24.8.2013   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 245/14


Sag anlagt den 28. juni 2013 — CN mod Parlamentet

(Sag T-343/13)

2013/C 245/17

Processprog: italiensk

Parter

Sagsøger: CN (Brumath, Frankrig) (ved advokat M. Velardo)

Sagsøgt: Europa-Parlamentet

Sagsøgerens påstande

Den Europæiske Union og Europa-Parlamentet tilpligtes at betale sagsøgeren et beløb på 1 000 EUR i erstatning for det økonomiske tab, som han har lidt, med tillæg af 6,75% i renter.

Den Europæiske Union og Europa-Parlamentet tilpligtes at betale sagsøgeren et beløb på 40 000 EUR i erstatning for den ikke-økonomiske skade, som han har lidt, med tillæg af 6,75% i renter.

Den Europæiske Union og Europa-Parlamentet tilpligtes at betale sagens omkostninger.

Søgsmålsgrunde og væsentligste argumenter

Med nærværende søgsmål har CN, der er tidligere tjenestemand i Rådet, nedlagt påstand om erstatning for det økonomiske og ikke-økonomiske tab, som denne har lidt som følge af offentliggørelse på Europa-Parlamentets hjemmeside, der også er tilgængelig for brugere uden for denne institution, af et uddrag af en ansøgning indgivet af sagsøgeren, hvoraf fremgår en række oplysninger af personlig karakter, herunder oplysninger om hans sundhedstilstand og det forhold, at der er en handicappet person i hans familie.

Oplysningerne var gjort bredt tilgængelige, da det var muligt at se det af Parlamentet offentliggjorte uddrag af ansøgningen ved at anføre sagsøgerens navn i søgemaskinen Google.

Til trods for sagsøgerens anmodninger fjernede Parlamentet først på et senere tidspunkt de pågældende offentliggjorte oplysninger af personlig karakter, dvs. efter at sagsøgeren havde engageret en advokat.

Som begrundelse for påstanden om, at Europa-Parlamentet har handlet ulovligt, har sagsøgeren gjort gældende, at følgende bestemmelser er overtrådt:

1)

Artikel 8 i den europæiske konvention til beskyttelse af menneskerettigheder og grundlæggende frihedsrettigheder.

2)

Artikel 8 i Den Europæiske Unions charter om grundlæggende rettigheder.

3)

Artikel 22 i FN-konventionen om rettigheder for personer med handicap, vedtaget den 13. december 2006 og ratificeret af Den Europæiske Union den 23. december 2010.

4)

Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 45/2001 af 18. december 2000 om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger i fællesskabsinstitutionerne og -organerne og om fri udveksling af sådanne oplysninger (EFT L 8 af 12.1.2001 s. 1).