02015L0652 — DA — 24.12.2018 — 001.001


Denne tekst tjener udelukkende som dokumentationsværktøj og har ingen retsvirkning. EU's institutioner påtager sig intet ansvar for dens indhold. De autentiske udgaver af de relevante retsakter, inklusive deres betragtninger, er offentliggjort i den Europæiske Unions Tidende og kan findes i EUR-Lex. Disse officielle tekster er tilgængelige direkte via linkene i dette dokument

►B

RÅDETS DIREKTIV (EU) 2015/652

af 20. april 2015

om fastlæggelse af beregningsmetoder og indberetningskrav i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 98/70/EF om kvaliteten af benzin og dieselolie

(EUT L 107 af 25.4.2015, s. 26)

Ændret ved:

 

 

Tidende

  nr.

side

dato

►M1

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) 2018/1999 af 11. december 2018

  L 328

1

21.12.2018


Berigtiget ved:

►C1

Berigtigelse, EUT L 129, 27.5.2015, s.  53 (2015/652)




▼B

RÅDETS DIREKTIV (EU) 2015/652

af 20. april 2015

om fastlæggelse af beregningsmetoder og indberetningskrav i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 98/70/EF om kvaliteten af benzin og dieselolie



Artikel 1

Genstand — Anvendelsesområde

1.  Dette direktiv fastsætter regler for beregningsmetode og indberetningskrav i overensstemmelse med direktiv 98/70/EF.

2.  Dette direktiv finder anvendelse på brændstoffer, der anvendes til fremdrift af vejgående køretøjer, mobile ikkevejgående maskiner (herunder fartøjer til sejlads på indre vandveje, når de ikke er til søs), landbrugs- og skovbrugstraktorer samt fritidsfartøjer, når de ikke er til søs, og på elektricitet, der anvendes i vejgående køretøjer.

Artikel 2

Definitioner

I forbindelse med dette direktiv gælder foruden definitionerne i direktiv 98/70/EF følgende definitioner:

1)

»opstrømsemissioner« : alle drivhusgasemissioner, som finder sted, inden råmaterialet når frem til et raffinaderi eller behandlingsanlæg, hvor brændstoffet, jf. bilag I, blev fremstillet

2)

»naturlig bitumen« :

enhver kilde til raffinaderiråmateriale,

a) som har en American Petroleum Institute (API) Gravity på 10 grader eller mindre, når den er placeret i en reservoirformationsdannelse på udvindingsstedet, jf. definitionen i D287-testmetoden fra American Society for Testing and Materials (ASTM) ( 1 )

b) som har en årlig gennemsnitsviskositet ved reservoirtemperatur, der er højere end beregnet ved ligningen: Viskositet (Centipoise) = 518,98e-0,038T, hvor T er temperaturen i Celsius

c) som henhører under definitionen for tjæresand under kode 2714 i den kombinerede nomenklatur (KN) som anført i Rådets forordning (EØF) nr. 2658/87 ( 2 ) og

d) hvor tilvejebringelse af råmaterialekilden gennemføres ved minedriftsudvinding eller termisk forstærket dræning ved hjælp af tyngdekraften, hvor den termiske energi hovedsageligt fremkommer fra andre kilder end råmaterialet selv

3)

»skiferolie« : enhver kilde til raffinaderiråmateriale, der er placeret i en skiferformation, der indeholder fast kerogen og falder ind under definitionen af skiferolie under KN-kode 2714 som anført i forordning (EØF) nr. 2658/87. Tilvejebringelse af råmaterialekilden gennemføres ved minedriftsudvinding eller termisk forstærket dræning ved hjælp af tyngdekraften

4)

»minimumsstandarderne for brændstoffer« : minimumsstandarder baseret på vugge til grav-emissioner af drivhusgasser pr. enhed fra fossile brændstoffer i 2010

5)

»konventionel råolie« : ethvert raffinaderiråmateriale, der udviser en API Gravity højere end 10 grader, når den er placeret i en reservoirformation på oprindelsesstedet som målt ved ASTM D287-testmetoden og ikke falder ind under definitionen for KN-kode 2714 som anført i forordning (EØF) nr. 2658/87.

Artikel 3

Metoden til beregning af drivhusgasintensiteten for leveret brændstof og energi, undtagen biobrændstoffer, og leverandørers indberetning

1.  Med henblik på artikel 7a, stk. 2, i direktiv 98/70/EF påser medlemsstaterne, at leverandørerne anvender den beregningsmetode, der er anført i bilag I til nærværende direktiv, til at bestemme drivhusgasintensiteten for de brændstoffer, som de leverer.

2.  Med henblik på artikel 7a, stk. 1, andet afsnit, og på artikel 7a, stk. 2, i direktiv 98/70/EF kræver medlemsstaterne, at leverandørerne indberetter data under anvendelse af de definitioner og den beregningsmetode, der er beskrevet i bilag I til nærværende direktiv. Data indberettes årligt i det format, der er anført i bilag IV til nærværende direktiv.

3.  Med henblik på artikel 7a, stk. 4, i direktiv 98/70/EF skal enhver medlemsstat sikre, at en gruppe af leverandører, der vælger at blive betragtet som én enkeltleverandør, opfylder sine forpligtelser i henhold til artikel 7a, stk. 2, i den pågældende medlemsstat.

4.  Medlemsstaterne anvender den forenklede metode i bilag I til nærværende direktiv på leverandører, som er SMV'er.

Artikel 4

Beregning af minimumsstandarder for brændstoffer og reduktion af drivhusgasintensitet

I forbindelse med kontrol af leverandørernes overholdelse af deres forpligtelse i henhold til artikel 7a, stk. 2, i direktiv 98/70/EF kræver medlemsstaterne, at leverandører sammenligner de opnåede reduktioner af vugge til grav-emissioner af drivhusgasser fra brændstoffer og fra elektricitet med minimumsstandarderne for brændstoffer som anført i bilag II til dette direktiv.

Artikel 5

Indberetning fra medlemsstaterne

▼M1

1.  Hvert år senest den 31. december giver medlemsstaterne Kommissionen oplysninger for det foregående kalenderår vedrørende overensstemmelsen med artikel 7a i direktiv 98/70/EF, jf. bilag III til det pågældende direktiv.

▼B

2.  Medlemsstaterne anvender det Europæiske Miljøagenturs ReportNet-værktøjer, som stilles til rådighed i medfør af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 401/2009 ( 3 ), til indberetning af de data, der er anført i bilag III til nærværende direktiv. Medlemsstaterne fremsender dataene elektronisk til det centrale datalager, der forvaltes af Det Europæiske Miljøagentur.

3.  Dataene fremsendes årligt i det format, der er foreskrevet i bilag IV. Medlemsstaterne underretter Kommissionen om datoen for fremsendelsen og navnet på kontaktpersonen hos den kompetente myndighed, der er ansvarlig for at kontrollere og indberette dataene til Kommissionen.

Artikel 6

Sanktioner

Medlemsstaterne fastsætter bestemmelser om sanktioner for overtrædelser af de nationale bestemmelser, der er vedtaget i medfør af dette direktiv, og træffer alle nødvendige foranstaltninger til at sikre gennemførelsen heraf. Sanktionerne skal være effektive, stå i et rimeligt forhold til overtrædelsen og have afskrækkende virkning. Medlemsstaterne giver senest 21. april 2017. Kommissionen meddelelse om disse bestemmelser og meddeler omgående senere ændringer af betydning for bestemmelserne.

Artikel 7

Gennemførelse

1.  Medlemsstaterne sætter de nødvendige love og administrative bestemmelser i kraft for at efterkomme dette direktiv senest 21. april 2017. De meddeler straks Kommissionen disse love og bestemmelser.

2.  Disse love og bestemmelser skal ved vedtagelsen indeholde en henvisning til dette direktiv eller skal ved offentliggørelsen ledsages af en sådan henvisning. De nærmere regler for henvisningen fastsættes af medlemsstaterne.

3.  Medlemsstaterne meddeler Kommissionen teksten til de vigtigste nationale love og administrative bestemmelser, som de vedtager på det område, der er omfattet af dette direktiv.

Artikel 8

Ikrafttræden

Dette direktiv træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Artikel 9

Adressater

Dette direktiv er rettet til medlemsstaterne.




BILAG I

METODE TIL LEVERANDØRERS BEREGNING OG INDBERETNING AF VUGGE TIL GRAV-DRIVHUSGASINTENSITETEN FOR BRÆNDSTOFFER OG ENERGI

Del 1

Leverandørens beregning af drivhusgasintensitet for brændstoffer og energi

Drivhusgasintensiteten for brændstoffer og energi udtrykkes i gram kuldioxidækvivalent pr. megajoule brændstof (gCO2eq/MJ).

1. De drivhusgasser, der skal tages hensyn til ved beregning af drivhusgasintensiteten af brændstof, er kuldioxid (CO2), dinitrogenoxid (N2O) og metan (CH4). Med henblik på beregning af CO2-ækvivalens vurderes disse gasser med hensyn til CO2-ækvivalente emissioner som følger



CO2: 1

CH4: 25

N2O: 298

2. Emissioner fra fremstilling af maskineri og udstyr, der bruges til udvinding, produktion, raffinering og forbrug af fossile brændstoffer, medtages ikke i drivhusgasberegningen.

3. Den samlede intensitet af vugge til grav-drivhusgasemissionsintensitet for alle leverede brændstoffer og al leveret energi, som en leverandør har leveret, beregnes ved hjælp af følgende formel:

image

hvor:

a) »#« er leverandøridentifikationen (dvs. identifikationen af den enhed, der skal betale punktafgiften), jf. definitionen i Kommissionens forordning (EF) nr. 684/2009 ( 4 ) som punktafgiftsnummer, SEED-registreringsnummer (System for the Exchange of Excise Data, systemet for udveksling af punktafgiftsoplysninger) eller merværdiafgifts-(moms-) registreringsnummer i forordningens bilag I, tabel 1, nr. 5, litra a), for destinationstypekoder 1-5 og 8, som også er den juridiske person, der skal betale punktafgiften i overensstemmelse med artikel 8 i Rådets direktiv 2008/118/EF ( 5 ) på det tidspunkt, hvor punktafgiften forfalder i overensstemmelse med artikel 7, stk. 2, i direktiv 2008/118/EF. Foreligger denne identifikation ikke, sikrer medlemsstaten, at der indføres en tilsvarende identifikationsmåde i overensstemmelse med en nationalt fastsat indberetningsordning for punktafgifter.

b) »x« er de brændstof- og energityper, der er omfattet af nærværende direktiv som anført i bilag I, tabel 1, nr. 17, litra c), i forordning (EF) nr. 684/2009. Foreligger disse data ikke, indsamler medlemsstaten tilsvarende data i overensstemmelse med en nationalt fastsat indberetningsordning for punktafgifter.

c) »MJx« er den samlede leverede energi omregnet fra indberettede voluminer af brændstof »x«, udtrykt i megajoule. Beregningen foretages således:

i) Mængden af hvert brændstof pr. brændstoftype

Afledes af data indberettet i medfør af bilag I, tabel 1, nr. 17, litra d), f) og o), til forordning (EF) nr. 684/2009. Biobrændstofmængder omregnes til deres energiindhold (nedre brændværdi), jf. de energitætheder, der er anført i bilag III til direktiv 2009/28/EF. Mængder af brændstoffer, der ikke er af biologisk oprindelse, omregnes til deres energiindhold (nedre brændværdi) i henhold til de energitætheder, som er anført i bilag 1, til Joint Research Centre-EUCAR-CONCAWE (JEC) ( 6 ) Well-to-Tank-rapport (4. udgave) fra juli 2013 ( 7 ).

ii) Samtidig behandling af fossile brændstoffer og biobrændstoffer

Behandling omfatter enhver ændring i løbet af et leveret brændstofs eller en energis livscyklus, der forårsager en ændring af produktets molekylære struktur. Tilsættelse af denatureringsmiddel er ikke en sådan behandling. Mængden af biobrændstoffer, der sambehandles med brændstoffer, der ikke er af biologisk oprindelse, afspejler biobrændstoffets tilstand efter behandlingen. Mængden af det sambehandlede biobrændstof bestemmes i henhold til energibalancen og effektiviteten af sambehandlingsprocessen som anført i bilag IV, del C, punkt 17, til direktiv 98/70/EF.

Hvis flere forskellige biobrændstoffer blandes med fossile brændstoffer, tages der hensyn til mængden og typen af hvert enkelt biobrændstof ved beregningen og ved leverandørernes indberetning til medlemsstaterne.

Den mængde af leveret biobrændstof, som ikke opfylder bæredygtighedskriterierne omhandlet i artikel 7b, stk. 1, i direktiv 98/70/EF, regnes for at være fossilt brændstof.

E85 benzin-etanolblandinger beregnes som et separat brændstof i forbindelse med artikel 6 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 443/2009 ( 8 ).

Hvis der ikke indsamles mængdedata i medfør af forordning (EF) nr. 684/2009, indsamler medlemsstaten tilsvarende data i overensstemmelse med en nationalt fastsat indberetningsordning for punktafgifter.

iii) Mængden af forbrugt elektricitet

Det er den mængde elektricitet, der forbruges i vejkøretøjer eller motorcykler, og som af leverandøren indberettes til den relevante myndighed i hver medlemsstat efter følgende formel:

Forbrugt elektricitet = kørt afstand (km) × effektiviteten af elektricitetsforbrug (MJ/km).

d) Opstrømsemissionsreduktion (Upstream emission reduction (UER))

»UER« er den opstrømsdrivhusgasemissionsreduktion, som leverandøren gør gældende, målt i gCO2eq, hvis den er kvantificeret og indberettet i overensstemmelse med de følgende krav

i) Berettigelse

UER's må kun anvendes på opstrømsemissionsdelen af gennemsnitlige standardværdier for benzin, diesel, CNG og LPG.

UER's der opstår i et hvilket som helst land, kan medregnes som en reduktion af drivhusgasemissioner i forhold til brændstoffer fra enhver råmaterialekilde, der leveres af en hvilken som helst leverandør.

UER's kan kun medregnes, hvis de er knyttet til projekter, som er påbegyndt efter den 1. januar 2011.

Det er ikke nødvendigt at bevise, at UER ikke ville have fundet sted uden indberetningskravet, der er fastsat i artikel 7a i direktiv 98/70/EF.

ii) Beregning

UER estimeres og valideres i overensstemmelse med de principper og standarder, der er anført i internationale normer og navnlig ISO 14064, ISO 14065 og ISO 14066.

UER og referenceemissionerne overvåges, indberettes og kontrolleres i overensstemmelse med ISO 14064, og resultater heraf skal være af tilsvarende pålidelighed som Kommissionens forordning (EU) nr. 600/2012 ( 9 ) og Kommissionens forordning (EU) nr. 601/2012 ( 10 ). Verifikationen af metoderne til estimering af UER verificeres i overensstemmelse med ISO 14064-3, og den organisation, som foretager verifikationen, skal være akkrediteret i overensstemmelse med ISO 14065.

e) »GHGix« er drivhusgasintensiteten af brændstof eller energi »x«, udtrykt i gCO2eq/MJ. Leverandører beregner drivhusgasintensiteten pr. enhed for hvert brændstof eller hver energi således:

i) Drivhusgasintensiteten for brændstoffer, der ikke er af biologisk oprindelse, er den »vægtede vugge til grav-drivhusgasintensitet« pr. brændstoftype anført i den sidste søjle i tabellen i del 2, nr. 5, i dette bilag.

ii) Elektricitet beregnes som beskrevet i del 2, nr. 6.

iii) Drivhusgasintensitet for biobrændstoffer

Drivhusgasintensiteten for biobrændstoffer, som opfylder bæredygtighedskriterierne omhandlet i artikel 7b, stk. 1, i direktiv 98/70/EF, beregnes i overensstemmelse med samme direktivs artikel 7d. Hvis data om vugge til grav-emissionerne af drivhusgasser fra biobrændstoffer er fremkommet i henhold til en aftale eller ordning, der er genstand for en afgørelse i medfør af artikel 7c, stk. 4, i direktiv 98/70/EF vedrørende samme direktivs artikel 7b, stk. 2, anvendes de pågældende data også til at bestemme drivhusgasintensiteten for biobrændstoffer i medfør af samme direktivs artikel 7b, stk. 1. Drivhusgasintensiteten for biobrændstoffer, som ikke opfylder bæredygtighedskriterierne omhandlet i artikel 7b, stk. 1, i direktiv 98/70/EF, er lig med drivhusgasintensiteten for det respektive fossile brændstof fremstillet af konventionel råolie eller gas.

iv) Samtidig behandling af brændstoffer, der ikke er af biologisk oprindelse, og biobrændstoffer

Drivhusgasintensiteten af biobrændstoffer, som sambehandles med fossile brændstoffer, skal afspejle biobrændstoffets tilstand efter behandling.

f) »AF« er justeringsfaktorerne for drivlinieeffektivitet:



Dominerende konverteringsteknologi

Effektivitetsfaktor

Forbrændingsmotor

1

Elektrisk drivlinie, batteri

0,4

Elektrisk drivlinie, brintbrændstofcelle

0,4

Del 2

Indberetning fra leverandører af andre brændstoffer end biobrændstoffer

1.   UER af fossile brændstoffer

For at kunne gøre UER gældende i forbindelse med indberetnings- og beregningsmetoden skal leverandørerne indberette følgende til den myndighed, der er udpeget af medlemsstaten:

a) begyndelsestidspunktet for projektet, som skal ligge efter den 1. januar 2011

b) årlige emissionsreduktioner i gCO2eq

c) varigheden af den periode, hvor de reduktioner, der søges gjort gældende, fandt sted

d) projektsted nærmest kilden til emissionerne, i bredde- og længdegradskoordinater i grader med fire decimaler

e) de årlige referenceemissioner før installering af reduktionsforanstaltninger og de årlige emissioner efter gennemførelsen af reduktionsforanstaltninger i gCO2eq/MJ af produceret råmateriale

f) ikkegenbrugeligt certifikatsnummer, der entydigt identificerer ordningen og de drivhusgasreduktioner, der søges gjort gældende

g) Ikkegenbrugeligt nummer, der entydigt identificerer beregningsmetoden og den tilhørende ordning.

▼M1 —————

▼B

5.   Gennemsnitlige vugge til grav-drivhusgasintensitetsstandardværdier for andre brændstoffer end biobrændstoffer og for elektricitet



Råmateriale og proces

Markedsført brændstof

Vugge til grav-drivhusgasintensitet (gCO2eq/MJ)

Vægtet vugge til gravdrivhusgasintensitet (gCO2eq/MJ)

Konventionel råolie

Benzin

93,2

93,3

Naturgas til flydende (GTL)

94,3

Kul til flydende (CTL)

172

Naturlig bitumen

107

Skiferolie

131,3

Konventionel råolie

Diesel eller gasolie

95

95,1

Naturgas til flydende (GTL)

94,3

Kul til flydende (CTL)

172

Naturlig bitumen

108,5

Skiferolie

133,7

Fossile kilder af enhver art

LPG i en motor med gnisttænding

73,6

73,6

Naturgas, EU-mix

Komprimeret naturgas i en motor med gnisttænding

69,3

69,3

Naturgas, EU-mix

Flydende naturgas i en motor med gnisttænding

74,5

74,5

Sabatier-reaktion med brint fra elektrolyse, hvortil der er anvendt ikkebiologisk vedvarende energi

Komprimeret syntetisk metan i en motor med gnisttænding

3,3

3,3

Naturgas, der bruger dampreforming

Komprimeret brint i en brændselscelle

104,3

104,3

Elektrolyse, som fuldt ud drives af ikkebiologisk vedvarende energi

Komprimeret brint i en brændselscelle

9,1

9,1

Kul

Komprimeret brint i en brændselscelle

234,4

234,4

Kul med CO2-opsamling og -lagring af procesemissioner

Komprimeret brint i en brændselscelle

52,7

52,7

Plastaffald udvundet af fossile råmaterialer

Benzin, diesel eller gasolie

86

86

6.   Elektricitet

For så vidt angår energileverandørernes indberetning af elektricitet forbrugt af elektriske køretøjer og motorcykler bør medlemsstaterne beregne de nationale gennemsnitlige vugge til grav-standardværdier i overensstemmelse med passende internationale standarder.

Alternativt kan medlemsstaterne give deres leverandører lov til at bestemme drivhusgasintensitetsværdier (gCO2eq/MJ) for elektricitet ud fra de data, som medlemsstaterne indberetter i medfør af:

a) Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1099/2008 ( 11 ),

b) Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 525/2013 ( 12 ), eller

c) Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 666/2014 ( 13 ).

▼M1 —————

▼B




BILAG II

BEREGNING AF MINIMUMSSTANDARDERNE FOR FOSSILE BRÆNDSTOFFER

Beregningsmetode

a) Minimumsstandarderne beregnes på grundlag af Unionens gennemsnitlige forbrug af fossile brændstoffer i form af benzin, diesel, gasolie, LPG og CNG således:

image

hvor:

»x« er de forskellige brændstoffer og energi, der er omfattet af direktivet, og som er defineret i nedenstående tabel.

»GHGix« er drivhusgasintensiteten af den årligt solgte mængde på markedet af brændstof »x« eller energi, der er omfattet af dette direktiv, udtrykt i gCO2eq/MJ. Værdierne for de fossile brændstoffer, der er angivet i bilag I, del 2, nr. 5, skal anvendes.

»MJx« er den samlede leverede energi omregnet fra indberettede voluminer af brændstof »x«, udtrykt i megajoule.

b) Forbrugsdata

Forbrugsdata, der anvendes til beregning af værdien, er som følger:



Brændstof

Energiforbrug (MJ)

Kilde

diesel

7 894 969 × 106

Medlemsstaternes indberetning til UNFCCC for 2010

gasolie til ikkevejgående maskiner

240 763 × 106

Benzin

3 844 356 × 106

LPG

217 563 × 106

CNG

51 037 × 106

Drivhusgasintensitet

Minimumsstandarderne skal for 2010 være: 94,1 gCO2eq/MJ




BILAG III

MEDLEMSSTATERNES INDBERETNING TIL KOMMISSIONEN

▼M1

1. Medlemsstaterne indberetter de data, der er anført i punkt 3. Disse data indberettes for alle brændstoffer og al energi, som er markedsført i medlemsstaten. Hvis flere biobrændstoffer blandes med fossile brændstoffer, skal der angives data for hvert biobrændstof.

▼B

2. De data, der er anført i punkt 3, indberettes separat for brændstof eller energi, der markedsføres af leverandører i medlemsstaten (inklusive fællesleverandører, der arbejder i en enkelt medlemsstat).

3. For hvert brændstof og hver energi indberetter medlemsstaterne følgende data til Kommissionen, aggregeret i henhold til punkt 2 og som defineret i bilag I:

a) type af brændstof eller energi

b) volumen eller mængde af brændstof og elektricitet

c) drivhusgasintensitet

d) UER.

▼M1 —————

▼B




BILAG IV

FORMAT TIL INDBERETNING AF OPLYSNINGER AF HENSYN TIL DATAKONSISTENS



Brændstof — enkeltleverandør

Nr.

Fælles indberetning (JA/NEJ)

Land

Leverandør 1

Brændstoftype 7

Brændstof KN-kode 7

Mængde 2

Gnsntl. GHG-intensitet

Opstrømsemissionsreduktion 5

Reduktion i forhold til 2010-gnsnt

i liter

i energi

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KN-kode

GHG-intensitet 4

Råmateriale

KN-kode

GHG-intensitet 4

bæredygtig (JA/NEJ)

 

Del F.1 (fossilbrændstofdel)

Del B.1 (biobrændstofdel)

 

 

 

 

 

 

 

Del F.n (fossilbrændstofdel)

Del B.m (biobrændstofdel)

 

 

 

 

 

 

 

 

k

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KN-kode 2

GHG-intensitet 4

Råmateriale

KN-kode 2

GHG-intensitet 4

bæredygtig (JA/NEJ)

 

Del F.1 (fossilbrændstofdel)

Del B.1 (biobrændstofdel)

 

 

 

 

 

 

 

Del F.n (fossilbrændstofdel)

Del B.m (biobrændstofdel)

 

 

 

 

 

 

 

 



Brændstof — fællesleverandør

Nr.

Fælles indberetning (JA/NEJ)

Land

Leverandør 1

Brændstoftype 7

Brændstof KN-kode 7

Mængde 2

Gnsntl. GHG-intensitet

Opstrømsemissionsreduktion 5

Reduktion i forhold til 2010-gnsnt

i liter

i energi

I

JA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subtotal

 

 

 

 

 

 

KN-kode

GHG-intensitet 4

Råmateriale

KN-kode

GHG-intensitet 4

bæredygtig (JA/NEJ)

 

Del F.1 (fossilbrændstofdel)

Del B.1 (biobrændstofdel)

 

 

 

 

 

 

 

Del F.n (fossilbrændstofdel)

Del B.m (biobrændstofdel)

 

 

 

 

 

 

 

 

x

JA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subtotal

 

 

 

 

 

 

KN-kode 2

GHG-intensitet 4

Råmateriale

KN-kode 2

GHG-intensitet 4

bæredygtig (JA/NEJ)

 

Del F.1 (fossilbrændstofdel)

Del B.1 (biobrændstofdel)

 

 

 

 

 

 

 

Del F.n (fossilbrændstofdel)

Del B.m (biobrændstofdel)

 

 

 

 

 

 

 

 



Elektricitet

Fælles indberetning (JA/NEJ)

Land

Leverandør 1

Energitype 7

Mængde 6

GHG-intensitet

Reduktion i forhold til 2010-gnsnt

i energi

NEJ

 

 

 

 

 

 



Oplysninger — fællesleverandør

 

Land

Leverandør 1

Energitype 7

Mængde 6

GHG-intensitet

Reduktion i forhold til 2010-gnsnt

i energi

JA

 

 

 

 

 

 

JA

 

 

 

 

 

 

 

Subtotal

 

 

 

 

 

▼M1 —————

▼B



Samlet indberettet energi og opnået reduktion pr. medlemsstat

Volumen (i energi) 10

GHG-intensitet

Reduktion i forhold til 2010-gnsnt

 

 

 

Noter til formatet

Formatet til leverandørernes indberetning er det samme som formatet for medlemsstaternes indberetning.

Grå felter udfyldes ikke.

1. Leverandøridentifikation, jf. bilag I, del 1, nr. 3, litra a)

2. Mængden af brændstof er defineret i bilag I, del 1, nr. 3, litra c)

3. Det amerikanske olieinstitut (API)-Gravity er fastlagt efter prøvningsmetode ASTM D287

4. Drivhusgasintensiteten er defineret i bilag I, del 1, nr. 3, litra e)

5. UER er defineret i bilag I, del 1, nr. 3, litra d); indberetningsspecifikationer er fastlagt i bilag I, del 2, nr. 1

6. Mængden af elektricitet er defineret i bilag I, del 2, nr. 6

7. Brændstoftyper og modsvarende KN-koder er defineret i bilag I, del 1, nr. 3, litra b)

▼M1 —————

▼B

10. Den samlede mængde forbrugt energi(brændstof og el).



( 1 ) American Society for Testing and Materials, http://www.astm.org/index.shtml

( 2 ) Rådets forordning (EØF) nr. 2658/87 af 23. juli 1987 om told- og statistiknomenklaturen og Den Fælles Toldtarif (EFT L 256 af 7.9.1987, s. 1).

( 3 ) Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 401/2009 af 23. april 2009 om Det Europæiske Miljøagentur og Det Europæiske Miljøoplysnings- og Miljøovervågningsnet (EUT L 126 af 21.5.2009, s. 13).

( 4 ) Kommissionens forordning (EF) nr. 684/2009 af 24. juli 2009 om gennemførelse af Rådets direktiv 2008/118/EF for så vidt angår edb-procedurer for punktafgiftspligtige varers bevægelser under punktafgiftssuspension (EUT L 197 af 29.7.2009, s. 24).

( 5 ) Rådets direktiv 2008/118/EF af 16. december 2008 om den generelle ordning for punktafgifter og om ophævelse af direktiv 92/12/EØF (EUT L 9 af 14.1.2009, s. 12).

( 6 ) JEC-konsortiet er en sammenslutning af Kommissionens Fælles Forskningscenter (FFC), EUCAR (European Council for Automotive R&D) og CONCAWE (olieselskabernes europæiske sammenslutning vedrørende miljø, sundhed og sikkerhed inden for raffinering og distribution).

( 7 ) http://iet.jrc.ec.europa.eu/about-jec/sites/about-jec/files/documents/report_2013/wtt_report_v4_july_2013_final.pdf.

( 8 ) Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 443/2009 af 23. april 2009 om fastsættelse af præstationsnormer for nye personbilers emissioner inden for Fællesskabets integrerede tilgang til at nedbringe CO2-emissionerne fra personbiler og lette erhvervskøretøjer (EUT L 140 af 5.6.2009, s. 1).

( 9 ) Kommissionens forordning (EU) nr. 600/2012 af 21. juni 2012 om verifikation af rapporter om drivhusgasemissioner og rapporter om tonkilometer og akkreditering af verifikatorer i medfør af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2003/87/EF (EUT L 181 af 12.7.2012, s. 1).

( 10 ) Kommissionens forordning (EU) nr. 601/2012 af 21. juni 2012 om overvågning og rapportering af drivhusgasemissioner i medfør af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2003/87/EF (EUT L 181 af 12.7.2012, s. 30).

( 11 ) Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1099/2008 af 22. oktober 2008 om energistatistik (EUT L 304 af 14.11.2008, s. 1).

( 12 ) Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 525/2013 af 21. maj 2013 om en mekanisme til overvågning og rapportering af drivhusgasemissioner og rapportering af andre oplysninger vedrørende klimaændringer på nationalt plan og EU-plan og om ophævelse af beslutning nr. 280/2004/EF (EUT L 165 af 18.6.2013, s. 13).

( 13 ) Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 666/2014 af 12. marts 2014 om fastsættelse af væsentlige krav til Unionens opgørelsessystem og om hensyntagen til ændringer i de globale opvarmningspotentialer og internationalt aftalte retningslinjer for opgørelser i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 525/2013 (EUT L 179 af 19.6.2014, s. 26).