29.9.2012 |
DA |
Den Europæiske Unions Tidende |
C 295/15 |
Domstolens dom (Anden Afdeling) af 19. juli 2012 — Pie Optiek mod Bureau Gevers og European Registry for Internet Domains (anmodning om præjudiciel afgørelse fra Cour d’appel de Bruxelles — Belgien)
(Sag C-376/11) (1)
(Internet - topdomænet.eu - forordning (EF) nr. 874/2004 - domænenavne - trinvis registrering - artikel 12, stk. 2 - begrebet »indehavere af ældre rettigheder« - person, der af en varemærkeindehaver bemyndiges til i eget navn, men for indehaverens regning, at registrere et domænenavn, der er identisk med eller ligner det pågældende varemærke - ikke tilladelse til andre former for brug af tegnet som varemærke)
2012/C 295/24
Processprog: fransk
Den forelæggende ret
Cour d’appel de Bruxelles
Parter i hovedsagen
Sagsøger: Pie Optiek
Sagsøgte: Bureau Gevers og European Registry for Internet Domains
Sagens genstand
Anmodning om præjudiciel afgørelse — Cour d’appel de Bruxelles — fortolkning af artikel 12, stk. 2, og artikel 21, stk. 1, litra a), i Kommissionens forordning (EF) nr. 874/2004 af 28. april 2004 om generelle retningslinjer for implementeringen af topdomænet.eu og dets funktioner samt principperne for registrering (EUT L 162, s. 40) — fortolkning af artikel 4, stk. 2, litra b), i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 733/2002 af 22. april 2002 om implementering af topdomænet.eu (EFT L 113, s.1) — spekulation og misbrug af registreringer — begrebet »indehavere af ældre rettigheder« — person, som har fået varemærkeindehaverens tilladelse til i eget navn, men for licensgiverens regning, at registrere et domænenavn, der er identisk med eller ligner nævnte varemærke, uden at have fået tilladelse til at gøre anden brug af tegnet som varemærke — navn registreret i mangel af »rettigheder til eller retmæssige interesser i«
Konklusion
Artikel 12, stk. 2, tredje afsnit, i Kommissionens forordning (EF) nr. 874/2004 af 28. april om generelle retningslinjer for implementeringen af topdomænet.eu og dets funktioner samt principperne for registrering skal fortolkes således, at ordene »indehavere af ældre rettigheder« i en situation, hvor den pågældende ældre rettighed er en varemærkeret, ikke omfatter en person, der af indehaveren af det pågældende varemærke udelukkende er bemyndiget til i eget navn, men for varemærkeindehaverens regning, at registrere et domænenavn, der er identisk med eller ligner det pågældende varemærke, uden at denne person i øvrigt er bemyndiget til at bruge dette varemærke erhvervsmæssigt i overensstemmelse med dets egentlige funktioner.