61983J0063

DOMSTOLENS DOM AF 10 JULI 1984. - REGINA MOD KENT KIRK. - ANMODNING OM PRAEJUDICIEL AFGOERELSE INDGIVET AF CROWN COURT, NEWCASTLE - UPON - TYNE. - PRAEJUDICIEL SAG - HAVFISKERI - NATIONAL FORANSTALTNING DER BEGRAENSER ADGANGEN HERTIL. - SAG 63/83.

Samling af Afgørelser 1984 side 02689
spansk specialudgave side 00633
svensk specialudgave side 00623
finsk specialudgave side 00605


Sammendrag
Dommens præmisser
Afgørelse om sagsomkostninger
Afgørelse

Nøgleord


1 . FISKERI _ FARVANDE DER HOERER UNDER MEDLEMSSTATERNES JURISDIKTION _ LIGE ADGANG FOR FAELLESSKABETS FISKERE _ UNDTAGELSESORDNING _ FRIST FASTSAT I TILTRAEDELSESAKTENS ARTIKEL 100 _ UDLOEB _ FAELLESSKABETS KOMPETENCE _ IKKE UDOEVET _ VIRKNINGER _ MEDLEMSSTATERNES FORLAENGELSE AF UNDTAGELSESORDNINGEN _ IKKE TILLADT

( TILTRAEDELSESAKTEN , ART . 100 OG 103 ; RAADETS FORORDNINGER NR . 101/76 , ART . 2 , STK . 1 , OG NR . 170/83 , ART . 6 , STK . 1 )

2.FISKERI _ BEVARING AF HAVETS RESSOURCER _ MEDLEMSSTATERNES BEFOEJELSER _ MIDLERTIDIGE BEVARINGSFORANSTALTNINGER _ GRAENSER _ FORBUD MOD ADGANG TIL NATIONALE FARVANDE _ IKKE TILLADT

3.FAELLESSKABSRET _ ALMINDELIGE RETSGRUNDSAETNINGER _ STRAFFEBESTEMMELSER KAN IKKE HAVE TILBAGEVIRKENDE GYLDIGHED _ OVERHOLDELSE SIKRET AF DOMSTOLEN _ FORORDNING NR . 170/83 ' S TILBAGEVIRKENDE GYLDIGHED _ RAEKKEVIDDE _ NATIONALE FORHOLDSREGLER AF STRAFFERETLIG KARAKTER UFORENELIGE MED FAELLESSKABSRETTEN _ LOVLIGGOERELSE _ INGEN

( DEN EUROPAEISKE KONVENTION TIL BESKYTTELSE AF MENNESKERETTIGHEDER , ART . 7 ; TILTRAEDELSESAKTEN , ART . 100 ; RAADETS FORORDNING NR . 170/83 , ART . 6 , STK . 1 )

Sammendrag


1 . DET FREMGAAR AF BESTEMMELSERNE I ARTIKLERNE 100 OG 103 I TILTRAEDELSESAKTEN AF 1972 , AT DEN BEMYNDIGELSE , DER VAR GIVET MEDLEMSSTATERNE TIL PAA FISKERIOMRAADET AT GOERE UNDTAGELSER FRA DET FUNDAMENTALE PRINCIP OM FORBUD MOD FORSKELSBEHANDLING , VAR BEGRAENSET TIL OVERGANGSPERIODEN , OG AT KOMPE TENCEN TIL AT SAETTE PASSENDE BESTEMMELSER I KRAFT FOR DEN FOELGENDE PERIODE VAR BLEVET TILLAGT FAELLESSKABSMYNDIGHEDERNE , NAVNLIG RAADET . DET KAN IKKE UDLEDES AF DEN OMSTAENDIGHED , AT RAADET IKKE HAR VEDTAGET DISSE BESTEMMELSER INDEN FOR DEN FRIST , DER VAR FASTSAT I ARTIKEL 103 , AT MEDLEMSSTATERNE VAR BEMYNDIGET TIL AT HANDLE I STEDET FOR RAADET , ISAER VED AT FORLAENGE UNDTAGELSESORDNINGEN UD OVER DE FASTSATTE FRISTER .

MELLEM DEN 31 . DECEMBER 1982 , DET TIDSPUNKT HVOR DEN PERIODE , DER VAR FASTSAT I TILTRAEDELSESAKTENS ARTIKEL 100 UDLOEB , OG VEDTAGELSEN DEN 25 . JANUAR 1983 AF FORORDNING NR . 170/83 , VAR BESTEMMELSEN I ARTIKEL 2 , STK . 1 , I FORORDNING NR . 101/76 OM LIGE ADGANG TIL DE FARVANDE , DER HOERER UNDER MEDLEMSSTATERNES JURISDIKTION , OG SOM FOELGE HERAF AFSKAFFELSE AF ENHVER FORSKELSBEHANDLING BEGRUNDET I MEDLEMSSTATERNES STATSBORGERES NATIONALITET , DERFOR FULDT UD ANVENDELIG .

2 . NATIONALE BESTEMMELSER , DER INDEHOLDER ET FORBUD MOD ADGANG TIL NATIONALE FARVANDE , OG SOM IKKE HAR BEVARINGSFORMAAL FOR OEJE , KAN IKKE VAERE OMFATTET AF MEDLEMSSTATERNES BEFOEJELSE TIL AT TRAEFFE MIDLERTIDIGE BEVARINGSFORANSTALTNINGER , NAAR DER IKKE FINDES FAELLESSKABSREGLER .

3 . PRINCIPPET OM , AT STRAFFEBESTEMMELSER IKKE KAN HAVE TILBAGEVIRKENDE GYLDIGHED , ER ET PRINCIP , DER ER FAELLES FOR ALLE MEDLEMSSTATERNES RETSORDENER , OG SOM I ARTIKEL 7 I DEN EUROPAEISKE KONVENTION TIL BESKYTTELSE AF MENNESKERETTIGHEDER OG GRUNDLAEGGENDE FRIHEDSRETTIGHEDER ER FASTSLAAET SOM EN GRUNDRETTIGHED , SOM ER EN INTEGRERENDE DEL AF DE ALMINDELIGE RETSPRINCIPPER , SOM DOMSTOLEN SIKRER OVERHOLDELSEN AF .

HERAF FOELGER , AT DEN TILBAGEVIRKENDE GYLDIGHED AF BESTEMMELSEN I ARTIKEL 6 , STK . 1 , I FORORDNING NR . 170/83 AF 25 . JANUAR 1983 , SOM BESTEMMER , AT UNDTAGELSESORDNINGEN I ARTIKEL 100 I TILTRAEDELSESAKTEN AF 1972 KAN OPRETHOLDES I YDERLIGERE 10 AAR FRA DEN 1 . JANUAR 1983 , IKKE EFTERFOELGENDE KAN GOERE NATIONALE FORHOLDSREGLER AF STRAFFERETLIG KARAKTER RETMAESSIGE , SOM VAR UFORENELIGE MED FAELLESSKABSRETTEN , DA DE BLEV TRUFFET .

Dommens præmisser


1 VED KENDELSE AF 9 . MARTS 1983 , INDGAAET TIL DOMSTOLEN DEN 20 . APRIL 1983 , HAR CROWN COURT , NEWCASTLE-UPON-TYNE , I MEDFOER AF EOEF-TRAKTATENS ARTIKEL 177 FORELAGT ET PRAEJUDICIELT SPOERGSMAAL VEDROERENDE FORTOLKNINGEN AF FAELLESSKABSRETTEN PAA FISKERIOMRAADET MED HENBLIK PAA AT KUNNE AFGOERE , OM EN FORANSTALTNING TRUFFET AF DET FORENEDE KONGERIGE , DER FORBOED FARTOEJER REGISTRERET I DANMARK AT FISKE INDEN FOR DETS KYSTZONE PAA 12 SOEMIL , VAR FORENELIG MED FAELLESSKABSRETTEN .

2 DET FORENEDE KONGERIGE FORBOED VED "SEA FISH ( SPECIFIED UNITED KINGDOM WATERS ) ( PROHIBITION OF FISHING ) ORDER" 1982 ( HEREFTER BENAEVNT SEA FISH ORDER ) "FISKERFARTOEJER REGISTRERET I DANMARK [AT FISKE] INDEN FOR DEN DEL AF DEN BRITISKE FISKERIZONE , DER LIGGER INDEN FOR TOLV SOEMIL REGNET FRA BASISLINJERNE UD FOR DET FORENEDE KONGERIGE" . KENT KIRK , SKIPPER PAA ET DANSK FISKERFARTOEJ , BLEV DEN 6 . JANUAR 1983 OPBRAGT AF ET FARTOEJ FRA ROYAL NAVY , MENS HANS FISKEDE INDEN I DENNE ZONE , OG HEREFTER AF NORTH SHIELDS MAGISTRATES COURT IDOEMT EN BOEDE PAA 30 000 PUND . HAN APPELLEREDE TIL CROWN COURT , NEWCASTLE-UPON-TYNE , OG GJORDE GAELDENDE , AT DET FORENEDE KONGERIGE IKKE VAR BERETTIGET TIL AT SAETTE SEA FISH ORDER 1982 I KRAFT , OG AT DER FOELGELIG IKKE VAR BEGAAET NOGEN LOVOVERTRAEDELSE .

3 CROWN COURT , NEWCASTLE-UPON-TYNE , DER MENTE , AT EN AFGOERELSE FRA DOMSTOLEN VAR NOEDVENDIG , FOR AT DEN KUNNE VURDERE , OM SEA FISH ORDER VAR FORENELIG MED FAELLESSKABSRETTEN , UDSATTE SAGEN OG FORELAGDE DOMSTOLEN FOELGENDE SPOERGSMAL :

"HAVDE DET FORENEDE KONGERIGE , NAAR HENSES TIL ALLE DE RELEVANTE BESTEMMELSER I FAELLESSKABSRETTEN , RET TIL EFTER DEN 31 . DECEMBER 1982 AT SAETTE ' SEA FISH ( SPECIFIED UNITED KINGDOM WATERS ) ( PROHIBITION OF FISHING ) ORDER ' 1982 I KRAFT , FOR SAA VIDT SOM DENNE BEKENDTGOERELSE KUN FORBYDER FARTOEJER , DER ER REGISTRERET I DANMARK , AT FISKE SOM NAERMERE FASTSAT I BEKENDTGOERELSEN?"

4 SPOERGSMAALET ER I DET VAESENTLIGE , OM FAELLESSKABSRETTEN OM UDOEVELSEN AF FISKERIET _ PAA DET TIDSPUNKT DA SEA FISH ORDER BLEV VEDTAGET _ TILLOD EN MEDLEMSSTAT AT FORBYDE FARTOEJER REGISTRERET I EN ANDEN NAERMERE ANGIVET MEDLEMSSTAT AT FISKE INDEN FOR EN KYSTZONE , SOM VAR NAERMERE FASTSAT I BEKENDTGOERELSEN .

5 KIRK HAR , STOETTET AF DEN DANSKE OG DEN NEDERLANDSKE REGERING , GJORT GAELDENDE , AT DE REGLER , DER VAR GAELDENDE FOER TILTRAEDELSESAKTEN AF 1972 , FULDT UD FANDT ANVENDELSE , DA OVERGANGSPERIODEN _ OG DERMED DE UNDTAGELSER , DER VAR TILLADT I OVERGANGSPERIODEN _ UDLOEB DEN 31 . DECEMBER 1982 . DISSE REGLER , SOM BLEV KODIFICERET VED FORORDNING NR . 101/76 , INDEHOLDER PRINCIPPET OM , AT DER IKKE MAA UDOEVES FORSKELSBEHANDLING , OG DERFOR VAR UDELUKKELSEN AF DANSKE FARTOEJER I MEDFOER AF SEA FISH ORDER I STRID MED FAELLESSKABSRETTEN .

6 I DENNE FORBINDELSE BEMAERKES , AT TRAKTATENS ARTIKEL 7 BESTEMMER , AT AL FORSKELSBEHANDLING , DER UDOEVES PAA GRUNDLAG AF NATIONALITET , ER FORBUDT INDEN FOR TRAKTATENS ANVENDELSESOMRAADE OG MED FORBEHOLD AF DENNES SAERLIGE BESTEMMELSER .

7 FORORDNING NR . 101/76 AF 19 . JANUAR 1976 OM ETABLERING AF EN FAELLES STRUKTURPOLITIK FOR FISKERISEKTOREN ( EFT L 20 , S . 19 ), SOM HAR ERSTATTET RAADETS FORORDNING NR . 2141/70 AF 20 . OKTOBER 1970 ( EFT 1970 III , S . 629 ), BESTEMMER I ARTIKEL 2 , STK . 1 , I SAMME VENDINGER SOM ARTIKEL 2 , STK . 1 , I FORORDNING NR . 2141/70 , AT DE ENKELTE STATERS ORDNINGER FOR UDOEVELSEN AF FISKERIET I DET SOETERRITORIUM , DER HENHOERER UNDER DERES HOEJHEDSOMRAADE ELLER JURISDIKTION , IKKE MAA FOERE TIL FORSKELSBEHANDLING AF ANDRE MEDLEMSSTATER . MEDLEMSSTATERNE SKAL ISAER SIKRE , AT ALLE FISKERFARTOEJER , DER FOERER EN MEDLEMSSTATS FLAG OG ER REGISTRERET INDEN FOR FAELLESSKABETS OMRAADE , HAR LIGE ADGANG TIL FANGSTPLADSERNE OG TIL FISKERI I DE NAEVNTE FARVANDE .

8 I ARTIKEL 100 , STK . 1 , I TILTRAEDELSESAKTEN AF 1972 ER DER FASTSAT EN UNDTAGELSE FRA DISSE PRINCIPPER , SAALEDES AT MEDLEMSSTATERNE I PERIODEN INDTIL DEN 31 . DECEMBER 1982 KUNNE BEGRAENSE ANDRE EF-STATSBORGERES FISKERI I DE FARVANDE , DER HOERER UNDER DERES HOEJHEDSOMRAADE ELLER DERES JURISDIKTION , OG SOM LIGGER INDEN FOR EN GRAENSE , DER I PRINCIPPET VAR FASTSAT TIL SEKS SOEMIL .

9 IFOELGE TILTRAEDELSESAKTENS ARTIKEL 103 TILKOM DET RAADET INDEN DEN 31 . DECEMBER 1982 PAA KOMMISSIONENS FORSLAG AT UNDERSOEGE DE BESTEMMELSER , DER VILLE KUNNE EFTERFOELGE DE UNDTAGELSER , DER VAR I KRAFT INDTIL DEN 31 . DECEMBER 1982 .

10 IFOELGE DET AENDREDE FORSLAG TIL RAADETS FORORDNING OM EN FAELLESSKABSORDNING FOR BEVARELSE OG FORVALTNING AF FISKERESSOURCERNE , SOM BLEV FORELAGT RAADET AF KOMMISSIONEN DEN 11 . JUNI 1982 ( EFT C 228 , S . 1 ), VAR DET HENSIGTEN AT FORLAENGE UNDTAGELSESORDNINGEN I ARTIKEL 100 I TILTRAEDELSESAKTEN AF 1972 TIL DEN 31 . DECEMBER 1992 OG UDVIDE SEKS-MILEGRAENSESN TIL TOLV SOEMIL .

11 DA MAN IKKE KUNNE BLIVE ENIGE OM AT VEDTAGE FORSLAGET PAA RAADETS MOEDE DEN 21 . DECEMBER 1982 , UDSTEDTE KOMMISSIONEN SAMME DAG EN ERKLAERING ( EFT C 343 , S . 2 ), HVORI DEN ERINDREDE OM , AT BEVARELSEN AF FISKERESSOURCERNE SIDEN DEN 1 . JANUAR 1979 HAVDE VAERET UNDERLAGT FAELLESSKABETS KOMPETENCE , MEN AT FAELLESSKABET STADIG IKKE HAVDE VAERET I STAND TIL AT VEDTAGE EN SAMLET ORDNING FOR BEVARELSE AF FISKERESSOURCERNE , OG AT MEDLEMSSTATERNE IKKE ALENE HAVDE RET , MEN OGSAA PLIGT TIL I ALLES INTERESSE AT TRAEFFE DE NOEDVENDIGE FORANSTALTNINGER . ENDVIDERE

_ ANMODEDE KOMMISSIONEN SAMTLIGE MEDLEMSSTATER OM HURTIGST MULIGT AT MEDDELE DE NATIONALE BEVARINGSFORANSTALTNINGER , DE PAATAENKTE AT TRAEFFE , UNDER FORUDSAETNING AF , AT DISSE BLEV GODKENDT AF KOMMISSIONEN ;

_OPFORDREDE KOMMISSIONEN MEDLEMSSTATERNE TIL AT SAMARBEJDE MED DEN , FOR AT OPNAA , AT DE FORSKELLIGE NATIONALE BEVARINGSFORANSTALTNINGER BLEV KOORDINERET . . . OG UDGJORDE EN OVERGANGSORDNING , DER VAR GENNEMFOERLIG , EFFEKTIV OG IKKE-DISKRIMINERENDE .

12 DEN 22 . DECEMBER 1982 FORELAGDE DEN BRITISKE REGERING SEA FISH ORDER FOR KOMMISSIONEN , SOM GODKENDTE DEN VED BESLUTNING AF 5 . JANUAR 1983 ( EFT L 12 AF 14 . 1 . 1983 , S . 50 ). KOMMISSIONEN PRAECISEREDE I BESLUTNINGEN , AT TILLADELSEN KUN VAR GIVET "FORELOEBIGT" INDTIL DEN 26 . JANUAR 1983 , UNDER FORBEHOLD AF EN SENERE UNDERSOEGELSE AF FORANSTALTNINGERNES INDHOLD . I BETRAGTNINGERNE ANFOERTE KOMMISSIONEN , AT "VISSE MEDLEMSSTATER [GAV] KOMMISSIONEN MEDDELELSE OM NATIONALE FORANSTALTNINGER . . ., MENS BELGIEN , DANMARK OG GRAEKENLAND IKKE HAR GIVET MEDDELELSE OM SAADANNE FORANSTALTNINGER . . ., OG DEN UNDERSTREGEDE DERNAEST , AT BESLUTNINGEN VAR TRUFFET "AF HENSYN TIL DEN OFFENTLIGE ORDEN [FOR AT UNDGAA] , AT DER I DET TIDSRUM , SOM ER AFSAT TIL UNDERSOEGELSEN , OPSTAAR KONFLIKTSITUATIONER , SOM BUNDER I , AT DER INGEN REGLER FINDES FOR FISKERIET I FAELLESSKABETS FARVANDE" .

13 DEN 25 . JANUAR 1983 VEDTOG RAADET FORORDNING NR . 170/83 OM EN FAELLESSKABSORDNING FOR BEVARELSE OG FORVALTNING AF FISKERESSOURCERNE ( EFT L 24 , S . 1 ), SOM I ARTIKEL 6 , STK . 1 , MED TILBAGEVIRKENDE GYLDIGHED , DVS . FRA DEN 1 . JANUAR 1983 , TILLADER , AT UNDTAGELSESORDNINGEN I ARTIKEL 100 I TILTRAEDELSESAKTEN AF 1972 OPRETHOLDES I YDERLIGERE TI AAR OG SAALEDES , AT KYSTZONERNE UDVIDES FRA SEKS TIL TOLV SOEMIL . DE FAKTISKE OMSTAENDIGHEDER I DEN KONKRETE SAG INDTRAF I PERIODEN MELLEM DEN 1 . OG DEN 25 . JANUAR 1983 .

14 DET FREMGAAR AF DE OVENNAEVNTE BESTEMMELSER I ARTIKLERNE 100 OG 103 I TILTRAEDELSESAKTEN AF 1972 , AT DE OMHANDLEDE UNDTAGELSER FRA ET FUNDAMENTALT FAELLESSKABSRETLIGT PRINCIP , NEMLIG FORBUDET MOD FORSKELSBEHANDLING , VAR BEGRAENSET TIL OVERGANGSPERIODEN , OG AT KOMPETENCEN TIL AT SAETTE EVENTUELLE EFTERFOELGENDE BESTEMMELSER I KRAFT VAR BLEVET TILLAGT FAELLESSKABSMYNDIGHEDERNE , NAVNLIG RAADET .

15 SELV OM RAADET IKKE HAVDE VEDTAGET DISSE BESTEMMELSER INDEN FOR DEN FRIST , DER VAR FASTSAT I ARTIKEL 103 , KAN DET IKKE HERAF UDLEDES , AT MEDLEMSSTATERNE VAR BEMYNDIGET TIL AT HANDLE I STEDET FOR RAADET , ISAER VED AT FORLAENGE UNDTAGELSESORDNINGEN UD OVER DE FASTSATTE FRISTER .

16 HERAF FOELGER , AT PAA TIDSPUNKTET FOR DE FAKTISKE OMSTAENDIGHEDER , SOM DEN NATIONALE RET SKAL TAGE STILLING TIL , VAR BESTEMMELSEN I ARTIKEL 2 , STK . 1 , I FORORDNING NR . 101/76 OM LIGE ADGANG TIL DE FARVANDE , DER HOERER UNDER MEDLEMSSTATERNES JURISDIKTION , OG SOM FOELGE HERAF AFSKAFFELSE AF ENHVER FORSKELSBEHANDLING BEGRUNDET I MEDLEMSSTATERNES STATSBORGERES NATIONALITET , FULDT UD ANVENDELIG .

17 DEN BRITISKE REGERING OG KOMMISSIONEN HAR ANFOERT , AT DA DER VED OVERGANGSPERIODENS UDLOEB IKKE BLEV TRUFFET DE FORANSTALTNINGER , DER ER FORESKREVET I ARTIKEL 103 I TILTRAEDELSESAKTEN AF 1972 , BEFANDT MAN SIG I ET RETSTOMT RUM , SOM MEDLEMSSTATERNE _ TIL VARETAGELSE AF DEN FAELLES INTERESSE _ VAR BERETTIGET TIL AT UDFYLDE VED HJAELP AF FORANSTALTNINGER , DER VAR GODKENDT AF KOMMISSIONEN , JFR . DET PRINCIP , SOM DOMSTOLEN HENVISER TIL I DOM AF 5 . MAJ 1981 ( KOMMISSIONEN MOD DET FORENEDE KONGERIGE , 804/79 , SML . S . 1045 ).

18 I DENNE FORBINDELSE BEMAERKES , AT DOMSTOLEN I NAEVNTE DOM AF 5 . MAJ 1981 HAR FASTSLAAET , AT MEDLEMSSTATERNE , NAAR DER IKKE FINDES FAELLESSKABSREGLER , HAR BEFOEJELSE TIL AT TRAEFFE MIDLERTIDIGE FORANSTALTNINGER TIL BEVARING AF FISKERESSOURCERNE FOR AT UNDGAA UOPRETTELIGE SKADER , DER STRIDER MOD FORMAALET MED DEN FAELLES BEVARINGSPOLITIK .

19 SELV OM DET ER RIGTIGT , SOM DEN BRITISKE REGERING HAR ANFOERT , AT EN REGULERING AF ADGANGEN I VISSE TILFAELDE KAN VAERE NOEDVENDIG FOR AT BEVARE FISKERESSOURCERNE , STAAR DET FAST , AT FORANSTALTNINGEN I DEN FORELIGGENDE SAG IKKE BLEV TRUFFET I DETTE OEJEMED . NATIONALE BESTEMMELSER , DER INDEHOLDER ET FORBUD MOD ADGANG TIL NATIONALE FARVANDE , OG SOM IKKE HAR BEVARINGSFORMAAL FOR OEJE , KAN IKKE VAERE OMFATTET AF MEDLEMSSTATERNES BEFOEJELSE TIL AT TRAEFFE MIDLERTIDIGE BEVARINGSFORANSTALTNINGER , SOM DER HENVISES TIL I OVENNAEVNTE DOM AF 5 . MAJ 1981 .

20 KOMMISSIONEN HAR IMIDLERTID GJORT GAELDENDE , AT MEDLEMSSTATERNE ER BLEVET BEMYNDIGET TIL AT VEDTAGE SAADANNE FORANSTALTNINGER SOM SEA FISH ORDER VED ARTIKEL 6 , STK . 1 , I FORORDNING NR . 170/83 AF 25 . JANUAR 1983 , SOM MED TILBAGEVIRKENDE GYLDIGHED FRA DEN 1 . JANUAR 1983 BESTEMMER , AT UNDTAGELSESORDNINGEN I ARTIKEL 100 I TILTRAEDELSESAKTEN AF 1972 KAN OPRETHOLDES I YDERLIGERE TI AAR OG SAALEDES , AT KYSTZONERNE UDVIDES FRA SEKS TIL TOLV SOEMIL . SEA FISH ORDER UDGJORDE EN KORREKT UDOEVELSE AF DEN I BESTEMMELSEN GIVNE BEMYNDIGELSE , I BETRAGTNING AF DE SAERLIGE OMSTAENDIGHEDER DER FORELAA PAA DET PAAGAELDENDE TIDSPUNKT .

21 UDEN AT KOMME IND PAA EN UNDERSOEGELSE AF , OM DET I DET HELE TAGET VAR LOVLIGT AT GIVE BESTEMMELSEN I ARTIKEL 6 , STK . 1 , I FORORDNINGEN TILBAGEVIRKENDE GYLDIGHED , ER DET TILSTRAEKKELIGT AT GOERE OPMAERKSOM PAA , AT EN SAADAN TILBAGEVIRKENDE GYLDIGHED I AL FALD IKKE EFTERFOELGENDE KAN BEVIRKE , AT NATIONALE FORHOLDSREGLER AF STRAFFERETLIG KARAKTER , SOM PAALAEGGER SANKTIONER FOR EN HANDLING , SOM I VIRKELIGHEDEN IKKE VAR STRAFBAR PAA DET TIDSPUNKT , HVOR DEN BLEV BEGAAET , BLIVER RETMAESSIGE . EN SAADAN SITUATION FORELIGGER , HVIS DEN NATIONALE FORANSTALTNING VAR UGYLDIG PAA GRUND AF UFORENELIGHED MED FAELLESSKABSRETTEN PAA DET TIDSPUNKT , HVOR HANDLINGEN , DER GAV ANLEDNING TIL DEN STRAFFERETLIGE SANKTION , FANDT STED .

22 PRINCIPPET OM , AT STRAFFEBESTEMMELSER IKKE KAN HAVE TILBAGEVIRKENDE GYLDIGHED , ER NEMLIG ET PRINCIP , DER ER FAELLES FOR ALLE MEDLEMSSTATERNES RETSORDENER , OG SOM I ARTIKEL 7 I DEN EUROPAEISKE KONVENTION TIL BESKYTTELSE AF MENNESKERETTIGHEDER OG GRUNDLAEGGENDE FRIHEDSRETTIGHEDER ER FASTSLAAET SOM EN GRUNDRETTIGHED , SOM ER EN INTEGRERENDE DEL AF DE ALMINDELIGE RETSPRINCIPPER , SOM DOMSTOLEN SIKRER OVERHOLDELSEN AF .

23 HERAF FOELGER , AT DEN TILBAGEVIRKENDE GYLDIGHED I ARTIKEL 6 , STK . 1 , I OVENNAEVNTE FORORDNING NR . 170/83 IKKE KAN FORSTAAS SAALEDES , AT DEN EFTERFOELGENDE GOER NATIONALE FORHOLDSREGLER RETMAESSIGE , SOM PAALAGDE STRAFFERETLIGE SANKTIONER PAA DET TIDSPUNKT , HVOR DEN PAAGAELDENDE HANDLING FANDT STED , HVIS DISSE FORHOLDSREGLER IKKE DENGANG VAR GYLDIGE .

24 DET FREMGAAR AF DET ANFOERTE , AT FAELLESSKABSRETTEN OM UDOEVELSEN AF FISKERIET IKKE _ PAA DET TIDSPUNKT , DA SEA FISH ORDER BLEV UDSTEDT _ TILLOD EN MEDLEMSSTAT AT FORBYDE FARTOEJER REGISTRERET I EN ANDEN NAERMERE ANGIVET MEDLEMSSTAT AT FISKE INDEN FOR EN KYSTZONE , SOM VAR NAERMERE FASTSAT I BEKENDTGOERELSEN , OG SOM IKKE VAR OMFATTET AF BEVARINGSFORANSTALTNINGER .

Afgørelse om sagsomkostninger


SAGENS OMKOSTNINGER

25 DE UDGIFTER , DER ER AFHOLDT AF DANMARKS , NEDERLANDENES OG DET FORENEDE KONGERIGES REGERINGER OG AF KOMMISSIONEN FOR DE EUROPAEISKE FAELLESSKABER , SOM HAR AFGIVET INDLAEG FOR DOMSTOLEN , KAN IKKE GODTGOERES . DA SAGENS BEHANDLING I FORHOLD TIL HOVEDSAGENS PARTER UDGOER ET LED I DEN SAG , DER VERSERER FOR DEN NATIONALE RET , TILKOMMER DET DENNE AT TRAEFFE AFGOERELSE OM SAGENS OMKOSTNINGER .

Afgørelse


PAA GRUNDLAG AF DISSE PRAEMISSER

KENDER

DOMSTOLEN

VEDROERENDE DET SPOERGSMAAL , SOM ER FORELAGT AF CROWN COURT , NEWCASTLE-UPON-TYNE , VED KENDELSE AF 9 . MARTS 1983 , FOR RET :

FAELLESSKABSRETTEN OM UDOEVELSEN AF FISKERIET TILLOD IKKE _ PAA DET TIDSPUNKT , DA SEA FISH ( SPECIFIED UNITED KINGDOM WATERS ) ( PROHIBITION OF FISHING ) ORDER 1982 BLEV UDSTEDT _ EN MEDLEMSSTAT AT FORBYDE FARTOEJER REGISTRERET I EN ANDEN NAERMERE ANGIVET MEDLEMSSTAT AT FISKE INDEN FOR EN KYSTZONE , SOM VAR NAERMERE FASTSAT I BEKENDTGOERELSEN , OG SOM IKKE VAR OMFATTET AF BEVARINGSFORANSTALTNINGER .