ISSN 1977-0634

doi:10.3000/19770634.L_2013.340.dan

Den Europæiske Unions

Tidende

L 340

European flag  

Dansk udgave

Retsforskrifter

56. årgang
17. december 2013


Indhold

 

I   Lovgivningsmæssige retsakter

Side

 

 

FORORDNINGER

 

*

Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1318/2013 af 22. oktober 2013 om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 1217/2009 om oprettelse af et informationsnet for landøkonomisk bogføring til belysning af indkomstforhold og driftsøkonomiske forhold i landbruget i Det Europæiske Fællesskab

1

DA

De akter, hvis titel er trykt med magre typer, er løbende retsakter inden for rammerne af landbrugspolitikken og har normalt en begrænset gyldighedsperiode.

Titlen på alle øvrige akter er trykt med fede typer efter en asterisk.


I Lovgivningsmæssige retsakter

FORORDNINGER

17.12.2013   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 340/1


EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) Nr. 1318/2013

af 22. oktober 2013

om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 1217/2009 om oprettelse af et informationsnet for landøkonomisk bogføring til belysning af indkomstforhold og driftsøkonomiske forhold i landbruget i Det Europæiske Fællesskab

EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR —

under henvisning til traktaten om den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 43, stk. 2,

under henvisning til forslag fra Europa-Kommissionen,

efter fremsendelse af udkast til lovgivningsmæssig retsakt til de nationale parlamenter,

under henvisning til udtalelse fra Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg (1),

efter den almindelige lovgivningsprocedure (2), og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Rådets forordning (EF) nr. 1217/2009 af 30. november 2009 om oprettelse af et informationsnet for landøkonomisk bogføring til belysning af indkomstforhold og driftsøkonomiske forhold i landbruget i Det Europæiske Fællesskab (3) tillægger Kommissionen beføjelser til at gennemføre nogle af nævnte forordnings bestemmelser. Som følge af Lissabontraktatens ikrafttræden bør disse gennemførelsesbeføjelser bringes i overensstemmelse med artikel 290 og 291 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (traktaten).

(2)

For at supplere eller ændre visse ikke-væsentlige bestemmelser i forordning (EF) nr. 1217/2009 bør beføjelsen til at vedtage retsakter delegeres til Kommissionen i overensstemmelse med artikel 290 i traktaten for så vidt angår ændring af bilag I med hensyn til områder pr. medlemsstat i Informationsnettet for Landøkonomisk Bogføring (INLB), fastlæggelse af regler for fastsættelse af grænsen for den økonomiske størrelse af regnskabsførende bedrifter og reglerne for udarbejdelse af planen for udvælgelsen af regnskabsførende bedrifter, fastsættelse af referenceperioden for standard output, fastlæggelse af de generelle driftsformer og hoveddriftsformer, angivelse af de vigtigste grupper af regnskabsmæssige data, der skal indsamles, og vedtagelse af generelle regler vedrørende de regnskabsmæssige data, der skal medtages i bedriftsskemaet. Det er navnlig vigtigt, at Kommissionen gennemfører relevante høringer under sit forberedende arbejde, herunder på ekspertniveau. Kommissionen bør i forbindelse med forberedelsen og udarbejdelsen af delegerede retsakter sørge for samtidig, rettidig og hensigtsmæssig fremsendelse af relevante dokumenter til Europa-Parlamentet og Rådet.

(3)

For at sikre ensartede betingelser for gennemførelsen af forordning (EF) nr. 1217/2009 og undgå forskelsbehandling af landbrugere bør Kommissionen tillægges gennemførelsesbeføjelser for så vidt angår fastsættelse af grænsen for den økonomiske størrelse af regnskabsførende bedrifter, fastsættelse af antallet af regnskabsførende bedrifter pr. medlemsstat og pr. INLB-område, udarbejdelse og ajourføring af metoder og modeller for, hvordan udvælgelsesplanen skal meddeles til Kommissionen, fastlæggelse af procedurer og beregningsmetoder gældende for EU-klassifikationen samt detaljerede regler for de nationale udvalgs aktiviteter vedrørende INLB og medlemsstaternes forbindelsesorganer og fastsættelse af formen og layoutet af bedriftsskemaet samt detaljerede regler vedrørende den faste godtgørelse i forbindelse med INLB. Disse beføjelser bør udøves i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 182/2011 af 16. februar 2011 om de generelle regler og principper for, hvordan medlemsstaterne skal kontrollere Kommissionens udøvelse af gennemførelsesbeføjelser (4).

(4)

Af forenklingshensyn og på grundlag af erfaringen indhøstet gennem anvendelsen af forordning (EF) nr. 1217/2009 bør nogle af bestemmelserne i nævnte forordning tilpasses eller udgå.

(5)

I henhold til artikel 1, stk. 3, i forordning (EF) nr. 1217/2009 skal de beretninger, som baseres på data fra INLB, årligt forelægges Europa-Parlamentet og Rådet, navnlig med henblik på den årlige fastsættelse af priserne på landbrugsvarer. I praksis fremsendes disse beretninger imidlertid ikke længere til nævnte institutioner til dette formål. For at sikre andre institutioner og offentligheden enkel og uhindret adgang til de årlige analytiske beretninger, som baseres på oplysninger fra INLB, bør der fastsættes bestemmelser om, at beretninger, som dækker udvalgte sektorer, offentliggøres på et særligt websted.

(6)

I artikel 5, stk. 3, i forordning (EF) nr. 1217/2009 er fastsat det højeste antal regnskabsførende bedrifter. Formålet med denne bestemmelse er at fastsætte en budgetbegrænsning for indsamling af data gennem INLB. Eftersom denne budgetbegrænsning nu fastsættes gennem proceduren for udarbejdelsen og vedtagelsen af Unionens årlige budget, er den tidsfrist, som er fastsat i artikel 5, stk. 3, i forordning (EF) nr. 1217/2009, ikke længere nødvendig.

(7)

Kapitel II i forordning (EF) nr. 1217/2009 indeholder regler for, hvorledes landbrugsbedrifters indkomster konstateres, mens reglerne for, undersøgelse af driftsøkonomiske forhold i landbrugsbedrifter er fastlagt i kapitel III i samme forordning. Begge disse undersøgelsestyper er grundlæggende omfattet af samme regler, og af forenklingshensyn er det derfor hensigtsmæssigt at slå de bestemmelser, som er gældende for begge undersøgelsestyper, sammen i et enkelt kapitel.

(8)

Forordning (EF) nr. 1217/2009 indeholder yderligere bestemmelser, som ikke længere afspejler praksis inden for rammerne af nævnte forordning. Således forlanger Kommissionen ikke, at medlemsstaterne skal videregive en liste over regnskabskontorer, der kan vælges imellem, til de regnskabsførende bedrifter, eftersom de fleste bedrifter har egen revisor eller eget regnskabskontor, der forsyner INLB med data, eller dataene indsamles direkte af forbindelsesorganet eller dets kontrahenter. Endvidere kræver Kommissionen ikke længere beretninger om gennemførelsen af planen for udvælgelse af regnskabsførende landbrugsbedrifter, som er godkendt af de nationale udvalg.

(9)

Forordning (EF) nr. 1217/2009 bør derfor ændres i overensstemmelse hermed —

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

I forordning (EF) nr. 1217/2009 foretages følgende ændringer:

1)

Titlen på forordningen affattes således:

2)

Titlen på kapitel I affattes således:

»OPRETTELSE AF ET EU-INFORMATIONSNET FOR LANDØKONOMISK BOGFØRING«.

3)

Artikel 1 ændres således:

a)

Stk. 1 affattes således:

»1.   Til støtte for den fælles landbrugspolitik oprettes et EU-informationsnet for landøkonomisk bogføring (»INLB« eller »informationsnettet«)«.

b)

Stk. 3, affattes således:

»3.   De i henhold til denne forordning indhentede data tjener især som grundlag for beretninger, som Kommissionen udarbejder om situationen inden for landbruget og på landbrugsmarkederne samt om landbrugsindtægterne i Unionen. Disse beretninger skal gøres offentligt tilgængelige på et særligt websted.«

4)

Artikel 2 ændres således:

a)

I litra a) erstattes »driftsleder« af »landbruger«.

b)

Litra b) erstattes af følgende:

»-b)   bedrift: en landbrugsvirksomhed som almindeligvis anvendt i forbindelse med EU-undersøgelser og -tællinger i landbruget

b)   bedriftsgruppe: et samlet antal landbrugsbedrifter, der tilhører samme klasse med hensyn til teknisk-økonomisk driftsform og økonomisk bedriftsstørrelse som fastsat i EU-klassifikationen af landbrugsbedrifter«.

c)

Litra d) affattes således:

»d)   område i Informationsnettet for Landøkonomisk Bogføring eller INLB-område: en medlemsstats område eller en del af et sådant område, som er afgrænset med udvælgelse af regnskabsførende bedrifter for øje; en fortegnelse over områderne findes i bilag I«.

d)

Følgende litra tilføjes:

»f)   standard output: bruttoproduktionens standardværdi.«

5)

Artikel 3 affattes således:

»Artikel 3

Med henblik på at sikre, at fortegnelsen over INLB-områder kan ajourføres efter anmodning fra en medlemsstat, tillægges Kommissionen beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 19a om ændring af bilag I for så vidt angår fortegnelsen over INLB-områder pr. medlemsstat.«

6)

Titlen på kapitel II affattes således:

»DATA FOR KONSTATERING AF INDKOMSTER OG UNDERSØGELSE AF DRIFTSØKONOMISKE FORHOLD I LANDBRUGSBEDRIFTER«.

7)

Artikel 4 affattes således:

»Artikel 4

Dette kapitel finder anvendelse på indsamling af regnskabsmæssige data med henblik på en årlig konstatering af landbrugsbedrifternes indkomster og en undersøgelse af deres driftsøkonomiske forhold.

Disse data indsamles gennem regelmæssige og særlige undersøgelser.«

8)

Artikel 5 ændres således:

a)

Stk. 1 affattes således:

»1.   Det i artikel 1, stk. 2, nævnte undersøgelsesområde omfatter landbrugsbedrifter, hvis økonomiske størrelse er over eller lig med en grænse udtrykt i euro, svarende til en af undergrænserne for de økonomiske størrelsesklasser i EU- klassifikationen over landbrugsbedrifter som fastlagt i artikel 5b.

Kommissionen vedtager delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 19a om fastlæggelse af reglerne for fastsættelse af den i dette stykkes første afsnit omhandlede grænse.

Kommissionen vedtager på grundlag af data fra medlemsstaterne gennemførelsesretsakter om fastsættelse af den i første afsnit omhandlede grænse. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 19b, stk. 2.«

b)

Stk. 2, litra c), affattes således:

»c)

i deres helhed og inden for hvert enkelt INLB-område er repræsentative for undersøgelsesområdet.«

c)

Stk. 3 og 4 udgår.

9)

Følgende artikler indsættes:

»Artikel 5a

1.   Hver medlemsstat udarbejder en plan for udvælgelsen af regnskabsførende bedrifter, der sikrer et repræsentativt udvalg af undersøgelsesområdet.

Kommissionen vedtager delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 19a om fastlæggelse af de regler, i henhold til hvilke medlemsstaterne skal udarbejde sådanne planer. Disse regler skal sikre, at planer for udvælgelsen af regnskabsførende bedrifter:

udarbejdes på grundlag af de seneste statistiske data

udformes i henhold til EU-klassifikationen over landbrugsbedrifter og

nærmere angiver især opdelingen af de regnskabsførende bedrifter på bedriftsgrupper og detaljerede regler for udvælgelsen af dem.

2.   I overensstemmelse med de regler, der vedtages i henhold til stk. 1, og på grundlag af data fra medlemsstaterne vedtager Kommissionen gennemførelsesretsakter om fastsættelse af antallet af regnskabsførende bedrifter pr. medlemsstat og pr. INLB-område. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 19b, stk. 2.

3.   Antallet af regnskabsførende bedrifter, der skal udvælges pr. INLB-område, må afvige fra det antal, der er angivet i de gennemførelsesretsakter, der skal vedtages i henhold til stk. 2, med højst 20 % i hver retning, forudsat at den pågældende medlemsstats samlede antal regnskabsførende bedrifter overholdes.

4.   Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter om udarbejdelse og ajourføring af modeller og metoder for form og indhold af de data, som medlemsstaterne skal meddele Kommissionen. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 19b, stk. 2.

Artikel 5b

1.   Landbrugsbedrifter klassificeres på en ensartet måde i henhold til EU-klassifikationen af landbrugsbedrifter (»EU-klassifikationen«) afhængigt af deres driftsform, deres økonomiske størrelse og omfanget af andre erhvervsmæssige aktiviteter med direkte tilknytning dertil.

EU-Klassifikationen anvendes navnlig med henblik på fremlæggelsen efter driftsform og økonomisk størrelse af de data, der er indsamlet gennem Unionens undersøgelser af landbrugsbedrifters struktur og INLB.

2.   En landbrugsbedrifts »driftsform« fastlægges ud fra den relative andel af standard output fra bedriftens forskellige karakteristika i forhold til bedriftens samlede standard output.

Kommissionen tillægges beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 19a om fastsættelse af referenceperioden for standard output.

3.   Bedrifter klassificeres ved et begrænset antal driftsformer. Generelle driftsformer specificeres. Afhængigt af antallet af krævede detaljer opdeles de generelle driftsformer i hoveddriftsformer.

Kommissionen tillægges beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 19a vedrørende fastlæggelse af generelle driftsformer og hoveddriftsformer.

Overensstemmelsen mellem generelle driftsformer og hoveddriftsformer og særlige typer af landbrugsspecialiseringer svarende til hoveddriftsformer specificeres.

4.   Bedriftens økonomiske størrelse fastlægges på grundlag af bedriftens samlede standard output.

5.   Omfanget af andre erhvervsmæssige aktiviteter end bedriftens landbrugsaktiviteter, der har direkte tilknytning til bedriften, fastlægges ud fra andelen af disse andre erhvervsmæssige aktiviteter af bedriftens output.

6.   Standard output og data til bestemmelse heraf fremsendes til Kommissionen (Eurostat) af det forbindelsesorgan, som hver medlemsstat har udpeget i overensstemmelse med artikel 7, eller af det organ, som har fået delegeret denne funktion.

7.   Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter om fastlæggelse af:

metoder til beregning af særlige typer landbrugsspecialiseringer som omhandlet i stk. 3 og til henførelse af bedriften til en hoveddriftsform

metoden til beregning af bedriftens økonomiske størrelse

økonomiske størrelsesklasser for bedrifterne som omhandlet i stk. 1

metoder til beregning af bedriftens output og til skøn over andre erhvervsmæssige aktiviteters andel af dette output med henblik på stk. 5

beregningsmetoden til fastlæggelse af standard output af hvert karakteristikum som omhandlet i stk. 2, procedurer for indsamling af tilsvarende data og midler til og frister for fremsendelsen af standard output til Kommissionen i overensstemmelse med stk. 6.

Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 19b, stk. 2.«

10)

Artikel 6 ændres således:

a)

Stk. 2 affattes således:

»2.   Det nationale udvalg har ansvaret for udvælgelsen af regnskabsførende bedrifter. Med henblik herpå omfatter dets opgaver bl.a. godkendelse af planen for udvælgelse af regnskabsførende bedrifter.«

b)

Stk. 4, første afsnit, affattes således:

»4.   Medlemsstater, som er inddelt i flere INLB-områder, kan for hvert af de under dem henhørende INLB-områder oprette et regionalt udvalg for informationsnettet (i det følgende benævnt »det regionale udvalg«).«

c)

Stk. 5 affattes således:

»5.   Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter om fastlæggelse af nærmere bestemmelser for anvendelsen af denne artikel. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 19b, stk. 2.«

11)

Artikel 7 affattes således:

»Artikel 7

1.   Hver medlemsstat udpeger et forbindelsesorgan, der har til opgave:

a)

at informere det nationale udvalg, de regionale udvalg og regnskabskontorerne om de gældende reguleringsmæssige rammer og at sikre korrekt gennemførelse heraf

b)

at udarbejde planen for udvælgelse af regnskabsførende bedrifter, at forelægge den for det nationale udvalg til godkendelse og herefter at fremsende den til Kommissionen

c)

at udarbejde

i)

listen over regnskabsførende bedrifter

ii)

hvis det er relevant, listen over de regnskabskontorer, der har påtaget sig og er i stand til at udfylde bedriftsskemaerne

d)

at samle de bedriftsskemaer, som regnskabskontorerne indsender

e)

at kontrollere, at bedriftsskemaerne er korrekt udfyldt

f)

at videresende de behørigt udfyldte bedriftsskemaer til Kommissionen i det ønskede format og inden for den fastsatte frist

g)

at tilsende det nationale udvalg, de regionale udvalg og regnskabskontorerne de anmodninger om oplysninger, der er omhandlet i artikel 17, og at videresende Kommissionen svarene herpå.

2.   Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter om fastlæggelse af nærmere bestemmelser for anvendelsen af denne artikel. Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 19b, stk. 2.«

12)

Artikel 8, stk. 2 og 3, affattes således:

»2.   Det behørigt udfyldte bedriftsskema skal indeholde de regnskabsmæssige data, som gør det muligt:

at karakterisere den regnskabsførende bedrift ved hjælp af dens vigtigste produktionsfaktorer

at vurdere bedriftens indkomst ud fra dens forskellige synsvinkler

at kontrollere oplysningernes rigtighed ved hjælp af stikprøver.

3.   Dataene på bedriftsskemaet skal vedrøre en enkelt landbrugsbedrift og et enkelt regnskabsår på 12 på hinanden følgende måneder og udelukkende vedrøre den pågældende landbrugsbedrift. Disse data skal vedrøre landbrugsaktiviteter på selve bedriften og andre erhvervsmæssige aktiviteter i direkte tilknytning til bedriften. Data vedrørende al anden virksomhed ud over landbrugsvirksomhed, som landbrugerens eller dennes familie eventuelt udøver, samt eventuelle data, der vedrører pensioner, arv, private bankkonti, andre ejendomme end landbrugsbedriften, personlig beskatning, privatforsikringer mv., skal ikke tages i betragtning ved udfyldning af bedriftsskemaet.

Kommissionen tillægges beføjelse til at vedtage delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 19a vedrørende fastlæggelse af de vigtigste grupper af regnskabsmæssige data, der skal indsamles, og de generelle regler for indsamling af data.

For at sikre, at de regnskabsmæssige data, der indsamles ved hjælp af bedriftsskemaerne, er sammenlignelige, uanset hvilke regnskabsførende bedrifter der undersøges, vedtager Kommissionen gennemførelsesretsakter, der fastlægger formen og layoutet af bedriftsskemaet og metoder til og frister for fremsendelse af data til Kommissionen.

Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 19b, stk. 2.«

13)

Artikel 9-15 og artikel 18 udgår.

14)

Artikel 19 ændres således:

a)

Stk. 1, litra a), affattes således:

»a)

en fast godtgørelse, som skal betales til medlemsstaterne for indlevering af behørigt udfyldte bedriftsskemaer inden for den fastsatte frist op til det højeste antal regnskabsførende bedrifter som fastsat i overensstemmelse med artikel 5a, stk. 2. Udgør det samlede antal behørigt udfyldte og indleverede bedriftsskemaer for så vidt angår et INLB-område eller en medlemsstat mindre end 80 % af antallet af regnskabsførende bedrifter fastsat for det pågældende INLB-område eller den pågældende medlemsstat, anvendes en godtgørelse svarende til 80 % af den faste godtgørelse for hvert bedriftsskema fra det pågældende INLB-område eller den pågældende medlemsstat.«

b)

Stk. 2 affattes således:

»2.   Udgifter til oprettelse og drift af det nationale udvalg, de regionale udvalg og forbindelsesorganerne opføres ikke på Unionens almindelige budget.«

c)

Følgende stykke tilføjes:

»3.   »Kommissionen vedtager gennemførelsesretsakter, som fastlægger detaljerede procedurer vedrørende den faste godtgørelse, der er omhandlet i stk. 1, litra a). Disse gennemførelsesretsakter vedtages efter undersøgelsesproceduren i artikel 19b, stk. 2.«

15)

Følgende artikler indsættes:

»Artikel 19a

1.   Beføjelsen til at vedtage delegerede retsakter tillægges Kommissionen på de i denne artikel fastlagte betingelser.

2.   Beføjelsen til at vedtage delegerede retsakter, jf. artikel 3, artikel 5, stk. 1, artikel 5a, stk. 1, artikel 5b, stk. 2 og 3, og artikel 8, stk. 3, tillægges Kommissionen for en periode på fem år fra den 20. december 2013. Kommissionen udarbejder en rapport vedrørende delegationen af beføjelser senest ni måneder inden udløbet af femårsperioden. Delegationen af beføjelser forlænges stiltiende for perioder af samme varighed, medmindre Europa-Parlamentet eller Rådet modsætter sig en sådan forlængelse senest tre måneder inden udløbet af hver periode.

3.   Den i artikel 3, artikel 5, stk. 1, artikel 5a, stk. 1, artikel 5b, stk. 2 og 3, og artikel 8, stk. 3, omhandlede delegation af beføjelser kan til enhver tid tilbagekaldes af Europa-Parlamentet eller Rådet. En afgørelse om tilbagekaldelse bringer delegationen af de beføjelser, der er angivet i den pågældende afgørelse, til ophør. Den får virkning dagen efter offentliggørelsen af afgørelsen i Den Europæiske Unions Tidende eller på et senere tidspunkt, der angives i afgørelsen. Den berører ikke gyldigheden af delegerede retsakter, der allerede er i kraft.

4.   Så snart Kommissionen vedtager en delegeret retsakt, giver den samtidigt Europa-Parlamentet og Rådet meddelelse herom.

5.   En delegeret retsakt vedtaget i henhold til artikel 3, artikel 5, stk. 1, artikel 5a, stk. 1, artikel 5b, stk. 2 og 3, og artikel 8, stk. 3, træder kun i kraft, hvis hverken Europa-Parlamentet eller Rådet har gjort indsigelse inden for en frist på to måneder fra meddelelsen af den pågældende retsakt til Europa-Parlamentet og Rådet, eller hvis Europa-Parlamentet og Rådet inden udløbet af denne frist begge har informeret Kommissionen om, at de ikke agter at gøre indsigelse. Fristen forlænges med to måneder på Europa-Parlamentets eller Rådets initiativ.

Artikel 19b

1.   Kommissionen bistås af et udvalg med betegnelsen »Komitéen for Informationsnettet for Landøkonomisk Bogføring«. Dette udvalg er et udvalg som omhandlet i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 182/2011 af 16. februar 2011 om de generelle regler og principper for, hvordan medlemsstaterne skal kontrollere Kommissionens udøvelse af gennemførelsesbeføjelser (5).

2.   Når der henvises til dette stykke, anvendes artikel 5 i forordning (EU) nr. 182/2011.

16)

Titlen på bilag I affattes således:

»Fortegnelse over de i artikel 2, litra d), omhandlede INLB-områder«.

Artikel 2

Denne forordning træder i kraft på tredjedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Den anvendes fra den 1. januar 2014.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Strasbourg, den 22. oktober 2013.

På Europa-Parlamentets vegne

M. SCHULZ

Formand

På Rådets vegne

V. LEŠKEVIČIUS

Formand


(1)  EUT C 143 af 22.5.2012, s. 149.

(2)  Europa-Parlamentets holdning af 11.9.2013 (endnu ikke offentliggjort i EUT) og Rådets afgørelse af 7.10.2013.

(3)  EUT L 328 af 15.12.2009, s. 27.

(4)  EUT L 55 af 28.2.2011, s. 13.

(5)  EUT L 55 af 28.2.2011, s. 13