ISSN 1977-0634

Den Europæiske Unions

Tidende

L 131

European flag  

Dansk udgave

Retsforskrifter

66. årgang
16. maj 2023


Indhold

 

II   Ikke-lovgivningsmæssige retsakter

Side

 

 

FORORDNINGER

 

*

Kommissionens delegerede forordning (EU) 2023/944 af 17. januar 2023 om ændring og berigtigelse af de reguleringsmæssige tekniske standarder i delegeret forordning (EU) 2017/587 for så vidt angår visse gennemsigtighedskrav, der gælder for transaktioner i aktieinstrumenter  ( 1 )

1

 

*

Kommissionens delegerede forordning (EU) 2023/945 af 17. januar 2023 om ændring af de reguleringsmæssige tekniske standarder i delegeret forordning (EU) 2017/583 for så vidt angår visse gennemsigtighedskrav vedrørende transaktioner i andre instrumenter end aktieinstrumenter  ( 1 )

17

 


 

(1)   EØS-relevant tekst

DA

De akter, hvis titel er trykt med magre typer, er løbende retsakter inden for rammerne af landbrugspolitikken og har normalt en begrænset gyldighedsperiode.

Titlen på alle øvrige akter er trykt med fede typer efter en asterisk.


II Ikke-lovgivningsmæssige retsakter

FORORDNINGER

16.5.2023   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 131/1


KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2023/944

af 17. januar 2023

om ændring og berigtigelse af de reguleringsmæssige tekniske standarder i delegeret forordning (EU) 2017/587 for så vidt angår visse gennemsigtighedskrav, der gælder for transaktioner i aktieinstrumenter

(EØS-relevant tekst)

EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

under henvisning til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 af 15. maj 2014 om markeder for finansielle instrumenter og om ændring af forordning (EU) nr. 648/2012 (1), særlig artikel 4, stk. 6, tredje afsnit, artikel 7, stk. 2, tredje afsnit, artikel 14, stk. 7, tredje afsnit, artikel 20, stk. 3, tredje afsnit, artikel 22, stk. 3, andet afsnit, og artikel 23, stk. 3, tredje afsnit, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Under hensyntagen til erfaringerne med anvendelsen af Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/587 (2), identifikationen af inkonsekvent anvendelse af bestemmelser, der afhænger af, om en transaktion er »ikkeprisdannende«, og under hensyntagen til ændringer i handelspraksis som følge af den teknologiske udvikling og tilpasning af markedsdeltagernes adfærd, som gør det muligt at offentliggøre oplysninger med en kortere frist, er det nødvendigt at ændre visse bestemmelser i nævnte delegerede forordning.

(2)

Begrebet ikkeprisdannende transaktioner, som er relevant for anvendelsen af dispensationen fra den forhandlede kurs, aktiehandelsforpligtelsen samt undtagelser fra efterhandelsgennemsigtighed for bilaterale transaktioner, er blevet fortolket forskelligt af enheder under tilsyn, hvilket har ført til inkonsekvent offentliggørelse af efterhandelsgennemsigtighedsoplysninger. For at forbedre gennemsigtigheden og datakvaliteten og i sidste ende lette dataaggregeringen er det nødvendigt at forenkle og præcisere den indberetningsordning, der gælder for aktietransaktioner. For at undgå divergerende fortolkninger bør de forskellige bestemmelser, der bygger på begrebet ikkeprisdannende transaktioner i både delegeret forordning (EU) 2017/587 og Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/590 (3), som omhandler indberetning af transaktioner til kompetente myndigheder, tilpasses hinanden. Delegeret forordning (EU) 2017/590 omhandler alle de transaktioner, der skal udelukkes fra indberetningskravene, og de særskilte transaktioner i delegeret forordning (EU) 2017/587 bør derfor udgå.

(3)

Tilpasningen af begrebet ikkeprisdannende transaktioner til samme begreb i delegeret forordning (EU) 2017/590 gør definitionen af »give-up-transaktioner« eller »give in-transaktioner« overflødig, eftersom denne definition kun blev anvendt i bestemmelser, der omhandlede dette begreb. Desuden anvendes definitionen af »værdipapirfinansieringstransaktion« ikke i nævnte delegerede forordning. Disse definitioner bør derfor udgå.

(4)

Selv om førhandelsgennemsigtigheden for aktieinstrumenter og aktielignende instrumenter steg som følge af anvendelsen af delegeret forordning (EU) 2017/587, er graden af førhandelsgennemsigtighed i realtid fortsat lav for exchange-traded funds (ETF'er). Dette er en følge af en betydelig procentdel af ETF-transaktioner, både med hensyn til antallet af handler og handelsvolumen, der i øjeblikket er omfattet af en dispensation, navnlig dispensationen for store ordrer, jf. artikel 4, stk. 1, litra c), i forordning (EU) nr. 600/2014. Målet med nævnte forordning om at øge gennemsigtigheden på ETF-markedet er derfor ikke nået fuldt ud. For at øge førhandelsgennemsigtighed i realtid for ETF er det derfor nødvendigt at forhøje den tærskel for førhandelsgennemsigtighed for store ordrer, der gælder for ETF'er. Forhøjelsen af tærsklen vil sikre, at flere transaktioner i ETF'er er underlagt krav om førhandelsgennemsigtighed i realtid, samtidig med at der sikres tilstrækkelig beskyttelse mod prisvirkninger for store ordrer.

(5)

Tilsvarende er omfanget af efterhandelsgennemsigtighed for ETF'er fortsat lavt, idet andelen af udskudt offentliggørelse af transaktioner i ETF fortsat er betydeligt højere end for aktier og andre aktivlignende instrumenter. For at sikre, at flere transaktioner i ETF'er er underlagt krav om efterhandelsgennemsigtighed i realtid, er det nødvendigt at øge den mindste krævede transaktionsstørrelse for transaktioner i ETF'er, der har ret til en udskydelse på 60 minutter. Denne forhøjelse af tærsklen afspejler den rette balance mellem øget gennemsigtighed i realtid og sikring af tilstrækkelig beskyttelse mod potentielle negative konsekvenser af at vise store ordrer.

(6)

Markedsdeltagerne har fortolket kravene om førhandelsgennemsigtighed for hybride handelssystemer forskelligt, hvilket har resulteret i inkonsekvent førhandelsgennemsigtighed, som operatørerne af sådanne systemer har offentliggjort. Hybridsystemer er systemer, der kombinerer to eller flere handelssystemer. For at sikre, at disse operatører offentliggør passende oplysninger om førhandelsgennemsigtighed på en ensartet måde i hele Unionen, bør der indføres krav om førhandelsgennemsigtighed for hybride handelssystemer, som sikrer, at kravene om førhandelsgennemsigtighed er i overensstemmelse med kravene i de enkelte systemer, som hybridsystemet består af.

(7)

Den teknologiske udvikling og markedsudviklingen, f.eks. øget brug af systemer med mindre latenstid, giver markedsdeltagerne mulighed for at give oplysninger om transaktioner på et tidligere tidspunkt. I lyset heraf er muligheden for at offentliggøre udskudte efterhandelsoplysninger senest kl. 12.00 på den følgende handelsdag for transaktioner, der er gennemført mindre end 2 timer før handelsdagens afslutning, unødigt lang. For at sikre rettidig offentliggørelse af efterhandelsoplysninger er det derfor nødvendigt at reducere denne periode til senest kl. 9 lokal tid den følgende handelsdag.

(8)

Markedspladser, godkendte offentliggørelsesordninger (APA'er) og investeringsselskaber har ikke en konsekvent fortolkning af kravene vedrørende offentliggørelse af efterhandelsgennemsigtighedsoplysninger til offentligheden og de oplysninger, der skal gives til Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed (ESMA) og kompetente myndigheder med henblik på gennemsigtighedsberegningerne. Som følge heraf er sådanne oplysninger ufuldstændige, unøjagtige eller inkonsekvente. Dette undergraver anvendeligheden af sådanne oplysninger og kvaliteten og nøjagtigheden af de gennemsigtighedsberegninger, der er baseret på de indsendte data. For at fremme en konsekvent anvendelse af kravene om efterhandelsgennemsigtighed i hele Unionen er det derfor nødvendigt yderligere at præcisere indholdet af dataanmodningerne og navnlig de oplysninger, der skal offentliggøres af markedspladser, APA'er og udbydere af konsolideret løbende handelsinformation, når de indberetter referencedata og kvantitative data til ESMA og de kompetente myndigheder.

(9)

Delegeret forordning (EU) 2017/587 bør derfor ændres.

(10)

For at gøre det muligt for markedspladser, APA'er og investeringsselskaber at gennemføre de nødvendige ændringer i deres systemer bør visse ændringer, der indføres ved denne forordning, finde anvendelse fra den 1. januar 2024. Af hensyn til retssikkerheden og kontinuiteten i forbindelse med transaktioner, der er gennemført før den 1. januar 2024, men som offentliggøres eller ændres efter denne dato, bør artikel 2, 6 og 13 i og bilag I til delegeret forordning (EU) 2017/587, som finder anvendelse pr. 31. december 2023, fortsat finde anvendelse på sådanne transaktioner.

(11)

Denne forordning er baseret på det udkast til reguleringsmæssige tekniske standarder, som ESMA har forelagt Kommissionen.

(12)

ESMA har afholdt åbne offentlige høringer om det udkast til reguleringsmæssige tekniske standarder, som ligger til grund for denne forordning, analyseret de potentielle omkostninger og fordele samt anmodet interessentgruppen for værdipapirer og markeder, der er nedsat i henhold artikel 37 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1095/2010 (4), om rådgivning —

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

Ændringer af delegeret forordning (EU) 2017/587

I delegeret forordning (EU) 2017/587 foretages følgende ændringer:

1)

Artikel 1, nr. 2) og 3), udgår.

2)

Artikel 2 ændres således:

a)

Litra d)-i) udgår.

b)

Følgende tilføjes som litra j):

»j)

transaktionen udgør ikke en transaktion med henblik på artikel 26 i forordning (EU) nr. 600/2014, jf. artikel 2, stk. 5, i Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/590 (*1).

(*1)  Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/590 af 28. juli 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske standarder for indberetning af transaktioner til kompetente myndigheder (EUT L 87 af 31.3.2017, s. 449).« "

3)

Artikel 6 ændres således:

a)

Litra d)-i) udgår.

b)

Følgende tilføjes som litra k):

»k)

transaktionen udgør ikke en transaktion med henblik på artikel 26 i forordning (EU) nr. 600/2014, jf. artikel 2, stk. 5, i delegeret forordning (EU) 2017/590.«

4)

Artikel 7, stk. 2, affattes således:

»2.   En ordre, der vedrører en ETF, anses for at være stor, hvis ordren er lig med eller større end 3 000 000 EUR.«

5)

Artikel 13, litra b), c) og d), udgår.

6)

Artikel 15, stk. 3, litra b), affattes således:

»b)

senest ved åbningen af den følgende handelsdag for det mest relevante marked for så vidt angår likviditet for transaktioner, der ikke er omfattet af litra a).«

7)

Artikel 17 ændres således:

a)

Stk. 2 affattes således:

»2.   De kompetente myndigheder, markedsoperatørerne og investeringsselskaberne, herunder investeringsselskaber, der driver en markedsplads, skal anvende de oplysninger, der offentliggøres i henhold til nærværende artikels stk. 1 ved anvendelsen af artikel 4, stk. 1, litra a) og c), og artikel 14, stk. 2 og 4, i forordning (EU) nr. 600/2014, i en periode mellem den første mandag i april i det år, hvor oplysningerne offentliggøres, og dagen før den første mandag i april i det følgende år.«

b)

Følgende tilføjes som stk. 6 og 7:

»6.   Hvis ESMA eller de kompetente myndigheder kræver oplysninger i henhold til artikel 22 i forordning (EU) nr. 600/2014, skal markedspladser, APA'er og udbydere af konsolideret løbende handelsinformation fremlægge sådanne oplysninger i overensstemmelse med nærværende forordnings bilag IV.

7.   Hvis den handelsstørrelse, der er bestemt med henblik på artikel 7, stk. 1 og 2, artikel 8, stk. 2, litra a), artikel 11, stk. 1, og artikel 15, stk. 1, er udtrykt som en pengeværdi, og det finansielle instrument ikke er denomineret i euro, skal handelsstørrelsen omregnes til den valuta, i hvilken det finansielle instrument er denomineret, på grundlag af Den Europæiske Centralbanks referencekurser for euro og fremmed valuta pr. 31. december i det foregående år.«

8)

Bilag I ændres som angivet i bilag I til nærværende forordning.

9)

Bilag II ændres som angivet i bilag II til nærværende forordning.

10)

Teksten i bilag III til nærværende forordning tilføjes som bilag IV.

Artikel 2

Berigtigelse af delegeret forordning (EU) 2017/587

I delegeret forordning (EU) 2017/587 foretages følgende berigtigelser:

1)

Artikel 9, litra b), læses således:

»b)

Ordningen skal opfylde tekniske ordninger, der svarer til dem, der er fastsat for godkendte offentliggørelsesordninger (APA'er) i artikel 14 i delegeret forordning (EU) 2017/571, der letter konsolideringen af data med lignende data fra andre kilder.«

2)

Artikel 18 affattes således:

»Artikel 18

Henvisninger til kompetente myndigheder

(Artikel 22, stk. 1, i forordning (EU) nr. 600/2014)

Den kompetente myndighed for et bestemt finansielt instrument med ansvar for at foretage beregningerne og sikre offentliggørelse af de i artikel 4, 7, 11 og 17 omhandlede oplysninger er den kompetente myndighed for det mest relevante marked for så vidt angår likviditet i artikel 26 i forordning (EU) nr. 600/2014 og fastsat i artikel 16 i delegeret forordning (EU) 2017/590.«

Artikel 3

Overgangsbestemmelse

Artikel 2, 6 og 13 i og bilag I til delegeret forordning (EU) 2017/587, som finder anvendelse pr. 31. december 2023, finder fortsat anvendelse på transaktioner, der er gennemført inden den 1. januar 2024.

Artikel 4

Ikrafttræden og anvendelse

Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Artikel 1, nr. 2), 3), 5) og 8), anvendes fra den 1. januar 2024.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 17. januar 2023.

På Kommissionens vegne

Ursula VON DER LEYEN

Formand


(1)   EUT L 173 af 12.6.2014, s. 84.

(2)  Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/587 af 14. juli 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 om markeder for finansielle instrumenter for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske standarder for gennemsigtighedskrav for markedspladser og investeringsselskaber med hensyn til aktier, depotbeviser, exchange-traded funds, certifikater og andre lignende finansielle instrumenter og kravet om, at transaktioner i visse aktier skal gennemføres via en markedsplads eller en systematisk internalisator (EUT L 87 af 31.3.2017, s. 387).

(3)  Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/590 af 28. juli 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske standarder for indberetning af transaktioner til kompetente myndigheder (EUT L 87 af 31.3.2017, s. 449).

(4)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1095/2010 af 24. november 2010 om oprettelse af en europæisk tilsynsmyndighed (Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed), om ændring af afgørelse nr. 716/2009/EF og om ophævelse af Kommissionens afgørelse 2009/77/EF (EUT L 331 af 15.12.2010, s. 84).


BILAG I

I bilag I til delegeret forordning (EU) 2017/587 foretages følgende ændringer:

1)

Tabel 1 affattes således:

»Tabel 1

Beskrivelse af typen af handelssystemer og de relaterede oplysninger, der skal offentliggøres i henhold til artikel 3

Række

Type handelssystem

Beskrivelse af handelssystemet

Oplysninger, der skal offentliggøres

1

Løbende auktionsordrebogshandelssystem

Et system, hvor der uden menneskelig medvirken anvendes en ordrebog og en handelsalgoritme til konstant at matche købsordrer med salgsordrer på grundlag af bedste opnåelige pris.

Det samlede antal ordrer og det samlede antal aktier, depotbeviser, ETF'er, certifikater og andre lignende finansielle instrumenter, som de repræsenterer, på hvert prisniveau, som minimum for de fem bedste købs- og salgsprisniveauer.

2

Prisstillerhandelssystem

Et system, hvor transaktioner gennemføres på grundlag af bindende prisstillelser, der løbende stilles til rådighed for deltagerne, således at prisstillerne er nødt til at have prisstillelser af en størrelse, der svarer til medlemmers og deltageres behov for at handle i kommercielt omfang, og som samtidig tager hensyn til de risici, prisstillerne selv udsættes for

De bedste købs- og salgspriser fra hver prisstiller i aktier, depotbeviser, ETF'er, certifikater og andre lignende finansielle instrumenter, der handles i handelssystemet, sammen med de til priserne knyttede mængder. De prisstillelser, der offentliggøres, skal være dem, der udgør bindende tilsagn om at købe og sælge de finansielle instrumenter, og som angiver den pris, hvortil de registrerede prisstillere er parate til at købe eller sælge, samt mængden af finansielle instrumenter. Der kan under særlige markedsforhold i et begrænset tidsrum gives tilladelse til kun at angive vejledende priser eller envejspriser.

3

Periodisk auktionshandelssystem

Et system, hvor ordrer matches på grundlag af en periodisk auktion og en handelsalgoritme uden menneskelig medvirken.

Den pris, som bedst opfylder auktionshandelssystemets handelsalgoritme i forbindelse med aktier, depotbeviser, ETF'er, certifikater og andre lignende finansielle instrumenter, der handles i handelssystemet, samt den mængde, der potentielt kan udføres til den pågældende pris af deltagerne i systemet.

4

Request for quote-handelssystem

Et system, hvor en eller flere prisstillelser oplyses efter en anmodning om prisstillelse, der indgives af et eller flere medlemmer eller deltagere. Prisstillelsen kan kun gennemføres af det medlem eller den deltager, der fremsætter anmodningen. Det medlem eller den deltager, der fremsætter anmodningen, kan indgå en transaktion ved at acceptere den eller de prisstillelser, medlemmet eller deltageren har fået efter anmodning.

De prisstillelser og tilknyttede volumener fra medlemmer eller deltagere, der, hvis de accepteres, vil medføre en transaktion i henhold til systemets regler. Alle prisstillelser afgivet efter anmodning om prisstillelse kan offentliggøres på samme tidspunkt, men senest på det tidspunkt, hvor de kan gennemføres.

5

Hybridhandelssystem

Et system, der falder ind under to eller flere af de typer handelssystemer, der er omhandlet i række 1-4 i denne tabel.

For hybridsystemer, der kombinerer forskellige handelssystemer på samme tid, svarer kravene til de førhandelsgennemsigtighedskrav, der gælder for hver type handelssystem, der udgør hybridsystemet.

For hybridsystemer, der kombinerer to eller flere handelssystemer efterfølgende, svarer kravene til førhandelsgennemsigtighedskrav, der gælder for det respektive handelssystem, der drives på et bestemt tidspunkt.

6

Andet handelssystem

Alle andre typer handelssystemer, der ikke er omfattet af række 1-5.

Tilstrækkelige oplysninger om niveauet for ordrer eller prisstillelser og handelsinteressen med hensyn til aktier, depotbeviser, ETF'er, certifikater og andre lignende finansielle instrumenter, der handles i handelssystemet; særlig de fem bedste købs- og salgsprisniveauer og/eller tovejspriser fra hver prisstiller i det pågældende instrument, hvis prisfastsættelsesmetodens karakteristika muliggør dette.«

2)

Tabel 3 og 4 affattes således:

»Tabel 3

Liste over oplysninger med henblik på efterhandelsgennemsigtighed

#

Feltnavn

Beskrivelse og oplysninger, der skal offentliggøres

Type handelssted eller offentliggørelsessted

Format, jf. specifikationerne i tabel 2

1

Handelsdato og -tidspunkt

Dato og tidspunkt for transaktionens gennemførelse.

For transaktioner, der er gennemført på en markedsplads, skal granularitetsgraden opfylde kravene i artikel 2 i delegeret forordning (EU) 2017/574.

For transaktioner, der ikke er gennemført på en markedsplads, oplyses datoen og tidspunktet for, hvornår parterne nåede til enighed om indholdet, i følgende felter: mængde, pris, valutaer, jf. felt 31, 34 og 44 i tabel 2 i bilag I til delegeret forordning (EU) 2017/590, instrumentidentifikationskode, instrumentklassifikation og kode for det underliggende instrument, hvis det er relevant. For transaktioner, der ikke er gennemført på en markedsplads, skal tidspunktet angives til mindst næste sekund.

Hvis transaktionen opstår som følge af en ordre, der af det eksekverende selskab formidles på vegne af en kunde til en tredjepart, og kravene vedrørende formidling i artikel 4 i delegeret forordning (EU) 2017/590 ikke var opfyldt, er dette datoen og tidspunktet for transaktionen og ikke tidspunktet for formidlingen af ordren.

Reguleret marked (RM)

Multilateral handelsfacilitet (MHF)

Godkendt offentliggørelsesordning (APA)

Udbyder af konsolideret løbende handelsinformation (CTP)

{DATE_TIME_FORMAT}

2

Instrumentidentifikationskode

Kode, der anvendes til at identificere det finansielle instrument.

RM, MTF, APA, CTP

{ISIN}

3

Pris

Transaktionens handelspris, eksklusive provision og påløbne renter, hvis det er relevant.

Hvis prisen er indberettet som en pengeværdi, oplyses den i hovedvalutaenheden.

Hvis prisen ikke foreligger i øjeblikket, men er »på vej« (»PNDG«) eller ikke er relevant (»NOAP«), udfyldes dette felt ikke.

RM, MTF, APA, CTP

{DECIMAL-18/13}, hvis prisen udtrykkes som en pengeværdi i tilfælde af aktier og aktielignende finansielle instrumenter

{DECIMAL-11/10}, hvis prisen udtrykkes som procentsats eller afkast i tilfælde af certifikater og andre aktielignende finansielle instrumenter

4

Manglende pris

Hvis prisen ikke foreligger i øjeblikket, men er »på vej«, angives værdien som »PNDG«.

Hvis prisen ikke er relevant, angives værdien som »NOAP«.

RM, MTF, APA, CTP

»PNDG«, hvis prisen ikke foreligger

»NOAP«, hvis prisen ikke er relevant

5

Prisvaluta

Den hovedvalutaenhed, som prisen udtrykkes i (relevant, hvis prisen udtrykkes som en pengeværdi).

RM, MTF, APA, CTP

{CURRENCYCODE_3}

6

Prisnotering

Angivelse af, om prisen udtrykkes som en pengeværdi, en procentsats eller et afkast.

RM, MTF, APA, CTP

»MONE« — Pengeværdi

i tilfælde af aktier og aktielignende finansielle instrumenter

»PERC« — Procentsats

i tilfælde af certifikater og andre aktielignende finansielle instrumenter

»YIEL« — Afkast

i tilfælde af certifikater og andre aktielignende finansielle instrumenter

»BAPO« — Basispoint

i tilfælde af certifikater og andre aktielignende finansielle instrumenter

7

Mængde

Antal enheder af det finansielle instrument.

Det finansielle instruments nominelle værdi eller pengeværdi.

RM, MTF, APA, CTP

{DECIMAL-18/17}, hvis mængden udtrykkes som antal enheder

{DECIMAL-18/5}, hvis mængden udtrykkes som en pengeværdi eller en nominel værdi

8

Handelssted

Angivelse af det sted, hvor transaktionen blev gennemført.

Brug den segmentspecifikke MIC (ISO 10383) til transaktioner, der gennemføres på en EU-markedsplads. Hvis der ikke findes en segmentspecifik MIC, anvendes den operationelle MIC.

Brug MIC-koden »SINT« for finansielle instrumenter, der er optaget til handel eller handles på en markedsplads, hvis transaktionen i det pågældende finansielle instrument blev gennemført via en systematisk internalisator.

Brug MIC-koden »SINT« for finansielle instrumenter, der er optaget til handel eller handles på en markedsplads, hvis transaktionen i det pågældende finansielle instrument hverken blev gennemført på en EU-markedsplads eller gennemført via en systematisk internalisator. Hvis transaktionen gennemføres på en organiseret handelsplatform uden for EU, kræves ud over MIC-koden »XOFF« også udfyldelse af feltet »Tredjelandsmarkedsplads, hvor der udføres transaktioner«.

RM, MTF, APA, CTP

{MIC} — EU-markedspladser eller

»SINT« — systematisk internalisator

»XOFF« — i andre tilfælde

9

Tredjelandsmarkedsplads, hvor der udføres transaktioner

Angivelse af den tredjelandsmarkedsplads, hvor transaktionen blev gennemført. Brug den segmentspecifikke MIC (ISO 10383). Hvis der ikke findes en segmentspecifik MIC, anvendes den operationelle MIC.

Hvis transaktionen ikke gennemføres på en tredjelandsmarkedsplads, udfyldes feltet ikke.

APA, CTP

{MIC}

10

Offentliggørelsesdato og -tidspunkt

Dato og tidspunkt, hvor transaktionen blev offentliggjort af en markedsplads eller APA.

For transaktioner, der er gennemført på en markedsplads, skal granularitetsgraden opfylde kravene i artikel 2 i delegeret forordning (EU) 2017/574.

For transaktioner, der ikke er gennemført på en markedsplads, skal datoen og tidspunktet angives til mindst næste sekund.

RM, MTF, APA, CTP

{DATE_TIME_FORMAT}

11

Offentliggørelsessted

Kode, der anvendes til at identificere en markedsplads eller APA, der offentliggør transaktionen.

CTP

markedsplads: {MIC}

APA: Segmentspecifik MIC (ISO 10383, 4 tegn), hvis den findes. Hvis ikke, angives koden på fire tegn som offentliggjort i listen over udbydere af dataindberetningstjenester på ESMA's websted.

12

Transaktionsidentifikationskode

Den alfanumeriske kode, der tildeles af markedspladser (i henhold til artikel 12 i Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/580 (1)) og APA'er og anvendes i alle senere henvisninger til den specifikke handel.

Transaktionsidentifikationskoden skal være unik, konsekvent og persistent pr. segmentspecifik MIC (ISO 10383) og pr. handelsdag. Hvis markedspladsen ikke anvender segmentspecifikke MIC'er, skal transaktionsidentifikationskoden være unik, konsekvent og persistent pr. operationel MIC pr. handelsdag.

Hvis APA'en ikke anvender MIC'er skal en unik, konsekvent og persistent kode på 4 tegn anvendes til at identificere APA'en pr. handelsdag.

Identiteten af modparterne i den transaktion, som transaktionsidentifikationskoden anvendes for, må ikke fremgå af elementerne i koden.

RM, MTF, APA, CTP

{ALPHANUM-52}


Tabel 4

Liste over mærker (»flags«) med henblik på efterhandelsgennemsigtighed

Mærke

Navn

Type handelssted eller offentliggørelsessted

Beskrivelse

»BENC«

Mærke for benchmarktransaktioner

RM, MTF

APA

CTP

Transaktioner gennemført med reference til en pris, der beregnes på forskellige tidspunkter i overensstemmelse med et bestemt benchmark såsom en volumenvægtet gennemsnitlig pris eller en tidsvægtet gennemsnitlig pris.

»NPFT«

Mærke for ikke-prisdannende transaktioner

RM, MTF

CTP

Ikkeprisdannende transaktioner, jf. artikel 2, stk. 5, i delegeret forordning (EU) 2017/590.

»PORT«

Mærke for porteføljetransaktioner

RM, MTF

APA

CTP

Transaktioner i fem eller flere forskellige finansielle instrumenter, hvor transaktionerne handles på samme tid af den samme kunde og som en enkelt mængde til en specifik referencekurs.

»CONT«

Mærke for betingede transaktioner

RM, MTF

APA

CTP

Transaktionen, der er betinget af køb, salg, oprettelse eller indløsning af en derivatkontrakt eller et andet finansielt instrument, hvor alle elementerne i handelen kun skal gennemføres som en enkelt mængde.

»ACTX«

Mærke for »agency cross transactions«

APA

CTP

Transaktioner, hvor et investeringsselskab har samlet kundeordrer, hvorved køb og salg er foretaget som én transaktion med samme volumen og pris.

»SDIV«

Mærke for transaktion med særligt udbytte

RM, MTF

APA

CTP

Transaktioner, der enten: er gennemført i ex-udbytte-perioden, hvor udbyttet eller anden form for udlodning tilfalder køberen i stedet for sælgeren, eller er gennemført i cum-udbytte-perioden, hvor udbyttet eller anden form for udlodning tilfalder sælgeren i stedet for køberen.

»LRGS«

Mærke for stor efterhandelstransaktion

RM, MTF

APA

CTP

Transaktioner, der er store i forhold til normal markedsstørrelse, for hvilke udskudt offentliggørelse er tilladt i henhold til artikel 15.

»RFPT«

Mærke for referencekurstransaktion

RM, MTF

CTP

Transaktioner, der er gennemført i systemer, der drives i henhold til artikel 4, stk. 1, litra a), i forordning (EU) nr. 600/2014.

»NLIQ«

Mærke for forhandlede transaktioner i likvide finansielle instrumenter

RM, MTF

CTP

Transaktioner, der er gennemført som beskrevet i artikel 4, stk. 1, litra b), nr. i), i forordning (EU) nr. 600/2014.

»OILQ«

Mærke for forhandlede transaktioner i illikvide finansielle instrumenter

RM, MTF

CTP

Transaktioner, der er gennemført som beskrevet i artikel 4, stk. 1, litra b), nr. ii), i forordning (EU) nr. 600/2014.

»PRIC«

Mærke for forhandlet transaktion, der afhænger af andre forhold end den gældende markedspris

RM, MTF

CTP

Transaktioner, der er gennemført som beskrevet i artikel 4, stk. 1, litra b), nr. iii), i forordning (EU) nr. 600/2014 og artikel 6.

»ALGO«

Mærke for algoritmisk transaktion

RM, MTF

CTP

Transaktioner, der er gennemført som følge af, at et investeringsselskab har benyttet sig af algoritmisk handel som defineret i artikel 4, stk. 1, nr. 39), i direktiv 2014/65/EU.

»SIZE«

Mærke for transaktion, der er større end normal markedsstørrelse

APA

CTP

Transaktioner, der er gennemført via en systematisk internalisator, hvis den indgående ordre var større end den normale markedsstørrelse som fastsat i henhold til artikel 11.

»ILQD«

Mærke for transaktion i illikvidt instrument

APA

CTP

Transaktioner i illikvide instrumenter som fastsat i henhold til artikel 1-5 i Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/567 (2), der er gennemført via en systematisk internalisator.

»RPRI«

Mærke for transaktioner, der har fået bedre priser

APA

CTP

Transaktioner, der er gennemført via en systematisk internalisator med en prisforbedring i henhold til artikel 15, stk. 2, i forordning (EU) nr. 600/2014.

»CANC«

Annulleringsmærke

RM, MTF

APA

CTP

Når en tidligere offentliggjort transaktion annulleres

»AMND«

Ændringsmærke

RM, MTF

APA

CTP

Når en tidligere offentliggjort transaktion ændres

»DUPL«

Mærke for dublet af handelsindberetninger

APA

Når en transaktion indberettes til mere end én APA i henhold til artikel 16, stk. 1, i delegeret forordning (EU) 2017/571.


(1)  Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/580 af 24. juni 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske standarder for registrering af relevante oplysninger om ordrer vedrørende finansielle instrumenter (EUT L 87 af 31.3.2017, s. 193).

(2)  Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/567 af 18. maj 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 for så vidt angår definitioner, gennemsigtighed, porteføljekomprimering og tilsynsforanstaltninger vedrørende produktintervention og positioner (EUT L 87 af 31.3.2017, s. 90).«


BILAG II

I bilag II til delegeret forordning (EU) 2017/587 affattes tabel 5 således:

»Tabel 5

Tærskler for udskudt offentliggørelse og frister for ETF'er

Den mindste krævede transaktionsstørrelse for fristen for udskudt offentliggørelse i EUR

Tidsfrist for offentliggørelse efter transaktionen

15 000 000

60 minutter

50 000 000

Handelsdagens udgang«


BILAG III

»BILAG IV

Data, der skal gives med henblik på at bestemme det mest relevante marked for så vidt angår likviditet, GDO og GVT

Tabel 1

Symboltabel

Symbol

Datatype

Definition

{ALPHANUM-n}

Op til n alfanumeriske tegn

Fritekstfelt

{ISIN}

12 alfanumeriske tegn

ISIN-kode i henhold til ISO 6166.

{MIC}

4 alfanumeriske tegn

Markedsidentifikator i henhold til ISO 10383.

{DATEFORMAT}

ISO 8601-datoformat

Datoer formateres efter følgende format: ÅÅÅÅ-MM-DD

{DECIMAL-n/m}

Decimaltal på op til n cifre i alt, hvoraf op til m cifre kan være decimaler

Numerisk felt til både positive og negative værdier.

Decimaltegnet er ».« (punktum)

Negative tal har »–« foran (minus).

Værdierne afrundes, trunkeres ikke.

{INTEGER-n}

Heltal på op til n cifre

Numerisk felt til både positive og negative heltalsværdier.


Tabel 2

Oplysninger, der skal gives med henblik på at bestemme det mest relevante marked for så vidt angår likviditet, GDO og GVT (baseret på de aktuelle indberetningsinstrukser)

Feltnummer

Feltnavn

Beskrivelse og oplysninger, der skal offentliggøres

Type handelssted eller offentliggørelsessted

Format, jf. specifikationerne i tabel 1

1

Instrumentidentifikationskode

Kode, der anvendes til at identificere det finansielle instrument

Reguleret marked (RM)

Multilateral handelsfacilitet (MHF)

Godkendt offentliggørelsesordning (APA)

Udbyder af konsolideret løbende handelsinformation (CTP)

{ISIN}

2

Gennemførelsesdato

Den dato, hvor handlerne gennemføres.

RM, MTF, APA, CTP

{DATEFORMAT}

3

Handelssted

Segmentspecifik MIC for EU-markedspladsen eller den systematiske internalisator, hvis en sådan findes, ellers den overordnede markedsidentifikationskode (»operating MIC«).

MIC XOFF, hvis transaktionen gennemføres af investeringsselskaber, som ikke er systematiske internalisatorer, og ikke gennemføres på en markedsplads.

RM, MTF, APA, CTP

{MIC} — for markedspladsen eller den systematiske internalisator eller {MIC}- XOFF

4

Mærke for suspenderet instrument

Indikator for, om instrumentet var suspenderet for hele handelsdagen på den pågældende markedsplads på gennemførelsesdatoen.

Som følge af at et instrument var suspenderet for hele handelsdagen, skal felt 5-10 indberettes med en værdi på nul.

RM, MTF, CTP

TRUE — hvis instrumentet var suspenderet for hele handelsdagen

eller FALSE — hvis instrumentet ikke var suspenderet for hele handelsdagen

5

Samlet antal transaktioner

Det samlede antal transaktioner, der er gennemført på gennemførelsesdatoen (*2).

RM, MTF, APA, CTP

{INTEGER-18}

6

Samlet omsætning

Den samlede omsætning på gennemførelsesdatoen udtrykt i EUR (*1)  (*2).

RM, MTF, APA, CTP

{DECIMAL-18/5}

7

Gennemførte transaktioner, undtagen alle transaktioner, der er gennemført under førhandelsdispensationer i henhold til artikel 4, stk. 1, litra a), b) og c), i forordning (EU) nr. 600/2014.

Det samlede antal gennemførte transaktioner på gennemførelsesdatoen, undtagen alle transaktioner, der er gennemført på samme dag under førhandelsdispensationer i henhold til artikel 4, stk. 1, litra a), b) og c), i forordning (EU) nr. 600/2014 (*2).

RM, MTF, CTP

{INTEGER-18}

8

Samlet gennemført omsætning, undtagen alle transaktioner, der er gennemført under førhandelsdispensationer i henhold til artikel 4, stk. 1, litra a), b) og c), i forordning (EU) nr. 600/2014.

Den samlede gennemførte omsætning på gennemførelsesdatoen, undtagen alle transaktioner, der er gennemført på samme dag under førhandelsdispensationer i henhold til artikel 4, stk. 1, litra a), b) og c), i forordning (EU) nr. 600/2014 (*1)  (*2).

RM, MTF, CTP

{DECIMAL-18/5}

9

Samlet antal transaktioner, undtagen dem, der er gennemført i henhold til efterhandelsudskydelser for store ordrer.

Det samlede antal transaktioner, der er gennemført på gennemførelsesdatoen, undtagen transaktioner, der er gennemført i henhold til en dispensation for store ordrer (efterhandel) (*2).

For aktier og depotbeviser anvendes kun den højeste tærskel for det relaterede gennemsnitlige daglige omsætningsinterval (ADT) i tabel 4 i bilag II til at identificere disse transaktioner.

For certifikater og andre lignende finansielle instrumenter anvendes kun den højeste tærskel i tabel 6 i bilag II til at identificere disse transaktioner.

For ETF'er anvendes kun den højeste tærskel i tabel 5 i bilag II til at identificere disse transaktioner.

RM, MTF, APA, CTP

{INTEGER-18}

10

Samlet gennemført omsætning, undtagen transaktioner, der er gennemført i henhold til efterhandelsudskydelser for store ordrer.

Den samlede mængde transaktioner, der er gennemført på gennemførelsesdatoen, undtagen transaktioner, der er gennemført i henhold til en dispensation for store ordrer (efterhandel) (*1)  (*2).

For aktier og depotbeviser anvendes kun den højeste tærskel for det relaterede gennemsnitlige daglige omsætningsinterval (ADT) i tabel 4 i bilag II til at identificere disse transaktioner.

For certifikater og andre lignende finansielle instrumenter anvendes kun den højeste tærskel i tabel 6 i bilag II til at identificere disse transaktioner.

For ETF'er anvendes kun den højeste tærskel i tabel 5 i bilag II til at identificere disse transaktioner.

RM, MTF, APA, CTP

{DECIMAL-18/5}


(*1)  Omsætningen beregnes som antallet af instrumenter, der udveksles mellem købere og sælgere, ganget med enhedsprisen for det instrument, der udveksles for den specifikke transaktion, udtrykt i EUR.

(*2)  Transaktioner, der er blevet annulleret, medtages ikke i de indberettede tal.

I alle tilfælde skal feltet udfyldes med en værdi, der er større end eller lig med nul op til 18 numeriske tegn, herunder op til fem decimaler.«


16.5.2023   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 131/17


KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2023/945

af 17. januar 2023

om ændring af de reguleringsmæssige tekniske standarder i delegeret forordning (EU) 2017/583 for så vidt angår visse gennemsigtighedskrav vedrørende transaktioner i andre instrumenter end aktieinstrumenter

(EØS-relevant tekst)

EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

under henvisning til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 af 15. maj 2014 om markeder for finansielle instrumenter og om ændring af forordning (EU) nr. 648/2012 (1), særlig artikel 9, stk. 5, tredje afsnit, artikel 11, stk. 4, tredje afsnit, artikel 14, stk. 7, tredje afsnit, artikel 21, stk. 5, tredje afsnit, og artikel 22, stk. 3, andet afsnit, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

På baggrund af erfaringerne med anvendelsen af Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/583 (2), den konstaterede uensartede anvendelse af bestemmelser baseret på, om en transaktion er »ikke-prisdannende« eller ej, og under hensyntagen til den ændrede handelspraksis som følge af den teknologiske udvikling og de adfærdsmæssige tilpasninger blandt markedsdeltagerne, som gør det muligt at offentliggøre oplysninger med en kortere frist, er det nødvendigt at ændre visse bestemmelser i nævnte delegerede forordning.

(2)

Begrebet ikke-prisdannende transaktioner, som er relevant for anvendelsen af undtagelsen fra kravene vedrørende efterhandelsgennemsigtighed for bilaterale transaktioner, er blevet fortolket forskelligt af de tilsynsbelagte enheder, hvilket har ført til uensartet offentliggørelse af efterhandelsgennemsigtighedsoplysninger i henhold til artikel 21 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 (3). Med henblik på at øge gennemsigtigheden og datakvaliteten og i sidste ende lette aggregeringen af data er det nødvendigt at forenkle og præcisere indberetningssystemet for transaktioner i andet end aktier. For at undgå divergerende fortolkninger bør de forskellige bestemmelser, der er baseret på begrebet ikke-prisdannende transaktioner, både i Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/587 (4) og i Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/590 (5), som omhandler indberetning af transaktioner til kompetente myndigheder, tilpasses. Da listen over ikke-prisdannende transaktioner i delegeret forordning (EU) 2017/590 omfatter alle de transaktioner, der skal undtages fra indberetningskravene, bør de specifikke transaktioner i delegeret forordning (EU) 2017/587 derfor fjernes.

(3)

Markedsdeltagerne har fortolket kravene vedrørende førhandelsgennemsigtighed for hybridhandelssystemer forskelligt, hvilket har resulteret i uensartet offentliggørelse af førhandelsgennemsigtighedsoplysninger blandt operatørerne af sådanne systemer. Hybridsystemer er systemer, der kombinerer to eller flere handelssystemer. Med henblik på at sikre, at disse operatører offentliggør fyldestgørende førhandelsgennemsigtighedsoplysninger på ensartet vis i hele Unionen, bør der indføres krav vedrørende førhandelsgennemsigtighed for hybridhandelssystemer, som sikrer, at førhandelsgennemsigtighedskravene er i overensstemmelse med de krav, der gælder for de enkelte systemer, der tilsammen udgør hybridsystemet.

(4)

I offentliggjorte rapporter om transaktioner i finansielle instrumenter er visse nøgleelementer såsom pris, mængde og notionel værdi blevet udtrykt på uensartet vis. Angivelsen af disse elementer bør være i overensstemmelse med markedskonventionerne for de enkelte instrumenter. For så vidt angår obligationer bør prisen udtrykkes i procent, medmindre markedskonventionen foreskriver, at prisen på en bestemt obligationstype skal udtrykkes på anden vis. For credit default swaps bør prisen udtrykkes i basispoint, som sælgeren af kreditrisikoafdækningen modtager.

(5)

Handler, hvor flere forskellige obligationer — eller andre finansielle instrumenter — sælges samtidigt til en enkelt kunde, herunder modparter, som en porteføljehandel til en samlet pris for hele partiet, kan ikke genkendes som sådanne i de offentliggjorte rapporter. Uden nøjagtig identifikation af sådanne porteføljehandler figurerer de i de offentliggjorte rapporter som flere individuelle transaktioner til en pris, der ikke afspejler markedsprisen. Det er derfor nødvendigt i tabel 3 i bilag II til delegeret forordning (EU) 2017/587 at tilføje et mærke for porteføljehandler, som identificerer sådanne transaktioner.

(6)

Markedspladser, godkendte offentliggørelsesordninger (APA'er) og investeringsselskaber har ikke fortolket kravene vedrørende offentliggørelse af efterhandelsgennemsigtighedsoplysninger til offentligheden og de oplysninger, der skal gives til Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed (ESMA) og kompetente myndigheder med henblik på gennemsigtighedsberegningerne, på ensartet vis. Som følge heraf er disse oplysninger ufuldstændige, unøjagtige eller uensartede. Dette undergraver anvendeligheden af oplysningerne og kvaliteten og nøjagtigheden af de gennemsigtighedsberegninger, der er baseret på de indberettede data. For at fremme en konsekvent anvendelse af efterhandelsgennemsigtighedskravene i hele Unionen er det nødvendigt yderligere at præcisere, hvordan markedspladser, APA'er og investeringsselskaber skal offentliggøre nærmere oplysninger om bl.a. pris og notionel værdi for diverse finansielle instrumenter og med henblik på indberetning af referencedata og kvantitative data til ESMA og kompetente myndigheder.

(7)

Likviditeten varierer betydeligt for råvarederivater afhængigt af instrumenternes karakteristika. Det format, visse karakteristika ved råvare- og fragtderivater indberettes i, er p.t. ikke specificeret tilstrækkelig detaljeret i delegeret forordning (EU) 2017/583. Med henblik på at sikre ensartet indberetning af de pågældende karakteristika og for at øge datakvaliteten bør disse formater være baseret på eksisterende markedsstandarder og bør specificeres.

(8)

Delegeret forordning (EU) 2017/583 bør derfor ændres.

(9)

For at gøre det muligt for markedspladser, APA'er og investeringsselskaber at gennemføre de nødvendige ændringer i deres systemer bør visse af de ændringer, der indføres ved denne forordning, finde anvendelse fra den 1. januar 2024. Af hensyn til retssikkerheden og kontinuiteten for transaktioner, der er gennemført inden den 1. januar 2024, men offentliggøres eller ændres efter denne dato, bør artikel 12 i og bilag I, II og IV til delegeret forordning (EU) 2017/583, som gældende pr. 31. december 2023, fortsat finde anvendelse på transaktioner, der er gennemført inden den 1. januar 2024.

(10)

Denne forordning er baseret på det udkast til reguleringsmæssige tekniske standarder, som ESMA har forelagt Kommissionen.

(11)

ESMA har afholdt åbne offentlige høringer om det udkast til reguleringsmæssige tekniske standarder, der ligger til grund for denne forordning, analyseret de potentielle omkostninger og fordele samt anmodet interessentgruppen for værdipapirer og markeder, som er nedsat i henhold til artikel 37 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1095/2010 (6), om rådgivning —

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

Ændring af delegeret forordning (EU) 2017/583

I delegeret forordning (EU) 2017/583 foretages følgende ændringer:

1)

I artikel 4 tilføjes følgende som stk. 4:

»4.   Med henblik på stk. 2, litra a), måles størrelsen af ordrer, der opbevares i et ordrestyringssystem, som den notionelle værdi af de handlede kontrakter, jf. bilag II, tabel 2, felt 10.«

2)

Artikel 12 affattes således:

»Artikel 12

Anvendelse af efterhandelsgennemsigtighed på visse transaktioner, der gennemføres uden for en markedsplads

(artikel 21, stk. 1, i forordning (EU) nr. 600/2014)

De forpligtelser, der er fastsat i artikel 21, stk. 1, i forordning (EU) nr. 600/2014, gælder ikke for transaktioner anført i artikel 2, stk. 5, i Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/590 (*1).

3)

I artikel 13 foretages følgende ændringer:

a)

I stk. 5 tilføjes følgende afsnit:

»De i første afsnit omhandlede data indsamles i overensstemmelse med bilag V.«

b)

Stk. 17 og 18 affattes således:

»17.   De kompetente myndigheder skal sørge for offentliggørelse af resultaterne af de beregninger, der er omhandlet i stk. 5, for hvert finansielt instrument og hver klasse af finansielle instrumenter senest den 30. april i det år, der følger efter den dato, fra hvilken forordning (EU) nr. 600/2014 anvendes, og derefter senest den 30. april hvert år. Resultaterne af beregningerne finder anvendelse fra den første mandag i juni hvert år efter offentliggørelsen indtil dagen før den første mandag i juni i det efterfølgende år.

18.   Med henblik på beregningerne i stk. 1, litra b), nr. i), og uanset stk. 7, 15 og 17, skal de kompetente myndigheder for så vidt angår obligationer, undtagen ETC'er og ETN'er, sikre offentliggørelse af de beregninger, der er omhandlet i stk. 5, litra a), hvert kvartal den første mandag i februar, maj, august og november efter den dato, fra hvilken forordning (EU) nr. 600/2014 anvendes, og derefter den første mandag i februar, maj, august og november hvert år. Beregningerne skal omfatte transaktioner gennemført i Unionen i det foregående kalenderkvartal og finder anvendelse fra den tredje mandag i februar, maj, august og november hvert år, indtil beregningerne af den efterfølgende kvartalsperiode finder anvendelse.«

4)

Bilag I erstattes af teksten i bilag I til nærværende forordning.

5)

Bilag II ændres som angivet i bilag II til nærværende forordning.

6)

Bilag III ændres som angivet i bilag III til nærværende forordning.

7)

Bilag IV ændres som angivet i bilag IV til nærværende forordning.

8)

Teksten i bilag V til nærværende forordning tilføjes som bilag V.

Artikel 2

Overgangsbestemmelse

Artikel 12 i og bilag I, II og IV til delegeret forordning (EU) 2017/583, som gældende pr. 31. december 2023, finder fortsat anvendelse på transaktioner, der er gennemført inden den 1. januar 2024.

Artikel 3

Ikrafttræden og anvendelse

Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Artikel 1, nr. 2), 4), 5) og 7), anvendes fra den 1. januar 2024.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 17. januar 2023.

På Kommissionens vegne

Ursula VON DER LEYEN

Formand


(1)   EUT L 173 af 12.6.2014, s. 84.

(2)  Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/583 af 14. juli 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 om markeder for finansielle instrumenter for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske standarder for gennemsigtighedskrav for markedspladser og investeringsselskaber med hensyn til obligationer, strukturerede finansielle produkter, emissionskvoter og derivater (EUT L 87 af 31.3.2017, s. 229).

(3)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 af 15. maj 2014 om markeder for finansielle instrumenter og om ændring af forordning (EU) nr. 648/2012 (EUT L 173 af 12.6.2014, s. 84).

(4)  Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/587 af 14. juli 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 om markeder for finansielle instrumenter for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske standarder for gennemsigtighedskrav for markedspladser og investeringsselskaber med hensyn til aktier, depotbeviser, exchange-traded funds, certifikater og andre lignende finansielle instrumenter og kravet om, at transaktioner i visse aktier skal gennemføres via en markedsplads eller en systematisk internalisator (EUT L 87 af 31.3.2017, s. 387).

(5)  Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/590 af 28. juli 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske standarder for indberetning af transaktioner til kompetente myndigheder (EUT L 87 af 31.3.2017, s. 449).

(6)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1095/2010 af 24. november 2010 om oprettelse af en europæisk tilsynsmyndighed (Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed), om ændring af afgørelse nr. 716/2009/EF og om ophævelse af Kommissionens afgørelse 2009/77/EF (EUT L 331 af 15.12.2010, s. 84).

(*1)  Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/590 af 28. juli 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske standarder for indberetning af transaktioner til kompetente myndigheder (EUT L 87 af 31.3.2017, s. 449).«


BILAG I

»BILAG I

Beskrivelse af systemtypen og de relaterede oplysninger, der skal offentliggøres i henhold til artikel 2

Systemtype

Beskrivelse af systemet

Oplysninger, der skal offentliggøres

Løbende auktionsordrebogshandelssystem

Et system, som ved hjælp af en ordrebog og en handelsalgoritme, som fungerer uden menneskelig medvirken, matcher salgs- og købsordrer på grundlag af bedste opnåelige pris og på et kontinuerligt grundlag.

For hvert finansielt instrument det samlede antal ordrer og den samlede volumen, som de repræsenterer, på hvert prisniveau, som minimum for de fem bedste købs- og salgsprisniveauer.

Prisstillerhandelssystem

Et system, hvor transaktioner gennemføres på grundlag af bindende prisstillelser, der løbende stilles til rådighed for deltagerne, således at prisstillerne er nødt til at have prisstillelser af en størrelse, der svarer til medlemmers og deltageres behov for at handle i kommercielt omfang, og som samtidig tager hensyn til de risici, prisstillerne selv udsættes for.

For hvert finansielt instrument de bedste købs- og salgspriser fra hver prisstiller i dette instrument sammen med de til priserne knyttede volumener.

De prisstillelser, der offentliggøres, skal udgøre bindende tilsagn om at købe og sælge de finansielle instrumenter og skal angive den pris, hvortil de registrerede prisstillere er parate til at købe eller sælge, samt volumen af finansielle instrumenter. Der kan under særlige markedsforhold i et begrænset tidsrum gives tilladelse til kun at angive vejledende priser eller envejspriser.

Periodisk auktionshandelssystem

Et system, hvor ordrer matches på grundlag af en periodisk auktion og en handelsalgoritme uden menneskelig medvirken.

For hvert finansielt instrument den pris, som bedst opfylder auktionshandelssystemets handelsalgoritme, samt den volumen, der potentielt kan udføres til den pågældende pris af deltagerne i systemet.

Request for quote-handelssystem

Et handelssystem, hvor en eller flere prisstillelser oplyses efter en anmodning om prisstillelse, der indgives af et eller flere medlemmer eller en eller flere deltagere. Prisstillelsen kan kun gennemføres af det medlem eller den markedsdeltager, der fremsætter anmodningen. Det medlem eller den deltager, der fremsætter anmodningen, kan indgå en transaktion ved at acceptere den eller de prisstillelser, medlemmet eller deltageren har fået efter anmodning.

De prisstillelser og de dertil tilknyttede volumener fra medlemmer eller deltagere, der, hvis de accepteres, vil medføre en transaktion i henhold til systemets regler. Alle prisstillelser afgivet efter anmodning om prisstillelse kan offentliggøres på samme tidspunkt, men senest på det tidspunkt, hvor de kan gennemføres.

Voice trading-system

Et handelssystem, hvor transaktioner mellem medlemmer arrangeres via personlig forhandling.

De bud og udbud og de dertil tilknyttede volumener fra medlemmer eller deltagere, der, hvis de accepteres, vil medføre en transaktion i henhold til systemets regler.

Hybridhandelssystem

Et system, der falder ind under to eller flere af de typer handelssystemer, der er angivet i række 1-5 i denne tabel.

For hybridhandelssystemer, der kombinerer forskellige handelssystemer på samme tid, svarer kravene til de førhandelsgennemsigtighedskrav, der gælder for hver enkelt af de typer handelssystemer, der tilsammen udgør hybridsystemet.

For hybridhandelssystemer, der kombinerer to eller flere handelssystemer efter hinanden, svarer kravene til de førhandelsgennemsigtighedskrav, der gælder for det respektive handelssystem, der drives på et bestemt tidspunkt.

Andet handelssystem

Enhver type handelssystem, der ikke falder ind under definitionerne i række 1-6.

Tilstrækkelige oplysninger om niveauet for ordrer eller prisstillelser og handelsinteressen; særlig de fem bedste købs- og salgsprisniveauer og/eller tovejspriser fra hver prisstiller i det pågældende instrument, hvis prisfastsættelsesmetodens karakteristika muliggør dette.«


BILAG II

I bilag II foretages følgende ændringer:

1)

Tabel 2 affattes således:

»Tabel 2

Liste over oplysninger med henblik på efterhandelsgennemsigtighed

#

Feltnavn

Finansielle instrumenter

Beskrivelse og oplysninger, der skal offentliggøres

Type handelssted eller offentliggørelsessted

Format, jf. specifikationerne i tabel 1

1

Handelsdato og -klokkeslæt

For alle finansielle instrumenter

Dato og klokkeslæt for transaktionens gennemførelse.

For transaktioner, der er gennemført på en markedsplads, skal granularitetsgraden opfylde kravene i artikel 2 i Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/574 (1).

For transaktioner, der ikke er gennemført på en markedsplads, skal datoen og klokkeslættet, som angives, være det tidspunkt, hvor parterne når til enighed om indholdet i følgende felter: mængde, pris, valutaer, jf. felt 31, 34 og 44 i tabel 2 i bilag I til delegeret forordning (EU) 2017/590, instrumentidentifikationskode, instrumentklassifikation og kode for det underliggende instrument, hvis det er relevant. For transaktioner, der ikke er gennemført på en markedsplads, skal tidspunktet angives til mindst næste sekund.

Hvis transaktionen opstår som følge af en ordre, der af det eksekverende selskab formidles på vegne af en kunde til en tredjepart, og kravene vedrørende formidling i artikel 4 i delegeret forordning (EU) 2017/590 ikke var opfyldt, er dette datoen og klokkeslættet for transaktionen og ikke tidspunktet for formidlingen af ordren.

Reguleret marked (RM)

Multilateral handelsfacilitet (MHF), organiseret handelsfacilitet (OHF)

Godkendt offentliggørelsesordning (APA)

Udbyder af konsolideret løbende handelsinformation (CTP)

{DATE_TIME_FORMAT}

2

Instrumentidentifikationskode

For alle finansielle instrumenter

Kode, der anvendes til at identificere det finansielle instrument

RM, MHF, OHF, APA, CTP

{ISIN}

3

Pris

For alle finansielle instrumenter

Transaktionens handelspris, eksklusive eventuel(le) provision og påløbne renter.

Handelsprisen angives i overensstemmelse med standardmarkedskonventionen. Den værdi, der angives i dette felt, skal stemme overens med værdien i feltet »Prisnotering«.

Hvis prisen ikke foreligger i øjeblikket, men er »på vej« (»PNDG«) eller ikke er relevant (»NOAP«), udfyldes dette felt ikke.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

{DECIMAL-18/13}, hvis prisen udtrykkes som en pengeværdi

{DECIMAL-11/10}, hvis prisen udtrykkes som procentsats eller afkast

{DECIMAL-18/17}, hvis prisen udtrykkes som basispoint

4

Manglende pris

For alle finansielle instrumenter

Hvis prisen ikke foreligger i øjeblikket, men er »på vej«, angives værdien som »PNDG«.

Hvis pris ikke er relevant, angives værdien »NOAP«.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

»PNDG«, hvis prisen ikke foreligger

»NOAP«, hvis pris ikke er relevant

5

Prisvaluta

For alle finansielle instrumenter

Den hovedvaluta, som prisen udtrykkes i (relevant, hvis prisen udtrykkes som en pengeværdi).

RM, MHF, OHF, APA, CTP

{CURRENCYCODE_3}

6

Prisnotering

For alle finansielle instrumenter

Angivelse af, om prisen udtrykkes som en pengeværdi, en procentsats, basispoint eller et afkast.

Prisnoteringen angives i overensstemmelse med standardmarkedskonventionen.

For credit default swaps udfyldes dette felt med »BAPO«.

For obligationer (bortset fra ETN'er og ETC'er) udfyldes dette felt med en procentdel (PERC) af den notionelle værdi. Hvis pris i procent ikke er standardmarkedskonventionen, udfyldes feltet med YIEL, BAPO eller MONE i overensstemmelse med standardmarkedskonventionen.

Den værdi, der angives i dette felt, skal stemme overens med værdien i feltet »Pris«.

Hvis prisen indberettes som en pengeværdi, skal den angives i hovedvalutaenheden.

Hvis prisen ikke foreligger i øjeblikket, men er »på vej« (»PNDG«) eller ikke er relevant (»NOAP«), udfyldes dette felt ikke.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

»MONE« — Pengeværdi

»PERC« — Procentsats »YIEL« — Afkast

»BAPO« — Basispoint

7

Mængde

For alle finansielle instrumenter, undtagen i de tilfælde, der er beskrevet i denne forordnings artikel 11, stk. 1, litra a) og b).

For finansielle instrumenter, der handles i enheder, antallet af enheder af det finansielle instrument. Ellers tom.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

{DECIMAL-18/17}

8

Mængde i måleenhed

For kontrakter angivet i enheder for råvarederivater, C10-derivater, emissionskvotederivater og emissionskvoter, undtagen i de tilfælde, der er beskrevet i denne forordnings artikel 11, stk. 1, litra a) og b).

Den tilsvarende mængde råvare eller emissionskvote, der handles, udtrykt i en måleenhed.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

{DECIMAL-18/17}

9

Angivelse af mængde i måleenhed

For kontrakter angivet i enheder på råvarederivater, C10-derivater, emissionskvotederivater og emissionskvoter, undtagen i de tilfælde, der er beskrevet i denne forordnings artikel 11, stk. 1, litra a) og b).

Angivelse af den måleenhed, mængden er udtrykt i.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

»TOCD« — ton kuldioxidækvivalenter for enhver kontrakt vedrørende emissionskvoter

»TONE« — metriske ton

»MWHO« — megawatttimer

»MBTU« — 1 mio. British thermal units (BTU)

»THMS« — therm

»DAYS« — dage

eller

{ALPHANUM-4} i andre tilfælde

10

Notionel værdi

For alle finansielle instrumenter, undtagen i de tilfælde, der er beskrevet i denne forordnings artikel 11, stk. 1, litra a) og b).

Dette felt udfyldes:

i)

for obligationer (undtagen ETC'er og ETN'er): med den pålydende værdi, som er det beløb, der tilbagebetales til investor ved indfrielsen

ii)

for ETC'er og ETN'er samt securitiserede derivater: med antallet af instrumenter, der er udvekslet mellem købere og sælgere, ganget med prisen på det instrument, der er udvekslet i forbindelse med den pågældende transaktion. Dette svarer til prisfeltet ganget med mængdefeltet

iii)

for strukturerede finansielle produkter: med den nominelle værdi pr. enhed ganget med antallet af instrumenter på transaktionstidspunktet

iv)

for credit default swaps: med den notionelle værdi, som afdækningen erhverves eller afhændes for

v)

for optioner, swaptioner, swaps bortset fra de i litra iv) omhandlede, futures og forwards: med kontraktens notionelle værdi

vi)

for emissionskvoter: med det beløb, der er resultatet af mængden til den pågældende pris som fastsat i kontrakten på transaktionstidspunktet. Dette svarer til prisfeltet ganget med mængden i måleenhedsfeltet

vii)

for spread betting: med pengeværdien, der er indsat pr. pointbevægelse i det underliggende finansielle instrument, på transaktionstidspunktet

viii)

for differencekontrakter: med antallet af instrumenter, der er udvekslet mellem købere og sælgere, ganget med prisen på det instrument, der er udvekslet i forbindelse med den pågældende transaktion. Dette svarer til prisfeltet ganget med mængdefeltet.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

{DECIMAL-18/5}

11

Valuta for notionel værdi

For alle finansielle instrumenter, undtagen i de tilfælde, der er beskrevet i denne forordnings artikel 11, stk. 1, litra a) og b).

Hovedvaluta, i hvilken den notionelle værdi er denomineret.

Hvis der er tale om en valutakursderivataftale eller en swap med flere valutaer eller en swaption, hvor den underliggende swap er i flere valutaer eller en valuta-CFD eller en spread betting-kontrakt, vil dette være den notionelle valuta for første ben.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

{CURRENCYCODE_3}

12

Type

Kun for emissionskvoter og emissionskvotederivater

Dette felt anvendes kun til emissionskvoter og emissionskvotederivater.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

»EUAE« — EUA

»CERE« — CER

»ERUE« — ERU

»EUAA« — EUAA

»OTHR« — Andet

13

Handelssted

For alle finansielle instrumenter

Angivelse af det handelssted, hvor transaktionen blev gennemført.

Brug den segmentspecifikke MIC (ISO 10383) for transaktioner gennemført på en EU-markedsplads. Hvis der ikke findes en segmentspecifik MIC, anvendes den overordnede MIC.

Brug »SINT« for finansielle instrumenter, der er optaget til handel eller handles på en markedsplads, hvis transaktionen i det pågældende finansielle instrument blev gennemført via en systematisk internalisator.

Brug MIC-koden »XOFF« for finansielle instrumenter, der er optaget til handel eller handles på en markedsplads, hvis transaktionen i det pågældende finansielle instrument hverken blev gennemført på en EU-markedsplads eller via en systematisk internalisator. Hvis transaktionen blev gennemført på en organiseret handelsplatform uden for EU, kræves ud over »XOFF« også udfyldelse af feltet »Tredjelandshandelssted«.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

{MIC} — EU-markedspladser eller

»SINT« — systematisk internalisator

»XOFF« — i andre tilfælde

14

Tredjelandshandelssted

For alle finansielle instrumenter

Angivelse af det tredjelandshandelssted, hvor transaktionen blev gennemført.

Brug den segmentspecifikke MIC (ISO 10383). Hvis der ikke findes en segmentspecifik MIC, anvendes den overordnede MIC.

Hvis transaktionen ikke er gennemført på en tredjelandsmarkedsplads, udfyldes feltet ikke.

APA, CTP

{MIC}

15

Offentliggørelsesdato og -klokkeslæt

For alle finansielle instrumenter

Dato og klokkeslæt, hvor transaktionen blev offentliggjort af en markedsplads eller APA.

For transaktioner, der er gennemført på en markedsplads, skal granularitetsgraden opfylde kravene i artikel 2 i delegeret forordning (EU) 2017/574.

For transaktioner, der ikke er gennemført på en markedsplads, skal tidspunktet angives til mindst næste sekund.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

{DATE_TIME_FORMAT}

16

Offentliggørelsessted

For alle finansielle instrumenter

Kode, der anvendes til at identificere den markedsplads og APA, der offentliggør transaktionen.

CTP

Markedsplads: {MIC}

APA: {MIC}, hvis en sådan foreligger. Hvis ikke, angives koden på 4 tegn som offentliggjort i listen over udbydere af dataindberetningstjenester på ESMA's websted.

17

Transaktionsidentifikationskode

For alle finansielle instrumenter

Den alfanumeriske kode, der tildeles af markedspladser (i henhold til artikel 12 i Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/580 (2)) og APA'er og anvendes i alle senere henvisninger til den pågældende handel.

Transaktionsidentifikationskoden skal være unik, konsekvent og persistent pr. segmentspecifik MIC (ISO 10383) og pr. handelsdag. Hvis markedspladsen ikke anvender segmentspecifikke MIC'er, skal transaktionsidentifikationskoden være unik, konsekvent og persistent pr. overordnet MIC pr. handelsdag.

Hvis APA'en ikke anvender MIC'er, skal der anvendes en unik, konsekvent og persistent kode på 4 tegn til identifikation af APA'en pr. handelsdag.

Identiteten af modparterne i den transaktion, som transaktionsidentifikationskoden anvendes for, må ikke fremgå af elementerne i koden.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

{ALPHANUMERICAL-52}

18

Transaktion, der skal cleares

For derivater

Kode, der angiver, om transaktionen vil blive clearet.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

»TRUE« — transaktion, der skal cleares

»FALSE« — transaktion, der ikke skal cleares

2)

Tabel 3 affattes således:

»Tabel 3

Liste over mærker (»flags«) med henblik på efterhandelsgennemsigtighed

Mærke

Navn

Type handelssted eller offentliggørelsessted

Beskrivelse

»BENC«

Mærke for benchmarktransaktion

RM, MHF, OHF, APA, CTP

Transaktioner gennemført med reference til en pris, der beregnes på forskellige tidspunkter i overensstemmelse med et bestemt benchmark såsom en volumenvægtet gennemsnitlig pris eller en tidsvægtet gennemsnitlig pris.

»ACTX«

Mærke for »agency cross transaction«

APA, CTP

Transaktioner, hvor et investeringsselskab har samlet to kundeordrer, hvorved køb og salg er foretaget som én transaktion med samme volumen og pris.

»NPFT«

Mærke for ikke-prisdannende transaktion

RM, MHF, OHF, CTP

Ikke-prisdannende transaktioner, jf. artikel 2, stk. 5, i delegeret forordning (EU) 2017/590.

»LRGS«

Mærke for stor transaktion (LIS) (efterhandel)

RM, MHF, OHF,

APA,

CTP

Transaktioner, der er omfattet af undtagelsen vedrørende udsat offentliggørelse for store transaktioner

»ILQD«

Mærke for transaktion i illikvidt instrument

RM, MHF, OHF, APA, CTP

Transaktioner, der er omfattet af undtagelsen vedrørende udsat offentliggørelse for instrumenter, for hvilke der ikke findes et likvidt marked.

»SIZE«

Mærke for transaktion vedrørende instrumenter med instrumentspecifik størrelse (SSTI) (efterhandel)

RM, MHF, OHF,

APA, CTP

Transaktioner, der er omfattet af undtagelsen vedrørende udsat offentliggørelse for instrumenter med instrumentspecifik størrelse (efterhandel)

»TPAC«

Mærke for pakketransaktion

RM, MHF, OHF, APA, CTP

Pakketransaktioner, der ikke er udveksling af fysiske aktiver, som defineret i artikel 1

»XFPH«

Mærke for udvekslingstransaktion af fysiske aktiver

RM, MHF, OHF, APA, CTP

Udveksling af fysiske aktiver som defineret i artikel 1.

»CANC«

Annulleringsmærke

RM, MTF, APA, CTP

Når en tidligere offentliggjort transaktion annulleres.

»AMND«

Ændringsmærke

RM, MTF, APA, CTP

Når en tidligere offentliggjort transaktion ændres.

»PORT«

Mærke for porteføljehandel

RM, MTF, APA, CTP

Transaktion i fem eller flere forskellige finansielle instrumenter, når de pågældende transaktioner handles samtidigt, af samme kunde og til en samlet pris for hele partiet, og der ikke er tale om en »pakketransaktion« som omhandlet i artikel 1, nr. 1).


SUPPLERENDE MÆRKER FOR UDSÆTTELSE

Artikel 11, stk. 1, litra a), nr. i)

»LMTF«

Mærke for begrænsede oplysninger

RM, MTF, OTF, APA, CTP

Første rapportering med offentliggørelse af begrænsede oplysninger i henhold til artikel 11, stk. 1, litra a), nr. i).

»FULF«

Mærke for fuldstændige oplysninger

Transaktion, hvor hvilken der tidligere har været offentliggjort begrænsede oplysninger i henhold til artikel 11, stk. 1, litra a), nr. i).

Artikel 11, stk. 1, litra a), nr. ii)

»DATF«

Mærke for dagligt aggregeret transaktion

RM, MTF, OTF, APA, CTP

Offentliggørelse af den daglige aggregerede transaktion i henhold til artikel 11, stk. 1, litra a), nr. ii).

»FULA«

Mærke for fuldstændige oplysninger

RM, MTF, OTF, APA, CTP

Individuelle transaktioner, for hvilke der tidligere har været offentliggjort aggregerede oplysninger i henhold til artikel 11, stk. 1, litra a), nr. ii).

Artikel 11, stk. 1, litra b)

»VOLO«

Mærke for undladelse af offentliggørelse af volumen

RM, MTF, OTF, APA, CTP

Transaktion, for hvilken der offentliggøres begrænsede oplysninger i henhold til artikel 11, stk. 1, litra b).

»FULV«

Mærke for fuldstændige oplysninger

RM, MTF, OTF, APA, CTP

Transaktion, for hvilken der tidligere har været offentliggjort begrænsede oplysninger i henhold til artikel 11, stk. 1, litra b)

Artikel 11, stk. 1, litra c)

»FWAF«

Mærke for fire ugers aggregering

RM, MTF, OTF, APA, CTP

Offentliggørelse af aggregerede transaktioner i henhold til artikel 11, stk. 1, litra c).

»FULJ«

Mærke for fuldstændige oplysninger

RM, MTF, OTF, APA, CTP

Individuelle transaktioner, for hvilke der tidligere er foretaget aggregeret offentliggørelse i henhold til artikel 11, stk. 1, litra c).

 

Artikel 11, stk. 1, litra d)

»IDAF«

Mærke for aggregering i en ubegrænset periode

RM, MTF, OTF, APA, CTP

Transaktioner, for hvilke der er givet tilladelse til offentliggørelsen af flere transaktioner i aggregeret form i en ubegrænset tidsperiode i henhold til artikel 11, stk. 1, litra d).

Konsekutiv anvendelse af artikel 11, stk. 1, litra b), og artikel 11, stk. 2, litra c), for statsgældsinstrumenter

»VOLW«

Mærke for undladelse af offentliggørelse af volumen

RM, MTF, OTF, APA, CTP

Transaktion, for hvilken der offentliggøres begrænsede oplysninger i henhold til artikel 11, stk. 1, litra b), og for hvilken offentliggørelsen af flere transaktioner i aggregeret form i en ubestemt tidsperiode følgelig vil være tilladt i henhold til artikel 11, stk. 2, litra c).

»COAF«

Mærke for konsekutiv aggregering (efter undladelse af offentliggørelse af volumen for statsgældsinstrumenter)

RM, MTF, OTF, APA, CTP

Transaktioner, for hvilke der tidligere har været offentliggjort begrænsede oplysninger i henhold til artikel 11, stk. 1, litra b), og for hvilke offentliggørelsen af flere transaktioner i aggregeret form i en ubestemt tidsperiode følgelig har været tilladt i henhold til artikel 11, stk. 2, litra c).«

3)

Tabel 4 affattes således:

»Tabel 4

Måling af volumen

Instrumenttype

Volumen

Alle obligationer undtagen ETC'er og ETN'er og strukturerede finansielle produkter

»Notionel værdi« af den handlede kontrakt, jf. felt 10 i tabel 2 i denne forordnings bilag II.

Obligationer af typen ETC og ETN

»Notionel værdi« af den handlede kontrakt, jf. felt 10 i tabel 2 i denne forordnings bilag II.

Securitiserede derivater

»Notionel værdi« af den handlede kontrakt, jf. felt 10 i tabel 2 i denne forordnings bilag II.

Rentederivater

»Notionel værdi« af den handlede kontrakt, jf. felt 10 i tabel 2 i denne forordnings bilag II.

Valutaderivater

»Notionel værdi« af den handlede kontrakt, jf. felt 10 i tabel 2 i denne forordnings bilag II.

Aktiederivater

»Notionel værdi« af den handlede kontrakt, jf. felt 10 i tabel 2 i denne forordnings bilag II.

Råvarederivater

»Notionel værdi« af den handlede kontrakt, jf. felt 10 i tabel 2 i denne forordnings bilag II.

Kreditderivater

»Notionel værdi« af den handlede kontrakt, jf. felt 10 i tabel 2 i denne forordnings bilag II.

Differencekontrakter

»Notionel værdi« af den handlede kontrakt, jf. felt 10 i tabel 2 i denne forordnings bilag II.

C10-derivater

»Notionel værdi« af den handlede kontrakt, jf. felt 10 i tabel 2 i denne forordnings bilag II.

Emissionskvotederivater

»Mængde i måleenhed«, jf. felt 8 i tabel 2 i denne forordnings bilag II.

Emissionskvoter

»Mængde i måleenhed«, jf. felt 8 i tabel 2 i denne forordnings bilag II.«


(1)  Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/574 af 7. juni 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2014/65/EU for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske standarder for nøjagtighedsgraden for forretningsure (EUT L 87 af 31.3.2017, s. 148).

(2)  Kommissionens delegerede forordning (EU) 2017/580 af 24. juni 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 600/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske standarder for registrering af relevante oplysninger om ordrer vedrørende finansielle instrumenter (EUT L 87 af 31.3.2017, s. 193).

Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 148/2013 af 19. december 2012 om udbygning af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 648/2012 om OTC-derivater, centrale modparter og transaktionsregistre for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske standarder for de minimumsoplysninger, der skal indberettes til transaktionsregistre.«


BILAG III

I bilag III foretages følgende ændringer:

1)

Del 1, punkt 13, affattes således:

»13.

Ved »swaption« eller »option on a swap« forstås en kontrakt, som giver ejeren ret, men ikke pligt, til at indgå en swapaftale på eller indtil en bestemt dato i fremtiden eller en udnyttelsesdato.«

2)

Tabel 2.2 affattes således:

»Tabel 2.2

Obligationer (alle former for obligationer undtagen ETC'er og ETN'er) — klasser, for hvilke der ikke findes et likvidt marked

Aktivklasse — obligationer (alle former for obligationer undtagen ETC'er og ETN'er)

Den enkelte obligation anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 13, stk. 18, hvis den er karakteriseret ved en specifik kombination af obligationstype og udstedelsesstørrelse som fastsat i hver række i tabellen.

Obligationstype

 

Udstedelsens størrelse — RTS23#14

Statsobligation

RTS2#3 = BOND og RTS2#9 = EUSB

En obligation, som hverken er en konvertibel eller en dækket obligation, og som er udstedt af en statslig udsteder, dvs.:

(a)

Unionen

(b)

en medlemsstat, herunder en offentlig myndighed, et organ eller et SPV-selskab i en medlemsstat

(c)

en statslig enhed, der ikke er opført under litra a) og b).

mindre end (EUR)

1 000 000 000

Andre offentlige obligationer

RTS2#3 = BOND og RTS2#9 = OEPB

En obligation, som hverken er en konvertibel eller en dækket obligation, og som er udstedt af en af følgende offentlige udstedere:

(a)

når der er tale om en medlemsstat, som er en forbundsstat, et medlem af denne forbundsstat

(b)

et SPV-selskab for flere medlemsstater

(c)

en international finansiel institution oprettet af to eller flere medlemsstater, som har til formål at mobilisere kapital og stille finansiel bistand til rådighed for de af dens medlemmer, der er ramt eller truet af alvorlige finansielle problemer,

(d)

Den Europæiske Investeringsbank

(e)

en offentlig enhed, som ikke er udsteder af en statsobligation som specificeret i foregående række

mindre end (EUR)

500 000 000

Konvertibel obligation

RTS2#3 = BOND og RTS2#9 = CVTB

Et instrument, der består af en obligation eller et securitiseret gældsinstrument med et indbygget afledt finansielt instrument, som f.eks. en option på køb af det underliggende aktieinstrument

mindre end (EUR)

500 000 000

Dækket obligation

RTS2#3 = BOND og RTS2#9 = CVDB

En obligation som omhandlet i artikel 52, stk. 4, i direktiv 2009/65/EF

i fase S1 og S2

i fase S3 og S4

mindre end (EUR)

1 000 000 000

mindre end (EUR)

500 000 000

Erhvervsobligation

RTS2#3 = BOND og RTS2#9 = CRPB

En obligation, som hverken er en konvertibel eller en dækket obligation, og som er udstedt af et Societas Europaea, der er oprettet i overensstemmelse med Rådets forordning (EF) nr. 2001/2157 (1), eller af en selskabstype, der er opført i bilag I eller II i Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/34/EU (2) eller tilsvarende i tredjelande

i fase S1 og S2

i fase S3 og S4

mindre end (EUR)

1 000 000 000

mindre end (EUR)

500 000 000

Obligationstype

Ved fastlæggelsen af de finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 13, stk. 18, anvendes følgende metodologi

Andre obligationer

RTS2#3 = BOND og RTS2#9 = OTHR

En obligation, der ikke hører til en af ovennævnte obligationstyper, anses for ikke at have et likvidt marked.

3)

Tabel 2.4 affattes således:

»Tabel 2.4

Obligationer (obligationer af typen ETC og ETN) — klasser, for hvilke der ikke findes et likvidt marked

Obligationstype

Det enkelte finansielle instrument anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), hvis det ikke opfylder ét af eller alle følgende tærskelværdier for de kvantitative likviditetskriterier

Gennemsnitlig daglig omsætning

[kvantitativt likviditetskriterium 1]

Gennemsnitligt antal daglige handler

[kvantitativt likviditetskriterium 2]

Exchange Traded Commodities (ETC'er) — RTS2 # 3 = ETCS

er et gældsinstrument, der udstedes som følge af udsteders direkte investering i råvarer eller i råvarederivatkontrakter. Prisen på en ETC er direkte eller indirekte knyttet til udviklingen i det underliggende aktiv. En ETC afspejler passivt udviklingen i den råvare eller de råvareindeks, som den er knyttet til.

500 000  EUR

10

Exchange Traded Notes (ETN'er) — RTS2#3 = ETNS

er et gældsinstrument, der udstedes som følge af udsteders direkte investering i det underliggende aktiv eller i underliggende derivatkontrakter. Prisen på en ETN er direkte eller indirekte knyttet til det udviklingen i det underliggende aktiv. En ETN afspejler passivt udviklingen i det underliggende aktiv, som den er knyttet til.

500 000  EUR

10«

4)

Tabel 3.1 affattes således:

»Tabel 3.1

Strukturerede finansielle produkter — klasser, for hvilke der ikke findes et likvidt marked

Aktivklasse — Strukturerede finansielle produkter

Test 1 — Evaluering af aktivklassen strukturerede finansielle produkter

Evaluering af aktivklassen strukturerede finansielle produkter med henblik på fastlæggelse af, om de finansielle instrumenter anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b) — RTS2#3 = SFPS

Transaktioner, der skal indgå i beregningen af værdier vedrørende de kvantitative likviditetskriterier i relation til evalueringen af aktivklassen strukturerede finansielle produkter

Aktivklassen strukturerede finansielle produkter vil blive evalueret gennem anvendelsen af følgende tærskelværdier for de kvantitative likviditetskriterier

Gennemsnitlig daglig notionel værdi (ADNA)

[kvantitativt likviditetskriterium 1]

Gennemsnitligt antal daglige handler

[kvantitativt likviditetskriterium 2]

Transaktioner gennemført i alle strukturerede finansielle produkter

300 000 000  EUR

500

Test 2 — Strukturerede finansielle produkter, der ikke har et likvidt marked

Hvis værdierne vedrørende de kvantitative likviditetskriterier begge ligger over de kvantitative likviditetstærskler, der er fastsat for evalueringen af aktivklassen strukturerede finansielle produkter, er test 1 bestået, og test 2 gennemføres. Det enkelte finansielle instrument anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), hvis det ikke opfylder ét af eller alle følgende tærskelværdier for de kvantitative likviditetskriterier

Gennemsnitlig daglig notionel værdi (ADNA)

[kvantitativt likviditetskriterium 1]

Gennemsnitligt antal daglige handler

[kvantitativt likviditetskriterium 2]

Procentdel af dage, der er blevet handlet i den relevante periode

[kvantitativt likviditetskriterium 3]

100 000  EUR

2

80 %«

5)

Tabel 4.1 affattes således:

»Tabel 4.1

Securitiserede derivater — klasser, for hvilke der ikke findes et likvidt marked

Aktivklasse — securitiserede derivater

Et afhændeligt værdipapir som defineret i artikel 4, stk. 1, nr. 44), litra c), i direktiv 2014/65/EU, der adskiller sig fra et struktureret finansielt produkt; klassen omfatter som minimum:

a.1)

almindelige covered warrants, dvs. værdipapirer udstedt af en finansiel institution, som giver indehaveren ret, men ikke pligt, til

a)

på eller inden udløbsdatoen at købe en bestemt mængde af det underliggende aktiv til en på forhånd fastsat strikekurs eller, såfremt der er aftalt kontant afregning, at modtage betaling af den positive difference mellem den gældende markedspris og strikekursen fra sælgeren eller

b)

på eller inden udløbsdatoen at sælge en bestemt mængde af det underliggende aktiv til en på forhånd fastsat strikekurs eller, såfremt der er aftalt kontant afregning, at modtage betaling af den positive difference mellem strikekursen og den gældende markedspris fra køberen

a.2)

warrants, dvs. værdipapirer udstedt af samme udsteder af det underliggende aktiv, som giver indehaveren ret, men ikke pligt, til

a)

på eller inden udløbsdatoen at købe en bestemt mængde af det underliggende aktiv til en på forhånd fastsat strikekurs eller, såfremt der er aftalt kontant afregning at modtage betaling af den positive difference mellem den gældende markedspris og strikekursen fra sælgeren eller

b)

på eller inden udløbsdatoen at sælge en bestemt mængde af det underliggende aktiv til en på forhånd fastsat strikekurs eller, såfremt der er aftalt kontant afregning, at modtage betaling af den positive difference mellem strikekursen og den gældende markedspris fra køberen

b)

certifikater til gearing er certifikater, der følger udviklingen i det underliggende aktiv med indbygget gearing

c)

eksotiske covered warrants er covered warrants, hvis hovedbestanddel er en kombination af optioner

d)

omsættelige rettigheder, hvis underliggende aktiv er et andet instrument end et aktieinstrument

e)

investeringscertifikater er certifikater, der følger udviklingen i det underliggende aktiv uden indbygget gearing.

RTS2#3 = SDRV

Ved fastlæggelsen af de klasser af finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), anvendes følgende metodologi

Alle securitiserede derivater anses for at have et likvidt marked«.

6)

Tabel 5.1 affattes således:

»Tabel 5.1

Rentederivater — klasser, for hvilke der ikke findes et likvidt marked

Aktivklasse — rentederivater

Enhver kontrakt, som defineret i afsnit C, nr. 4), i bilag I til direktiv 2014/65/EU, hvis egentlige underliggende aktiv er en rente, en obligation, en kurv, en portefølje eller et indeks, der omfatter en rente, en obligation, et lån eller ethvert andet produkt, der repræsenterer udviklingen i en rente, en obligation, et lån.

Underaktivklasse

Ved fastlæggelsen af de klasser af finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), inddeles hver underaktivklasse yderligere i underklasser som angivet nedenfor

Den enkelte underklasse anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), hvis den ikke opfylder én af eller alle følgende tærskelværdier for de kvantitative likviditetskriterier. For underklasser, der anses for at have et likvidt marked, anvendes i givet fald det supplerende kvalitative likviditetskriterium

Gennemsnitlig daglig notionel værdi (ADNA)

[kvantitativt likviditetskriterium 1]

Gennemsnitligt antal daglige handler

[kvantitativt likviditetskriterium 2]

Supplerende kvalitativt likviditetskriterium

Obligationsbaserede futures/forwards

/Future på en obligationsbaseret future

/Forward på en obligationsbaseret future

Future på en obligation

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = FUTR

RTS2#16 = BOND

eller

Forward på en obligation

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = FORW

RTS2#16 = BOND

eller

Future på en obligationsbaseret future

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = FUTR

RTS2#16 = BNFD

eller

Forward på en obligationsbaseret future

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = FORW

RTS2#16 = BNFD

En underklasse for obligationsbaserede futures/forwards defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS2#17) — udsteder af det underliggende aktiv

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#18) — løbetid for den underliggende obligation, som kan leveres, defineret som følger:

 

Kortfristet: Hvis den underliggende obligation, som kan leveres, har en løbetid på op til 4 år, anses den for at være kortfristet

 

Mellemfristet: Hvis den underliggende obligation, som kan leveres, har en løbetid på mellem 4 og 8 år, anses den for at være mellemfristet

 

Langfristet: Hvis den underliggende obligation, som kan leveres, har en løbetid på mellem 8 og 15 år, anses den for at være langfristet

 

Meget langfristet: Hvis den underliggende obligation, som kan leveres, har en løbetid på mere end 15 år, anses den for at være meget langfristet

 

Segmenteringskriterium 3 — futurens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 2: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 3: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 5: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

5 000 000  EUR

10

når en underklasse anses for at have et likvidt marked for så vidt angår en bestemt løbetidskurv, og den underklasse, der er defineret ved den næste løbetidskurv, ikke anses for at have et likvidt marked, anses den første »back month-kontrakt« (efterfølgende kontrakt) for at have et likvidt marked 2 uger før udløbet af front month-kontrakten (nuværende kontrakt)

Obligationsoption

/Option på en bondoption

/Option på en obligationsbaseret future

Obligationsoption

Option på en bondoption

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = OPTN

RTS2#16 = BOND

eller

Option på en bondoption

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = OPTN

RTS2#16 = BOND

eller

Option på en obligationsbaseret future

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = OPTN

RTS2#16 = BNFD

En underklasse for bondoptioner defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS2#22) — ultimative underliggende obligation

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — optionens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 2: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 3: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 5: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

5 000 000  EUR

10

 

Rentefutures og forward rate agreements (FRA)/Future på en rentefuture/Forward rate agreement på en rentefuture

Rentefuture

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = FUTR

RTS2#16 = INTR

eller

Forward rate agreement

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = FRAS

RTS2#16 = INTR

eller

Future på en rentefuture

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = FUTR

RTS2#16 = IFUT

eller

Forward rate agreement på en rentefuture

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = FRAS

RTS2#16 = IFUT

En underklasse for rentefutures defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS2#24) — den underliggende rente

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#25) — løbetid for den underliggende rente

 

Segmenteringskriterium 3 (RTS2#8) — futurens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 2: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 3: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 5: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

500 000 000  EUR

10

Når en underklasse anses for at have et likvidt marked for så vidt angår en bestemt løbetidskurv, og den underklasse, der er defineret ved den næste løbetidskurv, anses for ikke at have et likvidt marked, anses den første »back month-kontrakt« (efterfølgende kontrakt) for at have et likvidt marked to uger før udløbet af front month-kontrakten (nuværende kontrakt).

Renteoptioner

/Option på en rentefuture/FRA

/Option på en renteoption

/Option på en option på en rentefuture/FRA

Option på en rentefuture/FRA//Option på en renteoption

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = OPTN

RTS2#16 = IFUT

eller

Renteoption//Option på en option på en rentefuture/FRA

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = OPTN

RTS2#16 = INTR

En underklasse for renteoptioner defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS2#24) — den underliggende rente

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#25) — løbetid for den underliggende rente

 

Segmenteringskriterium 3 (RTS2#8) — optionens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 2: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 3: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 5: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

500 000 000  EUR

10

 

Swaptioner

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = SWPT

En underklasse for swaptioner defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS2#16) — den underliggende swaptype defineret som følger: fixed-to-fixed swap med én valuta, futures-/forwardkontrakt på en fixed-to-fixed swap med én valuta [RTS2#16 = XXSC]

fixed-to-float swap med én valuta, futures-/forwardkontrakt på en fixed-to-float swap med én valuta [RTS2#16 = XFSC]

float-to-float swap med én valuta, futures-/forwardkontrakt på en float-to-float swap med én valuta [RTS2#16 = FFSC]

inflationsbaseret swap med én valuta, futures-/forwardkontrakt på en inflationsbaseret swap med én valuta [RTS2#16 = IFSC]

OIS-swap med én valuta, futures-/forwardkontrakt på en OIS-swap med én valuta [RTS2#16 = OSSC]

fixed-to-fixed swap med flere valutaer, futures-/forwardkontrakt på en fixed-to-fixed swap med flere valutaer [RTS2#16 = XXMC]

fixed-to-float swap med flere valutaer, futures-/forwardkontrakt på en fixed-to-float swap med flere valutaer [RTS2#16 = XFMC]

float-to-float-swap med flere valutaer, futures-/forwardkontrakt på en float-to-float swap med flere valutaer [RTS2#16 = FFMC]

inflationsbaseret swap med flere valutaer, futures-/forwardkontrakt på en inflationsbaseret swap med flere valutaer [RTS2#16 = IFMC]

OIS-swap med flere valutaer, futures-/forwardkontrakt på en inflationsbaseret swap med flere valutaer [RTS2#16 = OSMC]

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#20) — den notionelle valuta defineret som den valuta, i hvilken den notionelle værdi af optionen er denomineret

 

Segmenteringskriterium 3 (RTS2#22 eller RTS2#23) — inflationsindeks, hvis den underliggende swaptype er enten en inflationsindeksbaseret swap med én valuta eller en inflationsindeksbaseret swap med flere valutaer

 

Segmenteringskriterium 4 (RTS2#21) — swappens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 måned

 

Løbetidskurv 2: 1 måned < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 4: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 5: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 6: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

 

Segmenteringskriterium 5 (RTS2#8) — optionens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 2: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 3: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 4: 2 år < løbetid ≤ 5 år

 

Løbetidskurv 5: 5 år < løbetid ≤ 10 år

 

Løbetidskurv 6: over 10 år

500 000 000  EUR

10

 

Fixed-to-float swaps med flere valutaer eller valutaswapaftaler og futures/forwardkontrakter/optioner på fixed-to-float swaps med flere valutaer eller valutaswapaftaler

en swap eller en future/forward/option on a swap, hvor to parter udveksler betalingsstrømme, der er denomineret i forskellige valutaer, og betalingsstrømmene i det ene ben har en fast rente, mens betalingsstrømmene i det andet ben har en variabel rente

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = SWAP eller FONS eller FWOS eller OPTS

RTS2#16 = XFMC

En underklasse for fixed-to-float-aftaler med flere valutaer defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#13 og RTS23#42) — notionelt valutapar defineret som en kombination af de to valutaer, i hvilken swappens to ben er denomineret

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — swappens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 måned

 

Løbetidskurv 2: 1 måned < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 4: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 5: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 6: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

50 000 000  EUR

10

 

Float-to-float swaps med flere valutaer eller valutaswapaftaler og futures/forwardkontrakter/optioner på float-to-float swaps med flere valutaer eller valutaswapaftaler

en swap eller en future/forward/option on a swap, hvor to parter udveksler betalingsstrømme, der er denomineret i forskellige valutaer, og hvor betalingsstrømmene i begge ben har en variabel rente

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = SWAP eller FONS eller FWOS eller OPTS

RTS2#16 = FFMC

En underklasse for float-to-float-aftaler med flere valutaer defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#13 og RTS23#42) — notionelt valutapar defineret som en kombination af de to valutaer, i hvilken swappens to ben er denomineret

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — swappens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 måned

 

Løbetidskurv 2: 1 måned < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 4: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 5: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 6: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

50 000 000  EUR

10

 

Fixed-to-fixed swaps med flere valutaer eller valutaswapaftaler og futures/forwardkontrakter/optioner på fixed-to-fixed swaps med flere valutaer eller valutaswapaftaler

en swap eller en future/forward/option on a swap, hvor to parter udveksler betalingsstrømme, der er denomineret i forskellige valutaer, og hvor betalingsstrømmene i begge ben har en fast rente

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = SWAP eller FONS eller FWOS eller OPTS

RTS2#16 = XXMC

En underklasse for fixed-to-fixed-aftaler med flere valutaer defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#13 og RTS23#42) — notionelt valutapar defineret som en kombination af de to valutaer, i hvilken swappens to ben er denomineret

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — swappens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 måned

 

Løbetidskurv 2: 1 måned < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 4: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 5: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 6: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

50 000 000  EUR

10

 

OIS-swaps (Overnight Index Swap) med flere valutaer eller valutaswapaftaler og futures/forwardkontrakter/optioner på OIS-swaps med flere valutaer eller valutaswapaftaler

en swap eller en future/forward/option on a swap, hvor to parter udveksler betalingsstrømme, der er denomineret i forskellige valutaer, og hvor betalingsstrømmene i det ene ben har en OIS-rente (Overnight Index Swap)

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = SWAP eller FONS eller FWOS eller OPTS

RTS2#16 = OSMC

En underklasse for OIS-swaps med flere valutaer defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#13 og RTS23#42) — notionelt valutapar defineret som en kombination af de to valutaer, i hvilken swappens to ben er denomineret

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — swappens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 måned

 

Løbetidskurv 2: 1 måned < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 4: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 5: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 6: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

50 000 000  EUR

10

 

Inflationsindeksbaserede swaps med flere valutaer eller valutaswapaftaler og futures/forwardkontrakter/optioner på inflationsindeksbaserede swaps med flere valutaer eller valutaswapaftaler

en swap eller en future/forward/option on a swap, hvor to parter udveksler betalingsstrømme, der er denomineret i forskellige valutaer, og hvor betalingsstrømmene i mindst det ene ben bestemmes ved en inflationsrate

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = SWAP eller FONS eller FWOS eller OPTS

RTS2#16 = IFMC

En underklasse for inflationsindekserede aftaler med flere valutaer defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#13 og RTS23#42) — notionelt valutapar defineret som en kombination af de to valutaer, i hvilken swappens to ben er denomineret

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — swappens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 måned

 

Løbetidskurv 2: 1 måned < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 4: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 5: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 6: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n å

50 000 000  EUR

10

 

Fixed-to-float swaps med én valuta og futures/forwardkontrakter/optioner på fixed-to-float swaps med én valuta

en swap eller en future/forward/option on a swap, hvor to parter udveksler betalingsstrømme, der er denomineret i samme valuta, og betalingsstrømmene i det ene ben har en fast rente, mens betalingsstrømmene i det andet ben har en variabel rente

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = SWAP eller FONS eller FWOS eller OPTS

RTS2#16 = XFSC

En underklasse for fixed-to-float-aftaler med én valuta defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#13) — notionel valuta, i hvilken swappens to ben er denomineret

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — swappens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 måned

 

Løbetidskurv 2: 1 måned < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 4: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 5: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 6: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

50 000 000  EUR

10

 

Float-to-float swaps med én valuta og futures/forwardkontrakter/optioner på float-to-float swaps med én valuta

en swap eller en future/forward/option on a swap, hvor to parter udveksler betalingsstrømme, der er denomineret i samme valuta, og hvor betalingsstrømmene i begge ben har en variabel rente

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = SWAP eller FONS eller FWOS eller OPTS

RTS2#16 = FFSC

En underklasse for float-to-float-aftaler med én valuta defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#13) — notionel valuta, i hvilken swappens to ben er denomineret

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — swappens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 måned

 

Løbetidskurv 2: 1 måned < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 4: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 5: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 6: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

50 000 000  EUR

10

 

Fixed-to-fixed swaps med én valuta og futures/forwardkontrakter/optioner på fixed-to-fixed swaps med én valuta

en swap eller en future/forward/option on a swap, hvor to parter udveksler betalingsstrømme, der er denomineret i samme valuta, og hvor betalingsstrømmene i begge ben har en fast rente

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = SWAP eller FONS eller FWOS eller OPTS

RTS2#16 = XXSC

En underklasse for fixed-to-fixed-aftaler med én valuta defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#13) — notionel valuta, i hvilken swappens to ben er denomineret

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — swappens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 måned

 

Løbetidskurv 2: 1 måned < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 4: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 5: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 6: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

50 000 000  EUR

10

 

OIS-swaps (Overnight Index Swap) med én valuta og futures-/forwardkontrakter/optioner på OIS-swaps med én valuta

en swap eller en future/forward/option on a swap, hvor to parter udveksler betalingsstrømme, der er denomineret i samme valuta, og hvor betalingsstrømmene i det ene ben har en OIS-rente (Overnight Index Swap)

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = SWAP eller FONS eller FWOS eller OPTS

RTS2#16 = OSSC

En underklasse for OIS-swaps (Overnight Index Swaps) med én valuta defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#13) — notionel valuta, i hvilken swappens to ben er denomineret

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — swappens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 måned

 

Løbetidskurv 2: 1 måned < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 4: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 5: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 6: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

50 000 000  EUR

10

 

Inflationsindeksbaserede swaps med én valuta og futures/forwardkontrakter/optioner på inflationsindeksbaserede swaps med én valuta

en swap eller en future/forward/option on a swap, hvor to parter udveksler betalingsstrømme, der er denomineret i samme valuta, og hvor betalingsstrømmene i mindst det ene ben bestemmes ved en inflationsrate

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = SWAP eller FONS eller FWOS eller OPTS

RTS2#16 = IFSC

En underklasse for inflationsindeksbaserede aftaler med én valuta defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#13) — notionel valuta, i hvilken swappens to ben er denomineret

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — swappens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 måned

 

Løbetidskurv 2: 1 måned < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 4: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 5: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 6: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

50 000 000  EUR

10

 

Aktivklasse — rentederivater

Underaktivklasse

Ved fastlæggelsen af de klasser af finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), anvendes følgende metodologi

Andre rentederivater

rentederivater, der ikke tilhører en af ovennævnte underaktivklasser

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = INTR

RTS2#5 = OTHR

»Andre rentederivater« anses for ikke at have et likvidt marked.«

7)

Tabel 6.1 affattes således:

»Tabel 6.1

Aktiederivater — klasser, for hvilke der ikke findes et likvidt marked

Aktivklasse — aktiederivater

Enhver kontrakt som defineret i afsnit C, nr. 4), i bilag I til direktiv 2014/65/EU vedrørende:

a)

en/et eller flere aktier, depotbeviser, ETF'er, certifikater eller andre lignende finansielle instrumenter, betalingsstrømme eller andre produkter, der er knyttet til udviklingen i en/et eller flere aktier, depotbeviser, ETF'er, certifikater eller andre lignende finansielle instrumenter

b)

et indeks over aktier, depotbeviser, ETF'er, certifikater og andre lignende finansielle instrumenter, betalingsstrømme eller andre produkter, der er knyttet til udviklingen i en/et eller flere aktier, depotbeviser, ETF'er, certifikater eller andre lignende finansielle instrumenter

Underaktivklasse

Ved fastlæggelsen af de klasser af finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), anvendes følgende metodologi

Aktieindeksoptioner

en option, hvis underliggende aktiv er et indeks bestående af aktier

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = EQUI

RTS2#5 = OPTN

RTS2#27 = STIX

RTS23#26 eller — hvis nul — RTS23#28

Alle aktieindeksoptioner anses for at have et likvidt marked.

Aktieindeksbaserede futures/forwardkontrakter

en futures-/forwardkontrakt, hvis underliggende aktiv er et indeks bestående af aktier

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = EQUI

RTS2#5 = FUTR eller FORW

RTS2#27 = STIX

RTS23#26 eller — hvis nul — RTS23#28

Alle aktieindeksbaserede futures-/forwardkontrakter anses for at have et likvidt marked.

Aktieoptioner

en option, hvis underliggende aktiv er en aktie eller en kurv af aktier hidrørende fra en selskabshændelse

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = EQUI

RTS2#5 = OPTN

RTS2#27 = SHRS

RTS23#26 eller — hvis nul — RTS23#28

Alle aktieoptioner anses for at have et likvidt marked.

Aktiebaserede futures/forwardkontrakter

en futures-/forwardkontrakt, hvis underliggende aktiv er en aktie eller en kurv af aktier hidrørende fra en selskabshændelse

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = EQUI

RTS2#5 = FUTR eller FORW

RTS2#27 = SHRS

RTS23#26 eller — hvis nul — RTS23#28

Alle aktiebaserede futures-/forwardkontrakter anses for at have et likvidt marked.

Optioner på aktieudbytte

en option på en bestemt akties udbytte

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = EQUI

RTS2#5 = OPTN

RTS2#27 = DVSE

RTS23#26 eller — hvis nul — RTS23#28

Alle optioner på aktieudbytte anses for at have et likvidt marked.

Futures-/forwardkontrakter på aktieudbytte

en futures-/forwardkontrakt på en bestemt akties udbytte

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = EQUI

RTS2#5 = FUTR eller FORW

RTS2#27 = DVSE

RTS23#26 eller — hvis nul — RTS23#28

Alle futures-/forwardkontrakter på aktieudbytte anses for at have et likvidt marked.

Optioner på udbytteindeks

en option på et indeks, der består af udbyttet fra mere end én aktie

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = EQUI

RTS2#5 = OPTN

RTS2#27 = DIVI

RTS23#26 eller — hvis nul — RTS23#28

Alle optioner på udbytteindeks anses for at have et likvidt marked.

Futures-/forwardkontrakter på udbytteindeks

en futures-/forwardkontrakt på et indeks, der består af udbyttet fra mere end én aktie

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = EQUI

RTS2#5 = FUTR eller FORW

RTS2#27 = DIVI

RTS23#26 eller — hvis nul — RTS23#28

Alle futures-/forwardkontrakter på udbytteindeks anses for at have et likvidt marked.

Optioner på volatilitetsindeks

en option, hvis underliggende aktiv er et volatilitetsindeks defineret som et indeks på volatiliteten af et bestemt underliggende indeks bestående af aktieinstrumenter

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = EQUI

RTS2#5 = OPTN

RTS2#27 = VOLI

RTS23#26 eller — hvis nul — RTS23#28

Alle optioner på volatilitetsindeks anses for at have et likvidt marked.

Futures-/forwardkontrakter på volatilitetsindeks

en futures-/forwardkontrakt, hvis underliggende aktiv er et volatilitetsindeks defineret som et indeks på volatiliteten af et bestemt underliggende indeks bestående af aktieinstrumenter

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = EQUI

RTS2#5 = FUTR eller FORW

RTS2#27 = VOLI

RTS23#26 eller — hvis nul — RTS23#28

Alle futures-/forwardkontrakter på volatilitetsindeks anses for at have et likvidt marked.

ETF-optioner

en option, hvis underliggende aktiv er en ETF

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = EQUI

RTS2#5 = OPTN

RTS2#27 = ETFS

RTS23#26 eller — hvis nul — RTS23#28

Alle ETF-optioner anses for at have et likvidt marked.

ETF-futures/-forwardkontrakter

en futures-/forwardkontrakt, hvis underliggende aktiv er en ETF

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = EQUI

RTS2#5 = FUTR eller FORW

RTS2#27 = ETFS

RTS23#26 eller — hvis nul — RTS23#28

Alle ETF-futures/-forwardkontrakter anses for at have et likvidt marked.

Underaktivklasse

Ved fastlæggelsen af de klasser af finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), inddeles hver underaktivklasse yderligere i underklasser som angivet nedenfor

Den enkelte underklasse anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), hvis den ikke opfylder én af eller alle følgende tærskelværdier for de kvantitative likviditetskriterier

Gennemsnitlig daglig notionel værdi (ADNA)

[kvantitativt likviditetskriterium 1]

Gennemsnitligt antal daglige handler

[kvantitativt likviditetskriterium 2]

Swaps

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = EQUI

RTS2#5 = SWAP

En underklasse for swaps defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS2#27) — type underliggende aktiv: single name, indeks, kurv

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS23#26 eller — hvis nul — RTS23#28) — underliggende single name, indeks, kurv

 

Segmenteringskriterium 3 (RTS2#28) — parameter: basic performance-parameter for prisafkast, parameter for udbytteafkast, parameter for afkastvarians, parameter for afkastvolatilitet

 

Segmenteringskriterium 4 (RTS2#8) — swappens løbetidskurv defineret som følger:

50 000 000  EUR

 

Basic performance-parameter for prisafkast

Parameter for afkastvarians/-volatilitet

Parameter for udbytteafkast

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 måned

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 3 måneder

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 2: 1 måned < løbetid ≤ 3 måneder

Løbetidskurv 2: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

Løbetidskurv 2: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

Løbetidskurv 3: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 3: 2 år < løbetid ≤ 3 år

Løbetidskurv 4: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv 5: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv 5: 2 år < løbetid ≤ 3 år

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

Løbetidskurv 6: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

 

 

Porteføljeswaps

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = EQUI

RTS2#5 = PSWP

En underklasse for porteføljeswaps defineres ved en særlig kombination af:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS2#27) — type underliggende aktiv: single name, indeks, kurv

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS23#26 eller — hvis nul — RTS23#28) — underliggende single name, indeks, kurv

 

Segmenteringskriterium 3 (RTS2#28) — parameter: basic performance-parameter for prisafkast, parameter for udbytteafkast, parameter for afkastvarians, parameter for afkastvolatilitet

 

Segmenteringskriterium 4 (RTS2#8) — porteføljeswappens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 måned

 

Løbetidskurv 2: 1 måned < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 4: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 5: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 6: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

50 000 000  EUR

15

Underaktivklasse

Ved fastlæggelsen af de klasser af finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), anvendes følgende metodologi

Andre aktiederivater: aktiederivater, der ikke tilhører en af ovennævnte underaktivklasser

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = EQUI

RTS2#5 = OTHR

»Andre aktiederivater« anses for ikke at have et likvidt marked.«

8)

Tabel 7.1 affattes således:

»Tabel 7.1

Råvarederivater — klasser, for hvilke der ikke findes et likvidt marked

Aktivklasse — råvarederivater

Underaktivklasse

Ved fastlæggelsen af de klasser af finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), inddeles hver underaktivklasse yderligere i underklasser som angivet nedenfor

Den enkelte underklasse anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), hvis den ikke opfylder én af eller alle følgende tærskelværdier

Gennemsnitlig daglig notionel værdi (ADNA)

[kvantitativt likviditetskriterium 1]

Gennemsnitligt antal daglige handler

[kvantitativt likviditetskriterium 2]

Futures-/forwardkontrakter på metalråvarer

RTS2#3 = »DERV« og RTS2#4 = »COMM« og RTS23#35 = »METL« og [RTS2#5 = »FUTR« eller »FORW«]

En underklasse for futures-/forwardkontrakter på metalråvarer defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#36) — metaltype: ædelmetaller, uædle metaller

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS23#37) — det underliggende metal

 

Segmenteringskriterium 3 (RTS2#15) — den notionelle valuta defineret som den valuta, i hvilken den notionelle værdi af futures-/forwardkontrakten er denomineret

 

Segmenteringskriterium 4 (RTS2#8) — futures-/forwardkontraktens løbetidskurv defineret som følger:

10 000 000  EUR

10

Ædelmetaller

Uædle metaller

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 3 måneder

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 2: 3 måneder < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 2: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv 3: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv 3: 2 år < løbetid ≤ 3 år

Løbetidskurv 4: 2 år < løbetid ≤ 3 år

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

 

Optioner på metalråvarer

RTS2#3 = »DERV« og RTS2#4 = »COMM« og RTS23#35 = »METL« og RTS2#5 = »OPTN«

En underklasse for optioner på metalråvarer defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#36) — metaltype: ædelmetaller, uædle metaller

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS23#37) — det underliggende metal

 

Segmenteringskriterium 3 (RTS2#15) — den notionelle valuta defineret som den valuta, i hvilken den notionelle værdi af optionen er denomineret

 

Segmenteringskriterium 4 (RTS2#8) — optionens løbetidskurv defineret som følger:

10 000 000  EUR

10

Ædelmetaller

Uædle metaller

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 3 måneder

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 2: 3 måneder < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 2: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv 3: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv 3: 2 år < løbetid ≤ 3 år

Løbetidskurv 4: 2 år < løbetid ≤ 3 år

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

 

Swaps på metalråvarer

RTS2#3 = »DERV« og RTS2#4 = »COMM« og RTS23#35 = »METL« og RTS2#5 = »SWAP«

En underklasse for swaps på metalråvarer defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#36) — metaltype: ædelmetaller, uædle metaller

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS23#37) — det underliggende metal

 

Segmenteringskriterium 3 (RTS2#15) — den notionelle valuta defineret som den valuta, i hvilken den notionelle værdi af swappen er denomineret

 

Segmenteringskriterium 4 (RTS23#34) — afviklingstype defineret som kontant, fysisk eller andet

 

Segmenteringskriterium 5 (RTS2#8) — swappens løbetidskurv defineret som følger:

10 000 000  EUR

10

Ædelmetaller

Uædle metaller

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 3 måneder

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 2: 3 måneder < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 2: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv 3: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv 3: 2 år < løbetid ≤ 3 år

Løbetidskurv 4: 2 år < løbetid ≤ 3 år

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

 

Futures-/forwardkontrakter på energiråvarer

RTS2#3 = »DERV« og RTS2#4 = »COMM« og RTS23#35 = »NRGY« og [RTS2#5 = »FUTR« eller »FORW«]

En underklasse for futures-/forwardkontrakter på energiråvarer defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#36) — energitype: olie, destillater, kul, lette produkter, naturgas, elektricitet, flere energiformer

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS23#37) — den underliggende energitype

 

Segmenteringskriterium 3 (RTS2#15) — den notionelle valuta defineret som den valuta, i hvilken den notionelle værdi af futures-/forwardkontrakten er denomineret

 

Segmenteringskriterium 4 — [udgået]

 

Segmenteringskriterium 5 (RTS2#14) — sted for levering/kontant afregning (for alle energityper)

 

Segmenteringskriterium 6 (RTS2#8) — futures-/forwardkontraktens løbetidskurv defineret som følger:

10 000 000  EUR

10

Olie/destillater/lette produkter

Kul

Naturgas/elektricitet/flere energiformer

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 4 måneder

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 6 måneder

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 måned

Løbetidskurv 2: 4 måneder < løbetid ≤ 8 måneder

Løbetidskurv 2: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 2: 1 måned < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 3: 8 måneder < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 3: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv 3: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

 

 

Optioner på energiråvarer

RTS2#3 = »DERV« og RTS2#4 = »COMM« og RTS23#35 = »NRGY« og RTS2#5 = »OPTN«

En underklasse for optioner på energiråvarer defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#36) — energitype: olie, destillater, kul, lette produkter, naturgas, elektricitet, flere energiformer

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS23#37) — den underliggende energitype

 

Segmenteringskriterium 3 (RTS2#15) — den notionelle valuta defineret som den valuta, i hvilken den notionelle værdi af optionen er denomineret

 

Segmenteringskriterium 4 — [udgået]

 

Segmenteringskriterium 5 (RTS2#14) — sted for levering/kontant afregning (for alle energityper)

 

Segmenteringskriterium 6 (RTS2#8) — optionens løbetidskurv defineret som følger:

10 000 000  EUR

10

Olie/destillater/lette produkter

Kul

Naturgas/elektricitet/flere energiformer

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 4 måneder

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 6 måneder

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 måned

Løbetidskurv 2: 4 måneder < løbetid ≤ 8 måneder

Løbetidskurv 2: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 2: 1 måned < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 3: 8 måneder < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 3: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv 3: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

 

 

Swaps på energiråvarer

RTS2#3 = »DERV« og RTS2#4 = »COMM« og RTS23#35 = »NRGY« og RTS2#5 = »SWAP«

En underklasse for swaps på energiråvarer defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#36) — energitype: olie, destillater, kul, lette produkter, naturgas, elektricitet, flere energiformer

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS23#37) — den underliggende energitype

 

Segmenteringskriterium 3 (RTS2#15) — den notionelle valuta defineret som den valuta, i hvilken den notionelle værdi af swappen er denomineret

 

Segmenteringskriterium 4 (RTS23#34) — afviklingstype defineret som kontant, fysisk eller andet

 

Segmenteringskriterium 5 — [udgået]

 

Segmenteringskriterium 6 (RTS2#14) — sted for levering/kontant afregning (for alle energityper)

 

Segmenteringskriterium 7 (RTS2#8) — swappens løbetidskurv defineret som følger:

10 000 000  EUR

10

Olie/destillater/lette produkter

Kul

Naturgas/elektricitet/flere energiformer

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 4 måneder

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 6 måneder

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 måned

Løbetidskurv 2: 4 måneder < løbetid ≤ 8 måneder

Løbetidskurv 2: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 2: 1 måned < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 3: 8 måneder < løbetid ≤ 1 år

Løbetidskurv 3: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv 3: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

 

 

Futures-/forwardkontrakter på landbrugsråvarer

RTS2#3 = »DERV« og RTS2#4 = »COMM« og RTS23#35 = »AGRI« og [RTS2#5 = »FUTR« eller »FORW«]

En underklasse for futures-/forwardkontrakter på landbrugsråvarer defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#36 og RTS23#37) — den underliggende landbrugsråvare (underprodukt og yderligere underprodukt)

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#15) — den notionelle valuta defineret som den valuta, i hvilken den notionelle værdi af futures-/forwardkontrakten er denomineret

 

Segmenteringskriterium 3 (RTS2#8) — futures-/forwardkontraktens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 2: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 3: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

10 000 000  EUR

10

Optioner på landbrugsråvarer

RTS2#3 = »DERV« og RTS2#4 = »COMM« og RTS23#35 = »AGRI« og RTS2#5 = »OPTN«

En underklasse for optioner på landbrugsråvarer defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#36 og RTS23#37) — den underliggende landbrugsråvare (underprodukt og yderligere underprodukt)

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#15) — den notionelle valuta defineret som den valuta, i hvilken den notionelle værdi af optionen er denomineret

 

Segmenteringskriterium 3 (RTS2#8) — optionens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 2: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 3: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

10 000 000  EUR

10

Swaps på landbrugsråvarer

RTS2#3 = »DERV« og RTS2#4 = »COMM« og RTS23#35 = »AGRI« og RTS2#5 = »SWAP«

En underklasse for swaps på landbrugsråvarer defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#36 og RTS23#37) — den underliggende landbrugsråvare (underprodukt og yderligere underprodukt)

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#15) — den notionelle valuta defineret som den valuta, i hvilken den notionelle værdi af swappen er denomineret

 

Segmenteringskriterium 3 (RTS23#34) — afviklingstype defineret som kontant, fysisk eller andet

 

Segmenteringskriterium 4 (RTS2#8) — swappens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 2: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 3: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

10 000 000  EUR

10

Underaktivklasse

Ved fastlæggelsen af de klasser af finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), anvendes følgende metodologi

Andre råvarederivater

 

råvarederivater, der ikke tilhører en af ovennævnte underaktivklasser

»Andre råvarederivater« anses for ikke at have et likvidt marked.«

9)

Tabel 8.1 affattes således:

»Tabel 8.1

Valutaderivater — klasser, for hvilke der ikke findes et likvidt marked

Aktivklasse — valutaderivater

Et finansielt instrument knyttet til valutaer som omhandlet i afsnit C, nr. 4), i bilag I til direktiv 2014/65/EU

Underaktivklasse

Ved fastlæggelsen af de klasser af finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), inddeles hver underaktivklasse yderligere i underklasser som angivet nedenfor

Den enkelte underklasse anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), hvis den ikke opfylder én af eller alle følgende tærskelværdier for de kvantitative likviditetskriterier.

Gennemsnitlig daglig notionel værdi (ADNA)

[kvantitativt likviditetskriterium 1]

Gennemsnitligt antal daglige handler

[kvantitativt likviditetskriterium 2]

Forwardkontrakt (uden levering) (NDF)

er en forwardkontrakt, som afregnes kontant mellem modparterne, hvor afregningsbeløbet afgøres af valutakursdifferencen mellem de to valutaer opstået mellem handelsdagen og prisfastsættelsesdagen. På afregningsdagen skylder den ene part den anden part nettodifferencen mellem i) den valutakurs, der blev fastsat på handelsdagen, og ii) valutakursen på prisfastsættelsesdagen baseret på den notionelle værdi, og nettobeløbet betales i den afregningsvaluta, der er anført i kontrakten.

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = CURR

RTS2#5 = FORW

RTS2#26 = NDLV

En underklasse for valutaforwardkontrakter (uden levering) defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#13 og RTS23#47) — det underliggende valutapar defineret som en kombination af de to valutaer, der er grundlaget for derivataftalen

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — forwardkontraktens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 uge

 

Løbetidskurv 2: 1 uge < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 5: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

NDF'er anses for ikke at have et likvidt marked

Forwardkontrakt (med levering) (DF)

er en forwardkontrakt, der kun involverer vekslingen af to forskellige valutaer på en bestemt aftalt afregningsdag i fremtiden til en fastsat kurs, der er aftalt ved indgåelsen af den kontrakt, der omfatter vekseltransaktionen.

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = CURR

RTS2#5 = FORW

RTS2#26 = DLVB

En underklasse for valutaforwardkontrakter (med levering) defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#13 og RTS23#47) — det underliggende valutapar defineret som en kombination af de to valutaer, der er grundlaget for derivataftalen

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — forwardkontraktens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 uge

 

Løbetidskurv 2: 1 uge < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 5: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

Forwardkontrakter (med levering) (DF) anses for ikke at have et likvidt marked

Valutaoption (uden levering) (NDO'er)

er en option, som afregnes kontant mellem modparterne, hvor afregningsbeløbet afgøres af valutakursdifferencen mellem de to valutaer opstået mellem handelsdagen og prisfastsættelsesdagen. På afregningsdagen skylder den ene part den anden part nettodifferencen mellem i) den valutakurs, der blev fastsat på handelsdagen, og ii) valutakursen på prisfastsættelsesdagen baseret på den notionelle værdi, og nettobeløbet betales i den afregningsvaluta, der er anført i kontrakten.

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = CURR

RTS2#5 = OPTN

RTS2#26 = NDLV

En underklasse for valutaoptioner (uden levering) defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#13 og RTS23#47) — det underliggende valutapar defineret som en kombination af de to valutaer, der er grundlaget for derivataftalen

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — optionens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 uge

 

Løbetidskurv 2: 1 uge < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 5: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

Valutaoptioner (uden levering) (NDO'er) anses for ikke at have et likvidt marked

Valutaoption (med levering) (DO)

er en option, der kun involverer vekslingen af to forskellige valutaer på en bestemt aftalt afregningsdag i fremtiden til en fastsat kurs, der er aftalt ved indgåelsen af den kontrakt, der omfatter vekseltransaktionen.

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = CURR

RTS2#5 = OPTN

RTS2#26 = DLVB

En underklasse for valutaoptioner (med levering) defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#13 og RTS23#47) — det underliggende valutapar defineret som en kombination af de to valutaer, der er grundlaget for derivataftalen

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — optionens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 uge

 

Løbetidskurv 2: 1 uge < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 5: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

Valutaoptioner (med levering) (DO) anses for ikke at have et likvidt marked

Valutaswap (uden levering) (NDS'er)

er en swap, som afregnes kontant indbyrdes mellem modparterne, hvor afregningsbeløbet afgøres af valutakursdifferencen mellem de to valutaer opstået mellem handelsdagen og prisfastsættelsesdagen På afregningsdagen skylder den ene part den anden part nettodifferencen mellem i) den valutakurs, der blev fastsat på handelsdagen, og ii) valutakursen på prisfastsættelsesdagen baseret på den notionelle værdi, og nettobeløbet betales i den afregningsvaluta, der er anført i kontrakten.

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = CURR

RTS2#5 = SWAP

RTS2#26 = NDLV

En underklasse for valutaswaps (uden levering) defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#13 og RTS23#47) — det underliggende valutapar defineret som en kombination af de to valutaer, der er grundlaget for derivataftalen

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — swappens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 uge

 

Løbetidskurv 2: 1 uge < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 5: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

Valutaswaps (uden levering) (NDS'er) anses for ikke at have et likvidt marked

Valutaswap (med levering) (DS)

er en swap, der kun involverer vekslingen af to forskellige valutaer på en bestemt aftalt afregningsdag i fremtiden til en fastsat kurs, der er aftalt ved indgåelsen af den kontrakt, der omfatter vekseltransaktionen.

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = CURR

RTS2#5 = SWAP

RTS2#26 = DLVB

En underklasse for valutaswaps (med levering) defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#13 og RTS23#47) — det underliggende valutapar defineret som en kombination af de to valutaer, der er grundlaget for derivataftalen

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — swappens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 uge

 

Løbetidskurv 2: 1 uge < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 5: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

Valutaswaps (med levering) (DS) anses for ikke at have et likvidt marked

Valutafutures

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = CURR

RTS2#5 = FUTR

En underklasse for valutafutures defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#13 og RTS23#47) — det underliggende valutapar defineret som en kombination af de to valutaer, der er grundlaget for derivataftalen

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — futurens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 uge

 

Løbetidskurv 2: 1 uge < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 4: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 5: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

Valutafutures anses for ikke at have et likvidt marked

Aktivklasse — valutaderivater

Underaktivklasse

Ved fastlæggelsen af de klasser af finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), anvendes følgende metodologi

Andre valutaderivater

valutaderivater, der ikke tilhører en af ovennævnte underaktivklasser

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = CURR

RTS2#5 = OTHR

»Andre valutaderivater« anses for ikke at have et likvidt marked.«

10)

Tabel 9.1, 9.2 og 9.3 affattes således:

»Tabel 9.1

Kreditderivater — klasser, for hvilke der ikke findes et likvidt marked

Aktivklasse — kreditderivater

Underaktivklasse

Ved fastlæggelsen af de klasser af finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), inddeles hver underaktivklasse yderligere i underklasser som angivet nedenfor

Den enkelte underklasse anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), hvis den ikke opfylder én af eller alle følgende tærskelværdier for de kvantitative likviditetskriterier. For underklasser, der anses for at have et likvidt marked, anvendes i givet fald det supplerende kvalitative likviditetskriterium

Gennemsnitlig daglig notionel værdi (ADNA)

[kvantitativt likviditetskriterium 1]

Gennemsnitligt antal daglige handler

[kvantitativt likviditetskriterium 2]

»On-the-run status« for indekset

[supplerende kvalitativt likviditetskriterium]

Indeksbaseret credit default swap (CDS): en swap, hvor udvekslingen af betalingsstrømme er knyttet til kreditværdigheden for en række udstedere af finansielle instrumenter, der er samlet i et indeks, og til visse kreditbegivenheders indtræden

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = CRDT

En underklasse for indeksbaserede CDS'er defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS2#34) — det underliggende indeks

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#42) — den notionelle valuta defineret som den valuta, i hvilken den notionelle værdi af derivatet er denomineret

 

Segmenteringskriterium 3 (RTS2#8) — CDS'ens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 2: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 3: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

200 000 000  EUR

10

Det underliggende indeks anses for at have et likvidt marked:

(1)

i hele den periode, hvor det har »on-the-run status«

(2)

i de første 30 arbejdsdage af dets »1x off-the-run status«

et »on-the-run«-indeks er den seneste version (serie) af indekset, som er sammensat på den dato, fra hvilken sammensætningen af indekset er gældende, og ophører dagen før den dato, fra hvilken sammensætningen af den næste version (serie) af indekset er gældende.

»1x off-the-run status« betyder den version (serie) af indekset, der ligger umiddelbart før den gældende »on-the-run« version (serie) på et givet tidspunkt. En version (serie) ophører med at have »on-the-run status« og får »1x off-the-run status«, når den seneste version (serie) af indekset er sammensat.

Single name credit default swap (CDS): en swap, hvor udvekslingen af betalingsstrømme er knyttet til kreditværdigheden for én udsteder af finansielle instrumenter og til en række kreditbegivenheders indtræden

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = CRDT

En underklasse for single name credit default swaps defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS2#41) — den underliggende referenceenhed

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#39) — den underliggende referenceenhedstype defineret som følger:

 

»Statslig eller offentlig udsteder« betyder en udstedende enhed, der er:

(a)

Unionen

(b)

en medlemsstat, herunder en offentlig myndighed, et organ eller et SPV-selskab i en medlemsstat

(c)

en statslig enhed, der ikke er opført under litra a) og b)

(d)

når der er tale om en medlemsstat, som er en forbundsstat, et medlem af denne forbundsstat

(e)

et SPV-selskab for flere medlemsstater

(f)

en international finansiel institution oprettet af to eller flere medlemsstater, som har til formål at mobilisere kapital og stille finansiel bistand til rådighed for de af dens medlemmer, der er ramt eller truet af alvorlige finansielle problemer,

(g)

Den Europæiske Investeringsbank

(h)

en offentlig enhed, som ikke er statslig udsteder som specificeret i litra a)-c).

 

»Erhvervsmæssig udsteder« betyder en udstedende enhed, der ikke er en statslig eller offentlig udsteder

 

Segmenteringskriterium 3 (RTS2#42) — den notionelle valuta defineret som den valuta, i hvilken den notionelle værdi af derivatet er denomineret

 

Segmenteringskriterium 4 (RTS2#8) — CDS-aftalens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 2: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 3: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

10 000 000  EUR

10

 

Underaktivklasse

Ved fastlæggelsen af de klasser af finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), inddeles hver underaktivklasse yderligere i underklasser som angivet nedenfor

Den enkelte underklasse anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), hvis den ikke opfylder følgende kvalitative likviditetskriterium

Optioner på indeksbaserede CDS'er: en option, hvis underliggende aktiv er et CDS-indeks

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = CRDT

En underklasse for optioner på indeksbaserede CDS'er defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#26) — underklasse for indeksbaserede CDS'er som specificeret for underaktivklassen for indeksbaserede CDS'er

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — optionens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 2: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 3: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 4: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

En option på en indeksbaseret CDS, hvis underliggende CDS-indeks er en underklasse, der anses for at have et likvidt marked, og hvis løbetidskurv er 0-6 måneder, anses for at have et likvidt marked.

En option på en indeksbaseret CDS, hvis underliggende CDS-indeks er en underklasse, der anses for at have et likvidt marked, og hvis løbetidskurv ikke er 0-6 måneder, anses for ikke at have et likvidt marked.

En option på en indeksbaseret CDS, hvis underliggende CDS-indeks er en underklasse, der anses for ikke at have et likvidt marked, anses for ikke at have et likvidt marked, uanset hvilken løbetidskurv der er tale om.

Single name CDS-optioner: en option, hvis underliggende aktiv er en single name CDS

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = CRDT

En underklasse for single name CDS-optioner defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS23#26) — underklasse af single name CDS som specificeret for underaktivklassen af single name CDS

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS2#8) — optionens løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 2: 6 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 3: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 4: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

En single name CDS-option, hvis underliggende single name CDS er en underklasse, der anses for at have et likvidt marked, og hvis løbetidskurv er 0-6 måneder, anses for at have et likvidt marked.

En single name CDS-option, hvis underliggende single name CDS er en underklasse, der anses for at have et likvidt marked, og hvis løbetidskurv ikke er 0-6 måneder, anses for ikke at have et likvidt marked.

En single name CDS-option, hvis underliggende single name CDS er en underklasse, der anses for ikke at have et likvidt marked, anses for ikke at have et likvidt marked, uanset hvilken løbetidskurv der er tale om.

Aktivklasse — kreditderivater

Underaktivklasse

Ved fastlæggelsen af de klasser af finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), anvendes følgende metodologi

Andre kreditderivater: kreditderivater, der ikke tilhører en af ovennævnte underaktivklasser

RTS2#3 = DERV

RTS2#4 = CRDT RTS2#5 = OTHR

»Andre kreditderivater« anses for ikke at have et likvidt marked.


Tabel 9.2

Kreditderivater — tærskelværdier for SSTI og LIS (før- og efterhandel) for underklasser, der anses for at have et likvidt marked

Aktivklasse — kreditderivater

Underaktivklasse

Percentil- og minimumstærskelværdier, der skal anvendes ved beregningen af tærskelværdier for LIS og SSTI (før- og efterhandel) for hver enkelt underklasse, der anses for at have et likvidt marked

Transaktioner, der skal indgå i beregningen af tærskelværdier

SSTI (førhandel)

LIS (førhandel)

SSTI (efterhandel)

LIS (efterhandel)

Handel — percentil

Minimumstærskel

Handel — percentil

Minimumstærskel

Handel — percentil

Volumen — percentil

Minimumstærskel

Handel — percentil

Volumen — percentil

Minimumstærskel

Indeksbaseret credit default swap (CDS)

Beregningen af tærskelværdier skal udføres for hver underklasse i underaktivklassen under hensyntagen til de transaktioner, der er gennemført i de finansielle instrumenter tilhørende underklassen.

S1

S2

S3

S4

2 500 000  EUR

70

5 000 000  EUR

80

60

7 500 000  EUR

90

70

10 000 000  EUR

30

40

50

60

Single name credit default swap (CDS)

Beregningen af tærskelværdier skal udføres for hver underklasse i underaktivklassen under hensyntagen til de transaktioner, der er gennemført i de finansielle instrumenter tilhørende underklassen.

S1

S2

S3

S4

2 500 000  EUR

70

5 000 000  EUR

80

60

7 500 000  EUR

90

70

10 000 000  EUR

30

40

50

60

Optioner på indeksbaserede CDS'er

Beregningen af tærskelværdier skal udføres for hver underklasse i underaktivklassen under hensyntagen til de transaktioner, der er gennemført i de finansielle instrumenter tilhørende underklassen.

S1

S2

S3

S4

2 500 000  EUR

70

5 000 000  EUR

80

60

7 500 000  EUR

90

70

10 000 000  EUR

30

40

50

60

Single name CDS-optioner

Beregningen af tærskelværdier skal udføres for hver underklasse i underaktivklassen under hensyntagen til de transaktioner, der er gennemført i de finansielle instrumenter tilhørende underklassen.

S1

S2

S3

S4

2 500 000  EUR

70

5 000 000  EUR

80

60

7 500 000  EUR

90

70

10 000 000  EUR

30

40

50

60


Tabel 9.3

Kreditderivater — tærskelværdier for SSTI og LIS (før- og efterhandel) for underklasser, der anses for ikke at have et likvidt marked

Aktivklasse — kreditderivater

Underaktivklasse

Tærskelværdier for LIS og SSTI (før- og efterhandel) for de underklasser, der anses for ikke at have et likvidt marked

SSTI (førhandel)

LIS (førhandel)

SSTI (efterhandel)

LIS (efterhandel)

Tærskelværdi

Tærskelværdi

Tærskelværdi

Tærskelværdi

Indeksbaseret credit default swap (CDS)

2 500 000  EUR

5 000 000  EUR

7 500 000  EUR

10 000 000  EUR

Single name credit default swap (CDS)

2 500 000  EUR

5 000 000  EUR

7 500 000  EUR

10 000 000  EUR

Optioner på indeksbaserede CDS'er

2 500 000  EUR

5 000 000  EUR

7 500 000  EUR

10 000 000  EUR

Single name CDS-optioner

2 500 000  EUR

5 000 000  EUR

7 500 000  EUR

10 000 000  EUR

Andre kreditderivater

2 500 000  EUR

5 000 000  EUR

7 500 000  EUR

10 000 000  EUR«

11)

Tabel 10.1 affattes således:

»Tabel 10.1

C10-derivater — klasser, for hvilke der ikke findes et likvidt marked

Aktivklasse — C10-derivater

Underaktivklasse

Ved fastlæggelsen af de klasser af finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), inddeles hver underaktivklasse yderligere i underklasser som angivet nedenfor

Den enkelte underklasse anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), hvis den ikke opfylder én af eller alle følgende tærskelværdier for de kvantitative likviditetskriterier.

Gennemsnitlig daglig notionel værdi (ADNA)

[kvantitativt likviditetskriterium 1]

Gennemsnitligt antal daglige handler

[kvantitativt likviditetskriterium 2]

Fragtderivater

Et finansielt instrument knyttet til fragtrater som omhandlet i afsnit C, nr. 10), i bilag I til direktiv 2014/65/EU

RTS2#3 = »DERV« og RTS2#4 = »COMM« og RTS23#35 = »FRGT«

En underklasse for fragtderivater defineres ved følgende segmenteringskriterier:

 

Segmenteringskriterium 1 (RTS2#5) — kontrakttype: futures eller optioner

 

Segmenteringskriterium 2 (RTS23#36) — fragttype

 

Segmenteringskriterium 3 (RTS2#37) — fragtundertype

 

Segmenteringskriterium 4 (RTS2#12) — specificering af den størrelse, der er knyttet til fragtundertypen

 

Segmenteringskriterium 5 (RTS2#13) — bestemt rute eller tidsbefragtning (gennemsnit)

 

Segmenteringskriterium 6 (RTS2#8) — derivatets løbetidskurv defineret som følger:

 

Løbetidskurv 1: 0 < løbetid ≤ 1 måned

 

Løbetidskurv 2: 1 måned < løbetid ≤ 3 måneder

 

Løbetidskurv 3: 3 måneder < løbetid ≤ 6 måneder

 

Løbetidskurv 4: 6 måneder < løbetid ≤ 9 måneder

 

Løbetidskurv 5: 9 måneder < løbetid ≤ 1 år

 

Løbetidskurv 6: 1 år < løbetid ≤ 2 år

 

Løbetidskurv 7: 2 år < løbetid ≤ 3 år

 

 

Løbetidskurv m: (n-1) år < løbetid ≤ n år

10 000 000  EUR

10

Aktivklasse — C10-derivater

Underaktivklasse

Ved fastlæggelsen af de klasser af finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), anvendes følgende metodologi

Andre C10-derivater

Et finansielt instrument som defineret i afsnit C, nr. 10), i bilag I til direktiv 2014/65/EU, som ikke er et fragtderivat, enhver af underaktivklasserne for et af de følgende rentederivater: inflationsindeksbaserede swaps med flere valutaer eller valutaswapaftaler, futures-/forwardkontrakter på inflationsindeksbaserede swaps med flere valutaer eller valutaswapaftaler, inflationsindeksbaserede swaps med én valuta, futures-/forwardkontrakter på inflationsindeksbaserede swaps med én valuta og enhver af de følgende underaktivklasser for aktiederivater: »optioner på volatilitetsindeks«, futures-/forwardkontrakter på volatilitetsindeks, swaps med parameter for afkastvarians, swaps med parameter for afkastvolatilitet, porteføljeswaps med parameter for afkastvarians, porteføljeswaps med parameter for afkastvolatilitet

»Andre C10-derivater« anses for ikke at have et likvidt marked.«

12)

Tabel 11.1 affattes således:

»Tabel 11.1

CFD'er — klasser, for hvilke der ikke findes et likvidt marked

Underaktivklasse

Ved fastlæggelsen af de klasser af finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), inddeles hver underaktivklasse yderligere i underklasser som angivet nedenfor

Kvalitativt likviditetskriterium

Gennemsnitlig daglig notionel værdi (ADNA)

[kvantitativt likviditetskriterium 1]

Gennemsnitligt antal daglige handler

[kvantitativt likviditetskriterium 2]

Valuta-CFD'er

RTS2#3 = DERV

RTS2#5 = CFDS

RTS2#29 = CURR

En underklasse for valuta-CFD'er defineres ved det underliggende valutapar defineret som en kombination af de to valutaer, som CDF-/spread betting-kontrakten er baseret på.

RTS2#30 og RTS2#31

 

50 000 000  EUR

100

Råvare CFD'er

RTS2#3 = DERV

RTS2#5 = CFDS

RTS2#29 = COMM

En underklasse for råvare-CFD'er defineres ved den underliggende råvare i CDF-/spread betting-kontrakten.

RTS23#35 og RTS23#36 og RTS23#37

 

50 000 000  EUR

100

Aktie-CFD'er

RTS2#3 = DERV

RTS2#5 = CFDS

RTS2#29 = EQUI

En underklasse for aktie-CFD'er defineres ved den underliggende aktie i CDF-/spread betting-kontrakten.

RTS23#26

En underklasse for aktie-CFD'er anses for at have et likvidt marked, hvis det underliggende aktiv er en aktie, for hvilken der findes et likvidt marked som fastsat i henhold til artikel 2, stk. 1, nr. 17), litra b), i forordning (EU) nr. 600/2014.

 

 

CFD'er på obligationer

RTS2#3 = DERV

RTS2#5 = CFDS

RTS2#29 = BOND

En underklasse for CFD'er på obligationer defineres ved den underliggende obligation eller obligationsbaserede future i CDF-/spread betting-kontrakten.

RTS23#26

En underklasse for CFD'er på obligationer anses for at have et likvidt marked, hvis det underliggende aktiv er en obligation eller en obligationsbaseret future, for hvilken der findes et likvidt marked som fastsat i henhold til artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b).

 

 

CFD'er på aktiebaserede futures-/forwardkontrakter

RTS2#3 = DERV

RTS2#5 = CFDS

RTS2#29 = FTEQ

En underklasse for CFD'er på aktiebaserede futures-/forwardkontrakter defineres ved den underliggende aktiebaserede futures-/forwardkontrakt i CDF-/spread betting-kontrakten.

RTS23#26

En underklasse for CFD'er på aktiebaserede futures-/forwardkontrakter anses for at have et likvidt marked, hvis det underliggende aktiv er en aktiebaseret futures-/forwardkontrakt, for hvilken der findes et likvidt marked som fastsat i henhold til artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b).

 

 

CFD'er på aktieoptioner

RTS2#3 = DERV

RTS2#5 = CFDS

RTS2#29 = OPEQ

En underklasse for CFD'er på aktieoptioner defineres ved den underliggende option på en aktie i CDF-/spread betting-kontrakten.

RTS23#26

En underklasse for CFD'er på aktieoptioner anses for at have et likvidt marked, hvis det underliggende aktiv er en aktieoption, for hvilken der findes et likvidt marked som fastsat i henhold til artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b).

 

 

Aktivklasse — finansielle differencekontrakter (CFD'er)

Underaktivklasse

Ved fastlæggelsen af de klasser af finansielle instrumenter, der anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), anvendes følgende metodologi

Andre CFD'er

 

en CFD-/spread betting-kontrakt, som ikke tilhører en af ovennævnte underaktivklasser

RTS2#3 = DERV

RTS2#5 = CFDS

RTS2#29 = OTHR

»Andre CFD'er« anses for ikke at have et likvidt marked.«

13)

Tabel 12.1 affattes således:

»Tabel 12.1

Emissionskvoter — klasser, for hvilke der ikke findes et likvidt marked

Aktivklasse — emissionskvoter

Underaktivklasse

Den enkelte underklasse anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), hvis den ikke opfylder én af eller alle følgende tærskelværdier for de kvantitative likviditetskriterier.

Gennemsnitlig daglig værdi

[kvantitativt likviditetskriterium 1]

Gennemsnitligt antal daglige handler

[kvantitativt likviditetskriterium 2]

EU-kvoter (EUA'er)

Enhver enhed, som opfylder kravene i Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2003/87/EF (3) (emissionshandelssystemet), og som repræsenterer retten til at udlede det, der svarer til et ton kuldioxidækvivalenter (tCO2e)

RTS2#3 = EMAL og RTS2#11 = EUAE

150 000 ton kuldioxidækvivalenter

5

EU-luftfartskvoter (EUAA'er)

Enhver enhed, som opfylder kravene i direktiv 2003/87/EF (emissionshandelssystemet), og som repræsenterer retten til at udlede det, der svarer til et ton kuldioxidækvivalenter (tCO2e)

RTS2#3 = EMAL og RTS2#11 = EUAA

150 000 ton kuldioxidækvivalenter

5

Godkendte emissionsreduktioner (CER'er)

Enhver enhed, som opfylder kravene i direktiv 2003/87/EF (emissionshandelssystemet), og som repræsenterer en emissionsreduktion svarende til et ton kuldioxidækvivalenter (tCO2e)

RTS2#3 = EMAL og RTS2#11 = CERE

150 000 ton kuldioxidækvivalenter

5

Emissionsreduktionsenheder (ERU'er)

Enhver enhed, som opfylder kravene i direktiv 2003/87/EF (emissionshandelssystemet), og som repræsenterer en emissionsreduktion svarende til et ton kuldioxidækvivalenter (tCO2e)

RTS2#3 = EMAL og RTS2#11 = ERUE

150 000 ton kuldioxidækvivalenter

5

Andre emissionskvoter

En emissionskvote, som er en emissionskvote, der anerkendes som værende i overensstemmelse med kravene i direktiv 2003/87/EF (emissionshandelssystemet), og som ikke er en EU-kvote (EUA), en EU-luftfartskvote (EUAA), en godkendt emissionsreduktion (CER) eller en emissionsreduktionsenhed (ERU)

RTS2#3 = EMAL og RTS2#11 = OTHR

»Andre emissionskvoter« anses for ikke at have et likvidt marked.

14)

Tabel 13.1 affattes således:

»Tabel 13.1

Emissionskvotederivater — klasser, for hvilke der ikke findes et likvidt marked

 

Aktivklasse — emissionskvotederivater

Underaktivklasse

Den enkelte underklasse anses for ikke at have et likvidt marked, jf. artikel 6 og artikel 8, stk. 1, litra b), hvis den ikke opfylder én af eller alle følgende tærskelværdier for de kvantitative likviditetskriterier.

Gennemsnitlig daglig værdi

[kvantitativt likviditetskriterium 1]

Gennemsnitligt antal daglige handler

[kvantitativt likviditetskriterium 2]

Emissionskvotederivater, hvis underliggende aktiv er af typen EU-kvote (EUA)

Et finansielt instrument knyttet til emissionskvoter af typen EU-kvote (EUA) som defineret i afsnit C, nr. 4), i bilag I til direktiv 2014/65/EU

RTS2#3 = DERV og RTS2#4 = EMAL og RTS2#43 = EUAE

150 000 ton kuldioxidækvivalenter

5

Emissionskvotederivater, hvis underliggende aktiv er af typen EU-luftfartskvote (EUAA)

Et finansielt instrument knyttet til emissionskvoter af typen EU-luftfartskvote (EUAA) som defineret i afsnit C, nr. 4), i bilag I til direktiv 2014/65/EU

RTS2#3 = DERV og RTS2#4 = EMAL og RTS2#43 = EUAA

150 000 ton kuldioxidækvivalenter

5

Emissionskvotederivater, hvis underliggende aktiv er af typen godkendte emissionsreduktioner (CER)

Et finansielt instrument knyttet til emissionskvoter af typen godkendte emissionsreduktioner (CER) som defineret i afsnit C, nr. 4), i bilag I til direktiv 2014/65/EU

RTS2#3 = DERV og RTS2#4 = EMAL og RTS2#43 = CERE

150 000 ton kuldioxidækvivalenter

5

Emissionskvotederivater, hvis underliggende aktiv er af typen emissionsreduktionsenheder (ERU)

Et finansielt instrument knyttet til emissionskvoter af typen emissionsreduktionsenheder (ERU) som defineret i afsnit C, nr. 4), i bilag I til direktiv 2014/65/EU

RTS2#3 = DERV og RTS2#4 = EMAL og RTS2#43 = ERUE

150 000 ton kuldioxidækvivalenter

5

Andre emissionskvotederivater

Et emissionskvotederivat, hvis underliggende aktiv er en emissionskvote, der anerkendes som værende i overensstemmelse med kravene i direktiv 2003/87/EF (emissionshandelssystemet), og som ikke er en EU-kvote (EUA), en EU-luftfartskvote (EUAA), en godkendt emissionsreduktion (CER) eller en emissionsreduktionsenhed (ERU)

RTS2#3 = DERV og RTS2#4 = EMAL og RTS2#43 = OTHR

»Andre emissionskvotederivater« anses for ikke at have et likvidt marked.«


(1)  Rådets forordning (EF) nr. 2157/2001 af 8. oktober 2001 om statut for det europæiske selskab (SE) (EFT L 294 af 10.11.2001, s. 1).

(2)  Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/34/EU af 26. juni 2013 om årsregnskaber, konsoliderede regnskaber og tilhørende beretninger for visse virksomhedsformer, om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2006/43/EF og om ophævelse af Rådets direktiv 78/660/EØF og 83/349/EØF (EUT L 182 af 29.6.2013, s. 19).«

(3)  Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2003/87/EF af 13. oktober 2003 om en ordning for handel med kvoter for drivhusgasemissioner i Fællesskabet og om ændring af Rådets direktiv 96/61/EF (EUT L 275 af 25.10.2003, s. 32).«


BILAG IV

I bilag IV affattes tabel 1 og 2 således:

»Tabel 1

Forklaring til symboler i tabel 2

SYMBOL

DATATYPE

DEFINITION

{ALPHANUM-n}

Op til n alfanumeriske tegn

Fritekstfelt

{DECIMAL-n/m}

Decimaltal på op til n cifre i alt, hvoraf op til m cifre kan være decimaler

Numerisk felt til både positive og negative værdier:

Decimaltegnet er ».« (punktum)

Negative tal kan angives ved at sætte »–« (minus) foran tallet.

Værdierne afrundes, trunkeres ikke.

{COUNTRYCODE_2}

2 alfanumeriske tegn

Landekode på 2 bogstaver i henhold til ISO 3166-1 alfa-2-landekode

{CURRENCYCODE_3}

3 alfanumeriske tegn

Valutakode på 3 bogstaver i henhold til ISO 4217-valutakoder

{DATEFORMAT}

ISO 8601-datoformat

Datoer formateres i følgende format: ÅÅÅÅ-MM-DD.

{ISIN}

12 alfanumeriske tegn

ISIN-kode i henhold til ISO 6166.

{LEI}

20 alfanumeriske tegn

Identifikator for juridiske enheder (LEI) i henhold til ISO 17442

{MIC}

4 alfanumeriske tegn

Markedsidentifikator i henhold til ISO 10383

{EIC}

16 alfanumeriske tegn

EIC-kode for et leveringssted i eller uden for Den Europæiske Union

{INDEX}

4 bogstaver

»EONA« — EONIA

»EONS« — EONIA SWAP

»EURI« — EURIBOR

»EUUS« — EURODOLLAR

»EUCH« — EuroSwiss

»GCFR« — GCF REPO

»ISDA« — ISDAFIX

»LIBI« — LIBID

»LIBO« — LIBOR

»MAAA« — Muni AAA

»PFAN« — Pfandbriefe

»TIBO« — TIBOR

»STBO« — STIBOR

»BBSW« — BBSW

»JIBA« — JIBAR

»BUBO« — BUBOR

»CDOR« — CDOR

»CIBO« — CIBOR


Tabel 2

Referencedata, der skal oplyses med henblik på gennemsigtighedsberegninger

#

FELT

OPLYSNINGER, DER SKAL INDBERETTES

INDBERETNINGSFORMAT

1

Instrumentidentifikationskode

Kode, der anvendes til at identificere det finansielle instrument

{ISIN}

2

Instrumentets fulde navn

Det fulde navn på det finansielle instrument

{ALPHANUM-350}

3

MiFIR-identifikator

Identifikation af andre finansielle instrumenter end aktieinstrumenter

Securitiserede derivater som defineret i tabel 4.1 i afsnit 4 i bilag III

Strukturerede finansielle produkter som defineret i artikel 2, stk. 1, nr. 28), i forordning (EU) nr. 600/2014

Obligationer (for alle obligationer undtagen ETC'er og ETN'er) som defineret i artikel 4, stk. 1, nr. 44), litra b), i direktiv 2014/65/EU

ETC'er som defineret i artikel 4, stk. 1, nr. 44), litra b), i direktiv 2014/65/EU og yderligere specificeret i tabel 2.4 i afsnit 2 i bilag III

ETN'er som defineret i artikel 4, stk. 1, nr. 44), litra b), i direktiv 2014/65/EU og yderligere specificeret i tabel 2.4 i afsnit 2 i bilag III

Emissionskvoter som defineret i tabel 12.1 i afsnit 12 i bilag III

Derivat som defineret i afsnit C, nr. 4)-10), i bilag I til direktiv 2014/65/EU

Andre finansielle instrumenter end aktieinstrumenter:

»SDRV« — Securitiserede derivater

»SFPS« — Strukturerede finansielle produkter

»BOND« — Obligationer

»ETCS« — ETC'er

»ETNS« — ETN'er

»EMAL« — Emissionskvoter

»DERV« — Derivat

4

Aktivklasse for det underliggende aktiv

Skal udfyldes, når MiFIR-identifikatoren er et securitiseret derivat eller et derivat

»INTR« — Rente

»EQUI« — Aktie

»COMM« — Råvare

»CRDT« — Kredit

»CURR« — Valuta

»EMAL« — Emissionskvoter

»OCTN« — Andre C10

5

Kontrakttype

Skal udfyldes, når MiFIR-identifikatoren er et derivat

»OPTN« — Optioner

»FUTR« — Futures (herunder Forward Freight Agreements (FFA'er))

»FRAS« — Forward Rate Agreement (FRA)

»FORW« — Forwards

»SWAP« — Swaps

»PSWP« — Porteføljeswaps

»SWPT« — Swaptioner

»OPTS« — Option on a swap

»FONS« — Futures on a swap

»FWOS« — Forwards on a swap

»SPDB« — Spread betting »CFDS« — CFD

»OTHR« — Andet

6

Indberetningsdag

Dato, som referencedataene vedrører.

{DATEFORMAT}

7

Markedsplads

Segmentspecifik MIC for markedspladsen, hvis en sådan findes; ellers den overordnede MIC.

{MIC}

8

Løbetid

Det finansielle instruments fastsatte udløbsdato. Felt for aktivklasserne obligationer, rentederivater, aktiederivater, råvarederivater, valutaderivater, kreditderivater, C10-derivater og emissionskvotederivater.

{DATEFORMAT}

Felter for obligationer (alle former for obligationer undtagen ETC'er og ETN'er)

Felterne i dette afsnit skal kun udfyldes for obligationer som defineret i tabel 2.1 i afsnit 2 i bilag III.

9

Obligationstype

Obligationstype som specificeret i tabel 2.2 i afsnit 2 i bilag III. Skal udfyldes, når MiFIR-identifikatoren svarer til obligationer.

»EUSB« — Statsobligation

»OEPB« — Anden offentlig obligation

»CVTB« — Konvertibel obligation

»CVDB« — Dækket obligation

»CRPB« — Erhvervsobligation

»OTHR« — Andet

10

Udstedelsesdato

Dato, hvor obligationen udstedes, og fra hvilken den er rentebærende.

{DATEFORMAT}

Felter for emissionskvoter

Felterne i dette afsnit skal kun udfyldes for emissionskvoter som defineret i tabel 12.1 i afsnit 12 i bilag III.

11

Undertype for emissionskvoter

Emissionskvoter

»CERE« — CER

»ERUE« — ERU

»EUAE« — EUA

»EUAA« — EUAA

»OTHR« — Andet

Felter for derivater

Råvarederivater og C10-derivater

Felterne i dette afsnit skal kun udfyldes for råvarederivater som defineret i tabel 7.1 i afsnit 7 i bilag III og for C10-derivater som defineret i tabel 10.1 i afsnit 10 i bilag III.

12

Specificering af den størrelse, der er knyttet til fragtundertypen

Skal udfyldes, når det basisprodukt, der er specificeret i felt 35 i tabel 2 i bilaget til delegeret forordning (EU) 2017/585, svarer til fragt.

For tør fragt:

»CAPE« — Capesize

»PNMX« — Panamax

»SPMX« — Supramax

»HAND« — Handysize

For våd fragt:

»CLAN« — Ren

»DRTY« — Ikke ren

{ALPHANUM-4} i andre tilfælde

13

Bestemt rute eller tidsbefragtning (gennemsnit)

Skal udfyldes, når det basisprodukt, der er specificeret i felt 35 i tabel 2 i bilaget til delegeret forordning (EU) 2017/585, svarer til fragt.

For våd fragt:

»TD7« — TD7

»TD8« — TD8

»TD17« — TD17

»TD19« — TD19

»TD20« — TD20

»BLPG1« — BLPG1

»TD3C« — TD3C

»TC2« — TC2

»TC2_37« — TC2_37

»TD3« — TD3

»TC5« — TC5

»TC6« — TC6

»TC7« — TC7

»TC9« — TC9

»TC12« — TC12

»TC14« — TC14

»TC15« — TC15

For tør fragt:

»4TC« — 4TC

»5TC« — 5TC

»6TC« — 6TC

»10TC« — 10TC

»C3« — C3

»C5« — C5

»C7« — C7

»P1A« — P1A

»P2A« — P2A

»P3A« — P3A

»P1E« — P1E

»P2E« — P2E

»P3E« — P3E

{ALPHANUM-6} i andre tilfælde

14

Sted for levering/kontant afregning

Skal udfyldes, når det basisprodukt, der er specificeret i felt 35 i tabel 2 i bilaget til delegeret forordning (EU) 2017/585, svarer til energi.

{EIC} for elektricitet eller naturgas

»OTHR« — Andet

15

Valuta for notionel værdi

Valuta, i hvilken den notionelle værdi er denomineret.

{CURRENCYCODE_3}

Rentederivater

Felterne i dette afsnit skal kun udfyldes for rentederivater som defineret i tabel 5.1 i afsnit 5 i bilag III.

16

Type underliggende aktiv

Skal udfyldes for kontrakttyper, som ikke er swaps, swaptioner, futures on a swap og forwards on a swap, med et af følgende alternativer

***********************************************************

Skal udfyldes for kontrakttyper, som er swaps, swaptioner, options on a swap, futures on a swap og forwards on a swap for så vidt angår den underliggende swap, med et af følgende alternativer

»BOND« — Obligationer

»BNDF« — Obligationsbaserede futures »INTR« — Rente

»IFUT« — Rentefutures

*****************************

»FFMC« — FLOAT TO FLOAT SWAPS MED FLERE VALUTAER

»XFMC« — FIXED TO FLOAT SWAPS MED FLERE VALUTAER

»XXMC« — FIXED TO FIXED SWAPS MED FLERE VALUTAER

»OSMC« — OIS-SWAPS MED FLERE VALUTAER

»IFMC« — INFLATIONSINDEKSBASEREDE SWAPS MED FLERE VALUTAER

»FFSC« — FLOAT TO FLOAT SWAPS MED ÉN VALUTA

»XFSC« — FIXED TO FLOAT SWAPS MED ÉN VALUTA

»XXSC« — FIXED TO FIXED SWAPS MED ÉN VALUTA

»OSSC« — OIS-SWAPS MED ÉN VALUTA

»IFSC« — INFLATIONSINDEKSBASEREDE SWAPS MED ÉN VALUTA

17

Udsteder af den underliggende obligation

Skal udfyldes, når det underliggende aktiv er en obligation eller en obligationsbaseret future, med identifikatoren for juridiske enheder (LEI) for udstederen af den direkte eller ultimative underliggende obligation.

{LEI}

18

Løbetid for den underliggende obligation

Skal udfyldes med den underliggende obligations fastsatte udløbsdato.

{DATEFORMAT}

19

Udstedelsesdato for den underliggende obligation

Skal udfyldes med udstedelsesdatoen for den underliggende obligation.

{DATEFORMAT}

20

Swaptionens notionelle værdi

Skal kun udfyldes for swaptioner.

{CURRENCYCODE_3}

21

Løbetid for den underliggende swap

Skal kun udfyldes for swaptioner, options on swaps, futures on swaps og forwards on a swap.

{DATEFORMAT}

22

ISIN-kode for inflationsindekset/ISIN-kode for den underliggende obligation

For swaptioner i forbindelse med en af følgende underliggende swaptyper: inflationsindeksbaseret swap med én valuta, future/forwardkontrakt på en inflationsindeksbaseret swap med én valuta, inflationsindeksbaseret swap med flere valutaer, futures-/forwardkontrakt på en inflationsindeksbaseret swap med flere valutaer; når inflationsindekset har en ISIN-kode, udfyldes feltet med ISIN-koden for det pågældende indeks.

**********************************************************

I tilfælde af bondoptioner/optioner på en bondoption/optioner på en obligationsbaseret future skal feltet udfyldes med ISIN-koden for den ultimative underliggende obligation.

{ISIN}

*****************

{ISIN}

23

Navnet på inflationsindekset

Skal udfyldes med det standardiserede navn på dette indeks ved swaptioner på en af følgende underliggende swaptyper: inflationsindeksbaseret swap med én valuta, future/forwardkontrakt på en inflationsindeksbaseret swap med én valuta, inflationsindeksbaseret swap med flere valutaer, futures-/forwardkontrakt på en inflationsindeksbaseret swap med flere valutaer.

{ALPHANUM-25}

24

Referencerente

Referencerentens navn

{INDEX}

eller

{ALPHANUM-25} — hvis referencerenten ikke er med på {INDEX}-listen

25

Løbetid for den underliggende rente

I feltet angives løbetiden for kontraktens underliggende rente. Perioden skal angives i dage, uger, måneder eller år.

Angivelsen indledes med den største tidsenhed (år) med de øvrige enheder i faldende orden; hvis rentesatsen er et heltal, udfyldes feltet med den pågældende standardløbetid.

{INTEGER-3}+»DAYS« — dage

{INTEGER-3}+»WEEK« — uger

{INTEGER-3}+»MNTH« — måneder

{INTEGER-3}+»YEAR« — år

Valutaderivater

Felterne i dette afsnit skal kun udfyldes for valutaderivater som defineret i tabel 8.1 i afsnit 8 i bilag III.

26

Kontraktens undertype

Skal udfyldes, således at man kan skelne mellem forwardkontrakter med levering og forwardkontrakter uden levering, optioner og swaps som defineret i tabel 8.1 i afsnit 8 i bilag III.

»DLVB« — Med levering

»NDLV« — Uden levering

Aktiederivater

Felterne skal kun udfyldes for aktiederivater som defineret i tabel 6.1 i afsnit 6 i bilag III

27

Type underliggende aktiv

Skal udfyldes, når MiFIR-identifikatoren er et derivat, aktivklassen for det underliggende aktiv er en aktie, og underaktivklassen hverken er en swap eller en porteføljeswap.

»STIX« — Aktieindeks

»SHRS« — Aktie

»DIVI« — Udbytteindeks

»DVSE« — Aktieudbytte

»BSKT« — Kurv af aktier hidrørende fra en selskabshændelse

»ETFS« — ETF'er

»VOLI« — Volatilitetsindeks

»OTHR« — Andet (herunder depotbeviser, certifikater og andre aktielignende finansielle instrumenter)

 

 

**************************************

Skal udfyldes, når MiFIR-identifikatoren er et derivat, aktivklassen for det underliggende aktiv er en aktie, underaktivklassen enten er en swap eller en porteføljeswap, og segmenteringskriterium 2 som defineret i tabel 6.1 i afsnit 6 i bilag III er single name.

*************

»SHRS« — Aktie

»DVSE« — Aktieudbytte

»ETFS« — ETF'er

»OTHR« — Andet (herunder depotbeviser, certifikater og andre aktielignende finansielle instrumenter)

 

 

**************************************

Skal udfyldes, når MiFIR-identifikatoren er et derivat, aktivklassen for det underliggende aktiv er en aktie, underaktivklassen enten er en swap eller en porteføljeswap, og segmenteringskriterium 2 som defineret i tabel 6.1 i afsnit 6 i bilag III er et indeks.

*************

»STIX« — Aktieindeks

»DIVI« — Udbytteindeks

»VOLI« — Volatilitetsindeks

»OTHR« — Andet

 

 

**************************************

Skal udfyldes, når MiFIR-identifikatoren er et derivat, aktivklassen for det underliggende aktiv er en aktie, underaktivklassen enten er en swap eller en porteføljeswap, og segmenteringskriterium 2 som defineret i tabel 6.1 i afsnit 6 i bilag III er en kurv.

*************

»BSKT« — Kurv

28

Parameter

Skal udfyldes, når MiFIR-identifikatoren er et derivat, aktivklassen for det underliggende aktiv er en aktie, og underaktivklassen er et af følgende: swaps, porteføljeswaps.

»PRBP« — Basic performance-parameter for prisafkast

»PRDV« — Parameter for udbytteafkast

»PRVA« — Parameter for afkastvarians

»PRVO« — Parameter for afkastvolatilitet

Differencekontrakter (CFD'er)

Felterne skal kun udfyldes, når kontrakttypen svarer til en differencekontrakt eller en spread betting-kontrakt.

29

Type underliggende aktiv

Skal udfyldes, når MiFIR-identifikatoren er et derivat, og kontrakttypen svarer til en differencekontrakt eller en spread betting-kontrakt.

»CURR« — Valuta

»EQUI« — Aktie

»BOND« — Obligationer

»FTEQ« — Aktiebaseret future/forward

»OPEQ« — Aktiebaseret option

»COMM« — Råvare

»EMAL« — Emissionskvoter

»OTHR« — Andet

30

Valuta for notionel værdi 1

Valuta 1 for det underliggende valutapar. Feltet skal udfyldes, når den underliggende aktivtype er en valuta.

{CURRENCYCODE_3}

31

Valuta for notionel værdi 2

Valuta 2 for det underliggende valutapar. Feltet skal udfyldes, når den underliggende aktivtype er en valuta.

{CURRENCYCODE_3}

Kreditderivater

Felterne i dette afsnit skal kun udfyldes for kreditderivater som defineret i tabel 9.1 i afsnit 9 i bilag III.

32

ISIN-kode for den underliggende credit default swap

Skal udfyldes for derivater på credit default swaps med ISIN-koden for den underliggende swap.

{ISIN}

33

Kode for det underliggende indeks

Skal udfyldes for derivater på CDS-indekser med ISIN-koden for det underliggende indeks.

{ISIN}

34

Navnet på det underliggende indeks

Skal udfyldes for derivater på CDS-indekser med det standardiserede navn på indekset.

{ALPHANUM-25}

35

Serie

Hvis det er relevant, serienummeret for sammensætningen af indekset.

Skal udfyldes for et CDS-indeks eller et derivat på et CDS-indeks med CDS-indeksets serie.

{DECIMAL-18/17}

36

Version

Der udstedes en ny version af en serie, hvis der er misligholdelse i forbindelse med en af komponenterne, og indekset skal vægtes på ny, for at der kan tages højde for det nye antal komponenter i indekset.

Skal udfyldes for et CDS-indeks eller et derivat på et CDS-indeks med den gældende version af CDS-indekset.

{DECIMAL-18/17}

37

Rullemåneder

Måneder, hvor der forventes rulning som fastsat af indeksudbyderen for et givet år. Feltet skal udfyldes for hver måned i rulningen.

Skal udfyldes for et CDS-indeks eller et derivat på et CDS-indeks.

»01«, »02«, »03«, »04«, »05«, »06«,

»07«, »08«, »09«, »10«, »11«, »12«

38

Næste rulledato

Skal udfyldes for et CDS-indeks eller et derivat på et CDS-indeks med den næste rulledato for indekset som fastsat af indeksudbyderen.

{DATEFORMAT}

39

Statslig eller offentlig udsteder

Skal udfyldes, når referenceenheden for en single name CDS eller et derivat på en single name CDS er en statslig udsteder som defineret i tabel 9.1 i afsnit 9 i bilag III.

»TRUE« — Referenceenheden er en statslig eller offentlig udsteder

»FALSE« — Referenceenheden er ikke en statslig eller offentlig udsteder

40

Referenceforpligtelse

Skal udfyldes for et derivat på en single name credit default swap med ISIN-koden for referenceforpligtelsen.

{ISIN}

41

Referenceenhed

Skal udfyldes med referenceenheden for en single name CDS eller et derivat på en single name CDS.

{COUNTRYCODE_2}

eller

Landekode på 2 bogstaver i henhold til ISO 3166-2 efterfulgt af en tankestreg »—« og op til 3 alfanumeriske tegn som kode for landespecifik underinddeling

eller

{LEI}

42

Valuta for notionel værdi

Valuta, i hvilken den notionelle værdi er denomineret.

{CURRENCYCODE_3}

Emissionskvotederivater

Felterne i dette afsnit skal kun udfyldes for emissionskvotederivater som defineret i tabel 13.1 i afsnit 13 i bilag III.

43

Undertype for emissionskvotederivater

Skal udfyldes, når variablen #3, »MiFIR-identifikator«, er »DERV« — Derivat, og variablen #4, »Aktivklassen for det underliggende aktiv«, er »EMAL« — Emissionskvoter.

»CERE« — CER

»ERUE« — ERU

»EUAE« — EUA

»EUAA« — EUAA

»OTHR« — Andet«


BILAG V

»BILAG V

Kvantitative data, der skal oplyses med henblik på gennemsigtighedsberegninger

Tabel 1

Forklaring til symboler i tabel 2

Symbol

Datatype

Definition

{ALPHANUM-n}

Op til n alfanumeriske tegn

Fritekstfelt

{ISIN}

12 alfanumeriske tegn

ISIN-kode i henhold til ISO 6166.

{MIC}

4 alfanumeriske tegn

Markedsidentifikator i henhold til ISO 10383

{DATEFORMAT}

ISO 8601-datoformat

Datoer formateres i følgende format: ÅÅÅÅ-MM-DD.

{DECIMAL-n/m}

Decimaltal på op til n cifre i alt, hvoraf op til m cifre kan være decimaler

Numerisk felt til både positive og negative værdier.

Decimaltegnet er ».« (punktum)

Negative tal angives med »–« (minus) foran tallet.

Værdierne afrundes og trunkeres ikke.

{INTEGER-n}

Heltal på op til n cifre

Numerisk felt til både positive og negative heltalsværdier


Tabel 2

Specificering af de data, der skal gives til brug for vurderingen af, om der er et likvidt marked, samt fastlæggelsen af LIS- og SSTI-tærskelværdierne for andre finansielle instrumenter end aktieinstrumenter

#

Felt

Oplysninger, der skal indberettes

Type handelssted eller offentliggørelsessted

Formater og standarder ved indberetning

1

Instrumentidentifikationskode

Kode, der anvendes til at identificere det finansielle instrument

Reguleret marked (RM)

Multilateral handelsfacilitet (MHF)

Organiseret handelsfacilitet (OHF)

Godkendt offentliggørelsesordning (APA)

Udbyder af konsolideret løbende handelsinformation (CTP)

{ISIN}

2

Gennemførelsesdato

Dato for gennemførelse af handlerne

RM, MHF, OHF, APA, CTP

{DATEFORMAT}

3

Handelssted

Segmentspecifik MIC for markedspladsen eller den systematiske internalisator, hvis en sådan findes; ellers den overordnede MIC.

Segmentspecifik MIC for den systematiske internalisator, hvis en sådan findes; ellers den overordnede MIC.

MIC-koden XOFF for OTC-transaktioner.

For en given ISIN-kode og gennemførelsesdato skal APA'er sammenfatte alle OTC-handelsaktiviteter for det pågældende instrument i en enkelt post (ISIN, XOFF, gennemførelsesdato).

RM, MHF, OHF, APA, CTP

{MIC} for markedspladsen eller den systematiske internalisator eller »XOFF«

4

Mærke for suspenderede instrumenter

Indikator for, om handel med instrumentet var suspenderet hele dagen på den pågældende markedsplads på gennemførelsesdatoen.

I så fald udfyldes felt 5 med værdien nul.

RM, MHF, OHF

»TRUE« — hvis instrumentet var suspenderet hele handelsdagen

eller »FALSE« — hvis instrumentet ikke var suspenderet hele handelsdagen

5

Samlet antal transaktioner

Samlet antal transaktioner gennemført på gennemførelsesdatoen.

Transaktioner, der er blevet annulleret, skal ikke medtages i de indberettede tal.

Transaktioner, der er omfattet af tilladelse til udskudt offentliggørelse, medregnes i de samlede oplysninger fra de indberettende enheder på basis af gennemførelsesdatoen.

I alle tilfælde skal feltet udfyldes med en værdi, der er større end eller lig med nul.

For instrumenter suspenderet hele dagen udfyldes feltet med værdien nul.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

{INTEGER-18}

6

Volumen i alt

Den samlede volumen, der er udført på gennemførelsesdatoen.

Volumen måles i overensstemmelse med tabel 4 i denne forordnings bilag II.

Pengebeløb skal angives i euro.

Transaktioner, der er blevet annulleret, skal ikke medtages i de indberettede tal.

Transaktioner, der er omfattet af tilladelse til udskudt offentliggørelse, medregnes i de samlede oplysninger fra de indberettende enheder på basis af gennemførelsesdatoen.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

{DECIMAL-18/5}

7

»Transaktionens størrelse« — bin-interval

Dette felt udfyldes med værdierne i tabel 3 og 4 i dette bilag.

Bin-intervallet for transaktionens størrelse som defineret:

i tabel 4 i dette bilag for emissionskvoter og derivater heraf

I tabel 3 i dette bilag for de øvrige instrumenter.

For instrumenter suspenderet hele dagen indberettes data vedrørende dette felt samt felt 8 og 9 ikke.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

{ALPHANUM - -140}

8

Samlet antal transaktioner gennemført for den pågældende bin

Samlet antal transaktioner gennemført på gennemførelsesdatoen, hvis størrelse ligger inden for bin-intervallet.

Transaktioner, der er blevet annulleret, skal ikke medtages i de indberettede tal.

Transaktioner, der er omfattet af tilladelse til udskudt offentliggørelse, medregnes i de samlede oplysninger fra de indberettende enheder på basis af gennemførelsesdatoen.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

{INTEGER-18}

9

Samlet volumen handlet for den pågældende bin

Den samlede handlede volumen af alle transaktioner gennemført på indberetningsdagen, hvis størrelse ligger inden for bin-intervallet.

Volumen måles i overensstemmelse med tabel 4 i denne forordnings bilag II.

Pengebeløb skal angives i euro.

Transaktioner, der er blevet annulleret, skal ikke medtages i de indberettede tal.

Transaktioner, der er omfattet af tilladelse til udskudt offentliggørelse, medregnes i de samlede oplysninger fra de indberettende enheder på basis af gennemførelsesdatoen.

RM, MHF, OHF, APA, CTP

{DECIMAL-18/5}


Tabel 3

Handelsstørrelse-bins for obligationer, SFP'er, securitiserede derivater, rentederivater, aktiederivater, valutaderivater, kreditderivater, råvarederivater, C10-derivater og CFD'er

Anvendelsesområde

Transaktionens størrelse — bin

Definition

Transaktioner med en størrelse på mellem 0 og 1,000,000 (ekskl.)

]0 – 100,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på under 100,000 EUR

[100,000 – 100,000]

Transaktioner med en handelsstørrelse på 100,000 EUR

]100,000 – 200,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på over 100,000 EUR og under 200,000 EUR

[200,000 – 300,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 200,000 EUR og under 300,000 EUR

[300,000 – 400,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 300,000 EUR og under 400,000 EUR

[Y– Y+100,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst Y EUR og under Y + 100,000 EUR (100,000 EUR-trin)

[900,000 – 1,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 900,000 EUR og under 1,000,000 EUR

Transaktioner med en størrelse på mellem 1,000,000 (inkl.) og 10,000,000 (ekskl.)

[1,000,000 – 1,500,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 1,000,000 EUR og under 1,500,000 EUR

[1,500,000 – 2,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 1,500,000 EUR og under 2,000,000 EUR

[Z– Z+500,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst Z EUR og under Z + 500,000 EUR (500,000 EUR-trin)

[9,500,000 – 10,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 9,500,000 EUR og under 10,000,000 EUR

Transaktioner med en størrelse på mellem 10,000,000 (inkl.) og 100,000,000 (ekskl.)

[10,000,000 – 15,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 10,000,000 EUR og under 15,000,000 EUR

[15,000,000 – 20,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 15,000,000 EUR og under 20,000,000 EUR

[W– W+5,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst W EUR og under W + 5,000,000 EUR (5,000,000 EUR-trin)

[95,000,000 – 100,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 95,000,000 EUR og under 100,000,000 EUR

Transaktioner med en størrelse på mindst 100,000,000

[100,000,000 – 125,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 100,000,000 EUR og under 125,000,000 EUR

[125,000,000 – 150,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 125,000,000 EUR og under 150,000,000 EUR

[X– X+25,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst X EUR og under X + 25,000,000 EUR (25,000,000 EUR-trin)


Tabel 4

Bin-intervaller for transaktionens størrelse for emissionskvoter og emissionskvotederivater

Anvendelsesområde

Transaktionens størrelse — bin

Definition

Transaktioner med en størrelse på mellem 0 og 1,000,000 (ekskl.)

]0 – 100,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på under 100,000 ton kuldioxidækvivalenter (tCO2e)

[100,000 – 100,000]

Transaktioner med en handelsstørrelse på 100,000 tCO2e

]100,000 – 200,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på over 100,000 tCO2e og under 200,000 tCO2e

[200,000 – 300,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 200,000 tCO2e og under 300,000 tCO2e

[300,000 – 400,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 300,000 tCO2e og under 400,000 tCO2e

[Y– Y+100,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst Y tCO2e og under Y tCO2e + 100,000 (100,000 tCO2e-trin)

[900,000 – 1,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 900,000 tCO2e og under 1,000,000 tCO2e

Transaktioner med en størrelse på mellem 1,000,000 (inkl.) og 10,000,000 (ekskl.)

[1,000,000 – 1,500,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 1,000,000 tCO2e og under 1,500,000 tCO2e

[1,500,000 – 2,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 1,500,000 tCO2e og under 2,000,000 tCO2e

[Z– Z+500,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst Z tCO2e og under Z tCO2e + 500,000 (500,000 tCO2e-trin)

[9,500,000 – 10,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 9,500,000 tCO2e og under 10,000,000 tCO2e

Transaktioner med en størrelse på mellem 10,000,000 (inkl.) og 100,000,000 (ekskl.)

[10,000,000 – 15,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 10,000,000 tCO2e og under 15,000,000 tCO2e

[15,000,000 – 20,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 15,000,000 tCO2e og under 20,000,000 tCO2e

[W– W+5,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst W tCO2e og under W tCO2e + 5,000,000 (5,000,000 tCO2e-trin)

[95,000,000 – 100,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 95,000,000 tCO2e og under 100,000,000 tCO2e

Transaktioner med en størrelse på mindst 100,000,000

[100,000,000 – 125,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 100,000,000 tCO2e og under 125,000,000 tCO2e

[125,000,000 – 150,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst 125,000,000 tCO2e og under 150,000,000 tCO2e

[X– X+25,000,000[

Transaktioner med en handelsstørrelse på mindst X tCO2e og under X tCO2e + 25,000,000 (25,000,000 tCO2e-trin)

…«