22.12.2021   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

C 518/6


Offentliggørelse af en meddelelse om godkendelse af en standardændring af produktspecifikationen for en betegnelse i vinsektoren i henhold til artikel 17, stk. 2 og 3, i Kommissionens delegerede forordning (EU) 2019/33

(2021/C 518/04)

Denne meddelelse offentliggøres i henhold til artikel 17, stk. 5, i Kommissionens delegerede forordning (EU) 2019/33 (1).

MEDDELELSE AF EN STANDARDÆNDRING TIL ÆNDRING AF ENHEDSDOKUMENTET

»Saint-Amour«

PDO-FR-A1028-AM02

Meddelelsesdato: 12. oktober 2021

BESKRIVELSE AF OG BEGRUNDELSE FOR DEN GODKENDTE ÆNDRING

1.   Geografisk område

I kapitel I, punkt IV, nr.1, i produktspecifikationen tilføjes ordene »på grundlag af den officielle geografiske kode 2019« efter »Saône-et-Loire«.

Denne redaktionelle ændring gør det muligt at fastlægge det geografiske område med henvisning til den version, der var gældende i 2019 af den officielle geografiske kode, som er offentliggjort af INSEE, og at skabe retssikkerhed for afgrænsningen af det geografiske område.

Det geografiske områdes perimeter forbliver helt den samme.

Ordene »af vin« tilføjes efter »lagring«.

Ordet »sker« erstattes med ordene »finder sted«.

Denne ændring berører punkt 6 i enhedsdokumentet.

Der tilføjes ligeledes en sætning for at informere producenterne om, at kortmateriale for det geografiske område er tilgængeligt på INAO’s websted.

Enhedsdokumentet berøres ikke af denne ændring.

2.   Område i umiddelbar nærhed

I kapitel I, punkt IV, nr. 3, i produktspecifikationen tilføjes ordene »på grundlag af den officielle geografiske kode 2019« efter »følgende«.

Denne redaktionelle ændring gør det muligt at fastlægge området i umiddelbar nærhed med henvisning til 2019-udgaven af INSEE’s officielle geografiske kode.

Dette områdes perimeter forbliver helt den samme.

Med tilføjelsen af denne henvisning skabes der juridisk sikkerhed for afgrænsningen af området i umiddelbar nærhed, så dette ikke påvirkes yderligere af sammenlægninger eller opdelinger af kommuner eller dele af kommuner eller navneændringer.

Listen over de kommuner, der udgør området i umiddelbar nærhed, er ligeledes blevet ajourført uden ændringer af perimeteren for at tage højde for de administrative ændringer, der blev foretaget inden 2019.

Afsnittet »Supplerende betingelser« i enhedsdokumentet ændres.

3.   Cirkulation mellem godkendte oplagshavere

I kapitel I, punkt IX, nr. 5, i produktspecifikationen udgår litra b) vedrørende datoen for cirkulation af vinene mellem godkendte oplagshavere.

Minimumslagringsperioden og datoen for vinenes markedsføring gør det nødvendigt at lette cirkulationen af vinene mellem de erhvervsdrivende og at fastsætte en tidlig dato, inden for hvilken vinens cirkulation ikke må finde sted.

Overskriften til nr. 5 i punkt IX ændres derfor ved at lade »varernes cirkulation og« udgå.

Enhedsdokumentet berøres ikke af disse ændringer af produktspecifikationen.

4.   Tilknytning til det geografiske område — beskrivelse af de menneskelige faktorer, der bidrager til tilknytningen

I punkt X, nr. 1, litra b), i kapitel I udgår »begyndte« i den sætning, der begynder med »Handelen med vin i Beaujolaisregionen begyndte at udvikles«.

Enhedsdokumentet er ændret i punkt 8.

5.   Overgangsforanstaltninger

I punkt XI, nr. 1, litra a), i kapitel I i produktspecifikationen er ordene »senest« blevet tilføjet før ordene »til og med 2034-høsten« for at præcisere betingelserne for denne foranstaltning.

Nr. 3 udgår, eftersom den periode, hvor producenterne kunne drage fordel af en særlig foranstaltning med hensyn til en reduktion af lagringsperioden og dermed en fremrykning af datoen for afsætning til forbrugeren er udløbet.

Enhedsdokumentet berøres ikke af disse ændringer af produktspecifikationen.

6.   Oplysninger vedrørende kontrollen af produktspecifikationen

De erhvervsdrivende kontrolleres nu af et certificeringsorgan, og ordet »kontrolplan« erstatter ordet »inspektionsplan« i de forskellige berørte afsnit i kapitel II og III i produktspecifikationen.

Enhedsdokumentet berøres ikke af denne ændring.

Henvisninger til kontrolstrukturen

Afsnit II i kapitel III i produktspecifikationen: efter produktspecifikationens godkendelse i december 2011 er de redaktionelle regler i denne del blevet ændret, så man ikke længere medtager de fuldstændige henvisninger til kontrolorganet, eftersom kontrollerne foretages af et certificeringsorgan.

Enhedsdokumentet berøres ikke af denne ændring.

ENHEDSDOKUMENT

1.   Betegnelse(r)

Saint-Amour

2.   Type geografisk betegnelse

BOB — beskyttet oprindelsesbetegnelse

3.   Kategorier af vinavlsprodukter

1.

Vin

4.   Beskrivelse af vinen/vinene

KORTFATTET TEKSTBESKRIVELSE

Der er tale om tørre og stille rødvine. Vinene har et naturligt alkoholindhold i volumen på mindst 10,5 %.

Efter berigelsen er vinenes totale alkoholindhold i volumen på højst 13 %.

På aftapningstidspunktet har vinene et maksimalt æblesyreindhold på 0,4 gram pr. liter.

De færdige vine, som er klar til afsætning, opfylder følgende analysestandarder:

Maksimalt indhold af fermenterbart sukker (glukose og fruktose): 3 gram pr. liter

Det er standarderne i EU-lovgivningen, der er gældende med hensyn til det maksimale totale alkoholindhold, det minimale virkelige alkoholindhold, det minimale totale syreindhold og det maksimale totale svovldioxidindhold.

De vine, der fremstilles til hurtigt forbrug, har en skinnende rubinrød farve. De er fyldige, bløde og frugtagtige, originale og komplekse.

De er elegante og udvikler ofte fine og delikate aromaer af røde frugter, blomster og undertiden frugter fra frugtplantager.

De vine, der skal lagres længere, har en intens farve, der går fra violet til dyb granatrød. De har ofte en duft af kirsch og krydderier. Smagsstrukturen er behagelig, fyldig og robust med en balance mellem kraft, kompleksitet og elegance.

GENERELLE ANALYTISKE KENDETEGN

Generelle analytiske kendetegn

Maksimalt totalt alkoholindhold (i % vol.)

 

Minimalt virkeligt alkoholindhold (i % vol.)

 

Minimalt totalt syreindhold

i milliækvivalenter pr. liter

Maksimalt indhold af flygtig syre (i milliækvivalenter pr. liter)

14,17

Maksimalt totalt indhold af svovldioxid (i milligram pr. liter)

 

5.   Vinfremstillingspraksis

5.1.   A. Særlige ønologiske fremgangsmåder

1.   Særlig ønologisk fremgangsmåde

Anvendelse af træflis er forbudt.

Vinenes totale alkoholindhold må efter berigelsen ikke overstige 13 % vol.

Anvendelse af subtraktive berigelsesteknikker er tilladt op til en koncentrationsgrad på 10 %.

Vinen lagres indtil mindst frem til den 15. januar i året efter høståret.

Ud over ovennævnte bestemmelser skal de ønologiske fremgangsmåder, som anvendes ved fremstillingen af disse vine, opfylde kravene i EU-lovgivningen og den franske landbrugs- og fiskerilov (»code rural et de la pêche maritime«).

2.   Dyrkningspraksis

Beplantningstæthed

Beplantningstætheden er mindst 6 000 vinstokke pr. ha.

På disse vinmarker må afstanden mellem rækkerne ikke overstige 2,10 meter, og afstanden mellem vinstokkene i en planterække må ikke være under 0,80 meter.

Under forudsætning af, at minimumstætheden på 6 000 planter/ha overholdes, og af hensyn til den maskinelle bearbejdning kan afstanden mellem rækkerne være på op til højst 3 meter.

Regler for beskæring

Beskæring kan finde sted frem til den 15. maj.

Vinene kommer fra vinstokke, med kort beskæring (gobelet-beskæring, beskæring i vifteform eller i enkelt eller dobbelt Royat-beskæring eller »charmet«-beskæring) med højst 10 skud pr. plante.

Hver vinstok har mellem tre og fem grene med højst to skud med henblik på foryngelse kan hver vinstok også have en gren med højst to skud, som er beskåret på et sideskud af gammelt træ

Ved formbeskæringen eller i forbindelse med en ændring af beskæringsmetoden beskæres vinstokkene med højst 12 skud pr. plante.

Vanding er ikke tilladt.

Bestemmelser vedrørende mekanisk høst

De høstede druer må ikke stå højere end 0,50 meter i de beholdere, der anvendes til transport fra parcellen til vinfremstillingsanlægget

Beholderne skal være fremstillet af inaktivt materiale beregnet til fødevarer

Høst- og transportudstyret skal have et passende vandudløbs- eller beskyttelsessystem.

5.2.   Maksimumsudbytte

1.

61 hektoliter pr. hektar

6.   Afgrænset geografisk område

Druehøsten, fremstillingen, forarbejdningen og lagringen af vinene finder sted i følgende kommune i departementet Saône-et-Loire på grundlag af den officielle geografiske kode for 2019: Saint-Amour-Bellevue.

7.   Primær(e) druesort(er)

Gamay N

8.   Tilknytning til det geografiske område

8.1.   Beskrivelse af de naturgivne faktorer, der bidrager til tilknytningen

Det geografiske område strækker sig over de nordøstlige sider af bjergkæden »Monts du Beaujolais«, 12 kilometer sydvest for Mâcon og 30 kilometer nord for Villefranche-sur-Saône.

Det omfatter kun kommunen Saint-Amour-Bellevue i den sydlige del af departementet Saône-et-Loire.

Det ligger hovedsagelig på de østlige skråninger af »Mont de Bessay« (478 meter over havet) og »Colline de l’Eglise« (310 meter over havet), som har en svag hældning mod Saône-sletten. Landskabet er bakket med på den ene side skråninger, der ikke er særlig stejle, og på den anden side jævnt stigende skråninger og terrasser.

Det meste af det geografiske område ligger på granitholdig undergrund, som når det forvitrer resulterer i grus, groft kiselholdigt sand, som lokalt kaldes for »grès« (sandsten) eller »gore«. På visse steder træder glimmerskifer frem ved siden af finere og mere lerholdige forvitringsprodukter. På siden af »Mont de Bessay« førte forvitringen af et triasisk sandstenlag til meget næringsfattige sandjorde. Herunder ligger et skifferlag, som forvitrer til mere lerholdige jorde.

De østlige og sydlige dele af det geografiske område er beliggende på kolluvium eller alluvialkegler, der stammer fra granitholdig og triasisk stenmasse i baglandet.

I det dyrkningsområde, som er fastlagt for høsten af druer, er parcellernes jordbund kendetegnet ved forvitret granit og sandsten, såsom den meget filtrerende grus på skråningerne og de kiselholdige lerjorde med stenet overflade på kolluviumsedimenterne og alluvialkeglerne ved bjergets fod. Disse parceller ligger i mellem 250 og 380 meters højde og eksponeres hovedsagelig mod øst.

Det mildere kystklima påvirkes af kontinentale og sydlige påvirkninger (sommervarme, maksimal nedbør om efteråret og foråret). Dette kontrastrige klima med en udpræget sommervarme, som ofte varer indtil efteråret, er yderst gunstigt for vinstokkene.

Bjergkæden »Monts du Beaujolais« spiller en afgørende rolle, da den beskytter området mod vinde fra vest og dermed mindsker påvirkningen fra havet. Den føneffekt, som bjergene udløser, tørrer den fugtige luft og øger dermed også lysintensiteten og mindsker nedbørsmængden.

Den brede Saône-dal spiller også en vigtig rolle, da den sørger for optimalt lysindfald og afbøder temperaturudsving.

8.2.   Beskrivelse af de menneskelige faktorer, der bidrager til tilknytningen

I Saint-Maurice-en-Valais undslap en romersk legionær ved navn Amor i 286 en massakre, hvor mange af hans kammerater omkom. Soldaten flygtede til Gallien, blev missionær og gav sit navn til landsbyen Saint-Amour.

Fra slutningen af det 15. århundrede oplevede vindyrkningen et betydeligt opsving takket være bourgeoisiet i Lyon, der kom til velstand gennem silkespinneri og bankvirksomhed. Handelen med vin i Beaujoulaisregionen voksede i det 18. århundrede, hvilket førte til store ændringer inden for vindyrkningen. De store jordbesiddelser blev opdelt i såkaldte métayages (andelsbrug), en driftsform, der stadig er af stor betydning i det geografiske område.

I løbet af 1930’erne gennemførte producentforeningen »Union des producteurs«, der var drevet af en mands tro og lidenskab, Louis Dailly, processen med at ansøge om anerkendelse af den kontrollerede oprindelsesbetegnelse, hvilket førte til dekretet af 8. februar 1946.

Vindyrkningsområdet er udelukkende beregnet til produktion af rødvine, der hovedsagelig er fremstillet af druesorten Gamay N.

Producenterne har i deres arbejde for at skabe kvalitetsvin lært at kontrollere denne sorts vækst, navnlig gennem anvendelse af en høj beplantningstæthed og en kort størrelse, hovedsagelig ved hjælp af gobelet-beskæring.

For at sikre at druerne opnår en god modenhed, sørger producenterne for, at det eksponerede bladområde er tilstrækkeligt stort. Dermed kan vinstokkene styres med en fast opbinding, som også letter den maskinelle bearbejdning.

For at sikre en optimal ekstraktion af aroma- og polyfenolforbindelserne fra druerne anvender mange producenter en teknik, hvor de lader druerne være nedsænket i saften under gæringen. Disse teknikker sikrer god ekstraktion, samtidig med at vinenes frugtagtige karakter bevares. Da sorten Gamay N er følsom over for oxidering, gør producenterne deres yderste for at bevare druernes integritet og hurtigt transportere dem til vinfremstillingsanlægget.

Producenterne afkorter undertiden udblødningstiden for at fremstille lettere vine, som kan nydes tidligere.

I overensstemmelse med sædvanlig praksis lægger producenterne vægt på at adskille høsten fra de bedste parceller og sætte navnene på de mest kendte lokaliteter på etiketterne.

I 1838 var 268 ud af kommunens 509 ha beplantet med vinstokke. Disse tal har ændret sig lidt, idet vindyrkningsarealerne i 2010 dækkede et areal på ca. 300 ha. Den gennemsnitlige årlige produktion er på 12 000 hl, som produceres af 160 producenter. Direkte salg på vingårdene udgør 17 % af volumenerne.

8.3.   Årsagssammenhæng

Eftersom vinarealerne ligger halvvejs oppe på bjerget i læ for vindene, der kommer fra vest af bjergkæden »Monts du Beaujolais«, undgår de oftest forårsfrosten og morgentågen på Saônesletten og er begunstiget af optimalt sollys og af, at skråningerne sikrer hurtig afledning af eventuelt overskydende regnvand.

Vindyrkningsarealernes beliggenhed ud til den vidtstrakte Saôneslette begunstiger en lysintensitet, som fremmer klorofyldannelsen i vinstokkene. Beliggenheden i moderat høj højde og eksponeringen mod syd sikrer druernes optimale og regelmæssige modningsgrad med henblik på fremstilling af vine med de oprindelige nuancer og en smuk aromatisk kompleksitet.

På de parceller, der er afgrænset til høst af druer, har den næringsfattige og gennemtrængelige jord udviklet sig på et substrat bestående af granit, kiselholdig lerjord, hvilket fører til en rimelig stor drueproduktion, og som har en indvirkning på vinenes smagsoriginalitet.

Under disse særlige geografiske forhold har producenterne i løbet af generationer udviklet teknikker til at udnytte det bedste potentiale hos druesorten Gamay N, som er særligt tilpasset klimaet og jorden i den granitiske jordbund.

Deres knowhow kommer i overensstemmelse med praksis til udtryk ved kortskudsbeskæring efter gobelet-metoden, høj beplantningstæthed, dyrkningsmetoder, der begrænser jorderosion, vinfremstillingsmetoder, der tilpasset med henblik på at producere et farvestærk råvare, samtidig med at vinenes finhed og frugtagtighed sikres.

Parcellerne med jorde, der er udviklet på trias-sandet, især på skråningerne af »Mont de Bessay« muliggør produktion af vine med et høj tanninindhold, mens parcellerne med ler- og kiselholdig jord i bunden af skråningen giver lettere vine.

»Saint-Amour« -vine har altid været værdsat og har et stærkt ry. I sin »Topografi over alle kendte vindistrikter« klassificerede Jullien fra 1816 de behagelige vine fra »Saint-Amour« i »fjerde klasse«.

9.   Andre vigtige betingelser (emballering, mærkning, andre krav)

Område i umiddelbar nærhed

Retsgrundlag:

National lovgivning

Type supplerende betingelse:

Undtagelse vedrørende produktionen i det afgrænsede geografiske område

Beskrivelse af betingelsen:

Det område i umiddelbar nærhed, som er defineret i undtagelsen vedrørende fremstilling, forarbejdning og lagring af vin, består af følgende kommuners område i henhold til den officielle geografiske kode fra 2019:

Departementet Côte-d’Or:

Agencourt, Aloxe-Corton, Ancey, Arcenant, Argilly, Autricourt, Auxey-Duresses, Baubigny, Beaune, Belan-sur-Ource, Bévy, Bissey-la-Côte, Bligny-lès-Beaune, Boncourt-le-Bois, Bouix, Bouze-lès-Beaune, Brion-sur-Ource, Brochon, Cérilly, Chamboeuf, Chambolle-Musigny, Channay, Charrey-sur-Seine, Chassagne-Montrachet, Châtillon-sur-Seine, Chaumont-le-Bois, Chaux, Chenôve, Chevannes, Chorey-lès-Beaune, Clémencey, Collonges-lès-Bévy, Combertault, Comblanchien, Corcelles-les-Arts, Corcelles-les-Monts, Corgoloin, Cormot-Vauchignon, Corpeau, Couchey, Curley, Curtil-Vergy, Daix, Dijon, Ebaty, Echevronne, Epernay-sous-Gevrey, L’Etang-Vergy, Etrochey, Fixin, Flagey-Echézeaux, Flavignerot, Fleurey-sur-Ouche, Fussey, Gerland, Gevrey-Chambertin, Gilly-lès-Cîteaux, Gomméville, Grancey-sur-Ource, Griselles, Ladoix-Serrigny, Lantenay, Larrey, Levernois, Magny-lès-Villers, Mâlain, Marcenay, Marey-lès-Fussey, Marsannay-la-Côte, Massingy, Mavilly-Mandelot, Meloisey, Merceuil, Messanges, Meuilley, Meursanges, Meursault, Molesme, Montagny-lès-Beaune, Monthelie, Montliot-et-Courcelles, Morey-Saint-Denis, Mosson, Nantoux, Nicey, Noiron-sur-Seine, Nolay, Nuits-Saint-Georges, Obtrée, Pernand-Vergelesses, Perrigny-lès-Dijon, Plombières-lès-Dijon, Poinçon-lès-Larrey, Pommard, Pothières, Premeaux-Prissey, Prusly-sur-Ource, Puligny-Montrachet, Quincey, Reulle-Vergy, La Rochepot, Ruffey-lès-lès, Saint-Aubin, Saint-Bernard, Saint-Philibert, Saint-Romain, Sainte-Colombe-sur-Seine, Sainte-Marie-la-Blanche, Santenay, Savigny-lès-Beaune, Segrois, Tailly, Talant, Thoires, Vannaire , Velars-sur-Ouche, Vertault, Vignoles, Villars-Fontaine, Villebichot, Villedieu, Villers-la-Faye, Villers-Patras, Villy-le-Moutier, Vix, Volnay, Vosne-Romanée, Vougeot;

Departementet Rhône:

Alix, Anse, L’Arbresle, Les Ardillats, Arnas, Bagnols, Beaujeu, Belleville-en-Beaujolais, Belmont-d’Azergues, Blacé, Le Breuil, Bully, Cercié, Chambost-Allières, Chamelet, Charentay, Charnay, Chasselay, Châtillon, Chazay-d’Azergues, Chénas, Chessy, Chiroubles, Cogny, Corcelles-en-Beaujolais, Dardilly, Denicé, Deux Grosnes (kun for den del, der svarer til den tidligere kommunes område Avenas), Dracé, Emeringes, Fleurie , Fleurieux-sur-l’Arbresle, Frontenas, Gleizé, Juliénas, Jullié, Lacenas, Lachassagne, Lancié, Lantignié, Légny, Létra, Limas, Lozanne, Lucenay, Marchampt, Marcy, Moiré, Montmelas-Saint-Sorlin, Morancé, Odenas,, Le Perréon, Pommiers, Porte des Pierres Dorées, Quincié-en-Beaujolais, Régnié-Durette, Rivolet, Sain-Bel, Saint-Clément-sur-Valsonne, Saint-Cyr-le-Chatoux, Saint-Didier-sur -Beaujeu, Saint-Etienne-des-Oullières, Saint-Etienne-la-Varenne, Saint-Georges-de-Reneins, Saint-Germain-Nuelles, Saint-Jean-des-Vignes, Saint-Julien, Saint-Just-d ’Avray, Saint -Lager, Saint-Romain-de-Popey, Saint-Vérand, Sainte-Paule, Salles-Arbuissonnas-en-Beaujolais, Sarcey, Taponas, Ternand, Theizé, Val d’Oingt, Vaux-en-Beaujolais, Vauxrenard, Vernay, Villefranche-sur-Saône, Ville-sur-Jarnioux, Villié-Morgon, Vindry-sur-Turdine (kun for den del, der svarer til områderne i de tidligere kommuner Dareizé, Les Olmes og Saint-Loup);

Departementet Saône-et-Loire:

Aluze, Ameugny, Azé, Barizey, Beaumont-sur-Grosne, Berzé-la-Ville, Berzé-le-Châtel, Bissey-sous-Cruchaud, Bissy-la-Mâconnaise, Bissy-sous-Uxelles, Bissy-sur-Fley, Blanot, Bonnay, Bouzeron, Boyer, Bray, Bresse-sur-Grosne, Burgy, Burnand, Bussières, Buxy, Cersot, Chagny, Chaintré, Chalon-sur-Saône, Chamilly, Champagny-sous-Uxelles, Champforgeuil, Chânes, Change, Chapaize, La Chapelle-de-Bragny, La Chapelle-de-Guinchay, La Chapelle-sous-Brancion, Charbonnières, Chardonnay, La Charmée, Charnay-lès-Mâcon, Charrecey, Chasselas, Chassey-le-Camp, Château, Châtenoy- le-Royal, Chaudenay, Cheilly-lès-Maranges, Chenôves, Chevagny-les-Chevrières, Chissey-lès-Mâcon, Clessé, Cluny, Cormatin, Cortambert, Cortevaix, sofaer, Crêches-sur-Saône, Créot, Cruzille, les-Roches, Curtil-sous-Burnand, Davayé, Demigny, Dennevy, Dezize-lès-Maranges, Donzy-le-Pertuis, Dracy-le-Fort, Dracy-lès-Couches, Epertully, Etrigny, Farges-lès-Chalon, Farges-lès-Mâcon, Flagy, Fleurville, Fley, Fontaines, Fragnes-La-Loyè re (kun for den del, der svarer til den tidligere kommune La Loyère) Fuissé, Genouilly, Germagny, Givry, Granges, Grevilly, Hurigny, Igé, Jalogny, Jambles, Jugy, Jully-lès-Buxy, Lacrost, Laives, Laizé, Lalheue, Leynes, Lournand, Lugny, Mâcon, Malay, Mancey, Martailly-lès-Brancion, Massilly, Mellecey, Mercurey, Messey-sur-Grosne, Milly-Lamartine, Montagny-lès-Buxy, Montbellet, Montceaux-Ragny Moroges, Nanton, Ozenay, Paris-l’Hôpital, Péronne, Pierreclos, Plottes, Préty, Prissé, Pruzilly, Remigny, La Roche-Vineuse, Romanèche-Thorins, Rosey, Royer, Rully, Saint-Albain, Saint-Ambreuil, Saint -Bog, Saint-Clément-sur-Guye, Saint-Denis-de-Vaux, Saint-Désert, Saint-Gengoux-de-Scissé, Saint-Gengoux-le-National, Saint-Germain-lès-Buxy, Saint-Gervais -on-Couches, Saint-Gilles, Saint-Jean-de-Trézy, Saint-Jean-de-Vaux, Saint-Léger-sur-Dheune, Saint-Mard-de-Vaux, Saint-Martin-Belle-Roche, Saint -Martin-du-Tartre, Saint-Martin-sous-Montaigu, Saint-Maurice-de-Satonnay, Saint-M aurice-des-Champs, Saint-Maurice-lès-Couches, Saint-Pierre-de-Varennes, Saint-Rémy, Saint-Sernin-du-Plain, Saint-Symphorien-d’Ancelles, Saint-Vallerin, Saint-Vérand, Saint-Ythaire, Saisy, La Salle, Salornay-sur-Guye, Sampigny-lès-Maranges, Sancé, Santilly, Sassangy, Saules, Savigny-sur-Grosne, Sennecey-le-Grand, Senozan, Sercy, Serrières, Sigy-le -Châtel, Sologny, Solutré-Pouilly, Taizé, Tournus, Uchizy, Varennes-lès-Mâcon, Vaux-en-Pré, Vergisson, Vers, Verzé, Le Villars, La Vineuse sur Fregande (kun for den del, der svarer til områderne i de tidligere kommuner Donzy-le-National, Massy og La Vineuse), Vinzelles, Viré;

Departementet Yonne:

Aigremont, Annay-sur-Serein, Arcy-sur-Cure, Asquins, Augy, Auxerre, Avallon, Bazarnes, Beine, Bernouil, Béru, Bessy-sur-Cure, Bleigny-le-Carreau, Censy, Chablis, Champlay, Champs- sur-Yonne, Chamvres, La Chapelle-Vaupelteigne, Charentenay, Châtel-Gérard, Chemilly-sur-Serein, Cheney, Chevannes, Chichée, Chitry, Collan, Coulangeron, Coulanges-la-Vineuse, Courgis, Cruzy-le-Châtel, Dannemo , Deux Rivières, Dyé, Epineuil, Escamps, Escolives-Sainte-Camille, Fleys, Fontenay-près-Chablis, Gy-l’Evêque, Héry, Irancy, Island, Joigny, Jouancy, Junay, Jussy, Lichères-près-Aigremont, Lignorelles, Ligny-le-Châtel, Lucy-sur-Cure, Maligny, Mélisey, Merry-Sec, Migé, Molay, Molosmes, Montigny-la-Resle, Montholon (kun for den del, der svarer til de tidligere Champvallon-kommuners territorier , Villiers sur Tholon og Volgré), Mouffy, Moulins-en-Tonnerrois, Nitry, Noyers, Ouanne, Paroy-sur-Tholon, Pasilly, Pierre-Perthuis, Poilly-sur-Serein, Pontigny, Préhy, Quenne, Roffey, Rouvray, Saint-Bri s-le-Vineux, Saint-Cyr-les-Colons, Saint-Père, Sainte-Pallaye, Sainte-Vertu, Sarry, Senan, Serrigny, Tharoiseau, Tissey, Tonnerre, Tronchoy, Val-de-Mercy, Vallan, Venouse, Venoy, Vermenton, Vézannes, Vézelay, Vézinnes, Villeneuve-Saint-Salves, Villy, Vincelles, Vincelottes, Viviers, Yrouerre.

Mærkning

Retsgrundlag:

National lovgivning

Type supplerende betingelse:

Supplerende bestemmelser vedrørende mærkningen

Beskrivelse af betingelsen:

a)

Mærkningen af vine med den kontrollerede oprindelsesbetegnelse kan indeholde navnet på et mindre geografisk område, forudsat at:

der er tale om navnet på en matrikelregistreret lokalitet

navnet fremgår af høstanmeldelsen.

Den navngivne matrikelregistrerede lokalitet skal være angivet umiddelbart efter navnet på den kontrollerede oprindelsesbetegnelse og skal være trykt med skrifttegn, der hverken i højden eller bredden er større end de skrifttegn, som udgør navnet på den kontrollerede oprindelsesbetegnelse.

b)

der på mærkningen af vine med den kontrollerede oprindelsesbetegnelse kan angives som større geografisk enhed »Vin du Beaujolais« eller »Grand Vin du Beaujolais« eller »Cru du Beaujolais«.

De skrifttegn, som anvendes for den større geografiske enhed, må hverken i højden eller bredden være større end to tredjedele af størrelsen af de skrifttegn, som anvendes i den kontrollerede oprindelsesbetegnelses navn.

Link til produktspecifikationen

https://info.agriculture.gouv.fr/gedei/site/bo-agri/document_administratif-895f611c-3d0b-4376-87f6-456585ec2f84


(1)  EFT L 9 af 11.1.2019, s. 2.