61983J0008

DOMSTOLENS DOM (FJERDE AFDELING) AF 28 MARTS 1984. - OFFICINE FRATELLI BERTOLI S.P.A. MOD KOMMISSIONEN FOR DE EUROPAEISKE FAELLESSKABER. - PRISLISTE FOR STAAL - BOEDE. - SAG 8/83.

Samling af Afgørelser 1984 side 01649


Sammendrag
Dommens præmisser
Afgørelse om sagsomkostninger
Afgørelse

Nøgleord


1 . INSTITUTIONERNES RETSAKTER _ BEGRUNDELSESPLIGT _ GENSTAND _ RAEKKEVIDDE _ INDIVIDUELLE BESLUTNINGER

2.EKSF _ PRISER _ TILPASNING _ OVERTRAEDELSE _ ADMINISTRATIV TOLERANCE _ BEGRUNDELSE _ INGEN BEGRUNDELSE

( EKSF-TRAKTATEN , ART . 60 )

Sammendrag


1 . FORPLIGTELSEN TIL AT BEGRUNDE EN INDIVIDUEL BESLUTNING HAR TIL FORMAAL AT GOERE DET MULIGT FOR DOMSTOLEN AT EFTERPROEVE BESLUTNINGENS LOVLIGHED SAMT AT GIVE DEN BEROERTE VIRKSOMHED DE OPLYSNINGER , VED HJAELP AF HVILKE DET KAN FASTSLAAS , OM DER ER GRUNDLAG FOR BESLUTNINGEN , ELLER OM DER MULIGT FORELIGGER EN SAADAN FEJL , AT DEN KAN ANFAEGTES .

OMFANGET AF BEGRUNDELSESPLIGTEN AFHAENGER AF ARTEN AF DEN PAAGAELDENDE RETSAKT OG DEN SAMMENHAENG , HVORI DEN ER VEDTAGET .

2 . SELV OM DET ANTAGES , AT KOMMISSIONEN I EN BESTEMT PERIODE HAR VIST SIG MINDRE NOEJEREGNENDE I SPOERGSMAAL OM TILPASNING , KAN EN LEMPELIG ADMINISTRATIV PRAKSIS IKKE RETFAERDIGGOERE EN OVERTRAEDELSE AF PRISORDNINGEN I MEDFOER AF EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 13 .

Dommens præmisser


1 VED STAEVNING INDGIVET TIL DOMSTOLENS JUSTITSKONTOR DEN 14 . JANUAR 1983 HAR VIRKSOMHEDEN OFFICINE FRATELLI BERTOLI SPA I MEDFOER AF EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 36 ANLAGT SAG MED FULD PROEVELSESRET FOR DOMSTOLEN , HVORI DEN HAR NEDLAGT PAASTAND PRINCIPALT OM ANNULLATION , SUBSIDIAERT OM AENDRING AF KOMMISSIONENS BESLUTNING AF 9 . DECEMBER 1982 , VED HVILKEN VIRKSOMHEDEN PAALAEGGES EN BOEDE FOR OVERTRAEDELSE AF EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 60 .

BEGIVENHEDERNE FORUD FOR VEDTAGELSEN AF DEN ANFAEGTEDE BESLUTNING

2 I SLUTNINGEN AF SEPTEMBER 1981 FORETOG TO INSPEKTOERER FRA KOMMISSIONEN I MEDFOER AF EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 60 UNDERSOEGELSER AF DE SALG AF STAALPRODUKTER , VIRKSOMHEDEN HAVDE GENNEMFOERT I PERIODEN 1 . JULI TIL 30 . SEPTEMBER 1981 .

3 DET BLEV UNDER DISSE UNDERSOEGELSER KONSTATERET , AT DER BAADE FOR PRODUKTER AF FOERSTE KVALITET OG FOR PRODUKTER , DER AF VIRKSOMHEDEN BLEV ANGIVET "IKKE AT VAERE AF FOERSTE KVALITET" , VAR BLEVET GIVET RABATTER , DER IKKE VAR BLEVET OFFENTLIGGJORT , AT DE OFFENTLIGGJORTE PRISTILLAEG IKKE VAR BLEVET PAAFOERT REGNINGERNE ELLER VAR BLEVET FAKTURERET UFULDSTAENDIGT , SAMT AT TRANSPORTOMKOSTNINGERNE IKKE VAR PAAFOERT REGNINGERNE .

4 DE PRISUNDERSKRIDELSER , SOM INSPEKTOERERNE KONSTATEREDE FOR PRODUKTER AF FOERSTE KVALITET ANDROG 38 807 000 LIRE FOR ET SALG PAA 915 TONS , HVILKET SVAREDE TIL ULOVLIGT SALG FOR I ALT 324 884 000 LIRE . PRISUNDERSKRIDELSERNE ANDROG FOR ANDRE PRODUKTERS VEDKOMMENDE 47 174 000 LIRE FOR ET SALG PAA 710 TONS , HVILKET SVAREDE TIL ULOVLIGT SALG TIL I ALT 247 347 000 LIRE .

5 KOMMISSIONEN GJORDE I SKRIVELSE AF 18 . MARTS 1982 UNDER HENVISNING TIL RESULTATERNE AF DISSE UNDERSOEGELSER GAELDENDE , AT VIRKSOMHEDEN BERTOLI HAVDE OVERTRAADT EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 60 SAMT BESTEMMELSER TIL GENNEMFOERELSE HERAF OG OPFORDREDE I MEDFOER AF TRAKTATENS ARTIKEL 36 VIRKSOMHEDEN TIL AT FREMSAETTE SINE BEMAERKNINGER .

6 VIRKSOMHEDEN BERTOLI GJORDE I EN SVARSKRIVELSE AF 6 . APRIL 1982 GAELDENDE , AT DEN SOM FOELGE AF VIRKSOMHEDENS RINGE BETYDNING PAA DET ITALIENSKE MARKED HAVDE MAATTET UNDERKASTE SIG LOVEN OM UDBUD OG EFTERSPOERGSEL , OG AT DEN IKKE KUNNE ANVENDE SIN EGEN PRISLISTE , HVORFOR DEN HAVDE GENNEMFOERT EN DELVIS TILPASNING TIL KONKURRENTERNES PRISER , IDET DEN DOG FORTSAT HAVDE TAGET HOEJERE PRISER END DE PRISER , KONKURRENTERNE FAKTISK ANVENDTE . TIL STOETTE HERFOR TILSTILLEDE VIRKSOMHEDEN KOMMISSIONEN EN RAEKKE FOTOKOPIER AF REGNINGER FRA KONKURRENTERNE .

7 DET SAGSOEGENDE SELSKAB HAVDE UNDER HOERINGEN DEN 21 . JUNI 1982 INGEN INDVENDINGER OVER FOR KOMMISSIONENS FREMSTILLING AF DE FAKTISKE FORHOLD . DEN HAR I FORLAENGELSE AF SINE TIDLIGERE INDSIGELSER ANFOERT , AT EN PUNKTLIG ANVENDELSE AF PRISLISTERNE VILLE HAVE FOERT TIL EN LUKNING AF VIRKSOMHEDEN OG HAR I OEVRIGT GJORT GAELDENDE , AT DEN EFTER DEN 1 . OKTOBER 1981 HAR FULGT DE NAEVNTE PRISLISTER UDEN AFVIGELSER OVERHOVEDET .

8 KOMMISSIONEN MENTE IKKE , AT DET SAGSOEGENDE SELSKABS FORKLARINGER KUNNE MEDFOERE , AT DER BLEV BORTSET FRA DE OVERTRAEDELSER , DER VAR BEGAAET , OG PAALAGDE DERFOR VED BESLUTNING AF 9 . DECEMBER 1982 SELSKABET EN BOEDE PAA 94 579 100 LIRE , SVARENDE TIL 100 % AF PRISUNDERSKRIDELSERNES BELOEB MED TILLAEG AF 10 % , FORDI FORSKELLEN MELLEM DE FAKTISKE PRISER OG DE PRISER , DER SKULLE HAVE VAERET PAAFOERT REGNINGERNE , OVERSTEG 10 % .

9 DET SAGSOEGENDE SELSKAB HAR TIL STOETTE FOR SINE PAASTANDE ANFOERT EN RAEKKE ANBRINGENDER . DET HAR SAALEDES ANFOERT , AT KOMMISSIONENS BESLUTNING ER RETSSTRIDIG PAA GRUND AF TILSIDESAETTELSE AF VAESENTLIGE FORMFORSKRIFTER , OVERTRAEDELSE AF TRAKTATEN OG RETSREGLER TIL GENNEMFOERELSE HERAF , NAERMERE BESTEMT PRINCIPPET OM BESKYTTELSE AF DEN BERETTIGEDE FORVENTNING OG LIGEBEHANDLINGSPRINCIPPET , OG ENDELIG PAA GRUND AF MAGTFORDREJNING .

DET FOERSTE ANBRINGENDE

10 DET SAGSOEGENDE SELSKAB HAR ANFOERT , AT BESLUTNINGEN ER ULOVLIG , IDET DEN ER UTILSTRAEKKELIGT BEGRUNDET . MAN KAN IKKE VED HJAELP AF BESLUTNINGEN FINDE UD AF , HVORLEDES KOMMISSIONEN ER GAAET TIL VAERKS VED KONSTATERINGEN AF PRISUNDERSKRIDELSERNE OG DERMED BOEDEFASTSAETTELSEN . MAN KAN IKKE VED HJAELP AF DEN FORTEGNELSE OVER ULOVLIGE HANDLER , DER FINDES I BILAGENE TIL BESLUTNINGEN , FASTSLAA DE FORSKELLIGE FASER I DEN BEREGNING , KOMMISSIONEN HAR FORETAGET FOR AT FASTSLAA PRISUNDERSKRIDELSEN FOR HVERT ENKELT SALG .

11 KOMMISSIONEN HAR ANFOERT , AT DETTE ANBRINGENDE SAVNER GRUNDLAG . MAN KAN PAA GRUNDLAG AF EN UNDERSOEGELSE AF DE REGNINGER , DER FIGURERER SOM BILAG TIL BESLUTNINGEN , NOEJAGTIGT FASTSLAA , HVILKE OG HVOR STORE AFSLAG , DER ER YDET . VED EN GENNEMLAESNING AF BILAGENE SES DET LET , HVILKE BEREGNINGER KOMMISSIONEN HAR GENNEMFOERT . BESLUTNINGEN KRAEVER TIL SIN BEGRUNDELSE IKKE , AT DER HERUDOVER GIVES YDERLIGERE OPLYSNINGER .

12 FORPLIGTELSE TIL AT BEGRUNDE EN INDIVIDUEL BESLUTNING HAR , SOM DET FREMGAAR AF DOMSTOLENS FASTE PRAKSIS , TIL FORMAAL AT GOERE DET MULIGT FOR DOMSTOLEN AT EFTERPROEVE BESLUTNINGENS LOVLIGHED SAMT AT GIVE DEN BEROERTE VIRKSOMHED DE OPLYSNINGER , VED HJAELP AF HVILKE DET KAN FASTLAAS , OM DER ER GRUNDLAG FOR BESLUTNINGEN , ELLER OM DER MULIGT FORELIGGER EN SAADAN FEJL , AT DEN KAN ANFAEGTES .

13 DET BEMAERKES , AT DOMSTOLEN I DOM AF 11 . JANUAR 1973 I SAG 13/72 , NEDERLANDENE MOD KOMMISSIONEN , SML ., S . 27 , HAR FASTSLAAET , AT OMFANGET AF BEGRUNDELSESPLIGTEN AFHAENGER AF ARTEN AF DEN PAAGAELDENDE RETSAKT OG DEN SAMMENHAENG , HVORI DEN ER VEDTAGET .

14 DET SKAL I SAMMENHAENG HERMED BEMAERKES , AT DEN ANFAEGTEDE BESLUTNING BLEV VEDTAGET EFTER ET KONTROLBESOEG I DET SAGSOEGENDE SELSKABS VIRKSOMHED , HVORUNDER VIRKSOMHEDENS LEDERE , SOM DET FREMGAAR AF DET SAGSOEGENDE SELSKABS BREV AF 6 . APRIL 1982 , HAVDE EN DROEFTELSE MED KOMMISSIONENS INSPEKTOERER , OG EFTER EN ADMINISTRATIV PROCEDURE , DER BLEV INDLEDT VED KOMMISSIONENS FREMSENDELSE AF EN SKRIVELSE AF 18 . MARTS 1982 , HVORI DET SAGSOEGENDE SELSKAB FIK NOEJAGTIGE OPLYSNINGER , STOETTET AF FAKTURAER FOR HVER ENKELT HANDEL , OM DE OVERTRAEDELSER , SOM DET EFTER KOMMISSIONENS OPFATTELSE HAVDE GJORT SIG SKYLDIG I .

15 DET SAGSOEGENDE SELSKAB BLEV I MEDFOER AF EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 36 OPFORDRET TIL AT FREMSAETTE SINE BEMAERKNINGER VEDROERENDE DE NAEVNTE OVERTRAEDELSER , OG SELSKABET BESTRED I FOERNAEVNTE SKRIVELSE AF 6 . APRIL OG UNDER HOERINGEN DEN 21 . JUNI 1982 HVERKEN RIGTIGHEDEN AF DE ANFOERTE FAKTISKE OMSTAENDIGHEDER ELLER DET RETLIGE GRUNDLAG FOR DE ULOVLIGE FORHOLD , DER VAR BLEVET PAATALT , MEN NOEJEDES MED AT ERKLAERE , AT DET SOM FOELGE AF LOVEN OM UDBUD OG EFTERSPOERGSEL FOR AT UNDGAA LUKNING AF VIRKSOMHEDEN HAVDE VAERET NOEDT TIL AT UNDLADE PUNKTLIGT AT ANVENDE SIN EGEN PRISLISTE ELLER EN AF KONKURRENTERNES OG DERFOR HAVDE TILPASSET SIG DE PRISER , SOM VISSE AF SELSKABETS KONKURRENTER FAKTISK PAAFOERTE DERES REGNINGER .

16 SENERE ANERKENDTE SELSKABET I SKRIVELSE AF 21 . JUNI 1982 , AT DER KUN KUNNE SKE TILPASNING EFTER PRISLISTER OG IKKE EFTER HANDLER , MEN TIL SIT FORSVAR HENVISTE DET TIL DE VANSKELIGHEDER , DET HAVDE HAFT MED RETTIDIGT AT FAA TILSTILLET DE NAEVNTE PRISLISTER .

17 NAAR HENSES TIL DEN SAMMENHAENG , I HVILKEN DEN OMTVISTEDE BESLUTNING ER BLEVET VEDTAGET , SAMT TIL , AT BESLUTNINGEN I BILAGENE INDEHOLDER EN ANGIVELSE AF DE PRISAFSLAG , DER ER BLEVET GIVET VED HVER ENKELT HANDEL , DE PRISTILLAEG OG TRANSPORTOMKOSTNINGER , DER IKKE ELLER KUN UTILSTRAEKKELIGT ER BLEVET FAKTURERET , HAR DET SAGSOEGENDE SELSKAB IKKE , SOM DET ER BLEVET ANFOERT , HAFT UTILSTRAEKKELIGT KENDSKAB TIL DE FAKTISKE FORHOLD , DER UDGJORDE BESLUTNINGENS GRUNDLAG , SOM DET SAALEDES HAR KUNNET EFTERPROEVE MED HENBLIK PAA EN EVENTUEL ANFAEGTELSE AF DENS LOVLIGHED .

18 DET OMHANDLEDE ANBRINGENDE SKAL DERFOR FORKASTES .

DET ANDET ANBRINGENDE

19 DET SAGSOEGENDE SELSKAB HAR ANFOERT , AT KOMMISSIONENS VIRKSOMHED I DE SIDST FORLOEBNE AAR HAR VAERET PRAEGET AF EN PERIODISK SVINGEN FREM OG TILBAGE MELLEM PAA DEN ENE SIDE FORSKRIFTER OG KONTROLUNDERSOEGELSER OG PAA DEN ANDEN SIDE TOLERANCE OG OVERBAERENHED . KOMMISSIONEN HAR VED NU AT GAA STRENGERE TIL VAERKS OVERTRAADT PRINCIPPET OM BESKYTTELSE AF DEN BERETTIGEDE FORVENTNING OG PRINCIPPET OM LIGEBEHANDLING . DET SAGSOEGENDE SELSKAB HAR NAVNLIG KRITISERET KOMMISSIONEN FOR AT HAVE AENDRET SIN POLITIK , NAAR DET GAELDER KONTROLLEN MED VIRKSOMHEDERNES PRISTILPASNINGER , IDET DEN HAR SKIFTET FRA EN VIS TOLERANCE TIL NOEJEREGNENDE KONTROL .

20 KOMMISSIONEN HAR BESTRIDT , AT DEN PAA ET VIST TIDSPUNKT SKULLE HAVE UDVIST OVERBAERENHED I TILPASNINGSSPOERGSMAAL . AT DER PAA ET VIST TIDSPUNKT BLEV FOERT EN MINDRE INTENSIV KONTROL MED VIRKSOMHEDERNES OVERHOLDELSE AF EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 90 SKYLDTES MANGEL PAA PERSONALE OG NOEDVENDIGHEDEN AF AT GENNEMFOERE ANDEN MERE NOEDVENDIG KONTROL OG ABSOLUT IKKE ET SAERLIGT POLITISK OENSKE I KOMMISSIONEN OM AT GAA LEMFAELDIGT TIL VAERKS I SPOERGSMAAL OM TILPASNING . I OEVRIGT MAA OVERHOLDELSEN AF TRAKTATENS BESTEMMELSER I KRISETIDER VAERE MERE PUNKTLIG END I TIDER MED NORMALE MARKEDSFORHOLD , OG KOMMISSIONEN HAR DERFOR HANDLET MEGET KONSEKVENT VED AT HENSTILLE TIL VIRKSOMHEDERNE , AT DE TIL TRODS FOR KRISEN SKULLE OVERHOLDE BESTEMMELSERNE I ARTIKEL 60 , OG VED DEREFTER AT KONTROLLERE , OM DISSE HENSTILLINGER BLEV FULGT , OG DENNE ADFAERD FRA KOMMISSIONENS SIDE HAR IKKE GJORT INDGREB I JERN- OG STAALVIRKSOMHEDERNES RETTIGHEDER .

21 SELV OM DET MAATTE ANTAGES , AT KOMMISSIONEN I EN BESTEMT PERIODE HAR VIST SIG MINDRE NOEJEREGNENDE I SPOERGSMAAL OM TILPASNING , MAA DET , SOM ANFOERT AF DOMSTOLEN I DOM AF 11 . DECEMBER 1980 ( SAG 1252/79 , LUCCHINI , SML ., S . 3753 ), VAERE PAA SIN PLADS AT FASTSLAA , AT EN LEMPELIG ADMINISTRATIV PRAKSIS IKKE KAN RETFAERDIGGOERE ET RETSBRUD .

22 FORSKELLIGE OPLYSNINGER I SAGENS AKTER VISER I OEVRIGT , AT PRODUCENTER OG HANDLENDE FLERE GANGE I LOEBET AF 1981 FIK UDTRYKKELIG BESKED OM , AT DE SKULLE OVERHOLDE PRISBESTEMMELSERNE . DET SAGSOEGENDE SELSKAB KUNNE UNDER DISSE OMSTAENDIGHEDER REGNE MED , AT KOMMISSIONENS UNDERSOEGELSER VEDROERENDE OVERHOLDELSEN AF DE PRISER , VIRKSOMHEDERNE HAVDE MEDDELT , VILLE BLIVE INTENSIVERET OG UDVIDET .

23 DET OMHANDLEDE ANBRINGENDE SKAL DERFOR FORKASTES .

DET TREDJE ANBRINGENDE

24 DET SAGSOEGENDE SELSKAB HAR UNDER ANFOERSEL AF , AT MAGTFORDREJNING OGSAA OMFATTER MYNDIGHEDSMISBRUG I FORM AF VILKAARLIGHED I ANVENDELSEN AF ADMINISTRATIVE BEFOEJELSER ANFOERT , AT KOMMISSIONEN VED BESLUTNING AF 4 . JUNI 1981 HAR BEMYNDIGET SIN NAESTFORMAND TIL AT PAALAEGGE BOEDER FOR OVERTRAEDELSE AF EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 60 MED EN BOEDESATS , DER SOM HOVEDREGEL SKULLE LIGGE PAA CA . 25 % AF PRISUNDERSKRIDELSEN MED MULIGHED FOR EN FORHOEJELSER ELLER NEDSAETTELSE PAA INDTIL 40 % ALT EFTER OMSTAENDIGHEDERNE I DEN ENKELTE SAG . KOMMISSIONEN HAR EFTER AT HAVE GENNEMFOERT DENNE BEGRAENSNING AF DE VIDEREGAAENDE BEFOEJELSER , DEN ELLERS BESAD I MEDFOER AF EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 64 , VAERET BUNDET AF DE KRITERIER , DEN HAVDE FASTSAT INDTIL DEN TRAF BESLUTNING OM AT AENDRE DISSE . UNDLADELSEN AF AT FOELGE DISSE KRITERIER I DEN ANFAEGTEDE BESLUTNING MAA ANSES FOR EN VILKAARLIGHED . SELV OM KOMMISSIONEN MAATTE KUNNE AENDRE SINE ALMINDELIGE KRITERIER MED HENBLIK PAA EN SKAERPELSE AF RETSHAANDHAE VELSEN , SKULLE DEN I MEDFOER AF GRUNDSAETNINGEN "NULLUM CRIMEN , NULLA POENA SIN LEGE" UDEN HENSYN TIL TIDSPUNKTET FOR BOEDEPAALAEGGELSEN HENHOLDE SIG TIL DE KRITERIER , DER VAR GAELDENDE PAA TIDSPUNKTET FOR OVERTRAEDELSEN . DET SAGSOEGENDE SELSKAB MENER PAA GRUNDLAG AF DET ANFOERTE , AT DEN BOEDE , DER ER BLEVET PAALAGT DET , SKAL NEDSAETTES TIL CA . 25 % .

25 KOMMISSIONEN HAR SVARET , AT DEN STRAFFERETLIGE GRUNDSAETNING , DET SAGSOEGENDE SELSKAB HAR PAABERAABT SIG , IKKE FINDER ANVENDELSE PAA KOMMISSIONENS BESLUTNING OM AT PAALAEGGE SELSKABET EN BOEDE , DER ER EN FORVALTNINGSAKT , DER SOM SAADAN IKKE ER OMFATTET AF STRAFFERETTENS BESTEMMELSER OG GRUNDSAETNINGER . ENDVIDERE UDGOER EN BEMYNDIGELSE TIL ET AF KOMMISSIONENS MEDLEMMER EN FRAVIGELSE AF REGLEN OM , AT KOMMISSIONEN HANDLER SOM ET ORGAN . KOMMISSIONEN ER STADIG KOMPETENT TIL AT TRAEFFE AFGOERELSE I SAGER , DER MAA ANSES FOR AT FALDE UDEN FOR ADMINISTRATIONENS ALMINDELIGE ARBEJDE . I DEN FORELIGGENDE SAG HAR DER VAERET TALE OM ET SAADANT TILFAELDE . KOMMISSIONEN HAR I SIN BESLUTNING BLOT ANVENDT EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 64 , IDET DEN HAR TRUFFET EN SKOENSMAESSIG AFGOERELSE UDEN AT OVERSKRIDE SINE BEFOEJELSER .

26 DET SAGSOEGENDE SELSKABS ARGUMENTATION MAA FORKASTES . DET VIL HERVED VAERE TILSTRAEKKELIGT AT NAEVNE , AT KOMMISSIONEN IFOELGE EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 64 KAN PAALAEGGE VIRKSOMHEDER , DER OVERTRAEDER BESTEMMELSERNE I KAPITEL V I EKSF-TRAKTATEN , BOEDER PAA INDTIL DET DOBBELTE AF VAERDIEN AF DE ULOVLIGE SALG , SAMT AT KOMMISSIONENS BESLUTNING AF 4 . JUNI 1981 OM EN BEMYNDIGELSE FOR DET MEDLEM , DER FORESTAAR INDUSTRIENS ANLIGGENDER , TIL PAA BESTEMTE BETINGELSER OG MED VISSE BEGRAENSNINGER AT PAALAEGGE VIRKSOMHEDERNE BOEDER FOR OVERTRAEDELSE AF BESTEMMELSERNE I ARTIKEL 60 , IKKE EFTER ORDLYDEN PAA NOGEN MAADE KAN AFGIVE GRUNDLAG FOR EN ANTAGELSE OM , AT KOMMISSIONEN HAR FRALAGT SIG DE BEFOEJELSER , DEN BESIDDER I MEDFOER AF NAEVNTE ARTIKEL 64 .

27 DER ER IKKE PAAKRAEVET AT UNDERSOEGE , OM GRUNDSAETNINGEN "NULLA POENA SINE LEGE" FINDER ANVENDELSE I TILFAELDE , HVOR DER ER TALE OM ANVENDELSE AF ADMINISTRATIVE SANKTIONER , IDET DET AF DET OVENANFOERTE FREMGAAR , AT DEN BOEDE , DER I DET FORELIGGENDE TILFAELDE ER BLEVET PAALAGT DET SAGSOEGENDE SELSKAB , IKKE ER STOERRE END DE BOEDER , DER I MEDFOER AF EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 64 KAN PAALAEGGES .

28 DET OMHANDLEDE ANBRINGENDE SKAL DERFOR FORKASTES .

BOEDENS STOERRELSE

29 SELV OM DET ANBRINGENDE , SOM DET SAGSOEGENDE SELSKAB HAR FREMFOERT TIL STOETTE FOR KRAVET OM EN NEDSAETTELSE AF BOEDEN , IKKE KAN ANERKENDES AF DE ANFOERTE GRUNDE , FORELIGGER DER I DENNE SAG SAERLIGE OMSTAENDIGHEDER , DER KAN BERETTIGE TIL EN NEDSAETTELSE AF BOEDEN AF BILLIGHEDSGRUNDE . DET SAGSOEGENDE SELSKAB ER I DE SIDSTE 30 AAR MANGE GANGE BLEVET KONTROLLERET AF KOMMISSIONEN OG ER HIDTIL ALDRIG BLEVET PAALAGT SANKTIONER FOR OVERTRAEDELSE AF PRISBESTEMMELSERNE OG BESTEMMELSERNE OM AFGIFTER ELLER KVOTER . HERTIL KOMMER , AT KOMMISSIONENS MEDDELELSER IKKE ALTID HAR RUMMET HELT KLARE TILKENDEGIVELSER , IDET DEN GANSKE VIST HAR MEDDELT DE BEROERTE VIRKSOMHEDER , AT KONTROLLEN MED HENSYN TIL OVERHOLDELSEN AF DE VED EKSF-TRAKTATENS ARTIKEL 60 PAALAGTE PRISER OG SALGSBETINGELSER VILLE BLIVE INTENSIVERET OG UDVIDET , MEN IKKE HAR GJORT OPMAERKSOM PAA , AT DEN VILLE BENYTTE SIG AF SINE BEFOEJELSER TIL AT PAALAEGGE HOEJERE BOEDER FOR DE OVERTRAEDELSER , DER MAATTE BLIVE KONSTATERET . DOMSTOLEN SKAL HEREFTER FASTSLAA , AT DEN AF KOMMISSIONEN FASTSATTE BOEDE ER URIMELIGT HOEJ . DEN BOER DERFOR NEDSAETTES MED 75 % .

Afgørelse om sagsomkostninger


SAGENS OMKOSTNINGER

30 I HENHOLD TIL PROCESREGLEMENTETS ARTIKEL 69 , STK . 2 , BLIVER DEN PART , DER TABER SAGEN , DOEMT TIL AT AFHOLDE SAGENS OMKOSTNINGER .

DOMSTOLEN KAN DOG , HVIS HVER AF PARTERNE HENHOLDSVIS TABER ELLER VINDER PAA ET ELLER FLERE PUNKTER , OPHAEVE SAGENS OMKOSTNINGER HELT ELLER DELVIS . DA HVER AF SAGENS PARTER DELVIS HAR TABT SAGEN , BOER SAGENS OMKOSTNINGER OPHAEVES .

Afgørelse


PAA GRUNDLAG AF DISSE PRAEMISSER

UDTALER OG BESTEMMER

DOMSTOLEN ( FJERDE AFDELING )

1 . DEN DET SAGSOEGENDE SELSKAB PAALAGTE BOEDE FASTSAETTES TIL 23 644 775 LIRE .

2.I OEVRIGT FRIFINDES SAGSOEGTE .

3.HVER PART BAERER SINE OMKOSTNINGER .