European flag

Tidende
Den Europæiske Unions

DA

Serie L


2024/765

29.2.2024

RÅDETS FORORDNING (EU, Euratom) 2024/765

af 29. februar 2024

om ændring af forordning (EU, Euratom) 2020/2093 om fastlæggelse af den flerårige finansielle ramme for årene 2021-2027

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 312,

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Atomenergifællesskab, særlig artikel 106a,

under henvisning til forslag fra Europa-Kommissionen,

under henvisning til godkendelse fra Europa-Parlamentet (1),

efter fremsendelse af udkast til lovgivningsmæssig retsakt til de nationale parlamenter,

efter en særlig lovgivningsprocedure, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Kommissionen har fremlagt en evaluering af, hvordan den flerårige finansielle ramme (FFR) for årene 2021-2027 som fastsat i Rådets forordning (EU, Euratom) 2020/2093 (2) fungerer efter de første år af gennemførelsen, herunder en vurdering af holdbarheden af udgiftslofterne.

(2)

Siden december 2020 har Unionen stået over for en række hidtil usete og uventede udfordringer. Unionen har handlet hurtigt og anvendt alle til rådighed værende midler, men den begrænsede budgetmæssige fleksibilitet, der er en del af FFR for årene 2021-2027, er næsten fuldt udnyttet, hvilket begrænser EU-budgettets mulighed for at håndtere selv de mest presserende udfordringer.

(3)

I de første år af gennemførelsen af FFR er der i vid udstrækning blevet anvendt særlige instrumenter til at tackle en lang række udfordringer. Behovet for at træffe yderligere foranstaltninger eksisterer fortsat, samtidig med at de budgetmidler, der er til rådighed til at håndtere sådanne situationer i den resterende periode af FFR, er begrænsede.

(4)

Unionens budget bør sætte Unionen i stand til at give de nødvendige politiske svar på nye udfordringer og opfylde retlige forpligtelser, hvilket ikke kan ske inden for de eksisterende lofter eller ved hjælp af en fuldt udnyttet fleksibilitet. Udgiftslofterne for forpligtelsesbevillinger under udgiftsområde 1, 2, 3, 4, 5 og 6 bør ændres for årene 2024, 2025, 2026 og 2027. Mens udgiftslofterne for betalingsbevillinger kan fastholdes på deres nuværende niveauer, bør loftet over betalingsbevillingerne til det fælles margeninstrument for 2026 justeres for at undgå risikoen for efterslæb. Desuden bør det samlede beløb for supplerende tildelinger under den programspecifikke tilpasning, der er omhandlet i artikel 5, og den tilhørende tabel i bilag II til forordning (EU, Euratom) 2020/2093 ændres.

(5)

Beløbene til brexittilpasningsreserven og Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen bør også ændres.

(6)

Ruslands ulovlige angrebskrig mod Ukraine har bragt krig tilbage til europæisk jord. Unionen vil støtte Ukraine, så længe det er nødvendigt, og vil yde en kraftig indsats for at hjælpe Ukraine på dets europæiske vej. Med henblik herpå har Europa-Parlamentet og Rådet vedtaget Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2024/792 (3) som Unionens reaktion med henblik på at støtte Ukraines makrofinansielle stabilitet, genopbygning og modernisering og samtidig støtte Ukraines reformbestræbelser som led i landets vej mod tiltrædelse af Unionen (»Ukrainefaciliteten«).

(7)

I betragtning af den usikkerhed, der er forbundet med Ruslands angrebskrig, bør Ukrainefaciliteten være et fleksibelt instrument, som kan sikre en passende form og et passende støtteniveau indtil 2027. Støtten under Ukrainefaciliteten bør ydes i form af lån, ikketilbagebetalingspligtig støtte og tilførsler til budgetgarantier.

(8)

For den del af støtten under Ukrainefaciliteten, der ydes i form af lån, bør den eksisterende EU-budgetgaranti forlænges indtil 2027 med henblik på at dække den finansielle bistand, der stilles til rådighed for Ukraine. De nødvendige bevillinger til finansiel bistand til Ukraine, som stilles til rådighed indtil udgangen af 2027, bør således kunne mobiliseres på Unionens budget ud over FFR-lofterne. Foruden dækning af en kortsigtet finansiel støtte til Ukraine som allerede fastsat i forordning (EU) 2022/2463 bør EU-budgetgarantien dække finansiel bistand til Ukraine med et beløb på op til 33 mia. EUR som fastsat i forordning (EU) 2024/792.

(9)

For den del af støtten under Ukrainefaciliteten, der ydes i form af ikketilbagebetalingspligtig støtte og hensættelser til budgetgarantier, bør bevillingerne tilvejebringes gennem et nyt tematisk særligt instrument, »Ukrainereserven«. Forpligtelsesbevillingerne og de tilsvarende betalingsbevillinger bør mobiliseres årligt inden for rammerne af budgetproceduren, jf. artikel 314 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF), ud over FFR-lofterne. Af hensyn til den ordnede udvikling i udgifterne, der skal programmeres i henhold til de relevante bestemmelser i forordning (EU) 2024/792 og navnlig i lyset af de beløb, der skal fastsættes i planen for Ukraine, bør der fastsættes samlede og årlige maksimumbeløb, der kan stilles til rådighed for Ukrainereserven i perioden 2024-2027. For at sikre fuld gennemførelse og fleksibilitet mellem årene i overensstemmelse med det samlede beløb bør det i de følgende år frem til 2027 være muligt at anvende den ikkemobiliserede del af det årlige beløb i et givet år i tillæg til det maksimale årlige beløb for det relevante år.

(10)

Siden 2022 har Unionen og de fleste større økonomier oplevet en kraftig stigning i rentesatserne for alle obligationsudstedere, herunder Unionen. Som følge heraf forventes de finansieringsomkostninger ved optagelsen af lån under EU-genopretningsinstrumentet NextGenerationEU (»EURI«), der skal afholdes over Unionens budget i henhold til artikel 5, stk. 2, i Rådets afgørelse (EU, Euratom) 2020/2053 (4), at overstige de overslag, der oprindeligt var programmeret under FFR-lofterne på tidspunktet for afgørelsens vedtagelse i december 2020, som var på henholdsvis 2 332 mio. EUR i 2025 (i 2018-priser), 3 196 mio. EUR i 2026 (i 2018-priser) og 4 168 mio. EUR i 2027 (i 2018-priser).

(11)

I betragtning af usikkerheden omkring den fremtidige udvikling i rentesatserne under skiftende markedsforhold samt de samlede lånebehov for finansiering af igangværende EU-programmer, der finansieres af EURI, bør der som led i de bestemmelser, der er nødvendige for en problemfri afvikling af budgetproceduren og sikring af, at der er tilstrækkelige finansielle midler til rådighed til, at Unionen kan opfylde sine juridiske forpligtelser, oprettes et ekstraordinært og midlertidigt instrument begrænset til varigheden af den nuværende FFR til dækning af finansieringsomkostninger ved optagelse af lån under EURI, som overstiger de oprindeligt programmerede beløb. Der bør derfor oprettes et nyt tematisk særligt instrument – »EURI-instrumentet« – med det ene formål at dække de resterende omkostningsoverskridelser. Dette instrument bør være ekstraordinært og kan ikke danne præcedens for fremtidige ordninger for FFR'er efter 2027, navnlig med hensyn til dækning af omkostningerne ved rentebetalinger af de midler, der er lånt på markederne til finansiering af EURI.

(12)

EURI-instrumentet bør kun mobiliseres af budgetmyndigheden under den årlige budgetprocedure, hvis det er nødvendigt. Uden at det berører budgetmyndighedens beføjelser, bør det mobiliseres, efter at der er søgt andre finansieringsmuligheder, herunder via den margen, der er skabt som følge af budgetgennemførelse af programmerne og omprioritering, samt via ikketematiske særlige instrumenter, til dækning af en væsentlig del af de nødvendige beløb, der var opført i den eksisterende budgetpost for EURI under udgiftsområde 2b, så vidt muligt med henblik på at mobilisere et beløb svarende til ca. 50 % af omkostningsoverskridelserne af EURI-rentebetalingerne som benchmark. Dette vil ske i overensstemmelse med de gældende sektorregler og andre retlige forpligtelser under hensyntagen til prioriteter og forsigtig budgettering samt forsvarlig økonomisk forvaltning, som navnlig kræver passende margener for uforudsete udgifter. Medlemsstaternes nationale rammebeløb, for hvilke der er indgået retlige forpligtelser, navnlig dem under den fælles landbrugspolitik og samhørighedspolitikken, vil ikke blive berørt. EURI-instrumentets forpligtelsesbevillinger og de tilsvarende betalingsbevillinger på Unionens budget bør stilles til rådighed ud over FFR-lofterne. Under EURI-instrumentet bør der først trækkes på et beløb svarende til frigørelser af bevillinger, bortset fra eksterne formålsbestemte indtægter, som er opført siden begyndelsen af den nuværende FFR. Frigjorte beløb, som stilles til rådighed i henhold til gældende relevante bestemmelser, bør ikke tages i betragtning. Det frigjorte beløb, der er til rådighed for EURI-instrumentet, bør beregnes hvert år som led i den tekniske justering af FFR, og heraf bør klart fremgå de samlede disponible midler og de beløb, der allerede er taget i betragtning i forbindelse med tidligere anvendelser af EURI-instrumentet. I den uventede situation, hvor der stadig er en overskridelse, bør det yderligere beløb, der er nødvendigt for at finansiere omkostningerne fuldt ud, mobiliseres under EURI-instrumentet som en bagstopperordning som sidste udvej. Hvis en eller flere medlemsstater undtagelsesvis finder, at der er alvorlige betænkeligheder med hensyn til mobiliseringen af denne bagstopperordning, kan de anmode formanden for Det Europæiske Råd om at forelægge sagen på det næste Europæiske Råd. Denne proces bør som hovedregel ikke vare længere end én måned og bør være i fuld overensstemmelse med institutionernes prærogativer som fastsat i traktaterne.

(13)

I lyset af de naturkatastrofer, der har fundet sted i medlemsstaterne og i lande, som har indledt tiltrædelsesforhandlinger med Unionen, og naturkatastrofer og humanitære kriser i tredjelande og for at sikre tilstrækkelig finansiering til begge dele, bør den eksisterende solidaritets- og nødhjælpsreserve styrkes og opdeles i to særskilte instrumenter: »den europæiske solidaritetsreserve« til at yde støtte til berørte lande og regioner under Den Europæiske Unions Solidaritetsfond, der blev oprettet ved Rådets forordning (EF) nr. 2012/2002 (5), og »nødhjælpsreserven« med henblik på at tilvejebringe budgetforhøjelser til relevante EU-programmer som reaktion på kriser og nødsituationer i og uden for Unionen.

(14)

Fleksibilitetsinstrumentet bør styrkes for at opretholde en tilstrækkelig kapacitet til, at Unionen kan reagere på uforudsete omstændigheder frem til 2027. Bortfaldne beløb fra den europæiske solidaritetsreserve og nødhjælpsreserven bør stilles til rådighed for fleksibilitetsinstrumentet fra 2024.

(15)

I lyset af disse uventede begivenheder og nye udfordringer er det nødvendigt at revidere FFR, og forordning (EU, Euratom) 2020/2093 bør derfor ændres i overensstemmelse hermed.

(16)

Ændringerne af forordning (EU, Euratom) 2020/2093 berører ikke forpligtelsen til at overholde de lofter for egne indtægter, der er fastsat i artikel 3, stk. 1, og artikel 6 i afgørelse (EU, Euratom) 2020/2053.

(17)

I lyset af situationen i Ukraine bør denne forordning træde i kraft hurtigst muligt på dagen for offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende og bør finde anvendelse med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2024 —

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

I forordning (EU, Euratom) 2020/2093 foretages følgende ændringer:

1)

I artikel 2 foretages følgende ændringer:

a)

Stk. 2, første afsnit, affattes således:

»2.   Hvis det er nødvendigt at anvende ressourcerne fra de særlige instrumenter, der er omhandlet i artikel 8, 9, 10, 10a, 10b og 12, opføres der forpligtelsesbevillinger og tilsvarende betalingsbevillinger på budgettet ud over de relevante FFR-lofter.«

b)

I stk. 3 tilføjes følgende afsnit:

»Hvis det er nødvendigt at anvende en garanti for finansiel bistand til Ukraine, der stilles til rådighed for 2024-2027 for et samlet lånebeløb på op til 33 000 mio. EUR i løbende priser som fastsat i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2024/792 (*1), og som er godkendt i overensstemmelse med finansforordningens artikel 220, stk. 1, mobiliseres det nødvendige beløb ud over FFR-lofterne.

(*1)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2024/792 af 29. februar 2024 om oprettelse af Ukrainefaciliteten (EUT L, 2024/792, 29.2.2024, ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2024/792/oj).« "

2)

I artikel 4, stk. 1, indsættes følgende litraer:

»f)

en beregning af det beløb, der er til rådighed for EURI-instrumentet i overensstemmelse med artikel 10a, stk. 3, litra a)

g)

en beregning af de beløb, der stilles til rådighed for fleksibilitetsinstrumentet i overensstemmelse med artikel 12, stk. 1, andet afsnit.«

3)

Artikel 5, stk. 1, andet afsnit, affattes således:

»Det samlede beløb for supplerende tildelinger for perioden 2022 til 2027 til henholdsvis forpligtelses- og betalingsbevillinger er på 10 155 mio. EUR (i 2018-priser). For hvert af årene fra 2022 til 2026 skal det årlige beløb for supplerende tildelinger til henholdsvis forpligtelses- og betalingsbevillinger være mindst 1 500 mio. EUR (i 2018-priser) og må ikke overstige 2 000 mio. EUR (i 2018-priser).«

4)

Artikel 8 og 9 erstattes af følgende:

»Artikel 8

Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen

1.   Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen, hvis målsætninger og anvendelsesområde er fastlagt i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2021/691 (*2), må ikke overstige et maksimalt årligt beløb på 30 mio. EUR (i 2018-priser).

2.   Bevillingerne til Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen opføres på Unionens almindelige budget som en hensættelse.

Artikel 9

Solidaritets- og nødhjælpsreserve

1.   Solidaritets- og nødhjælpsreserven består af to instrumenter, der kan anvendes til finansiering af henholdsvis:

a)

bistand til at reagere på nødsituationer, der opstår som følge af større katastrofer omfattet af Den Europæiske Unions Solidaritetsfond, hvis målsætninger og anvendelsesområde er fastlagt i Rådets forordning (EF) nr. 2012/2002 (*3) (»den europæiske solidaritetsreserve«), og

b)

hurtig reaktion på specifikke behov for nødhjælp inden for Unionen eller i tredjelande som følge af begivenheder, der ikke kunne forudses, da budgettet blev opstillet, navnlig til nødberedskab og støtte til operationer som følge af naturkatastrofer, der ikke er omfattet af litra a), menneskeskabte katastrofer, humanitære kriser i tilfælde af trusler i stor skala mod den offentlige sundhed eller mod dyre- og plantesundheden samt, hvis omstændighederne kræver det, i situationer med særligt pres ved Unionens ydre grænser som følge af migrationsstrømme (»nødhjælpsreserven«).

2.   Den europæiske solidaritetsreserve må ikke overstige et maksimalt årligt beløb på 1 016 mio. EUR (i 2018-priser). En eventuel del af det årlige beløb, der ikke anvendes i år n, kan anvendes indtil år n+1. Den del af det årlige beløb, der stammer fra det foregående år, anvendes først. En eventuel del af det årlige beløb fra år n, der ikke anvendes i år n+1, bortfalder.

Pr. 1. oktober hvert år skal mindst en fjerdedel af det årlige beløb i den europæiske solidaritetsreserve stadig være til rådighed til dækning af behov, der måtte opstå indtil årets udgang.

I undtagelsestilfælde, og hvis de resterende finansielle midler, der er til rådighed, ikke er tilstrækkelige til at dække de beløb, der anses for at være nødvendige i det år, hvor en katastrofe som omhandlet i stk. 1, litra a), indtræffer, kan Kommissionen foreslå, at forskellen finansieres ved hjælp af det i nærværende stykkes første afsnit omhandlede årlige beløb, der er til rådighed i det følgende år, op til maksimalt 400 mio. EUR (i 2018-priser).

3.   Nødhjælpsreserven må ikke overstige et maksimalt årligt beløb på 508 mio. EUR (i 2018-priser). En eventuel del af det årlige beløb, der ikke anvendes i år n, kan anvendes indtil år n+1. Den del af det årlige beløb, der stammer fra det foregående år, anvendes først. En eventuel del af det årlige beløb fra år n, der ikke anvendes i år n+1, bortfalder.

4.   Bevillingerne til den europæiske solidaritetsreserve og nødhjælpsreserven opføres på Unionens almindelige budget som hensættelser.

(*2)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2021/691 af 28. april 2021 om Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen for Afskedigede Arbejdstagere (EGF) og om ophævelse af forordning (EU) nr. 1309/2013 (EUT L 153 af 3.5.2021, s. 48)."

(*3)  Rådets forordning (EF) nr. 2012/2002 af 11. november 2002 om oprettelse af Den Europæiske Unions Solidaritetsfond (EUT L 311 af 14.11.2002, s. 3).« "

5)

Artikel 10, stk. 2, affattes således:

»2.   Brexittilpasningsreserven må ikke overstige et beløb på 4 491 mio. EUR (i 2018-priser).«

6)

Følgende artikler indsættes:

»Artikel 10a

EURI-instrument

1.   Fra 2025 kan EURI-instrumentet i et givet år anvendes til at finansiere en del af omkostningerne ved de skyldige rente- og kuponbetalinger vedrørende de midler, der er lånt på kapitalmarkederne i overensstemmelse med artikel 5, stk. 2, i Rådets afgørelse (EU, Euratom) 2020/2053 (*4). EURI-instrumentet kan kun mobiliseres i et givet år til i det omfang, der er fastsat i de følgende stykker, at dække disse omkostninger, der overstiger følgende beløb (i 2018-priser):

2025 – 2 332 mio. EUR

2026 – 3 196 mio. EUR

2027 – 4 168 mio. EUR.

2.   EURI-instrumentet kan først mobiliseres af Europa-Parlamentet og Rådet inden for rammerne af budgetproceduren, jf. artikel 314 i TEUF, efter at der er søgt andre finansieringsmuligheder, med henblik på dækning af en væsentlig del af de beløb, der overstiger de i nærværende artikels stk. 1 omhandlede beløb, i overensstemmelse med de gældende sektorregler og andre retlige forpligtelser, samtidig med at der tages hensyn til prioriteter og forsigtig budgettering og forsvarlig økonomisk forvaltning.

Bevillingerne til EURI-instrumentet stilles til rådighed ud over FFR-lofterne.

3.   EURI-instrumentet omfatter følgende:

a)

et beløb svarende til frigørelser af bevillinger, bortset fra eksterne formålsbestemte indtægter, som er opført kumulativt siden 2021, og som ikke blev mobiliseret under dette instrument i de foregående år, med undtagelse af de frigjorte beløb, der er genopført i overensstemmelse med bestemmelserne i finansforordningens artikel 15 og de særlige regler om genopførelse af bevillinger som omhandlet i de relevante basisretsakter. Dette beløb anvendes først

b)

kun hvis beløbet i dette stykkes litra a) er utilstrækkeligt, et yderligere beløb, der er nødvendigt for fuldt ud at finansiere de i stk. 1 omhandlede omkostninger i det pågældende år.

Kommissionen beregner hvert år som led i de tekniske justeringer, der er omhandlet i artikel 4, det beløb, der er til rådighed på grundlag af dette stykkes første afsnit, litra a), under hensyntagen til de beløb, der er taget i betragtning med henblik herpå i de foregående år.

Artikel 10b

Ukrainereserve

1.   Ukrainereserven kan udelukkende anvendes med det formål at finansiere udgifter i henhold til forordning (EU) 2024/792.

2.   Ukrainereserven må ikke overstige et beløb på 17 000 mio. EUR i løbende priser for perioden 2024-2027.

3.   Det årlige beløb, der mobiliseres under Ukrainereserven i et givet år, må ikke overstige 5 000 mio. EUR i løbende priser. Med forbehold af det samlede beløb, der er fastsat i stk. 2, kan den uudnyttede del af det årlige beløb i et givet år anvendes i de følgende år indtil 2027.

4.   Ukrainereserven kan mobiliseres af Europa-Parlamentet og Rådet inden for rammerne af budgetproceduren, jf. artikel 314 i TEUF.

(*4)  Rådets afgørelse (EU, Euratom) 2020/2053 af 14. december 2020 om ordningen for Den Europæiske Unions egne indtægter og om ophævelse af afgørelse 2014/335/EU, Euratom (EUT L 424 af 15.12.2020, s. 1).« "

7)

I artikel 11 indsættes følgende stykke:

»3a.   Det maksimale beløb for den årlige justering, der er omhandlet i nærværende artikels stk. 3, for året 2026 forhøjet med det beløb, der er omhandlet i artikel 5, stk. 2, andet afsnit, justeres med det beløb, der svarer til den uudnyttede del af maksimumbeløbet for 2025.«

8)

Artikel 12 affattes således:

»Artikel 12

Fleksibilitetsinstrument

1.   Fleksibilitetsinstrumentet kan anvendes til finansiering for et givent regnskabsår af specifikke uforudsete udgifter i forpligtelsesbevillinger og tilsvarende betalingsbevillinger, som ikke kan finansieres inden for de lofter, der er til rådighed for et eller flere andre udgiftsområder. Loftet for det årlige beløb, der er til rådighed for fleksibilitetsinstrumentet i 2021-2023, er 915 mio. EUR (i 2018-priser). Loftet for det årlige beløb, der er til rådighed for fleksibilitetsinstrumentet i 2024-2027, er 1 346 mio. EUR (i 2018-priser).

Hvert år forhøjes det årlige beløb, der er til rådighed for fleksibilitetsinstrumentet, med et beløb svarende til de dele af det årlige beløb til den europæiske solidaritetsreserve og nødhjælpsreserven, der er bortfaldet det foregående år i overensstemmelse med artikel 9.

2.   Den uudnyttede del af det årlige beløb, der indgår i fleksibilitetsinstrumentet, kan anvendes frem til år n+2. En eventuel del af det årlige beløb, der stammer fra tidligere år, anvendes først i den rækkefølge, hvori de er blevet overført. En eventuel del af det årlige beløb fra år n, der ikke anvendes inden udgangen af år n+2, bortfalder.«

9)

Bilag I og II erstattes af teksten i bilaget til nærværende forordning.

Artikel 2

Denne forordning træder i kraft på dagen for offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Den finder anvendelse fra den 1. januar 2024.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 29. februar 2024.

På Rådets vegne

H. LAHBIB

Formand


(1)  Godkendelse af 27. februar 2024 (endnu ikke offentliggjort i EUT).

(2)  Rådets forordning (EU, Euratom) 2020/2093 af 17. december 2020 om fastlæggelse af den flerårige finansielle ramme for årene 2021-2027 (EUT L 433 I af 22.12.2020, s. 11).

(3)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2024/792 af 29. februar 2024 om oprettelse af Ukrainefaciliteten (EUT L, 2024/792, 29.2.2024, ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2024/792/oj).

(4)  Rådets afgørelse (EU, Euratom) 2020/2053 af 14. december 2020 om ordningen for Den Europæiske Unions egne indtægter og om ophævelse af afgørelse 2014/335/EU, Euratom (EUT L 424 af 15.12.2020, s. 1).

(5)  Rådets forordning (EF) nr. 2012/2002 af 11. november 2002 om oprettelse af Den Europæiske Unions Solidaritetsfond (EUT L 311 af 14.11.2002, s. 3).


BILAG

»BILAG I

DEN FLERÅRIGE FINANSIELLE RAMME (EU-27)

(mio. EUR –2018-priser)

FORPLIGTELSESBEVILLINGER

2021

2022

2023

2024

2025

2026

2027

I alt 2021-2027

1.

Det indre marked, innovation og det digitale område

19 712

20 211

19 678

19 178

18 173

18 120

17 565

132 637

2.

Samhørighed, resiliens og værdier

5 996

62 642

63 525

65 079

65 184

56 675

58 680

377 781

2a.

Økonomisk, social og territorial samhørighed

1 666

56 673

57 005

57 436

57 772

48 302

48 937

327 791

2b.

Resiliens og værdier

4 330

5 969

6 520

7 643

7 412

8 373

9 743

49 990

3.

Naturressourcer og miljø

53 562

52 626

51 893

51 013

49 914

48 734

47 960

355 702

heraf: markedsrelaterede udgifter og direkte betalinger

38 040

37 544

36 857

36 054

35 283

34 602

33 886

252 266

4.

Migration og grænseforvaltning

1 687

3 104

3 454

3 569

4 083

4 145

4 701

24 743

5.

Sikkerhed og forsvar

1 598

1 750

1 762

2 112

2 277

2 398

2 576

14 473

6.

Naboområder og verden

15 309

15 522

14 789

14 500

14 192

13 326

13 447

101 085

7.

Europæisk offentlig forvaltning

10 021

10 215

10 342

10 454

10 554

10 673

10 843

73 102

heraf: institutionernes administrationsudgifter

7 742

7 878

7 945

7 997

8 025

8 077

8 188

55 852

FORPLIGTELSESBEVILLINGER I ALT

107 885

166 070

165 443

165 905

164 377

154 071

155 772

1 079 523

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BETALINGSBEVILLINGER I ALT

154 065

153 850

152 682

151 436

151 175

151 175

151 175

1 065 558

BILAG II

PROGRAMSPECIFIK JUSTERING — LISTE OVER PROGRAMMER, FORDELINGSNØGLE OG SAMLET SUPPLERENDE TILDELING AF FORPLIGTELSESBEVILLINGER

(mio. EUR – 2018-priser)

 

Fordelingsnøgle

Samlet supplerende tildeling af forpligtelsesbevillinger i henhold til artikel 5

 

2022-2024

2025-2027

 

1.

Det indre marked, innovation og det digitale område

36,36 %

41,79 %

4 000

Horisont Europa

27,27 %

31,34 %

3 000

InvestEU-Fonden

9,09 %

10,45 %

1 000

2b.

Resiliens og værdier

54,55 %

47,76 %

5 155

EU4Health

26,37 %

15,37 %

2 055

Erasmus+

15,46 %

17,77 %

1 700

Et Kreativt Europa

5,45 %

6,26 %

600

Rettigheder og værdier

7,27 %

8,36 %

800

4.

Migration og grænseforvaltning

9,09 %

10,45 %

1 000

Fonden for Integreret Grænseforvaltning

9,09 %

10,45 %

1 000

I ALT

100,00 %

100,00 %

10 155

«

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2024/765/oj

ISSN 1977-0634 (electronic edition)