ISSN 1977-0871

Den Europæiske Unions

Tidende

C 334A

European flag  

Dansk udgave

Meddelelser og oplysninger

57. årgang
25. september 2014


Informationsnummer

Indhold

Side

 

V   Øvrige meddelelser

 

ADMINISTRATIVE PROCEDURER

 

Det Europæiske Personaleudvælgelseskontor (EPSO)

2014/C 334A/01

Meddelelse om almindelig udvælgelsesprøve — EPSO/AST-SC/02/14 — Medarbejdere beskæftiget med intern sikkerhed (SC 1)

1

 

2014/C 334A/02

Oversigt over udvælgelsesprøver i EU-Tidende, C … A-udgaven

8

DA

 


V Øvrige meddelelser

ADMINISTRATIVE PROCEDURER

Det Europæiske Personaleudvælgelseskontor (EPSO)

25.9.2014   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

CA 334/1


MEDDELELSE OM ALMINDELIG UDVÆLGELSESPRØVE

EPSO/AST-SC/02/14

MEDARBEJDERE BESKÆFTIGET MED INTERN SIKKERHED (SC 1)

2014/C 334 A/01

 

Det Europæiske Personaleudvælgelseskontor (EPSO) afholder en almindelig udvælgelsesprøve på grundlag af kvalifikationsbeviser og prøver med henblik på oprettelse af en ansættelsesreserve til brug ved besættelse af ledige tjenestemandsstillinger på AST-SC-niveau som medarbejdere beskæftiget med intern sikkerhed (1) i Rådet for Den Europæiske Union.

Inden man søger, bør man nøje læse de generelle regler for almindelige udvælgelsesprøver, som er offentliggjort i Den Europæiske Unions Tidende C 60 A af 1. marts 2014 og på EPSO’s hjemmeside.

Reglerne, som udgør en integreret del af meddelelsen om udvælgelsesprøve, indeholder de nødvendige oplysninger om de forskellige procedurer og om ansøgningskravene.

INDHOLDSFORTEGNELSE

I.

GENERELT

II.

ARBEJDSOPGAVER

III.

ADGANGSBETINGELSER

IV.

ADGANGSPRØVER

V.

ADGANG TIL UDVÆLGELSESPRØVEN OG UDVÆLGELSE EFTER KVALIFIKATIONER

VI.

ALMINDELIG UDVÆLGELSESPRØVE

VII.

KONTROL AF ANSØGERNES OPLYSNINGER

VIII.

LISTE OVER EGNEDE ANSØGERE

I.   GENERELT

1.

Antal pladser på listen over egnede ansøgere

28

2.

Hvordan søger man?

Ansøgningen sker elektronisk. Fremgangsmåden er beskrevet på EPSO's hjemmeside i vejledningen om tilmelding.

Frist (inklusive validering): 28. oktober 2014 kl. 12 (middag), Bruxellestid.

II.   ARBEJDSOPGAVER

Tjenestemanden skal under den ansvarlige administrators eller assistents myndighed og på grundlag af generelle retningslinjer udføre praktiske opgaver og forvaltnings- og kontrolopgaver som f.eks.:

foretage identitets- og adgangskontrol ved indgangen til bygninger og mødelokaler samt føre tilsyn med institutionens bygninger og anlæg

gribe ind i situationer, hvor personers og værdiers sikkerhed er udsat for fare, og aflægge rapport om sikkerhedshændelser

bistå personale og delegerede/besøgende i forbindelse med uheld (brand, førstehjælp, evakuering)

kontrollere, at personer, værdier og institutionens klassificerede oplysninger er beskyttet

sikre beskyttelsen og kontrollen i sikkerhedszoner under Den Europæiske Unions møder

indgå i det vagthold, der efter en turnusordning bemander vagtcentralen (CCTV, adgangskontrol) døgnet rundt og føre tilsyn med de tekniske sikkerhedsinstallationer

sørge for, at sikkerhedsforskrifterne følges

deltage i kommunikationen udadtil (protokol, besøg osv.) og indadtil vedrørende sikkerhed (intern sikkerhed, teknik og risikostyring)

tage de initiativer — under den overordnedes tilsyn — der måtte være nødvendige for at sikre en ubrudt, professionel, høflig og kreativ indsats, som lever op til institutionens forventninger, og indgå i håndteringen af eventuelle hændelser

yde sikkerhedsbistand og aktivt indgå i undersøgelser af hændelser så som tyveri, bortkomst, overfald, beskadigelse eller anden skade.

En tjenestemand kan blive bedt om at arbejde både om dagen og om natten og i weekender og på fri- og helligdage.

Det kan være påkrævet at bære våben og at benytte disse under udførelsen af arbejdet.

Ansøgerne skal være indstillet på eventuelt at skulle aflægge nogle yderligere prøver for at bevise deres tekniske kunnen og at lade sig underkaste sikkerhedsscreening og værtslandets procedurer for at få en våbentilladelse. Dette er en nødvendig forudsætning for at udføre beskyttelsesopgaverne på det belgiske territorium og i Rådets Generalsekretariat.

Der vil i forbindelse med ansættelse blive stillet krav om godkendelse til håndtering af klassificerede oplysninger (jf. Bilag I.III, EUT L 274 af 15.10.2013: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FR/TXT/?uri=OJ:L:2013:274:TOC).

III.   ADGANGSBETINGELSER

Ansøgerne skal ved fristen for onlinetilmeldingen opfylde alle generelle og særlige betingelser:

1.

Generelle betingelser

Ansøgerne skal:

a)

være statsborgere i et af Den Europæiske Unions medlemslande

b)

være i besiddelse af sine borgerlige rettigheder

c)

have opfyldt sine forpligtelser i henhold til gældende love om værnepligt

d)

opfylde de vandelskrav, der stilles for at bestride det pågældende arbejde.

2.

Særlige betingelser

2.1.

Uddannelse og erhvervserfaring

Bevis for afsluttet ungdomsuddannelse, som giver adgang til videregående uddannelse, hvorefter der skal være opnået mindst 3 års relevant erhvervserfaring.

ELLER

Minimum 10 års erhvervserfaring, hvoraf mindst 5 med relevant erhvervserfaring.

2.2.

Sprogkundskaber  (2)

Sprog 1

Hovedsprog (krævet mindsteniveau: C1)

indgående kendskab til et af Den Europæiske Unions officielle sprog

Sprog 2

Andet sprog, som ikke må være det samme som sprog 1 (krævet mindsteniveau: B2)

tilfredsstillende kendskab til engelsk, fransk eller tysk

For at blive ansat i sikkerhedstjenesten i Rådet for Den Europæiske Union kræves der et godt kendskab til såvel talt som skrevet fransk eller engelsk, da det er en forudsætning for arbejdet og forbindelsen med de eksterne aktører.

Med henvisning til EU-Domstolens dom (Store Afdeling) i sag C-566/10 P, Den Italienske Republik mod Kommissionen, ønsker EU-institutionerne at begrunde, hvorfor valget af det andet sprog i forbindelse med denne udvælgelsesprøve er begrænset til nogle få officielle EU-sprog.

Ansøgerne gøres opmærksom på, at rækken af sprog, der kan vælges som andet sprog i forbindelse med denne udvælgelsesprøve, er blevet fastlagt ud fra tjenestens interesse, idet alle nyansatte umiddelbart skal kunne indgå i det daglige arbejde og være i stand til at kommunikere effektivt. Ellers ville der være stor fare for, at institutionerne ikke kunne fungere effektivt.

På baggrund af den sproglige praksis, som længe har været gældende i forbindelse med EU-institutionernes interne kommunikation, og tjenestegrenenes behov i forbindelse med den eksterne kommunikation og sagsbehandlingen, så er engelsk, fransk og tysk stadig de mest benyttede sprog. Engelsk, fransk og tysk er desuden de mest almindelige fremmedsprog i Den Europæiske Union og de sprog, der oftest studeres som første fremmedsprog. Det er samtidig en bekræftelse af det uddannelsesniveau og de faglige kompetencer, som det i praksis forventes, at ansøgerne til en stilling i EU-institutionerne er i besiddelse af, nemlig at de behersker mindst et af disse sprog. Når der både skal tages hensyn til tjenestens interesse, ansøgernes færdigheder samt det særlige område, som udvælgelsesprøven finder sted inden for, er det rimeligt, at prøverne foregår på disse tre sprog, så det sikres, at alle ansøgere, uanset hvilket sprog de har som deres officielle første sprog, behersker mindst et af disse tre officielle sprog i et sådant omfang, at de kan bruge det som arbejdssprog. EU-institutionerne har således ud fra en vurdering af ansøgernes særlige kompetencer mulighed for at afgøre, om de umiddelbart er i stand til at indgå i et miljø svarende til de rammer, hvor de vil skulle arbejde.

Ud fra samme begrundelse bør kommunikationssprogene mellem ansøgerne og institutionen begrænses, hvilket også gælder de sprog, der kan anvendes til at udfylde ansøgningsskemaet. Dette krav gør det samtidig muligt at anlægge en ensartet vurdering ved sammenligningen af ansøgerne og ved gennemgangen af deres ansøgningsskemaer.

Af hensyn til ligebehandlingen skal alle ansøgere, uanset om de har et af de tre nævnte sprog som første sprog, aflægge visse prøver på deres andet sprog (som skal være et af de tre nævnte sprog).

Disse bestemmelser er ikke til hinder for, at man som ansat senere vil kunne tilegne sig et tredje arbejdssprog i henhold til artikel 45, stk. 2, i personalevedtægten.

IV.   ADGANGSPRØVER

ESPO afholder kun adgangsprøver (på computer), hvis antallet af ansøgere ligger over en bestemt grænse. Denne grænse fastsættes af EPSO's direktør, der i sin egenskab af ansættelsesmyndighed tager stilling hertil, når ansøgningsfristen er udløbet, og ansøgerne får derfor besked herom i deres EPSO-konto.

I modsat fald afholdes der egnethedsprøver i forbindelse med evalueringsdelen (jf. afsnit VI, punkt 2).

Udvælgelseskomitéen fastsætter adgangsprøvernes sværhedsgrad og godkender indholdet efter forslag fra EPSO (adgangsprøverne er beskrevet i tabellen nedenfor).

1.

Indkaldelse

Ansøgerne indkaldes til adgangsprøverne, hvis de har valideret deres ansøgning inden for fristen (se afsnit I, punkt 2).

Vær opmærksom på følgende:

1.

Når ansøgningen valideres, erklærer ansøgerne samtidig, at de opfylder de generelle og særlige betingelser i afsnit III.

2.

For at deltage i prøverne skal der bestilles tid. Tidsbestillingen skal foretages inden den frist, som meddeles i EPSO-kontoen.

2.

Prøveform og bedømmelse

En række multiple choice-spørgsmål, som har til formål at vurdere ansøgernes ræsonnementsevne:

Prøve a)

Verbalt

Bedømmelse: 0-20 point

Der kræves mindst: 10 point

Prøve b)

Numerisk:

Bedømmelse: 0-10 point

Prøve c)

Abstrakt:

Bedømmelse: 0-10 point

 

Sammenlagt kræves der mindst 10 point for prøve b) og c)

3.

Sprog, som prøverne foregår på

Sprog 1

V.   ADGANG TIL UDVÆLGELSESPRØVEN OG UDVÆLGELSE EFTER KVALIFIKATIONER

1.   Procedure

I første omgang er det ansøgernes egne oplysninger i ansøgningsskemaet, der lægges til grund for gennemgangen af de almindelige og særlige betingelser og udvælgelsen efter kvalifikationer.

a)

Ansøgernes besvarelse af spørgsmålene om de almindelige og særlige adgangsbetingelser gennemgås med henblik på at afgøre, om de kan opføres på listen over ansøgere, der opfylder alle betingelser for at få adgang til udvælgelsesprøven.

b)

Herefter udvælger udvælgelseskomitéen blandt de ansøgere, der opfylder betingelserne for at få adgang til udvælgelsesprøven, de ansøgere, der i henhold til deres kvalifikationer (f.eks. eksamensbeviser og erhvervserfaring) er de bedst egnede i forhold til arbejdsopgaverne og i øvrigt opfylder de udvælgelseskriterier, der er angivet i meddelelsen om udvælgelsesprøve. Denne udvælgelse foretages udelukkende på grundlag af de oplysninger, som ansøgerne har angivet under »Talent screener«, og der benyttes følgende bedømmelse:

alle udvælgelseskriterier (se punkt 2 nedenfor) vægtes fra 1 til 3, afhængigt af hvor stor betydning udvælgelseskomiteen tillægger dem

udvælgelseskomitéen gennemgår ansøgernes svar og tildeler for hvert svar 0-4 point afhængigt af ansøgerens kvalifikationer. Pointene multipliceret med vægtningen af hvert enkelt spørgsmål lægges sammen.

Hvis der er afholdt adgangsprøver (se afsnit IV), foretages gennemgangen af de generelle og særlige betingelser efter, hvor mange point der er opnået ved adgangsprøverne, startende med det højeste antal og nedefter, indtil det antal ansøgere, som ansættelsesmyndigheden har fastsat  (3) , er nået, dvs. ansøgere, som:

har opnået det krævede minimum og et af de højeste pointtal ved adgangsprøverne og

opfylder betingelserne for at få adgang til udvælgelsesprøven.

Hvis flere ansøgere har opnået det antal point, der kræves til sidstepladsen, vil de alle få deres papirer gennemgået (se a) og b) ovenfor). Onlineansøgninger, som ligger under denne tærskel, vil ikke blive gennemgået.

Udvælgelseskomitéen opstiller herefter på grundlag af den samlede pointtildeling en ordnet liste over ansøgerne. Til færdighedstestene indkaldes der højst tre gange så mange ansøgere (4) som antallet af pladser på listen over egnede ansøgere (se afsnit I). Antallet oplyses på EPSO's hjemmeside (http://blogs.ec.europa.eu/eu-careers.info/).

2.   Udvælgelseskriterier

Udvælgelseskomiteen tager ved udvælgelsen efter kvalifikationer hensyn til følgende kriterier:

1.

Erfaring fra arbejde i en officiel sikkerhedstjeneste (retshåndhævelse) i national, international eller privat regi.

2.

Erfaring fra arbejde i en vagtcentral, bl.a. overvågning af tekniske installationer.

3.

Erfaring med håndtering af skydevåben i professionel sammenhæng.

4.

Uddannelse vedrørende anvendelse af selvforsvarsteknikker.

5.

Beredskabs- eller førstehjælpsbevis.

6.

Erfaring med koordinering af eksterne (protokol, besøg osv.) og interne sikkerhedstjenester.

7.

Erfaring med håndtering af hændelser.

8.

Erfaring med at arbejde efter skiftende arbejdstider (arbejde, der skal udføres døgnet rundt).

9.

Erfaring fra arbejde i en multikulturel personalegruppe inden for sikkerhedsområdet.

10.

Erfaring med anvendelse af kontorautomatiseringsredskaber.

VI.   ALMINDELIG UDVÆLGELSESPRØVE

1.

Indkaldelse

Ansøgere (5)

som ifølge deres oplysninger i onlinetilmeldingen opfylder de generelle og særlige adgangsbetingelser i afsnit III

og

som har opnået et af de højeste pointtal ved udvælgelsen efter kvalifikationer

indkaldes til at deltage i færdighedstests, som i princippet afholdes i Bruxelles (6) over en eller to dage.

De ansøgere, der indkaldes til færdighedstestene, skal på dagen for testene medbringe (7) en fuldstændig ansøgning (underskrevet onlineansøgning vedlagt bilag).

Fremgangsmåde: Se punkt 2.1.7 i de generelle regler for almindelige udvælgelsesprøver.

2.

Færdighedstests

Ansøgerne skal gennemgå tre former for evalueringer, hvis indhold godkendes af udvælgelseskomiteen. En evaluering af:

ræsonnementsevne (medmindre dette er sket i forbindelse med de adgangsprøver, der eventuelt allerede er afholdt) ved hjælp af en prøve i:

a)

verbalt ræsonnement

b)

numerisk ræsonnement

c)

abstrakt ræsonnement

de særlige faglige kompetencer ved hjælp af følgende prøve:

d)

en struktureret samtale om området på grundlag af de svar, der er krydset af under fanebladet »Talent screener« i ansøgningsskemaet

de generelle kompetencer  (8) ved hjælp af følgende prøver:

e)

en struktureret samtale

f)

en prøve i situationsvurdering

De generelle kompetencer vil hver især blive prøvet i følgende sammenhænge:

 

Struktureret samtale

Situationsvurdering

Analyse og problemløsning

x

x

Kommunikation

x

 

Kvalitet og resultater

x

x

Læring og udvikling

x

 

Prioritering og organisation

x

x

Stresshåndtering

x

x

Samarbejde

x

x


3.

Sprog, som færdighedstestene aflægges på

Sprog 1 ved prøve a), b) og c)

Sprog 2 ved prøve d), e) og f)

4.

Bedømmelse og vægtning

Ræsonnementsevne

a)

Verbalt ræsonnement: 0-20 point

Der kræves mindst: 10 point

b)

Numerisk ræsonnement: 0-10 point

c)

Abstrakt ræsonnement: 0-10 point

For prøverne b) og c) kræves der samlet mindst: 10 point

De tre prøver a), b) og c) skal bestås, for at man kan gå videre, men pointene lægges ikke sammen med pointene fra færdighedstestene.

Særlige kompetencer

Prøve d): 0-100 point

Der kræves mindst: 50 point

Vægtning: 50 % af det samlede antal point.

Generelle kompetencer (prøve e) og f))

Der gives 0-10 point for hver enkelt af de generelle kompetencer.

Der kræves mindst:

3 point for hver kompetence og

35 point ud af de i alt 70 point, der kan opnås for de 7 generelle kompetencer.

Vægtning: 50 % af det samlede antal point.

VIII.   KONTROL AF ANSØGERNES OPLYSNINGER

Når færdighedstestene er afsluttet, gennemgår EPSO i lyset af de opnåede resultater ansøgernes oplysninger i den elektroniske ansøgning for at kontrollere, om de generelle betingelser er opfyldt, og udvælgelseskomitéen kontrollerer de særlige betingelser på grundlag af de bilag, som ansøgerne har vedlagt. Med henblik på gennemgangen af kvalifikationer anvendes bilagene kun til at bekræfte de svar, der allerede er afgivet under fanebladet »Talent screener«. Hvis denne kontrol viser, at oplysningerne ikke understøttes af de relevante bilag, vil de pågældende ansøgere blive udelukket fra udvælgelsesprøven.

Kontrollen foretages for de ansøgere, der har opnået det krævede minimum ved hver enkelt prøve og samlet har opnået de bedste resultater ved færdighedstestene d), e) og f), idet der startes med de ansøgere, der har fået flest point, og nedefter. Desuden skal ansøgerne have opnået det krævede minimum ved egnethedsprøverne a), b) og c). Kontrollen foretages kun for det antal ansøgere, der er plads til på listen over egnede ansøgere, og under forudsætning af, at de reelt opfylder alle adgangsbetingelser. Bilagene gennemgås ikke for de ansøgere, hvis resultat ligger under denne grænse.

VIII.   LISTE OVER EGNEDE ANSØGERE

1.

Opførelse på listen

På listerne over egnede ansøgere optages ansøgerne,

hvis de (9) har opnået det krævede minimum ved samtlige prøver fra a) til f) og er blandt dem, der samlet har opnået de bedste resultater ved færdighedstestene d), e) og f) (antallet af pladser på listen er angivet i afsnit I, punkt 1)

og hvis det af bilagene fremgår, at de opfylder alle adgangsbetingelserne (se afsnit III).

2.

Opdeling af listerne

Listen er alfabetisk.


(1)  Enhver henvisning i denne meddelelse til en person af hankøn gælder ligeledes som henvisning til en person af hunkøn.

(2)  Se den fælles europæiske referenceramme for sprog (http://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/hornav/Downloads/CEF/LanguageSelfAssessmentGrid.csp)

(3)  Antallet svarer til den grænse, der omtales i første afsnit af punkt IV.

(4)  Ansøgere, som ikke indkaldes til færdighedstestene, får udleveret deres resultat og udvælgelseskomitéens vægtning af de enkelte spørgsmål.

(5)  Hvis flere ansøgere har opnået det pointtal, der kræves til sidstepladsen, bliver de alle indkaldt til færdighedstest.

(6)  Af organisatoriske grunde vil færdighedstestene eventuelt blive afholdt i prøvecentre i medlemsstaterne uafhængigt af de øvrige prøver i forbindelse med færdighedstestene.

(7)  Datoen for færdighedstestene meddeles til sin tid i ansøgernes EPSO-konto.

(8)  Kompetencerne defineres i punkt 1.2 i de generelle regler for almindelige udvælgelsesprøver.

(9)  Hvis flere ansøgere har opnået det pointtal, der kræves til sidstepladsen, bliver de alle optaget på listen over egnede ansøgere.


25.9.2014   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

CA 334/8


OVERSIGT OVER UDVÆLGELSESPRØVER I EU-TIDENDE, C … A-UDGAVEN

2014/C 334 A/02

Nedenstående liste viser, hvilke udvælgelsesprøver der er offentliggjort i indeværende år.

Medmindre andet er angivet, er de pågældende EU-Tidender udkommet på alle sprog.

5

 

6

 

11

 

19

 

21

 

26

 

27

 

30

(PL)

35

 

41

(DE/EN/FR)

42

 

43

 

46

 

47

 

48

 

55

 

56

 

60

 

62

 

65

 

73

(DE/EN/FR)

74

 

81

 

88

 

92

(DE/EN/FR)

97

 

98

 

99

 

108

 

109

 

116

 

119

 

133

 

134

 

136

 

137

(DE/EN/FR)

140

 

145

 

152

 

160

 

163

 

164

 

176

 

178

 

180

 

182

 

185

 

186

 

188

 

195

 

207

 

209

(DE/EN/FR)

211

 

217

 

219

 

242

 

254

 

255

 

256

(LV)

258

(RO)

262

(EN)

267

(SL)

270

(FR)

272

(DA)

274

(IT)

277

 

283

 

289

(DE/EN/FR)

293

(NL)

295

(MT)

297

 

299

 

304

 

321

(DE/EN/FR)

325

(SL)

332

 

334