52007PC0762

Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om indberetning af statistiske oplysninger om medlemsstaternes fangster og fiskeriaktivitet i det nordvestlige Atlanterhav (Omarbejdning) /* KOM/2007/0762 endelig udg. - COD 2007/0264 */


[pic] | KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER |

Bruxelles, den 29.11.2007

KOM(2007)762 endelig

2007/0264 (COD)

Forslag til

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

om indberetning af statistiske oplysninger om medlemsstaternes fangster og fiskeriaktivitet i det nordvestlige Atlanterhav (Omarbejdning)

(forelagt af Kommissionen)

BEGRUNDELSE

1. Den 1. april 1987 besluttede Kommissionen[1] at pålægge sine medarbejdere at kodificere alle retsakter senest efter den tiende ændring af dem, idet den understregede, at dette var et minimumskrav, og at tjenestegrenene skulle bestræbe sig på at kodificere de tekster, de var ansvarlige for, med endnu kortere mellemrum for at sikre, at fællesskabsreglerne var klare og lette at forstå.

2. Kommissionen har påbegyndt kodifikationen af Rådets forordning (EØF) nr. 2018/93 af 30. juni 1993 om indberetning af statistiske oplysninger om medlemsstaternes fangster og fiskeriaktivitet i det nordvestlige Atlanterhav[2]. Den nye forordning skulle træde i stedet for de forskellige retsakter, som er indarbejdet i den[3].

3. I mellemtiden er Rådets afgørelse 1999/468/EF af 28. juni 1999 om fastsættelse af de nærmere vilkår for udøvelsen af de gennemførelsesbeføjelser, der tillægges Kommissionen[4], blevet ændret ved afgørelse 2006/512/EF, der har indført en forskriftsprocedure med kontrol i forbindelse med generelle foranstaltninger, der har til formål at ændre ikke-væsentlige bestemmelser i en basisretsakt, der er vedtaget efter proceduren i traktatens artikel 251, herunder ved at lade visse sådanne bestemmelser udgå eller ved at supplere med nye ikke-væsentlige bestemmelser.

4. I overensstemmelse med Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens erklæring[5] vedrørende afgørelse 2006/512/EF skal en række retsakter, der er vedtaget efter proceduren i traktatens artikel 251, og som allerede er trådt i kraft, tilpasses efter de gældende procedurer, for at den nye procedure kan finde anvendelse på dem.

5. Det bør derfor foretages en omarbejdning i stedet for en kodifikation af forordning (EØF) nr. 2018/93 med henblik på at indarbejde de ændringer, der er nødvendige for at foretage en tilpasning til forskriftsproceduren med kontrol.

ê 2018/93 (tilpasset)

2007/0264 (COD)

Forslag til

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

om indberetning af statistiske oplysninger om medlemsstaternes fangster og fiskeriaktivitet i det nordvestlige Atlanterhav (EØS-relevant tekst)

EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR -

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel Ö 285, stk. 1 Õ,

under henvisning til forslag fra Kommissionen[6],

under henvisning til udtalelse fra Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg2,

efter proceduren i traktatens artikel 2513, og

ud fra følgende betragtninger:

ò nyt

(1) Rådets forordning (EØF) nr. 2018/93 af 30. juni 1993 om indberetning af statistiske oplysninger om medlemsstaternes fangster og fiskeriaktivitet i det nordvestlige Atlanterhav4 er blevet ændret væsentligt ved flere lejligheder5. Da der skal foretages yderligere ændringer, bør forordningen af klarhedshensyn omarbejdes.

ê 2018/93 Betragtning 1

(2) I henhold til konventionen om det fremtidige multilaterale samarbejde vedrørende fiskeriet i det nordvestlige Atlanterhav, godkendt ved Rådets forordning (EØF) nr. 3179/786, og hvorved Organisationen for Fiskeriet i det Nordvestlige Atlanterhav (NAFO) oprettedes, skal Fællesskabet på anmodning forsyne NAFO's Videnskabelige Råd med de statistiske og videnskabelige oplysninger, som det råder over.

ê 2018/93 Betragtning 2

(3) NAFO's Videnskabelige Råd har vurderet, at ajourførte statistikker over fangster og fiskeriaktiviteter er af stor betydning for dets udførelse af sin virksomhed i forbindelse med opgørelse af fiskebestanden i det nordvestlige Atlanterhav.

ò nyt

(4) De nødvendige foranstaltninger til gennemførelse af denne forordning bør vedtages i overensstemmelse med Rådets afgørelse 1999/468/EF af 28. juni 1999 om fastsættelse af de nærmere vilkår for udøvelsen af de gennemførelsesbeføjelser, der tillægges Kommissionen7.

(5) Kommissionen bør navnlig have beføjelse til at tilpasse listerne over fiskearter og fiskeristatistiske områder samt beskrivelserne af disse områder og målene på, koderne for og definitionerne af fiskeriaktivitet, fiskeredskaber, fartøjsstørrelse og fiskerimetoder. Da der er tale om generelle foranstaltninger, der har til formål at ændre ikke-væsentlige bestemmelser i denne forordning, skal foranstaltningerne vedtages efter forskriftsproceduren med kontrol i artikel 5a i afgørelse 1999/468/EF —

ê 2018/93

UDSTEDT FØLGENDE FORORDNING:

Artikel 1

Hver medlemsstat fremsender data til Kommissionen om fangster taget af fartøjer, som enten fører den pågældende medlemsstats flag, eller som er registreret i den pågældende medlemsstat, og som driver fiskeri i det nordvestlige Atlanterhav, under overholdelse af Rådets forordning (Euratom, EØF) nr. 1588/908.

I fangstdataene indgår alle fiskeriprodukter, der er landet eller omladet til havs uanset i hvilken form, hvorimod fangster, som genudsættes, konsumeres om bord eller anvendes som madding under fiskeriet, ikke medregnes. Akvakulturproduktion medregnes ikke. Dataene angives i landede mængder eller omladede mængder, beregnet som levende vægt og afrundet til nærmeste ton.

Artikel 2

1. Der indberettes to former for data:

a) data om den årlige fangst angivet i landede mængder, beregnet som levende vægt i ton, af hver enkelt af de i bilag I opførte fiskearter inden for hvert af de i bilag II opførte og i bilag III afgrænsede fiskeristatistiske områder i det nordvestlige Atlanterhav

b) data om fangster som nærmere angivet i litra a) og den tilsvarende fiskeriaktivitet opdelt efter den kalendermåned, hvor fangsten fandt sted, fiskeredskaber, fartøjsstørrelse og de vigtigste arter, der er fisket efter.

2. De i stk. 1, litra a), omhandlede data indberettes senest den 31. maj i det år, der følger efter referenceåret, og kan være foreløbige data. De i stk. 1, litra b), omhandlede data indberettes senest den 31. august i det år, der følger efter referenceåret, og skal være endelige data.

De i stk. 1, litra a), omhandlede data, der indberettes som foreløbige data, angives klart som sådanne.

Der kræves ikke indberetninger for kombinationer af arter/fiskeriområder, for hvilke der ikke er registreret fangster i referenceperioden for indberetningen.

Har medlemsstaten ikke drevet fiskeri i det nordvestlige Atlanterhav i det foregående kalenderår, indberettes dette til Kommissionen senest den 31. maj det følgende år.

3. De definitioner og koder, der skal anvendes ved indberetning af oplysninger om fiskeriaktivitet, fiskeredskaber, fiskerimetoder og fartøjsstørrelse, er anført i bilag IV.

ê 2018/93 (tilpasset)

ð nyt

4. ð Kommissionen kan ændre ï listerne over fiskearter og fiskeristatistiske områder samt beskrivelserne af disse områder og målene på, koderne for og definitionerne af fiskeriaktivitet, fiskeredskaber, fartøjsstørrelse og fiskerimetoder.

ð Disse foranstaltninger, der har til formål at ændre ikke-væsentlige bestemmelser i denne forordning, vedtages ï efter ð forskrifts ïproceduren ð med kontrol ï i artikel 6, stk. 2.

ê 2018/93

Artikel 3

Medmindre andet følger af bestemmelserne om den fælles fiskeripolitik, har en medlemsstat ret til ved indsamling af fangstdata for de dele af fiskerflåden, hvor en totaltælling ville medføre for stor en administrativ byrde, at anvende stikprøvemetoden. Nærmere oplysninger om stikprøveudtagningen og om, hvor stor en del af de samlede data der stammer fra stikprøveundersøgelser, skal gives af medlemsstaten i den rapport, som skal forelægges efter artikel 7, stk. 1.

Artikel 4

ê 2018/93 (tilpasset)

Medlemsstaterne opfylder de i artikel 1 og 2 nævnte forpligtelser over for Kommissionen ved at indberette data Ö i det Õ format Ö , der Õ er Ö beskrevet Õ i bilag V.

Efter Kommissionens forudgående godkendelse kan medlemsstaterne fremsende data i Ö et andet format Õ.

ê 2018/93

Artikel 5

Kommissionen sender, om muligt senest 24 timer efter modtagelsen, oplysningerne i rapporterne til NAFO's sekretariatschef.

ê 1882/2003 Art. 3 og bilag III, nr. 44 (tilpasset)

ð nyt

Artikel 6

1. Kommissionen bistås af Den Stående Landbrugsstatistiske Komité, Ö der er nedsat ved Rådets afgørelse 72/279/EØF9, Õ i det følgende benævnt «komitéen».

2. Når der henvises til dette stykke, anvendes artikel ð 5a, stk. 1 til 4, ï og Ö artikel Õ 7 i afgørelse 1999/468/EF, jf. dennes artikel 8.

Perioden i artikel 5, stk. 6, i afgørelse 1999/468/EF fastsættes til tre måneder.

3. Komitéen vedtager selv sin forretningsorden.

ê 2018/93 (tilpasset)

Artikel 7

1. Ö Senest den 28. juli 1994 Õ forelægger medlemsstaterne Kommissionen en udførlig rapport, hvoraf det fremgår, hvorledes fangstdataene og dataene for fiskeriaktiviteterne er beregnet, samt hvor repræsentative og pålidelige disse data er. Kommissionen udarbejder i samarbejde med medlemsstaterne et sammendrag af disse rapporter.

2. Medlemsstaterne underretter Kommissionen om eventuelle ændringer af de i henhold til stk. 1 indberettede oplysninger senest tre måneder efter, at ændringerne er gennemført.

3. Metodologiske rapporter, datatilgængelighed Ö og Õ datapålidelighed Ö som omhandlet i stk. 1 Õ og andre relevante spørgsmål i forbindelse med gennemførelsen af denne forordning skal én gang om året behandles i den kompetente arbejdsgruppe under komitéen.

ê

Artikel 8

Forordning (EØF) nr. 2018/93 ophæves.

Henvisninger til den ophævede forordning gælder som henvisninger til nærværende forordning og læses efter sammenligningstabellen i bilag VII.

ê 2018/93 (tilpasset)

Artikel 9

Denne forordning træder i kraft på tyvendedagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende .

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den […]

På Europa-Parlamentets vegne På Rådets vegne

Formand Formand

[…] […]

ê 1636/2001 Art. 1 og bilag I

BILAG I

LISTE OVER FISKEARTER, SOM INDGÅR I FANGSTSTATISTIKKERNE FOR ERHVERVSFISKERIET I DET NORDVESTLIGE ATLANTERHAV

Medlemsstaterne skal indberette fangstdata for de fiskearter, der i nedenstående liste er mærket med en asterisk (*). Det er frivilligt, om medlemsstaterne ved indberetning af fangster af de øvrige arter specificerer arten nærmere. I tilfælde, hvor der ikke indberettes data for de enkelte arter, skal dataene dog indberettes som aggregerede kategorier. Medlemsstaterne kan indberette data for arter, som ikke er opført på listen, forudsat at arterne er klart specificerede.

Note: i.a.n. = ikke andetsteds nævnt.

Dansk navn | Bogstavkode | Latinsk navn | Engelsk navn |

BUNDFISK

Torsk | COD (*) | Gadus morhua | Atlantic cod |

Kuller | HAD (*) | Melanogrammus aeglefinus | Haddock |

Rødfiskarter | RED (*) | Sebastes spp. | Atlantic redfishes n.e.i. |

Nordvestatlantisk kulmule | HKS (*) | Merluccius bilinearis | Silver hake |

Skægbrosme | HKR (*) | Urophycis chuss | Red hake |

Sej; gråsej | POK (*) | Pollachius virens | Saithe (= pollock) |

Stor rødfisk | REG (*) | Sebastes marinus | Golden redfish |

Dybhavsrødfisk | REB (*) | Sebastes mentella | Beaked redfish |

Håising | PLA (*) | Hippoglossoides platessoides | American plaice (L. R. dab) |

Skærising | WIT | Glyptocephalus cynoglossus | Witch flounder |

Gulhalet ising | YEL (*) | Pleuronectes ferruginea | Yellowtail flounder |

Hellefisk | GHL (*) | Reinhardtius hippoglossoides | Greenland halibut |

Helleflynder | HAL (*) | Hippoglossus hippoglossus | Atlantic halibut |

Vinterflynder | FLW (*) | Pseudopleuronectes americanus | Winter flounder |

Sommerhvarre | FLS (*) | Paralichthys dentatus | Summer flounder |

Amerikansk slethvar | FLD (*) | Scophthalmus aquosus | Windowpane flounder |

Flynderfisk; fladfisk | FLX | Pleuronectiformes | Flatfishes n.e.i. |

Amerikansk havtaske | ANG (*) | Lophius americanus | American angler |

Knurhanearter | SRA | Prionotus spp. | Atlantic searobins |

Atlantisk tomcod | TOM | Microgadus tomcod | Atlantic tomcod |

Blå antimora | ANT | Antimora rostrata | Blue antimora |

Sortmund; blåhvilling | WHB | Micromesistius poutassou | Blue whiting (= poutassou) |

Amerikansk læbefisk | CUN | Tautogolabrus adspersus | Cunner |

Brosme | USK | Brosme brosme | Cusk (= tusk) |

Uvak; fjordtorsk | GRC | Gadus ogac | Greenland cod |

Byrkelange | BLI | Molva dypterygia | Blue ling |

Lange | LIN (*) | Molva molva | Ling |

Stenbider; kvabso; kulso | LUM (*) | Cyclopterus lumpus | Lumpfish (= lumpsucker) |

Nordlig trommefisk | KGF | Menticirrhus saxatilis | Northern kingfish |

Nordlig kuglefisk | PUF | Sphoeroides maculatus | Northern puffer |

Alebrosmearter | ELZ | Lycodes spp. | Eelpouts n.e.i. |

Vestatlantisk ålekvabbe | OPT | Macrozoarces americanus | Ocean pout |

Polartorsk | POC | Boreogadus saida | Polar cod |

Skolæst | RNG | Coryphaenoides rupestris | Roundnose grenadier |

Nordlig skolæst | RHG | Macrourus berglax | Roughhead grenadier |

Tobisarter | SAN | Ammodytes spp. | Sandeels (= sand lances) |

Ulkearter | SCU | Myoxocephalus spp. | Sculpins n.e.i. |

Nordlig skælfisk | SCP | Stenotomus chrysops | Scup |

Tautog læbefisk | TAU | Tautoga onitis | Tautog |

Tilefish | TIL | Lopholatilus chamaeleonticeps | Tilefish |

Skægbrosme | HKW (*) | Urophycis tenuis | White hake |

Havkatarter | CAT (*) | Anarhichas spp. | Wolf-fishes n.e.i. |

Stribet havkat; koteletfisk | CAA (*) | Anarhichas lupus | Atlantic wolf-fish |

Plettet havkat | CAS (*) | Anarhichas minor | Spotted wolf-fish |

Bundfisk i.a.n. | GRO | Osteichthyes | Groundfishes n.e.i. |

PELAGISKE FISK

Sild | HER (*) | Clupea harengus | Atlantic herring |

Almindelig makrel | MAC (*) | Scomber scombrus | Atlantic mackerel |

Dollarfisk | BUT | Peprilus triacanthus | Atlantic butterfish |

Atlantisk menhaden | MHA (*) | Brevoortia tyrannus | Atlantic menhaden |

Makrelgedde; almindelig makrelgedde | SAU | Scomberesox saurus | Atlantic saury |

Nordvestatlantisk ansjos | ANB | Anchoa mitchilli | Bay anchovy |

Blåbars | BLU | Pomatomus saltatrix | Bluefish |

Crevalle | CVJ | Caranx hippos | Crevalle Jack |

Auxide | FRI | Auxis thazard | Frigate tuna |

Atlantisk kongemakrel | KGM | Scomberomorus cavalla | King mackerel |

Plettet kongemakrel | SSM (*) | Scomberomorus maculatus | Atlantic Spanish mackerel |

Stillehavssejfisk | SAI | Istiophorus platypterus | Sailfish |

Marlin; spydfisk; hvid marlin | WHM | Tetrapturus albidus | White marlin |

Blå marlin | BUM | Makaira nigricans | Blue marlin |

Sværdfisk | SWO | Xiphias gladius | Swordfish |

Langfinnet tun; hvid tun | ALB | Thunnus alalunga | Albacore tuna |

Rygstribet pelamide | BON | Sarda sarda | Atlantic bonito |

Thunnin | LTA | Euthynnus alletteratus | Little tunny |

Storøjet tun | BET | Thunnus obesus | Bigeye tuna |

Atlantisk tun; almindelig tun | BFT | Thunnus thynnus | Northern bluefish tuna |

Bugstribet bonnit | SKJ | Katsuwonus pelamis | Skipjack tuna |

Gulfinnet tun | YFT | Thunnus albacares | Yellowfin tuna |

Makrelfisk | TUN | Scombridae | Tunas n.e.i. |

Pelagiske fisk i.a.n. | PEL | Osteichthyes | Pelagic fishes n.e.i. |

ANDRE BENFISK

Stavsild | ALE | Alosa pseudoharengus | Alewife |

Hestemakrelarter | AMX | Seriola spp. | Amberjacks n.e.i. |

Amerikansk havål | COA | Conger oceanicus | American conger |

Amerikansk ål | ELA | Anguilla rostrata | American eel |

Amerikansk stamsild | SHA | Alosa sapidissima | American shad |

Strømsild- og guldlaksarter | ARG | Argentina spp. | Argentines n.e.i. |

Atlantisk trommefisk | CKA | Micropogonias undulatus | Atlantic croaker |

Atlantisk hornfisk | NFA | Strongylura marina | Atlantic needlefish |

Atlantisk trådsild | THA | Opisthonema oglinum | Atlantic thread herring |

Bairds glathovedfisk | ALC | Alepocephalus bairdii | Baird's slickhead |

Sort trommefisk | BDM | Pogonias cromis | Black drum |

Sort havaborre | BSB | Centropristis striata | Black sea bass |

Canadisk stamsild | BBH | Alosa aestivalis | Blueback herring |

Lodde | CAP (*) | Mallotus villosus | Capelin |

Kildeørredarter; fjeldørredarter | CHR | Salvelinus spp. | Char n.e.i. |

Sergentfisk | CBA | Rachycentron canadum | Cobia |

Atlantisk pampanos | POM | Trachinotus carolinus | Common (= Florida) pompano |

Kråsesild | SHG | Dorosoma cepedianum | Gizzard shad |

Gryntefisk | GRX | Pomadasyidae | Grunts n.e.i. |

Vestatlantisk stamsild | SHH | Alosa mediocris | Hickory shad |

Prikfiskarter | LAX | Notoscopelus spp. | Lanternfish |

Multer | MUL | Mugilidae | Mullets n.e.i. |

Amerikansk smørfisk | HVF | Peprilus alepidotus (= Paru) | North Atlantic harvestfish |

Gulfinnet gryntefisk | PIG | Orthopristis chrysoptera | Pigfish |

Amerikansk smelt | SMR | Osmerus mordax | Rainbow smelt |

Rød trommefisk | RDM | Sciaenops ocellatus | Red drum |

Blankesten; almindelig blankesten | RPG | Pagrus pagrus | Red porgy |

Ru hestemakrel | RSC | Trachurus lathami | Rough shad |

Sandhavaborre | PES | Diplectrum formosum | Sand perch |

Fårehovedhavrude | SPH | Archosargus probatocephalus | Sheepshead |

Punkttrommefisk | SPT | Leiostomus xanthurus | Spot croaker |

Plettet trommefisk | SWF | Cynoscion nebulosus | Spotted weakfish |

Kongetrommefisk | STG | Cynoscion regalis | Squeteague |

Stribet bars | STB | Morone saxatilis | Striped bass |

Stører | STU | Acipenseridae | Sturgeons n.e.i. |

Tarpon | TAR | Tarpon (= Megalops) atlanticus | Tarpon |

Laks- og ørredarter | TRO | Salmo spp. | Trout n.e.i. |

Amerikansk bars | PEW | Morone americana | White perch |

Beryxarter | ALF | Beryx spp. | Alfonsinos |

Pighaj | DGS (*) | Squalus acanthias | Spiny (= picked) dogfish |

Pighajer i.a.n. | DGX (*) | Squalidae | Dogfishes n.e.i. |

Sildehaj | POR (*) | Lamna nasus | Porbeagle |

Hajer | SHX | Squaliformes | Large sharks n.e.i. |

Makrelhaj; makohaj | SMA | Isurus oxyrinchus | Shortfin mako shark |

Atlantisk spidssnudet haj | RHT | Rhizoprionodon terraenovae | Atlantic sharpnose shark |

Fabricius sorthaj | CFB | Centroscyllium fabricii | Black dogfish |

Havkal; Grønlandshaj; ishaj | GSK | Somniousus microcephalus | Boreal (Greenland) shark |

Brugde | BSK | Cetorhinus maximus | Basking shark |

Pindsvinerokke | RJD | Leucoraja erinacea | Little skate |

Raja laevis | RJL | Dipturus laevis | Barndoor skate |

Vinterrokke | RJT | Leucoraja ocellata | Winter skate |

Tærbe | RJR | Amblyraja radiata | Thorny skate |

Raja senta | RJS | Malacoraja senta | Smooth skate |

Tornhalet rokke | RJQ | Bathyraja spinicauda | Spinytail (spinetail) skate |

… | RJG | Amblyraja hyperborea | Arctic skate |

Rokkearter | SKA (*) | Raja spp. | Skates n.e.i. |

Benfisk | FIN | Osteichthyes | Finfishes n.e.i. |

HVIRVELLØSE DYR

Langfinnet loligo | SQL (*) | Loligo pealei | Long-finned squid |

Nordlig blæksprutte | SQI (*) | Illex illecebrosus | Short-finned squid |

Blækspruttefamilier | SQU (*) | Loliginidae, Ommastrephidae | Squids n.e.i. |

Knivmuslingart | CLR | Ensis directus | Atlantic razor clam |

Quahogvenusmusling | CLH | Mercenaria mercenaria | Hard clam |

Molboøsters | CLQ | Arctica islandica | Occan quahog |

Sandmusling | CLS | Mya arenaria | Soft clam |

Tykskallet trugmusling | CLB | Spisula solidissima | Surf clam |

Muslinger i.a.n. | CLX | Prionodesmacea, Teleodesmacea | Clams n.e.i. |

Amerikansk kammusling | SCB | Argopecten irradians | Bay scallop |

Calicolokammusling | SCC | Argopecten gibbus | Calico scallop |

Islandsk kammusling | ISC | Chlamys islandica | Icelandic scallop |

Atlantisk dybhavsmusling | SCA | Placopecten magellanicus | Sea scallop |

Kammuslinger | SCX | Pectinidae | Scallops n.e.i. |

Amerikansk østers | OYA | Crassostrea virginica | American cupped oyster |

Blåmusling | MUS | Mytilus edulis | Blue mussel |

Konksneglearter | WHX | Busycon spp. | Whelks n.e.i. |

Strandsneglearter | PER | Littorina spp. | Periwinkles n.e.i. |

Bløddyr | MOL | Mollusca | Marine molluscs n.e.i. |

Østamerikansk taskekrabbe | CRK | Cancer irroratus | Atlantic rock crab |

Blå svømmekrabbe; blåkrabbe | CRB | Callinectes sapidus | Blue crab |

Strandkrabbe | CRG | Carcinus maenas | Green crab |

Jonaskrabbe | CRJ | Cancer borealis | Jonah crab |

Arktisk krabbe | CRQ | Chinoecetes opilio | Queen crab |

Femtandet dybvandskrabbe | CRR | Geryon quinquedens | Red crab |

Kongetroldkrabbe | KCT | Lithodes maia | Stone king crab |

Krybende tibenede krebsdyr | CRA | Reptantia | Marine crabs n.e.i. |

Amerikansk hummer | LBA | Homarus americanus | American lobster |

Dybhavsreje | PRA (*) | Pandalus borealis | Northern prawn |

Rejekonge | AES | Pandalus montagui | Aesop shrimp |

Rejearter af slægten Penaeus | PEN (*) | Penaeus spp. | Penaeus shrimps n.e.i. |

Rejearter af slægten Pandalus | PAN (*) | Pandalus spp. | Pink (= pandalid) shrimps |

Krebsdyrarter | CRU | Crustacea | Marine crustaceans n.e.i. |

Søpindsvin | URC | Strongylocentrotus spp. | Sea urchin |

Havbørsteorme | WOR | Polychaeta | Marine worms n.e.i. |

Dolkhale | HSC | Limulus polythemus | Horeshoe crab |

Hvirvelløse dyr | INV | Invertebrata | Marine invertebrates n.e.i. |

ALGER

Brunalger | SWB | Phaeophyceae | Brown seaweeds |

Rødalger | SWR | Rhodophyceae | Red seaweeds |

Alger | SWX | Algae | Seaweeds n.e.i. |

SÆLER

Grønlandssæl | SHE | Pagophilus groenlandicus | Harp seal |

Klapmyds | SEZ | Cystophora cristata | Hooded seal |

_____________

ê 2018/93

BILAG II

FISKERISTATISTISKE OMRÅDER I DET NORDVESTLIGE ATLANTERHAV, FOR HVILKE DER SKAL INDBERETTES OPLYSNINGER

Underområde 0

Afsnit 0 A

Afsnit 0 B

Underområde 1

Afsnit 1 A

Afsnit 1 B

Afsnit 1 C

Afsnit 1 D

Afsnit 1 E

Afsnit 1 F

Afsnit 1 NK (ukendt)

Underområde 2

Afsnit 2 G

Afsnit 2 H

Afsnit 2 J

Afsnit 2 NK (ukendt)

Underområde 3

Afsnit 3 K

Afsnit 3 L

Afsnit 3 M

Afsnit 3 N

Afsnit 3 O

Afsnit 3 P

Underafsnit 3 P n

Underafsnit 3 P s

Afsnit 3 NK (ukendt)

Underområde 4

Afsnit 4 R

Afsnit 4 S

Afsnit 4 T

Afsnit 4 V

Underafsnit 4 V n

Underafsnit 4 V s

Afsnit 4 W

Afsnit 4 X

Afsnit 4 NK (ukendt)

Underområde 5

Afsnit 5 Y

Afsnit 5 Z

Underafsnit 5 Z e

Enhed 5 Z c

Enhed 5 Z u

Underafsnit 5 Z w

Afsnit 5 NK (ukendt)

Underområde 6

Afsnit 6 A

Afsnit 6 B

Afsnit 6 C

Afsnit 6 D

Afsnit 6 E

Afsnit 6 F

Afsnit 6 G

Afsnit 6 H

Afsnit 6 NK (ukendt)

Fiskeristatistiske områder i det nordvestlige Atlanterhav

[pic]

_____________

BILAG III

ê 1636/2001 Art. 1 og bilag II (tilpasset)

BESKRIVELSE AF DE NAFO-UNDEROMRÅDER OG -AFSNIT, DER ANVENDES I FORBINDELSE MED FISKERISTATISTIKKER OG -BESTEMMELSER I DET NORDVESTLIGE ATLANTERHAV

De i artikel XX i Konventionen om Organisationen for Fiskeriet i det Nordvestlige Atlanterhav udpegede videnskabelige og statistiske underområder, afsnit og underafsnit er som følger:

Underområde 0

Den del af det i NAFO-konventionen fastlagte område, der mod syd afgrænses af en linje, der udgår i østlig retning fra et punkt på 61°00′ nordlig bredde og 65°00′ vestlig længde til et punkt på 61°00′ nordlig bredde og 59°00′ vestlig længde; derfra i sydøstlig retning langs en kompaslinje til et punkt på 60°12′ nordlig bredde og 57°13′ vestlig længde; derfra afgrænset mod øst af en række geodætiske linjer, der forbinder følgende punkter:

Punkt nr. | Bredde | Længde |

1 | 60°12′0 | 57°13′0 |

2 | 61°00′0 | 57°13′1 |

3 | 62°00′5 | 57°21′1 |

4 | 62°02′3 | 57°21′8 |

5 | 62°03′5 | 57°22′2 |

6 | 62°11′5 | 57°25′4 |

7 | 62°47′2 | 57°41′0 |

8 | 63°22′8 | 57°57′4 |

9 | 63°28′6 | 57°59′7 |

10 | 63°35′0 | 58°02′0 |

11 | 63°37′2 | 58°01′2 |

12 | 63°44′1 | 57°58′8 |

13 | 63°50′1 | 57°57′2 |

14 | 63°52′6 | 57°56′6 |

15 | 63°57′4 | 57°53′5 |

16 | 64°04′3 | 57°49′1 |

17 | 64°12′2 | 57°48′2 |

18 | 65°06′0 | 57°44′1 |

19 | 65°08′9 | 57°43′9 |

20 | 65°11′6 | 57°44′4 |

21 | 65°14′5 | 57°45′1 |

22 | 65°18′1 | 57°45′8 |

23 | 65°23′3 | 57°44′9 |

24 | 65°34′8 | 57°42′3 |

25 | 65°37′7 | 57°41′9 |

26 | 65°50′9 | 57°40′7 |

27 | 65°51′7 | 57°40′6 |

28 | 65°57′6 | 57°40′1 |

29 | 66°03′5 | 57°39′6 |

30 | 66°12′9 | 57°38′2 |

31 | 66°18′8 | 57°37′8 |

32 | 66°24′6 | 57°37′8 |

33 | 66°30′3 | 57°38′3 |

34 | 66°36′1 | 57°39′2 |

35 | 66°37′9 | 57°39′6 |

36 | 66°41′8 | 57°40′6 |

37 | 66°49′5 | 57°43′0 |

38 | 67°21′6 | 57°52′7 |

39 | 67°27′3 | 57°54′9 |

40 | 67°28′3 | 57°55′3 |

41 | 67°29′1 | 57°56′1 |

42 | 67°30′7 | 57°57′8 |

43 | 67°35′3 | 58°02′2 |

44 | 67°39′7 | 58°06′2 |

45 | 67°44′2 | 58°09′9 |

46 | 67°56′9 | 58°19′8 |

47 | 68°01′8 | 58°23′3 |

48 | 68°04′3 | 58°25′0 |

49 | 68°06′8 | 58°26′7 |

50 | 68°07′5 | 58°27′2 |

51 | 68°16′1 | 58°34′1 |

52 | 68°21′7 | 58°39′0 |

53 | 68°25′3 | 58°42′4 |

54 | 68°32′9 | 59°01′8 |

55 | 68°34′0 | 59°04′6 |

56 | 68°37′9 | 59°14′3 |

57 | 68°38′0 | 59°14′6 |

58 | 68°56′8 | 60°02′4 |

59 | 69°00′8 | 60°09′0 |

60 | 69°06′8 | 60°18′5 |

61 | 69°10′3 | 60°23′8 |

62 | 69°12′8 | 60°27′5 |

63 | 69°29′4 | 60°51′6 |

64 | 69°49′8 | 60°58′2 |

65 | 69°55′3 | 60°59′6 |

66 | 69°55′8 | 61°00′0 |

67 | 70°01′6 | 61°04′2 |

68 | 70°07′5 | 61°08′1 |

69 | 70°08′8 | 61°08′8 |

70 | 70°13′4 | 61°10′6 |

71 | 70°33′1 | 61°17′4 |

72 | 70°35′6 | 61°20′6 |

73 | 70°48′2 | 61°37′9 |

74 | 70°51′8 | 61°42′7 |

75 | 71°12′1 | 62°09′1 |

76 | 71°18′9 | 62°17′5 |

77 | 71°25′9 | 62°25′5 |

78 | 71°29′4 | 62°29′3 |

79 | 71°31′8 | 62°32′0 |

80 | 71°32′9 | 62°33′5 |

81 | 71°44′7 | 62°49′6 |

82 | 71°47′3 | 62°53′1 |

83 | 71°52′9 | 63°03′9 |

84 | 72°01′7 | 63°21′1 |

85 | 72°06′4 | 63°30′9 |

86 | 72°11′0 | 63°41′0 |

87 | 72°24′8 | 64°13′2 |

88 | 72°30′5 | 64°26′1 |

89 | 72°36′3 | 64°38′8 |

90 | 72°43′7 | 64°54′3 |

91 | 72°45′7 | 64°58′4 |

92 | 72°47′7 | 65°00′9 |

93 | 72°50′8 | 65°07′6 |

94 | 73°18′5 | 66°08′3 |

95 | 73°25′9 | 66°25′3 |

96 | 73°31′1 | 67°15′1 |

97 | 73°36′5 | 68°05′5 |

98 | 73°37′9 | 68°12′3 |

99 | 73°41′7 | 68°29′4 |

100 | 73°46′1 | 68°48′5 |

101 | 73°46′7 | 68°51′1 |

102 | 73°52′3 | 69°11′3 |

103 | 73°57′6 | 69°31′5 |

104 | 74°02′2 | 69°50′3 |

105 | 74°02′6 | 69°52′0 |

106 | 74°06′1 | 70°06′6 |

107 | 74°07′5 | 70°12′5 |

108 | 74°10′0 | 70°23′1 |

109 | 74°12′5 | 70°33′7 |

110 | 74°24′0 | 71°25′7 |

111 | 74°28′6 | 71°45′8 |

112 | 74°44′2 | 72°53′0 |

113 | 74°50′6 | 73°02′8 |

114 | 75°00′0 | 73°16′3 |

115 | 75°05′ | 73°30′ |

og derfra ret nord til parallellen 78°10′ nordlig bredde; og afgrænset mod vest af en linje, der udgår fra 61°00′ nordlig bredde og 65°00′ vestlig længde og fortsætter i nordvestlig retning langs en kompaslinje til East Bluff på Baffin Islands kyst (61°55′ nordlig bredde og 66°20′ vestlig længde), og derfra i nordlig retning langs meridianen 80° vestlig længde i farvandet mellem Baffin Island, Bylot Island, Devon Island og Ellesmere Island op til 78°10′ nordlig bredde; og afgrænset mod nord af parallellen 78°10′ nordlig bredde.

Underområde 0 er inddelt i to afsnit

Afsnit 0 A

Den del af underområdet, der er beliggende nord for parallellen 66°15′ nordlig bredde.

Afsnit 0 B

Den del af underområdet, der er beliggende syd for parallellen 66°15′ nordlig bredde.

Underområde 1

Den del af det i NAFO-konventionen fastlagte område, der er beliggende øst for underområde 0 samt nord og øst for en kompaslinje, der forbinder et punkt på 60°12′ nordlig bredde og 57°13′ vestlig længde med et punkt på 52°15′ nordlig bredde og 42°00′ vestlig længde.

Underområde 1 er inddelt i seks afsnit

Afsnit 1 A

Den del af underområdet, der er beliggende nord for parallellen 68°50′ nordlig bredde (Christianshåb).

Afsnit 1 B

Den del af underområdet, der er beliggende mellem parallellerne 66°15′ nordlig bredde (5 sømil nord for Umanarsugssuak) og 68°50′ nordlig bredde (Christianshåb).

Afsnit 1 C

Den del af underområdet, der er beliggende mellem parallellerne 64°15′ nordlig bredde (4 sømil nord for Godthåb) og 66°15′ nordlig bredde (5 sømil nord for Umanarsugssuak).

Afsnit 1 D

Den del af underområdet, der er beliggende mellem parallellerne 62°30′ nordlig bredde (Frederikshåb Gletscher) og 64°15′ nordlig bredde (4 sømil nord for Godthåb).

Afsnit 1 E

Den del af underområdet, der er beliggende mellem parallellerne 60°45′ nordlig bredde (Cape Desolation) og 62°30′ nordlig bredde (Frederikshåb Gletscher).

Afsnit 1 F

Den del af underområdet, der er beliggende syd for parallellen 60°45′ nordlig bredde (Cape Desolation).

Underområde 2

Den del af det i NAFO-konventionen fastlagte område, der er beliggende øst for meridianen 64°30′ vestlig længde i Hudsonstrædet, syd for underområde 0, syd og vest for underområde 1 og nord for parallellen 52°15′ nordlig bredde.

Underområde 2 er inddelt i tre afsnit

Afsnit 2 G

Den del af underområdet, der er beliggende nord for parallellen 57°40′ nordlig bredde (Cape Mugford).

Afsnit 2 H

Den del af underområdet, der er beliggende mellem parallellerne 55°20′ nordlig bredde (Hopedale) og 57°40′ nordlig bredde (Cape Mugford).

Afsnit 2 J

Den del af underområdet, der er beliggende syd for parallellen 55°20′ nordlig bredde (Hopedale).

Underområde 3

Den del af det i NAFO-konventionen fastlagte område, der er beliggende syd for parallellen 52°15′ nordlig bredde og øst for en linje, der udgår ret nord fra Cape Bauld på Newfoundlands nordkyst til 52°15′ nordlig bredde; nord for parallellen 39°00′ nordlig bredde, samt øst og nord for en kompaslinje, der udgår fra 39°00′ nordlig bredde, 50°00′ vestlig længde i nordvestlig retning og passerer et punkt på 43°30′ nordlig bredde, 55°00′ vestlig længde med retning mod et punkt på 47°50′ nordlig bredde, 60°00′ vestlig længde, indtil den skærer en ret linje, der forbinder Cape Ray, 47°37,0′ nordlig bredde; 59°18,0′ vestlig længde på Newfoundlands kyst med Cape North, 47°02,0′ nordlig bredde; 60°25,0′ vestlig længde på Cape Breton Island; derfra i nordøstlig retning langs den nævnte linje til Cape Ray, 47°37,0′ nordlig bredde, 59°18,0′ vestlig længde.

Underområde 3 er inddelt i seks afsnit

Afsnit 3 K

Den del af underområdet, der er beliggende nord for parallellen 49°15′ nordlig bredde (Cape Freels, Newfoundland).

Afsnit 3 L

Den del af underområdet, der er beliggende mellem strækningen fra Cape Freels til Cape St Mary på Newfoundlands kyst og en linje defineret som følger: linjen udgår fra Cape Freels; derfra ret øst til meridianen 46°30′ vestlig længde, derfra ret syd til parallellen 46°00′ nordlig bredde, derfra ret vest til meridianen 54°30′ vestlig længde, derfra langs en kompaslinje til Cape St. Mary, Newfoundland.

Afsnit 3 M

Den del af underområdet, der er beliggende syd for parallellen 49°15′ nordlig bredde og øst for meridianen 46°30′ vestlig længde.

Afsnit 3 N

Den del af underområdet, der er beliggende syd for parallellen 46°00′ nordlig bredde og mellem meridianerne 46°30′ vestlig længde og 51°00′ vestlig længde.

Afsnit 3 O

Den del af underområdet, der er beliggende syd for parallellen 46°00′ nordlig bredde og mellem meridianerne 51°00′ vestlig længde og 54°30′ vestlig længde.

Afsnit 3 P

Den del af underområdet, der er beliggende syd for Newfoundlands kyst og vest for en linje fra Cape St. Mary, Newfoundland, til et punkt på 46°00′ nordlig bredde, 54°30′ vestlig længde, derfra ret syd til underområdets ydergrænse.

Afsnit 3 P er inddelt i to underafsnit

Underafsnit 3 P n (nordvestlige underafsnit): Den del af Ö afsnit 3 P Õ, der er beliggende nordvest for en linje, der udgår fra 47°30,7′ nordlig bredde; 57°43,2′ vestlig længde, i omtrent sydvestlig retning til et punkt på 46°50,7′ nordlig bredde og 58°49,0′ vestlig længde.

Underafsnit 3 P s (sydøstlige underafsnit): Den del af afsnit 3 P, der er beliggende sydøst for den linje, der er anført for underafsnit 3 P n.

Underområde 4

Den del af det i NAFO-konventionen fastlagte område, der er beliggende nord for parallellen 39°00′ nordlig bredde, vest for underområde 3 og øst for en linje defineret som følger:

linjen udgår fra endepunktet for den internationale grænse mellem Amerikas Forenede Stater og Canada i Grand Manan Channel ved 44°46′35,346″ nordlig bredde og 66°54′11,253″ vestlig længde; derfra ret syd til parallellen 43°50′ nordlig bredde; derfra ret vest til meridianen 67°24′27,24″ vestlig længde; derfra langs en geodætisk linje i sydvestlig retning til et punkt på 42°53′14″ nordlig bredde og 67°44′35″ vestlig længde; derfra langs en geodætisk linje i sydøstlig retning til et punkt på 42°31′08″ nordlig bredde og 67°28′05″ vestlig længde; derfra langs en geodætisk linje til et punkt på 42°20′ nordlig bredde og 67°18′13,15″ vestlig længde;

derfra ret øst til et punkt på 66°00′ vestlig længde; derfra langs en kompaslinje i sydøstlig retning til et punkt på 42°00′ nordlig bredde og 65°40′ vestlig længde; og derfra ret syd til parallellen 39°00′ nordlig bredde.

Underområde 4 er inddelt i seks afsnit

Afsnit 4 R

Den del af underområdet, der er beliggende mellem strækningen fra Cape Bauld til Cape Ray på Newfoundlands kyst og en linje defineret som følger: linjen udgår fra Cape Bauld, derfra ret nord til parallellen 52°15′ nordlig bredde, derfra ret vest til Labradors kyst, derfra langs Labradors kyst til endepunktet for grænsen mellem Labrador og Quebec, derfra langs en kompaslinje i sydvestlig retning til et punkt på 49°25′ nordlig bredde, 60°00′ vestlig længde, derfra ret syd til et punkt på 47°50′ nordlig bredde, 60°00′ vestlig længde, derfra langs en kompaslinje i sydøstlig retning til det punkt, hvor grænsen af underområde 3 skærer den rette linje, der forbinder Cape North, Nova Scotia med Cape Ray, Newfoundland, derfra til Cape Ray, Newfoundland.

Afsnit 4 S

Den del af underområdet, der er beliggende mellem Quebecs sydkyst på strækningen fra endepunktet for grænsen mellem Labrador og Quebec til Pte. des Monts og en linje defineret som følger: linjen udgår fra Pte. des Monts, derfra ret øst til et punkt på 49°25′ nordlig bredde, 64°40′ vestlig længde, derfra langs en kompaslinje i østsydøstlig retning til et punkt på 47°50′ nordlig bredde, 60°00′ vestlig længde, derfra ret nord til et punkt på 49°25′ nordlig bredde, 60°00′ vestlig længde, derfra langs en kompaslinje i nordøstlig retning til endepunktet for grænsen mellem Labrador og Quebec.

Afsnit 4 T

Den del af underområdet, der er beliggende mellem strækningen fra Cape North til Pte. des Monts på Nova Scotia, New Brunswick og Quebecs kyster og en linje defineret som følger: linjen udgår fra Pte. des Monts, derfra ret øst til et punkt på 49°25′ nordlig bredde, 64°40′ vestlig længde, derfra langs en kompaslinje i sydøstlig retning til et punkt på 47°50′ nordlig bredde, 60°00′ vestlig længde, derfra langs en kompaslinje i sydlig retning til Cape North, Nova Scotia.

Afsnit 4 V

Den del af underområdet, der er beliggende mellem strækningen fra Cape North til Fourchu på Nova Scotias kyst og en linje defineret som følger: linjen udgår fra Fourchu, derfra langs en kompaslinje i østlig retning til et punkt på 45°40′ nordlig bredde, 60°00′ vestlig længde, derfra ret syd langs meridianen 60°00′ vestlig længde til parallellen 44°10′ nordlig bredde, derfra ret øst til meridianen 59°00′ vestlig længde, derfra ret syd til parallellen 39°00′ nordlig bredde, derfra ret øst til det punkt, hvor grænsen mellem underområderne 3 og 4 skærer parallellen 39°00′ nordlig bredde, derfra langs grænsen mellem underområderne 3 og 4 og en linje, der fortsætter i nordvestlig retning til et punkt på 47°50′ nordlig bredde, 60°00′ vestlig længde, og derfra langs en kompaslinje i sydlig retning til Cape North, Nova Scotia.

Afsnit 4 V er inddelt i to underafsnit

Underafsnit 4 V n (nordlige underafsnit): Den del af afsnit 4 V, der er beliggende nord for parallellen 45°40′ nordlig bredde.

Underafsnit 4 V s (sydlige underafsnit): Den del af afsnit 4 V, der er beliggende syd for parallellen 45°40′ nordlig bredde.

Afsnit 4 W

Den del af underområdet, der er beliggende mellem strækningen fra Halifax til Fourchu på Nova Scotias kyst og en linje defineret som følger: linjen udgår fra Fourchu, derfra langs en kompaslinje i østlig retning til et punkt på 45°40′ nordlig bredde, 60°00′ vestlig længde, derfra ret syd langs meridianen 60°00′ vestlig længde til parallellen 44°10′ nordlig bredde, derfra ret øst til meridianen 59°00′ vestlig længde, derfra ret syd til parallellen 39°00′ nordlig bredde, derfra ret vest til meridianen 63°20′ vestlig længde, derfra ret nord til et punkt på denne meridian ved 44°20′ nordlig bredde, derfra langs en kompaslinje i nordvestlig retning til Halifax, Nova Scotia.

Afsnit 4 X

Den del af underområdet, der er beliggende mellem strækningen fra endepunktet for grænsen mellem New Brunswick og Maine til Halifax på den vestlige ydergrænse af underområde 4 og New Brunswick og Nova Scotias kyster og en linje defineret som følger: linjen udgår fra Halifax, derfra langs en kompaslinje i sydøstlig retning til et punkt på 44°20′ nordlig bredde, 63°20′ vestlig længde, derfra ret syd til parallellen 39°00′ nordlig bredde og derfra ret vest til meridianen 65°40′ vestlig længde.

Underområde 5

Den del af det i NAFO-konventionen fastlagte område, der er beliggende vest for den vestlige ydergrænse af underområde 4, nord for parallellen 39°00′ nordlig bredde og øst for meridianen 71°40′ vestlig længde.

Underområde 5 er inddelt i to afsnit

Afsnit 5 Y

Den del af underområdet, der er beliggende mellem strækningen fra grænsen mellem Maine og New Brunswick til 70°00′ vestlig længde på Cape Cod (ca. 42° nordlig bredde) på kysterne i Maine, New Hampshire og Massachusetts og en linje defineret som følger: linjen udgår fra et punkt på Cape Cod ved 70° vestlig længde (ca. 42° nordlig bredde), derfra ret nord til 42°20′ nordlig bredde, derfra ret øst til 67°18′13,15″ vestlig længde ved ydergrænsen af underområde 4 og 5 og derfra langs denne grænse til grænsen mellem Canada og Amerikas Forenede Stater.

Afsnit 5 Z

Den del af underområdet, der er beliggende syd og øst for afsnit 5 Y.

Afsnit 5 Z er inddelt i to underafsnit: et østligt og et vestligt underafsnit defineret som følger:

5 Z e (østlige underafsnit): Den del af afsnit 5 Z, der er beliggende øst for meridianen 70°00′ vestlig længde.

Underafsnit 5 Z e er inddelt i to enheder1:

5 Z u (Amerikas Forenede Staters farvande) er den del af underafsnit 5 Z e, der er beliggende vest for de geodætiske linjer, der forbinder punkterne med følgende koordinater:

Bredde nord | Længde vest |

A | 44°11′12″ | 67°16′46″ |

B | 42°53′14″ | 67°44′35″ |

C | 42°31′08″ | 67°28′05″ |

D | 40°27′05″ | 65°41′59″ |

5 Z c (canadiske farvande) er den del af underafsnit 5 Z e, der er beliggende øst for de ovennævnte geodætiske linjer.

5 Z w (vestlige underafsnit): Den del af afsnit 5 Z, der er beliggende vest for meridianen 70°00′ vestlig længde.

Underområde 6

Den del af det i NAFO-konventionen fastlagte område, der er afgrænset af en linje, der udgår fra et punkt på 71°40′ vestlig længde på Rhode Islands kyst, derfra ret syd til 39°00′ nordlig bredde, derfra ret øst til 42°00′ vestlig længde, derfra ret syd til 35°00′ nordlig bredde, derfra ret vest til den nordamerikanske kyst, derfra mod nord langs den nordamerikanske kyst til et punkt på 71°40′ vestlig længde på Rhode Island.

Underområde 6 er inddelt i otte afsnit

Afsnit 6 A

Den del af underområdet, der er beliggende nord for parallellen 39°00′ nordlig bredde og vest for underområde 5.

Afsnit 6 B

Den del af underområdet, der er beliggende vest for 70°00′ vestlig længde, syd for parallellen 39°00′ nordlig bredde og nord og vest for en linje i vestlig retning langs parallellen 37°00′ nordlig bredde til 76°00′ vestlig længde og derfra ret syd til Cape Henry, Virginia.

Afsnit 6 C

Den del af underområdet, der er beliggende vest for 70°00′ vestlig længde og syd for underafsnit 6 B.

Afsnit 6 D

Den del af underområdet, der er beliggende øst for afsnit 6 B og 6 C og vest for 65°00′ vestlig længde.

Afsnit 6 E

Den del af underområdet, der er beliggende øst for afsnit 6 D og vest for 60°00′ vestlig længde.

Afsnit 6 F

Den del af underområdet, der er beliggende øst for afsnit 6 E og vest for 55°00′ vestlig længde.

Afsnit 6 G

Den del af underområdet, der er beliggende øst for afsnit 6 F og vest for 50°00′ vestlig længde.

Afsnit 6 H

Den del af underområdet, der er beliggende øst for afsnit 6 G og vest for 42°00′ vestlig længde.

_____________

ê 2018/93

BILAG IV

ê 1636/2001 Art. 1 og bilag III

DEFINITIONER OG KODER, DER SKAL ANVENDES VED INDBERETNING AF FANGSTDATA

A) LISTE OVER FISKEREDSKABER

(fra International Standard Statistical Classification of Fishing Gears (ISSCFG))

Kategori | Forkortelse |

Trawl |

Bundtrawl |

bomtrawl | TBB |

skovltrawl (uden angivelse af side eller stavn) | OTB |

skovltrawl (side) | OTB1 |

skovltrawl (stavn) | OTB2 |

partrawl (to fartøjer) | PTB |

rejetrawl | TBS |

hummertrawl | TBN |

bundtrawl (ikke nærmere angivet) | TB |

Flydetrawl |

skovltrawl (uden angivelse af side eller stavn) | OTM |

skovltrawl (side) | OTM1 |

skovltrawl (stavn) | OTM2 |

partrawl (to fartøjer) | PTM |

rejetrawl | TMS |

flydetrawl (ikke nærmere angivet) | TM |

Tvillingtrawl | OTS |

Tvillingtrawl (ét fartøj) | OTT |

Partrawl (to fartøjer) (ikke nærmere angivet) | PT |

Skovltravl (ikke nærmere angivet) | OT |

Andre trawl (ikke nærmere angivet) | TX |

Vod |

Landvod | SB |

Vod brugt fra fartøj | SV |

Snurrevod | SDN |

Skotsk vod | SSC |

Vod trukket af to fartøjer | SPR |

Vod (ikke nærmere angivet) | SX |

Indespærringsnoter |

Snurpenot (med snurpewire) | PS |

betjent fra ét fartøj | PS1 |

betjent fra to fartøjer | PS2 |

Spærrenot (lampara) | LA |

Garn og indfiltringsnet |

Sættegarn (forankret) | GNS |

Drivgarn | GND |

Ringformet hildingsnet | GNC |

Garn fastgjort til pæle | GNF |

Toggergarn | GTR |

Kombineret garn og toggergarn | GTN |

Garn og indfiltringsnet (ikke nærmere angivet) | GEN |

Garn (ikke nærmere angivet) | GN |

Kroge og langliner |

Langline | LLS |

Flydekroge | LLD |

Langline (ikke nærmere angivet) | LL |

Håndline og kasteline (håndbetjent) | LHP |

Håndline og kasteline (mekaniske) | LTM |

Slæbeline | LTL |

Kroge og liner (ikke nærmere angivet) | LX |

Fælder |

Bundgarn | FPN |

Kurv | FPO |

Garnruse | FYK |

Spærringer, faststående redskaber, bundgarn osv. | FWR |

Forankret hamme | FSN |

Redskab til fangst af springende fisk | FAR |

Fælder (ikke nærmere angivet) | FIX |

Faldnet |

Kastenet | FCN |

Faldnet (ikke nærmere angivet) | FG |

Skrabere |

Skraber | DRB |

Håndbetjent skraber | DRH |

Sårende redskaber |

Harpun | HAR |

Løftenet |

Håndløftenet | LNP |

Synkenot | LNB |

Faststående løftenet | LNS |

Løftenet (ikke nærmere angivet) | LN |

Mekaniske fangstredskaber |

Pumpe | HMP |

Motoriseret skraber | HMD |

Mekaniske fangstredskaber (ikke nærmere angivet) | HMX |

Diverse | MIS |

Redskaber ikke kendt | NK |

b) DEFINITION AF MÅL FOR FISKERIINDSATS EFTER FISKEREDSKAB

Når det er muligt, bør indberetninger om fiskeriindsats inddeles i følgende tre kategorier:

Kategori A

Fiskeredskab | Fiskeriindsats | Definitioner |

Indespærringsnoter (snurpenot) | Antal udsætninger | Det antal gange, som redskabet har været sat ud, uanset om der var fangst. Denne angivelse er relevant, når stimestørrelse og -tæthed sættes i forhold til fiskebestanden, eller når der er tale om tilfældige udsætninger |

Landvod | Antal udsætninger | Det antal gange, som redskabet har været sat ud, uanset om der var fangst |

Vod brugt fra fartøj | Antal timer med fiskeriaktivitet | Det antal gange, som redskabet har været sat ud ganget med en udsætnings skønnede gennemsnitlige varighed |

Trawl | Antal timer med fiskeriaktivitet | Det antal timer, som trawlet har været anvendt til fiskeriaktivitet (flydetrawl eller bundtrawl) |

Skrabere | Antal timer med fiskeriaktivitet | Det antal timer, som skraberen har været anvendt til fiskeriaktivitet |

Garn (sættegarn eller drivgarn) | Antal enheder for fiskeriindsats | Netlængde i enheder på 100 m ganget med antallet af udsætninger (= samlet anvendt netlængde i meter for et givet tidsrum divideret med 100) |

Garn fastgjort til pæle | Antal enheder for fiskeriindsats | Netlængde i enheder på 100 m ganget med antallet af tømninger |

Fælder (bundgarn) | Antal enheder for fiskeriindsats | Antal dage med fiskeriaktivitet ganget med antal indhalede enheder |

Faldnet med fast ramme og garnruser | Antal enheder for fiskeriindsats | Antal bjærgninger ganget med antal enheder (= samlet antal enheder fanget i et givet tidsrum) |

Langliner | Antal kroge angivet i tusinder | Antal kroge anvendt i et givet tidsrum divideret med 1 000 |

Håndliner (kasteliner, slæbeliner, blækspruttepilke osv.) | Antal linedage | Samlet forbrug af liner i et givet tidsrum |

Harpuner | (Indberetning om fiskeriindsats kun som angivet i kategori B og C) |

Kategori B

Antal dage med fiskeriaktivitet er det antal dage, hvor der har været fiskeriaktivitet. For fiskeri, som indebærer en høj grad af søgning, skal det antal dage, hvor der har været tale om søgning uden fiskeri, medregnes i antal dage med fiskeriaktivitet.

Kategori C

Ud over angivelse af dage med fiskeriaktivitet og søgning skal antal liggedage også angives. Heri indregnes alle dage, hvor fartøjet har været i havn.

Procent af anslået fiskeriindsats (forholdsmæssig indsats)

Det skal anføres, hvor stor en procentdel af indsatsen der er fremkommet ved beregning. Procentdelen udregnes ifølge nedenstående formel:

(((samlet fangst) - (fangster, for hvilke der er registreret fiskeriindsats)) × 100)/(samlet fangst)

c) INDDELING AF FARTØJER EFTER STØRRELSE

(fra International Standard Statistical Classification of Fishing Vessels (ISSCFV))

Tonnageklasser

Bruttotonnage | Kode |

0-49,9 | 02 |

50-149,9 | 03 |

150-499,9 | 04 |

500-999,9 | 05 |

1 000-1 999,9 | 06 |

2 000-99 999,9 | 07 |

Ukendt | 00 |

d) VÆSENTLIGSTE FISKEDE ART (MÅLART)

I denne kategori anføres, hvilken fiskeart der primært fiskedes efter. Målarten vil imidlertid ikke nødvendigvis være den art, som udgjorde størsteparten af fangsten. Arten skal angives med bogstavkoden bestående af tre bogstaver (se bilag I).

_____________

ê 2018/93 (tilpasset)

BILAG V

FORMAT VED INDBERETNING AF DATA

ê 1636/2001 Artikel 2 og bilag IV (tilpasset)

A) KODNINGSFORMAT

Følgende format gælder for data, der indberettes i henhold til artikel 2, stk. 1, litra a)

Dataene indberettes som poster af variabel længde med et kolon (:) mellem postens felter. Følgende felter skal indgå i hver post:

Felt | Bemærkninger |

Land | ISO-bogstavkode bestående af Ö to Õ bogstaver (f.eks. FR = Frankrig) |

År | f.eks. 2001 eller 01 |

Ö Overordnet Õ FAO-fiskeriområde | 21 = nordvestlige Atlanterhav |

Afsnit | f.eks. 3 Pn = NAFO-underafsnit 3 Pn |

Art | Bogstavkode bestående af tre bogstaver |

Fangst | Ton |

Følgende format gælder for data, der indberettes i henhold til artikel 2, stk. 1, litra b)

Dataene indberettes som poster af variabel længde med et kolon (:) mellem postens felter. Følgende felter skal indgå i hver post:

Felt | Bemærkninger |

Land | ISO-bogstavkode bestående af Ö to Õ bogstaver (f.eks. FR = Frankrig) |

År | f.eks. 0001 eller 2001 for år 2001 |

Måned | f.eks. 01 = januar |

Ö Overordnet Õ FAO-fiskeriområde | 21 = nordvestlige Atlanterhav |

Afsnit | f.eks. 3 Pn = NAFO-underafsnit 3 Pn |

De vigtigste arter, der er fisket | Bogstavkode bestående af tre bogstaver |

Fartøjstype/ redskabstype | ISSCFG-kode (f.eks. OTB2 = bundtrawl med skovle) |

Fartøjets størrelsesklasse | ISSCFV-kode (f.eks. 04 = 150-499,9 BT) |

Gennemsnitlig bruttotonnage | Ton |

Gennemsnitlig maskinkraft | Kilowatt |

Anslået fiskeriindsats i procent | Numerisk |

Datatype | Artskode eller kode for fiskeriindsats bestående af tre bogstaver (f.eks. COD = torsk; A = mål A for indsats) |

Data | Fangst (i ton) eller enhed for fiskeriindsats |

a) Fangsterne angives i landede mængder omregnet til levende vægt.

b) Landekoder:

Belgien Bulgarien Tjekkiet Danmark Tyskland Estland Grækenland Spanien Frankrig Irland Island Italien Cypern Letland Litauen Luxembourg Ungarn Malta Nederlandene Norge Østrig Polen Portugal Rumænien Slovenien Slovakiet Finland Sverige Tyrkiet Det Forenede Kongerige | BE BG CZ DK DE EE EL ES FR IE IS IT CY LV LT LU HU MT NL NO AT PL PT RO SI SK FI SE TR UK |

B) FREMSENDELSE AF DATA TIL EUROPA-KOMMISSIONEN

Dataene skal så vidt muligt fremsendes elektronisk (f.eks. som bilag til e-post).

Er det ikke muligt, kan dataene fremsendes på en 3,5" HD-diskette.

_____________

é

BILAG VI

Ophævet forordning med oversigt over ændringer

Rådets forordning (EØF) nr. 2018/93 (EFT L 186 af 28.7.1993, s. 1) |

Punkt X.6 i bilag I til Tiltrædelsesakten af 1994 (EFT C 241 af 29.8.1994, s. 189) |

Kommissionens forordning (EF) nr. 1636/2001 (EFT L 222 af 17.8.2001, s. 1) |

Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1882/2003 (EUT L 284 af 31.10.2003, s. 1) | Udelukkende artikel 3 og bilag III, nr. 44 |

Punkt 10.9 i bilag II til Tiltrædelsesakten af 2003 (EUT L 236 af 23.9.2003, s. 571) |

_____________

BILAG VII

Sammenligningstabel

Forordning (EØF) nr. 2018/93 | Nærværende forordning |

Artikel 1 | Artikel 1 |

Artikel 2 | Artikel 2 |

Artikel 3 | Artikel 3 |

Artikel 4 | Artikel 4 |

Artikel 5 | Artikel 5 |

Artikel 6, stk. 1 og 2 | Artikel 6, stk. 1 og 2 |

Artikel 6, stk. 3 | - |

Artikel 7, stk. 1 | Artikel 7, stk. 1 |

Artikel 7, stk. 2 | Artikel 7, stk. 2 |

Artikel 7, stk. 3 | - |

Artikel 7, stk. 4 | Artikel 7, stk. 3 |

Artikel 8 | - |

- | Artikel 8 |

Artikel 9 | Artikel 9 |

Bilag I | Bilag I |

Bilag II | Bilag II |

Bilag III | Bilag III |

Bilag IV | Bilag IV |

Bilag V | Bilag V |

- | Bilag VI |

- | Bilag VII |

_____________

[1] KOM(87) 868 PV.

[2] Foretaget i henhold til meddelelsen fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet - Kodificering af gældende fællesskabsret, KOM(2001) 645 endelig.

[3] Se bilag VI til dette forslag.

[4] EFT L 184 af 17.7.1999, s. 23. Ændret ved afgørelse 2006/512/EF (EUT L 200 af 22.7.2006, s. 11).

[5] EUT C 255 af 21.10.2006, s. 1.

[6] EUT C […] af […], s. […].

2 EUT C […] af […], s. […].

3 EUT C […] af […], s. […].

4 EFT L 186 af 28.7.1993, s. 1. Senest ændret ved Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1882/2003 (EUT L 284 af 31.10.2003, s. 1).

5 Se bilag VI.

6 EFT L 378 af 30.12.1978, s. 1. Ændret ved forordning (EØF) nr. 653/80 (EFT L 74 af 20.3.1980, s. 1).

7 EFT L 184 af 17.7.1999, s. 23. Ændret ved afgørelse 2006/512/EF (EUT L 200 af 22.7.2006, s. 11).

8 EFT L 151 af 15.6.1990, s. 1.

9 EFT L 179 af 7.8.1972, s. 1.

1 Disse to enheder er ikke medtaget i NAFO-konventionens 6. udgivelse (maj 2000). Men de blev efter forslag fra NAFO's videnskabelige råd godkendt af NAFO's almindelige råd i henhold til NAFOkonventionens artikel XX(2).