ISSN 1977-0634

Den Europæiske Unions

Tidende

L 241

European flag  

Dansk udgave

Retsforskrifter

61. årgang
26. september 2018


Indhold

 

II   Ikke-lovgivningsmæssige retsakter

Side

 

 

FORORDNINGER

 

*

Kommissionens delegerede forordning (EU) 2018/1291 af 16. maj 2018 om ændring af delegeret forordning (EU) nr. 1042/2014 om supplerende bestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 514/2014 med hensyn til udpegelsen af de ansvarlige myndigheder og disses forvaltnings- og kontrolopgaver og med hensyn til revisionsmyndighedernes status og forpligtelser

1

 

*

Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2018/1292 af 25. september 2018 om godkendelse af cyphenothrin som et eksisterende aktivstof til anvendelse i biocidholdige produkter af produkttype 18 ( 1 )

11

 


 

(1)   EØS-relevant tekst.

DA

De akter, hvis titel er trykt med magre typer, er løbende retsakter inden for rammerne af landbrugspolitikken og har normalt en begrænset gyldighedsperiode.

Titlen på alle øvrige akter er trykt med fede typer efter en asterisk.


II Ikke-lovgivningsmæssige retsakter

FORORDNINGER

26.9.2018   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 241/1


KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/1291

af 16. maj 2018

om ændring af delegeret forordning (EU) nr. 1042/2014 om supplerende bestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 514/2014 med hensyn til udpegelsen af de ansvarlige myndigheder og disses forvaltnings- og kontrolopgaver og med hensyn til revisionsmyndighedernes status og forpligtelser

EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

under henvisning til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 514/2014 af 16. april 2014 om almindelige bestemmelser om Asyl-, Migrations- og Integrationsfonden og om instrumentet for finansiel støtte til politisamarbejde, forebyggelse og bekæmpelse af kriminalitet samt krisestyring (1), særlig artikel 26, stk. 4, og artikel 29, stk. 1, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Med henblik på at skabe retssikkerhed bør det præciseres, at en delegeret myndighed også kan fungere som et gennemførelsesorgan. I så tilfælde skal revisionsmyndigheden fungere uafhængigt af den delegerede myndighed, herunder når sidstnævnte fungerer som gennemførelsesorgan.

(2)

I forbindelse med den første regnskabsafslutning, som blev foretaget i medfør af artikel 1 i Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2015/378 (2), blev det klart, at der er behov for at præcisere omfanget af revisionsmyndighedens systemrevisioner og tilpasse nærværende forordning til de centrale krav i bilaget til gennemførelsesforordning (EU) 2015/378. Ved en præcisering af systemrevisionernes omfang bør de vigtigste typer mangler fastlægges, og den tilsvarende størrelse af de finansielle korrektioner grundet systemmangler bør fastlægges og anvendes på en konsekvent og sammenlignelig måde af medlemsstaterne.

(3)

Der bør indsættes en henvisning til revisionsmyndighedens forpligtelse til at foretage revision af udgifter, således at Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 1042/2014 (3) bringes i overensstemmelse med artikel 29 i forordning (EU) nr. 514/2014 og artikel 59, stk. 5, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU, Euratom) nr. 966/2012 (4).

(4)

Med henblik på revision af udgifter er det nødvendigt at fastlægge, at den population, der skal revideres, bør omfatte finansielle data, der repræsenterer betalinger, der er foretaget af den ansvarlige myndighed i løbet af et regnskabsår, samt for Asyl-, Migrations- og Integrationsfondens vedkommende antallet af personer, der er omfordelt, genbosat, overført og indrejst lovligt.

(5)

For at sikre, at revisionerne af udgifter har det rette omfang og er tilstrækkelig effektive og foretages efter samme standarder af alle revisionsmyndigheder, skal der fastsættes minimumskrav for stikprøver, som revisionsmyndighederne skal overholde, når de fastlægger eller godkender stikprøvemetoden.

(6)

Det er relevant at fastlægge modellen for den årlige kontrolrapport, som præciserer, hvilke revisionsoplysninger og -data der skal meddeles hvert år til støtte for de erklæringer, som revisionsmyndigheden indgiver sammen med regnskaberne med henblik på rapportering af revisionsresultaterne til Kommissionen, jf. artikel 30 i forordning (EU) nr. 514/2014. Denne årlige kontrolrapport bør sendes til Kommissionen via det elektroniske dataudvekslingssystem, der er omhandlet i artikel 2 i Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 802/2014 (5) (»SFC2014«), og især via modulet for nationale revisorer og Kommissionens revisionstjenester —

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

I delegeret forordning (EU) nr. 1042/2014 foretages følgende ændringer:

1)

I artikel 5, stk. 1, tilføjes følgende afsnit:

»Den delegerede myndighed kan, hvis den ansvarlige myndighed har godkendt det, fungere som gennemførelsesorgan, jf. artikel 8.«

2)

Artikel 5, stk. 2, litra b), affattes således:

»b)

de(n) opgave(r), der uddelegeres til den delegerede myndighed, herunder hvis det er relevant, de projekter, for hvilke den delegerede myndighed kan fungere som gennemførelsesorgan, jf. artikel 8«

3)

Artikel 14 affattes således:

»Artikel 14

Revisioner

1.   For at kunne afgive den erklæring, der er omhandlet i artikel 59, stk. 5, andet afsnit, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU, Euratom) nr. 966/2012 (*1), foretager revisionsmyndigheden systemrevisioner, revisioner af udgifter og revisioner af regnskaber.

2.   Ved systemrevisionerne kontrolleres det, om den ansvarlige myndigheds forvaltnings- og kontrolsystemer har fungeret effektivt, således at der er rimelig sikkerhed for, at de finansielle data, der er medtaget i den anmodning om betaling af den årlige saldo, som indgives til Kommissionen, jf. artikel 44 i forordning (EU) nr. 514/2014, er lovlige og formelt rigtige.

På grundlag af disse systemrevisioner kontrollerer revisionsmyndigheden, at der er overensstemmelse med de centrale krav, der er fastsat i bilaget til Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2015/378 (*2), og at den ansvarlige myndighed fortsat overholder de udpegelseskriterier, der er fastsat i bilag I til nærværende forordning.

3.   Den ansvarlige myndighed foretager revisioner af udgifter for hvert regnskabsår af en egnet stikprøve udtaget af de finansielle data, som den anser for relevante (»udkastet til regnskab«), efter at den har afsluttet alle sine kontroller som omhandlet i artikel 27 i forordning (EU) nr. 514/2014 og Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2015/840 (*3).

De finansielle data skal omfatte alle former for betalinger, som den ansvarlige myndighed har foretaget i løbet af et regnskabsår som defineret i artikel 38 i forordning (EU) nr. 514/2014, herunder forudbetalinger, mellemliggende betalinger, endelige betalinger og betalinger vedrørende teknisk bistand og driftsstøtte. De finansielle data skal også for Asyl-, Migrations- og Integrationsfondens vedkommende omfatte antallet af personer, der er omfordelt, genbosat, overført eller lovligt indrejst.

Revisioner af udgifter skal:

foretages på grundlag af bilag, som udgør revisionssporet, og det skal derved kontrolleres, at de finansielle data i udkastet til regnskab er lovlige og formelt rigtige

hvis det er relevant, omfatte kontrol på stedet af de udgifter, de støtteberettigede har afholdt, hvilket ligeledes gælder de betalinger, der er foretaget i forbindelse med teknisk støtte og driftsstøtte

hvis det er relevant, omfatte kontrol af overholdelsen af de krav, der er fastsat for personer, der er omfordelt, jf. Rådets afgørelse (EU) 2015/1523 og (EU) 2015/1601, personer, der er genbosat, jf. artikel 17 i forordning (EU) nr. 516/2014, personer, der er overført, jf. artikel 18 i forordning (EU) nr. 516/2014 og personer, der er indrejst lovligt, jf. Rådets afgørelse (EU) 2015/1601, og for hvilke der kræves et fast beløb.

anvendes til at kontrollere, at de betalinger, der er foretaget til støttemodtagerne og registreret af den ansvarlige myndighed i regnskabssystemet, er fuldstændige og nøjagtige, samt at revisionssporet er afstemt på alle niveauer.

Hvis revisionsmyndigheden opdager en fejlprocent i udkastet til regnskab, som er væsentlig, eller problemer, som ser ud til at være af systemisk art, og som derfor indebærer en risiko for andre betalinger, som finansieres inden for rammerne af det nationale program, skal revisionsmyndigheden sikre, at der foretages en nærmere undersøgelse, herunder om nødvendigt yderligere revisioner, for at fastslå problemets omfang. Den maksimale væsentlighedstærskel skal være 2 % af Unionens bidrag til de finansielle data i »udkastet til regnskab«.

Revisionsmyndigheden anbefaler den ansvarlige myndighed de nødvendige korrigerende foranstaltninger, herunder om nødvendigt faste finansielle korrektioner, jf. Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2015/378. Revisionsmyndigheden meddeler resultaterne af revisionerne af udgifter og de tilhørende anbefalinger og korrigerende foranstaltninger i den årlige kontrolrapport, der er omhandlet i artikel 14, stk. 8.

4.   Revisionsmyndigheden fastlægger metoden til udvælgelse af den hensigtsmæssige stikprøve (»stikprøvemetoden«) i overensstemmelse med internationalt anerkendte revisionsstandarder. Stikprøvemetoden skal sætte revisionsmyndigheden i stand til at vurdere den samlede fejlprocent i »udkastet til regnskab« for regnskabsåret.

Revisionsmyndigheden dokumenterer i den årlige kontrolrapport, der er omhandlet i artikel 14, stk. 8, hvilken faglig vurdering den har lagt til grund for fastlæggelsen af den statistiske eller ikkestatiske stikprøvemetode og de anvendte stikprøveparametre. Revisionsmyndigheden opbevarer dokumentation for den stikprøvemetode, der er anvendt, som omfatter planlægning-, udvælgelses-, test- og evalueringsfasen, for at kunne påvise, at den valgte stikprøvemetode er egnet.

Når der ikke kan anvendes statistiske stikprøvemetoder, kan der anvendes en ikkestatistisk stikprøvemetode efter revisionsmyndighedens faglige vurdering. Enhver ikkestatistisk stikprøvemetode skal sikre en vilkårlig udvælgelse af stikprøveelementerne og omfatte mindst 10 % af værdien af de finansielle data, der er medtaget i »udkastet til regnskab«.

Den valgte stikprøvemetode og stikprøvestørrelsen skal sætte revisionsmyndigheden i stand til at drage konklusioner om den samlede population, som stikprøven er udtaget af.

Revisionsmyndigheden kan til dette formål, og hvis det er relevant, stratificere de finansielle data ved at opdele dem i strata, som hver især består af en gruppe af stikprøveenheder med ensartede karakteristika.

Hvis den stikprøve, der er revideret, omfatter mellemliggende betalinger og/eller endelige betalinger til udligning af forudbetalinger, der er angivet i tidligere regnskabsår, falder disse forudbetalinger inden for rammerne af revisionen af udgifter.

Med henblik på indberetning i tabel 10.2 »Resultater af revisioner af udgifter« i den årlige kontrolrapport, der er omhandlet i artikel 14, stk. 8, skal fejlprocenterne og revisionsdækningen beregnes alene på grundlag af den reviderede stikprøve, der er udtaget af de finansielle data i »udkast til regnskab« for det indeværende regnskabsår.

5.   Revisioner af regnskaber foretages for at opnå rimelig sikkerhed for, at årsregnskaberne giver et retvisende billede af de finansielle data, der er meddelt i anmodningen om betaling af den årlige saldo (»det endelige regnskab«), som den ansvarlige myndighed forelægger Kommissionen, jf. artikel 44 i forordning (EU) nr. 514/2014.

For at kunne konkludere, om det endelige regnskab giver et retvisende billede, kontrollerer revisionsmyndigheden, at alle de finansielle data og offentlige bidrag, som den ansvarlige myndighed har modtaget og opført i regnskaberne for regnskabsåret, er korrekt registreret i regnskabssystemet og svarer til de supplerende regnskabsdokumenter, som den ansvarlige myndighed opbevarer. På grundlag af disse regnskaber skal revisionsmyndigheden navnlig:

a)

kontrollere, at det samlede beløb i de finansielle data, der er angivet i anmodningen om betaling af den årlige saldo, svarer til den ansvarlige myndigheds regnskaber, og hvis der er forskelle, at der foreligger dokumentation for de relevante forklaringer i regnskaberne for beløbsforskellene

b)

kontrollere, at de beløb, som er trukket tilbage og inddrevet, de beløb, der skal inddrives, og de beløb, der ikke har kunnet inddrives ved regnskabsårets udgang, svarer til de beløb, der er opført i den ansvarlige myndigheds regnskabssystem, og understøttes af den ansvarlige myndigheds dokumenterede beslutninger

c)

sikre, at den ansvarlige myndighed har udført den administrative og finansielle kontrol og driftskontrollen på stedet, jf. artikel 27 i forordning (EU) nr. 514/2014 og Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2015/840.

Den i litra a), b) og c) omhandlede kontrol kan foretages som stikprøvekontrol.

På grundlag af den samlede fejlprocent, som fastlægges ud fra revisionen af udgifter og resultaterne af revisionen af regnskabet, beregner revisionsmyndigheden restfejlprocenten med henblik på at kunne afgive den erklæring, der er omhandlet i artikel 59, stk. 5, i forordning (EU), Euratom) nr. 966/2012. Beregningen af restfejlprocenten skal dokumenteres i den årlige kontrolrapport, der er omhandlet i stk. 8.

6.   Hvis revisionsmyndighedens revisionsresultater efter afslutning af al dens revisionsarbejde tyder på, at der er væsentlige mangler med hensyn til, hvor effektivt den ansvarlige myndigheds forvaltnings- og kontrolsystem fungerer, skal revisionsmyndigheden:

a)

vurdere de finansielle virkninger af disse mangler i overensstemmelse med Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2015/378

b)

fremsætte passende henstillinger til den ansvarlige myndighed om afhjælpende og forebyggende foranstaltninger

c)

føre tilsyn med den ansvarlige myndigheds gennemførelse af de i litra b) ovenfor nævnte foranstaltninger og vurdere, om der findes en handlingsplan for, hvordan det sikres, at forvaltnings- og kontrolsystemerne kommer til at fungere effektivt igen.

7.   Revisionsmyndigheden meddeler sine resultater til den udpegende myndighed, herunder også om den ansvarlige myndighed efter dens mening fortsat opfylder udpegelseskriterierne, jf. artikel 3, stk. 2.

8.   Revisionsmyndigheden sikrer, at alle oplysninger vedrørende dens revisionsaktiviteter, jf. stk. 1, 2, 3, 4, 5, 6 og 7, på passende vis meddeles Kommissionen. Revisionsmyndigheden udarbejder til dette formål en årlig kontrolrapport, hvori de vigtigste resultater af dens revisionsarbejde angives. Den årlige kontrolrapport skal udarbejdes efter modellen i bilaget til denne forordning og sendes til Kommissionen via det elektroniske dataudvekslingssystem, der er nævnt i artikel 2 i Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 802/2014. Den årlige kontrolrapport skal sendes til Kommissionen senest tre arbejdsdage efter, at den ansvarlige myndighed har indgivet anmodningen om betaling af den årlige saldo til Kommissionen, jf. artikel 44 i forordning (EU) nr. 514/2014.«

(*1)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU, Euratom) nr. 966/2012 af 25. oktober 2012 om de finansielle regler vedrørende Unionens almindelige budget og om ophævelse af Rådets forordning (EF, Euratom) nr. 1605/2002 (EUT L 298 af 26.10.2012, s. 1)."

(*2)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2015/378 af 2. marts 2015 om gennemførelsesbestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 514/2014 for så vidt angår gennemførelsen af den årlige regnskabsafslutningsprocedure og gennemførelsen af den efterprøvende regnskabsafslutning (EUT L 64 af 7.3.2015, s. 30)."

(*3)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2015/840 af 29. maj 2015 om de ansvarlige myndigheders kontrol i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 514/2014 om almindelige bestemmelser om Asyl-, Migrations- og Integrationsfonden og om instrumentet for finansiel støtte til politisamarbejde, forebyggelse og bekæmpelse af kriminalitet samt krisestyring (EUT L 134, af 30.5.2015, s. 1).«"

4)

Der tilføjes et nyt bilag II til nærværende forordning.

Artikel 2

Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i medlemsstaterne i overensstemmelse med traktaterne.

Udfærdiget i Bruxelles, den 16. maj 2018.

På Kommissionens vegne

Jean-Claude JUNCKER

Formand


(1)  EUT L 150 af 20.5.2014, s. 112.

(2)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2015/378 af 2. marts 2015 om gennemførelsesbestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 514/2014 for så vidt angår gennemførelsen af den årlige regnskabsafslutningsprocedure og gennemførelsen af den efterprøvende regnskabsafslutning (EUT L 64 af 7.3.2015, s. 30).

(3)  Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 1042/2014 af 25. juli 2014 om supplerende bestemmelser til forordning (EU) nr. 514/2014 med hensyn til udpegelsen af de ansvarlige myndigheder og disses forvaltnings- og kontrolopgaver og med hensyn til revisionsmyndighedernes status og forpligtelser (EUT L 289 af 3.10. 2014, s. 3).

(4)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU, Euratom) nr. 966/2012 af 25. oktober 2012 om de finansielle regler vedrørende Unionens almindelige budget og om ophævelse af Rådets forordning (EF, Euratom) nr. 1605/2002 (EUT L 298 af 26.10.2012, s. 1).

(5)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 802/2014 af 24. juli 2014 om fastsættelse af modeller for nationale programmer og vilkårene og betingelserne for det elektroniske dataudvekslingssystem mellem Kommissionen og medlemsstaterne i medfør af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 514/2014 om almindelige bestemmelser om Asyl-, Migrations- og Integrationsfonden og om instrumentet for finansiel støtte til politisamarbejde, forebyggelse og bekæmpelse af kriminalitet samt krisestyring (EUT L 219, af 25.7.2014, s. 22).


BILAG

»

BILAG II

Model til den årlige kontrolrapport

Årlig kontrolrapport [FOND]

1.   INDLEDNING

Dette afsnit skal indeholde følgende oplysninger:

1.1.

En identifikation af revisionsmyndigheden og andre organer, som har medvirket ved udarbejdelsen af rapporten.

1.2

Referenceperioden (dvs. regnskabsåret (1)).

2.   OPFYLDELSE AF UDPEGELSESKRITERIER OG VÆSENTLIGE ÆNDRINGER I FORVALTNINGS- OG KONTROLSYSTEMER (hvis det er relevant)

Dette afsnit skal indeholde følgende oplysninger:

2.1.

Nærmere oplysninger om væsentlige ændringer af forvaltnings- og kontrolsystemerne i tilknytning til de kompetente myndigheders ansvarsområder (herunder en eventuel uddelegering af funktioner), ikrafttrædelsesdatoen for sådanne ændringer samt konsekvenserne af ændringerne for revisionsarbejdet.

2.2.

På grundlag af det revisionsarbejde, der foretages af revisionsmyndigheden, en bekræftelse af, at forvaltnings- og kontrolsystemet stadig opfylder de udpegelseskriterier, der er fastlagt i artikel 2 og i bilag I til Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 1042/2014.

2.3.

Oplysninger om rapportering til den udpegende myndighed om den ansvarlige myndigheds opfyldelse af udpegelseskriterierne i artikel 2, stk. 2, og bilag I til Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 1042/2014.

3.   ÆNDRINGER AF REVISIONSSTRATEGIEN

Dette afsnit skal indeholde følgende oplysninger:

3.1.

Nærmere oplysninger om de ændringer, der er foretaget af revisionsstrategien, og en redegørelse for årsagerne til disse ændringer, især oplysninger om ændringer af den stikprøvemetode, der anvendes ved revision af udgifter (se afsnit 5 nedenfor).

4.   SYSTEMREVISIONER

Dette afsnit skal indeholde følgende oplysninger:

4.1.

Nærmere oplysninger om de organer, der har foretaget systemrevisionerne for at kontrollere, om fondens forvaltnings- og kontrolsystem har fungeret effektivt (jf. artikel 14, stk. 2, i Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 1042/2014).

4.2.

I forbindelse med tabel 10.1 »Resultater af systemrevisioner«, der er bilagt den årlige kontrolrapport, en beskrivelse af de vigtigste resultater og af de konklusioner, der er draget af systemrevisionerne vedrørende centrale krav.

4.3.

En angivelse af, hvorvidt nogle af de konstaterede problemer anses for at være systemiske, en kvantificering af uregelmæssige finansielle data og en angivelse af de korrigerende foranstaltninger, der er truffet for at afhjælpe sådanne systemiske fejl, herunder eventuelle finansielle korrektioner, der er foretaget i henhold til artikel 46 i forordning (EU) nr. 514/2014 og gennemførelsesforordning (EU) 2015/378.

4.4.

Oplysninger om opfølgning på revisionsanbefalinger fra de systemrevisioner, der er foretaget i tidligere år.

5.   REVISION AF UDGIFTER

Dette afsnit skal indeholde følgende oplysninger:

5.1.

Nærmere oplysninger om de organer, der har foretaget revision af udgifter (jf. artikel 14, stk. 3 og 4, i Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 1042/2014).

5.2.

En beskrivelse af den anvendte stikprøvemetode med angivelse af, hvilke stikprøveparametre (2) der er anvendt, og hvilke beregninger og hvilken faglig vurdering der ligger til grund for stikprøveudtagningen (3), en beskrivelse af, hvordan den samlede fejlprocent (herunder stratifikation, hvis det er relevant) er beregnet, og oplysninger om, hvorvidt metoden er i overensstemmelse med revisionsstrategien. Hvis der er anvendt stratifikation, skal parametrene for strata beskrives.

5.3.

En analyse af de vigtigste resultater af revisionen af udgifter med angivelse af antallet af reviderede stikprøveenheder, de respektive beløb og typer af finansielle data, der er reviderede, de konstaterede fejls karakter (4) og type (5), og de gældende korrigerende foranstaltninger, som revisionsmyndigheden har foreslået (herunder foranstaltninger til, hvordan lignende fejl kan undgås fremover, finansielle korrektioner af de individuelle uregelmæssigheder, der er konstateret, samt eventuelle gældende ekstrapolerede finansielle korrektioner eller finansielle standardkorrektioner (6)). Hvis der anvendes stratifikation, skal der gives yderligere oplysninger om de enkelte strata i dette afsnit, og de skal opsummeres i tabel 10.2 »Resultater af revisioner af udgifter«, der er knyttet som bilag til den årlige kontrolrapport.

5.4.

Hvis den stikprøve, der er revideret, omfatter mellemliggende betalinger og/eller endelige betalinger til udligning af forudbetalinger, der er angivet i regnskaberne for tidligere regnskabsår, skal de forudbetalinger, som er omfattet af revisionen af udgifter, de konstaterede fejl og de relevante finansielle korrektioner vedrørende disse forudbetalinger fremgå af tabel 10.3 »Resultater af revisioner af yderligere udgifter«, der er knyttet som bilag til den årlige kontrolrapport.

5.5.

En redegørelse for, hvordan fejlprocenterne i tabel 10.2 er beregnet, og hvor det er relevant, oplysninger om revisioner af de yderligere udgifter, der fremgår af tabel 10.3.

5.6.

Oplysninger om, hvorvidt de uregelmæssigheder, der er konstateret i forbindelse med revisionen af udgifter, anses for at være systemiske og derfor indebærer en risiko for andre betalinger, herunder kvantificering af deres indvirkning på populationen og eventuelle tilhørende finansielle korrektioner.

5.7.

Oplysninger om status over den ansvarlige myndigheds gennemførelse af de korrigerende foranstaltninger, herunder de finansielle korrektioner, som revisionsmyndigheden har foreslået som følge af revisionerne af udgifter, inden indsendelse af det »endelige regnskab« til Kommissionen. Samtlige afvigelser mellem de korrektioner, revisionsmyndigheden har foreslået, og de korrektioner, den ansvarlige myndighed har foretaget, bør oplyses.

5.8.

Oplysninger om opfølgningen på tidligere års revision af udgifter, navnlig om systemiske mangler.

6.   REVISION AF REGNSKABER

Dette afsnit skal indeholde følgende oplysninger:

6.1.

Nærmere oplysninger om de organer, der har foretaget revisioner af udgifter (jf. artikel 14, stk. 5, i Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 1042/2014).

6.2.

En beskrivelse af den revisionsmetode, der er anvendt til at kontrollere de finansielle data i regnskaberne, som ledsager anmodningen om betaling af den årlige saldo, der indgives af den ansvarlige myndighed, jf. artikel 14, stk. 5, i Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 1042/2014. Denne bør omfatte en henvisning til det revisionsarbejde, der er udført i forbindelse med systemrevisioner (se afsnit 4) og revisioner af udgifter (se afsnit 5) af relevans for den sikkerhed, der skal opnås for regnskaberne.

6.3.

Konklusioner, der er draget af revisionen af regnskabet med hensyn til, om de finansielle data i de regnskaber, der ledsager anmodningen om betaling af den årlige saldo fra den ansvarlige myndighed, giver et retvisende billede, og med hensyn til de finansielle korrektioner, der er foretaget og afspejlet i regnskaberne som følge af sådanne revisioner.

6.4.

En angivelse af, hvorvidt eventuelle konstaterede uregelmæssigheder anses for at være systemiske, og hvilke korrigerende foranstaltninger der er truffet.

7.   KOORDINERING MELLEM REVISIONSORGANERNE OG REVISIONSMYNDIGHEDENS TILSYNSOPGAVER (hvis dette er relevant)

Dette afsnit skal indeholde følgende oplysninger:

7.1.

En beskrivelse af proceduren for koordinering mellem revisionsmyndigheden og eventuelle revisionsorganer, der foretager revisioner i henhold til artikel 13 i Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 1042/2014, hvis dette er relevant.

7.2.

En beskrivelse af den procedure for tilsyn og kvalitetskontrol, som revisionsmyndigheden har anvendt på det revisionsarbejde, der er udført af sådanne revisionsorganer.

8.   YDERLIGERE OPLYSNINGER

Dette afsnit skal indeholde følgende oplysninger:

8.1.

Hvis det er relevant, oplysninger om indberettet svig og mistanke om svig, der er konstateret som led i revisionsmyndighedens revisioner (herunder de tilfælde, der er indberettet af andre nationale organer eller EU-organer, og som vedrører de foranstaltninger, revisionsmyndigheden har revideret), samt om de foranstaltninger, der er truffet.

8.2.

Hvis det er relevant, oplysninger om, hvad der efterfølgende skete, efter at »udkastet til regnskab« for regnskabsåret var blevet videresendt til revisionsmyndigheden, og før den tilhørende årlige kontrolrapport var blevet sendt til Kommissionen, og som kan være relevant for revisionsmyndighedens erklæring. Navnlig bør der gøres opmærksom på og redegøres nærmere for eventuelle forskelle mellem de finansielle data, der er forelagt af den ansvarlige myndighed i »udkastet til regnskab« (dvs. den population, som den reviderede stikprøve er udtaget af (7)), og det endelige regnskab, der er sendt til Kommissionen.

9.   OVERORDNET SIKKERHEDSGRAD

9.1.

En angivelse af den overordnede sikkerhedsgrad for, at forvaltnings- og kontrolsystemet fungerer hensigtsmæssigt (8), og en redegørelse for, hvordan denne sikkerhedsgrad er opnået ved kombinationen af resultaterne af systemrevisionerne og revisionerne af udgifter og regnskab. Hvis det er relevant, skal revisionsmyndigheden også tage hensyn til resultaterne af det revisionsarbejde, der er foretaget af andre nationale revisionsorganer eller af EU-organer, og som kan have betydning for de finansielle data, der meddeles for regnskabsåret.

9.2.

En vurdering af eventuelle afhjælpende og korrigerende foranstaltninger, der er gennemført af revisionsmyndigheden, såsom finansielle korrektioner, og en angivelse af, om der er behov for yderligere korrigerende foranstaltninger set både fra et systemperspektiv og et finansielt perspektiv.

10.   BILAG TIL DEN ÅRLIGE KONTROLRAPPORT

10.1.

Resultater af systemrevisioner (skabelon nedenfor)

10.2.

Resultater af revisioner af udgifter (skabelon nedenfor)

10.3.

Resultater af revisioner af yderligere udgifter (hvis det er relevant)

10.1.

Resultater af systemrevisioner

Revideret enhed (f.eks. ansvarlig myndighed og delegeret myndighed)

Revisionens betegnelse

Dato for den endelige revisionsberetning

Centrale krav (CK) (hvis det er relevant)

[som defineret i tabel 1 — bilag I til Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2015/378]

 

 

CK1

CK2

CK3

CK4

CK5

CK6

CK7

CK8

CK9

Overordnet vurdering (kategori 1, 2, 3 og 4) (som defineret i tabel 2 — Bilag I til Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2015/378)

Bemærkninger

 

 

 

 (9)

 (9)

 (9)

 (9)

 (9)

 (9)

 (9)

 (9)

 (9)

 

 

 

 

 

 (9)

 (9)

 (9)

 (9)

 (9)

 (9)

 (9)

 (9)

 (9)

 

 

10.2.

Resultater af revisioner af udgifter

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

 

Fond/betalingstype (1)

Beløb i EUR svarende til populationen eller delpopulationen i »udkastet til regnskab«, som stikprøven er udtaget af (2)

Revideret stikprøve (i EUR) (3)

Revideret stikprøve (i % af populationen) [D = C/B]

Fejlbeløb, der er konstateret af revisionsmyndigheden, i stikprøven (i EUR) (4)

Fejlprocent i stikprøven

[F = E/C] (4)

Samlet fejlprocent i populationen (5)

Samlet fejlbeløb i populationen (i EUR)

[H = G × B]

Den ansvarlige myndigheds finansielle korrektioner

(i EUR) som følge af den samlede fejlprocent (6)

Samlet restfejlprocent (7)

[J = (H – I)/B]

Bemærkninger

Strata (hvis det er relevant) (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I alt (A)

I alt (B)

Beløb i EUR

%

 

 

 

 

 

 

 

10.3.

Resultater af revisioner af yderligere udgifter (8)

K

L

M

N

O

 

Beskrivelse

Referencenummer på fond/projekt/betaling

Yderligere reviderede udgifter (3)

Fejlbeløb i de yderligere reviderede udgifter (4)

Den ansvarlige myndigheds finansielle korrektioner for de yderligere reviderede udgifter (6)

Bemærkninger

Udgifter forbundet med mellemliggende betalinger eller endelige betalinger, der er medtaget i den vilkårlige/statistiske stikprøve

 

 

 

 

 

Andet (angives nærmere) …

 

 

 

 

 

(1)

Hvis de finansielle oplysninger — dvs. den reviderede population — er inddelt i forskellige strata (f.eks. forudbetalinger, mellemliggende betalinger og endelige betalinger eller andet), angives der oplysninger for de enkelte strata, hvis det er relevant. Der er afsat en linje for hver stratum, og i afsnit 5 i den årlige kontrolrapport beskrives strataparametrene.

(2)

Kolonne B henviser til den population, der skal revideres, dvs. »udkastet til regnskab«, der repræsenterer alle de betalinger, den ansvarlige myndighed har foretaget i det indeværende regnskabsår, hvorfra stikprøven er udtaget.

(3)

Hvis den stikprøve, der skal revideres, og som er udtaget af det indeværende regnskabsår, omfatter mellemliggende betalinger og/eller endelige betalinger, der udligner forudbetalinger angivet i regnskaberne for tidligere regnskabsår, falder disse forudbetalinger inden for rammerne af revisionen af udgifter for de mellemliggende betalinger og/eller endelige betalinger, der indgår i stikprøven.

Til indberetningsformål er det dog kun de mellemliggende betalinger eller endelige betalinger, der indgår i den stikprøve, som er udtaget af udkastet til regnskab for det indeværende regnskabsår, der skal angives i tabel 10.2 (kolonne C) og tages i betragtning ved beregning af revisionens omfang for det indeværende regnskabsår (kolonne D).

Det »forudbetalingsbeløb«, som udlignes af mellemliggende betalinger og/eller endelige betalinger og kontrolleres som led i revisionen af udgifter, angives i tabel 10.3, kolonne M. Se også fodnote 8.

(4)

Revisionsmyndigheden indberetter de fejl, der er konstateret i stikprøven (som beløb og procentdel af stikprøven), før den ansvarlige myndighed foretager nogen finansielle korrektioner som følge af revisionsmyndighedens revisionsarbejde.

Det er kun de fejlbeløb, der vedrører de reviderede mellemliggende betalinger eller endelige betalinger, der er udtaget af udkastet til regnskab for det indeværende regnskabsår, der skal tages i betragtning ved beregning og indberetning af fejlbeløb og fejlprocent i tabel 10.2, kolonne E og F.

Det konstaterede fejlbeløb, som har indvirkning på det »forudbetalingsbeløb«, der udlignes, bør angives i tabel 10.3, kolonne N.

(5)

Den samlede fejlprocent i populationen er revisionsmyndighedens skøn over den samlede fejlprocent i »udkastet til regnskab« for det indeværende regnskabsår. Den samlede fejlprocent beregnes, før den ansvarlige myndighed foretager finansielle korrektioner.

Revisionsmyndigheden beskriver den metode, der anvendes til at vurdere den samlede fejlprocent samt de underliggende beregninger (herunder oplysninger om stratifikation, hvis det er relevant) i afsnit 5 i den årlige kontrolrapport. I princippet skal den samlede fejlprocent være summen af de forventede vilkårlige fejl og, hvis det er relevant, det samlede beløb af systemiske fejl i populationen og eventuelle ukorrigerede unormale fejl divideret med populationen.

(6)

I kolonne I angives de finansielle korrektioner, den ansvarlige myndighed har foretaget alene for den population, der revideres, dvs. »udkastet til regnskab« for det indeværende regnskabsår, hvorfra stikprøven er udtaget.

Finansielle korrektioner, der vedrører det »forudbetalingsbeløb«, der er udlignet, bør angives i tabel 10.3, kolonne O.

(7)

I kolonne J angives restfejlprocenten i regnskabet, efter at den ansvarlige myndighed har foretaget finansielle korrektioner alene for det indeværende regnskabsår.

Ukorrigerede fejl i det »forudbetalingsbeløb«, som er udlignet, bør ikke medtages i beregningen af restfejlprocenten for regnskabet for det indeværende regnskabsår.

(8)

I tabel 10.3 angiver revisionsmyndigheden resultaterne af de revisioner, der er foretaget af enheder ud over de reviderede beløb, der er angivet i tabel 10.2. Hvis revisionsmyndigheden anser det for nødvendigt at foretage yderligere revision (f.eks. risikobaserede revisioner eller revisioner af negative betalinger eller nul betalinger), bør resultaterne af disse yderligere revisioner også angives i tabel 10.3.
«

(1)  Jf. definitionen i artikel 38 i forordning (EU) nr. 514/2014.

(2)  Stikprøveparametrene omfatter stikprøveenheden, populationsværdi, populationsstørrelse, stikprøveværdi, stikprøvestørrelse, revisionsdækning (i EUR og i procent af de enheder og beløb, der er dækket) og kriterierne for stikprøveudtagning. Ved statistiske stikprøver bør væsentlighedstærskel, fortrolighedsniveau, forventet fejlprocent og stikprøveinterval også angives.

(3)  Ved anvendelse af ikkestatiske stikprøver bør revisionsmyndigheden angive, hvilke skridt der er taget for at sikre stikprøvens vilkårlighed (og repræsentativitet) og sikre, at stikprøvens størrelse er tilstrækkelig til at give revisionsmyndigheden mulighed for at vurdere den samlede fejlprocent for populationen og udarbejde en gyldig revisionsudtalelse.

(4)  F.eks.: støtteberettigelse, offentlige indkøb og statsstøtte.

(5)  Vilkårlige, systemiske eller unormale fejl.

(6)  Finansielle standardkorrektioner og/eller ekstrapolerede finansielle korrektioner kan komme på tale, hvis der f.eks. er systemiske fejl, og/eller hvis den samlede fejlprocent på udkastet til regnskab er væsentlig.

(7)  Kolonne B i tabel 10.2.

(8)  Den overordnede sikkerhedsgrad skal svare til én af de fire kategorier, der er fastlagt i Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2017/646: Kategori 1 (Fungerer godt. Ingen eller kun mindre forbedringer påkrævet), kategori 2 (Fungerer. Visse forbedringer påkrævet) kategori 3 (Fungerer delvist. Omfattende forbedringer påkrævet) og kategori 4 (Fungerer grundlæggende ikke).

(9)  Kategori 1, 2, 3 og 4 som defineret i tabel 2 — Bilag I til Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2015/378.


26.9.2018   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 241/11


KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2018/1292

af 25. september 2018

om godkendelse af cyphenothrin som et eksisterende aktivstof til anvendelse i biocidholdige produkter af produkttype 18

(EØS-relevant tekst)

EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

under henvisning til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 528/2012 af 22. maj 2012 om tilgængeliggørelse på markedet og anvendelse af biocidholdige produkter (1), særlig artikel 89, stk. 1, tredje afsnit, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Der er ved Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 1062/2014 (2) opstillet en liste over eksisterende aktivstoffer, som skal vurderes med henblik på eventuel godkendelse til anvendelse i biocidholdige produkter. Denne liste omfatter cyphenothrin.

(2)

Cyphenothrin er blevet vurderet til anvendelse i biocidholdige produkter af produkttype 18, insekticider, acaricider og produkter til bekæmpelse af andre leddyr, som beskrevet i bilag V til Europa-Parlamentet og Rådets direktiv 98/8/EF (3), der svarer til produkttype 18 som beskrevet i bilag V til forordning (EU) nr. 528/2012.

(3)

Grækenland blev udpeget som rapporterende medlemsstat, og landets kompetente vurderingsmyndighed fremsendte vurderingsrapporten sammen med sine anbefalinger den 11. april 2013.

(4)

I overensstemmelse med artikel 7, stk. 2, i delegeret forordning (EU) nr. 1062/2014 fremsatte Udvalget for Biocidholdige Produkter den 14. december 2017 Det Europæiske Kemikalieagenturs udtalelse, hvori der var taget hensyn til den kompetente vurderingsmyndigheds konklusioner (4).

(5)

Det kan udledes af artikel 90, stk. 2, i forordning (EU) nr. 528/2012, at stoffer, for hvilke medlemsstaternes vurdering er afsluttet pr. 1. september 2013, bør evalueres under hensyntagen til betingelserne i artikel 5 i direktiv 98/8/EF. Ifølge Det Europæiske Kemikalieagenturs udtalelse kan biocidholdige produkter af produkttype 18, som indeholder cyphenothrin, forventes at opfylde kravene i artikel 5 i direktiv 98/8/EF, forudsat at visse specifikationer og betingelser vedrørende deres anvendelse er opfyldt.

(6)

Derfor bør cyphenothrin godkendes til anvendelse i biocidholdige produkter af produkttype 18, forudsat at visse specifikationer og betingelser er opfyldt.

(7)

Det konkluderes i Det Europæiske Kemikalieagenturs udtalelse, at cyphenothrin opfylder kriterierne for at være et persistent (P) og toksisk (T) stof, jf. bilag XIII til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1907/2006 (5).

(8)

Med henblik på forordning (EU) nr. 528/2012 opfylder cyphenothrin betingelserne i artikel 10, stk. 1, litra d), i forordning (EU) nr. 528/2012 og bør derfor betragtes som kandidat til substitution. Den modtagende kompetente myndighed eller — i tilfælde af en ansøgning om en EU-godkendelse — den kompetente vurderingsmyndighed bør foretage en sammenlignende vurdering som en del af vurderingen af en ansøgning om godkendelse eller om fornyet godkendelse af et biocidholdigt produkt indeholdende cyphenothrin.

(9)

Da det kan udledes af artikel 90, stk. 2, i forordning (EU) nr. 528/2012, at stoffer, for hvilke medlemsstaternes vurdering er afsluttet pr. 1. september 2013, bør godkendes i henhold til direktiv 98/8/EF, bør godkendelsesperioden være 10 år i overensstemmelse med den praksis, der er fastlagt i henhold til nævnte direktiv.

(10)

Der bør gå en rimelig tid, før et aktivstof godkendes, således at berørte parter kan træffe de fornødne forberedelser til at opfylde de nye krav.

(11)

Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra Det Stående Udvalg for Biocidholdige Produkter —

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

Cyphenothrin godkendes som et aktivstof til anvendelse i biocidholdige produkter af produkttype 18 med forbehold af specifikationerne og betingelserne i bilaget.

Artikel 2

Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 25. september 2018.

På Kommissionens vegne

Jean-Claude JUNCKER

Formand


(1)  EUT L 167 af 27.6.2012, s. 1.

(2)  Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 1062/2014 af 4. august 2014 om det arbejdsprogram for systematisk undersøgelse af alle eksisterende aktivstoffer i biocidholdige produkter, der er omhandlet i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 528/2012 (EUT L 294 af 10.10.2014, s. 1).

(3)  Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 98/8/EF af 16. februar 1998 om markedsføring af biocidholdige produkter (EFT L 123 af 24.4.1998, s. 1).

(4)  Udvalget for Biocidholdige Produkter, Opinion on the application for approval of the active substance Cyphenothrin, Product type: 18, ECHA/BPC/183/2017, vedtaget den 14. december 2017.

(5)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1907/2006 af 18. december 2006 om registrering, vurdering og godkendelse af samt begrænsninger for kemikalier (REACH), om oprettelse af et europæisk kemikalieagentur og om ændring af direktiv 1999/45/EF og ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 793/93 og Kommissionens forordning (EF) nr. 1488/94 samt Rådets direktiv 76/769/EØF og Kommissionens direktiv 91/155/EØF, 93/67/EØF, 93/105/EF og 2000/21/EF (EUT L 396 af 30.12.2006, s. 1).


BILAG

Almindeligt anvendt navn

IUPAC-navn

Identifikationsnr.

Aktivstoffets minimumsrenhedsgrad (1)

Godkendelsesdato

Udløbsdato for godkendelsen

Produkttype

Særlige betingelser

Cyphenothrin

IUPAC-navn:

(RS)-α-cyan-3-phenoxybenzyl-(1RS,3RS;1RS,3SR)-2,2-dimethyl-3-(2-methylprop-1-enyl)cyclopropancarboxylat

EF-nr.: 254-484-5

CAS-nr.: 39515-40-7

92 % w/w (isomerer i alt)

1. februar 2020

31. januar 2030

18

Cyphenothrin betragtes som kandidat til substitution i overensstemmelse med artikel 10, stk. 1, litra d), i forordning (EU) nr. 528/2012.

Godkendelserne af biocidholdige produkter meddeles på følgende betingelser:

1)

Ved vurderingen af produktet skal der lægges særlig vægt på den eksponering, de risici og den effektivitet, der er forbundet med enhver anvendelse, som er omfattet af ansøgningen om godkendelse, men som ikke har været behandlet i risikovurderingen af aktivstoffet på EU-plan.

2)

I betragtning af de risici, der er konstateret for de anvendelser, der er vurderet, skal der ved vurderingen af produktet lægges særlig vægt på:

a)

erhvervsmæssige brugere

b)

småbørn

c)

overfladevand, sedimenter, jord og grundvand efter indendørs overfladebehandling

d)

pattedyr, der æder regnorme, og pattedyr, der æder fisk, på grund af sekundær forgiftning efter indendørs overfladebehandling.

3)

For produkter, som kan føre til restkoncentrationer i fødevarer eller foder, undersøges behovet for at fastsætte nye eller ændre eksisterende maksimalgrænseværdier (i det følgende benævnt »MRL'er«) i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 470/2009 (2) eller Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 396/2005 (3), og der træffes alle hensigtsmæssige risikobegrænsende foranstaltninger for at sikre, at de gældende MRL'er ikke overskrides.


(1)  Renheden som angivet i denne kolonne er minimumsrenhedsgraden af det vurderede aktivstof. Aktivstoffet i det produkt, der bringes i omsætning, kan have samme eller en anden renhedsgrad, hvis der er påvist teknisk ækvivalens med det vurderede aktivstof.

(2)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 470/2009 af 6. maj 2009 om fællesskabsprocedurer for fastsættelse af grænseværdier for restkoncentrationer af farmakologisk virksomme stoffer i animalske fødevarer, om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 2377/90 og om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2001/82/EF og Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 726/2004 (EUT L 152 af 16.6.2009, s. 11).

(3)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 396/2005 af 23. februar 2005 om maksimalgrænseværdier for pesticidrester i eller på vegetabilske og animalske fødevarer og foderstoffer og om ændring af Rådets direktiv 91/414/EØF (EUT L 70 af 16.3.2005, s. 1).