25.7.2016   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 270/63


Sag anlagt den 3. juni 2016 — Inox Mare mod Kommissionen

(Sag T-289/16)

(2016/C 270/69)

Processprog: italiensk

Parter

Sagsøger: Inox Mare Srl (Rimini, Italien) (ved advokat R. Holzeisen)

Sagsøgt: Europa-Kommissionen

Sagsøgerens påstande

Den endelige rapport OF/2013/0086/B1 THOR (2015) 40189 af 26. november 2015 annulleres, da den er behæftet med alvorlige ulovligheder.

Følgelig annulleres henstillingen vedrørende de foranstaltninger, der skal vedtages efter OLAF’s undersøgelse, THOR (2015) 4257 af 9. december 2015.

Kommissionen tilpligtes at betale sagens omkostninger.

Søgsmålsgrunde og væsentligste argumenter

Dette søgsmål er rettet mod de anfægtede retsakter, for så vidt som de fastslår, at sagsøgeren i en længere årrække har undladt at betale told og antidumpingtold. Sagsøgeren har i denne forbindelse anført, at selskabet har importeret betydelige mængder af montageprodukter af rustfrit stål, idet det baserede sig på de filippinske toldmyndigheders certificering af, at masseleverede varer fra to filippinske selskaber var af filippinsk oprindelse, indtil selskabet fik kendskab til, at Den Europæiske Union havde indledt en antidumpingprocedure mod Filippinerne baseret på mistanken om, at de ovenfor nævnte varer i realiteten var fra Taiwan og således var blevet sendt fra Taiwan via Filippinerne til Den Europæiske Union.

Til støtte for søgsmålet har sagsøgeren fremsat to anbringender.

1.

Det første anbringende vedrører den omstændighed, at de retsakter, som søgsmålet er rettet mod, er anfægtelige i henhold til artikel 263 TEUF.

Sagsøgeren har i denne forbindelse gjort gældende, at de anfægtede retsakter — selv om deres betegnelse tyder på det modsatte — har en væsentlig bindende virkning for de italienske toldmyndigheder, og at de medfører umiddelbare retsvirkninger, der tilsidesætter sagsøgerens interesser og personlige og effektive rettigheder, idet de ændrer sagsøgerens retsstilling under hensyn til 1) karakteren af den told, der er omfattet af »Den Europæiske Unions egne indtægter«, og de deraf følgende forpligtelser for medlemsstaterne, der er de eneste, der har kompetence til at opkræve dem 2) karakteren af OLAF som administrativt undersøgelsesorgan, der erstatter Europa-Kommissionen ved eksterne undersøgelser 3) Europa-Kommissionens rolle som institution, der har udøvende funktioner ved anvendelsen af EU’s toldkodeks.

Den omstændighed, at det benægtes, at OLAF’s retsakter kan anfægtes i henhold til artikel 263 TEUF, medfører, at sagsøgeren nægtes sin grundlæggende ret til effektive retsmidler, og at artikel 47 i Den Europæiske Unions charter om grundlæggende rettigheder og EMRK’s artikel 13 dermed tilsidesættes.

2.

Det andet anbringende vedrører de anfægtede retsakters ulovlighed.

Sagsøgeren har i denne forbindelse gjort gældende, at den endelige rapport OF/2013/0086/B1 — THOR (2015) 40189 ikke indeholder de grundlæggende bindende oplysninger, der er fastsat af lovgiver i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU, Euratom) nr. 883/2013 af 11. september 2013 (1), hvilket medfører, at den er fuldstændig ulovlig og uden bevismæssig værdi.

Den anfægtede retsakt er behæftet med følgende ulovligheder: manglende angivelse af de proceduremæssige garantier, de personer, der er involveret i undersøgelsen, høring af sagsøgerens juridiske repræsentanter, den nødvendige forudgående retlige betegnelse; afvisningen af de kompetente myndigheders ansvar er ikke begrundet og er modsigende; OLAF’s tilsidesættelse af sin forpligtelse til at udføre undersøgelserne objektivt, upartisk og under overholdelse af princippet om uskyldsformodning, samt fejlagtige oplysninger i den endelige rapport pga. af en utilstrækkelig undersøgelse.

Som følge af de nævnte ulovligheder er henstillingen fra OLAF’s generaldirektorat til Agenzia delle Dogane e dei Monopoli della Repubblica italiana om, at denne skal træffe alle de nødvendige foranstaltninger med henblik på at inddrive told hos sagsøgeren, helt uden retligt grundlag og dermed ulovlig.


(1)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU, Euratom) nr. 883/2013 af 11.9.2013 om undersøgelser, der foretages af Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig (OLAF) og om ophævelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1073/1999 og Rådets forordning (Euratom) nr. 1074/1999 (EUT 2013, L 248, s. 1).