52012DC0599

BERETNING FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET 30. årsberetning fra Kommissionen til Europa-Parlamentet om EU's antidumping-, antisubsidie- og beskyttelsesaktiviteter (2011) /* COM/2012/0599 final - 2012/ () */


Indledning

Denne beretning for 2011 forelægges for Europa-Parlamentet i henhold til dettes beslutning af 16. december 1981 om Den Europæiske Unions antidumpingaktiviteter og betænkningen fra Europa-Parlamentets Udvalg om Industripolitik, Eksterne Økonomiske Forbindelser, Forskning og Energi.

Denne kortfattede beretning giver et overblik over de vigtigste begivenheder i 2011 og suppleres som i de tidligere år af et mere detaljeret arbejdsdokument fra Kommissionens tjenestegrene sammen med detaljerede bilag. Denne beretning har samme overordnede struktur og samme overskrifter som arbejdsdokumentet, således at det er nemt at finde mere detaljerede oplysninger.

Beretningen og hele arbejdsdokumentet er også tilgængelige for offentligheden på følgende websted: http://ec.europa.eu/trade/issues/respectrules/anti_dumping/legis/index_en.htm.

1.           Oversigt over lovgivningen

Antidumping-, antisubsidie- og beskyttelsesundersøgelser gennemføres på grundlag af Rådets grundforordninger. En oversigt over den eksisterende lovgivning findes i arbejdsdokumentet. De grundlæggende antidumping- og antisubsidietekster vil i det følgende blive benævnt "grundforordningen/grundforordningerne".

2.           Grundlæggende begreber

Under punkt 2 i arbejdsdokumentet findes en oversigt over den terminologi og de procedurer, der anvendes i forbindelse med undersøgelser om brugen af handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter.

3.           Modernisering af handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter

For at undersøge, hvordan man kan forbedre det nuværende system med handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter, lancerede Kommissionen i oktober 2011 et initiativ til modernisering af disse beskyttelsesinstrumenter. De økonomiske forhold har ændret sig betydeligt i det seneste tiår, men bestemmelserne i forbindelse med Den Europæiske Unions handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter er stort set forblevet uændret siden de seneste ændringer til grundforordningerne i 2004. Inden for disse rammer og under hensyntagen til den vanskelige økonomiske situation, som virksomhederne befinder sig i, har Kommissionen besluttet at analysere de stærke og svage sider af de gældende bestemmelser for de handelspolitiske beskyttelses­instrumenter med det formål at tilpasse og forbedre dem på en afbalanceret måde til gavn for de involverede parter.

Med det formål at undersøge eventuelle områder, der kan forbedres, iværksatte Kommissionen en offentlig høring i foråret 2012. Kommissionen tog i sine forberedelser til den offentlige høring hensyn ikke bare til resultaterne af en evalueringsundersøgelse af EU's handelspolitiske beskyttelses­instrumenter (jf. nedenfor), men også til oplysninger, der stammede fra en række interview med eksperter. Moderniseringen er en igangværende proces, og Kommissionens eventuelle forslag vil ikke blive vedtaget før november/december 2012.

I 2011 fortsatte arbejdet med en evalueringsundersøgelse af Den Europæiske Unions handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter, der blev udført af en ekstern konsulent. Den endelige rapport blev offentliggjort i begyndelsen af 2012. Formålet med evalueringen var at bistå Kommissionen med at udforme eller forbedre dennes politikinterventioner og overvåge effektiviteten heraf. Det var også opfattelsen, at rapporten ville bistå borgerne i udøvelsen af deres ret til at kontrollere, kritisere og have indflydelse på de politikker og aktiviteter, som Kommissionen iværksætter på deres vegne.

4.           Landsdækkende markedsøkonomisk status

I forbindelse med antidumpingundersøgelser kan et land betragtes som et land med fuld markedsøkonomi, hvis det opfylder de fem kriterier, der er nærmere beskrevet i det arbejdsdokument, som er vedlagt denne beretning.

I 2011 fortsatte evalueringen af fire ud af seks anmodninger fra Kina, Vietnam, Armenien, Kasakhstan, Mongoliet og Belarus om landsdækkende markedsøkono­misk status. Alle lande undtagen Belarus forelagde igen supplerende oplysninger til støtte for deres anmodninger i løbet af året, og deres anmodninger befinder sig på forskellige stadier i processen. Høringerne med myndighederne i Republikken Belarus blev allerede i 2010 indstillet på grund af den politiske situation i landet. I juni 2010 blev der sendt flere spørgsmål til Armenien om den videre udvikling for så vidt angår landets markedsøkonomiske status. Ved udgangen af 2011 havde Armenien imidlertid ikke sendt nye oplysninger til Kommissionen. De andre fire lande, der har indsendt anmodninger, fortsatte deres arbejde i forbindelse med ansøg­ningerne om markedsøkonomisk status, og befinder sig på forskellige stadier i pro­cessen med hensyn til opfyldelsen af de fem kriterier for markedsøkonomisk status.

Arbejdet vedrørende Kinas anmodning om markedsøkonomisk status fortsatte, herunder afholdtes i Bruxelles i november 2011 det 11. tematiske møde i arbejds­gruppen vedrørende markedsøkonomisk status. På mødet i arbejdsgruppen drøftede begge parter Kinas fremskridt inden for området intellektuelle ejendomsrettigheder og monopollovgivning. Undersøgelsen af regnskabspraksis i Folkerepublikken Kina blev afsluttet i 2011. Desværre var resultaterne af undersøgelsen ikke fuldstændige og var ikke tilstrækkelige til at drage fornuftige konklusioner om Kinas fremskridt på dette område. 

Mødet i arbejdsgruppen EU-Vietnam om markedsøkonomisk status fandt sted i Bruxelles i december 2011. De vietnamesiske myndigheder besvarede spørgsmål fra Kommissionen om de resterende fire kriterier. Det blev aftalt, at Vietnam skulle sende yderligere oplysninger om de emner, der var blevet drøftet på mødet. Ved udgangen af 2011 havde Vietnam ikke sendt nye oplysninger til Kommissionen.

For så vidt angår Kasakhstan var der blevet sendt en verbalnote til myndighederne i Kasakhstan, som beskrev de væsentligste problemer i forbindelse med de fem kriterier for markedsøkonomisk status. Til trods for at man havde været enig med Kasakhstan i 2010 om en fælles udarbejdelse af en køreplan, var der ikke sket fremskridt på dette punkt i 2011.

Der blev afholdt et møde med arbejdsgruppen og de mongolske myndigheder i Ulan-Bator i september 2011. Oplysninger om Mongoliets fremskridt med hensyn til markedsøkonomisk status blev udvekslet og drøftet.

5.           Informations- og kommunikationsaktiviteter/bilaterale kontakter

5.1.        Små og mellemstore virksomheder (SMV'er)

I 2011 offentliggjorde Kommissionen et dokument om foranstaltninger til at løse de små og mellemstore virksomheders vanskeligheder, når disse er involveret i handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter (Paper on Actions to Address the Difficulties Encountered by SMEs Involved in Trade Defence Instruments). Det indeholder en række konkrete foranstaltninger, som nemt kan gennemføres for bedre at hjælpe SMV'erne inden for alle former for handelsbeskyttelse, og i forbindelse med hvilke medlemsstaterne opnåede en vis grad af tilnærmelse. Dette dokument, som byggede på resultaterne af den undersøgelse, der blev udført af en ekstern kontrahent, blev drøftet og godkendt af medlemsstaterne i 2011. Hensigten med undersøgelsen var at afdække SMV'ernes behov i de 27 EU-medlemsstater, når de indgiver en klage eller deltager i handelsbeskyttelsesundersøgelser som importører, brugere eller eksportører i forbindelse med undersøgelser indledt af tredjelande, set i lyset af den vigtige rolle, som SMV'erne indtager i EU's økonomi, og de vanskeligheder, de står over for, når de deltager i handelsbeskyttelsesundersøgelser.

Helpdesken for handelsbeskyttelsesanliggender for SMV'er blev oprettet på grund af de komplekse procedurer for handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter, navnlig for SMV'er som følge af deres beskedne størrelse og fragmentering. Dens rolle er at behandle både generelle og sagsspecifikke spørgsmål og problemer vedrørende handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter, som er specifikke for SMV'erne. En del af webstedet vedrørende handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter er specielt tilegnet SMV'er og indeholder oplysninger om kontaktsteder for helpdesken for handels­beskyttelsesanliggender.

Disse kontaktsteder modtog i 2011 mange anmodninger om oplysninger, som alle blev behandlet øjeblikkeligt. Disse anmodninger vedrørte både forløbet og indholdet af procedurerne for handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter.

5.2.        Bilaterale kontakter/informationsaktiviteter – erhvervslivet og tredjelande

At forklare lovgivning og praksis i forbindelse med EU's handelsbeskyttelses­aktiviteter er en vigtig del af arbejdet i tjenestegrenene for handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter.

Et seminar om handelsbeskyttelse for embedsmænd fra tredjelande fandt sted i 2011.  Der blev i 2011 desuden gennemført en række bilaterale møder, hvor der blev drøftet forskellige handelsbeskyttelsesrelaterede emner med en række tredjelande, herunder Kina, Korea, Tyrkiet og Australien.

Der blev i 2010 også afholdt flere møder med vigtige berørte sammenslutninger og virksomheder, herunder Business Europe og Eurocommerce.

6.           Høringskonsulent

2011 var det femte aktivitetsår for høringskonsulenten for GD for Handel, som påbegyndte sit arbejde i april 2007. Høringskonsulenten arbejder uafhængigt og er nu af administrative hensyn knyttet til kommissæren for handel. I 2011 var hørings­konsulenten af administrative hensyn knyttet til generaldirektøren for handel. Høringskonsulentens formelle mandat blev offentliggjort i begyndelsen af 2012[1].

Høringskonsulentens hovedopgave er at sikre, at parterne rent faktisk har ret til at forsvare sig i forbindelse med de handelsprocedurer, der forelægges Europa-Kommissionen. Retten til at forsvare sig omfatter ikke bare retten til at blive hørt og retten til aktindsigt, men omfatter et mere omfattende sæt af rettigheder, som er beskrevet i EU's charter om grundlæggende rettigheder som følger: retten for enhver til i) "at blive hørt, inden der træffes en individuel foranstaltning over for ham/hende, som måtte berøre ham/hende negativt", ii) "til at få sin sag behandlet uvildigt, retfærdigt og inden for en rimelig frist" og iii) "til aktindsigt i de akter, der vedrører ham/hende, under iagttagelse af legitime fortrolighedshensyn samt tavshedspligt og sagernes fortrolighed". Høringskonsulenten rådgiver om nødvendigt også GD for Handels generaldirektør i spørgsmål vedrørende rimelig behandling og i spørgsmål, som handelsprocedurerne måtte give anledning til.

Antallet af anmodninger om høringskonsulentens indgriben har været stigende, siden instansen blev oprettet i 2007. I 2010 greb høringskonsulenten ind 81 gange i 35 handelsbeskyttelsessager og afholdt 26 høringer, hvoraf 4 var fælles høringer af parter med de samme interesser. Eksporterende producenter i tredjelande, EU-erhvervsgrenen, -brugere eller -importører såvel som regeringer i tredjelande anmodede om indgriben. Høringskonsulenten greb ind inden for emner, der omfatter alle stadier af undersøgelsen og kom med en række henstillinger til Kommissionens tjenestegrene, som stort set blev fulgt. Hovedformålet med henstillingerne fra høringskonsulenten var at styrke parternes ret til at forsvare sig. 

De hovedområder, som høringskonsulenten blev konfronteret med i 2011, kan inddeles i tre kategorier: i) indhold og kvalitet af fremlæggelse af oplysninger, ii) aktindsigt og kvalitet i forbindelse med fortrolige sager og iii) uenighed i forbindelse med fastsættelser, resultater og konklusioner. 

7.           Overblik over antidumping-, antisubsidie- og beskyttelses­undersøgelser og -foranstaltninger

7.1.        Generelt

Ved udgangen af 2011 opretholdt EU 117 antidumpingforanstaltninger (jf. bilag O) og 10 antisubsidieforanstaltninger (jf. bilag P).

I 2011 blev 0,25 % af den samlede import til Unionen berørt af antidumping- eller antisubsidieforanstaltninger.

Nærmere oplysninger om de spørgsmål, der behandles i det følgende, er anført i arbejdsdokumentet, der er vedlagt denne beretning. Henvisninger til arbejds­dokumentets bilag er angivet ved siden af overskrifterne.

7.2.        Nye undersøgelser (jf. bilag A-E og bilag N)

I 2011 blev der indledt 21 undersøgelser[2]. I 10 tilfælde blev der indført midlertidig told. 13 sager blev afsluttet med indførelse af endelig told. 11 undersøgelser blev afsluttet uden indførelse af foranstaltninger. 21 foranstaltninger udløb automatisk efter deres gyldighedsperiode på 5 år.

7.3.        Fornyede undersøgelser

Fornyede undersøgelser udgør fortsat en væsentlig del af arbejdet i tjenestegrenene for handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter. I perioden 2007-2011 tegnede de sig for 63 % af alle indledte undersøgelser. Tabel 2 i arbejdsdokumentet indeholder statistiske oplysninger for årene 2007-2011.

7.3.1.     Fornyede undersøgelser i forbindelse med udløb (jf. bilag F)

Ifølge grundforordningernes artikel 11, stk. 2, og artikel 18 udløber foranstaltninger efter fem år, medmindre det som led i en fornyet udløbsundersøgelse fastslås, at de bør bibeholdes i deres oprindelige form.

I 2011 blev der indledt otte fornyede undersøgelser i forbindelse med udløb. Otte udløbsundersøgelser blev afsluttet med en bekræftelse af tolden, som blev forlænget med endnu en periode på fem år. Fire udløbsundersøgelser blev afsluttet med en ophævelse af foranstaltningerne.

7.3.2.     Interimsundersøgelser (jf. bilag G)

Grundforordningernes artikel 11, stk. 3, og artikel 19 indeholder bestemmelser om en fornyet undersøgelse af foranstaltninger i deres gyldighedsperiode. Fornyede undersøgelser kan begrænses til at omfatte aspekter i forbindelse med dumping, subsidiering eller skade.

I 2011 blev der indledt ni interimsundersøgelser. Syv interimsundersøgelser blev afsluttet med en bekræftelse eller ændring af tolden. Fem interimsundersøgelser blev afsluttet med en ophævelse af foranstaltningerne.

7.3.3.     "Andre" interimsundersøgelser (jf. bilag H)

Der var to "andre" undersøgelser, der ikke faldt ind under grundforordningernes artikel 11, stk. 3, eller artikel 19, og som blev indledt i 2011.

7.3.4.     Undersøgelser af nye eksportører (jf. bilag I)

Grundforordningernes artikel 11, stk. 4, og artikel 20 indeholder bestemmelser om henholdsvis fornyede undersøgelser af nye eksportører og fremskyndede fornyede undersøgelser med henblik på at fastsætte en individuel dumpingmargen eller en individuel udligningstold for nye eksportører i det pågældende eksportland, som ikke eksporterede den pågældende vare i undersøgelsesperioden. Sådanne eksportører skal påvise, at de reelt er nye eksportører, og at de rent faktisk er begyndt at eksportere varen til Unionen efter undersøgelsesperioden. For sådanne nye eksportører kan der fastsættes en individuel told, som normalt er lavere end den landsdækkende told.

I 2011 indledtes to fornyede undersøgelser vedrørende nye eksportører.

7.3.5.     Overvæltningsundersøgelser (jf. bilag J)

Hvis der er tilstrækkelige oplysninger, som viser, at eksportpriserne er faldet efter den oprindelige undersøgelsesperiode og inden eller efter indførelsen af foranstaltninger, eller at der har været ingen eller utilstrækkelige ændringer i videresalgspriserne eller de efterfølgende salgspriser på den importerede vare i Unionen, kan der indledes en overvæltningsundersøgelse for at kontrollere, om foranstaltningen har haft virkning på ovennævnte priser. Der kan fastsættes nye dumpingmarginer, og tolden kan forhøjes for at tage hensyn til sådanne lavere eksportpriser. Muligheden for overvæltningsundersøgelser er fastlagt i grundforordningernes artikel 12 og artikel 19, stk. 3.

I 2011 blev der hverken indledt eller afsluttet antiovervæltningsundersøgelser.

7.3.6.     Omgåelsesundersøgelser (jf. bilag K)

Grundforordningernes artikel 13 og 23 indeholder bestemmelser om muligheden for, at undersøgelser kan genoptages, hvis der fremlægges bevis for omgåelse af foranstaltningerne.

I 2011 blev der indledt tre sådanne undersøgelser. Fire antiomgåelsesundersøgelser blev afsluttet med en udvidelse af foranstaltningerne, og to blev afsluttet uden udvidelse af foranstaltningerne.

7.4.        Beskyttelsesundersøgelser (jf. bilag L)

I 2011 blev der indledt en beskyttelsesundersøgelse. En beskyttelsesundersøgelse, som var blevet iværksat i 2010, blev afsluttet uden en indførelse af foranstaltninger.

8.           Håndhævelse af antidumpingforanstaltninger/antisubsidie-foran­staltninger

8.1.        Opfølgningsforanstaltninger

Opfølgningen af de gældende foranstaltninger fokuserede på fire hovedområder: 1) foregribelse af svig, 2) overvågning af handelsstrømme og markedsudvikling, 3) forbedring af effektiviteten ved hjælp af passende instrumenter og 4) reaktion på retsstridig praksis. Disse aktiviteter satte tjenestegrenene for handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter i stand til proaktivt at samarbejde med medlemsstaterne og sikre en egentlig håndhævelse af handelsbeskyttelsesforanstaltninger i Den Europæiske Union.

8.2.        Overvågning af tilsagn (jf. bilag M og Q)

Overvågning af tilsagn udgør en del af håndhævelsen, da tilsagn er en form for antidumping- eller antisubsidieforanstaltninger. De godtages af Kommissionen, hvis den finder det godtgjort, at de effektivt kan afhjælpe de skadelige virkninger af dumping eller subsidiering.

I begyndelsen af 2011 var der godtaget 22 gældende tilsagn. I løbet af 2011 forekom der følgende ændringer til mængden af tilsagn: tilsagnene fra fem virksomheder bortfaldt på grund af foranstaltningernes udløb, eller de blev trukket tilbage, og der blev godtaget et tilbud om tilsagn. Således er i alt 18 tilsagn gældende ved udgangen af 2011.

9.           Tilbagebetalinger (jf. bilag U)

Ifølge grundforordningernes artikel 11, stk. 8, og artikel 21, stk. 1, kan importører anmode om tilbagebetaling af opkrævet antidumpingtold, hvis det påvises, at dumping- eller subsidiemargenen er blevet elimineret eller reduceret til et niveau, der er lavere end den gældende toldsats.

I 2011 blev der indgivet 26 nye anmodninger om tilbagebetaling. Ved udgangen af 2011 var der 12 igangværende undersøgelser, der omfattede 18 anmodninger. I 2011 blev der vedtaget 24 kommissionsafgørelser: I 12 anmodninger blev der indrømmet delvis tilbagebetaling, og i 12 blev anmodningen om tilbagebetaling afvist. Syv anmodninger blev trukket tilbage.

10.         Domstolsprøvelse: afgørelser truffet af Domstolen og Retten

I 2011 traf Domstolen og Retten i alt ni afgørelser vedrørende antidumping- eller antisubsidiesager. Et sammendrag af nogle af afgørelserne findes i arbejds­dokumentet.

Der blev indbragt 16 nye sager i 2011, 12 for Retten og 4 for Domstolen.

En liste over antidumpingsager/antisubsidiesager ved Retten og Domstolen, som endnu ikke var afsluttet ved udgangen af 2011, findes i bilag S til arbejdsdokumentet.

11.         Aktiviteter inden for rammerne af verdenshandelsorganisationen (WTO)

11.1.      Tvistbilæggelse inden for antidumping, antisubsidie og beskyttelse

WTO har fastsat en streng procedure for bilæggelse af tvister mellem WTO-medlemmer om anvendelsen af WTO-aftalerne.

I juli 2011 udsendte WTO's appelinstans en rapport om en tvistbilæggelsessag indledt af Kina mod Unionen vedrørende antidumpingforanstaltninger over for importen af visse skruer, bolte, møtrikker og lignende varer med oprindelse i Kina. Dette var den første WTO-sag, som Kina indledte over for Unionen, siden Kinas tiltrædelse af WTO i 2001. Panelet havde rundsendt rapporten til WTO-med­lemmerne i december 2010, og i marts 2011 gjorde Unionen indsigelse mod visse aspekter af panelrapporten. Appelinstansen udarbejdede sin rapport i juli 2011, og på tvistbilæggelsesinstansens møde den 28. juli 2011 vedtog den rapporten. De fleste af Kinas påstande med hensyn til forordningen om visse skruer, bolte og møtrikker blev afvist af panelet og af appelinstansen, mens visse aspekter af forordningen blev anset for at være en overtrædelse af WTO-bestemmelserne. Panelet og appelinstansen var også af den opfattelse, at grundforordningens artikel 9, stk. 5, var i strid med Den Europæiske Unions forpligtelser i henhold til WTO-aftalen om antidumping. I september 2011 underrettede Den Europæiske Union WTO's tvistbilæggelsesinstans om, at man havde til hensigt at gennemføre instansens henstillinger og afgørelser i denne tvist således, at WTO-forpligtelserne opfyldtes. I februar 2012 foreslog Kommissionen Europa-Parlamentet og Rådet at ændre grundforordningen om antidumping for at tage højde for tvistbilæggelsesinstansens afgørelse[3].

I oktober 2011 offentliggjordes WTO-panelrapporten om tvisten vedrørende antidumpingforanstaltninger over for visse former for fodtøj af læder fra Kina. Panelet var blevet nedsat i maj 2010. Panelet fandt, at Unionen i langt de fleste af de undersøgte spørgsmål havde handlet helt i overensstemmelse med WTO-bestemmelserne. Panelet bekræftede resultaterne i forbindelse med tvisten vedrørende visse skruer, bolte og møtrikker i henhold til grundforordningens artikel 9, stk. 5. Da forordningerne om indførelse af foranstaltningerne over for importen af fodtøj udløb i marts 2011, konkluderede panelet, at der ikke var grundlag for en henstilling om at sørge for, at de [udløbne] foranstaltning[er] er i overensstemmelse med tvist­bilæggelsesforståelsens artikel 19, stk. 1. Panelet henstillede imidlertid, at Den Europæiske Union skal sørge for, at grundforordningens artikel 9, stk. 5, er i overensstemmelse med forpligtelserne i WTO-aftalerne.

11.2.      Andre WTO-aktiviteter

I 2011 lancerede formanden for forhandlingsgruppen vedrørende Dohaudviklings­dagsordenen (DDA) en proces med uformelle multilaterale høringer om forskellige emner, såfremt det var opfattelsen, at der var forskelle mellem medlemsstaterne, som skulle behandles yderligere. Det medførte rundsendelse af en ny tekst om antidumping, hvor der var fokus på konvergens og udestående problematiske emner, mens fremskridtet inden for forhandlinger om subsidier, herunder også for fiskeri, blev behandlet i en rapport (WTO dokument TN/RL/W/254 af 21. april 2011). Disse dokumenter afspejlede ganske nøje forhandlingernes status inden for disse områder, men det var i 2011 ikke muligt at sætte yderligere skub i disse til dels på grund af den generelle udvikling i DDA-forhandlingerne. Efter at formanden, Francis, var trådt tilbage, blev medlemmerne enige om at udpege ambassadør McCook (Jamaica) som formand for forhandlingsgruppen ("Bestemmelser"). Hans udnævnelse blev bekræftet på et formelt møde i februar 2012. Efterfølgende blev den tekniske gruppe, som er en undergruppe under forhandlingsgruppen, indkaldt to gange (februar og april 2012).

Sideløbende med disse aktiviteter fortsatte Kommissionens tjenestegrene deres deltagelse i det normale arbejde i udvalgene for antidumping, subsidier, udligning og beskyttelse. Udvalgene afholdt to ordinære møder for at gennemgå anmeldelser og drøfte spørgsmål af særlig interesse.

Konklusion

I 2011 var der en stigning både i antallet af nye indledte sager i forhold til det foregående år og i antallet af endelige indførte foranstaltninger. Antallet af undersøgelser, som afsluttedes uden indførelse af foranstaltninger steg også en anelse, mens antallet af midlertidige foranstaltninger, der blev indført i løbet af det foregående år, faldt med næsten en tredjedel. Fornyede undersøgelser udgør fortsat en betydelig del af tjenestegrenenes arbejde, men antallet af indledte fornyede undersøgelser faldt med næsten en sjettedel i forhold til 2010. Antallet af afsluttede fornyede undersøgelser steg betydeligt i forhold til tallene i 2010.

Endelig mindes der om, at de handelsbeskyttende foranstaltninger, der eksisterede i 2011, kun påvirkede 0,25 % af den samlede import og afspejlede den moderate regelbaserede tilgang til EU's anvendelse af disse instrumenter. 

[1]               EUT L 107 af 19.4.2012, s. 5.

[2]               Tabel 1 i arbejdsdokumentet indeholder statistiske oplysninger om de nye undersøgelser for årene 2007-2011, der er gennemført i henhold til grundforordningernes artikel 5 og 10.

[3]               KOM(2012) 41 endelig.