Nøgleord
Sammendrag

Nøgleord

1. Rådet - intern organisationsbeføjelse - integration af Schengen-sekretariatet i Rådets Generalsekretariat - nærmere bestemmelser herfor

(Fusionstraktaten, art. 24, stk. 1, andet afsnit; protokollen om integration af Schengen-reglerne i Den Europæiske Union, art. 7; Rådets beslutning 1999/307)

Sammendrag

1. Der var ikke noget til hinder for, at Rådet fortolkede artikel 7 i protokollen om integration af Schengen-reglerne i Den Europæiske Union, hvorefter Rådet »vedtager de nærmere bestemmelser for integration af Schengen-sekretariatet« i sit eget generalsekretariat, som en beføjelse til at integrere de ansatte i det tidligere Schengen-sekretariat.

Hvad angår de nærmere bestemmelser for denne integration pålagde den nævnte protokol, der henhører under den primære fællesskabsret, ikke Rådet at følge en bestemt procedure. I denne forbindelse indførtes der ved artikel 24, stk. 1, andet afsnit, i traktaten om oprettelse af et fælles Råd og en fælles Kommission for De Europæiske Fællesskaber på ingen måde en generel ansættelsesordning, men der blev blot givet Rådet beføjelse til at udfærdige vedtægten for tjenestemænd i De Europæiske Fællesskaber og vilkårene for de øvrige ansatte i De Europæiske Fællesskaber, uden at fastsætte retningslinjer herom eller opstille principper.

Rådet var derfor i medfør af protokollens artikel 7 berettiget til uafhængigt af bestemmelserne i vedtægten for tjenestemænd i De Europæiske Fællesskaber og vilkårene for de øvrige ansatte i De Europæiske Fællesskaber at indføre en ansættelsesordning med henblik på integrationen af de tidligere ansatte i Schengen-sekretariatet for at sikre kontinuiteten i anvendelsen af Schengen-reglerne i sit eget generalsekretariat. I øvrigt er den pågældende vedtægt og de pågældende vilkår ikke en udtømmende ordning, der forbyder ansættelse af personer uden for de herved indførte bestemmelser.

( jf. præmis 60, 61 og 62 )

2. En bestemmelse i den afledte fællesskabsret skal i videst muligt omfang fortolkes i overensstemmelse med traktatens bestemmelser og de almindelige fællesskabsretlige principper. Denne fortolkningsmetode kan anvendes på dokumenter, der indgår i proceduren for udarbejdelsen af en retsakt i den afledte fællesskabsret, når det skal undersøges, om denne procedure er i overensstemmelse med den primære fællesskabsret, som retsakten har hjemmel i.

( jf. præmis 80 )