ISSN 1977-0871

Den Europæiske Unions

Tidende

C 78

European flag  

Dansk udgave

Meddelelser og oplysninger

64. årgang
8. marts 2021


Indhold

Side

 

II   Meddelelser

 

MEDDELELSER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER

 

Europa-Kommissionen

2021/C 78/01

Kommissionens meddelelse om en vejledning i gennemførelsen af kravene til de flerårige nationale kontrolplaner som omhandlet i artikel 109-111 i forordning (EU) 2017/625

1


 

IV   Oplysninger

 

OPLYSNINGER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER

 

Rådet

2021/C 78/02

Bekendtgørelse til den person, der er omfattet af de restriktive foranstaltninger i Rådets afgørelse 2014/932/FUSP og i Rådets forordning (EU) nr. 1352/2014 om restriktive foranstaltninger på baggrund af situationen i Yemen

28

2021/C 78/03

Bekendtgørelse til de registrerede, der er omfattet af de restriktive foranstaltninger i Rådets afgørelse 2014/932/FUSP og Rådets forordning (EU) nr. 1352/2014 om restriktive foranstaltninger på baggrund af situationen i Yemen

30

 

Europa-Kommissionen

2021/C 78/04

Euroens vekselkurs — 5. marts 2021

31

 

OPLYSNINGER FRA MEDLEMSSTATERNE

2021/C 78/05

Gastyperne og de dertil svarende ledningstryk i henhold til artikel 4, stk. 1, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/426 om apparater, der forbrænder gasformigt brændstof, og om ophævelse af direktiv 2009/142/EF (Denne meddelelse bygger på oplysninger, som Kommissionen har modtaget fra medlemsstaterne)

32


 

V   Øvrige meddelelser

 

PROCEDURER VEDRØRENDE GENNEMFØRELSEN AF KONKURRENCEPOLITIKKEN

 

Europa-Kommissionen

2021/C 78/06

Anmeldelse af en planlagt fusion (Sag: M.10180 — BH Holding/TEDi) — Behandles eventuelt efter den forenklede procedure ( 1 )

34


 


 

(1)   EØS-relevant tekst.

DA

 


II Meddelelser

MEDDELELSER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER

Europa-Kommissionen

8.3.2021   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 78/1


Kommissionens meddelelse om en vejledning i gennemførelsen af kravene til de flerårige nationale kontrolplaner som omhandlet i artikel 109-111 i forordning (EU) 2017/625

(2021/C 78/01)

Forord

EU-lovgivningen indeholder et sæt harmoniserede regler for at sikre, at fødevarer og foder er sikre og sunde, og at aktiviteter, der kan have indvirkning på sikkerheden i agrofødevarekæden eller på beskyttelsen af forbrugernes interesser i forbindelse med fødevarer og fødevareinformation, udføres i overensstemmelse med specifikke krav. EU-regler findes også for at sikre et højt niveau af sundhed for mennesker, dyr og planter såvel som af dyrevelfærd i hele agrofødevarekæden og på alle de aktivitetsområder, hvor et hovedmål er at bekæmpe en eventuel spredning af dyresygdomme, der i nogle tilfælde kan overføres til mennesker, eller af skadegørere på planter eller planteprodukter, og for at sikre beskyttelse af miljøet mod de risici, som kan opstå i forbindelse med genetisk modificerede organismer (GMO'er) eller plantebeskyttelsesmidler. Den korrekte anvendelse af disse regler, der i det følgende kollektivt benævnes »EU-lovgivningen om agrofødevarekæden«, bidrager til det indre markeds funktion

Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/625 (1)etablerer en harmoniseret EU-ramme for tilrettelæggelsen af offentlig kontrol og andre officielle aktiviteter end offentlig kontrol i hele agrofødevarekæden.

I henhold til artikel 109 i forordning (EU) 2017/625 skal medlemsstaterne sikre, at offentlig kontrol, der er reguleret af denne forordning, gennemføres af de kompetente myndigheder ud fra en flerårig national kontrolplan, hvis udarbejdelse og gennemførelse koordineres i hele deres område.

I henhold til artikel 110, stk. 1, i forordning (EU) 2017/625 skal der udarbejdes flerårige nationale kontrolplaner for at sikre, at der planlægges offentlig kontrol på alle de områder, som reguleres af de regler, der er omhandlet i artikel 1, stk. 2, i overensstemmelse med de kriterier, som er fastlagt i artikel 9, og med de regler, der er omhandlet i artikel 18-27.

I artikel 110, stk. 2, i forordning (EU) 2017/625 fastsættes principperne for de generelle oplysninger, som de flerårige nationale kontrolplaner skal indeholde, og i artikel 111, stk. 2, fastsættes principperne for udarbejdelse, ajourføring og revision af de flerårige nationale kontrolplaner.

Erfaringerne fra gennemførelsen af flerårige nationale kontrolplaner, fra audit af de kompetente myndigheder i henhold til artikel 4, stk. 6, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 882/2004 (2)og audit foretaget af Kommissionens eksperter i henhold til samme forordnings artikel 45 og fra oplysningerne i de årsrapporter, som medlemsstaterne har forelagt i henhold til samme forordnings artikel 44, viser, at der er behov for en vejledning om udarbejdelse af flerårige nationale kontrolplaner.

Denne vejledning omhandler derfor navnlig de elementer af den flerårige nationale kontrolplan, som medlemsstaterne skal sørge for med henblik på at opfylde kravene i forordning (EU) 2017/625, herunder navnlig kravene i artikel 111, som fastsætter principperne for udarbejdelse, ajourføring og revision af de flerårige nationale kontrolplaner.

Formålet med den flerårige nationale kontrolplan er også at skabe et solidt grundlag for audit af de kompetente myndigheder i henhold til artikel 6 i forordning (EU) 2017/625 og for Kommissionens kontrol i medlemsstaterne i henhold til samme forordnings artikel 116.

Kommissionen vil efter behov foretage revision og ajourføring af denne vejledning, når den har modtaget og undersøgt de flerårige nationale kontrolplaner, og i lyset af medlemsstaternes erfaringer med gennemførelsen af forordning (EU) 2017/625.

Denne vejledning skal hjælpe de nationale myndigheder med at anvende artikel 109-111, i forordning (EU) 2017/625. Det er kun EU-Domstolen, der har kompetence til at fortolke EU-lovgivningen autoritativt.

Indholdsfortegnelse

A.

Vejledningens formål 4

B.

Definitioner 4

C.

Vejledning om lovkravene til de nationale kontrolplaner 5

1.

De flerårige nationale kontrolplaners indhold 5

2.

Den integrerede flerårige nationale kontrolplan 5

3.

Indsamling af oplysninger under gennemførelsen og den flerårige nationale kontrolplan og rapportering 6

4.

Periodicitet (planlægningscyklus) 6

5.

Generelle krav til den flerårige nationale kontrolplan 7

D.

Generel vejledning om den flerårige nationale kontrolplans indhold 7

1.

Strategi og baggrund 7

1.1.

Strategiske målsætninger for den flerårige nationale kontrolplan 7

1.2.

Risikoklassificering 8

2.

Strukturelle rammer for offentlige kontroller 8

2.1.

Udpegelse af kompetente myndigheder 8

2.2.

Delegation til organer med delegerede opgaver eller fysiske personer 9

3.

Almindelig tilrettelæggelse og forvaltning af offentlige kontroller 9

3.1.

Kontrolsystemer og koordineringsaktiviteter 10

3.2.

Opfyldelse af kriterier 11

3.3.

Uddannelse af personale, der udfører offentlige kontroller 12

3.4.

Dokumenterede procedurer 12

4.

Håndtering af hændelser og nødsituationer 12

4.1.

Beredskabsplaner 12

4.2.

Tilrettelæggelse af samarbejde og gensidig bistand 13

A.   Vejledningens formål

Formålet med denne vejledning er at bistå medlemsstaterne, når de skal udarbejde deres flerårige nationale kontrolplaner, som er omhandlet i artikel 109 i forordning (EU) 2017/625. Den giver vejledning i, hvordan kravene til den flerårige nationale kontrolplan som fastsat i samme forordnings artikel 110, stk. 2, opfyldes.

Punkt C i denne vejledning fokuserer derfor de retlige krav til den flerårige nationale kontrolplan, og punkt D giver vejledning i indholdet af den flerårige nationale kontrolplan. Denne vejledning indeholder også en valgfri skabelon til den flerårige nationale kontrolplan. Medlemsstaterne vælger dog selv, i hvilket format de ønsker at præsentere deres flerårige nationale kontrolplaner.

B.   Definitioner

I forbindelse med denne vejledning henvises der til definitionerne i artikel 2 og 3 i forordning (EU) 2017/625 og andre relevante EU-retsakter om agrofødevarekæden.

Navnlig følgende definitioner i forordning (EU) 2017/625 bør bemærkes:

a)

»offentlig kontrol«: de aktiviteter, som gennemføres af de kompetente myndigheder eller af de organer med delegerede opgaver eller de fysiske personer, der har fået delegeret offentlige kontrolopgaver i overensstemmelse med denne forordning, for at verificere:

operatørers overholdelse af denne forordning og de regler, der er omhandlet i artikel 1, stk. 2, og

at dyr eller varer opfylder de krav, som er fastlagt i reglerne omhandlet i artikel 1, stk. 2, herunder med henblik på udstedelse af et officielt certifikat eller en officiel attestering

b)

»andre officielle aktiviteter«: aktiviteter, bortset fra offentlig kontrol, som gennemføres af de kompetente myndigheder eller af de organer med delegerede opgaver eller de fysiske personer, der har fået delegeret bestemte andre officielle aktiviteter i overensstemmelse med denne forordning og med de regler, der er omhandlet i artikel 1, stk. 2, herunder aktiviteter, der tager sigte på at verificere forekomst af dyresygdomme eller planteskadegørere, forebygge eller begrænse spredning af sådanne dyresygdomme eller planteskadegørere, udrydde disse dyresygdomme eller planteskadegørere, udstede tilladelser eller godkendelser og udstede officielle certifikater eller officielle attesteringer

c)

»kompetente myndigheder«:

de centrale myndigheder i en medlemsstat, som er ansvarlige for at tilrettelægge offentlig kontrol og andre officielle aktiviteter i overensstemmelse med denne forordning og de regler, der er omhandlet i artikel 1, stk. 2

enhver anden myndighed, som har fået overdraget dette ansvar

d)

»økologikontrolmyndighed«: en offentlig administrativ organisation for økologisk produktion og mærkning af økologiske produkter i en medlemsstat, som de kompetente myndigheder helt eller delvis har overdraget deres beføjelser i forbindelse med anvendelsen af Rådets forordning (EF) nr. 834/2007 (3)

e)

»organ med delegerede opgaver«: en separat juridisk person, til hvem de kompetente myndigheder har delegeret bestemte offentlige kontrolopgaver eller bestemte opgaver i forbindelse med andre officielle aktiviteter

f)

»kontrolplan«: en beskrivelse, der er udarbejdet af de kompetente myndigheder, og som indeholder oplysninger om det offentlige kontrolsystems struktur, tilrettelæggelse og funktion samt den detaljerede planlægning af den offentlige kontrol, der i en given periode skal gennemføres på hvert af de områder, som reguleres af de regler, der er omhandlet i artikel 1, stk. 2

g)

»risiko«: funktion af sandsynligheden for en negativ virkning for menneskers, dyrs eller planters sundhed, dyrevelfærden eller miljøet og af alvoren af en sådan virkning som følge af en fare.

Ud over ovennævnte definitioner henvises der til følgende definitioner i forbindelse med denne vejledning:

a)

»koordinering«: foranstaltning(er), der træffes for at sikre, at planlægningen og gennemførelsen af de kompetente myndigheders offentlige kontrol er sammenhængende og konsekvent, så den fælles målsætning om en effektiv gennemførelse af den nationale kontrolplan og af EU-lovgivningen reelt fremmes

b)

»områder«: de områder, der er omhandlet i artikel 1, stk. 2, i forordning (EU) 2017/625.

C.   Vejledning om lovkravene til de nationale kontrolplaner

1.    De flerårige nationale kontrolplaners indhold

Lovkrav

Artikel 109, stk. 1, i forordning (EU) 2017/625

Vejledning

Den flerårige nationale kontrolplan bør dække de offentlige kontroller, der er omhandlet i artikel 1, stk. 2-4, i forordning (EU) 2017/625. Yderligere oplysninger om regler, der indeholder bestemmelser om ovennævnte offentlige kontroller, findes i bilag 1.

I deres årsrapporter skal medlemsstaterne ikke angive oplysninger om andre officielle aktiviteter, der udføres af de kompetente myndigheder eller af organer med delegerede opgaver eller fysiske personer (4).

Medlemsstaterne kan dog vælge at medtage sådanne oplysninger i deres flerårige nationale kontrolplaner, hvis de mener, at oplysningerne er relevante eller kan understøtte forståelsen af deres flerårige nationale kontrolplaner.

Oplysninger om andre offentlige kontroller, som ikke er omfattet af anvendelsesområdet for forordning (EU) 2017/625, f.eks. offentlige kontroller på grundlag af anden EU-lovgivning (f.eks. af veterinærlægemidler), eller oplysninger vedrørende værktøjet Performance of Veterinary Services (PVS) udviklet af Verdensorganisationen for Dyresundhed (OIE) (5), kan medtages i den flerårige nationale kontrolplan.

2.    Den integrerede flerårige nationale kontrolplan

Lovkrav

Artikel 109, stk. 1 og stk. 2, litra a) og b), i forordning (EU) 2017/625

Vejledning

I henhold til artikel 109, stk. 1, i forordning (EU) 2017/625 skal medlemsstaterne koordinere udarbejdelsen og gennemførelsen af den flerårige nationale kontrolplan i hele deres område. I henhold til artikel 109, stk. 2, skal medlemsstaterne udpege et centralt organ, der har til opgave at koordinere udarbejdelsen af den flerårige nationale kontrolplan mellem alle kompetente myndigheder med ansvar for offentlig kontrol og sikre, at den flerårige nationale kontrolplan er sammenhængende og udførlig.

En medlemsstats udpegelse af et centralt organ bør ikke opfattes som en forpligtelse til at oprette en ny enhed under en kompetent myndighed, en ny organisation eller en ny institution for at overholde artikel 109, stk. 2, i forordning (EU) 2017/625. Eksisterende strukturer i medlemsstaterne kan udpeges som centralt organ.

Den flerårige nationale kontrolplan omfatter offentlige kontroller, der udføres af alle kompetente myndigheder på alle niveauer (centralt, regionalt og lokalt) ifølge nationale ordninger for offentlige kontroller.

For medlemsstater med decentraliserede forvaltninger bør den flerårige nationale kontrolplan skitsere, hvordan koordineringen mellem de forskellige forvaltninger sikres for at nå frem til en integreret flerårig national kontrolplan.

De kompetente myndigheder bør udvikle passende systemer til integreret planlægning, udvikling og koordinering af aktiviteter vedrørende den flerårige nationale kontrolplan. En integreret flerårig national kontrolplan bør ikke være en simpel samling af planer for hver enkelt kompetent myndighed eller hvert område. En sådan samling vil ikke sikre, at de offentlige kontroller integreres og koordineres inden for og på tværs af kompetente myndigheder og områder, for så vidt angår relaterede offentlige kontroller.

3.    Indsamling af oplysninger under gennemførelsen og den flerårige nationale kontrolplan og rapportering

Lovkrav

Artikel 109, stk. 2, litra c), artikel 111, stk. 1-3, og artikel 113 i forordning (EU) 2017/625

Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2019/723 (6)

Vejledning

Medlemsstaterne bør under gennemførelsen af den flerårige nationale kontrolplan indsamle dokumentation for dens gennemførelse, gemme den og stille den til rådighed for organisationer, der deltager i gennemførelsen af audit, med henblik på at verificere, at den flerårige nationale kontrolplan gennemføres effektivt. Sådan dokumentation kan omfatte skriftlige procedurer, dokumentationsmateriale og fortegnelser over offentlig kontrol.

I henhold til artikel 109, stk. 2, litra c), i forordning (EU) 2017/625 skal medlemsstaternes centrale organer indsamle oplysninger om den flerårige nationale kontrolplans gennemførelse med henblik på at forelægge den årsrapport, der er omhandlet i artikel 113, og efter behov foretage revision og ajourføring heraf i overensstemmelse med forordningens artikel 111, stk. 2.

Årsrapporter vedrørende den flerårige nationale kontrolplan skal udarbejdes og forelægges i overensstemmelse med Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2019/723 om regler for anvendelsen af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/625 for så vidt angår den standardformular, der skal anvendes i de årsrapporter, som medlemsstaterne forelægger. Vejledningen i (7), hvordan standardformularen i bilaget til forordning (EU) 2019/723 udfyldes, vil være en yderligere hjælp for medlemsstaterne.

I henhold til artikel 111, stk. 1, i forordning (EU) 2017/625 skal medlemsstaterne sørge for, at den flerårige nationale kontrolplan gøres offentligt tilgængelig med undtagelse af de dele af planen, hvis offentliggørelse kunne underminere den offentlige kontrols effektivitet. Medlemsstaterne vælger, hvordan de vil offentliggøre den flerårige nationale kontrolplan.

I henhold til artikel 111, stk. 3, i forordning (EU) 2017/625 skal medlemsstaterne efter anmodning forelægge Kommissionen den seneste ajourførte udgave af deres respektive flerårige nationale kontrolplan.

Dette berører ikke andre anmodninger om specifikke oplysninger, som Kommissionen fremsætter i forbindelse med dens kontrol, herunder audit, i medlemsstaterne, i henhold til artikel 116 i forordning (EU) 2017/625.

4.    Periodicitet (planlægningscyklus)

Vejledning

Det er op til den enkelte medlemsstat at fastsætte gyldighedsperioden for/varigheden af den flerårige nationale kontrolplan, som eventuelt kan planlægges, så den falder sammen med andre nationale planlægningsaktiviteter såsom budgetperioden. Den flerårige nationale kontrolplan bør indeholde en kort begrundelse for den varighed, der er valgt.

Den nationale kontrolplan bør — for at være flerårig — dække en periode på mindst tre år. I lyset af hvor vanskeligt det er at langtidsplanlægge inden for rammer, der hele tiden ændrer sig, bør en planlægningscyklus være på højst fem år.

Usikkerhed og diverse begrænsninger dikterer, hvor detaljeret den offentlige kontrol kan planlægges for hvert enkelt år i planens gyldighedsperiode. Især kan det for de sidste år af kontrolplanen være nødvendigt at operere med midlertidige operationelle mål/målsætninger for den offentlige kontrol, som så efterfølgende ajourføres løbende i forbindelse med udarbejdelsen af den årsrapport, der skal forelægges i henhold til artikel 113, stk. 1, i forordning (EU) 2017/625. Se i denne forbindelse punkt D.1.1.

5.    Generelle krav til den flerårige nationale kontrolplan

Lovkrav

Artikel 110, artikel 111, stk. 2, og artikel 119 i forordning (EU) 2017/625

Vejledning

Den flerårige nationale kontrolplan skal indeholde generelle oplysninger om strukturen i og opbygningen af medlemsstatens offentlige kontrolsystemer, som dækker alle områder af EU's agrofødevarekæde. Selv om den flerårige nationale kontrolplan er af generel karakter, skal den indeholde oplysninger om de specifikke områder, der er omhandlet i artikel 110, stk. 2, litra a)-k), i forordning (EU) 2017/625. Vejledning om disse specifikke områder kan findes i denne vejlednings punkt D.

Medlemsstaterne bør være opmærksomme på deres forpligtelse til at overveje tilpasninger af den nationale kontrolplan under gennemførelsen på baggrund af de faktorer, der er nævnt i artikel 111, stk. 2, og artikel 119, litra a), i forordning (EU) 2017/625, og til at medtage eventuelle senere justeringer i den årsrapport, der er omhandlet i samme forordnings artikel 113, stk. 1.

Den flerårige nationale kontrolplan bør derfor indeholde oplysninger om:

a)

proceduren for den årlige revision af den flerårige nationale kontrolplan som led i udarbejdelsen af årsrapporten om gennemførelsen af den flerårige nationale kontrolplan

b)

hvordan resultaterne af auditten af de nationale kompetente myndigheder i henhold til artikel 6 i forordning (EU) 2017/625 bruges i denne procedure.

D.   Generel vejledning om den flerårige nationale kontrolplans indhold

1.    Strategi og baggrund

1.1.   Strategiske målsætninger for den flerårige nationale kontrolplan

Lovkrav

Artikel 110, stk. 2, litra a), i forordning (EU) 2017/625

Vejledning

Eftersom hovedformålet med forordning (EU) 2017/625 er at sikre en mere harmoniseret og sammenhængende tilgang til offentlige kontroller og relevante håndhævelsesforanstaltninger i EU's agrofødevarekæde, og eftersom medlemsstaterne har en generel forpligtelse til at håndhæve EU-lovgivningen, bør medlemsstaterne udvikle passende målsætninger og strategier med dette for øje. Disse målsætninger og strategier bør danne grundlag for og kort beskrives i den flerårige nationale kontrolplan (8).

Den strategi, som medlemsstaten vedtager for de forskellige aktiviteter, områder og led i EU-agrofødevarekæden, bør omfatte en kort beskrivelse af og begrundelse for:

fokus for de offentlige kontroller

prioriteringen af de offentlige kontroller og

tildelingen af ressourcer.

1.2.   Risikoklassificering

Lovkrav

Artikel 110, stk. 2, litra b), i forordning (EU) 2017/625

Vejledning

Eftersom kompetente myndigheder i henhold til artikel 9, stk. 1 og 2, i forordning (EU) 2017/625 regelmæssigt skal gennemføre offentlig kontrol af alle operatører, for så vidt angår EU-lovgivningen om agrofødevarekæden, ud fra en risikovurdering og med passende hyppighed, skal den flerårige nationale kontrolplan indeholde oplysninger om den risikoklassificering, der eventuelt anvendes på de forskellige aktiviteter, der er genstand for offentlig kontrol. Dette berører ikke EU-lovgivning, der fastsætter mindstekrav til hyppigheden af offentlige kontroller.

Den risikoklassificeringsprocedure, medlemsstaten har anvendt, kan eventuelt beskrives i store træk i den flerårige nationale kontrolplan (9).

2.    Strukturelle rammer for offentlige kontroller

2.1.   Udpegelse af kompetente myndigheder

Lovkrav

Artikel 110, stk. 2, litra c), i forordning (EU) 2017/625

Vejledning

Den flerårige nationale kontrolplan bør indeholde en samlet oversigt over de kompetente myndigheders struktur og ansvarsområder. Den flerårige nationale kontrolplan bør:

a)

identificere de myndigheder eller eventuelt det niveau af sådanne myndigheder (10), der er udpeget som kompetente myndigheder med ansvar for offentlig kontrol for alle de områder, der er nævnt i artikel 1, stk. 2, i forordning (EU) 2017/625. Alle kompetente myndigheder og eventuelt det relevante niveau af kompetente myndigheder (centralt, regionalt og lokalt niveau) bør identificeres sammen med alle organer med delegerede opgaver eller fysiske personer, der har fået delegeret bestemte opgaver

b)

beskrive fordelingen af offentlige kontrolopgaver og ansvarsområder for hele agrofødevarekæden

c)

oplyse, hvilke ressourcer der er til rådighed for de kompetente myndigheder

d)

angive de nationale referencelaboratorier, der er udpeget i henhold til artikel 100, stk. 1, i forordning (EU) 2017/625, og de områder, som de er udpeget for.

Oplysningerne i litra a)-d) kan eventuelt illustreres med en integreret organisatorisk oversigt over de kompetente myndigheder på nationalt plan og deres respektive opgaver og ansvarsområder.

Beskrivelsen af, hvilke ressourcer der er til rådighed for de kompetente myndigheder, bør omfatte menneskelige ressourcer samt støttefaciliteter og -tjenester, såsom særlige IT-systemer og laboratorie-, diagnosticerings-, forsknings- og uddannelsesfaciliteter og -tjenester.

De menneskelige ressourcer bør angives som fuldtidsstillinger eller såkaldte fuldtidsækvivalenter. De faciliteter og tjenester, der er til rådighed, kan kvantificeres efter tjenesteniveau, laboratoriekapacitet og spektret af analyseaktiviteter, som de dækker, og hvis det er relevant, kan oplysningerne gives for forholdene på nationalt eller regionalt plan, med angivelse af, hvor mange kompetente myndigheder der deles om faciliteterne.

Planen skal ikke nødvendigvis indeholde en udtømmende liste over de officielle laboratorier, der er udpeget til at foretage analyser af prøver udtaget som led i offentlige kontroller, men den kompetente myndighed bør føre en sådan liste.

Hvis listerne over nationale referencelaboratorier og officielle laboratorier ikke er medtaget i den flerårige nationale kontrolplan, bør der indsættes et link til de relevante websider med sådanne lister.

2.2.   Delegation til organer med delegerede opgaver eller fysiske personer

Lovkrav

Artikel 110, stk. 2, litra d), i forordning (EU) 2017/625

Vejledning

Den flerårige nationale kontrolplan bør, i det omfang det er relevant:

a)

identificere de kompetente myndigheder, der delegerer offentlige kontrolopgaver til organer med delegerede opgaver

b)

angive, hvilke opgaver der helt specifikt delegeres til hver kategori af organer med delegerede opgaver

c)

indeholde en generel beskrivelse af de ordninger, der er indført for at sikre, at delegerende kompetente myndigheder og organer med delegerede opgaver opfylder kravene i:

i)

artikel 29 og 33 i forordning (EU) 2017/625

ii)

bilag II, kapitel II, punkt 2, i forordning (EU) 2017/625

Litra a)-c), nr. i), ovenfor kan også finde anvendelse, hvis opgaver delegeres til fysiske personer (artikel 30 og 33 i forordning (EU) 2017/625).

Hvis de samme offentlige kontrolopgaver er delegeret til flere forskellige organer med delegerede opgaver eller fysiske personer, kan delegationen af sådanne opgaver, for så vidt angår den flerårige nationale kontrolplan, beskrives efter kategorier af organer med delegerede opgaver eller fysiske personer. I så fald skal planen ikke nødvendigvis indeholde en udtømmende og ajourført liste over organerne med delegerede opgaver eller de fysiske personer, som har fået delegeret offentlige kontrolopgaver, men de kompetente myndigheder bør føre en sådan liste.

3.    Almindelig tilrettelæggelse og forvaltning af offentlige kontroller

Lovkrav

Artikel 110, stk. 2, litra e)-i), i forordning (EU) 2017/625

Vejledning

I henhold til artikel 110, stk. 2, litra e), i forordning (EU) 2017/625 skal den flerårige nationale kontrolplan indeholde oplysninger om den almindelige tilrettelæggelse og forvaltning af offentlig kontrol på nationalt, regionalt og lokalt plan, herunder offentlig kontrol i de enkelte virksomheder.

Den flerårige nationale kontrolplan bør indeholde en generel beskrivelse af opbygningen og strukturen af hver organisation, der er udpeget som kompetent myndighed, på alle niveauer. Der kan gives en generisk beskrivelse af en kategori af kompetente myndigheder på regionalt og/eller lokalt plan, hvis de kompetente myndigheder i den pågældende kategori grundlæggende er ens i deres opbygning og struktur Den flerårige nationale kontrolplan bør indeholde en beskrivelse af, hvordan offentlige kontroller, herunder import-og eksportkontroller, er opbygget og forvaltes på nationalt, regionalt og lokalt plan.

Den flerårige nationale kontrolplan bør indeholde en generel beskrivelse af:

a)

de kompetente myndigheders opbygning

b)

de kompetente myndigheders hierarkiske struktur og rapporteringsordninger inden for og mellem kompetente myndigheder samt i forhold til organer med delegerede opgaver eller fysiske personer

c)

de verifikationsordninger, der er fastlagt for at sikre kvalitet, upartiskhed, sammenhæng og effektivitet i den offentlige kontrol på alle niveauer inden for og på tværs af de kompetente myndigheder, herunder på tværs af regionale og/eller lokale myndigheder, som fastsat i artikel 5, stk. 1, litra b), i forordning (EU) 2017/625

d)

forholdet og ordningerne mellem de kompetente myndigheder og de udpegede officielle og nationale referencelaboratorier for at sikre, at sådanne laboratorier opfylder og drives i overensstemmelse med henholdsvis artikel 38 og artikel 100, stk. 1, i forordning (EU) 2017/625

e)

ordningerne for at gennemføre audit af de kompetente myndigheder med henblik på at sikre, at den offentlige kontrol er effektiv og hensigtsmæssig, som fastsat i artikel 6 i forordning (EU) 2017/625. I disse ordninger (11) bør det angives, hvordan det sikres, at disse audit underkastes en uafhængig undersøgelse og gennemføres på en gennemsigtig måde, og at de kompetente myndigheder træffer passende foranstaltninger på baggrund af resultaterne af disse audit.

3.1.   Kontrolsystemer og koordineringsaktiviteter

Ved tilrettelæggelsen af de offentlige kontrolsystemer bør der tages hensyn til følgende:

a)

behovet for at fastlægge arten og hyppigheden af samt tid og sted for den offentlige kontrol med henblik på mest effektivt at sikre, at EU-lovgivningen om agrofødevarekæden overholdes

b)

betydningen af at prioritere i forbindelse med fordelingen af ressourcer mellem de enkelte opgaver og omkostningseffektivitet

c)

de specifikke nationale kontrolplaner eller -programmer, der er omhandlet i EU-lovgivningen om agrofødevarekæden

d)

eventuelle specifikke nationale programmer for bekæmpelse eller udryddelse af sygdomme

e)

eventuelle relevante risikoklassificeringer.

Den flerårige nationale kontrolplan bør derfor indeholde oplysninger om:

a)

de offentlige kontrolordninger, der anvendes på de forskellige områder, herunder:

i)

de anvendte offentlige kontrolmetoder og -teknikker, f.eks. overvågning, opsyn, verifikation, audit, tilsyn, prøveudtagning og analyse, under hensyntagen til kravene i artikel 14, 34 og 35 i forordning (EU) 2017/625, samt oplysninger om, hvor og hvornår disse offentlige kontrolmetoder og -teknikker anvendes

ii)

hyppigheden eller eventuelt kriterierne for fastsættelse af hyppigheden samt karakteren af de offentlige kontroller

iii)

omfanget og gennemførelsen af offentlige kontroller af import og eksport af alle dyr og varer

b)

hvordan risikoklassificeringen omhandlet i punkt D.1.2 bruges til effektivt at målrette de offentlige kontroller

c)

hvordan de offentlige kontrolordninger vedrørende horisontal EU-lovgivning om agrofødevarekæden er integreret i den offentlige kontrol, der foretages inden for hvert relevant område; hvis mere end ét område er involveret, bør de forskellige områder »sammenkædes«.

Der bør forefindes ordninger, der sikrer koordinering af aktiviteter og samarbejde inden for og mellem kompetente myndigheder. Disse ordninger bør også bidrage til at sikre kvalitet, upartiskhed, sammenhæng og effektivitet i de offentlige kontroller.

Der bør navnlig gives oplysninger om de overordnede foranstaltninger til forvaltning af forbindelserne mellem de forskellige kompetente myndigheder, der er ansvarlige for de forskellige områder eller led i EU's agrofødevarekæde, og om ordninger, hvor beføjelser er tillagt eller deles med regionale og/eller lokale kompetente myndigheder.

Den flerårige nationale kontrolplan bør derfor indeholde oplysninger om:

a)

de ordninger, der sikrer et effektivt samarbejde og en effektiv koordinering:

inden for en kompetent myndighed, mellem to eller flere kompetente myndigheder med ansvar for samme område og (navnlig hvis en medlemsstat overdrager ansvaret for at gennemføre offentlige kontroller til en anden myndighed end en central kompetent myndighed) mellem de relevante centrale, regionale og lokale myndigheder, som fastsat i artikel 4, stk. 2, i forordning (EU) 2017/625

inden for andre myndigheder (hvor samarbejde er påkrævet som fastsat i artikel 75 og 76 i forordning (EU) 2017/625), og

hvis de kompetente myndigheder delegerer offentlige kontroller til organer med delegerede opgaver eller fysiske personer som omhandlet i artikel 28, stk. 1, samt artikel 29, 30 og 33 i forordning (EU) 2017/625.

Der oplyses bl.a. om formelle aftaler om koordinering af aktiviteter og sikring af sammenhængen i de offentlige kontroller, herunder møder, fælles udvalg og forbindelsesgrupper, og betingelser for fælles aftaler eller tiltag

b)

fælles uddannelsesinitiativer for personale, der udfører offentlig kontrol, f.eks. vedrørende tekniske færdigheder og tilsyn med kontroltjenester, kvalitetsstyring og audit, hvis det er relevant

c)

fælles adgang til laboratorie- og diagnosticeringsfaciliteter, hvis det er relevant

d)

forvaltning og anvendelse af fælles nationale databaser, hvis det er relevant

e)

de områder, hvor koordinering og kommunikation mellem de kompetente myndigheder er af central betydning, herunder:

i)

de foranstaltninger, der er iværksat foranstaltninger for at sikre, at en aktivitet gennemføres effektivt, så der ikke opstår huller i den offentlige kontrol

ii)

hvordan de nødvendige oplysninger udveksles mellem de kompetente myndigheder med henblik på at sikre kontinuitet og sammenhæng i den offentlige kontrol og sikre, at sporbarhedsordningerne fungerer effektivt.

3.2.   Opfyldelse af kriterier

De flerårige nationale kontrolplaner bør indeholde en beskrivelse af de metoder, der anvendes til at sikre, at organisationer udpeget som kompetente myndigheder eller økologikontrolmyndigheder fuldt ud opfylder kravene i artikel 5, stk. 1, litra a) og litra c)-i), i forordning (EU) 2017/625.

Den flerårige nationale kontrolplan bør navnlig indeholde oplysninger om de procedurer og/eller ordninger, der for alle kompetente myndigheder og økologikontrolmyndigheder er indført for at sikre følgende:

a)

at de offentlige kontroller er effektive og hensigtsmæssige

b)

at der er truffet foranstaltninger til at sikre, at personale, der udfører offentlige kontroller (12), ikke har interessekonflikter, som ville kunne svække deres objektivitet og uafhængighed eller deres professionelle dømmekraft, og til at tackle de interessekonflikter, der måtte opstå

c)

at alle myndigheder råder over eller har adgang til passende laboratorieanalysekapacitet med henblik på analyse, diagnosticering og undersøgelser

d)

at alle kompetente myndigheder råder over eller har adgang til et tilstrækkeligt antal medarbejdere med passende kvalifikationer og erfaring, således at offentlige kontroller kan udføres på en effektiv måde

e)

at alle kompetente myndigheder har hensigtsmæssige og korrekt vedligeholdte faciliteter og hjælpemidler, således at medarbejderne kan udføre de offentlige kontroller på en effektiv måde

f)

at alle myndigheder har retlige beføjelser til at udføre offentlige kontroller og træffe de foranstaltninger, der er omhandlet i forordning (EU) 2017/625 og i de regler, der er nævnt i artikel 1, stk. 2, herunder beføjelse til at få adgang til operatørernes lokaler, kontrollere dyr og varer, fortegnelser og andre dokumenter, herunder computersystemer, til at udtage prøver og til at træffe de fornødne foranstaltninger ved mistanke om eller påvisning af manglende overholdelse, herunder iværksættelse af sanktioner, som er effektive, står i rimeligt forhold til overtrædelsen og har afskrækkende virkning, eller iværksættelse af hensigtsmæssige procedurer for gennemførelse af sådanne sanktioner

g)

at alle myndigheder indført beredskabsplaner og er parate til at anvende sådanne planer i tilfælde af en nødsituation i overensstemmelse med de regler, der er nævnt i artikel 1, stk. 2.

3.3.   Uddannelse af personale, der udfører offentlige kontroller

Den flerårige nationale kontrolplan bør indeholde en beskrivelse af de systemer eller ordninger, der er etableret for at sikre, at personale, der udfører offentlige kontroller, modtager eller har modtaget den uddannelse, der er omhandlet i artikel 5, stk. 4, i forordning (EU) 2017/625.

Den flerårige nationale kontrolplan bør indeholde oplysninger om de ordninger, der er indført for at sikre, at alle medarbejdere, der udfører offentlige kontroller, har de nødvendige kvalifikationer samt den nødvendige uddannelse og kompetence til at foretage disse kontroller på en effektiv måde.

For alle områder bør den flerårige nationale kontrolplan indeholder oplysninger om de systemer eller ordninger, der er indført for at:

a)

fastlægge uddannelsesbehovene hos det personale, der foretager offentlige kontroller

b)

gennemføre og evaluere sådan uddannelse

c)

dokumentere sådan uddannelse med henblik på audit.

Ved delegering af offentlige kontrolopgaver til organer med delegerede opgaver eller fysiske personer bør det sikres personalet hos de at de pågældende organer eller fysiske personer har den nødvendige uddannelse, de nødvendige kvalifikationer samt den nødvendige uddannelse og kompetence til at udføre disse opgaver på en effektiv måde (se også vejledningen i punkt D.2.2).

3.4.   Dokumenterede procedurer

Den flerårige nationale kontrolplan bør beskrive de systemer eller ordninger, der er etableret for at sikre den effektive gennemførelse af kravene i artikel 12, stk. 1-3, i forordning (EU) 2017/625, for så vidt angår dokumenterede procedurer, og samme forordnings artikel 13, for så vidt angår skriftlige fortegnelser over offentlig kontrol.

De dokumenterede procedurer omfatte de emneområder i forbindelse med kontrolprocedurer, der er fastlagt i bilag II, kapitel II, til forordning (EU) 2017/625, og skal indeholde instrukser til det personale, som gennemfører offentlig kontrol.

For alle områder bør den flerårige nationale kontrolplan indeholde en beskrivelse af de systemer eller ordninger, der er etableret for at sikre, at:

a)

de relevante dokumenterede procedurer er let tilgængelige for (13):

i)

alt personale, der udfører offentlige kontroller

ii)

de berørte kompetente myndigheder

iii)

den centrale kompetente myndighed

b)

dokumenterede procedurer revideres og ajourføres med passende mellemrum.

Planen skal ikke nødvendigvis indeholde en komplet liste eller fortegnelse over de dokumenterede procedurer, men den kompetente myndighed bør føre en sådan liste eller fortegnelse.

For alle områder bør den flerårige nationale kontrolplan indeholde en beskrivelse af de systemer eller ordninger, der er etableret for at sikre, at gennemførelsen og resultaterne af den offentlige kontrol registreres, som omhandlet i artikel 13, stk. 1 og 2), i forordning (EU) 2017/625, og at de registrerede oplysninger arkiveres og er umiddelbart tilgængelige for:

a)

alt personale, der udfører disse offentlige kontroller

b)

den berørte kompetente myndighed

c)

den centrale kompetente myndighed

d)

enhver organisation, der deltager i audit

e)

Kommissionen efter anmodning.

4.    Håndtering af hændelser og nødsituationer

4.1.   Beredskabsplaner

Lovkrav

Artikel 110, stk. 2, litra j), i forordning (EU) 2017/625

Vejledning

Dette punkt indeholder navnlig vejledning om de oplysninger, der skal gives i forbindelse med de beredskabsplaner, der er omhandlet i artikel 5, stk. 1, litra i), og artikel 115 i forordning (EU) 2017/625, og generelt om andre beredskabsplaner, der kræves i henhold til den relevante EU-lovgivning, som f.eks.:

Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/429 (14) og

Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/2031 (15).

Den flerårige nationale kontrolplan bør:

a)

angive hvert af de områder, for hvilke der er udarbejdet specifikke beredskabsplaner

b)

angive omfanget af de enkelte beredskabsplaner

c)

for hver sådan beredskabsplan udpege det organ eller de organer, der har ansvaret for at udarbejde og vedligeholde planen

d)

beskrive det system eller de ordninger, der er etableret til formidling af beredskabsplanerne og gennemførelse af de uddannelsestiltag, der er hensigtsmæssige med henblik på gennemførelsen af planerne.

Det er imidlertid ikke nødvendigt at vedlægge en kopi af de enkelte beredskabsplaner, men der bør indsættes et link til de relevante websider.

Disse foranstaltninger kan eventuelt beskrives ved hjælp af en organisatorisk oversigt, en tabel eller et andet overskueligt format.

4.2.   Tilrettelæggelse af samarbejde og gensidig bistand

Lovkrav

Artikel 110, stk. 2, litra k), i forordning (EU) 2017/625

Vejledning

Den flerårige nationale kontrolplan bør:

a)

beskrive de generelle ordninger, der er etableret for at sikre, at kravene i artikel 102-107 i forordning (EU) 2017/625 opfyldes

b)

identificere det eller de udpegede forbindelsesorganer og deres respektive ansvarsområder eller kompetence.

Beskrivelsen af de generelle ordninger kan omfatte oplysninger om, hvordan de kompetente myndigheder udveksler og formidler oplysninger om alvorlige direkte eller indirekte risici for menneskers, dyrs eller planters sundhed eller dyrevelfærden eller, for så vidt angår GMO'er og plantebeskyttelsesmidler, også for miljøet, så der hurtigt kan træffes foranstaltninger for at imødegå disse alvorlige risici.

Der bør forefindes mekanismer for grænseoverskridende bistand og samarbejde mellem kompetente myndigheder for at sikre, at tilfælde af manglende overholdelse af EU-lovgivningen om agrofødevarekæden, som har en grænseoverskridende dimension, forfølges effektivt, ikke kun i den medlemsstat, hvor den manglende overholdelse først opdages, men også i den medlemsstat, hvor den manglende overholdelse opstod.

En kort forklaring af, hvordan de kompetente myndigheder interagerer med og anvender de forskellige komponenter i informationsstyringssystemet vedrørende offentlig kontrol og dets systemkomponenter (IMSOC) (16), kan bruges til at dokumentere medlemsstaternes hurtige indsats for at imødegå bestemte alvorlige risici i EU's agrofødevarekæde, også i tilfælde, hvor potentiel svigagtig eller vildledende praksis har eller kan have en grænseoverskridende dimension.

Der bør følges op på alle anmodninger om administrativ bistand og samarbejde samt alle meddelelser. For at fremme dette bør medlemsland udpege et eller flere forbindelsesorganer, som skal støtte og koordinere kommunikationen mellem de kompetente myndigheder i forskellige medlemsstater.


(1)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/625 af 15. marts 2017 om offentlig kontrol og andre officielle aktiviteter med henblik på at sikre anvendelsen af fødevare- og foderlovgivningen og reglerne for dyresundhed og dyrevelfærd, plantesundhed og plantebeskyttelsesmidler, om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 999/2001, (EF) nr. 396/2005, (EF) nr. 1069/2009, (EF) nr. 1107/2009, (EU) nr. 1151/2012, (EU) nr. 652/2014, (EU) 2016/429 og (EU) 2016/2031, Rådets forordning (EF) nr. 1/2005 og (EF) nr. 1099/2009 samt Rådets direktiv 98/58/EF, 1999/74/EF, 2007/43/EF, 2008/119/EF og 2008/120/EF og om ophævelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 854/2004 og (EF) nr. 882/2004, Rådets direktiv 89/608/EØF, 89/662/EØF, 90/425/EØF, 91/496/EØF, 96/23/EF, 96/93/EF og 97/78/EF og Rådets afgørelse 92/438/EØF (forordningen om offentlig kontrol) (EUT L 95 af 7.4.2017, s. 1).

(2)  Europa-Parlamentets og Rådets Forordning (EF) nr. 882/2004 af 29. april 2004 om offentlig kontrol med henblik på verifikation af, at foderstof- og fødevarelovgivningen samt dyresundheds- og dyrevelfærdsbestemmelserne overholdes (EUT L 165 af 30.4.2004, s. 1).

(3)  Rådets forordning (EF) nr. 834/2007 af 28. juni 2007 om økologisk produktion og mærkning af økologiske produkter og om ophævelse af forordning (EØF) nr. 2092/91 (EUT L 189 af 20.7.2007, s. 1).

(4)  I henhold til artikel 1, stk. 5, i forordning (EU) 2017/625 finder denne forordnings artikel 109-111 ikke anvendelse på andre officielle aktiviteter.

(5)  Arbejdet i den fælles OIE-EU-arbejdsgruppe kan bruges som informationskilde.

(6)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2019/723 af 2. maj 2019 om fastlæggelse af regler for anvendelsen af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/625 for så vidt angår den standardformular, der skal anvendes i de årsrapporter, som medlemsstaterne forelægger (EUT L 124 af 13.5.2019, s. 1).

(7)  Kommissionens meddelelse om en vejledning i udfyldelse af standardformularen i bilaget til Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2019/723 om regler for anvendelsen af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/625 for så vidt angår den standardformular, der skal anvendes i de årsrapporter, som medlemsstaterne forelægger (EUT C 71 af 1.3.2021, s. 1) (C(2021) 1136).

(8)  Arbejde i netværket for den flerårige nationale kontrolplan kan bruges som informationskilde.

(9)  Se fodnote 8.

(10)  F.eks.: »Länder«, »county councils«, »kommuner« og »départements«.

(11)  Disse ordninger bør baseres på Kommissionens meddelelse om en vejledning i gennemførelsen af bestemmelserne om audit i henhold til artikel 6 i forordning (EU) 2017/625 (EUT C 66 af 26.2.2021, s. 22).

(12)  Hvis eksternt eller kontraktansat personale udfører offentlige kontroller, sikres det, at der er truffet foranstaltninger til at sikre, at de har udført deres arbejde med samme grad af uafhængighed og ansvarlighed som fastansat personale.

(13)  Se også punkt C.3.

(14)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/429 af 9. marts 2016 om overførbare dyresygdomme og om ændring og ophævelse af visse retsakter på området for dyresundhed (»dyresundhedsloven«) (EUT L 84 af 31.3.2016, s. 1).

(15)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/2031 af 26. oktober 2016 om beskyttelsesforanstaltninger mod planteskadegørere og om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 228/2013, (EU) nr. 652/2014 og (EU) nr. 1143/2014 og om ophævelse af Rådets direktiv 69/464/EØF, 74/647/EØF, 93/85/EØF, 98/57/EF, 2000/29/EF, 2006/91/EF og 2007/33/EF (EUT L 317 af 23.11.2016, s. 4).

(16)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2019/1715 af 30. september 2019 om regler for driften af informationsstyringssystemet vedrørende offentlig kontrol og dets systemkomponenter (»IMSOC-forordningen«) (EUT L 261 af 14.10.2019, s. 37).


BILAG 1

Vejledning om omfanget af den flerårige nationale kontrolplan

Ordningerne for alle offentlige kontroller, der er omfattet af anvendelsesområdet for forordning (EU) 2017/625, bør være omfattet af den flerårige nationale kontrolplan. Yderligere oplysninger om regler, der indeholder bestemmelser om ovennævnte offentlige kontroller, findes nedenfor i form af ikkeudtømmende vejledende lister for hvert område omhandlet i artikel 1, stk. 2, og artikel 1, stk. 3, i forordning (EU) 2017/625.

MED HENSYN TIL OMRÅDER OMHANDLET I ARTIKEL 1, STK. 2, I FORORDNING (EU) 2017/625

a)

Fødevarer og fødevaresikkerhed, -integritet og -sundhed i alle led i produktionen, tilvirkningen og distributionen af fødevarer, herunder regler, der har til formål at sikre fair praksis i forbindelse med handel og beskytte forbrugerinteresser og -oplysning, og fremstilling og anvendelse af materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer

Forordning (EØF) nr. 315/93 om fællesskabsprocedurer for forurenende stoffer i levnedsmidler

Direktiv 96/22/EF om forbud mod anvendelse af visse stoffer med hormonal og thyreostatisk virkning og af beta-agonister i husdyrbrug

Direktiv 96/23/EF om de kontrolforanstaltninger, der skal iværksættes for visse stoffer og restkoncentrationer heraf i levende dyr og produkter heraf — bestemmelser, som forbliver gældende i overensstemmelse med overgangsbestemmelsen i artikel 150 i forordning (EU) 2017/625

Beslutning 97/747/EF om omfang og hyppighed af den i Rådets direktiv 96/23/EF omhandlede prøveudtagning med henblik på overvågning af visse stoffer og restkoncentrationer heraf i visse animalske produkter

Direktiv 98/83/EF om kvaliteten af drikkevand (relevante bestemmelser om vand aftappet på flasker eller i anden emballage)

Direktiv 1999/2/EF om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning om levnedsmidler og levnedsmiddelingredienser, som er behandlet med ioniserende stråling

Direktiv 1999/3/EF om opstilling af en fællesskabsliste over levnedsmidler og levnedsmiddelingredienser, som er behandlet med ioniserende stråling

Forordning (EF) nr. 178/2002 om generelle principper og krav i fødevarelovgivningen, om oprettelse af Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet og om procedurer vedrørende fødevaresikkerhed

Direktiv 2002/46/EF om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger om kosttilskud

Direktiv 2002/99/EF om dyresundhedsbestemmelser for produktion, tilvirkning, distribution og indførsel af animalske produkter til konsum

Direktiv 2003/40/EF om listen over, grænserne for koncentrationer af og angivelse i mærkningen af bestanddele i naturligt mineralvand samt om betingelserne for anvendelse af ozonberiget luft til behandling af naturligt mineralvand og kildevand

Forordning (EF) nr. 1829/2003 om genetisk modificerede fødevarer og foderstoffer

Forordning (EF) nr. 1830/2003 om sporbarhed og mærkning af genetisk modificerede organismer og sporbarhed af fødevarer og foder fremstillet af genetisk modificerede organismer

Forordning (EF) nr. 852/2004 om fødevarehygiejne

Forordning (EF) nr. 853/2004 om særlige hygiejnebestemmelser for animalske fødevarer

Forordning (EF) nr. 641/2004 om gennemførelsesbestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1829/2003 for så vidt angår tilladelse til nye genetisk modificerede fødevarer og foderstoffer, meddelelser om eksisterende produkter samt utilsigtet eller teknisk uundgåelig forekomst af genetisk modificeret materiale, for hvilket der er foretaget en gunstig risikovurdering

Forordning (EF) nr. 1935/2004 om materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer

Forordning (EF) nr. 396/2005 om maksimalgrænseværdier for pesticidrester i eller på vegetabilske og animalske fødevarer og foderstoffer

Forordning (EF) nr. 2073/2005 om mikrobiologiske kriterier for fødevarer

Forordning (EF) nr. 2074/2005 om gennemførelsesbestemmelser vedrørende visse produkter i henhold til forordning (EF) nr. 853/2004 og vedrørende offentlig kontrol i henhold til forordning (EF) nr. 854/2004

Forordning (EF) nr. 1881/2006 om fastsættelse af grænseværdier for bestemte forurenende stoffer i levnedsmidler

Forordning (EF) nr. 1924/2006 om ernærings- og sundhedsanprisninger af fødevarer

Forordning (EF) nr. 1925/2006 om tilsætning af vitaminer og mineraler samt visse andre stoffer til fødevarer

Kommissionens forordning (EF) nr. 2023/2006 om god fremstillingsmæssig praksis for materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer

Forordning (EF) nr. 1332/2008 om fødevareenzymer

Forordning (EF) nr. 1333/2008 om fødevaretilsætningsstoffer

Forordning (EF) nr. 1334/2008 om aromaer og visse fødevareingredienser med aromagivende egenskaber til anvendelse i og på fødevarer

Direktiv 2009/32/EF om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning om ekstraktionsmidler anvendt ved fremstilling af fødevarer og fødevareingredienser

Direktiv 2009/39/EF om fødevarer bestemt til særlig ernæring

Direktiv 2009/54/EF om udvinding og markedsføring af naturligt mineralvand

Forordning (EU) nr. 37/2010 om farmakologisk virksomme stoffer og disses klassifikation med hensyn til maksimalgrænseværdier for restkoncentrationer i animalske fødevarer

Forordning (EU) nr. 115/2010 om fastsættelse af betingelserne for anvendelse af aktiveret aluminiumoxid til rensning af naturligt mineralvand og kildevand for fluorid

Forordning (EU) nr. 10/2011 om plastmaterialer og -genstande bestemt til kontakt med fødevarer

Forordning (EU) nr. 931/2011 om de sporbarhedskrav, der i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 178/2002 gælder for animalske fødevarer

Forordning (EU) nr. 1169/2011 om fødevareinformation til forbrugerne

Forordning (EU) nr. 29/2012 om handelsnormer for olivenolie

Forordning (EU) nr. 1151/2012 om kvalitetsordninger for landbrugsprodukter og fødevarer (afsnit IV: Fakultative kvalitetsudtryk)

Forordning (EU) nr. 228/2013 om særlige foranstaltninger på landbrugsområdet i Unionens fjernområder

Forordning (EU) nr. 609/2013 om fødevarer bestemt til spædbørn og småbørn, fødevarer til særlige medicinske formål og kosterstatning til vægtkontrol

Forordning (EU) nr. 1306/2013 om finansiering, forvaltning og overvågning af den fælles landbrugspolitik

Forordning (EU) nr. 1308/2013 om en fælles markedsordning for landbrugsprodukter (artikel 73-91)

Forordning (EU) nr. 1337/2013 om gennemførelsesbestemmelser til forordning (EU) nr. 1169/2011 hvad angår angivelse af oprindelsesland eller herkomststed for fersk, kølet eller frosset svine-, fåre- og gedekød samt fjerkræ

Forordning (EU) nr. 1379/2013 om den fælles markedsordning for fiskevarer og akvakulturprodukter

Forordning (EU) nr. 179/2014 om supplerende regler til forordning (EU) nr. 228/2013 for så vidt angår registret over erhvervsdrivende, støttebeløbet til afsætning af produkter uden for regionen, det grafiske symbol, fritagelse for importtold for visse kvægkategorier og finansiering af bestemte foranstaltninger med henblik på særlige foranstaltninger på landbrugsområdet i Unionens fjernområder

Forordning (EU) 2015/1375 om særlige bestemmelser om offentlig kontrol af trikiner i kød

Forordning (EU) 2015/2283 om nye fødevarer

Forordning (EU) 2019/624 om særlige regler for gennemførelse af offentlig kontrol af kødproduktion og for produktions- og genudlægningsområder for levende toskallede bløddyr, jf. forordning (EU) 2017/625

Forordning (EU) 2019/627 om ensartede praktiske ordninger for gennemførelse af offentlig kontrol af animalske produkter til konsum, jf. forordning (EU) 2017/625, og om ændring af forordning (EF) nr. 2074/2005 for så vidt angår offentlig kontrol

Forordning (EU) 2019/1139 om ændring af forordning (EF) nr. 2074/2005 for så vidt angår offentlig kontrol af animalske fødevarer i forbindelse med krav vedrørende information om fødevarekæden og fiskevarer, henvisningen til anerkendte analysemetoder for marine biotoksiner og analysemetoder for rå mælk og varmebehandlet komælk

Forordning (EU) 2019/2090 om supplerende regler til forordning (EU) 2017/625 for så vidt angår tilfælde af mistanke om eller konstateret manglende overholdelse af EU's regler vedrørende anvendelse eller restkoncentrationer af farmakologisk virksomme stoffer, der er tilladt i veterinærlægemidler eller som fodertilsætningsstoffer, eller af EU's regler vedrørende anvendelse eller restkoncentrationer af forbudte eller ikkegodkendte farmakologisk virksomme stoffer


b)

Udsætning i miljøet af GMO'er med henblik på fødevare- og foderproduktion

Direktiv 2001/18/EF om udsætning i miljøet af genetisk modificerede organismer

Forordning (EF) nr. 1829/2003 om genetisk modificerede fødevarer og foderstoffer

Forordning (EF) nr. 1830/2003 om sporbarhed og mærkning af genetisk modificerede organismer og sporbarhed af fødevarer og foder fremstillet af genetisk modificerede organismer

Forordning (EF) nr. 1946/2003 om grænseoverskridende overførsler af genetisk modificerede organismer

Henstilling 2004/787/EF om tekniske retningslinjer for prøvetagning og detektion af genetisk modificerede organismer og materiale fremstillet af genetisk modificerede organismer, der udgør eller indgår i produkter, inden for rammerne af forordning (EF) nr. 1830/2003

Forordning (EF) nr. 65/2004 om indførelse af et system til fastlæggelse og tildeling af entydige identifikatorer til genetisk modificerede organismer

Forordning (EF) nr. 641/2004 om gennemførelsesbestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1829/2003 for så vidt angår tilladelse til nye genetisk modificerede fødevarer og foderstoffer, meddelelser om eksisterende produkter samt utilsigtet eller teknisk uundgåelig forekomst af genetisk modificeret materiale, for hvilket der er foretaget en gunstig risikovurdering

Forordning (EU) nr. 619/2011 om prøveudtagnings- og analysemetoder til officiel kontrol af foder for så vidt angår forekomst af genetisk modificeret materiale, som er under godkendelse, eller for hvilket godkendelsen er udløbet

Direktiv (EU) 2015/412 om ændring af direktiv 2001/18/EF for så vidt angår medlemsstaternes mulighed for at begrænse eller forbyde dyrkning af genetisk modificerede organismer (GMO'er) på deres område

Alle retsakter om godkendelse af individuelle produkter kan findes i EU's GMO-register: Genetically Modified Organisms — European Commission (http://ec.europa.eu/food/dyna/gm_register/index_en.cfm).


c)

Foder og fodersikkerhed i ethvert led i produktionen, tilvirkningen og distributionen af foder og anvendelse af foder, herunder regler, der har til formål at sikre fair praksis i forbindelse med handel og beskytte forbrugersundhed, -interesser og -oplysning.

Direktiv 90/167/EØF om fastsættelse af betingelserne for tilberedning, markedsføring og anvendelse af foderlægemidler i Fællesskabet (indtil 27. januar 2022)

Forordning (EF) nr. 178/2002 om generelle principper og krav i fødevarelovgivningen, om oprettelse af Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet og om procedurer vedrørende fødevaresikkerhed

Direktiv 2002/32/EF om uønskede stoffer i foderstoffer

Forordning (EF) nr. 1829/2003 om genetisk modificerede fødevarer og foderstoffer

Forordning (EF) nr. 1830/2003 om sporbarhed og mærkning af genetisk modificerede organismer og sporbarhed af fødevarer og foder fremstillet af genetisk modificerede organismer

Forordning (EF) nr. 1831/2003 om fodertilsætningsstoffer

Forordning (EF) nr. 641/2004 om gennemførelsesbestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1829/2003 for så vidt angår tilladelse til nye genetisk modificerede fødevarer og foderstoffer, meddelelser om eksisterende produkter samt utilsigtet eller teknisk uundgåelig forekomst af genetisk modificeret materiale, for hvilket der er foretaget en gunstig risikovurdering

Forordning (EF) nr. 183/2005 om krav til foderstofhygiejne

Forordning (EF) nr. 396/2005 om maksimalgrænseværdier for pesticidrester i eller på vegetabilske og animalske fødevarer og foderstoffer

Direktiv 2008/38/EF om udarbejdelse af en liste over anvendelsesområder for foder med særlige ernæringsformål

Forordning (EF) nr. 152/2009 om prøveudtagnings- og analysemetoder til offentlig kontrol af foder

Forordning (EF) nr. 767/2009 om markedsføring og anvendelse af foder

Forordning (EU) nr. 619/2011 om prøveudtagnings- og analysemetoder til officiel kontrol af foder for så vidt angår forekomst af genetisk modificeret materiale, som er under godkendelse, eller for hvilket godkendelsen er udløbet

Forordning (EU) nr. 68/2013 om fortegnelsen over fodermidler

Forordning (EU) 2019/4 om fremstilling, markedsføring og anvendelse af foderlægemidler (fra den 28. januar 2022)

Forordning (EU) 2019/2090 om supplerende regler til forordning (EU) 2017/625 for så vidt angår tilfælde af mistanke om eller konstateret manglende overholdelse af EU's regler vedrørende anvendelse eller restkoncentrationer af farmakologisk virksomme stoffer, der er tilladt i veterinærlægemidler eller som fodertilsætningsstoffer, eller af EU's regler vedrørende anvendelse eller restkoncentrationer af forbudte eller ikkegodkendte farmakologisk virksomme stoffer


d)

Dyresundhedskrav

Liste over retsakter i artikel 270, stk. 2, i forordning (EU) 2016/429 (indtil den 20. april 2021), særlig:

Direktiv 88/407/EØF om fastsættelse af de veterinærpolitimæssige krav i forbindelse med handelen inden for Fællesskabet med frosset tyresæd og indførsel heraf

Direktiv 89/556/EØF om fastsættelse af veterinærpolitimæssige betingelser i forbindelse med handel inden for Fællesskabet med embryoner af tamkvæg samt med indførsel heraf fra tredjelande

Direktiv 90/429/EØF om fastsættelse af de dyresundhedsmæssige krav i forbindelse med handelen inden for Fællesskabet med ornesæd og indførsel heraf

Direktiv 92/65/EØF om dyresundhedsmæssige betingelser for samhandel med og indførsel til Fællesskabet af dyr samt sæd, æg og embryoner, der for så vidt angår disse betingelser ikke er underlagt specifikke fællesskabsbetingelser som omhandlet i bilag A, del I, til direktiv 90/425/EØF

Forordning (EF) nr. 21/2004 om indførelse af en ordning for identifikation og registrering af får og geder

Direktiv 2006/88/EF om dyresundhedsbestemmelser for akvakulturdyr og produkter deraf og om forebyggelse og bekæmpelse af visse sygdomme hos vanddyr

Forordning (EF) nr. 1255/97 om fællesskabskriterier for kontrolsteder og tilpasning af den ruteplan, der er omhandlet i bilaget til direktiv 91/628/EØF

Forordning (EF) nr. 494/98 om gennemførelsesbestemmelser til forordning (EF) nr. 820/97 for så vidt angår anvendelsen af administrative minimumssanktioner i forbindelse med ordningen for identifikation og registrering af kvæg

Forordning (EF) nr. 1760/2000 om indførelse af en ordning for identifikation og registrering af kvæg og om mærkning af oksekød og oksekødsprodukter

Forordning (EF) nr. 999/2001 om fastsættelse af regler for forebyggelse af, kontrol med og udryddelse af visse transmissible spongiforme encephalopatier

Forordning (EF) nr. 1082/2003 om gennemførelsesbestemmelser til forordning (EF) nr. 1760/2000 for så vidt angår mindstekrav til den kontrol, der skal foretages i forbindelse med ordningen for identifikation og registrering af kvæg

Forordning (EF) nr. 1505/2006 om gennemførelse af forordning (EF) nr. 21/2004 for så vidt angår mindstekrav til kontrollen i forbindelse med identifikation og registrering af får og geder

Forordning (EU) 2016/429 om overførbare dyresygdomme og om ændring og ophævelse af visse retsakter på området for dyresundhed (»dyresundhedsloven«) (fra den 21. april 2021)


e)

Forebyggelse og minimering af risici for menneskers og dyrs sundhed ved animalske biprodukter og afledte produkter

Forordning (EF) nr. 1069/2009 om sundhedsbestemmelser for animalske biprodukter og afledte produkter, som ikke er bestemt til konsum

Forordning (EU) nr. 142/2011 om gennemførelse af forordning (EF) nr. 1069/2009 og om gennemførelse af direktiv 97/78/EF for så vidt angår visse prøver og genstande, der er fritaget for veterinærkontrol ved grænsen som omhandlet i samme direktiv


f)

Dyrevelfærdskrav

Forordning (EF) nr. 1255/97 om fællesskabskriterier for kontrolsteder og tilpasning af den ruteplan, der er omhandlet i direktiv 91/628/EØF

Direktiv 98/58/EF om beskyttelse af dyr, der holdes til landbrugsformål

Direktiv 1999/74/EF om mindstekrav til beskyttelse af æglæggende høner

Forordning (EF) nr. 1/2005 om beskyttelse af dyr under transport og dermed forbundne aktiviteter

Direktiv 2007/43/EF om minimumsforskrifter for beskyttelse af slagtekyllinger

Direktiv 2008/119/EF om fastsættelse af mindstekrav med hensyn til beskyttelse af kalve

Direktiv 2008/120/EF om fastsættelse af mindstekrav med hensyn til beskyttelse af svin

Forordning (EF) nr. 1099/2009 om beskyttelse af dyr på aflivningstidspunktet


g)

Beskyttelsesforanstaltninger mod planteskadegørere

Forordning (EU) 2016/2031 om beskyttelsesforanstaltninger mod planteskadegørere

Forordning (EU) 2019/66 om regler for ensartede praktiske ordninger for gennemførelse af offentlig kontrol af planter, planteprodukter og andre objekter for at verificere overholdelsen af de EU-regler om beskyttelsesforanstaltninger over for planteskadegørere, som finder anvendelse på disse varer


h)

Krav til markedsføring og anvendelse af plantebeskyttelsesmidler og bæredygtig brug af pesticider, undtagen pesticidudbringningsudstyr.

Forordning (EF) nr. 1107/2009 om markedsføring af plantebeskyttelsesmidler

Direktiv 2009/128/EF om en ramme for Fællesskabets indsats for en bæredygtig anvendelse af pesticider.


i)

Økologisk produktion og mærkning af økologiske produkter

Forordning (EF) nr. 834/2007 om økologisk produktion og mærkning af økologiske produkter (indtil den 31. december 2020)

Forordning (EF) nr. 889/2008 om gennemførelsesbestemmelser til forordning (EF) nr. 834/2007 om økologisk produktion og mærkning af økologiske produkter, for så vidt angår økologisk produktion, mærkning og kontrol

Forordning (EF) nr. 1235/2008 om gennemførelsesbestemmelser til forordning (EF) nr. 834/2007 for så vidt angår ordninger for import af økologiske produkter fra tredjelande

Forordning (EU) nr. 392/2013 om ændring af forordning (EF) nr. 889/2008 for så vidt angår kontrolordningen for økologisk produktion

Forordning (EU) nr. 1308/2013 om en fælles markedsordning for landbrugsprodukter

Forordning (EU) 2018/848 om økologisk produktion og mærkning af økologiske produkter og om ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 834/2007 (fra den 1. januar 2021)


j)

Anvendelse af og mærkning i forbindelse med beskyttede oprindelsesbetegnelser, beskyttede geografiske betegnelser og garanterede traditionelle specialiteter

Forordning (EF) nr. 178/2002 (artikel 53)

Forordning (EF) nr. 110/2008 om definition, betegnelse, præsentation og mærkning af samt beskyttelse af geografiske betegnelser for spiritus

Forordning (EU) nr. 1151/2012 om kvalitetsordninger for landbrugsprodukter og fødevarer

Forordning (EU) nr. 251/2014 om definition, beskrivelse, præsentation, mærkning og beskyttelse af geografiske betegnelser for aromatiserede vinprodukter

Forordning (EU) nr. 664/2014 om supplering af forordning (EU) nr. 1151/2012 med hensyn til fastlæggelsen af EU-symboler for beskyttede oprindelsesbetegnelser, beskyttede geografiske betegnelser og garanterede traditionelle specialiteter og med hensyn til visse regler om oprindelse, visse procedureregler og visse yderligere overgangsbestemmelser

Forordning (EU) nr. 668/2014 om fastlæggelse af regler for anvendelsen af forordning (EU) nr. 1151/2012

MED HENSYN TIL ARTIKEL 1, STK. 3, I FORORDNING (EU) 2017/625

Forordning (EF) nr. 1235/2008 om gennemførelsesbestemmelser til forordning (EF) nr. 834/2007 for så vidt angår ordninger for import af økologiske produkter fra tredjelande

Gennemførelsesretsakter vedtaget i henhold til artikel 53 i forordning (EF) nr. 178/2002 vedrørende beredskabsforanstaltninger for fødevarer og foder med oprindelse i Fællesskabet eller importeret fra et tredjeland

Forordning (EU) 2019/478 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/625 for så vidt angår de kategorier af sendinger, der er omfattet af offentlig kontrol på grænsekontrolstederne

Forordning (EU) 2019/625 om supplerende regler til forordning (EU) 2017/625 for så vidt angår krav vedrørende indførsel til Unionen af sendinger af visse dyr og varer til konsum

Forordning (EU) 2019/1012 om supplerende regler til forordning (EU) 2017/625 for så vidt angår undtagelse fra reglerne om udpegelse af kontrolsteder og fra minimumskravene til grænsekontrolsteder

Forordning (EU) 2019/1013 om forhåndsmeddelelse om sendinger af visse kategorier af dyr og varer, der indføres til Unionen

Forordning (EU) 2019/1014 om fastsættelse af nærmere regler for minimumskrav til grænsekontrolsteder, herunder til inspektionscentre, og til det format, de kategorier og de forkortelser, der skal anvendes i lister over grænsekontrolsteder og kontrolsteder

Forordning (EU) 2019/1081 om regler vedrørende særlige uddannelseskrav til personale, der gennemfører visse former for fysisk kontrol på grænsekontrolsteder

Forordning (EU) 2019/1666 om supplerende regler til forordning (EU) 2017/625 for så vidt angår betingelserne for overvågning af transporten og ankomsten af sendinger af visse varer fra ankomstgrænsekontrolstedet til virksomheden på bestemmelsesstedet i Unionen

Forordning (EU) 2019/1793 om midlertidig forøgelse af den offentlige kontrol og beredskabsforanstaltninger, der regulerer indførsel til Unionen af visse varer fra visse tredjelande, til gennemførelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2017/625 og (EF) nr. 178/2002 og om ophævelse af Kommissionens forordning (EF) nr. 669/2009 og gennemførelsesforordning (EU) nr. 884/2014, (EU) 2015/175, (EU) 2017/186 og (EU) 2018/1660

Forordning (EU) 2019/1873 om procedurer på grænsekontrolsteder med henblik på de kompetente myndigheders koordinerede gennemførelse af en skærpet offentlig kontrol af animalske produkter, avlsmateriale, animalske biprodukter og sammensatte produkter

Forordning (EU) 2019/2074 om supplerende regler til forordning (EU) 2017/625 for så vidt angår regler for særlig offentlig kontrol af sendinger af visse dyr og varer med oprindelse i og hjemvendende til Unionen efter nægtet indførelse af et tredjeland

Forordning (EU) 2019/2122 om supplerende regler til forordning (EU) 2017/625 for så vidt angår visse kategorier af dyr og varer, der er undtaget fra offentlig kontrol ved grænsekontrolsteder, særlig kontrol af passagerers personlige bagage og af små sendinger af varer til fysiske personer, som ikke er bestemt til at blive markedsført, og om ændring af Kommissionens forordning (EU) nr. 142/2011.

Forordning (EU) 2019/2123 om supplerende regler til forordning (EU) 2017/625 for så vidt angår regler for, i hvilke tilfælde og på hvilke betingelser der kan foretages identitetskontrol og fysisk kontrol af visse varer på kontrolsteder og dokumentkontrol kan foretages i en vis afstand fra grænsekontrolsteder

Forordning (EU) 2019/2124 om supplerende regler til forordning (EU) 2017/625 for så vidt angår regler for offentlig kontrol af sendinger af dyr og varer ved transit, omladning og videre transport gennem Unionen og om ændring af Kommissionens forordning (EF) nr. 798/2008, (EF) nr. 1251/2008, (EF) nr. 119/2009, (EU) nr. 206/2010, (EU) nr. 605/2010, (EU) nr. 142/2011, (EU) nr. 28/2012, Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2016/759 og Kommissionens beslutning 2007/777/EF

Forordning (EU) 2019/2125 om supplerende regler til forordning (EU) 2017/625 for så vidt angår regler om særlig offentlig kontrol af træemballage, underretning om visse sendinger og foranstaltninger i tilfælde af manglende overholdelse

Forordning (EU) 2019/2126 om supplerende regler til forordning (EU) 2017/625 for så vidt angår regler for særlig offentlig kontrol af visse kategorier af dyr og varer, foranstaltninger, der skal træffes efter gennemførelsen af sådan kontrol, og visse kategorier af dyr og varer, der er undtaget fra offentlig kontrol på grænsekontrolsteder

Forordning (EU) 2019/2129 om regler for ensartet anvendelse af hyppigheden af identitetskontrol og fysisk kontrol af visse sendinger af dyr og varer, der indføres til Unionen

Forordning (EU) 2019/2130 om nærmere regler for, hvilke aktiviteter der skal gennemføres under og efter dokumentkontrol, identitetskontrol og fysisk kontrol af dyr og varer, der er omfattet af offentlig kontrol på grænsekontrolsteder


BILAG 2

Vejledning om formatet af den flerårige nationale kontrolplan

For at fremme en konsekvent og sammenhængende tilgang til tilrettelæggelsen og gennemførelsen af offentlige kontroller kan medlemsstaterne vælge at præsentere deres flerårige nationale kontrolplaner i overensstemmelse med følgende valgfrie format.

1.   Titel

Flerårig national kontrolplan i henhold til artikel 109-111 i forordning (EU) 2017/625 forelagt af (medlemsstat) for perioden (år)-(år) (1).

2.   Centralt organ i medlemsstaten (for meddelelser vedrørende planen)

Centralt organ (f.eks. en enhed eller et kontor i en navngiven forvaltning):

Adresse:

 

E-mailadresse:

 

Tlf.

 

Websted:

 

3.   Den flerårige nationale kontrolplans indhold

3.1.    Strategi og baggrund

3.1.1.   Strategiske målsætninger for den flerårige nationale kontrolplan (vejledningens punkt D.1.1)

Anfør de strategiske mål, f.eks.

Områder

Målsætninger

Indikatorer

Kommentarer

Område 1

Målsætning 1

Indikator 1

 

 

 

Indikator 2

 

 

 

Indikator n

 

3.1.2.   Risikoklassificering (vejledningens punkt D.1.2)

Risikoklassificering efter aktivitet, f.eks.

 

Risiko 1

Risiko 2

Risiko 3

Risiko n

Aktivitet 1

 

 

 

 

Aktivitet 2

 

 

 

 

Aktivitet 3

 

 

 

 

3.2.    Strukturelle rammer for offentlige kontroller

3.2.1.   Udpegelse af kompetente myndigheder (vejledningens punkt D.2.1)

For udpegede kompetente myndigheder (udpegelse, struktur og opbygning på nationalt plan) gives der en oversigt over:

kompetenceområder/ansvarsområder

rapporterings- og kommunikationskanaler.

Der kan anvendes organisationsdiagrammer eller tabeller til at beskrive strukturen, ansvarsområderne rapporterings- eller kommunikationskanaler osv.

Nationale referencelaboratorier:

Nationalt referencelaboratorium

Akkrediteringsnummer

Kompetent ansvarlig myndighed

Tildelte analyseaktiviteter

Programmer for præstations- og ringprøvninger

 

 

 

 

 

Anfør alternativt et link til denne liste.

Beskriv:

de kvalitetskontrol- eller forvaltningssystemer, der anvendes på hvert nationalt referencelaboratorium

ordningerne for planlægning og gennemførelse af præstations- og ringprøvninger og programmet for præstations- og ringprøvninger under den flerårige nationale kontrolplan, alt efter hvad der er relevant

ordningerne for at sikre, at de nationale referencelaboratorier, der er udpeget i henhold til artikel 100, stk. 1, i forordning (EU) 2017/625, overholder og fungerer i overensstemmelse med samme forordnings artikel 100.

3.2.2.   Delegation til organer med delegerede opgaver eller fysiske personer (vejledningens punkt D.2.2)

Delegerende kompetent myndighed

Organer med delegerede opgaver eller fysiske personer eller kategori af organer med delegerede opgaver eller fysiske personer, alt efter hvad der er relevant

Delegerede offentlige kontrolopgaver

Akkrediteringsnummer eller påkrævet akkrediteringstype

 

 

 

 

Beskriv de ordninger, der skal sikre, at lovgivningskravene vedrørende delegation af kontrolopgaver til organer med delegerede opgaver eller fysiske personer er opfyldt.

Beskriv de ordninger, der er indført for at sikre en effektiv koordinering mellem de kompetente myndigheder og organer med delegerede opgaver eller fysiske personer.

Anfør et link til listen over organer med delegerede opgaver eller fysiske personer, hvis det ikke er anført på listen ovenfor.

3.3.    Almindelig tilrettelæggelse og forvaltning af offentlige kontroller (vejledningens punkt D.3 og punkt C.2-C.5)

3.3.1.   Kompetent myndighed

Beskriv, alt efter hvad der er relevant:

den interne opbygning og struktur generelt

de menneskelige ressourcer, der er tilgængelige for udførelsen af offentlige kontroller (fuldtidsækvivalenter)

ressourcer, der understøtter officielle kontrolaktioner

laboratoriefaciliteter

andre ressourcer og anden infrastruktur.

Udfyldes individuelt for hver udpeget kompetent myndighed. Disse oplysninger kan dog samles på nationalt eller regionalt plan for den samme kategori af regionale eller lokale kompetente myndigheder. Oplysningerne om de kompetente myndigheder kan fremlægges kan fremlægges pr. område, eksempelvis på følgende måde:

»Område 1 — Fødevarer og fødevaresikkerhed, -integritet og -sundhed i alle led i produktionen, tilvirkningen og distributionen af fødevarer, herunder regler, der har til formål at sikre fair praksis i forbindelse med handel og beskytte forbrugerinteresser og -oplysning, og fremstilling og anvendelse af materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer

Centrale kompetente myndigheder

Central kompetent myndighed 1

 

Central kompetent myndighed 2

 

osv.

 


Regionale kompetente myndigheder

Regional kompetent myndighed 1 eller kategori 1

 

Regional kompetent myndighed 2 eller kategori 2

 

Regional kompetent myndighed 3 eller kategori 3

 

osv.

 

Lokale kompetente myndigheder

Lokal kompetent myndighed 1 eller kategori 1

 

Lokal kompetent myndighed 2 eller kategori 2

 

Lokal kompetent myndighed 3 eller kategori 3

 

osv.

 

For laboratorier (undtagen nationale referencelaboratorier) beskrives procedurerne for:

at udpege laboratorier

at sikre, at kravene til officielle laboratorier opfyldes.

Anfør et link til listen over udpegede officielle laboratorier.

Område 2 — Udsætning i miljøet af genetisk modificerede organismer (GMO'er) med henblik på fødevare- og foderproduktion

…«

3.3.2.   Kontrolsystemer (efter område, herunder eventuelle horisontale ordninger)

For hvert af de nedenstående kontrolsystemer beskrives foranstaltningerne for at:

forvalte koordineringen mellem de kompetente myndigheder med tilknyttede ansvarsområder

sikre et effektivt samarbejde både inden for og mellem de kompetente myndigheder

sikre, at der tages fat om alle områder, hvor der er behov for koordinering og samarbejde, både inden for og mellem de kompetente myndigheder.

Beskriv de ordninger, der er indført for at sikre:

upartiskhed, kvalitet og konsekvens i de offentlige kontroller

at personalet er uden interessekonflikter

tilstrækkelig laboratoriekapacitet

et tilstrækkeligt antal kvalificerede og erfarne medarbejdere

tilstrækkelige faciliteter og udstyr

de fornødne retlige beføjelser

at operatører samarbejder med personale, der udfører offentlige kontroller

at der forefindes dokumenterede procedurer

opbevaring af registre

gennemsigtighed i forbindelse med de offentlige kontroller.

Beskriv for hvert kontrolsystem:

de anvendte kontrolmetoder og -teknikker, og hvor og hvornår de anvendes

kontrolprioriteter, ressourcetildeling og tilknytningen til risikoklassificeringen

verifikation af planlagte ordninger, herunder rapporteringsordninger

ordningerne for anvendelse af horisontal lovgivning på tværs af forskellige områder

hvordan specifikke kontrolplaner eller -programmer, som kræves i henhold til EU-lovgivningen, er integreret i kontrolsystemerne for de relevante områder, hvor det er relevant.

»1.

Kontrolsystem for fødevarer og fødevaresikkerhed, -integritet og -sundhed i alle led i produktionen, tilvirkningen og distributionen af fødevarer, herunder regler, der har til formål at sikre fair praksis i forbindelse med handel og beskytte forbrugerinteresser og -oplysning, og fremstilling og anvendelse af materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer

Koordinering og samarbejde

 

 

 

Kvalitet og gennemsigtighed af offentlige kontroller

 

 

 

Gennemførelse af og tilsyn med offentlige kontroller

 

 

 

Ordningerne for anvendelse af horisontal lovgivning

 

 

 

Specifikke kontrolplaner eller -programmer

 

2.

Kontrolsystem for udsætning i miljøet af genetisk modificerede organismer (GMO'er) med henblik på fødevare- og foderproduktion

…«

3.3.3.   Uddannelsesordninger

Disse ordninger kan anføres under hver kompetent myndighed eller for hver kategori af kompetente myndigheder, hvor der findes tilsvarende systemer. Uddannelsesordningerne kan i givet fald beskrives for hvert område.

Beskriv ordningerne for:

identifikation af uddannelsesbehov

gennemføre uddannelsesplan(er)

registrering og evaluering af uddannelse.

3.3.4.   Beskriv, hvordan den flerårige nationale kontrolplan justeres og revideres

Beskriv ordningerne for:

audit af kompetente myndigheder, herunder hyppigheden og arten af audit

at sikre, at de kompetente myndigheder træffer passende foranstaltninger på baggrund af resultaterne af disse audit

at sikre, at de udførte audit underkastes en uafhængig undersøgelse og gennemføres på en gennemsigtig måde.

3.4.    Forvaltning af hændelser og nødsituationer (vejledningens punkt D.4.1 og D.4.2)

Dette punkt bør udfyldes på nationalt plan.

For beredskabsplaner beskrives:

de sektorer/emner/områder, hvor der er fastsat beredskabsplaner

omfanget af de enkelte beredskabsplaner

de ansvarlige kompetente myndigheder

ordningerne for formidling og uddannelse for at sikre en effektiv gennemførelse, herunder simuleringsøvelser.

Ordningerne for gensidig bistand

Forbindelsesorgan(er)

Ansvarsområde(r)

 

 

Brug af EU-databaser

RASFF

 

AAC

 

EUROPHYT

 

TRACES

 

BOVEX

 

ADNS

 


(1)  Planens gyldighedsperiode.


IV Oplysninger

OPLYSNINGER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER

Rådet

8.3.2021   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 78/28


Bekendtgørelse til den person, der er omfattet af de restriktive foranstaltninger i Rådets afgørelse 2014/932/FUSP og i Rådets forordning (EU) nr. 1352/2014 om restriktive foranstaltninger på baggrund af situationen i Yemen

(2021/C 78/02)

Følgende oplysninger bekendtgøres hermed for den person, der er anført i bilaget til Rådets afgørelse 2014/932/FUSP (1) som gennemført ved Rådets gennemførelsesafgørelse (FUSP) 2021/398 (2) og i bilag I til Rådets forordning (EU) nr. 1352/2014 (3) som gennemført ved Rådets gennemførelsesforordning (EU) 2021/397 (4)om restriktive foranstaltninger på baggrund af situationen i Yemen.

FN's Sikkerhedsråd har besluttet at opføre denne person på listen over personer og enheder, der er omfattet af foranstaltningerne i medfør af punkt 11 og 15 i FN's Sikkerhedsråds resolution (UNSCR) 2140 (2014) og punkt 14 i UNSCR 2216 (2015).

Den berørte person kan til enhver tid til den FN-komité, der er nedsat i henhold til punkt 11 og 15 i resolution 2140 (2014), med tilhørende dokumentation indgive en anmodning om, at afgørelsen om at opføre personen på FN's liste tages op til fornyet overvejelse. Anmodningen stiles til følgende adresse:

Focal Point for De-listing

Security Council Subsidiary Organs Branch

Room DC2 2034

United Nations

New York, N.Y. 10017

Amerikas Forenede Stater

Tlf. +1 9173679448

Fax +1 2129631300

E-mail: delisting@un.org

Yderligere oplysninger: https://www.un.org/securitycouncil/sanctions/delisting/delisting-requests

I forlængelse af FN's beslutning har Rådet for Den Europæiske Union besluttet, at den person, der er udpeget af FN, skal opføres på listen over personer og enheder, som er omfattet af de restriktive foranstaltninger i afgørelse 2014/932/FUSP som gennemført ved gennemførelsesafgørelse (FUSP) 2021/398 og forordning (EU) nr. 1352/2014 som gennemført ved gennemførelsesforordning (EU) 2021/397. Begrundelsen for opførelsen af den berørte person på listen gives i de relevante afsnit i bilaget til afgørelsen og i bilag I til forordningen.

Den berørte person gøres opmærksom på muligheden for at indgive en anmodning til de kompetente myndigheder i den eller de relevante medlemsstater, jf. de websteder, der er anført i bilag II til forordning (EU) nr. 1352/2014, med henblik på at opnå tilladelse til at anvende indefrosne pengemidler i forbindelse med basale behov eller specifikke betalinger (jf. artikel 4 i forordningen).

Den berørte person kan til Rådet på følgende adresse med den fornødne dokumentation rette en anmodning om, at afgørelsen om at opføre personen på ovennævnte liste tages op til fornyet overvejelse:

Rådet for Den Europæiske Union

Generalsekretariatet

RELEX.1.C

Rue de la Loi/Wetstraat 175

1048 Bruxelles/Brussel

BELGIEN

E-mail: sanctions@consilium.europa.eu

Den berørte person gøres ligeledes opmærksom på muligheden for at indbringe Rådets afgørelse for Den Europæiske Unions Ret på de betingelser, der er fastsat i artikel 275, stk. 2, og artikel 263, stk. 4 og 6, i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde.


(1)  EUT L 365 af 19.12.2014, s. 147.

(2)  EUT L 77 I af 5.3.2021, s. 3

(3)  EUT L 365 af 19.12.2014, s. 60.

(4)  EUT L 77 I af 5.3.2021, s. 1.


8.3.2021   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 78/30


Bekendtgørelse til de registrerede, der er omfattet af de restriktive foranstaltninger i Rådets afgørelse 2014/932/FUSP og Rådets forordning (EU) nr. 1352/2014 om restriktive foranstaltninger på baggrund af situationen i Yemen

(2021/C 78/03)

De registreredes opmærksomhed henledes på følgende oplysninger i henhold til artikel 16 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2018/1725 (1).

Retsgrundlaget for denne behandling er Rådets afgørelse 2014/932/FUSP (2) som gennemført ved Rådets gennemførelsesafgørelse (FUSP) 2021/398 (3) og Rådets forordning (EU) nr. 1352/2014 (4) som gennemført ved Rådets gennemførelsesforordning (EU) 2021/397 (5).

Den registeransvarlige for denne behandling er afdeling RELEX.1.C i Generaldirektoratet for Udenrigsanliggender, Udvidelse og Civilbeskyttelse — RELEX i Generalsekretariatet for Rådet (GSR), som kan kontaktes på følgende adresse:

Rådet for Den Europæiske Union

Generalsekretariatet

RELEX.1.C

Rue de la Loi/Wetstraat 175

1048 Bruxelles/Brussel

BELGIEN

E-mail: sanctions@consilium.europa.eu

GSR's databeskyttelsesrådgiver kan kontaktes på følgende e-mailadresse:

Databeskyttelsesrådgiver

data.protection@consilium.europa.eu

Formålet med behandlingen er at opstille og ajourføre en liste over personer, der er omfattet af restriktive foranstaltninger i henhold til afgørelse 2014/932/FUSP som ændret ved gennemførelsesafgørelse (FUSP) 2021/398 og forordning (EU) nr. 1352/2014 som gennemført ved Rådets gennemførelsesforordning (EU) 2021/397.

De registrerede er de fysiske personer, der opfylder kriterierne for opførelse på listen som fastsat i afgørelse 2014/932/FUSP og forordning (EU) nr. 1352/2014.

De indsamlede personoplysninger er oplysninger, der er nødvendige for korrekt identificering af den pågældende person, begrundelsen og alle andre oplysninger i tilknytning hertil.

De indsamlede personoplysninger kan om nødvendigt deles med EU-Udenrigstjenesten og Kommissionen.

Med forbehold af begrænsningerne i henhold til artikel 25 i forordning (EU) 2018/1725 vil udøvelsen af de registreredes rettigheder såsom retten til indsigt samt retten til berigtigelse eller indsigelse blive besvaret i overensstemmelse med forordning (EU) 2018/1725.

Personoplysninger opbevares i fem år fra det tidspunkt, hvor den registrerede er udgået af listen over personer, der er omfattet af de restriktive foranstaltninger, eller foranstaltningens gyldighed er udløbet, eller hvis en retssag er indledt, så længe den varer.

Uden at det berører et eventuelt retsmiddel eller en eventuel administrativ eller udenretslig klageadgang, kan registrerede indgive en klage til Den Europæiske Tilsynsførende for Databeskyttelse i overensstemmelse med forordning (EU) 2018/1725 (edps@edps.europa.eu).


(1)  EUT L 295 af 21.11.2018, s. 39.

(2)  EUT L 365 af 19.12.2014, s. 147.

(3)  EUT L 77 I af 5.3.2021, s. 3.

(4)  EUT L 365 af 19.12.2014, s. 60.

(5)  EUT L 77 I af 5.3.2021, s. 1.


Europa-Kommissionen

8.3.2021   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 78/31


Euroens vekselkurs (1)

5. marts 2021

(2021/C 78/04)

1 euro =


 

Valuta

Kurs

USD

amerikanske dollar

1,1938

JPY

japanske yen

129,30

DKK

danske kroner

7,4363

GBP

pund sterling

0,86300

SEK

svenske kroner

10,1863

CHF

schweiziske franc

1,1066

ISK

islandske kroner

152,90

NOK

norske kroner

10,2110

BGN

bulgarske lev

1,9558

CZK

tjekkiske koruna

26,303

HUF

ungarske forint

366,29

PLN

polske zloty

4,5748

RON

rumænske leu

4,8813

TRY

tyrkiske lira

8,9502

AUD

australske dollar

1,5565

CAD

canadiske dollar

1,5160

HKD

hongkongske dollar

9,2695

NZD

newzealandske dollar

1,6737

SGD

singaporeanske dollar

1,6008

KRW

sydkoreanske won

1 347,11

ZAR

sydafrikanske rand

18,2619

CNY

kinesiske renminbi yuan

7,7489

HRK

kroatiske kuna

7,5745

IDR

indonesiske rupiah

17 184,09

MYR

malaysiske ringgit

4,8635

PHP

filippinske pesos

58,048

RUB

russiske rubler

88,8807

THB

thailandske bath

36,422

BRL

brasilianske real

6,7979

MXN

mexicanske pesos

25,3204

INR

indiske rupee

87,2305


(1)  Kilde: Referencekurs offentliggjort af Den Europæiske Centralbank.


OPLYSNINGER FRA MEDLEMSSTATERNE

8.3.2021   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 78/32


Gastyperne og de dertil svarende ledningstryk i henhold til artikel 4, stk. 1, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/426 om apparater, der forbrænder gasformigt brændstof, og om ophævelse af direktiv 2009/142/EF

(Denne meddelelse bygger på oplysninger, som Kommissionen har modtaget fra medlemsstaterne)

(2021/C 78/05)

TYSKLAND

Gasfamilie

2. familie

3. familie

Gasgruppe

Gruppe H

Gruppe L

Gruppe P

Gruppe B

 

min.

maks.

min.

maks.

min.

maks.

min.

maks.

Øvre brændværdi i MJ/m3

34,5

44,7

28,7

38,6

101,2  (4)

133,8  (4)

Wobbe-indeks i MJ/m3

46,50  (1)

53,60

37,60  (2)

44,40

72,90  (5)

87,30  (5)

81,80

87,30

Gassammensætning efter mængde i % af det samlede indhold:

Indhold af C1 til C5 (i alt)

100

100

100

100

Indhold af N2 + CO2

2,5

4

 

-

 

 

Indhold af CO

af umættede HC Indhold

10 %

10 %

Hydrogenindhold

0

0,2-10

0

0,2-10

0

0,2  (6)

0

0,2  (6)

Oplysninger om det gasformige brændstofs indhold af giftige stoffer

H2S og COS:

5 mg/m3

H2S og COS:

5 mg/m3

H2S: teknisk fri/S af COS:

5 mg/kg

H2S: teknisk fri/S af COS: 5 mg/kg

Ledningstryk:

 

min.

nom.

maks.

min.

nom.

maks.

min.

nom.

maks.

min.

nom.

maks.

Ledningstryk ved apparatets indgang i mbar

18

20

25

18

20

25

42,5

25

50  (7)

30  (8)

57,5

35

42,5

50

57,5

Ledningstryk på leveringsstedet i mbar

20

23

25,3

20

23

25,3

47,5

30

50

30

57,5

40

42,5

50

57,5

Tilladt tryktab i slutbrugerens gasanlæg i mbar

3  (3)

3  (3)

5  (3)

5  (3)

Referencebetingelser for Wobbe-indekset og den øvre brændværdi:

Referencetemperatur ved forbrænding i °C

15oC

Referencetemperatur ved måling af volumen i °C

15oC

Referencetryk ved måling af volumen i mbar

1 013,25 mbar


(1)  Gruppe H: For tilsvarende egnede gasapparater (f.eks. i apparatkategori I2E) kan der for at forebygge forsyningsvanskeligheder godtages en midlertidig underskridelse af Wobbe-indekset på ned til WS,n = 43,2 MJ/m3 (12,0 kWh/m3), hvorved apparatets indstillinger forbliver på WS,n = 54,0 MJ/m3 (15,0 kWh/m3). (40,95 MJ/m3 (15oC)).

(2)  Gruppe L: For tilsvarende egnede gasapparater (f.eks. i apparatkategori I2ELL) kan der for at udnytte naturgas med stort indhold af inerte komponenter godtages en midlertidig underskridelse af Wobbe-indekset på ned til WS,n = 36,0 MJ/m3 (10,0 kWh/m3), hvorved apparatets indstillinger forbliver på WS,n = 44,6 MJ/m3 (12,4 kWh/m3). (34,13 MJ/m3 (15oC)).

(3)  Kun for anvendelser i hjemmet eller lignende samt for de anvendelser, der er nævnt i fodnote g) og h). Ved anvendelse i virksomheder eller på fabrikker kan der gælde undtagelser.

(4)  Nominalværdi.

(5)  Kun fra stationær tank.

(6)  Hydrogen, nitrogen, oxygen og methan.

(7)  For gasapparater til husholdningsbrug og kommercielle gasapparater samt for gasapparater til erhvervsmæssig brug i køretøjer.

(8)  For gasapparater i campingvogne, motorcampingvogne og både samt for gasapparater til erhvervsmæssig brug i køretøjer.


V Øvrige meddelelser

PROCEDURER VEDRØRENDE GENNEMFØRELSEN AF KONKURRENCEPOLITIKKEN

Europa-Kommissionen

8.3.2021   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 78/34


Anmeldelse af en planlagt fusion

(Sag: M.10180 — BH Holding/TEDi)

Behandles eventuelt efter den forenklede procedure

(EØS-relevant tekst)

(2021/C 78/06)

1.   

Den 1. marts 2021 modtog Kommissionen i overensstemmelse med artikel 4 og efter henvisning i henhold til artikel 4, stk. 5, i Rådets forordning (EF) nr. 139/2004 (1) anmeldelse af en planlagt fusion.

Anmeldelsen vedrører følgende virksomheder:

B.H. Holding GmbH (»BH Holding«, Tyskland), der kontrolleres af Benjamin Heinig.

TEDi GmbH & Co. KG (herefter »TEDi«, Tyskland), der i øjeblikket kontrolleres i fællesskab af BH Holding og Tengelmann Warenhandelsgesellschaft KG (Tyskland, herefter »Tengelmann«).

BH Holding erhverver kontrol, jf. fusionsforordningens artikel 3, stk. 1, litra b), over hele TEDi.

Den planlagte fusion gennemføres gennem opkøb af aktier.

2.   

De deltagende virksomheder er aktive på følgende områder:

BH Holding: ejer og forvalter investeringer i forskellige selskaber. Benjamin Heinig er en fysisk person og eneaktionær i B.H. Holding, der kontrollerer 100 % af aktierne i Woolworth GmbH, en detailhandelskæde med over 400 forretninger i Tyskland,som er aktiv i nonfooddetailhandelsektoren

TEDi: aktiv inden for nonfooddetailsektoren i Tjekkiet, Tyskland, Spanien, Kroatien, Italien, Østrig, Polen, Slovenien og Slovakiet. Det produktsortiment, som TEDi tilbyder, omfatter dagligvarer og forbrugsvarer.

3.   

Efter en foreløbig gennemgang af sagen finder Kommissionen, at den anmeldte fusion muligvis er omfattet af fusionsforordningen. Den har dog endnu ikke taget endelig stilling hertil.

Det bemærkes, at denne sag eventuelt vil blive behandlet efter den forenklede procedure i overensstemmelse med Kommissionens meddelelse om en forenklet procedure for behandling af bestemte fusioner efter Rådets forordning (EF) nr. 139/2004 (2).

4.   

Kommissionen opfordrer alle interesserede tredjeparter til at fremsætte eventuelle bemærkninger til den planlagte fusion.

Alle bemærkninger skal være Kommissionen i hænde senest 10 dage efter offentliggørelsen af denne meddelelse. Angiv altid referencen:

M.10180 — BH Holding/TEDi.

Bemærkningerne kan sendes til Kommissionen pr. e-mail, fax eller brev. Benyt venligst følgende kontaktoplysninger:

Email: COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu

Fax +32 22964301

Postadresse:

European Commission

Directorate-General for Competition

Merger Registry

/Brussel1049 Bruxelles

BELGIEN


(1)  EUT L 24 af 29.1.2004, s. 1 (»fusionsforordningen«).

(2)  EUT C 366 af 14.12.2013, s. 5.