14.9.2020   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 300/26


KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2020/1275

af 6. juli 2020

om ændring af delegeret forordning (EU) 2020/592 om midlertidige ekstraordinære foranstaltninger, der fraviger visse bestemmelser i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1308/2013 for at afhjælpe markedsforstyrrelser i frugt- og grøntsagssektoren og vinsektoren som følge af covid-19-pandemien og foranstaltningerne i den forbindelse

EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

under henvisning til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1308/2013 af 17. december 2013 om en fælles markedsordning for landbrugsprodukter og om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 922/72, (EØF) nr. 234/79, (EF) nr. 1037/2001 og (EF) nr. 1234/2007 (1), særlig artikel 219, stk. 1, sammenholdt med artikel 227, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Ved Kommissionens delegerede forordning (EU) 2020/592 (2) blev der indført en række undtagelser fra eksisterende bestemmelser som hjælp til frugt- og grøntsagssektoren og vinsektoren med at klare virkningerne af covid-19-pandemien.

(2)

Som følge af covid-19-pandemien i 2020 har mange anerkendte producentorganisationer og sammenslutninger af producentorganisationer i frugt- og grøntsagssektoren vanskeligt ved at gennemføre deres godkendte driftsprogrammer. Nogle af de godkendte aktioner og foranstaltninger vil ikke blive gennemført i 2020, og en del af driftsfondenes midler vil således ikke blive brugt. Andre anerkendte producentorganisationer og sammenslutninger af producentorganisationer ændrer i øjeblikket deres driftsprogrammer med henblik på gennemførelse af aktioner og foranstaltninger til imødegåelse af virkningerne af covid-19-pandemien i frugt- og grøntsagssektoren, f.eks. krisestyringsforanstaltninger. Med delegeret forordning (EU) 2020/592 er der allerede indført fleksibilitet med hensyn til driftsprogrammers gennemførelse.

(3)

Gennemførelsen af delegeret forordning (EU) 2020/592 har vist, at der er behov for yderligere foranstaltninger, hvormed anerkendte producentorganisationer og sammenslutninger af producentorganisationer kan forvalte deres driftsfonde, særlig hvis de har ændret deres driftsprogrammer på grundlag af nævnte forordning.

(4)

Anerkendte producentorganisationer og sammenslutninger af producentorganisationer har brug for at kunne omdirigere midler, herunder finansiel støtte fra Unionen inden for rammerne af driftsfonden, til aktioner og foranstaltninger, der er nødvendige for at imødegå konsekvenserne af covid-19-pandemien. For at give anerkendte producentorganisationer og sammenslutninger af producentorganisationer denne mulighed skal den fastsatte øvre grænse for finansiel støtte fra Unionen i artikel 34, stk. 1, i forordning (EU) nr. 1308/2013 for 2020 forhøjes fra 50 % til 70 % af de faktisk afholdte udgifter.

(5)

Ved delegeret forordning (EU) 2020/592 blev der indført en række undtagelser fra eksisterende bestemmelser i vinsektoren, som havde til formål at give vinproducenterne en vis aflastning og understøtte dem i at imødegå virkningerne af covid-19-pandemien. Situationen for vinsektoren er imidlertid blevet yderligere forværret siden offentliggørelsen af delegeret forordning (EU) 2020/592.

(6)

I begyndelsen af produktionsåret 2019-2020 nåede vinlagrene deres højeste niveau siden 2009. I maj 2020 faldt de største vinproducerende medlemsstaters eksport af vin til tredjelande med 22-63 % i forhold til maj 2019. Forbruget af vin er på grund af følgerne af covid-19-pandemien såsom lukningen af grænserne, lukningen af hotel- og restaurationsbranchen og afbrydelsen af alle turistaktiviteter gået meget ned. Alle disse forhold gør, at vinoverskuddet og presset på markedet og på priserne hele tiden vokser.

(7)

Denne situation vil sandsynligvis vare ved en tid endnu, også selv om hotel- og restaurationsbranchen i Unionen delvis har genoptaget driften. Genåbningen af restauranter er generelt underlagt krav om fysisk afstand, hvilket betyder, at restauranter og barer ikke er i stand til at tage imod det samme antal kunder som før indførelsen af foranstaltninger til håndtering af covid-19-pandemien. Ifølge skøn fra hotel- og restaurationsbranchen vil 30 % af restauranterne måske slet ikke genåbne. I mange medlemsstater er der stadig restriktioner, med hensyn til hvor store forsamlinger må være, herunder private arrangementer som f.eks. bryllupper, hvor der traditionelt drikkes vin. Begrænset fysisk kontakt anbefales stadig eller er obligatorisk, og borgerne er ikke parat til at genoptage deres sociale aktiviteter, fordi covid-19-pandemien endnu ikke er forsvundet. På trods af lempelsen af visse af de bestemmelser, der blev indført i forbindelse med nedlukningen, er situationen i juni 2020 derfor endnu ikke normaliseret og vil sandsynligvis ikke blive det foreløbig.

(8)

Som følge af varigheden af de restriktioner, som medlemsstaterne har indført med henblik på håndtering af covid-19-pandemien, og deres fortsatte virkninger har de langsigtede økonomiske virkninger på de vigtigste salgssteder for vinsektorens produkter og de negative følger heraf for efterspørgslen efter vin varet ved og er blevet forværret.

(9)

I lyset af denne meget alvorlige markedsforstyrrelse og ophobningen af vanskelige omstændigheder i vinsektoren, der begyndte med USA's indførelse af importtold på vin fra Unionen i oktober 2019 og er fortsat med de restriktive foranstaltninger som følge af den globale covid-19-pandemi og de stadig igangværende konsekvenser heraf, oplever vinsektoren ekstraordinære vanskeligheder, herunder af finansiel karakter. Det har indvirkning på planlægningen, indførelsen og gennemførelsen af foranstaltningerne under støtteprogrammerne for vinsektoren, fordi de erhvervsdrivendes pengestrøm er stærkt reduceret i forhold til normale år.

(10)

Gennemførelsen af foranstaltningerne til håndtering af krisen og de forhøjelser af det maksimale bidrag fra Unionen, der blev indført ved delegeret forordning (EU) 2020/592, har vist sig at være utilstrækkelig til at forbedre den økonomiske situation for de erhvervsdrivende i vinsektoren. Disse foranstaltninger kan navnlig ikke udligne det alvorlige indtægtstab, der er en følge af krisen.

(11)

På baggrund af disse omstændigheder bør modtagerne kunne modtage forskudsbetalinger inden for rammerne af de foranstaltninger, der blev indført ved delegeret forordning (EU) 2020/592, dvs. »krisedestillation af vin« og »støtte til kriseoplagring af vin«. Disse forskud bør dække 100 % af EU-støttebeløbet og bør udbetales på betingelse af, at der er stillet sikkerhed for et beløb på mindst 110 % af forskuddet. Formålet hermed er at sikre, at så meget vin som muligt kan trækkes tilbage fra markedet inden for rammerne af disse to foranstaltninger i regnskabsåret 2020, samtidig med at de pågældende støttemodtageres likviditetsproblemer afhjælpes, og der ydes fleksibilitet, som gør det muligt for støttemodtagerne at gennemføre foranstaltninger inden for rammerne af disse to foranstaltninger. Ved at tillade udbetaling af forskud på 100 % vil medlemsstaterne desuden kunne anvende deres årlige finansielle tildeling effektivt og udligne forsinkelserne i gennemførelsen af foranstaltningerne på grund af covid-19-pandemien.

(12)

Delegeret forordning (EU) 2020/592 gav også medlemsstaterne mulighed for at yde nationale betalinger, der supplerer EU-støtten til foranstaltningerne »krisedestillation af vin« og »støtte til kriseoplagring af vin«, fordi det som følge af virkningerne af covid-19-pandemien er nødvendigt at trække de størst mulige mængder vin, der hverken er blevet forbrugt, solgt eller eksporteret under pandemien, tilbage fra markedet. De nationale betalinger gør det muligt at maksimere disse mængder i tillæg til dem, der kan støttes inden for de budgetgrænser, der er fastsat for støtteprogrammerne for vinsektoren. Delegeret forordning (EU) 2020/592 fastsatte yderligere, at disse supplerende nationale betalinger er omfattet af statsstøttereglerne. Denne forpligtelse har imidlertid vist sig at gøre det umuligt for visse medlemsstater at yde nationale betalinger og gennemføre de foranstaltninger, der blev indført ved delegeret forordning (EU) 2020/592, på effektiv vis. Det er derfor hensigtsmæssigt at ændre delegeret forordning (EU) 2020/592 for at sikre, at artikel 211, stk. 2, litra a), i forordning (EU) nr. 1308/2013, hvori det fastsættes, at betalinger, der foretages af medlemsstaterne, ikke er omfattet af statsstøttereglerne, finder anvendelse på disse foranstaltninger.

(13)

Blandt de undtagelser, der blev indført ved delegeret forordning (EU) 2020/592, blev EU-tilskuddet til de faktiske omkostninger i forbindelse med de foranstaltninger, der er fastsat i artikel 46, stk. 6, artikel 47, stk. 3, artikel 49, stk. 2, og artikel 50, stk. 4, i forordning (EU) nr. 1308/2013, midlertidigt forhøjet med 5 % eller 10 %.

(14)

Før delegeret forordning (EU) 2020/592 blev der ved Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2020/132 (3) og uanset artikel 45, stk. 3, i forordning (EU) nr. 1308/2013 endvidere indført en midlertidig forhøjelse på 10 % af EU-tilskuddet til de faktiske omkostninger i forbindelse med foranstaltningen »salgsfremstød« for at afhjælpe den vanskelige situation på eksportmarkederne efter USA's indførelse af told på import af EU-vin i oktober 2019.

(15)

En forhøjelse af EU-tilskuddet repræsenterer en form for økonomisk støtte, der imidlertid ikke kræver yderligere EU-finansiering, eftersom de budgetgrænser for støtteprogrammerne for vinsektoren, der er fastsat i bilag VI til forordning (EU) nr. 1308/2013, fortsat gælder. Medlemsstaterne kan således kun beslutte at tildele højere beløb til de pågældende foranstaltninger inden for det årlige budget, der er fastsat i nævnte bilag. Formålet med de forhøjede finansieringssatser er således at yde støtte til sektoren i lyset af den ustabile markedssituation, uden at der først skal mobiliseres yderligere midler.

(16)

De første reaktioner fra sektoren, der blev forelagt for Kommissionen af Europa-Parlamentets tværpolitiske gruppe om vin og spiritus og af repræsentanterne for den europæiske vinsektor, har imidlertid vist, at de ovennævnte forhøjelser af det maksimale EU-tilskud til foranstaltningen »salgsfremstød«, der blev indført ved gennemførelsesforordning (EU) 2020/132, og til foranstaltningerne »omstrukturering og omstilling af vindyrkningsarealer«, »grøn høst«, »høstforsikring« og »investeringer«, der blev indført ved delegeret forordning (EU) 2020/592, ikke har været tilstrækkelige til, at de fleste potentielle støttemodtagere kan gennemføre disse foranstaltninger i 2020. De beløb, der blev brugt inden for budgetgrænserne for de nationale støtteprogrammer fra den 16. oktober 2019 frem til udgangen af april 2020, ligger under det sædvanlige udgiftsgennemsnit mellem den 16. oktober og udgangen af april det følgende år.

(17)

Det står klart, at de nedlukningsforanstaltninger, der er truffet i medlemsstaterne i løbet af de seneste par måneder, har forværret situationen, bl.a. har de begrænsninger af varers og personers frie bevægelighed, der er indført for at bekæmpe covid-19-pandemien, forhindret erhvervsdrivende i at ansøge om finansiering inden for rammerne af støtteprogrammerne for vinsektoren og forhindret støttemodtagere i at gennemføre deres udvalgte foranstaltninger. Som følge heraf har medlemsstaterne brugt en meget lille del af deres budgettildeling for regnskabsåret 2020.

(18)

I lyset af det hidtil usete sammenfald af omstændigheder og de deraf følgende markedsforstyrrelser er det nødvendigt at yde mere finansiel støtte til de erhvervsdrivende for at hjælpe dem gennem disse tider med store økonomiske udfordringer. Denne fleksibilitet er økonomisk mulig på grund af tilgængeligheden af hidtil ikke anvendte midler, der er afsat til støtteprogrammerne for vinsektoren, og som på grund af budgettets etårighed ellers ville gå tabt.

(19)

For at yde den nødvendige støtte til vinsektoren og hjælpe potentielle støttemodtagere med at gennemføre foranstaltninger inden for rammerne af det nationale støtteprogram for vinsektoren, der har til formål at styrke deres markedsposition, og som er nødvendige for at hjælpe dem med at komme sig efter krisen, bør artikel 45, stk. 3, artikel 46, stk. 6, artikel 47, stk. 3, artikel 49, stk. 2, og artikel 50, stk. 4, i forordning (EU) nr. 1308/2013 fraviges i denne foranstaltnings varighed. Undtagelserne bør fastsætte en midlertidig forhøjelse på 20 % af det maksimale EU-tilskud til foranstaltningen »oplysning«, der er fastsat i artikel 45, stk. 3, i forordning (EU) nr. 1308/2013, og på yderligere 10 % til foranstaltningen »salgsfremstød«, der i øjeblikket er fastsat i gennemførelsesforordning (EU) 2020/132, og til foranstaltningerne »omstrukturering og omstilling af vindyrkningsarealer«, »grøn høst«, »høstforsikring« og »investeringer«, der i øjeblikket er fastsat i delegeret forordning (EU) 2020/592. Dette vil give støttemodtagerne yderligere økonomisk aflastning ved at reducere modtagernes eget bidrag og hjælpe medlemsstaterne med at anvende mest muligt af deres disponible budget.

(20)

For at undgå forskelsbehandling bør støttemodtagernes mulighed for at anmode om forskudsbetalinger på 100 % for krisedestillation og -oplagring samt medlemsstaternes mulighed for at supplere EU-tilskuddet til disse foranstaltninger med nationale betalinger, uden at disse betalinger er omfattet af statsstøttereglerne, finde anvendelse med tilbagevirkende kraft fra ikrafttrædelsen af delegeret forordning (EU) 2020/592. Af samme årsag og for at sikre, at alle foranstaltningerne anvendes ens, kan EU-tilskuddet til ansøgninger, der er udvalgt under foranstaltningerne »oplysning«, »salgsfremstød«, »omstrukturering og omstilling af vindyrkningsarealer«, »grøn høst«, »høstforsikring« og »investeringer« efter ikrafttrædelsen af delegeret forordning (EU) 2020/592 og senest den 15. oktober 2020, forhøjes med tilbagevirkende kraft, og under forudsætning af at statsstøttereglerne overholdes, hvor det er relevant.

(21)

Delegeret forordning (EU) 2020/592 bør derfor ændres.

(22)

Eftersom det er nødvendigt at træffe øjeblikkelige foranstaltninger, bør denne forordning træde i kraft på dagen for offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

Ændringer af delegeret forordning (EU) 2020/592

I delegeret forordning (EU) 2020/592 foretages følgende ændringer:

1)

Artikel 1 affattes således:

»Artikel 1

Midlertidig fravigelse af artikel 33, stk. 3, og artikel 34, stk. 1, i forordning (EU) nr. 1308/2013

Uanset artikel 33, stk. 3, fjerde afsnit, i forordning (EU) nr. 1308/2013 finder den begrænsning, at kriseforebyggelses- og krisestyringsforanstaltninger højst må tegne sig for en tredjedel af udgifterne under det driftsprogram, der er omhandlet i nævnte bestemmelse, ikke anvendelse i 2020.

Uanset artikel 34, stk. 1, i forordning (EU) nr. 1308/2013 må Unionens finansielle støtte til driftsfonden i 2020 ikke overstige Unionens finansielle bidrag til driftsfonde, som medlemsstaterne har godkendt for 2020, og støtten skal begrænses til 70 % af de faktisk afholdte udgifter.«

2)

Artikel 2 affattes således:

»Artikel 2

Fravigelse af artikel 43 i forordning (EU) nr. 1308/2013

Uanset artikel 43 i forordning (EU) nr. 1308/2013 kan de foranstaltninger, der er beskrevet i artikel 3 og 4 i nærværende forordning, finansieres via forskudsbetalinger eller betalinger i regnskabsåret 2020 inden for rammerne af støtteprogrammer for vinsektoren.«

3)

I artikel 3 foretages følgende ændringer:

a)

Som stk. 7a indsættes:

»7a.   Modtagere af støtte i henhold til nærværende artikel kan anmode de kompetente betalingsorganer om udbetaling af et forskud, såfremt denne mulighed er fastsat i det nationale støtteprogram i overensstemmelse med artikel 49 i Kommissionens delegerede forordning (EU) 2016/1149 (*1). Forskudsbeløbet er 100 % af Unionens bidrag. Forskuddet udbetales på betingelse af, at støttemodtageren i overensstemmelse med kapitel IV i Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 907/2014 (*2) over for den berørte medlemsstat har stillet en bankgaranti eller en tilsvarende sikkerhed svarende til som minimum 110 % af forskuddet. Sikkerheden frigives, når det kompetente betalingsorgan fastslår, at de faktiske udgifter, der svarer til Unionens bidrag til de pågældende foranstaltninger, er lig med forskuddet.

(*1)  Kommissionens delegerede forordning (EU) 2016/1149 af 15. april 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1308/2013 for så vidt angår de nationale støtteprogrammer for vinsektoren og om ændring af Kommissionens forordning (EF) nr. 555/2008 (EUT L 190 af 15.7.2016, s. 1)."

(*2)  Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 907/2014 af 11. marts 2014 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1306/2013 for så vidt angår betalingsorganer og andre organer, finansiel forvaltning, regnskabsafslutning, sikkerhedsstillelse og brug af euroen (EUT L 255 af 28.8.2014, s. 18).«"

b)

Stk. 8 og 9 affattes således:

»8.   Uanset artikel 44, stk. 3, i forordning (EU) nr. 1308/2013 kan medlemsstaterne yde supplerende nationale betalinger til den foranstaltning, der er omhandlet i nærværende artikel.

9.   Artikel 1 og 2, 43, 48-54 og 56 i delegeret forordning (EU) 2016/1149 og artikel 1, 2 og 3, 19-23, 25 og 27-31, artikel 32, stk. 1, andet afsnit, og artikel 33-40 i Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2016/1150 (*3) finder tilsvarende anvendelse på støtte til krisedestillation af vin.

(*3)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2016/1150 af 15. april 2016 om fastlæggelse af regler for anvendelsen af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1308/2013 for så vidt angår de nationale støtteprogrammer for vinsektoren (EUT L 190 af 15.7.2016, s. 23).«"

4)

I artikel 4 foretages følgende ændringer:

a)

Som stk. 6a indsættes:

»6a.   Modtagere af støtte i henhold til nærværende artikel kan anmode de kompetente betalingsorganer om udbetaling af et forskud, såfremt denne mulighed er fastsat i det nationale støtteprogram i overensstemmelse med artikel 49 i delegeret forordning (EU) 2016/1149. Forskudsbeløbet er 100 % af Unionens bidrag. Forskuddet udbetales på betingelse af, at støttemodtageren i overensstemmelse med kapitel IV i delegeret forordning (EU) nr. 907/2014 over for den berørte medlemsstat har stillet en bankgaranti eller en tilsvarende sikkerhed svarende til som minimum 110 % af forskuddet. Sikkerheden frigives, når det kompetente betalingsorgan fastslår, at de faktiske udgifter, der svarer til Unionens bidrag til de pågældende foranstaltninger, er lig med forskuddet.«

b)

Stk. 7 og 8 affattes således:

»7.   Uanset artikel 44, stk. 3, i forordning (EU) nr. 1308/2013 kan medlemsstaterne yde supplerende nationale betalinger til den foranstaltning, der er omhandlet i nærværende artikel.

8.   Artikel 1 og 2, 43, 48-54 og 56 i delegeret forordning (EU) 2016/1149 og artikel 1, 2 og 3, 19-23, 25 og 27-31, artikel 32, stk. 1, andet afsnit, og artikel 33-40 i gennemførelsesforordning (EU) 2016/1150 finder tilsvarende anvendelse på støtte til kriseoplagring af vin.«

5)

Som artikel 5a indsættes:

»Artikel 5a

Fravigelse af artikel 45, stk. 3, i forordning (EU) nr. 1308/2013

Uanset artikel 45, stk. 3, i forordning (EU) nr. 1308/2013 må EU-tilskuddet til oplysningsforanstaltninger eller salgsfremmende foranstaltninger højst udgøre 70 % af de støtteberettigede udgifter.«

6)

Artikel 6 affattes således:

»Artikel 6

Fravigelse af artikel 46, stk. 6, i forordning (EU) nr. 1308/2013

Uanset artikel 46, stk. 6, i forordning (EU) nr. 1308/2013 må EU-tilskuddet til de faktiske omkostninger i forbindelse med omstrukturering og omstilling af vindyrkningsarealer højst udgøre 70 %. I mindre udviklede regioner må EU-tilskuddet til omstrukturerings- og omstillingsomkostninger højst udgøre 90 %.«

7)

Artikel 7, stk. 2, affattes således:

»2.   Uanset artikel 47, stk. 3, andet punktum, i forordning (EU) nr. 1308/2013 må støtten til grøn høst højst udgøre 70 % af summen af de direkte omkostninger til destruktion eller fjernelse af drueklaser og indkomsttabet som følge af denne destruktion eller fjernelse.«

8)

I artikel 8 affattes indledningen således:

»Uanset artikel 49, stk. 2, litra b), i forordning (EU) nr. 1308/2013 må EU-tilskuddet til støtten til høstforsikring højst udgøre 70 % af producenternes udgifter til præmier for forsikring:«

9)

Artikel 9, litra a)-d), affattes således:

»a)

70 % i mindre udviklede regioner

b)

60 % i regioner, der ikke er mindre udviklede regioner

c)

90 % i regionerne i den yderste periferi, jf. artikel 349 i traktaten

d)

85 % på de mindre øer i Det Ægæiske Hav som defineret i artikel 1, stk. 2, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 229/2013 (*4).

(*4)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 229/2013 af 13. marts 2013 om særlige foranstaltninger på landbrugsområdet til fordel for de mindre øer i Det Ægæiske Hav og om ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 1405/2006 (EUT L 78 af 20.3.2013, s. 41).«"

10)

Artikel 10 affattes således:

»Artikel 10

Anvendelse af det midlertidigt forhøjede EU-tilskud

Artikel 5a og 6, artikel 7, stk. 2, og artikel 8 og 9 finder anvendelse på foranstaltninger, der udvælges af de kompetente myndigheder i medlemsstaterne i perioden fra datoen for denne forordnings ikrafttræden til og med den 15. oktober 2020.«

Artikel 2

Ikrafttræden og anvendelse

Denne forordning træder i kraft på dagen for offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Artikel 1, nr. 2)-10), finder anvendelse fra den 4. maj 2020.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 6. juli 2020.

På Kommissionens vegne

Ursula VON DER LEYEN

Formand


(1)  EUT L 347 af 20.12.2013, s. 671.

(2)  Kommissionens delegerede forordning (EU) 2020/592 af 30. april 2020 om midlertidige ekstraordinære foranstaltninger, der fraviger visse bestemmelser i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1308/2013 for at afhjælpe markedsforstyrrelser i frugt- og grøntsagssektoren og vinsektoren som følge af covid-19-pandemien og foranstaltningerne i den forbindelse (EUT L 140 af 4.5.2020, s. 6).

(3)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2020/132 af 30. januar 2020 om en nødforanstaltning i form af en fravigelse af artikel 45, stk. 3, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1308/2013 for så vidt angår EU-tilskuddet til salgsfremmende foranstaltninger i vinsektoren (EUT L 27 af 31.1.2020, s. 20).