer er opført i bilag B).

 

 

fingerodder

 

Enhydra lutris nereis (I)

 

 

underart af havodder

 

Lontra felina (I)

 

 

havodder

 

Lontra longicaudis (I)

 

 

art af flododder

 

Lontra provocax (I)

 

 

art af flododder

 

Lutra lutra (I)

 

 

odder

 

Pteronura brasiliensis (I)

 

 

brasiliansk kæmpeodder

 

Mellivorinae

 

 

 

honninggrævling

 

 

 

Mellivora capensis (III Botswana/Ghana)

honninggrævling

 

Mephitinae

 

 

 

stinkdyr

 

 

Conepatus humboldtii (II)

 

andesskunk

Mustelinae

 

 

 

grisoner, mårer, hyara

 

 

 

Eira barbara (III Honduras)

hyara

 

 

 

Galictis vittata (III Costa Rica)

grison

 

 

 

Martes flavigula (III Indien)

art af mår

 

 

 

Martes foina intermedia (III Indien)

indisk underart af husmår

 

 

 

Martes gwatkinsii (III Indien)

art af mår

 

Mustela nigripes (I)

 

 

sortfodet ilder

Viverridae

 

 

 

binturong, desmerkatte, art af desmerkat, fossa, linsang, odder-desmerkat, palmeruller

 

 

 

Arctictis binturong (III Indien)

binturong

 

 

 

Civettictis civetta (III Botswana)

civette eller afrikansk desmerkat

 

 

Cryptoprocta ferox (II)

 

fossa

 

 

Cynogale bennettii (II)

 

odder-desmerkat

 

 

Eupleres goudotii (II)

 

art af desmerkat

 

 

Fossa fossana (II)

 

fanaloka

 

 

Hemigalus derbyanus (II)

 

båndet palmeruller

 

 

 

Paguma larvata (III Indien)

maskepalmeruller

 

 

 

Paradoxurus hermaphroditus (III Indien)

indisk palmeruller

 

 

 

Paradoxurus jerdoni (III Indien)

art af palmeruller

 

 

Prionodon linsang (II)

 

båndet linsang

 

Prionodon pardicolor (I)

 

 

plettet desmerdyr

 

 

 

Viverra civettina (III Indien)

malabar civette

 

 

 

Viverra zibetha (III Indien)

stor asiatisk civette

 

 

 

Viverricula indica (III Indien)

lille asiatisk civette

Herpestidae

 

 

 

manguster

 

 

 

Herpestes brachyurus fuscus (III Indien)

art af mangust

 

 

 

Herpestes edwardsii (III Indien)

almindelig mangust

 

 

 

Herpestes javanicus auropunctatus (III Indien)

art af mangust

 

 

 

Herpestes smithii (III Indien)

art af mangust

 

 

 

Herpestes urva (III Indien)

krabbemangust

 

 

 

Herpestes vitticollis (III Indien)

stribetnakket mangust

Hyaenidae

 

 

 

jordulv, hyæner

 

 

 

Proteles cristatus (III Botswana)

jordulv

Felidae

 

 

 

katte, geparder, leoparder, løver, tigre osv.

 

 

Felidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A. Enheder af husdyrformen omfattes ikke af denne forordnings bestemmelser)

 

katte

 

Acinonyx jubatus (I) (Der bevilges følgende årlige eksportkvoter for levende enheder og jagttrofæer: Botswana: 5; Namibia: 150; Zimbabwe: 50. Handelen med sådanne enheder er undergivet bestemmelserne i forordningens artikel 4, stk. 1.)

 

 

gepard, cheetah eller jagtleopard

 

Caracal caracal (I) (Kun populationen i Asien; alle andre populationer er opført i bilag B).

 

 

karakal eller ørkenlos

 

Catopuma temminckii (I)

 

 

asiatisk guldkat

 

Felis nigripes (I)

 

 

sortfodet kat

 

Felis silvestris (II)

 

 

vildkat

 

Herpailurus yaguarondi (I) (Kun populationerne i Mellem- og Nordamerika; alle andre populationer er opført i bilag B).

 

 

jaguarundi eller cira

 

Leopardus pardalis (I)

 

 

ocelot

 

Leopardus tigrinus (I)

 

 

sydamerikansk tigerkat

 

Leopardus wiedii (I)

 

 

margay eller langhalet kat

 

Lynx lynx (II)

 

 

los

 

Lynx pardinus (I)

 

 

pardellos

 

Neofelis nebulosa (I)

 

 

træleopard

 

Oncifelis geoffroyi (I)

 

 

geoffreys kat

 

Oreailurus jacobita (I)

 

 

andes-bjergkat

 

Panthera leo persica (I)

 

 

indisk løve

 

Panthera onca (I)

 

 

jaguar

 

Panthera pardus (I)

 

 

leopard

 

Panthera tigris (I)

 

 

tiger

 

Pardofelis marmorata (I)

 

 

marmorkat

 

Prionailurus bengalensis bengalensis (I) (Kun populationerne i Bangladesh, Indien og Thailand; alle andre populationer er opført i bilag B).

 

 

underart af bengalsk tigerkat

 

Prionailurus bengalensis iriomotensis (II)

 

 

iriomote kat

 

Prionailurus planiceps (I)

 

 

fladhovedet kat

 

Prionailurus rubiginosus (I) (Kun populationen i Indien; alle andre populationer er opført i bilag B).

 

 

art af plettet kat

 

Puma concolor coryi (I)

 

 

underart af puma

 

Puma concolor costaricensis (I)

 

 

underart af puma

 

Puma concolor couguar (I)

 

 

underart af puma

 

Uncia uncia (I)

 

 

sneleopard

Otariidae

 

 

 

øresæler

 

 

Arctocephalus spp (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

søbjørne eller pelssæler

 

Arctocephalus philippii (II)

 

 

art af pelssæl

 

Arctocephalus townsendi (I)

 

 

art af pelssæl

Odobenidae

 

 

 

hvalros

 

 

Odobenus rosmarus (III Canada)

 

hvalros

Phocidae

 

 

 

sæler

 

 

Mirounga leonina (II)

 

sydlig søelefant

 

Monachus spp. (I)

 

 

munkesæler

PROBOSCIDEA

 

 

 

 

Elephantidae

 

 

 

elefanter

 

Elephas maximus (I)

 

 

asiatisk elefant

 

Loxodonta africana (I) (Undtagen populationerne i Botswana, Namibia, Sydafrika og Zimbabwe, der er opført i bilag B)

Loxodonta africana (II)

(Kun populationerne i Botswana, Namibia, Sydafrika (2) og Zimbabwe (3) alle andre populationer er opført i bilag A).

 

afrikansk elefant

SIRENIA

 

 

 

 

Dugongidae

 

 

 

dugong

 

Dugong dugon (I)

 

 

dugong

Trichechidae

 

 

 

manater

 

Trichechidae spp. (I/II) (Trichechus inunguis og Trichechus manatus er optaget på liste I. Trichechus senegalensis er optaget på liste II.)

 

 

manater

PERISSODACTYLA

 

 

 

Uparrettåede hovdyr

Equidae

 

 

 

heste, vildæsler, zebraer

 

Equus africanus (I) (Omfatter ikke husdyrformen opført som Equus asinus, der ikke er omfattet denne forordnings bestemmelser)

 

 

afrikansk vildæsel

 

Equus grevyi (I)

 

 

grevys zebra

 

Equus hemionus (I/II) (Arten er optaget på liste II, men underarten Equus hemionus hemionus er optaget på liste I)

 

 

asiatisk vildæsel eller kulan

 

Equus kiang (II)

 

 

kiang

 

 

Equus onager (II) (Undtagen de underarter, der er opført under bilag A)

 

onager

 

Equus onager khur (I)

 

 

underart af onager

 

Equus przewalskii (I)

 

 

przewalskiis hest

 

 

Equus zebra hartmannae (II)

 

hartmanns bjergzebra

 

Equus zebra zebra (I)

 

 

bjergzebra

Tapiridae

 

 

 

tapirer

 

Tapiridae spp. (I) (Undtagen de arter, der er opført i bilag B)

 

 

tapirer

 

 

Tapirus terrestris (II)

 

sydamerikansk tapir

Rhinocerotidae

 

 

 

næsehorn

 

Rhinocerotidae spp. (I) (Undtagen de underarter, der er opført under bilag B)

 

 

næsehorn

 

 

Ceratotherium simum simum (II) (Kun populationerne i Sydafrika og Swaziland; alle andre populationer er opført under bilag A. Udelukkende med det formål at tillade international handel med levende dyr til hensigtsmæssige og acceptable bestemmelsessteder samt med jagttrofæer. Alle andre enheder anses for at være enheder af arter, der er opført i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed.)

 

sydligt bredsnudet næsehorn eller hvidt næsehorn

ARTIODACTYLA

 

 

 

 

Tragulidae

 

 

 

dværghjort

 

 

 

Hyemoschus aquaticus (III Ghana)

vand-tragulid

Suidae

 

 

 

hjortesvin, svin

 

Babyrousa babyrussa (I)

 

 

hjortesvin

 

Sus salvanius (I)

 

 

indisk dværgsvin

Tayassuidae

 

 

 

halsbåndssvin eller pekarier

 

 

Tayassuidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A, samt populationerne af Pecari tajacu i Mexico og USA, som ikke er opført i forordningens bestemmelser)

 

halsbåndssvin eller pekarier

 

Catagonus wagneri (I)

 

 

chaco-pekari

Hippopotamidae

 

 

 

flodheste

 

 

Hexaprotodon liberiensis (II)

 

dværgflodhest

 

 

Hippopotamus amphibius (II)

 

flodhest

Camelidae

 

 

 

kameler, guanaco, vicugna

 

 

Lama guanicoe (II)

 

guanaco

 

Vicugna vicugna (I) (Undtagen populationerne i Argentina [populationen i Jujuy-provinsen og de delvist i fangenskab opdrættede populationer i provinserne Jujuy, Salta, Catamarca, La Rioja og San Juan]; Bolivia [hele populationen]; Chile [populationen i Primera Región]; og Peru [hele populationen]; som er opført i bilag B)

Vicugna vicugna (II) (Kun populationerne i Argentina (4)[populationen i Jujuy-provinsen og de delvist i fangenskab opdrættede populationer i provinserne Jujuy, Salta, Catamarca, La Rioja og San Juan]; Bolivia (5)[hele populationen]; Chile (6)[populationen i Primera Región]; Peru (7)[hele populationen]; alle andre populationer er opført i bilag A).

 

vicugna

Moschidae

 

 

 

moskushjort

 

Moschus spp. (I) (Kun populationerne i Afghanistan, Bhutan, Indien, Myanmar, Nepal og Pakistan; alle andre populationer er opført i bilag B).

Moschus spp. (II) (Undtagen de populationer i Afghanistan, Bhutan, Indien, Myanmar, Nepal og Pakistan, som er opført i bilag A)

 

moskushjort

Cervidae

 

 

 

hjorte, guemal, muntjakker, puduer

 

Axis calamianensis (I)

 

 

art af axishjort

 

Axis kuhlii (I)

 

 

art af axishjort

 

Axis porcinus annamiticus (I)

 

 

underart af axishjort

 

Blastocerus dichotomus (I)

 

 

sumphjort

 

Cervus duvaucelii (I)

 

 

barasingha

 

 

Cervus elaphus bactrianus (II)

 

underart af kronhjort

 

 

 

Cervus elaphus barbarus (III Tunesien)

underart af kronhjort

 

Cervus elaphus hanglu (I)

 

 

underart af kronhjort

 

Cervus eldii (I)

 

 

elds kronhjort

 

Dama mesopotamica (I)

 

 

persisk dådyr

 

Hippocamelus spp. (I)

 

 

gaffelhjorte

 

 

 

Mazama americana cerasina (III Guatemala)

underart af spidshjort

 

Megamuntiacus vuquanghensis (I)

 

 

kæmpemuntjak

 

Muntiacus crinifrons (I)

 

 

art af muntjak

 

 

 

Odocoileus virginianus mayensis (III Guatemala)

underart af virginiahjort

 

Ozotoceros bezoarticus (I)

 

 

pampashjort

 

 

Pudu mephistophiles (II)

 

nordlig pudu

 

Pudu puda (I)

 

 

sydlig pudu

Antilocapridae

 

 

 

gaffelantilope

 

Antilocapra americana (I) (Kun populationen i Mexico; ingen andre populationer er opført i bilagene til nærværende forordning)

 

 

gaffelbuk

Bovidae

 

 

 

antiloper, kvæg, dykkerantiloper, gazeller, geder, får etc.

 

Addax nasomaculatus (I)

 

 

addax eller mendesantilope

 

 

Ammotragus lervia (II)

 

mankefår

 

 

Bison bison athabascae (II)

 

skovbison

 

 

 

Antilope cervicapra (III Nepal)

hjorteantilope eller bezoarantilope

 

Bos gaurus (I) (Omfatter ikke husdyrformen opført som Bos frontalis, der ikke er omfattet denne forordnings bestemmelser

 

 

gaur

 

Bos mutus (I) (Omfatter ikke husdyrformen opført som Bos grunniens, der ikke er omfattet denne forordnings bestemmelser

 

 

yak eller grynteokse

 

Bos sauveli (I)

 

 

kouprey

 

 

 

Bubalus arnee (III Nepal) (Omfatter ikke husdyrformen opført som Bubalus bubalis , der ikke er omfattet denne forordnings bestemmelser

vandbøffel

 

Bubalus depressicornis (I)

 

 

anoa

 

Bubalus mindorensis (I)

 

 

tamarou

 

Bubalus quarlesi (I)

 

 

bjerganoa

 

 

Budorcas taxicolor (II)

 

takin

 

Capra falconeri (I)

 

 

markhor eller skrueged

 

 

Cephalophus dorsalis (II)

 

sortrygget dykkerantilope

 

Cephalophus jentinki (I)

 

 

Jentinks dykkerantilope

 

 

Cephalophus monticola (II)

 

blå skovdykkerantilope

 

 

Cephalophus ogilbyi (II)

 

ogilbys dykkerantilope

 

 

Cephalophus silvicultor (II)

 

gulrygget dykkerantilope

 

 

Cephalophus zebra (II)

 

stribet dykkerantilope

 

 

 

Damaliscus lunatus (III Ghana)

tsesseby

 

 

Damaliscus pygargus pygargus (II)

 

bontebok

 

 

Gazella cuvieri (III Tunisien)

 

cuviers gazelle

 

Gazella dama (I)

 

 

dama gazelle

 

 

Gazella dorcas (III Tunisien)

 

dorcas gazelle

 

 

Gazella leptoceros (III Tunisien)

 

tyndhornet gazelle eller loders gazelle

 

Hippotragus niger variani (I)

 

 

stor sabelantilope

 

 

Kobus leche (II)

 

lechwe

 

Naemorhedus baileyi (I)

 

 

rød goral

 

Naemorhedus caudatus (I)

 

 

kinesisk goral

 

Naemorhedus goral (I)

 

 

goral

 

Naemorhedus sumatraensis (I)

 

 

serow

 

Oryx dammah (I)

 

 

sabel oryx

 

Oryx leucoryx (I)

 

 

arabisk oryx

 

 

Ovis ammon (II) (Undtagen de underarter, der er opført i bilag A)

 

argali

 

Ovis ammon hodgsonii (I)

 

 

underart af argali

 

Ovis ammon nigrimontana (I)

 

 

underart af argali

 

 

Ovis canadensis (II) (Kun populationen i Mexico; ingen andre populationer er opført i bilagene til nærværende forordning)

 

tykhornsfår

 

Ovis orientalis ophion (I)

 

 

underart af asiatisk muflon

 

 

Ovis vignei (II) (Undtagen de underarter, der er opført i bilag A)

 

urial

 

Ovis vignei vignei (I)

 

 

underart af urial

 

Pantholops hodgsonii (I)

 

 

chiru

 

Pseudoryx nghetinhensis (I)

 

 

saola eller Vu Quang okse

 

Rupicapra pyrenaica ornata (I)

 

 

underart af gemse

 

 

Saiga tatarica (II)

 

saigaantilope

 

 

 

Tetracerus quadricornis (III Nepal)

firhornsantilope

 

 

 

Tragelaphus eurycerus (III Ghana)

bongo

 

 

 

Tragelaphus spekii (III Ghana)

sitatunga

AVES

Fugle

STRUTHIONIFORMES

 

 

 

 

Struthionidae

 

 

 

struds

 

Struthio camelus (I) (Kun populationerne i Algeriet, Burkina Faso, Cameroun, Den Centralafrikanske Republik, Tchad, Mali, Mauritanien, Marokko, Niger, Nigeria, Senegal og Sudan; ingen andre populationer er opført i bilagene til nærværende forordning)

 

 

struds

RHEIFORMES

 

 

 

 

Rheidae

 

 

 

nanduer

 

 

Rhea americana (II)

 

nandu

 

Rhea pennata (I) (Undtagen populationerne af Rhea pennata pennata i Argentina og Chile, som er opført i bilag B)

 

 

langnæbbet nandu

 

 

Rhea pennata pennata (II) (Kun populationerne i Argentina og Chile)

 

lille nandu

TINAMIFORMES

 

 

 

 

Tinamidae

 

 

 

tinamuer

 

Tinamus solitarius (I)

 

 

olivengrå tinamu

SPHENISCIFORMES

 

 

 

 

Spheniscidae

 

 

 

pingviner

 

 

Spheniscus demersus (II)

 

brillepingvin

 

Spheniscus humboldti (I)

 

 

humboldtpingvin

PODICIPEDIFORMES

 

 

 

 

Podicipedidae

 

 

 

lappedykkere

 

Podilymbus gigas (I)

 

 

atitlanlappedykker

PROCELLARIIFORMES

 

 

 

 

Diomedeidae

 

 

 

albatrosser

 

Diomedea albatrus (I)

 

 

korthalet albatros

PELECANIFORMES

 

 

 

 

Pelecanidae

 

 

 

pelikaner

 

Pelecanus crispus (I)

 

 

krøltoppet pelikan

Sulidae

 

 

 

suler

 

Papasula abbotti (I)

 

 

juleø-sule

Fregatidae

 

 

 

fregatfugle

 

Fregata andrewsi (I)

 

 

juleø-fregatfugl

CICONIIFORMES

 

 

 

 

Ardeidae

 

 

 

hejrer

 

 

 

Ardea goliath (III Ghana)

goliathejre

 

Bubulcus ibis (III Ghana)

 

 

kohejre

 

Casmerodius albus (III Ghana)

 

 

sølvhejre

 

Egretta garzetta (III Ghana)

 

 

silkehejre

Balaenicipitidae

 

 

 

træskonæb

 

 

Balaeniceps rex (II)

 

træskonæb

Ciconiidae

 

 

 

storke

 

Ciconia boyciana (I)

 

 

manchurerstork

 

Ciconia nigra (II)

 

 

sort stork

 

Ciconia stormi

 

 

sundastork

 

 

 

Ephippiorhynchus senegalensis (III Ghana)

saddelnæb

 

Jabiru mycteria (I)

 

 

jabiru

 

 

 

Leptoptilos crumeniferus (III Ghana)

marabustork

 

Leptoptilos dubius

 

 

adjudantstork

 

Mycteria cinerea (I)

 

 

mangrovestork

Threskiornithidae

 

 

 

ibiser, skestorke

 

 

 

Bostrychia hagedash (III Ghana)

hadadaibis

 

 

 

Bostrychia rara (III Ghana)

plettet ibis

 

 

Eudocimus ruber (II)

 

rød ibis

 

Geronticus calvus (II)

 

 

kapibis

 

Geronticus eremita (I)

 

 

eremitibis

 

Nipponia nippon (I)

 

 

japansk ibis

 

Platalea leucorodia (II)

 

 

skestork

 

Pseudibis gigantea

 

 

kæmpeibis

 

 

 

Threskiornis aethiopicus (III Ghana)

hellig ibis

Phoenicopteridae

 

 

 

flamingoer

 

 

Phoenicopteridae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

flamingoer

 

Phoenicopterus ruber (II)

 

 

flamingo

ANSERIFORMES

 

 

 

Andefugle

Anatidae

 

 

 

ænder, gæs, svaner etc.

 

 

 

Alopochen aegyptiacus (III Ghana)

nilgås

 

 

 

Anas acuta (III Ghana)

spidsand

 

Anas aucklandica (I)

 

 

auklandbrunand

 

 

Anas bernieri (II)

 

madagaskarkrikand

 

 

 

Anas capensis (III Ghana)

kapand

 

 

 

Anas clypeata (III Ghana)

skeand

 

 

 

Anas crecca (III Ghana)

krikand

 

 

Anas formosa (II)

 

sibirisk krikand

 

Anas laysanensis (I)

 

 

laysanand

 

Anas oustaleti (I)

 

 

oustalets and

 

 

 

Anas penelope (III Ghana)

pibeand

 

Anas querquedula (III Ghana)

 

 

atlingand

 

Aythya innotata

 

 

madagaskar hvidøjet and

 

Aythya nyroca (III Ghana)

 

 

hvidøjet and

 

Branta canadensis leucopareia (I)

 

 

aleutisk canadagås

 

Branta ruficollis (II)

 

 

rødhalset gås

 

Branta sandvicensis (I)

 

 

hawaiigås

 

 

 

Cairina moschata (III Honduras)

moskusand

 

Cairina scutulata (I)

 

 

hvidvinget skovand

 

 

Coscoroba coscoroba (II)

 

coskorobasvane

 

 

Cygnus melanocorypha (II)

 

sorthalset svane

 

 

Dendrocygna arborea (II)

 

cubatræand

 

 

 

Dendrocygna autumnalis (III Honduras)

sortbuget træand

 

 

 

Dendrocygna bicolor (III Ghana/Honduras)

okkertræand

 

 

 

Dendrocygna viduata (III Ghana)

nonnetræand

 

Mergus octosetaceus

 

 

brasiliansk skallesluger

 

 

 

Nettapus auritus (III Ghana)

afrikansk dværgand

 

 

Oxyura jamaicensis

 

amerikansk skarveand

 

Oxyura leucocephala (II)

 

 

hvidhovedet skarveand

 

 

 

Plectropterus gambensis (III Ghana)

sporegås

 

 

 

Pteronetta hartlaubii (III Ghana)

afrikansk skovand

 

Rhodonessa caryophyllacea (muligvis uddød) (I)

 

 

rosenhovedet and

 

 

Sarkidiornis melanotos (II)

 

knopgås

 

Tadorna cristata

 

 

koreagravand

FALCONIFORMES

 

 

 

Rovfugle (ørne, falke, høge, gribbe)

 

 

FALCONIFORMES spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A, samt én art af familien Cathartidae der er opført i bilag C; ingen andre populationer i den familie er opført i bilagene til nærværende forordning)

 

rovfugle

Cathartidae

 

 

 

vestgribbe

 

Gymnogyps californianus (I)

 

 

californisk kondor

 

 

 

Sarcoramphus papa (III Honduras)

kongekondor

 

Vultur gryphus (I)

 

 

andeskondor

Pandionidae

 

 

 

fiskeørne

 

Pandion haliaetus (II)

 

 

fiskeørn

Accipitridae

 

 

 

høge, ørne

 

Accipiter brevipes (II)

 

 

balkanhøg

 

Accipiter gentilis (II)

 

 

duehøg

 

Accipiter nisus (II)

 

 

spurvehøg

 

Aegypius monachus (II)

 

 

munkegrib

 

Aquila adalberti (I)

 

 

spansk kejserørn

 

Aquila chrysaetos (II)

 

 

kongeørn

 

Aquila clanga (II)

 

 

stor skrigeørn

 

Aquila heliaca (I)

 

 

kejserørn

 

Aquila pomarina (II)

 

 

lille skrigeørn

 

Buteo buteo (II)

 

 

musvåge

 

Buteo lagopus (II)

 

 

fjeldvåge

 

Buteo rufinus (II)

 

 

ørnevåge

 

Chondrohierax uncinatus wilsonii (I)

 

 

cubapapegøjebaza

 

Circaetus gallicus (II)

 

 

slangeørn

 

Circus aeruginosus (II)

 

 

rørhøg

 

Circus cyaneus (II)

 

 

blå kærhøg

 

Circus macrourus (II)

 

 

steppehøg

 

Circus pygargus (II)

 

 

hedehøg

 

Elanus caeruleus (II)

 

 

blå glente

 

Eutriorchis astur (II)

 

 

madagaskarslangehøg

 

Gypaetus barbatus (II)

 

 

lammegrib

 

Gyps fulvus (II)

 

 

gåsegrib

 

Haliaeetus spp. (I/II) (Haliaeetus albicilla er optaget på liste I; de andre arter er optaget på liste II)

 

 

havørne

 

Harpia harpyja (I)

 

 

harpy

 

Hieraaetus fasciatus (II)

 

 

høgeørn

 

Hieraaetus pennatus (II)

 

 

dværgørn

 

Leucopternis occidentalis (II)

 

 

sodrygget våge

 

Milvus migrans (II)

 

 

sort glente

 

Milvus milvus (II)

 

 

rød glente

 

Neophron percnopterus (II)

 

 

ådselgrib

 

Pernis apivorus (II)

 

 

hvepsevåge

 

Pithecophaga jefferyi (I)

 

 

fillipinsk abeørn

Falconidae

 

 

 

falke

 

Falco araea (I)

 

 

seychellertårnfalk

 

Falco biarmicus (II)

 

 

lannerfalk

 

Falco cherrug (II)

 

 

slagfalk

 

Falco columbarius (II)

 

 

dværgfalk

 

Falco eleonorae (II)

 

 

eleonorafalk

 

Falco jugger (I)

 

 

laggarfalk

 

Falco naumanni (II)

 

 

lille tårnfalk

 

Falco newtoni (I) (Kun populationen på Seychellerne)

 

 

madagaskartårnfalk

 

Falco pelegrinoides (I)

 

 

berberfalk

 

Falco peregrinus (I)

 

 

vandrefalk

 

Falco punctatus (I)

 

 

mauritiustårnfalk

 

Falco rusticolus (I)

 

 

jagtfalk

 

Falco subbuteo (II)

 

 

lærkefalk

 

Falco tinnunculus (II)

 

 

tårnfalk

 

Falco vespertinus (II)

 

 

aftenfalk

GALLIFORMES

 

 

 

 

Megapodiidae

 

 

 

tallegallahøns

 

Macrocephalon maleo (I)

 

 

hammerhøne eller maleo

Cracidae

 

Crax spp.* (-/III) (Følgende arter er optaget på liste III: Crax alberti, Crax daubentoni og Crax globulosa for Colombia og Crax rubra for Colombia, Costa Rica, Guatemala og Honduras)

 

hokkoer

 

Crax alberti (III Colombia)

 

 

blåknoppet hokko

 

Crax blumenbachii (I)

 

 

rødnæbbet hokko

 

Mitu mitu (I)

 

 

alagoashokko

 

Oreophasis derbianus (I)

 

 

hornhokko

 

 

Ortalis vetula (III Guatemala/Honduras)

 

brun chachalaca

 

 

Pauxi spp. (-/III) (Pauxi pauxi er optaget på liste III for Colombia)

 

hornguaner

 

Penelope albipennis (I)

 

 

hvidvinget penelopehøne

 

 

 

Penelope purpurascens (III Honduras)

toppet penelopehøne

 

 

Penelopina nigra (III Guatemama)

 

chalopehøne

 

Pipile jacutinga (I)

 

 

sortpandet fløjtehøne

 

Pipile pipile (I)

 

 

trinidadfløjtehøne

Phasianidae

 

 

 

skovhøns, kalkunperlehøns, agerhøns, fasanfugle, tragopaner

 

 

Agelastes meleagrides (III Ghana)

 

hvidbrystet kalkunhøne

 

 

 

Agriocharis ocellata (III Guatemala)

påfuglekalkun

 

 

Arborophila charltonii (III Malaysia)

 

malakskovhøne

 

 

Arborophila orientalis (III Malaysia)

 

sumatraskovhøne

 

 

Argusianus argus (II)

 

argusfasan

 

 

 

Caloperdix oculea (III Malaysia)

rødbrun skovhøne

 

Catreus wallichii (I)

 

 

wallichfasan

 

Colinus virginianus ridgwayi (I)

 

 

underart af virginiavagtel

 

Crossoptilon crossoptilon (I)

 

 

hvid ørefasan

 

Crossoptilon harmani (I)

 

 

tibetørefasan

 

Crossoptilon mantchuricum (I)

 

 

brun ørefasan

 

 

Gallus sonneratii (II)

 

grå junglehøne

 

 

Ithaginis cruentus (II)

 

blodfasan

 

Lophophorus impejanus (I)

 

 

glansfasan

 

Lophophorus lhuysii (I)

 

 

kinesisk glansfasan

 

Lophophorus sclateri (I)

 

 

hvidhalet glansfasan

 

 

Lophura bulweri

 

hvidhalet fasan

 

 

Lophura diardi

 

siamildryg

 

Lophura edwardsi (I)

 

 

edwardsfasan

 

 

Lophura erythrophthalma (III Malaysia)

 

topløs ildryg

 

 

Lophura hatinhensis

 

vietnamildryg

 

 

Lophura hoogerwerfi

 

sumatrafasan

 

 

Lophura ignita (III Malaysia)

 

borneoildryg

 

Lophura imperialis (I)

 

 

kejserfasan

 

 

Lophura inornata

 

salvadorifasan

 

 

Lophura leucomelanos

 

kalijfasan

 

Lophura swinhoii (I)

 

 

swinhoes fasan

 

 

 

Melanoperdix nigra (III Malaysia)

sort skovvagtel

 

Odontophorus strophium

 

 

halsbåndstandvagtel

 

Ophrysia superciliosa

 

 

uttar pradesh-vagtel

 

 

Pavo muticus (II)

 

grøn påfugl

 

 

Polyplectron bicalcaratum (II)

 

grå påfuglefasan

 

Polyplectron emphanum (I)

 

 

palawanpåfuglefasan

 

 

Polyplectron germaini (II)

 

vietnampåfuglefasan

 

 

 

Polyplectron inopinatum (III Malaysia)

bjergpåfuglefasan

 

 

Polyplectron malacense (II)

 

malajpåfuglefasan

 

 

Polyplectron schleiermacheri (II)

 

borneopåfuglefasan

 

Rheinardia ocellata (I)

 

 

topargus

 

 

 

Rhizothera longirostris (III Malaysia)

langnæbbet skovhøne

 

 

 

Rollulus rouloul (III Malaysia)

hjelmvagtel

 

Syrmaticus ellioti (I)

 

 

elliotts fasan

 

Syrmaticus humiae (I)

 

 

burmafasan

 

Syrmaticus mikado (I)

 

 

mikadofasan

 

Tetraogallus caspius (I)

 

 

kaspisk kongehøne

 

Tetraogallus tibetanus (I)

 

 

tibetkongehøne

 

Tragopan blythii (I)

 

 

nagaland tragopan

 

Tragopan caboti (I)

 

 

cabots tragopan

 

Tragopan melanocephalus (I)

 

 

vestlig tragopan

 

 

 

Tragopan satyra (III Nepal)

satyrtragopan

 

Tympanuchus cupido attwateri (I)

 

 

art af præriehøne

GRUIFORMES

 

 

 

 

Gruidae

 

 

 

traner

 

 

Gruidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

traner

 

Grus americana (I)

 

 

trompetértrane

 

Grus canadensis (I/II) (Arten er optaget på liste II, men underarterne Grus canadensis nesiotes og Grus canadensis pulla er optaget på liste I)

 

 

prærietrane

 

Grus grus (II)

 

 

alm. trane

 

Grus japonensis (I)

 

 

japansk trane

 

Grus leucogeranus (I)

 

 

snetrane

 

Grus monacha (I)

 

 

hættetrane

 

Grus nigricollis (I)

 

 

sorthalset trane

 

Grus vipio (I)

 

 

hvidhalset trane

Rallidae

 

 

 

blishøns, rørvagtler

 

Gallirallus sylvestris (I)

 

 

brun skovrikse

Rhynochetidae

 

 

 

kagu

 

Rhynochetos jubatus (I)

 

 

kagu

Otididae

 

 

 

trapper

 

 

Otididae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

trapper

 

Ardeotis nigriceps (I)

 

 

indisk trappe

 

Chlamydotis undulata (I)

 

 

kravetrappe

 

Eupodotis indica (II)

 

 

florikan

 

Eupodotis bengalensis (I)

 

 

stor florikan

 

Otis tarda (II)

 

 

stortrappe

 

Tetrax tetrax (II)

 

 

dværgtrappe

CHARADRIIFORMES

 

 

 

 

Burhinidae

 

 

 

trieler

 

 

 

Burhinus bistriatus (III Guatemala)

tostribet triel

Scolopacidae

 

 

 

spover, klirer

 

Numenius borealis (I)

 

 

eskimospove

 

Numenius tenuirostris (I)

 

 

tyndnæbbet spove

 

Tringa guttifer (I)

 

 

sakhalinklire

Laridae

 

 

 

måger, terner

 

Larus relictus (I)

 

 

reliktmåge

COLUMBIFORMES

 

 

 

DUEFUGLE

Columbidae

 

 

 

duer

 

Caloenas nicobarica (I)

 

 

nicobardue

 

 

Columba caribaea

 

jamaicabånddue

 

Claravis godefrida

 

 

hvidmasket grådue

 

 

 

Columba guinea (III Ghana)

gulneadue

 

 

 

Columba iriditorques (III Ghana)

bronzebåndet due

 

Columba livia (III Ghana)

 

 

klippedue

 

 

 

Columba mayeri (III Mauritius)

rosendue

 

 

 

Columba unicincta (III Ghana)

hvidbuget skovdue

 

 

Didunculus strigirostris

 

tanddue

 

Ducula mindorensis (I)

 

 

mindorokejserdue

 

 

Gallicolumba luzonica (II)

 

dolkestikdue

 

 

Goura spp. (II)

 

kronduer

 

Leptotila wellsi

 

 

grenadajorddue

 

 

 

Oena capensis (III Ghana)

namaquadue

 

 

 

Streptopelia decipiens (III Ghana)

guløjet skoggerdue

 

 

 

Streptopelia roseogrisea (III Ghana)

skoggerdue

 

 

 

Streptopelia semitorquata (III Ghana)

rødøjet skoggerdue

 

 

 

Streptopelia senegalensis (III Ghana)

senegaldue

 

Streptopelia turtur (III Ghana)

 

 

turteldue

 

 

 

Streptopelia vinacea (III Ghana)

sahelskoggerdue

 

 

 

Treron calva (III Ghana)

papagøjedue

 

 

 

Treron waalia (III Ghana)

gulbuget papagøjedue

 

 

 

Turtur abyssinicus (III Ghana)

sortnæbbet stålpletdue

 

 

 

Turtur afer (III Ghana)

stålpletdue

 

 

 

Turtur brehmeri (III Ghana)

kaneldue

 

 

 

Turtur tympanistria (III Ghana)

tamburindue

PSITTACIFORMES

 

 

 

Papegøjefugle

 

 

PSITTACIFORMES spp. (II) -(Undtagen de arter, der er opført i bilag A og bilag C, samt arterne Agapornis roseicollis, Melopsittacus undulatus og Nymphicus hollandicus, som ikke er opført i bilagene til nærværende forordning)

 

papegøjefugle

Psittacidae

 

 

 

papegøjer

 

Amazona arausiaca (I)

 

 

blåhovedet amazone

 

Amazona barbadensis (I)

 

 

guldskuldret amazone

 

Amazona brasiliensis (I)

 

 

rødhalet amazone

 

Amazona finschi (I)

 

 

lillakronet amazone

 

Amazona guildingii (I)

 

 

kongeamazone

 

Amazona imperialis (I)

 

 

kejseramazone

 

Amazona leucocephala (I)

 

 

cuba-amazone

 

Amazona ochrocephala auropalliata (I)

 

 

gulnakket amazone

 

Amazona ochrocephala belizensis (I)

 

 

 

 

Amazona ochrocephala caribaea (I)

 

 

 

 

Amazona ochrocephala oratrix (I)

 

 

gulhovedet amazone

 

Amazona ochrocephala parvipes (I)

 

 

 

 

Amazona ochrocephala tresmariae (I)

 

 

 

 

Amazona pretrei (I)

 

 

pragtamazone

 

Amazona rhodocorytha (I)

 

 

rødpandet amazone

 

Amazona tucumana (I)

 

 

tucumanamazone

 

Amazona versicolor (I)

 

 

st. Lucia-amazone

 

Amazona vinacea (I)

 

 

vinrød amazone

 

Amazona viridigenalis (I)

 

 

grønkindet amazone

 

Amazona vittata (I)

 

 

Puerto Rico-amazone

 

Anodorhynchus spp. (I)

 

 

havblå, hyacint og indigoara

 

Ara ambigua (I)

 

 

stor soldaterara

 

Ara glaucogularis (I)

 

 

blåstrubet ara

 

Ara macao (I)

 

 

lyserød ara

 

Ara militaris (I)

 

 

soldaterara

 

Ara rubrogenys (I)

 

 

rødøret ara

 

Cacatua goffini (I)

 

 

tanimbarkakadu

 

Cacatua haematuropygia (I)

 

 

filippinsk kakadu

 

Cacatua moluccensis (I)

 

 

molukkakadu

 

Cacatua sulphurea (I)

 

 

lille gultoppet kakadu

 

Cyanopsitta spixii (I)

 

 

spixara

 

Cyanoramphus forbesi (I)

 

 

chathamøens springparakit

 

Cyanoramphus novaezelandiae (I)

 

 

gedeparakit

 

Cyclopsitta diophthalma coxeni (I)

 

 

dobbeltøjet figenpapegøje

 

Eos histrio (I)

 

 

diademlori

 

Eunymphicus cornutus (I)

 

 

hornparakit

 

Geopsittacus occidentalis (muligvis uddød) (I)

 

 

natparakit

 

Guarouba guarouba (I)

 

 

guldparakit

 

Neophema chrysogaster (I)

 

 

orangebuget græsparakit

 

Ognorhynchus icterotis (I)

 

 

guløret parakit

 

Pezoporus wallicus (I)

 

 

jordparakit

 

Pionopsitta pileata (I)

 

 

rødpandet pragtpapegøje

 

Probosciger aterrimus (I)

 

 

arakakadu

 

Propyrrhura couloni (I)

 

 

blåhovedet dværgara

 

Propyrrhura maracana (I)

 

 

rødrygget dværgara

 

Psephotus chrysopterygius (I)

 

 

guldskuldret sangparakit

 

Psephotus dissimilis (I)

 

 

sortkappet sangparakit

 

Psephotus pulcherrimus (muligvis uddød) (I)

 

 

paradissangparakit

 

Psittacula echo (I)

 

 

mauritius-alexanderparakit

 

 

 

Psittacula krameri (III Ghana)

alexanderparakit

 

Pyrrhura cruentata (I)

 

 

blåstrubet conure

 

Rhynchopsitta spp. (I)

 

 

araparakitter

 

Strigops habroptilus (I)

 

 

uglepapegøje

 

Vini spp. (I/II) (Vini ultramarina er optaget på liste I, de øvrige arter er optaget på liste II)

 

 

vinilorier

CUCULIFORMES

 

 

 

Gøgefugle

Musophagidae

 

 

 

turakoer eller bananædere

 

 

Corythaeola cristata (III Ghana)

 

kæmpeturako

 

 

Crinifer piscator (III Ghana)

 

vestlig larmfugl

 

 

Musophaga porphyreolopha (II)

 

violettoppet turako

 

 

Musophaga violacea (III Ghana)

 

violturako

 

 

Tauraco spp. (II)(Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

turakoer eller bananædere

 

Tauraco bannermani (II)

 

 

camerounturako

STRIGIFORMES

 

 

 

Uglefugle

 

 

STRIGIFORMES spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

ugler

Tytonidae

 

 

 

slørugler

 

Tyto alba (II)

 

 

slørugle

 

Tyto soumagnei (I)

 

 

madagaskarslørugle

Strigidae

 

 

 

ugler

 

Aegolius funereus (II)

 

 

perleugle

 

Asio flammeus (II)

 

 

mosehornugle

 

Asio otus (II)

 

 

skovhornugle

 

Athene blewitti (I)

 

 

skovkirkeugle

 

Athene noctua (II)

 

 

kirkeugle

 

Bubo bubo (II)

 

 

stor hornugle

 

Glaucidium passerinum (II)

 

 

spurveugle

 

Mimizuku gurneyi (I)

 

 

mindanaohornugle

 

Ninox novaeseelandiae undulata (I)

 

 

newzealandsk høgeugle

 

Ninox squamipila natalis (I)

 

 

juleø-høgeugle

 

Nyctea scandiaca (II)

 

 

sneugle

 

Otus ireneae (II)

 

 

sokokedværghornugle

 

Otus scops (II)

 

 

dværghornugle

 

Strix aluco (II)

 

 

natugle

 

Strix nebulosa (II)

 

 

lapugle

 

Strix uralensis (II)

 

 

slagugle

 

Surnia ulula (II)

 

 

høgeugle

APODIFORMES

 

 

 

Sejlere

Trochilidae

 

 

 

kolibrier

 

 

Trochilidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

kolibrier

 

Glaucis dohrnii (I)

 

 

art af kolibri

TROGONIFORMES

 

 

 

Trogoner

Trogonidae

 

 

 

trongoner

 

Pharomachrus mocinno (I)

 

 

quetzal

CORACIIFORMES

 

 

 

Skrigefugle

Bucerotidae

 

 

 

tokoer, næsehornsfugle, rynkenæb

 

 

Aceros spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

rynkenæb

 

Aceros nipalensis (I)

 

 

rødhalset rynkenæb

 

Aceros subruficollis (I)

 

 

gulpunget rynkenæb

 

 

Anorrhinus spp. (II)

 

hornnæb

 

 

Anthracoceros spp. (II)

 

næsehornsfugle

 

 

Buceros spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

næsehornsfugle

 

Buceros bicornis (I)

 

 

stor næsehornsfugl

 

Buceros vigil (I)

 

 

hjelmnæsehornsfugl

 

 

Penelopides spp. (II)

 

hornfugle

PICIFORMES

 

 

 

Spættefugle

Capitonidae

 

 

 

skægfugle

 

 

Semnornis ramphastinus (III Colombia)

 

tukanskægfugl

Ramphastidae

 

 

 

tukaner

 

 

Baillonius bailloni (III Argentina)

 

safrantukan

 

 

Pteroglossus aracari (II)

 

sorthalset arasari

 

 

Pteroglossus castanotis (III Argentina)

 

brunøret arasari

 

 

Pteroglossus viridis (II)

 

grøn arasari

 

 

Ramphastos dicolorus (III Argentina)

 

rødbrystet tukan

 

 

Ramphastos sulfuratus (II)

 

kølnæbbet tukan

 

 

Ramphastos toco (II)

 

kæmpetukan

 

 

Ramphastos tucanus (II)

 

rødnæbbet tukan

 

 

Ramphastos vitellinus (II)

 

gulbrystet tukan

 

 

Selenidera maculirostris (III Argentina)

 

pletnæbbet tukanet

Picidae

 

 

 

spætter

 

Campephilus imperialis (I)

 

 

kejserspætte

 

Dryocopus javensis richardsi (I)

 

 

underart af hvidbuget sortspætte

PASSERIFORMES

 

 

 

SPURVEFUGLE

Cotingidae

 

 

 

kotingaer

 

 

 

Cephalopterus ornatus (III Colombia)

pragtparasolfugl

 

 

 

Cephalopterus penduliger (III Colombia)

hjelmparasolfugl

 

Cotinga maculata (I)

 

 

blå purpurkotinga

 

 

Rupicola spp. (II)

 

klippehaner

 

Xipholena atropurpurea (I)

 

 

hvidvingekotinga

Pittidae

 

 

 

pittaer

 

 

Pitta guajana (II)

 

gyldenbrynet pitta

 

Pitta gurneyi (I)

 

 

gurneys pitta

 

Pitta kochi (I)

 

 

luzonpitta

 

 

Pitta nympha (II)

 

nymfepitta

Atrichornithidae

 

 

 

kratfugle

 

Atrichornis clamosus (I)

 

 

vestlig kratfugl

Hirundinidae

 

 

 

svaler

 

Pseudochelidon sirintarae (I)

 

 

hvidøjet flodsvale

Pycnonotidae

 

 

 

bulbuler

 

 

Pycnonotus zeylanicus (II)

 

art af bulbul

Muscicapidae

 

 

 

fluesnappere

 

Bebrornis rodericanus (III Mauritius)

 

 

art af fluesnapper

 

 

Cyornis ruckii (II)

 

rucks indigofluesnapper

 

Dasyornis broadbenti litoralis (muligvis uddød) (I)

 

 

art af børstesanger

 

Dasyornis longirostris (I)

 

 

vestlig børstesanger

 

 

Garrulax canorus (II)

 

sangskadedrossel

 

 

Leiothrix argentauris (II)

 

sølvøret sangtimalie (solfugl)

 

 

Leiothrix lutea (II)

 

sangtimalie (solfugl)

 

 

Liocichla omeiensis (II)

 

omei pragttimalie

 

Picathartes gymnocephalus (I)

 

 

gulhovedet kragedrossel

 

Picathartes oreas (I)

 

 

rødhovedet kragedrossel

 

 

 

Terpsiphone bourbonnensis (III Mauritius)

art af paradisfluesnapper

Nectariniidae

 

 

 

solfugle

 

 

Anthreptes pallidigaster

 

amani solfugl

 

 

Anthreptes rubritorques

 

usambarasolfugl

Zosteropidae

 

 

 

brillefugle

 

Zosterops albogularis (I)

 

 

norfolkbrillefugl

Meliphagidae

 

 

 

honningædere

 

Lichenostomus melanops cassidix (I)

 

 

hjelmhonningæder

Emberizidae

 

 

 

kardinaler, tangarer

 

 

Gubernatrix cristata (II)

 

grøn kardinal

 

 

Paroaria capitata (II)

 

sortstrubet kardinal

 

 

Paroaria coronata (II)

 

grå kardinal

 

 

Tangara fastuosa (II)

 

pragttangar

Icteridae

 

 

 

trupialer

 

Agelaius flavus (I)

 

 

saffranstrupial

Fringillidae

 

 

 

finker

 

Carduelis cucullata (I)

 

 

kapucinersisken

 

 

Carduelis yarrellii (II)

 

yarellsisken

 

 

 

Serinus canicapillus (III Ghana)

gråkronet sisken

 

 

 

Serinus leucopygius (III Ghana)

ædelsanger

 

 

 

Serinus mozambicus (III Ghana)

mozambiquesisken

Estrildidae

 

 

 

manakiner, astrilder

 

 

 

Amadina fasciata (III Ghana)

båndfinke

 

 

Amandava formosa (II)

 

olivengrøn astrild

 

 

 

Amandava subflava (III Ghana)

guldbrystet astrild

 

 

 

Estrilda astrild (III Ghana)

helenaastrild

 

 

 

Estrilda caerulescens (III Ghana)

rødhalet astrild

 

 

 

Estrilda melpoda (III Ghana)

orangekindet astrild

 

 

 

Estrilda troglodytes (III Ghana)

gråastrild

 

 

 

Lagonosticta rara (III Ghana)

sortbuget amarant

 

 

 

Lagonosticta rubricata (III Ghana)

mørkerød amarant

 

 

 

Lagonosticta rufopicta (III Ghana)

punktamarant

 

 

 

Lagonosticta senegala (III Ghana)

amarant

 

 

 

Lagonosticta vinacea (III Ghana)

lys vinamarant

 

 

 

Lonchura bicolor (III Ghana)

glansskadefinke

 

 

 

Lonchura cantans (III Ghana)

afrikansk sølvnæb

 

 

 

Lonchura cucullata (III Ghana)

skadefinke

 

 

 

Lonchura fringilloides (III Ghana)

stor skadefinke

 

 

 

Mandingoa nitidula (III Ghana)

grøn dråbeastrild

 

 

 

Nesocharis capistrata (III Ghana)

gråhovedet mejseastrild

 

 

 

Nigrita bicolor (III Ghana)

brunbrystet skovastrild

 

 

 

Nigrita canicapilla (III Ghana)

skovastrild

 

 

 

Nigrita fusconota (III Ghana)

hvidbrystet skovastrild

 

 

 

Nigrita luteifrons (III Ghana)

gulpandet skovastrild

 

 

 

Ortygospiza atricollis (III Ghana)

vagtelastrild

 

 

Padda fuscata

 

timorrisfugl

 

 

Padda oryzivora (II)

 

risfugl

 

 

 

Parmoptila rubrifrons (III Ghana)

rødpandet myreastrild

 

 

 

Pholidornis rushiae (III Ghana)

vævermejse

 

 

Poephila cincta cincta (II)

 

korthalet bæltefinke

 

 

 

Pyrenestes ostrinus (III Ghana)

frøknækker

 

 

 

Pytilia hypogrammica (III Ghana)

rødmasket astrild

 

 

 

Pytilia phoenicoptera (III Ghana)

auroraastrild

 

 

 

Spermophaga haematina (III Ghana)

rødbrystet frøknækker

 

 

 

Uraeginthus bengalus (III Ghana)

sommerfuglefinke

Ploceidae

 

 

 

vævere

 

 

 

Amblyospiza albifrons (III Ghana)

tyknæbbet væver

 

 

 

Anaplectes rubriceps (III Ghana)

skarlagenvæver

 

 

 

Anomalospiza imberbis (III Ghana)

gøgevæver

 

 

 

Bubalornis albirostris (III Ghana)

bøffelvæver

 

 

 

Euplectes afer (III Ghana)

napoleonsvæver

 

 

 

Euplectes ardens (III Ghana)

rødhalset vidafinke

 

 

 

Euplectes franciscanus (III Ghana)

sortisset orangevæver

 

 

 

Euplectes hordeaceus (III Ghana)

flammevæver

 

 

 

Euplectes macrourus (III Ghana)

gulrygget vidafinke

 

 

 

Malimbus cassini (III Ghana)

sortstrubet pragtvæver

 

 

 

Malimbus malimbicus (III Ghana)

toppet pragtvæver

 

 

 

Malimbus nitens (III Ghana)

blånæbbet pragtvæver

 

 

 

Malimbus rubricollis (III Ghana)

rødhalset glansvæver

 

 

 

Malimbus scutatus (III Ghana)

gødgumpet glansvæver

 

 

 

Pachyphantes superciliosus (III Ghana)

brunpandet væver

 

 

 

Passer griseus (III Ghana)

gråhovedet spurv

 

 

 

Petronia dentata (III Ghana)

lille stenspurv

 

 

 

Plocepasser superciliosus (III Ghana)

brunisset spurvevæver

 

 

 

Ploceus albinucha (III Ghana)

hvidøjet sortvæver

 

 

 

Ploceus aurantius (III Ghana)

orangegul væver

 

 

 

Ploceus cucullatus (III Ghana)

stor maskevæver

 

 

 

Ploceus heuglini (III Ghana)

heuglins maskevæver

 

 

 

Ploceus luteolus (III Ghana)

dværgvæver

 

 

 

Ploceus melanocephalus (III Ghana)

sorthovedet væver

 

 

 

Ploceus nigerrimus (III Ghana)

sortvæver

 

 

 

Ploceus nigricollis (III Ghana)

sortnakket væver

 

 

 

Ploceus pelzelni (III Ghana)

tyndnæbbet væver

 

 

 

Ploceus preussi (III Ghana)

gyldenrygget væver

 

 

 

Ploceus tricolor (III Ghana)

trefarvet væver

 

 

 

Ploceus vitellinus (III Ghana)

blommegul maskevæver

 

 

 

Quelea erythrops (III Ghana)

rødhovedet væver

 

 

 

Sporopipes frontalis (III Ghana)

skælhovedet finkevæver

 

 

 

Vidua chalybeata (III Ghana)

atlaskfinke

 

 

 

Vidua interjecta (III Ghana)

langhalet paradisenke

 

 

 

Vidua larvaticola (III Ghana)

bakaatlaskfinke

 

 

 

Vidua macroura (III Ghana)

dominikanerenke

 

 

 

Vidua orientalis (III Ghana)

bredhalet paradisenke

 

 

 

Vidua raricola (III Ghana)

jambandu-atlaskfinke

 

 

 

Vidua togoensis (III Ghana)

togoparadisenke

 

 

 

Vidua wilsoni (III Ghana)

lysvinget atlaskfinke

Sturnidae

 

 

 

stære

 

 

Gracula religiosa (II)

 

beostær

 

Leucopsar rothschildi (I)

 

 

balistær eller Rotschilds stær

Paradisaeidae

 

 

 

paradisfugle

 

 

Paradisaeidae spp. (II)

 

paradisfugle

REPTILIA

(Krybdyr)

TESTUDINATA

 

 

 

skildpadder

Dermatemydidae

 

 

 

tabascoskildpadde

 

 

Dermatemys mawii (II)

 

tabascoskildpadde

Platysternidae

 

 

 

afrikansk art af pelomedusid

 

 

Platysternon megacephalum (II)

 

afrikansk art af pelomedusid

Emydidae

 

 

 

æskeskildpadder, sumpskildpadder

 

 

Annamemys annamensis (II)

 

annam vandskildpadde

 

Batagur baska (I)

 

 

batagurskildpadde

 

 

Callagur borneoensis (II)

 

callagurskildpadde

 

 

 

Chinemys megalocephala (III Kina)

 

 

 

 

Chinemys nigricans (III Kina)

 

 

 

 

Chinemys reevesii (III Kina)

 

 

 

Chrysemys picta

 

 

 

 

Clemmys insculpta (II)

 

skovskildpadde

 

Clemmys muhlenbergii (I)

 

 

muhlenbergs sumpskildpadde

 

 

Cuora spp. (II)

 

asiatiske æskeskildpadder

 

Geoclemys hamiltonii (I)

 

 

 

 

 

 

Geoemyda spengleri (III Kina)

 

 

 

Heosemys depressa (II)

 

art af damskildpadde

 

 

Heosemys grandis (II)

 

art af damskildpadde

 

 

Heosemys leytensis (II)

 

art af damskildpadde

 

 

Heosemys spinosa (II)

 

art af damskildpadde

 

 

Hieremys annandalii (II)

 

tempelskildpadde

 

 

Kachuga spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

arter af tagskildpadde

 

Kachuga tecta (I)

 

 

indisk tagskildpadde

 

 

Leucocephalon yuwonoi (II)

 

 

 

 

Malayemys subtrijuga (II)

 

 

 

 

 

Mauremys iversoni (III Kina)

art af flodskildpadde

 

 

Mauremys mutica (II)

 

art af flodskildpadde

 

 

 

Mauremys pritchardi (III Kina)

art af flodskildpadde

 

Melanochelys tricarinata (I)

 

 

kinesisk trekølskildpadde

 

Morenia ocellata (I)

 

 

art af asiatisk sumpskildpadde

 

 

Notochelys platynota (II)

 

 

 

 

 

Ocadia glyphistoma (III Kina)

 

 

 

 

Ocadia philippeni (III Kina)

 

 

 

 

Ocadia sinensis (III Kina)

kinesisk stribet sumpskildpadde

 

 

Orlitia borneensis (II)

 

 

 

 

Pyxidea mouhotii (II)

 

 

 

 

 

Sacalia bealei (III Kina)

 

 

 

 

Sacalia pseudocellata (III Kina)

 

 

 

 

Sacalia quadriocellata (III Kina)

 

 

 

Siebenrockiella crassicollis (II)

 

 

 

 

Terrapene spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

amerikanske æskeskildpadder

 

Terrapene coahuila (I)

 

 

coahuila æskeskildpadde

 

 

Trachemys scripta elegans

 

rødøret terrapin

Testudinidae

 

 

 

landskildpadder

 

 

Testudinidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført under bilag A; Der er fastsat en årlig eksportkvote på nul for Geochelone sulcata for enheder, der indfanges i naturen og forhandles i primært kommercielle formål.)

 

landskildpadder

 

Geochelone nigra (I)

 

 

galapagos skildpadde

 

Geochelone radiata (I)

 

 

stråleskildpadde

 

Geochelone yniphora (I)

 

 

plovfureskildpadde eller edderkopskildpadde

 

Gopherus flavomarginatus (I)

 

 

meksikansk goferskildpadde

 

Malacochersus tornieri (II)

 

 

pandekageskildpadde

 

Psammobates geometricus (I)

 

 

geometrisk landskildpadde

 

Pyxis arachnoides (I)

 

 

 

 

Pyxis planicauda (I)

 

 

 

 

Testudo graeca (II)

 

 

maurisk landskildpadde

 

Testudo hermanni (II)

 

 

græsk landskildpadde

 

Testudo kleinmanni (I)

 

 

ægyptisk landskildpadde

 

Testudo marginata (II)

 

 

bredrandet landskildpadde

 

Testudo werneri (I)

 

 

 

Cheloniidae

 

 

 

havskildpadder

 

Cheloniidae spp. (I)

 

 

havskildpadder

Dermochelyidae

 

 

 

læderskildpadde

 

Dermochelys coriacea (I)

 

 

læderskildpadde

Trionychidae

 

 

 

blødskilpadder, spiselige sumpskildpadder

 

 

Amyda cartilaginea (II)

 

 

 

Apalone ater (I)

 

 

art af meksikansk blødskildpadde

 

Aspideretes gangeticus (I)

 

 

ganges blødskildpadde

 

Aspideretes hurum (I)

 

 

art af asiatisk blødskildpadde

 

Aspideretes nigricans (I)

 

 

sort blødskildpadde

 

 

Chitra spp. (II)

 

art af blødskildpadder

 

 

Lissemys punctata (II)

 

indisk klapblødskildpadde

 

 

 

Palea steindachneri (III Kina)

 

 

 

Pelochelys spp. (II)

 

art af blødskildpadder

 

 

 

Pelodiscus axenaria (III Kina)

 

 

 

 

Pelodiscus maackii (III Kina)

 

 

 

 

Pelodiscus parviformis (III Kina)

 

 

 

 

Pelodiscus sinensis (III Kina)

kinesisk blødskjoldskildpadde

 

 

 

Rafetus swinhoei (III Kina)

yangtze blødskjoldskildpadde

 

 

 

Trionyx triunguis (III Ghana)

afrikansk blødskjoldskildpadde

Pelomedusidae

 

 

 

skjulthalsede skildpadder

 

 

Erymnochelys madagascariensis (II)

 

art af pelomedusid fra Madagaskar

 

 

 

Pelomedusa subrufa (III Ghana)

afrikansk art af pelomedusid

 

 

Peltocephalus dumeriliana (II)

 

afrikansk art af pelomedusid

 

 

 

Pelusios adansonii (III Ghana)

afrikansk art af pelomedusid

 

 

 

Pelusios castaneus (III Ghana)

afrikansk art af pelomedusid

 

 

 

Pelusios gabonensis (III Ghana)

afrikansk art af pelomedusid

 

 

 

Pelusios niger (III Ghana)

afrikansk art af pelomedusid

 

 

Podocnemis spp. (II)

 

sydamerikanske pelomedusider

Carettochelyidae

 

 

 

Ny Guinea-blødskildpadde

 

 

Carettochelys insculpta (II)

 

Ny Guinea-blødskildpadde

Chelidae

 

 

 

slangeskildpadder

 

 

Chelodina mccordi (II)

 

 

 

Pseudemydura umbrina (I)

 

 

art af australsk slangehalsskildpadde

CROCODYLIA

 

 

 

kaimaner, krokodiller, alligatorer

 

 

CROCODYLIA spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

kaimaner, krokodiller, alligatorer

Alligatoridae

 

 

 

alligatorer, kaimaner

 

Alligator sinensis (I)

 

 

kinesisk alligator

 

Caiman crocodilus apaporiensis (I)

 

 

rio apaporis brillekaiman

 

Caiman latirostris (I) (Undtagen populationen i Argentina, der er opført i bilag B)

 

 

bredsnudet kaiman

 

Melanosuchus niger (I) (Undtagen populationen i Ecuador, der er opført i bilag B, og som er omfattet af en årlig eksportkvote på nul, indtil CITES-sekretariatet og »IUCN/SSC Crocodile Specialist Group« har godkendt en årlig eksportkvote)

 

 

sort kaiman

Crocodylidae

 

 

 

krokodiller

 

Caiman acutus (I) (Undtagen populationen i Cuba, der er opført i bilag B)

 

 

spidssnudet krokodille

 

Crocodylus cataphractus (I)

 

 

panserkrokodille

 

Crocodylus intermedius (I)

 

 

orinoco krokodille

 

Crocodylus mindorensis (I)

 

 

mindoro-krokodille

 

Crocodylus moreletii (I)

 

 

morelets krokodille

 

Crocodylus niloticus (I) (Undtagen populationerne i Botswana, Ethiopien, Kenya, Madagascar, Malavi, Mozambique, Namibia, Sydafrika, Uganda, Tanzania [betinget af en årlig export kvota af højst 1 600 vilde enheder, heriblandt jagttrofæerudover enheder opdrættet i fangeskab], Zambia and Zimbabwe; disse populationer er opført i bilag B)

 

 

nilkrokodille

 

Crocodylus palustris (I)

 

 

sumpkrokodille

 

Crocodylus porosus (I) (Undtagen populationerne i Australien, Indonesien og Papua Ny Guinea, der er opført i bilag B)

 

 

saltvandskrokodille

 

Crocodylus rhombifer (I)

 

 

cuba-krokodille

 

Crocodylus siamensis (I)

 

 

siam-krokodille

 

Osteolaemus tetraspis (I)

 

 

vestafrikansk dværgkrokodille eller kortsnudet krokodille

 

Tomistoma schlegelii (I)

 

 

falsk gavial

Gavialidae

 

 

 

gangesgavial

 

Gavialis gangeticus (I)

 

 

gangesgavial

RHYNCHOCEPHALIA

 

 

 

 

Sphenodontidae

 

 

 

tuataraer eller broøgler

 

Sphenodon spp. (I)

 

 

tuataraer eller broøgler

SAURIA

 

 

 

ØGLER

Gekkonidae

 

 

 

gekkoer

 

 

Cyrtodactylus serpensinsula (II)

 

art af nøgenfingergekko

 

 

 

Hoplodactylus spp. (III New Zealand)

 

 

 

 

Naultinus spp. (III New Zealand)

 

 

 

Phelsuma spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

daggekkoer

 

Phelsuma guentheri (II)

 

 

art af daggekko

 

 

Uroplatus spp. (II)

 

 

Agamidae

 

 

 

tornhaleagamer

 

 

Uromastyx spp. (II)

 

tornhaleagamer

Chamaeleonidae

 

 

 

kamæleoner

 

 

Bradypodion spp. (II)

 

dværgkamæleoner

 

 

Brookesia spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

dværgkamæleoner

 

Brookesia perarmata (I)

 

 

art af dværgkamæleon

 

 

Calumma spp. (II)

 

kamæleoner

 

 

Chamaeleo spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

kamæleoner

 

Chamaeleo chamaeleon (II)

 

 

europæisk kamæleon

 

 

Furcifer spp. (II)

 

kamæleoner

Iguanidae

 

 

 

leguaner

 

 

Amblyrhynchus cristatus (II)

 

havleguan

 

Brachylophus spp. (I)

 

 

Fiji-leguaner

 

 

Conolophus spp. (II)

 

Galapagos-leguaner

 

Cyclura spp. (I)

 

 

næsehornsleguaner

 

 

Iguana spp. (II)

 

leguaner

 

 

Liolaemus gravenhorstii

 

art af chilensk jordleguan

 

 

Phrynosoma coronatum (II)

 

art af tudseleguan

 

Sauromalus varius (I)

 

 

san esteban island chuckwalla

Lacertidae

 

 

 

firben

 

Gallotia simonyi (I)

 

 

hierro kæmpefirben

 

Podarcis lilfordi (II)

 

 

lilfords murfirben

 

Podarcis pityusensis (II)

 

 

ibiza murfirben

Cordylidae

 

 

 

tornhaleagamer

 

 

Cordylus spp. (II)

 

ægte bæltefirben

Teiidae

 

 

 

tejuer

 

 

Crocodilurus amazonicus (II)

 

art af teju

 

 

Dracaena spp. (II)

 

krokodilletejuer

 

 

Tupinambis spp.(II)

 

ægte tejuer

Scincidae

 

 

 

skinker

 

 

Corucia zebrata (II)

 

snohaleskink

Xenosauridae

 

 

 

krokodillehaleøgle

 

 

Shinisaurus crocodilurus (II)

 

krokodillehaleøgle

Helodermatidae

 

 

 

giftøgler

 

 

Heloderma spp. (II)

 

giftøgler

Varanidae

 

 

 

varaner

 

 

Varanus spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

varaner

 

Varanus bengalensis (I)

 

 

bengalsk varan

 

Varanus flavescens (I)

 

 

gul varan

 

Varanus griseus (I)

 

 

ørkenvaran

 

Varanus komodoensis (I)

 

 

komodovaran

 

Varanus nebulosus (I)

 

 

art af varan

 

Varanus olivaceus (II)

 

 

Grays varan

SERPENTES

 

 

 

SLANGER

Loxocemidae

 

 

 

mexicansk dværgboa

 

 

Loxocemidae spp. (II)

 

mexicansk dværgboa

Pythonidae

 

 

 

kvælerslanger

 

 

Pythonidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

kvælerslanger

 

Python molurus molurus (I)

 

 

lys tigerpython

Boidae

 

 

 

kvælerslanger

 

 

Boidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

kvælerslanger

 

Acrantophis spp. (I)

 

 

madagascar-boaer

 

Boa constrictor occidentalis (I)

 

 

argentinsk kongeboa

 

Epicrates inornatus (I)

 

 

puerto rico boa

 

Epicrates monensis (I)

 

 

mona island boa

 

Epicrates subflavus (I)

 

 

jamaica boa

 

Eryx jaculus (II)

 

 

europæisk sandboa

 

Sanzinia madagascariensis (I)

 

 

madagascar-boa

Bolyeriidae

 

 

 

round island boaer

 

 

Bolyeriidae spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

round island boaer

 

Bolyeria multocarinata (I)

 

 

round island boa

 

Casarea dussumieri (I)

 

 

round island keel-scaled boa

Tropidophiidae

 

 

 

dværgboaer

 

 

Tropidophiidae spp. (II)

 

dværgboaer

Colubridae

 

 

 

snoge

 

 

 

Atretium schistosum (III Indien)

art af asiatisk vandsnog

 

 

 

Cerberus rhynchops (III Indien)

hundehovedet vandsnog

 

 

Clelia clelia (II)

 

mussurana

 

 

Cyclagras gigas (II)

 

falsk vandkobra

 

 

Dromicus chamissonis

 

art af chilensk snog

 

 

Elachistodon westermanni (II)

 

indisk ægslange

 

 

Ptyas mucosus (II)

 

indisk rottesnog

 

 

 

Xenochrophis piscator (III Indien)

art af asiatisk vandsnog

Elapidae

 

 

 

kobraer, koralslanger

 

 

Hoplocephalus bungaroides (II)

 

art af australsk giftsnog

 

 

 

Micrurus diastema (III Honduras)

art af mellemamerikansk koralslange

 

 

 

Micrurus nigrocinctus (III Honduras)

art af latinamerikansk koralslange

 

 

Naja atra (II)

 

art af kobra

 

 

Naja kaouthia (II)

 

monokell kobra

 

 

Naja mandalayensis (II)

 

burmesisk spyttekobra

 

 

Naja naja (II)

 

indisk kobra

 

 

Naja oxiana (II)

 

oxus kobra

 

 

Naja philippinensis (II)

 

filippinsk kobra

 

 

Naja sagittifera (II)

 

art af kobra

 

 

Naja samarensis (II)

 

art af kobra

 

 

Naja siamensis (II)

 

indokinesisk kobra

 

 

Naja sputatrix (II)

 

malaysisk spyttekobra

 

 

Naja sumatrana (II)

 

sumatraspyttekobra

 

 

Ophiophagus hannah (II)

 

kongekobra

Viperidae

 

 

 

hugorme

 

 

 

Crotalus durissus (III Honduras)

tropisk klapperslange, cascabel

 

 

Crotalus durissus unicolor

 

sydamerikansk klapperslange,

 

 

Crotalus willardi

 

art af klapperslange

 

 

 

Daboia russelii (III Indien)

Russels hugorm

 

Vipera latifii

 

 

Latifis hugorm

 

Vipera ursinii (I) (Kun populationen i Europa med undtagelse af det område, der tidligere udgjorde USSR; sidstnævnte populationer er ikke opført i i bilagene til nærværende forordning)

 

 

Orsinis hugorm

 

 

Vipera wagneri (II)

 

wagners hugorm

AMPHIBIA

(Padder)

ANURA

 

 

 

 

Bufonidae

 

 

 

tudser

 

Altiphrynoides spp. (I)

 

 

ethiopiske tudser

 

Atelopus zeteki (I)

 

 

art af panama tudse

 

Bufo periglenes (I)

 

 

gylden tudse

 

Bufo superciliaris (I)

 

 

cameroon tudse

 

Nectophrynoides spp. (I)

 

 

levendefødende frøer fra vestafrika

 

Nimbaphrynoides spp. (I)

 

 

tanzanianske tudser

 

Spinophrynoides spp. (I)

 

 

osgoods ethiopiske tudser

Dendrobatidae

 

 

 

giftfrøer

 

 

Dendrobates spp. (II)

 

pilegiftfrøer eller farvefrøer

 

 

Epipedobates spp. (II)

 

pilegiftfrøer eller farvefrøer

 

 

Minyobates spp. (II)

 

pilegiftfrøer eller farvefrøer

 

 

Phyllobates spp.(II)

 

pilegiftfrøer eller farvefrøer

Mantellidae

 

 

 

mantellaer

 

 

Mantella spp. (II)

 

mantellaer

Microhylidae

 

 

 

tomatfrøer

 

Dyscophus antongilii (I)

 

 

tomatfrø

 

 

Scaphiophryne gottlebei (II)

 

 

Ranidae

 

 

 

springfrø-familien

 

 

Conraua goliath

 

goliathfrø

 

 

Euphlyctis hexadactylus (II)

 

art af asiatisk frø

 

 

Hoplobatrachus tigerinus (II)

 

art af asiatisk frø

 

 

Rana catesbeiana

 

amerikansk oksefrø

Myobatrachidae

 

 

 

 

 

 

Rheobatrachus spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

slægt af frøer fra Australien

 

Rheobatrachus silus (II)

 

 

art af australsk frø

CAUDATA

 

 

 

HALEPADDER

Ambystomidae

 

 

 

axolotler

 

 

Ambystoma dumerilii (II)

 

art af meksikansk salamander

 

 

Ambystoma mexicanum (II)

 

axolotl

Cryptobranchidae

 

 

 

kæmpesalamandre

 

Andrias spp. (I)

 

 

kæmpesalamandre

ELASMOBRANCHII

(hajer og rokker)

ORECTOLOBIFORMES

 

 

 

 

Rhincodontidae

 

 

 

hvalhajer

 

 

Rhincodon typus (II)

 

hvalhaj

LAMNIFORMES

 

 

 

 

Lamnidae

 

 

 

sildehajfamilien

 

 

Carcharodon carcharias (II)

 

store hvide haj eller menneskehaj

Cetorhinidae

 

 

 

brugder

 

 

Cetorhinus maximus (II)

 

brugde

ACTINOPTERYGII

(fisk)

ACIPENSERIFORMES

 

ACIPENSERIFORMES spp. (II) .(Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

STØRER

Acipenseridae

 

 

 

stører

 

Acipenser brevirostrum (I)

 

 

kortnæset stør

 

Acipenser sturio (I)

 

 

almindelig stør

OSTEOGLOSSIFORMES

 

 

 

BENFISK

Osteoglossidae

 

 

 

arapaimaer, bentunger

 

 

Arapaima gigas (II)

 

arapaima

 

Scleropages formosus (I)

 

 

asiatisk arowa

CYPRINIFORMES

 

 

 

 

Cyprinidae

 

 

 

karpefamilien

 

 

Caecobarbus geertsi (II)

 

art af blind hulefisk

 

Probarbus jullieni (I)

 

 

ikan temoleh

Catostomidae

 

 

 

Cui-ui

 

Chasmistes cujus (I)

 

 

cui-ui

SILURIFORMES

 

 

 

MALLER

Pangasiidae

 

 

 

pangaside maller

 

Pangasianodon gigas (I)

 

 

kæmpemalle

SYNGNATHIFORMES

 

 

 

 

Syngnathidae

 

 

 

nålefisk, søheste

 

 

Hippocampus spp. (II)

 

søheste

PERCIFORMES

 

 

 

ABORRER

Labridae

 

 

 

læbefiskfamilien

 

 

Cheilinus undulatus (II)

 

napoleon-fisk

Sciaenidae

 

 

 

trommefisk eller ørnefisk

 

Totoaba macdonaldi (I)

 

 

totuava

SARCOPTERYGII

(lungefisk-slægt)

COELACANTHIFORMES

 

 

 

 

Coelacanthidae

 

 

 

blå fisk

 

Latimeria spp. (I)

 

 

blå fisk

CERATODONTIFORMES

 

 

 

 

Ceratodontidae

 

 

 

australsk lungefisk

 

 

Neoceratodus forsteri (II)

 

australsk lungefisk

PIGHUDER (SØSTJERNER, SLANGESTJERNER, SØPINDSVIN OG SØPØLSER)

HOLOTHUROIDEA

(søpølser)

ASPODOCHIROTIDA

 

 

 

 

Stichopodidae

 

 

 

søpølsefamilie

 

 

 

Isostichopus fuscus (III Ecuador)

 

ARTHROPODA (ARTHROPODS)

ARACHNIDA

(edderkopper og skorpioner)

SCORPIONES

 

 

 

 

Scorpionidae

 

 

 

skorpioner

 

 

Pandinus dictator (II)

 

art af skorpion

 

 

Pandinus gambiensis (II)

 

art af skorpion

 

 

Pandinus imperator (II)

 

kejserskorpion

ARANEAE

 

 

 

EDDERKOPPER

Theraphosidae

 

 

 

taranteller

 

 

Aphonopelma albiceps (II)

 

 

 

 

Aphonopelma pallidum (II)

 

 

 

 

Brachypelma spp (II)

 

arter af fugleedderkopper

INSECTA

(Insekter)

COLEOPTERA

 

 

 

biller

Lucanidae

 

 

 

eghjorte

 

 

 

Colophon spp. (III Sydafrika)

 

LEPIDOPTERA

 

 

 

SOMMERFUGLE

Papilionidae

 

 

 

svalehalefamilien

 

 

Atrophaneura jophon (II)

 

 

 

 

Atrophaneura palu

 

 

 

 

Atrophaneura pandiyana (II)

 

 

 

 

Baronia brevicornis

 

 

 

 

Bhutanitis spp. (II)

 

 

 

 

Graphium sandawanum

 

 

 

 

Graphium stresemanni

 

 

 

 

Ornithoptera spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)

 

fuglevingesommerfugle

 

Ornithoptera alexandrae (I)

 

 

dronning Alexandras fuglevingesommerfug

 

 

Papilio benguetanus

 

 

 

Papilio chikae (I)

 

 

 

 

 

Papilio esperanza

 

 

 

 

Papilio grosesmithi

 

 

 

Papilio homerus (I)

 

 

 

 

Papilio hospiton (I)

 

 

 

 

 

Papilio maraho

 

 

 

 

Papilio morondavana

 

 

 

 

Papilio neumoegeni

 

 

 

 

Parides ascanius

 

 

 

 

Parides hahneli

 

 

 

Parnassius apollo (II)

 

 

apollo

 

 

Teinopalpus spp. (II)

 

 

 

 

Trogonoptera spp. (II)

 

fuglevingesommerfugle

 

 

Troides spp. (II)

 

fuglevingesommerfugle

ANNELIDA (LEDORME OG IGLER)

HIRUDINOIDEA

(Igler)

ARHYNCHOBDELLA

 

 

 

 

Hirudinidae

 

 

 

igler

 

 

Hirudo medicinalis (II)

 

lægeigle

MOLLUSCA (MOLLUSCS)

BIVALVIA

toskallede bløddyr (muslinger)

VENERIDA

 

 

 

 

Tridacnidae

 

 

 

kæmpemuslinger

 

 

Tridacnidae spp. (II)

 

kæmpemuslinger

UNIONIDA

 

 

 

 

Unionidae

 

 

 

malermusling-familien

 

Conradilla caelata (I)

 

 

 

 

 

Cyprogenia aberti (II)

 

 

 

Dromus dromas (I)

 

 

 

 

Epioblasma curtisii (I)

 

 

 

 

Epioblasma florentina (I)

 

 

 

 

Epioblasma sampsonii (I)

 

 

 

 

Epioblasma sulcata perobliqua (I)

 

 

 

 

Epioblasma torulosa gubernaculum (I)

 

 

 

 

 

Epioblasma torulosa rangiana (II)

 

 

 

Epioblasma torulosa torulosa (I)

 

 

 

 

Epioblasma turgidula (I)

 

 

 

 

Epioblasma walkeri (I)

 

 

 

 

Fusconaia cuneolus (I)

 

 

 

 

Fusconaia edgariana (I)

 

 

 

 

Lampsilis higginsii (I)

 

 

 

 

Lampsilis orbiculata orbiculata (I)

 

 

 

 

Lampsilis satur (I)

 

 

 

 

Lampsilis virescens (I)

 

 

 

 

Plethobasus cicatricosus (I)

 

 

 

 

Plethobasus cooperianus (I)

 

 

 

 

 

Pleurobema clava (II)

 

 

 

Pleurobema plenum (I)

 

 

 

 

Potamilus capax (I)

 

 

 

 

Quadrula intermedia (I)

 

 

 

 

Quadrula sparsa (I)

 

 

 

 

Toxolasma cylindrellus (I)

 

 

 

 

Unio nickliniana (I)

 

 

 

 

Unio tampicoensis tecomatensis (I)

 

 

 

 

Villosa trabalis (I)

 

 

 

MYTILOIDA

 

 

 

 

Mytilidae

 

 

 

blåmuslingefamilien

 

 

Lithophaga lithophaga (II)

 

daddelmusling

GASTROPODA

(snegle og konkylier)

STYLOMMATOPHORA

 

 

 

 

Achatinellidae

 

 

 

 

 

Achatinella spp. (I)

 

 

 

Camaenidae

 

 

 

 

 

 

Papustyla pulcherrima (II)

 

 

MESOGASTROPODA

 

 

 

 

Strombidae

 

 

 

konkylier

 

 

Strombus gigas (II)

 

kæmpekonkylie

CNIDARIA (ÆDELKORAL-FAMILIEN, ILDKORALLER, SØANEMONER)

ANTHOZOA

(koraller, søanemoner)

HELIOPORACEA

 

 

 

 

Helioporidae

 

 

 

familie af koral

 

 

Helioporidae spp. (II) (8)

 

slægt af koraller

STOLONIFERA

 

 

 

 

Tubiporidae

 

 

 

orgelkoraller

 

 

Tubiporidae spp. (II) (8)

 

orgelkoraller

ANTIPATHARIA

 

ANTIPATHARIA spp. (II)

 

sortkoraller

SCLERACTINIA

 

SCLERACTINIA spp. (II) (8)

 

stenkoraller

HYDROZOA

(hydrokoraller, ildkoraller og smågopler)

MILLEPORINA

 

 

 

 

Milleporidae

 

 

 

 

 

 

Milleporidae spp. (II) (8)

 

 

STYLASTERINA

 

 

 

 

Stylasteridae

 

 

 

 

 

 

Stylasteridae spp. (II) (8)

 

 

FLORA

AGAVACEAE

 

 

 

agaver

 

Agave arizonica (I)

 

 

arizona-agave

 

Agave parviflora (I)

 

 

 

 

 

Agave victoriae-reginae (II) #1

 

dronning Victoria-agave

 

Nolina interrata (I)

 

 

 

AMARYLLIDACEAE

 

 

 

påskeliljefamilien

 

 

Galanthus spp. (II) #1

 

vintergækker

 

 

Sternbergia spp. (II) #1

 

krokusliljer

APOCYNACEAE

 

 

 

singrønfamilien

 

 

Hoodia spp. (II) #9

 

hoodia

 

 

Pachypodium spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)#1

 

 

 

Pachypodium ambongense (I)

 

 

 

 

Pachypodium baronii (I)

 

 

 

 

Pachypodium decaryi (I)

 

 

 

 

 

Rauvolfia serpentina (II) #2

 

 

ARALIACEAE

 

 

 

vedbendfamilien

 

 

Panax ginseng (II) + (Kun populationen i Den Russiske Føderation; ingen anden population er opført i bilagene til forordningen) #3

 

koreansk ginseng

 

 

Panax quinquefolius (II) #3

 

amerikansk ginseng

ARAUCARIACEAE

 

 

 

abeskræk-familien

 

Araucaria araucana (I)

 

 

abernes skræk

BERBERIDACEAE

 

 

 

berberis

 

 

Podophyllum hexandrum (II) #2

 

himalayafodblad

BROMELIACEAE

 

 

 

bromeliaer

 

 

Tillandsia harrisii (II) #1

 

 

 

 

Tillandsia kammii (II) #1

 

 

 

 

Tillandsia kautskyi (II) #1

 

 

 

 

Tillandsia mauryana (II) #1

 

 

 

 

Tillandsia sprengeliana (II) #1

 

 

 

 

Tillandsia sucrei (II) #1

 

 

 

 

Tillandsia xerographica (II) #1

 

 

CACTACEAE

 

 

 

kaktus

 

 

CACTACEAE spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A) (9)#4

 

kaktus

 

Ariocarpus spp. (I)

 

 

 

 

Astrophytum asterias (I)

 

 

søpindsvin

 

Aztekium ritteri (I)

 

 

 

 

Coryphantha werdermannii (I)

 

 

 

 

Discocactus spp. (I)

 

 

 

 

Echinocereus ferreirianus ssp. lindsayi (I)

 

 

 

 

Echinocereus schmollii (I)

 

 

 

 

Escobaria minima (I)

 

 

 

 

Escobaria sneedii (I)

 

 

 

 

Mammillaria pectinifera (I)

 

 

 

 

Mammillaria solisioides (I)

 

 

 

 

Melocactus conoideus (I)

 

 

 

 

Melocactus deinacanthus (I)

 

 

 

 

Melocactus glaucescens (I)

 

 

 

 

Melocactus paucispinus (I)

 

 

 

 

Obregonia denegrii (I)

 

 

 

 

Pachycereus militaris (I)

 

 

 

 

Pediocactus bradyi (I)

 

 

 

 

Pediocactus knowltonii (I)

 

 

 

 

Pediocactus paradinei (I)

 

 

 

 

Pediocactus peeblesianus (I)

 

 

 

 

Pediocactus sileri (I)

 

 

 

 

Pelecyphora spp. (I)

 

 

 

 

Sclerocactus brevihamatus ssp. tobuschii (I)

 

 

 

 

Sclerocactus erectocentrus (I)

 

 

 

 

Sclerocactus glaucus (I)

 

 

 

 

Sclerocactus mariposensis (I)

 

 

 

 

Sclerocactus mesae-verdae (I)

 

 

 

 

Sclerocactus nyensis (I)

 

 

 

 

Sclerocactus papyracanthus (I)

 

 

 

 

Sclerocactus pubispinus (I)

 

 

 

 

Sclerocactus wrightiae (I)

 

 

 

 

Strombocactus spp. (I)

 

 

peyotekaktus

 

Turbinicarpus spp. (I)

 

 

 

 

Uebelmannia spp. (I)

 

 

 

CARYOCARACEAE

 

 

 

 

 

 

Caryocar costaricense (II) #1

 

 

COMPOSITAE

(ASTERACEAE)

 

 

 

kurvblomster

 

Saussurea costus (I) (også kendt som S. Costus eller Aucklandia)

 

 

costus

CRASSULACEAE

 

 

 

stenurter

 

 

Dudleya stolonifera (II) #1

 

 

 

 

Dudleya traskiae (II)

 

 

CUPRESSACEAE

 

 

 

cypresser

 

Fitzroya cupressoides (I)

 

 

fitzroya

 

Pilgerodendron uviferum (I)

 

 

 

CYATHEACEAE

 

 

 

træbregner

 

 

Cyathea spp. (II) #1

 

træbregne

CYCADACEAE

 

 

 

koglepalmer

 

 

CYCADACEAE spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)#1

 

koglepalmer

 

Cycas beddomei (I)

 

 

indisk cykas

DIAPENSIACEAE

 

 

 

fjeldpryd

 

 

Shortia galacifolia (II) #1

 

 

DICKSONIACEAE

 

 

 

træbregner

 

 

Cibotium barometz (II) #1

 

 

 

 

Dicksonia spp. (II) (Kun populationerne i Nord-, Syd- og Mellemamerika; ingen andre populationer er opført i bilagene til nærværende forordning: Dicksonia berteriana, D. externa, D. sellowiana og D. stuebelii er omfattet) #1

 

træbregner

DIDIEREACEAE

 

 

 

didiereaer

 

 

DIDIEREACEAE spp. (II) #1

 

 

DIOSCOREACEAE

 

 

 

yams

 

 

Dioscorea deltoidea (II) #1

 

 

DROSERACEAE

 

 

 

soldug

 

 

Dionaea muscipula (II) #1

 

venus' fluefanger

EUPHORBIACEAE

 

 

 

vortemælk

 

 

Euphorbia spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført under bilag A; kun sukkulenter; kunstigt opformerede enheder af kultivarer af Euphorbia trigona, kunstigt opformerede, kamformede, vifteformede eller farvemuterede Euphorbia lactea, når de er podet på en kunstigt opformeret grundstamme af Euphorbia neriifolia og kunstigt opformerede enheder af kultivarer af Euphorbia»Milii« når de handles i forsendelser på 100 planter eller flere og let kan genkendes som kunstigt opformerede enheder, er ikke omfattet af forordningens bestemmelser) #1

 

 

 

Euphorbia ambovombensis (I)

 

 

 

 

Euphorbia capsaintemariensis (I)

 

 

 

 

Euphorbia cremersii (I)

 

 

 

 

Euphorbia cylindrifolia (I)

 

 

 

 

Euphorbia decaryi (I)

 

 

 

 

Euphorbia francoisii (I)

 

 

 

 

Euphorbia handiensis (II)

 

 

 

 

Euphorbia lambii (II)

 

 

 

 

Euphorbia moratii (I)

 

 

 

 

Euphorbia parvicyathophora (I)

 

 

 

 

Euphorbia quartziticola (I)

 

 

 

 

Euphorbia tulearensis (I)

 

 

 

 

Euphorbia stygiana (II)

 

 

 

FOUQUIERIACEAE

 

 

 

 

 

 

Fouquieria columnaris (II) #1

 

 

 

Fouquieria fasciculata (I)

 

 

 

 

Fouquieria purpusii (I)

 

 

 

GNETACEAE

 

 

 

 

 

 

 

Gnetum montanum (III Nepal) #1

 

JUGLANDACEAE

 

 

 

valnød

 

 

Oreomunnea pterocarpa (II) #1

 

 

LEGUMINOSAE

(FABACEAE)

 

 

 

bælgplante

 

Dalbergia nigra (I)

 

 

rio-palisander

 

 

 

Dipteryx panamensis (III Costa Rica)

 

 

 

Pericopsis elata (II) #5

 

afrormosia

 

 

Platymiscium pleiostachyum (II) #1

 

cristobal

 

 

Pterocarpus santalinus (II) #7

 

rød sandel

LILIACEAE

 

 

 

liljer

 

 

Aloe spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført under bilag A, og Aloe vera; også kendt som Aloe barbadensis, der ikke er opført i bilagene til forordningen) #1

 

aloe

 

Aloe albida (I)

 

 

 

 

Aloe albiflora (I)

 

 

 

 

Aloe alfredii (I)

 

 

 

 

Aloe bakeri (I)

 

 

 

 

Aloe bellatula (I)

 

 

 

 

Aloe calcairophila (I)

 

 

 

 

Aloe compressa (I)

 

 

 

 

Aloe delphinensis (I)

 

 

 

 

Aloe descoingsii (I)

 

 

 

 

Aloe fragilis (I)

 

 

 

 

Aloe haworthioides (I)

 

 

 

 

Aloe helenae (I)

 

 

 

 

Aloe laeta (I)

 

 

 

 

Aloe parallelifolia (I)

 

 

 

 

Aloe parvula (I)

 

 

 

 

Aloe pillansii (I)

 

 

 

 

Aloe polyphylla (I)

 

 

 

 

Aloe rauhii (I)

 

 

 

 

Aloe suzannae (I)

 

 

 

 

Aloe versicolor (I)

 

 

 

 

Aloe vossii (I)

 

 

 

MAGNOLIACEAE

 

 

 

magnolia

 

 

 

Magnolia liliifera var. obovata (III Nepal) #1

safan

MELIACEAE

 

 

 

mahogni

 

 

 

Cedrela odorata (III populationen i Columbia [CO], populationen i Peru [PE]) #5

cigarkassetræ

 

 

Swietenia humilis (II) #1

 

art af mahogni

 

 

Swietenia mahagoni (II) #5

 

cuba-mahogni

 

 

Swietenia macrophylla (II) (populationen i Neotroperne - omfatter Mellem- og Sydamerika samt Caribien) #6

 

bredbladet mahogni

NEPENTHACEAE

 

 

 

kandebærere (gamle verden)

 

 

Nepenthes spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)#1

 

tropiske kandebærere

 

Nepenthes khasiana (I)

 

 

 

 

Nepenthes rajah (I)

 

 

 

ORCHIDACEAE

 

 

 

orkideer

 

 

ORCHIDACEAE spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A) (10)#8

 

orkideer

 

For alle de følgende bilag A-arter gælder, at in vitro-frøplantekulturer og -vævskulturer, i faste eller flydende medier, som transporteres i sterile beholdere, ikke er omfattet af forordningens bestemmelser.

 

 

 

 

Aerangis ellisii (I)

 

 

 

 

Cephalanthera cucullata (II)

 

 

 

 

Cypripedium calceolus (II)

 

 

fruesko

 

Dendrobium cruentum (I)

 

 

 

 

Goodyera macrophylla (II)

 

 

madeira-knærod

 

Laelia jongheana (I)

 

 

 

 

Laelia lobata (I)

 

 

 

 

Liparis loeselii (II)

 

 

mygblomst

 

Ophrys argolica (II)

 

 

 

 

Ophrys lunulata (II)

 

 

 

 

Orchis scopulorum (II)

 

 

 

 

Paphiopedilum spp. (I)

 

 

venussko

 

Peristeria elata (I)

 

 

 

 

Phragmipedium spp. (I)

 

 

 

 

Renanthera imschootiana (I)

 

 

 

 

Spiranthes aestivalis (II)

 

 

 

OROBANCHACEAE

 

 

 

gyvelkvælere

 

 

Cistanche deserticola (II) #1

 

 

PALMAE

(ARECACEAE)

 

 

 

palmer

 

 

Beccariophoenix madagascariensis (II)

 

 

 

Chrysalidocarpus decipiens (I)

 

 

 

 

 

Lemurophoenix halleuxii (II)

 

 

 

 

Marojejya darianii (II)

 

 

 

 

Neodypsis decaryi (II) #1

 

 

 

 

Ravenea louvelii (II)

 

 

 

 

Ravenea rivularis (II)

 

ravenea

 

 

Satranala decussilvae (II)

 

 

 

 

Voanioala gerardii (II)

 

 

PAPAVERACEAE

 

 

 

valmuer

 

 

 

Meconopsis regia (III Nepal) #1

 

PINACEAE

 

 

 

nåletræer

 

Abies guatemalensis (I)

 

 

guatemala-ædelgran

PODOCARPACEAE

 

 

 

sydtaks

 

 

 

Podocarpus neriifolius (III Nepal) #1

nerie-sydtaks

 

Podocarpus parlatorei (I)

 

 

argentinsk sydtaks

PORTULACACEAE

 

 

 

portulakker

 

 

Anacampseros spp. (II) #1

 

portulakker

 

 

Avonia spp. #1

 

 

 

 

Lewisia serrata (II) #1

 

 

PRIMULACEAE

 

 

 

primulaer, alpevioler

 

 

Cyclamen spp. (II) (11)#1

 

alpevioler

PROTEACEAE

 

 

 

protea

 

 

Orothamnus zeyheri (II) #1

 

 

 

 

Protea odorata (II) #1

 

 

RANUNCULACEAE

 

 

 

smørblomster

 

 

Adonis vernalis (II) #2

 

våradonis

 

 

Hydrastis canadensis (II) #3

 

guldsnegl

ROSACEAE

 

 

 

roser

 

 

Prunus africana (II) #1

 

 

RUBIACEAE

 

 

 

krap

 

Balmea stormiae (I)

 

 

 

SARRACENIACEAE

 

 

 

fluetrompeter (nye verden)

 

 

Sarracenia spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A)#1

 

fluetrompeter

 

Sarracenia rubra ssp. alabamensis (I)

 

 

 

 

Sarracenia rubra ssp. jonesii (I)

 

 

 

 

Sarracenia oreophila (I)

 

 

 

SCROPHULARIACEAE

 

 

 

maskeblomster

 

 

Picrorhiza kurrooa (II) #3

 

 

STANGERIACEAE

 

 

 

 

 

 

Bowenia spp. (II) #1

 

 

 

Stangeria eriopus (I)

 

 

 

TAXACEAE

 

 

 

taks

 

 

Taxus chinensis (II) (12)#10

 

 

 

 

Taxus cuspidata (II) (12) #10

 

 

 

 

Taxus fuana (II) (12) #10

 

 

 

 

Taxus sumatrana (II) (12) #10

 

 

 

 

Taxus wallichiana (II) #10

 

 

TROCHODENDRACEAE

(TETRACENTRACEAE)

 

 

 

 

 

 

 

Tetracentron sinense (III Nepal) #1

 

THYMELEACEAE

(AQUILARIACEAE)

 

 

 

ramin

 

 

Aquilaria spp. (II) #1

 

 

 

 

Gonystylus spp. (II) #1

 

ramin

 

 

Gyrinops spp. (II) #1

 

 

VALERIANACEAE

 

 

 

baldrian

 

 

Nardostachys grandiflora #3

 

 

WELWITSCHIACEAE

 

 

 

 

 

 

Welwitschia mirabilis (II) #1

 

 

ZAMIACEAE

 

ZAMIACEAE spp. (II) (Undtagen de arter, der er opført i bilag A) #1

 

koglepalmer

 

Ceratozamia spp. (I)

 

 

 

 

Chigua spp. (I)

 

 

 

 

Encephalartos spp. (I)

 

 

 

 

Microcycas calocoma (I)

 

 

 

ZINGIBERACEAE

 

 

 

ingefær

 

 

Hedychium philippinense (II) #1

 

 

ZYGOPHYLLACEAE

 

 

 

kresotbusk

 

 

Guaiacum spp. (II) #2

 

pokkenholt


 

Bilag D

Trivialnavn

FAUNA

CHORDATA (CHORDATES)

MAMMALIA

(pattedyr)

CARNIVORA

 

 

Canidae

 

hunde, ræve, ulve

 

Vulpes vulpes griffithi (III Indien) § 1

 

 

Vulpes vulpes montana (III Indien) § 1

 

 

Vulpes vulpes pusilla (III Indien) § 1

 

Mustelidae

Mustela altaica (III Indien) § 1

 

 

Mustela erminea ferghanae § 1 (III Indien)

hermelin, lækat

 

Mustela kathiah (III Indien) § 1

 

 

Mustela sibirica (III Indien) § 1

himalaya væsel

AVES

(Fugle)

ANSERIFORMES

 

ANDEFUGLE

Anatidae

 

ænder, gæs, svaner

 

Anas melleri

madagaskarand

GALLIFORMES

 

HØNSEFUGLE

Megapodiidae

 

tallegallahøns, buskhøns

 

Megapodius wallacei

molukbuskhøne

Cracidae

 

chachalacaer, penelopehøns, hokkoer

 

Penelope pileata

hvidtoppet penelopehøne

Phasianidae

 

ryper, perlehøns, agerhøns, fasaner, tragopaner

 

Arborophila gingica

kraveskovhøne

 

Syrmaticus reevesii § 2

kongefasan

COLUMBIFORMES

 

 

Columbidae

 

duer

 

Columba oenops

Perudue

 

Ducula pickeringii

sulukejserdue

 

Gallicolumba criniger

mindanaodolkestikdue

 

Ptilinopus marchei

sortøret frugtdue

 

Turacoena modesta

timorgøgedue

PASSERIFORMES

 

SPURVEFUGLE

Cotingidae

 

kotingaer

 

Procnias nudicollis

nøgenstrubet klokkefugl

Pittidae

 

pittaer

 

Pitta nipalensis

blånakket pitta

 

Pitta steerii

azurpitta

Bombycillidae

 

silkehaler

 

Bombycilla japonica

japansk silkehale

Muscicapidae

 

drosselfugle

 

Cochoa azurea

azur cocho

 

Cochoa purpurea

purpur cocho

 

Garrulax formosus

rødvinget skadedrossel

 

Garrulax galbanus

gulstrubet skadedrossel

 

Garrulax milnei

rødhalet skadedrossel

 

Niltava davidi

fukien niltavafluesnapper

 

Stachyris whiteheadi

brillekrattimalie

 

Swynnertonia swynnertoni (også opført som Pogonicichla swynnertoni)

 

 

Turdus dissimilis

sorthovedet drossel

Sittidae

 

spætmejser

 

Sitta magna

kæmpespætmejse

 

Sitta yuanensis

yunnanspætmejse

Emberizidae

 

kardinaler, tangarer

 

Dacnis nigripes

riosukkerfugl

 

Sporophila falcirostris

falsnæbbet klerkefinke

 

Sporophila frontalis

kæmpeklerkefinke

 

Sporophila hypochroma

okkerbrystet klerkefinke

 

Sporophila palustris

sumpklerkefinke

Icteridae

 

trupialer

 

Sturnella militaris

 

Fringillidae

 

finker

 

Carpodacus roborowskii

tibetrosenfinke

 

Carduelis ambigua

sorthovedet grønfinke

 

Carduelis atrata

sortsisken

 

Pyrrhula erythaca

gråhovedet dompap

 

Serinus canicollis

grånakket sisken

 

Serinus hypostictus (handles ofte under navnet Serinus citrinelloides)

gråkindet sisken

Estrildidae

 

manakiner, astrilder

 

Amandava amandava

tigerfinke

 

Cryptospiza reichenovii

bjergastrild

 

Erythrura coloria

mangefarvet papegøjearnadine

 

Erythrura viridifacies

manila-papegøjearnadine

 

Estrilda quartinia (handles ofte under navnet Estrilda melanotis)

grønrygget astrild

 

Hypargos niveoguttatus

rød dråbeastrild

 

Lonchura griseicapilla

perlehalsarnadine

 

Lonchura punctulata

muskatfinke

 

Lonchura stygia

hadesnonne

Sturnidae

 

stære

 

Cosmopsarus regius

kongeglansstær

 

Mino dumontii

papuabeo

 

Sturnus erythropygius

andamanstær

Corvidae

 

krager, husskader, skovskader

 

Cyanocorax caeruleus

azurblåskade

 

Cyanocorax dickeyi

duskblåskade

REPTILIA

(Krybdyr)

TESTUDINATA

 

 

Emydidae

 

æskeskildpadder, sumpskildpadder

 

Melanochelys trijuga

 

SAURIA

 

 

Gekkonidae

 

gekkoer

 

Rhacodactylus auriculatus

ny kaledonisk gekko

 

Rhacodactylus ciliatus

art af kæmpegekko

 

Rhacodactylus leachianus

ny kaledonisk kæmpegekko

 

Teratoscincus microlepis

art af vidundergekko

 

Teratoscincus scincus

art af vidundergekko

Scincidae

 

Skink

 

Tribolonotus gracilis

krokodilleskink

 

Tribolonotus novaeguineae

ny guinea helmet skink

Cordylidae

 

bælte- og pladeøgler

 

Zonosaurus karsteni

art af pladeøgle

 

Zonosaurus quadrilineatus

art af pladeøgle

SERPENTES

 

 

Colubridae

 

snoge

 

Elaphe carinata § 1

art af rottesnog

 

Elaphe radiata § 1

art af rottesnog

 

Elaphe taeniura § 1

art af rottesnog

 

Enhydris bocourti § 1

art af vandsnog

 

Homalopsis buccata § 1

art af vandsnog

 

Langaha nasuta

art af snog

 

Leioheterodon madagascariensis

art af snog

 

Ptyas korros § 1

art af rottesnog

 

Rhabdophis subminiatus § 1

art af snog

Viperidae

 

hugorme

 

Calloselasma rhodostoma § 1

art af grubeorm

Hydrophiidae

 

havslanger

 

Lapemis curtus (omfatter Lapemis hardwickii) § 1

art af havslange

FLORA

AGAVACEAE

 

agaver

 

Calibanus hookeri

 

 

Dasylirion longissimum

 

ARACEAE

 

arum

 

Arisaema dracontium

grøn snabelkalla

 

Arisaema erubescens

 

 

Arisaema galeatum

 

 

Arisaema nepenthoides

 

 

Arisaema sikokianum

 

 

Arisaema thunbergii var.urashima

 

 

Arisaema tortuosum

 

 

Biarum davisii ssp. marmarisense

 

 

Biarum ditschianum

 

COMPOSITAE

 

kurvblomster

(ASTERACEAE)

Arnica montana § 3

guldblomme, volverlej

 

Othonna cacalioides

 

 

Othonna clavifolia

 

 

Othonna hallii

 

 

Othonna herrei

 

 

Othonna lepidocaulis

 

 

Othonna retrorsa

 

ERICACEAE

 

lyng, rhododendron

 

Arctostaphylos uva-ursi § 3

hede-melbærris

GENTIANACEAE

 

ensian

 

Gentiana lutea § 3

gul ensian

LYCOPODIACEAE

 

ulvefod

 

Lycopodium clavatum § 3

almindelig ulvefod

MENYANTHACEAE

 

bukkeblad

 

Menyanthes trifoliata § 3

bukkeblad

PARMELIACEAE

 

skållav

 

Cetraria islandica § 3

islandsk mos

PASSIFLORACEAE

 

ørkenroser

 

Adenia glauca

ørkenrose

 

Adenia pechuelli

ørkenrose

PORTULACACEAE

 

portulak

 

Ceraria carrissoana

 

 

Ceraria fruticulosa

 

LILIACEAE

 

liljer

 

Trillium pusillum

 

 

Trillium rugelii

 

 

Trillium sessile

treblad

PEDALIACEAE

 

sesam, djævleklo

 

Harpagophytum spp § 3

djævleklo

SELAGINELLACEAE

 

dværgulvefod

 

Selaginella lepidophylla

Jerikos rose«


(1)  Alle arter er optaget på liste II undtagen Lipotes vexillifer, Platanista spp., Berardius spp., Hyperoodon spp., Orcaella brevirostris, Physeter catodon (herunder synonymet Physeter macrocephalus), Sotalia spp., Sousa spp., Neophocaena phocaenoides, Phocoena sinus, Eschrichtius robustus (herunder synonymet Eschrichtius glaucus), Balaenoptera spp. (undtagen populationen af Balaenoptera acutorostrata i Vestgrønland), Megaptera novaeangliae, Balaena mysticetus, Eubalaena spp. (tidligere opført under slægten Balaena) og Capera marginata, som er optaget på liste I. Enheder af arter, som er optaget på konventionens liste II, herunder andre varer og afledte produkter end kødprodukter til kommercielle formål, som den grønlandske befolkning fanger under en af myndighederne udstedt licens, betragtes som henhørende under bilag B. Der er fastsat en årlig eksportkvote på nul for levende enheder fra Sortehavsbestanden af Tursiops truncatus, der indfanges i naturen og forhandles i primært kommercielle formål.

(2)  Populationerne i Botswana, Namibia og Sydafrika (opført i bilag B):

Udelukkende med det formål at tillade: 1) eksport af jagttrofæer til ikke-kommercielle formål; 2) handel med levende dyr til in situ-bevaringsprogrammer; 3) handel med huder; 4) handel med lædervarer til ikke-kommercielle formål for Botswana; til kommercielle eller ikke-kommercielle formål for Namibia og Sydafrika; 5) handel med hår til kommercielle eller ikke-kommercielle formål for Namibia; 6) handel med individuelt mærkede og certificerede udskårne elfenbensamuletter »Ekipas« indlejret i færdigforarbejdede smykker til ikke-kommercielle formål for Namibia; 7) handel med registreret ubearbejdet elfenben (for Botswana og Namibia gælder dette hele stødtænder og stykker; for Sydafrika gælder dette hele stødtænder og udskårne stykker heraf, der både er mindst 20 cm lange og vejer mindst 1 kg) i henhold til følgende: i) kun registrerede lagre, som tilhører det pågældende lands regering og med oprindelse i landet (undtagen konfiskeret elfenben og elfenben af ukendt oprindelse) og i Sydafrikas tilfælde kun elfenben fra Kruger National Park); ii) kun til handelspartnere, der er godkendt af CITES' sekretariat i samråd med Det Stående Udvalg som havende tilstrækkelig national lovgivning og overvågning af indenrigshandelen til at sikre, at elfenben, der importeres fra NA, ikke reeksporteres, og at det administreres i henhold til alle kravene i resolution Conf. 10.10 (Rev. CoP12) om indenlandsk fremstilling og handel; iii) ikke før at sekretariatet har godkendt de eventuelle importlande, og MIKE-programmet har aflagt rapport om de grundlæggende oplysninger (f.eks. antal elefantpopulationer og forekomster af illegale drab); iv) der må højst handles 20 000 kg (Botswana), 10 000 kg (Namibia) og 30 000 kg (Sydafrika) elfenben, som sendes i en individuel forsendelse under streng overvågelse af sekretariatet; v) overskuddet fra handlen skal udelukkende anvendes til bevarelse af elefanter, bevarelse af lokalsamfund samt udviklingsprogrammer inden for eller i forbindelse med områder med elefantforekomster; vi) først når Det Stående Udvalg har vedtaget, at ovenstående betingelser er opfyldt. Det Stående Udvalg kan efter forslag fra sekretariatet beslutte at stoppe handlen delvist eller helt, hvis eksport- eller importlande ikke opfylder betingelserne, eller hvis det kan bevises, at handlen har skadelige virkninger på andre elefantpopulationer. Alle andre enheder anses for at være enheder af arter, der er optaget i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed.

(3)  Populationen i Zimbabwe (opført i bilag B):

Udelukkende med det formål at tillade: 1) eksport af jagttrofæer til ikke-kommercielle formål; 2) eksport af levende dyr til hensigtsmæssige og acceptable bestemmelsessteder; 3) eksport af huder; 4) eksport af lædervarer og billedskærerarbejder i elfenben til ikke-kommercielle formål. Alle andre enheder anses for at være enheder af arter, der er optaget i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed. For at sikre, at a) de levende dyrs bestemmelsessteder bliver »hensigtsmæssige og acceptable« og/eller b) formålet med importen er »ikke-kommercielt«, kan eksporttilladelser og reeksporttilladelser kun udstedes efter, at det udstedende styrelsesråd har modtaget certifikat fra importlandets styrelsesråd med angivelse af: tilfælde a) at opholdsstedet - i lighed med denne forordnings artikel 4, stk. 1, litra c) - er blevet inspiceret af det kompetente videnskabsråd, som vurderer, om den foreslåede modtager er i stand til på tilfredsstillende vis at opbevare og passe dyrene; og/eller tilfælde b) at styrelsesrådet - i lighed med forordningens artikel 4, stk. 1, litra d) - har konstateret, at enhederne ikke anvendes til primært kommercielle formål.

(4)  Populationen i Argentina (opført i bilag B):

Udelukkende med det formål at tillade international handel med uld fra levende vikunjaer af de populationer, der er optaget i bilag B, produkter af uld og afledte forarbejdede produkter og andre håndværksprodukter. Tøjets vrangside skal være forsynet med det logo, der er vedtaget af de oprindelseslande, som er medlemmer af »Convenio para la conservación y manejo de la vicuña«, samt kanterne med ordene »VICUÑA - ARGENTINA«. Andre produkter skal være forsynet med et mærke, som er præget med logoet og betegnelsen »VICUÑA-ARGENTINA-ARTESANÍA«. Alle andre enheder anses for at være enheder af arter, der er optaget i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed.

(5)  Populationen i Bolivia (opført i bilag B):

Udelukkende med det formål at tillade international handel med produkter af uld fra levende dyr. Ulden skal være forsynet med det logo, der er vedtaget af de oprindelseslande, som er medlemmer af »Convenio para la conservación y manejo de la vicuña«, samt kanterne med ordene »VICUÑA - BOLIVIA«. Andre produkter skal være forsynet med et mærke, som er præget med logoet og betegnelsen »VICUÑA-BOLIVIA-ARTESANÍA«. Alle andre enheder anses for at være enheder af arter, der er optaget i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed.

(6)  Populationen i Chile (opført i bilag B):

Udelukkende med det formål at tillade international handel med uld fra levende vikunjaer af de populationer, der er optaget i bilag B, samt tøj og andre genstande fremstillet heraf, herunder luksusartikler og strikvarer. Tøjets vrangside skal være forsynet med det logo, der er vedtaget af de oprindelseslande, som er medlemmer af »Convenio para la conservación y manejo de la vicuña«, samt kanterne med ordene »VICUÑA - CHILE«. Andre produkter skal være forsynet med et mærke, som er præget med logoet og betegnelsen »VICUÑA-CHILE-ARTESANÍA«. Alle andre enheder anses for at være enheder af arter, der er optaget i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed.

(7)  Populationen i Peru (opført i bilag B):

Udelukkende med det formål at tillade international handel med uld fra levende vikunjaer og med det på tidspunktet for det niende partsmøde (november 1994) eksisterende lager på 3249 kg uld samt tøj og andre genstande fremstillet heraf, herunder luksusartikler og strikvarer. Tøjets vrangside skal være forsynet med det logo, der er vedtaget af de oprindelseslande, som er medlemmer af »Convenio para la conservación y manejo de la vicuña«, samt kanterne med ordene »VICUÑA - PERU«. Andre produkter skal være forsynet med et mærke, som er præget med logoet og betegnelsen »VICUÑA-PERU-ARTESANÍA«. Alle andre enheder anses for at være enheder af arter, der er optaget i bilag A, og handelen med sådanne enheder reguleres i overensstemmelse hermed.

(8)  Følgende er ikke omfattet af forordningens bestemmelser:

Fossiler

Koralsand, dvs. materialer, som helt eller delvist består af fint malede dele af døde koraller med en diameter på højst 2 mm, og som bl.a. også kan indeholde rester af foraminiferer, skaller fra bløddyr og krebsdyr samt koralalger.

Koralfragmenter (inklusive grus og ral), dvs. løse fragmenter af knækkede fingerlignende, døde koraller og andre materialer med diameter mellem 2 og 30 mm.

(9)  Kunstigt opformerede enheder af følgende hybrider og/eller kultivarer er ikke omfattet af forordningens bestemmelser:

Hatiora x graeseri

Schlumbergera x buckleyi

Schlumbergera russelliana x Schlumbergera truncata

Schlumbergera orssichiana x Schlumbergera truncata

Schlumbergera opuntioides x Schlumbergera truncata

Schlumbergera truncata (kultivarer)

Former af Cactaceae spp., der mangler chlorophyl, podet på følgende grundstammer: Harrisia »Jusbertii«, Hylocereus trigonus eller Hylocereus undatus

Opuntia microdasys (kultivarer)

(10)  Kunstigt opformerede enheder af følgende hybrider af slægterne Cymbidium, Dendrobium, Phalaenopsis og Vanda er ikke underlagt forordning bestemmelser, når: a)enheder handles i forsendelser, der består af individuelle containere (dvs. kartoner, kasser eller beholdere), som hver indeholder mindst 20 planter af samme hybrid; b)planterne i hver container let kan genkendes som kunstigt opformerede enheder, idet de skal være af ensartet højde og i samme vækstfase; og c)forsendelser skal ledsages af dokumentation f.eks. en faktura, der klart angiver antallet af planter af hver hybrid. Kunstigt opformerede enheder af følgende hybrider:

Cymbidium: interspecifikke hybrider inden for slægten og intergeneriske hybrider

Dendrobium: interspecifikke hybrider inden for slægten, der inden for havebrugsvidenskaben er kendt som »nobile typer« og »phalaenopsistyper«

Phalaenopsis: interspecifikke hybrider inden for slægten og intergeneriske hybrider

Vanda: interspecifikke hybrider inden for slægten og intergeneriske hybrider

er ikke underlagt forordning bestemmelser, når: a) de handles i blomstringsstadiet, dvs. med mindst en åben blomst pr. enhed, med tilbagebøjede kronblade; b) de er erhvervsmæssigt forarbejdet med henblik på detailsalg, f.eks. mærket med fortrykte etiketter og pakket i emballage med påtryk; c) de kan let genkendes som kunstigt opformerede enheder, idet de skal være rene, blomsterstande og rodsystem skal være intakt, og generelt set må de ikke have skader, som kunne skyldes, at planterne er taget fra naturen; d) planterne må ikke vise tegn på at være opvokset i naturen som f.eks. insektangreb eller skader forårsaget af andre dyr, svampe eller alger, der hænger ved bladene, eller mekaniske skader på blomsterstande, rødder, blade eller andre dele som følge af indsamlingen; og e) mærkning eller emballage angiver enhedens handelsnavn, landet, hvor den er kunstigt opformeret eller, hvis den er handlet internationalt under produktionsprocessen, landet, hvor enheden blev mærket og pakket; og etiketter eller emballage med påtryk viser et fotografi af blomsten eller med andre midler viser den korrekte brug af etiketter og emballage på den måde, som er let at kontrollere.

Planter, der ikke entydigt opfylder denne undtagelsesbestemmelse, skal ledsages af de relevante CITES-dokumenter.

(11)  Kunstigt opformerede enheder af kultivarer af Cyclamen persicum er ikke omfattet af denne forordnings bestemmelser. Denne undtagelse gælder dog ikke, når sådanne enheder forhandles i form af hvilende rodknolde.

(12)  Hele, kunstigt opformerede planter i potter eller andre små beholdere, som under forsendelse er mærket eller ledsages af et dokument med navnet på den eller de systematiske enheder samt anmærkningen »kunstigt opformeret«, er ikke omfattet.