1.12.2008   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 321/1


EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 1165/2008

af 19. november 2008

om statistikker over husdyrbestande og kødproduktion og om ophævelse af Rådets direktiv 93/23/EØF, 93/24/EØF og 93/25/EØF

(EØS-relevant tekst)

EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR —

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel 285, stk. 1,

under henvisning til forslag fra Kommissionen,

efter proceduren i traktatens artikel 251 (1), og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Rådets direktiv 93/23/EØF af 1. juni 1993 om statistiske undersøgelser af svineproduktionen (2), Rådets direktiv 93/24/EØF af 1. juni 1993 om statistiske undersøgelser af hornkvægproduktionen (3) og Rådets direktiv 93/25/EØF af 1. juni 1993 om statistiske undersøgelser af fåre- og gedeproduktionen (4) er blevet ændret flere gange. Da der nu skal foretages en række yderligere ændringer og forenklinger, bør disse retsakter af klarhedshensyn erstattes af en enkelt retsakt.

(2)

Af hensyn til forvaltningen af den fælles landbrugspolitik, særlig markedet for okse-, kalve-, svine-, fåre- og gedekød samt fjerkrækød, bør Kommissionen regelmæssigt have adgang til data om udviklingen i husdyrbestandene og i kødproduktionen.

(3)

Rådets forordning (EØF) nr. 571/88 af 29. februar 1988 om tilrettelæggelse af en række fællesskabsundersøgelser af landbrugsbedrifternes struktur (5) indeholder et program for fællesskabsundersøgelser med henblik på at tilvejebringe statistikker over landbrugsbedrifternes struktur frem til 2007.

(4)

I henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1059/2003 af 26. maj 2003 om indførelse af en fælles nomenklatur for regionale enheder (NUTS) (6) skal NUTS-nomenklaturen anvendes i forbindelse med alle statistiske data, der er opdelt på regionale enheder, og som medlemsstaterne indsender til Kommissionen. For at der kan udarbejdes sammenlignelige regionale statistikker, bør de regionale enheder derfor være i overensstemmelse med NUTS-nomenklaturen.

(5)

For at begrænse medlemsstaternes byrder bør de regionale datakrav ikke være strengere end kravene i henhold til den tidligere lovgivning (medmindre der er opstået nye regionale niveauer i mellemtiden), og de regionale data bør være frivillige, når det regionale antal husdyr ligger under visse tærskler.

(6)

For at lette gennemførelsen af denne forordning er et tæt samarbejde mellem medlemsstaterne og Kommissionen påkrævet, og det kan navnlig opnås gennem bistand fra Den Stående Landbrugsstatistiske Komité, der er nedsat ved Rådets afgørelse 72/279/EØF (7).

(7)

For at sikre en glidende overgang fra den ordning, der gælder i henhold til direktiv 93/23/EØF, 93/24/EØF og 93/25/EØF, bør denne forordning give mulighed for at indrømme medlemsstaterne en undtagelse i en periode på indtil et år og for så vidt angår får og geder på indtil to år, når anvendelsen af denne forordning på deres nationale statistiske systemer vil kræve store tilpasninger og sandsynligvis vil forårsage betydelige praktiske problemer.

(8)

Foranstaltningerne til udarbejdelse af de i denne forordning omhandlede statistikker er nødvendige, for at Fællesskabet kan udøve sin virksomhed. Målet for denne forordning, nemlig at fastsætte fælles regler for systematisk udarbejdelse af EF-statistikker over husdyrbestande og kødproduktion i medlemsstaterne, kan ikke i tilstrækkelig grad opfyldes af medlemsstaterne og kan derfor bedre nås på fællesskabsplan; Fællesskabet kan derfor træffe foranstaltninger i overensstemmelse med subsidiaritetsprincippet, jf. traktatens artikel 5. I overensstemmelse med proportionalitetsprincippet, jf. nævnte artikel, går denne forordning ikke ud over, hvad der er nødvendigt for at nå dette mål.

(9)

I overensstemmelse med Rådets forordning (EF) nr. 322/97 af 17. februar 1997 om EF-statistikker (8), der er referencerammen for bestemmelserne i denne forordning, skal indsamlingen af statistikker overholde principperne om upartiskhed, hvorved navnlig forstås objektivitet og videnskabelig uafhængighed, samt gennemsigtighed, pålidelighed, relevans, omkostningseffektivitet og statistisk fortrolighed.

(10)

De nødvendige foranstaltninger til gennemførelse af denne forordning bør vedtages i overensstemmelse med Rådets afgørelse 1999/468/EF af 28. juni 1999 om fastsættelse af de nærmere vilkår for udøvelsen af de gennemførelsesbeføjelser, der tillægges Kommissionen (9).

(11)

Kommissionen bør navnlig tillægges beføjelse til at ændre bilag I, II, IV og V. Da der er tale om generelle foranstaltninger, der har til formål at ændre ikke-væsentlige bestemmelser i denne forordning, herunder ved at supplere den med nye ikke-væsentlige bestemmelser, skal foranstaltningerne vedtages i overensstemmelse med forskriftsproceduren med kontrol i artikel 5a i afgørelse 1999/468/EF.

(12)

Direktiv 93/23/EØF, 93/24/EØF og 93/25/EØF bør derfor ophæves.

(13)

Den Stående Landbrugsstatistiske Komité er blevet hørt —

UDSTEDT FØLGENDE FORORDNING:

Artikel 1

Genstand

Formålet med denne forordning er at fastsætte fælles regler for systematisk udarbejdelse af EF-statistikker over husdyrbestande og kødproduktion i medlemsstaterne, særlig

a)

statistikker over bestande af hornkvæg, svin, får og geder

b)

statistikker over slagtninger af hornkvæg, svin, får, geder og fjerkræ, og

c)

prognoser for produktion af okse-, kalve-, svine-, fåre- og gedekød.

Artikel 2

Definitioner

I denne forordning forstås der ved:

1)

»landbrugsbedrift«: landbrugsbedrift som defineret i artikel 2, litra a), i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1166/2008 af 19. november 2008 om en række undersøgelser af landbrugsbedrifternes struktur og en undersøgelse af produktionsmetoderne i landbruget (10)

2)

»stikprøveundersøgelse«: stikprøveundersøgelse som defineret i artikel 2, litra c), i forordning (EF) nr. 1166/2008

3)

»hornkvæg«: tamdyr af arten Bos taurus og Bubalus bubalis, herunder hybrider såsom Beefalo

4)

»svin«: tamdyr af arten Sus scrofa domesticus

5)

»får«: tamdyr af arten Ovis aries

6)

»geder«: tamdyr af underarten Capra aegagrus hircus

7)

»fjerkræ«: tamfugle af arten Gallus gallus (høns), Meleagris-arter (kalkuner), Anas-arter og Cairina moschata (ænder) samt Anser anser dom.(gæs). Omfatter tamfugle af arten Coturnix (vagtler), Phasianus-arter (fasaner), Numida meleagris dom (perlehøns), Columbinae-arter (duer) og Struthio camelus (strudse). Fugle, der er opdrættet i fangenskab til jagtformål og ikke til kødproduktion, er dog udelukket herfra.

8)

»slagteri«: en officielt registreret og godkendt virksomhed, der slagter og slagtemæssigt behandler dyr, hvis kød er bestemt til konsum.

Andre definitioner, der gælder i forbindelse med denne forordning, er fastlagt i bilag I.

AFDEL ING I

STATISTIKKER OVER HUSDYRBESTANDE

Artikel 3

Dækning

1.   Medlemsstaterne udarbejder statistikker over antallet af hornkvæg, svin, får og geder på landbrugsbedrifterne på deres område.

2.   De medlemsstater, der gennemfører stikprøveundersøgelser, skal inddrage et tilstrækkeligt antal landbrugsbedrifter til at dække mindst 95 % af den samlede population som opgjort i den seneste undersøgelse af landbrugsbedrifternes struktur.

Artikel 4

Hyppighed og referenceperiode

1.   Statistikkerne over hornkvægbestandene udarbejdes to gange årligt med en bestemt dag i maj/juni og en bestemt dag i november/december som referencedage. Medlemsstater, hvis hornkvægpopulation er på under 1 500 000 dyr, kan udarbejde disse statistikker én gang om året med en bestemt dag i november/december som referencedag.

2.   Statistikkerne over svinebestandene udarbejdes to gange årligt med en bestemt dag i maj/juni og en bestemt dag i november/december som referencedage. Medlemsstater, hvis svinepopulation er på under 3 000 000 dyr, kan udarbejde disse statistikker én gang om året med en bestemt dag i november/december som referencedag.

3.   Medlemsstater, hvis fårepopulation er på 500 000 dyr eller derover, udarbejder statistikker over fårebestandene én gang om året med en bestemt dag i november/december som referencedag.

4.   Medlemsstater, hvis gedepopulation er på 500 000 dyr eller derover, udarbejder statistikker over gedebestandene én gang om året med en bestemt dag i november/december som referencedag.

Artikel 5

Kategorier

Der udarbejdes statistikker over husdyrbestande for de i bilag II anførte kategorier.

Artikel 6

Præcision

1.   Medlemsstater, der gennemfører stikprøveundersøgelser, træffer de nødvendige foranstaltninger for at sikre, at de ekstrapolerede nationale undersøgelsesresultater opfylder de i bilag III fastsatte præcisionskrav.

2.   En medlemsstat, som beslutter at anvende en anden administrativ kilde, underretter Kommissionen på forhånd og oplyser detaljer vedrørende den metode, der skal anvendes, og kvaliteten af dataene fra denne administrative kilde.

3.   En medlemsstat, som beslutter at anvende andre kilder end undersøgelser, sikrer, at oplysninger fra sådanne kilder mindst er af samme kvalitet som de oplysninger, der opnås ved statistiske undersøgelser.

Artikel 7

Indberetningsfrister

1.   Medlemsstaterne sender de foreløbige statistikker over husdyrbestande til Kommissionen inden den:

a)

15. september samme år — for maj/juni-statistikkerne

b)

15. februar det følgende år — for november/december-statistikkerne.

2.   Medlemsstaterne sender de endelige statistikker over husdyrbestande til Kommissionen inden den:

a)

15. oktober samme år — for maj/juni-statistikkerne

b)

15. maj det følgende år — for november/december-statistikkerne.

Artikel 8

Regionale statistikker

November/december-statistikkerne opdeles efter regionale enheder på NUTS 1 og NUTS 2-niveau, jf. forordning (EF) nr. 1059/2003. Som undtagelse herfra kan Tyskland og Det Forenede Kongerige levere statistikkerne opdelt efter regionale enheder på NUTS 1-niveau. De er frivillige for regionale enheder med færre end 75 000 stk. hornkvæg, 150 000 svin, 100 000 får og 25 000 geder, hvis disse regionale enheder tilsammen udgør højst 5 % til den nationale population af de relevante dyr.

AFDEL ING II

SLAGTNINGSSTATISTIKKER

Artikel 9

Dækning

Medlemsstaterne udarbejder statistikker over antal og slagtet vægt af hornkvæg, svin, får, geder og fjerkræ, som er blevet slagtet på slagterierne på deres område, og hvis kød anses for egnet til konsum. De udarbejder desuden skøn over omfanget af slagtninger uden for slagterierne, således at statistikkerne omfatter alle hornkvæg, svin, får og geder, som er slagtet på deres område.

Artikel 10

Hyppighed og referenceperiode

1.   Medlemsstaterne udarbejder statistikker over slagtninger på slagterierne en gang om måneden. Referenceperioden er kalendermåneden.

2.   Medlemsstaterne udarbejder statistikker over slagtninger uden for slagterierne en gang om året. Referenceperioden er kalenderåret.

Artikel 11

Kategorier

Der udarbejdes statistikker over slagtninger for de i bilag IV anførte kategorier.

Artikel 12

Fremsendelsesfrister

Medlemsstaterne sender til Kommissionen statistikkerne:

a)

over slagtninger på slagterierne senest 60 dage efter referenceperiodens udløb

b)

over slagtninger uden for slagterierne før den 30. juni i det følgende år.

AFDELING III

KØDPRODUKTIONSPROGNOSER

Artikel 13

Dækning

Medlemsstaterne anvender de i afdeling I og II omhandlede statistikker sammen med andre tilgængelige oplysninger til at udarbejde prognoser for deres udbud af hornkvæg, svin, får og geder. Udbuddet udtrykkes som den indenlandske bruttoproduktion, dvs. antallet af hornkvæg, svin, får og geder, der er slagtet, plus balancen af samhandelen mellem medlemsstaterne og af Fællesskabets udenrigshandel med levende dyr heraf.

Artikel 14

Hyppighed og referenceperiode

1.   Medlemsstaterne udarbejder prognoser for hornkvæg to gange om året. Medlemsstater, hvis hornkvægpopulation er på under 1 500 000 dyr, kan udarbejde disse prognoser én gang om året.

2.   Medlemsstaterne udarbejder prognoser for svin to gange om året. Medlemsstater, hvis svinepopulation er på under 3 000 000 dyr, kan udarbejde disse prognoser én gang om året.

3.   Medlemsstater, hvis fårepopulation er på 500 000 dyr eller derover, udarbejder prognoser for får én gang om året.

4.   Medlemsstater, hvis gedepopulation er på 500 000 dyr eller derover, udarbejder prognoser for geder én gang om året.

5.   Prognoserne skal dække:

a)

tre halvår for hornkvæg og fire kvartaler for svin for medlemsstater, der udarbejder prognoser to gange om året

b)

fire halvår for hornkvæg og seks kvartaler for svin for medlemsstater, der udarbejder prognoser én gang om året

c)

to halvår for får og geder.

Artikel 15

Kategorier

Der udarbejdes prognoser for de i bilag V anførte kategorier.

Artikel 16

Indberetningsfrister

Medlemsstaterne sender prognoserne over kødproduktionen til Kommissionen

a)

inden den 15. februar for prognoser for hornkvæg fra begyndelsen af første halvår samme år til udgangen af første halvår det følgende år og inden den 15. februar for prognoser fra begyndelsen af andet halvår samme år til udgangen af andet halvår det følgende år for medlemsstater, der udarbejder prognoser to gange om året

b)

inden den 15. februar for prognoser for hornkvæg fra begyndelsen af første halvår samme år til udgangen af andet halvår det følgende år for medlemsstater, der udarbejder prognoser én gang om året

c)

inden den 15. februar for prognoser for svin fra begyndelsen af første kvartal til udgangen af fjerde kvartal samme år og inden den 15. september for prognoser fra begyndelsen af tredje kvartal samme år til udgangen af andet kvartal det følgende år for medlemsstater, der udarbejder prognoser to gange om året

d)

inden den 15. februar for prognoser for svin fra begyndelsen af første kvartal samme år til udgangen af andet kvartal det følgende år for medlemsstater, der udarbejder prognoser én gang om året

e)

inden den 15. februar for prognoser for får og geder fra begyndelsen af første halvår samme år til udgangen af andet halvår samme år.

AFDELING IV

ALMINDEL IGE BESTEMMELSER

Artikel 17

Kvalitetsvurdering og rapporter

1.   I denne forordning gælder følgende kvalitetsvurderingskriterier for de indberettede data:

a)

»relevans«: henviser til, i hvor høj grad statistikkerne opfylder brugernes nuværende og potentielle behov

b)

»nøjagtighed«: henviser til, hvor tæt skønnene ligger på de ikke-kendte korrekte værdier

c)

»aktualitet«: henviser til, hvor lang tid, der går fra oplysningernes tilgængelighed og den begivenhed eller det fænomen, de beskriver

d)

»punktlighed«: henviser til, hvor lang tid, der går mellem datoen for offentliggørelse af dataene og til den dato, hvor de skulle have været offentliggjort

e)

»tilgængelighed« og »klarhed«: henviser til, på hvilke betingelser og hvordan brugerne kan indhente, anvende og fortolke data

f)

»sammenlignelighed«: henviser til, hvor meget forskelle i anvendte statistiske koncepter og målingsværktøjer og -procedurer betyder ved sammenligning mellem geografiske områder, sektorområder eller over tid, og

g)

»kohærens«: henviser til, i hvor høj grad dataene kan kombineres på forskellige måder og til forskellige anvendelser.

2.   Hvert tredje år og første gang senest den 1. juli 2011 forelægger medlemsstaterne Kommissionen (Eurostat) en rapport om kvaliteten af de indberettede data.

3.   Kvalitetsrapporten beskriver:

a)

gennemførelsen af de undersøgelser, der er omfattet af denne forordning, og den anvendte metodologi

b)

det præcisionsniveau, der er opnået for de i denne forordning omhandlede stikprøveundersøgelser

c)

kvaliteten af andre anvendte kilder end undersøgelser og

d)

kvaliteten af de prognoser, der omhandles i denne forordning.

4.   Medlemsstaterne meddeler Kommissionen enhver metodologisk eller anden ændring, der kan have væsentlig indflydelse på statistikkerne. Dette skal ske senest tre måneder efter indførelsen af den pågældende ændring.

5.   Der tages hensyn til princippet om, at yderligere omkostninger og arbejdsbyrder skal holdes inden for rimelige grænser.

Artikel 18

Gennemførelsesforanstaltninger

1.   De foranstaltninger, der har til formål at ændre ikke-væsentlige bestemmelser i denne forordning, herunder ved at supplere den og som vedrører bestemmelserne i bilag I, II, IV og V, vedtages efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 19, stk. 2.

2.   Der tages hensyn til princippet om, at fordelene ved ændringerne skal opveje omkostningerne, og at yderligere omkostninger og arbejdsbyrder skal holdes inden for rimelige grænser.

Artikel 19

Udvalgsprocedure

1.   Kommissionen bistås af Den Stående Landbrugsstatistiske Komité.

2.   Når der henvises til dette stykke, anvendes artikel 5a, stk. 1-4, og artikel 7 i afgørelse 1999/468/EF, jf. dennes artikel 8.

Artikel 20

Undtagelser

1.   Når anvendelsen af denne forordning på en medlemsstats nationale statistiske system kræver store tilpasninger og sandsynligvis vil forårsage betydelige praktiske problemer, kan Kommissionen indrømme en undtagelse for så vidt angår dens anvendelse indtil den 1. januar 2010, og for så vidt angår statistikker over får og geder indtil den 1. januar 2011.

2.   De berørte medlemsstater underretter Kommissionen herom senest den 21. marts 2009.

Artikel 21

Ophævelse

1.   Direktiv 93/23/EØF, 93/24/EØF og 93/25/EØF ophæves, jf. dog stk. 3.

2.   Henvisninger til de ophævede direktiver betragtes som henvisninger til denne forordning.

3.   Uanset artikel 22, stk. 2, anvender en medlemsstat, der er blevet indrømmet en undtagelse i henhold til artikel 20, fortsat bestemmelserne i direktiv 93/23/EØF, 93/24/EØF og 93/25/EØF i den indrømmede undtagelsesperiode.

Artikel 22

Ikrafttræden

Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Den anvendes fra den 1. januar 2009.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Strasbourg, den 19. november 2008.

På Europa-Parlamentets vegne

H.-G. PÖTTERING

Formand

På Rådets vegne

J.-P. JOUYET

Formand


(1)  Europa-Parlamentets udtalelse af 20.5.2008 (endnu ikke offentliggjort i EUT) og Rådets afgørelse af 27.10.2008.

(2)  EFT L 149 af 21.6.1993, s. 1.

(3)  EFT L 149 af 21.6.1993, s. 5.

(4)  EFT L 149 af 21.6.1993, s. 10.

(5)  EFT L 56 af 2.3.1988, s. 1.

(6)  EUT L 154 af 21.6.2003, s. 1.

(7)  EFT L 179 af 7.8.1972, s. 1.

(8)  EFT L 52 af 22.2.1997, s. 1.

(9)  EFT L 184 af 17.7.1999, s. 23.

(10)  Se side 14 i denne EUT.


BILAG I

DEFINITIONER

I denne forordning forstås ved:

1.   Kategorier af hornkvæg

 

Bilag II

Bilag IV og V

Kalve

 

Hornkvæg på højst otte måneder

Ungkvæg

 

Hornkvæg på over otte måneder, men højst tolv måneder

Kalve og ungkvæg til slagtning

Kalve og ungkvæg på højst tolv måneder beregnet til slagtning

 

Tyre

 

Ikke-kastrerede handyr af hornkvægrace, som ikke indgår under kalve og ungkvæg

Stude

 

Kastrerede handyr af hornkvægrace, som ikke indgår under kalve og ungkvæg

Kvier

Hundyr af hornkvægrace som endnu ikke har kælvet, og som ikke indgår under kalve og ungkvæg

Hundyr af hornkvægrace som endnu ikke har kælvet, og som ikke indgår under kalve og ungkvæg

Slagtekvier

Kvier opdrættet til kødproduktion

 

Andre kvier

Kvier opdrættet til avl og til erstatning for malkekøer og andre køer

 

Køer

Hundyr af hornkvægrace, som har kælvet (herunder evt. køer under to år)

Hundyr af hornkvægrace, som har kælvet

Malkekøer

Køer, som udelukkende eller hovedsagelig er bestemt til at producere mælk til konsum og/eller til fremstilling af mejeriprodukter, herunder udsætterkøer til slagtning (uanset om de er fedet op i perioden mellem deres sidste malkning og slagtningen eller ej)

 

Andre køer

Andre køer end malkekøer, herunder arbejdskøer

 

2.   Kategorier af får

Moderfår og bedækkede lam: hundyr, som har læmmet, eller hundyr, som er bedækket første gang

Malkefår: moderfår, som udelukkende eller hovedsagelig er bestemt til at producere mælk til konsum og/eller til fremstilling af mejeriprodukter, herunder udsættermalkefår (uanset om de er fedet op i perioden mellem deres sidste malkning og slagtningen eller ej)

Andre moderfår: moderfår undtagen malkefår

Lam: unge han- og hundyr på under tolv måneder

3.   »Slagtekrop«

a)

for hornkvæg: hele kroppen af et slagtet dyr efter afblødning, udtagning af indvolde og flåning, uden hoved (adskilt fra kroppen ved nakkeleddet), uden underben (afskåret mellem carpus og metacarpus eller mellem tarsus og metatarsus), uden de organer, der sidder placeret i bryst- og bughule, med eller uden nyrer, nyretalg og bækkentalg og uden kønsorganer med dermed forbundne muskler og uden yver eller yverfedt

b)

for svin: et slagtet svins krop efter afblødning og udtagning af indvolde hel eller opskåret på langs og efter fjernelse af tunge, børster, klove, kønsorganer, flomme, nyrer og mellemgulv

c)

for får og geder: hele kroppen af et slagtet dyr efter afblødning, udtagning af indvolde og flåning, uden hoved (skal være adskilt fra kroppen i nakkeleddet), uden underben (skal være afskåret mellem carpus og metacarpus eller mellem tarsus og metatarsus), uden hale (afskåret mellem sjette og syvende halehvirvel), uden de organer, der sidder placeret i bryst- og bughule (bortset fra nyrer og nyretalg) og uden yver og kønsorganer; nyrer og nyrefedt er en del af slagtekroppen

d)

for fjerkræ: dyret i plukket og renset tilstand, uden hoved og fødder og uden hals, hjerte, lever og kråse (såkaldte »65 %-høns«) eller i anden form

4.

»slagtet vægt«: vægten af den kolde slagtekrop, der især for svin opnås ved at trække 2 % fra den registrerede vægt i varm tilstand senest 45 minutter efter afblødningen, og som for kvæg opnås ved at trække 2 % fra den registrerede vægt i varm tilstand senest 60 minutter efter afblødningen.


BILAG II

KATEGORIER FOR STATISTIKKER OVER HUSDYRBESTANDE

Hornkvæg

hornkvæg på højst 1 år:

kalve og ungkvæg til slagtning

andre:

handyr

hundyr

hornkvæg på over 1 år, men under 2 år (med undtagelse af hundyr, der endnu ikke har kælvet):

handyr

hundyr (kvier; dyr, som endnu ikke har kælvet):

slagtedyr

andre

hornkvæg på 2 år og derover:

handyr

hundyr:

kvier:

slagtekvier

andre

køer (hornkvæg, som har kælvet, herunder hornkvæg under 2 år):

malkekøer

andre

bøfler

bøffelkøer til avlsbrug

andre bøfler.

Svin:

smågrise med en levende vægt på under 20 kg

svin med en levende vægt på 20 kg og derover, men under 50 kg

slagtesvin, herunder udsætterorner og udsættersøer, med en levende vægt på:

50 kg og derover, men under 80 kg

80 kg og derover, men under 110 kg

110 kg og derover

avlssvin med en levende vægt på 50 kg og derover:

orner

bedækkede søer, heraf:

for første gang bedækkede søer

andre søer, heraf

endnu ikke bedækkede ungsøer.

Får

moderfår og bedækkede lam:

malkefår og bedækkede mælkeydende lam

andre moderfår og bedækkede lam

andre får.

Geder

geder, som har fået kid, og bedækkede geder:

geder, som har fået kid

for første gang bedækkede geder

andre geder.


BILAG III

PRÆCISIONSKRAV

Ved undersøgelser af husdyrbestande må stikprøvefejlene i de enkelte medlemsstaters resultater (med et konfidensniveau på 68 %) ikke overstige:

a)

1 % af det samlede antal hornkvæg (5 %, hvis kvægpopulationen er på under 1 000 000 dyr)

b)

1,5 % af det samlede antal køer (5 %, hvis kopopulationen er på under 500 000 dyr)

c)

2 % af det samlede antal svin (5 %, hvis svinepopulationen er på under 1 000 000 dyr)

d)

2 % af det samlede antal får og geder (5 %, hvis fåre- og gedepopulationen er på under 1 000 000 dyr).


BILAG IV

KATEGORIER FOR STATISTIKKER OVER SLAGTNINGER

Hornkvæg

kalve

ungkvæg

kvier

køer

tyre

stude.

Svin:

ingen opdeling.

Får

lam

andre.

Geder:

ingen opdeling.

Fjerkræ

høns

kalkuner

ænder

andre.


BILAG V

KATEGORIER FOR KØDPRODUKTIONSPROGNOSER

Hornkvæg

kalve og ungkvæg

kvier

køer

tyre og stude.

Svin

ingen opdeling.

Får

ingen opdeling.

Geder

ingen opdeling.